Förvanska vår verklighet med statistik, ja tack.

Opinionssväningar. Alliansen går ner, till förmån för oppositionen. Typiskt exempel rubrker byggda på statistik som ljuger/säger ingenting.

Dagens DN rapporterar. Det enda denna nya opinionsundersökning säger är att övriga partier gått upp med 1,8 % vilket inte ligger inom statistiska felmarginalen, men vad som ligger inom dessa siffror är fildelningsdebatten. Det är bland unga under 30 som förändrade åsikter ses. Alliansen sägs ha misslyckats i fildelningsfrågan och gällande FRA. Oppositionen vågar inte riktigt ta i den. Men kom igen, ge oss radikala förslag. Ska vi finansera via skatt, ska vi förbjuda, raka puckar tack. Jag säger skatt, jag säger att det är uråldrigt och trångsynt med förbud. Jag säger hitta lösning.

Men piratpartiet i EP efter 7:e juni vore inte en omöjlighet.
Men varför DN väljer att följa upp detta med frågan vem du har störst förtroende för, oppositionen eller alliansen, är en gåta. Siffror visar på marginella skillnader förutom gällande moderaterna och övriga partier. Det är inte oppositionen mot alliansen.

Så här fördelar sig väljarsympatierna i maj enligt Sifo:
V 5,8 procent (+ 0,5)
S 34,8 (+ 0,2)
MP 8,1 (— 0,5)
C 5,8 (+/— 0)
FP 6,4 (— 0,4)
M 28,8 (— 1,8)
KD 4,1 (+ 0,8)
SD 3,0 (+/— 0) 
Övriga partier 3,3 (+ 1,8)



Unga väljare syns, unga väljare bryr sig, unga väljare borde rösta och förverkliga det Sverige de vill ha. Bortom socialbidrag, bortom diktaturiska regler på internet. Det finns progressiva lösningar. Kräv dem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0