Debattbevakning: Nu leker vi kull mot EU

Sammanfattning: Fredrik gillade inte Monas vasshet, och hon är lugnet själv. Mona ägde debatten. Verkar dessutom vara Lennart Ekdals ögonsten. Fredrik svävar ut, snackar om att vi ska bestämma om den svenska modellen men det är ju redan kört Fredrik, om du vill värna den svenska modellen måste du driva den som en politisk fråga och det ska handla om reformer och visioner, inte bara en snubbe som vill stå på Öresundsbron och ta emot ungdomsarbetslösheten från Europa. När Fredrik säger att kollektivavtalen är det viktigaste i den svenska modellen snackar han skit. Då slår Sahlin rakt på spiken när hon säger att Fredrik inte har någon erfarenhet av den svenska modellen. Och inte heller har han några erfarenheter om rättvisa, lika lön eller solidaritet. Men sakttesänkningar efter grupptryck i golfklubben, visst.

Debatten handlade om jobben och miljön. Fredrik tycker att Danmark och Tyskland kan fixa jobben till Sveriges unga, de 27 % som idag är arbetslösa. ta ett sabbatsår va, det är kul att resa. Och miljön, det måste också andra göra något åt. Fredriks logik är då att Sverige behöver göra mindre.

Busted Fredrik.

Nu hör vi Gudrun äga Sverigedemokraterna och Piratpartiet. Hon pratar om den mänskliga rättigheten att söka asyl. Sverigedemokraterna pratar om att bara de med "flyktingskäl" självklart ska få stanna. Och SD vill absolut inte utöka medlemsländer. Båda kokar över. Lätt Gudrun som är skönast. Piratpartiet säger att deras parti handlar om medborgarrätt.

Och lågt.
Och läs den ägiga kommentaren från m-partistaten.

Läs alliansfrittsverige, Alexandra, Yazdanfar, Mona for president för mer ägig debatt.


ps. reklampaus från Kvällsöppet. Och spyr man bara inte på skånska jättegott och grilla en djävla kyckling med Mat-Tina?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0