Anna Odell - sista ordet

Jag låter Caroline Ringskog Ferrada-Noli få sista ordet gällande Odell, hon skriver på sin Paris-blogg för SvD, va. Det är mycket som är intressant, det är yttrandefrihet, konstutveckling, politik, det är allt.



"Man kan riktigt känna saliven vattnas från alla haters i Anna Odell-frågan. Bura in en konstnär! Och en ung kvinna. Mmmmm som medeltiden Älskar också att vem som helst utan vare sig utbildning i konst, eller konstvetenskap uttalar sig i frågan.

Först var det överläkaren David Eberhard som tycte att det var dålig konst och nu SVD: ledare. Jag skäms för Sverige, att inte ge mer för begreppet konst, som akademi, disciplin och uttryck. Det är rätt historielöst att underskatta en progressiv och fri konstvärld för utvecklingen av en civilisation. Att tvärtom inte fatta att just detta definierar utveckling. Talibanerna anyone?

Rivningen av kulturskatter och återgång till Sharialagar? Anyone? No wonder att det enda man kommer dragandes med här så fort Reinfeldt ska visa upp nåt svenskt är Ernst Billgren och hans rävar, alternativt Jockums rävar. Alternativt Karin Mammas Andersson handarbetade vävar.

Ok. Sverige. Ni kan ju glömma några biennaler eller medverkan på Moma eller Bilbao och om 100 år Louvren om ni fortsätter så här.
" Caroline Ringskog Ferrada-Noli 2009-05-14 16:30 | Permalänk  (Läs mer där va, på den länken)



God natt. Hej då. Även fredagsnätter tar slut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0