Debattbevakning: "Nu är ni lite stirriga här va"

"Jag tror att mitt parti kommer svänga" Marita om fildelning.


Vi har hört fildelning, lavaldomen, parlamentarikernas löner.

Och jag bara njuter faktiskt. Renfeldt och Sahlin är ingenting mot detta.
Här står ändå människor som mer eller mindre tänker flytta ner till Bryssel och kämpa för vad de tror på. Det kan jag respektera.
Och fan vad de skriker och avbryter varandra och värst av alla är nog Marita Ulvskog. Hetast på gröten helt enkelt. Och vi snackar politik, skillnader blir så tydliga.


Marit Paulssen sa nyss åt Schlyter att det är väl att ta i när MP vill sänka utsläpp med 80 %. Däremot tycker hon att vi ska hjälpa andra fattigare länder att förbättra sin teknologi. Och sen producera biogas va, och sen kirrat så det vore lugnt.

Marita Ulvskog berättar att vi inte kommer behöva flytta in i grottor och gnida pinnar. Vad hon vill säga är att det går att göra, om vi använder EU's budget och medlemsländernas pengar till att investera i gröna jobb samtidigt som vi tar oss ut ur krisen. Och där har hon ju så rätt. Allt hänger ihop. Vi måste se det som en helhet.

Ella Bohlin  säger Vi har inte tid för klimatförnekare, jorden har feber.
Men Bohlin. Vi har inte tid med kreationister. Och oavsett vad du säger så hänger många kreationister med KD. Och det är politik oavsett vad du säger.
Men sure, hon vill bygga järnvägskorridorer och säger att hon brinner för klimatfrågan. Men om Bohlin vill bygga järnväg genom Europa så supportar jag henne i det. Göre bara, göre bara.

Eva Svensson då. Vänsterpartiet har av oberoende granskare fått högst poäng vad gäller klimatpolitik, miljöpartiet som har miljö i sitt namn har också bra poäng men inte lika bra som vänsterpartiet. Hon hoppas att alla  väljare kollar detta. Ganska rolig tant.

Lena Ek nöjer sig med att säga "det ska vara enklast, billigast och roligast att vara miljömedveten." Hon hennes exempel är hur roligt det är att köpa kaffefilter som inte är klorblekta. Hennes enda exempel.
Schlyter skriker rakt till henne att "Det är ju ROLIGT att Lena Ek röstade mot ökade biltullar redan 2002.

Schlyter skriker vidare: "Perfekt tillfälle att satsa på miljö och klimat nu när vi har finanskris, det är nu man ska satsa och investera sig ut ur krisen, men Sverige ligger på 14:e plats va gäller investeringar. Det är som att man var dum i huvudet.

Och Hökmark - han klankar ner på vänstern och miljöpartiet att de ju var emot EU och att de ska veta att vi hade inte kommit någon vart utan EU i miljöfrågan. (Allmän rösträtt - du var emot, glöm inte det va.) Det enda han kan säga är att miljöpartiets politik är otrovärdig.

Jag blir galen. Men det är fantastiskt stirrigt, de sitter bara och skriker. Och borta är Reinfeldts mummel om den svenska modellen, här blir det mer tydligt, vi ser en höger och vänster sida, och Aktuellt utnämner Marita som vinnare ty med hennes hjälp kommer kollektivavtalsdebatten just dit hon vill.

WHAT WE GONNA DO ON THE SEVENTH OF JUNE, VOTE, VOTE VOTE.
Rösta för ett rödare Europa. Det gör skillnad.

Läs DN, SvD, Expressen, Aftonbladet,
Och Mona for president kommenterar.


ps. Obama är i Kairo och säger - I come here to seek a new beginning.
ps2. Wijkman står i Akutellt och gråter och berättare om hur jobbigt det är att sitta i den konservativa gruppen i EP. Men att han förstår att KD inte vill gå från de konservativa värderingarna. Själv vill han jobba med miljöfrågor. Det gör man nämligen inte i den konservativa gruppen.

Kommentarer
Postat av: Josefin

Va, grät han på riktigt? Fint ändå, hade han ställt upp igen hade jag nästan övervägt att rösta på kd, han verkade så orimligt vettig. Men Schlyter alltså, jag får väl kolla in den där debatten och se vad jag har gett mitt stöd till egentligen.

2009-06-04 @ 21:52:27
Postat av: Linuz Aggeborn

Hata Schlyter. Så jävla jobbig röst. Man vill bara döda den mannen.

2009-06-06 @ 22:32:13
URL: http://www.aggeborn.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0