torsdag

Humpf. Vete fasen ja. Det går sådär på körskolan. Det går sådär på arbetsförmedlingne. Kollar endel på utlandsjobb, hamnar rakt in i systemet hos dom. Det bad jag aldrig om. Jag gick dit för att kopiera papper och för att fråga dem va de tyckte om mitt cv. Nu ska jag på nyinformationsträff den 17 augusti och sen få en tid hos min ungdomnshandläggare Patricia. Nu får jag inte ens träffa klas igen. Klas va jättebra, han sa bara" vi fixar det där." nu ska dom krångla med möten och jättedryg inskrivningsprocess. allt jag vill ha är ju ett jobb. och eftersom jag bara är 19 så kanske jag får ungdomspraktig istället för bidrag för att söka jobb utomlands. Klas verkar inte ha fattat att jag inte är 20 än, för det var där gränsen gick. helvete klas. Jag kommer få smyga in på arbetsförmedlingen så att ingen ser mig om jag ska kunna få prata med klas igen. Han är tydligen någonannan slags handledare, han hade inte alls hand om ungdomsfrågor. Va fan. Lämna mig inte nu klas.  Jag vill inte ha nån översminkad brud. Klas tyckte mina skor var snygga och sa att jag var drifit och att vi skulle ordna det där. Fan, nu blir jag sur. Fast han hade ju förbrett mig på det här. Laila skulle jag få träffa idag, det sa han igår. Sen skulle jag få en ungdomshandledare som hette patricia. Det sa han också igår. Sen, sen kom E303 ansökan som han skulle hjälpa mig med. Jo, men det sa han väl. I need your help claes.  yada yada yada.

 

Laila var hur som helst skyst, jo det var hon, men mycket mer "vi ska gå in i systemet och då gör man så här och så här och så här." Visst, det är ju så det funkar, men det blir drygare. Jag vill inte in i deras system. Klas sa ju att jag var skyst och inte bara ville ha deras pengar men nu har han skickat mig rakt in i lejonkulan ändå. Var det jag som bad om det. Och, fuck, jag glömde att läsa på allt jag kunde hitta om alfa-kassan. Måste göra det nu ändå. Jag vill inte vara nått patetiskt offer på en "nyinformationsträff". Så djävla typiskt mig, borde jag inte vara tacksam istället? 

 

Faen, jag vill ha jobb. Gärna i Norge. Aupair åt foilk, tjänar rätt skyst, mellan 4000 och 5000 norska kronor i månaden, och då har man mat och husrum, plus ofta kontantkort såg jag. Tänk dig annars, du ska skatta först, och sen ska du betala för en lägenhet och mat. DFet blir minst 4000. Hur mycket får man då kvar av sin lön? inte så mycket mer än 4000-5000?! Och den norska kronan står högt också. Nice. Kanske värt ett försök? Ska kolla på det ,eh, snart.   Så sur på alla grejer jag ska göra samtidigt. Ska gå upp och göra en plan. Planera solskola och rita kartor, jobba och klippa min syrra. Träna en massor till körprovet. Det är nog det drygaste för det tar en massa tid och känns halvt onödigt och jag blir bara sur varje gång jag får 59 och man måste ha 63.

 

Nej, idag är en trött, cp och dålig dag. Ungefär. Var inte så djävla sur på mig k.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0