jag gjorde hundtest och blev mops (oh, it hurts when you're too blind to see)

18447-38
Mops
Mopsen är barnvänlig, livlig och glad hund med charm, utstrålning och intelligens. Den passar bra med barn och andra husdjur. Mycket hund i litet format med stor personlighet som varierar från en mops till en annan. Mopsen är hundvärldens clown, fylld av energi och humor och den strålar sig gärna i uppmärksamhetsglansen. En mops vet hur man uppför sig. De är självsäkra nog att känna till sitt eget värde och är i princip orubbligt harmoniska. Mopsen älskar andra hundar, ju större desto bättre. Får den inte den uppmärksamhet den förväntar sig är det andras förlust, mopsen drar vidare till någon som bryr sig. Mopsen älskar att sitta i knäet, men är absolut ingen latmask. Tvärtom så är den oerhört energisk och med på det mesta, och det bästa dne vet är att få komma ut på galej. Mopsen har inga jaktinstinkter men den är väldigt följsam och lätt att få väluppfostrad.


jag gjorde också testet
coolt. mops.
uppsala är ju fint det också. snart höst. ikväll. suchi. imorgon? när blir det party igen? igår städade jag mitt rum, tände ljus och läste en bra bok för första gången på länge. ("den ryske vännen") den borde ingå i kurslitteraturen, otroligt pk bok där UD nämns på typ varannan sida. mycket ryssland också. läste halva. läste ingen kurslitteratur. synd. får bli idag istället, tralallala. måste förbereda opponering också! hur gör man? lite skillnad att göra det på forsmark där det var en smula enkelt men nu ska jag opponera på en sylvass kille som är 26 bast och utbildat yrkesofficier. han har skrivit sitt pm om nozick / rawls syn på rättvisa. tur att min seminariegrupp är så djävla bra då och att lars, officiersnubben är skyst.


It aint over until the fat lady sings

Make sure that the future you see is the future you need.

och det var tydligen reinfeldt som statsminister. nu är ju den mannen en mycket karmistisk man. Maud är inte heller ute och cyklar när det gäller utrstrålning, men nån som bara svamlar och som gjrot bort sig redan innan han blev aktuell som regeringsbildare är Lars Lejonborg. Ska han bli utrikesminister? Då säger jag hellre Carl Bildt som ändå har koll, men visst det kommer till stora delar bedrivas politik som jag kan kan ställa upp på. Men då blir det bara så mycket roligare att demonstrera så det kan funka. Oppositionen kommer synas de närmaste fyra åren är min gissning.

Igår såg jag de fyra partiledarna på vinnarsidan i deras första interju tillsammans, efter valresultatet. Inte ett ord om att de nu skulle göra vad som var bäst för sverige, inte ett ord om att det var nu det gällde att jobba hårt och få med alla. Lars Lejonborg var otroligt glad att få sitta i regerngen, maud ville inte svara på några frågor alls, och reinfeldt var den som satt med makten i sin hand, m som större än alla de andra tillsammans. brakar allianssammarbetet? Alla var glada för att alliansen vann men det var bara m som gick fram med 10 % och gick ruskigt bra, de andr låg stilla, gick back. Måhända hade situationen för reinfeldt varit bekvämare om partierna varit jämnare.

Och persson försvinner snart, tar på sig hela ansvaret för förlusten och åker ut till torp efter mars. vem tar över? Det blir spännande fyra år!

kurslitteratur

hej alla fina, glada. tänkte bara meddela vilken litteraturlista jag har den närmaste veckan. märk DEN NÄRMASTE veckan.

Upptäckten av framtiden - L Lewin
Economic man, political man - L Lewin
Om friheten - JS Mill
Förtrycket av kvinnorna - JS - Mill
Kommunistiska manifestet - K Marx, F Engels
Demokrati som procedur - R Dahl
De politiska ideologierna i vetenskaplig debatt - H Tingsten
Justice, Gender and the Family - S Moller Otkin
Religion and State - C Brown
 
En av dessa texter är skriven av en kvinna, Justice, gender and the family, en feministisk uppsats om kvinnans roll i samhället. Vad passande. Fem minuter pratade vi om det feministiska perspektivetr i idéhistorien, och då var det vad de Manliga filosoferna hade sagt om kvinnor. Tydligen är det så att inte en enda kvinna har sagt något vettigt de mellan år noll och 1950, om ens så tidigt. Leif L och statsvetenskapen, gå och gräv ner er i mossa!
så här mycket hann vi inte ens prata om på ett år under samhäll /historia a. jag kommer inte vara samma människa nästa vecka! Förhoppningsvis är det en ny, starkare och smartare maja som kommer fram vid nästa veckas slut! Puss&kram på er!

love like strangers

hej alla barn och glada.
idag blev jag glad för martin aka frisken skrev till mig på msn. jag trodde han var i japan men han var i australien. vi lovade att mejla. jag ska mejla. ska bara komma på nått bra upplägg först.

sen, alla barn och glada, ville jag poängtera att det verkligen är bra att lära sig språk, det är inget högstadielärarna tex hittar på för att ha ett jobb. här kommer några bra anledningar:

  • man kan svara "JA" när man börjar plugga pol mag i uppsala och stig brewitz frågar alla i klassen om de anser sig ha sådan språkkunskaper att de skulle kunna studera i språkets sk hemland. deutschland über alles, här kommer jag. obs. man kan även få plugga på paris finaste universitet. coolt.
  • alla tycker sverige är ett sådant fab überbra land när alla svenskar kan dels engelska (så klart) och sen också ett språk till. "Varför kan alla prata tyska?", ja den frågan kom upp igår när vi (nästan) hade vårat korremöte på tyska.
  • osv.


jag bakar en tårta nu. det är födelsedagsfest ikväll, med knytis. alla verkar så bra på att laga mat. alla är veggie också. wunderbar. om nån undrar så är jag också veggie. är nog inne på fjärde veckan nu. mår väldigt bra förutom att jag är sjuk hela tiden, men det kan fortfarande bero på att jag sov ute när vi skulle övernatta vid norreda torp. love it. det var så mysigt. ska käka lite mat och ta ut kakan. iofs har jag inte bestämt mig om jag ändå inte kanske skulle äta på värmlands. 40 pix eller krångla sig till att koka ris en gång till. fattar inte varför det ska vara så svårt att koka ris åt en person. nån som gillar ris, som vill ha. jag är jättebra på att koka ris åt sexton personer tex men när det bara är jag blir det alltid kasst.
måste köpa nagelsax, mina naglar ser fula ut.

just det. seminariegruppen på värmlands idag. pinsamt värre, jag vet inte vad vi ska prata om, vi kunde ju bara socialisera lite, hmm, det var jag som tyckte vi skulle ha möte. alla andra grupper har möte. hoppas tvåan också tycker det är en bra idé. men ja, bara döda fiskar flyter med strömmen. iofs kanske det blir brännboll med tvåan nån gång.

nej men som sagt, idag är jag glad för vi ska ut på snerikes ikväll och snerikes är the place to be if you´re talking about love and dancing moves och jag bakar ju tårta, det betyder att nån fyller år. måste plugga också, kul, arbete befriar!


Fab Fab FAB - oh how sweet a girl like you can be, when she tries.

hade just en faboulous middag tillsammans med mina korrekompisar. Djupfryst pizza och inget mer, tar en klunk vatten ur en gammal lokaflaska nu.  Vi bestämde hur som helst att vi skulle köpa nya gardiner, en duk samt glas och tallrikar. vi gjorde ett mycket fab städschema och hade det faktiskt riktigt trivsamt. en interessant sak är att det kommer flytta in nån ny den 1:a oktober. då flyttar kalle&david, som bott här i andra hand, ut. kan bli vem som helst, och säkerligen någon då detta är ett mycket sk fab ställe. du går ner på stan på fem min. fab.

idag har jag varit sjuk och bara tänkt massa degiga tankar. samtidigt har jag läst säkert 100 sidor ur min kurslitteratur och varit på en föreläsning. jag har funderat på att ringa någon, ja just dig, men är mest trött.

var i stockholm i lördags, var fint. det blir mörkt fort även i stockholm, såg anna ternheim i kungsträdgården, en enda stjärna lyste. anna spelade fyra låtar och det var så underbart skönt att se henne live igen. det var som att bli uppfylld inifrån av ljus shoreline, better be, I say no och en ny låt. annas album släpps snart, anna åker snart på turné. det kan bli det bästa med denna höst.

okej, idéhistoria är mycket bra, jag är bara så trött. intensivt studentliv, jag är inte säker på att det är mitt liv.

köp en täckjacka

hej du som undrade om pälsbutiken i heidelberg fortfarande finns kvar, aka GH!
detta tog nu plats i tyskland, i staden heidelberg på en gata, kan ha varit römerstrasse. Jag kommer inte ihåg så exakt men jag påminner mig själv om att det var tämligen vidrigt där inne. Men visst, där fanns också många dräkter av finare slag, den billigaste var något måttligt kännt märke, typ prada och kostade 100 euro. den billigaste. jag tror uppriktigt sagt att butiken fortfarande finns kvar. Det var en gul skylt där det stog second hand, kan även ha stått nått i stil med pälsspecialist.
Vadan denna längtan efter äkta björnpäls?

Två intressanta debatter på en kväll

hej och välkomna till denna underbart regntunga dag då jag helt tydligt valde att ta på mig kjol. (fjolla)
under gårdagen hann jag inte med att se bara en, utan två debatter.
Kvällen startades på Heimdal (ett fruktansvärt pretto ställe där man tydligen kan dricka billig sprit mitt i natten. undrasapå om det är lagligt? ja som det låter har jag varit där en gpng tidigare, men utan att dricka den beryktade krillo, låter förövrigt nästan som killo. Killed. jaja, kungen och drottningens bröllopsfoto gjorde sällskap med margaret thatcher, dock lyste killarna med frack och hög hatt med sin frånvaro.)
Heimdal är alltså den borgerliga studentföreningen, tråkigt nog inte lika seriös och vass som jag trodde. Där tog en debatt mellan dessa och Laboremus plats. Laboremus är s-studenter i uppsala. vi kom lite för sent och jag frågade bara en fråga, hur heimdal ville höja kvinnolönerna. först harkel harkel, suck, pust och sen var det genom eget företagande, just det!! faktiskt just så! jag vet sedan tidigare att åtminstone ssu har som krav att vi ska ha lika löner 2010.
men vem vet, kanske har alla kvinnor ett eget företag då, kanske har staten gått i konkurs, kanske är skogen är guldgruva, kanske kan vi ta upp gruvnäringen igen, ja man vet verkligen inte!
sen följde debatt på tv mellan persson och reinfeldt, otroligt intressant att de båda använde härskarmetoder mot varandra, i stil med att inte kolla på den som pratar. persson var mycket duktig på detta. vad båda var duktiga på vad att inte svara på vad den andra frågade. varför kunde nu inte persson haft ett rappt svar med Pom-Pam-Pam- Bang när reinfeldt för tredje gången frågade hur de ville förbättra, jag tror det var, sjukvården. Men nej då. Det var börsen hit och börsen dit.
sen kan man ju ta en funderare på varför S väljer att göra påhopp istället för att förklara sin egen modell. det hela blir bara en ful cirkel. för visst finns det en modell och den borde bli fan så mycket klarare. att bara hoppa på alliansens förslag hela tiden är inte särskilt snyggt. framåt för den svenska modellen, för vi är faktiskt djäkligt bra. Som killen på heimdal sa; "Det går okej för sverige!"

18447-11

(okej för att alliansen typ gnäller på allt som finns i sverige men klart det ska bli bättre, och det är ett vägskäl hur man ska göra det, även fast de borgerliga de senaste hundra åren vänt kappan mer och mer efter vinden och blivit nått slags vänsterpåhäng. tur att vi alla klarar oss själva.)

[trumpetsolo]

jag vet inte vad det är men nått är det och det är fan rätt fantastiskt. ändå, som att jag sitter där tillsammans med mina kursare och många är snälla och vi har en helt grym föreläsare och jag har massa böcker, köper några till, lyssnar på skyst musik och det är roligt uteliv. faktiskt. självklart svårt att hinna med allt, bara en sån grej som att hinna städa eller sitta på en bra plats på föreläsningarna. vet inte vart denna hyperstress har kommit ifrån, antagligen från tyskland men jag tror faktiskt att detta ska bli ett bra år. varmt ljus och intressanta böcker och jag skriver bara crap crap crap. kom och hälsa på istället vettja!

ta och lyssna, melankoli

Ligg här intill mej och håll om mej lite,
snart reser jag mej själv.
Jag önskar att det fanns någon lindring att få,
men jag vet att det finns ingen hjälp.
Nu måste jag in i det mörka,
nu måste jag ner i min brunn,
där ingen kan höra
hur jag skriker.
Så jag vill att du lämnar mej ensam
när du tror att jag fallit i sömn;
Jag vill inte att du ska se mig så här.

Du vet att jag aldrig trott på någon Gud,
men ibland går jag in i Hans hus.
Så när skymningen faller imorgon
så går jag i kyrkan och tänder två ljus;
Det ena för dom jag har sårat,
för vännerna som jag försmått
och för tårarna som dom gråtit för min skull.
Det andra för att jag ska finna
en kärlek som orkar bestå,
och en kvinna som en gång kan älska mej
som jag är.

Ett ljus för dom själer jag sårat,
för vännerna som jag försmått
och för tårarna som dom gråtit för min skull.
Och ett annat för att jag ska finna
en kärlek som orkar bestå,
och en kvinna som en gång kan älska mej
som jag är.

den himmelska fridens solnedgång

18447-37
ungefär så här kan solnedgången se ut från mitt fönster. vilken lyx, byt bara ut havet eller övertala mig att skaffa nya batterier till digitalkameran.
lyx kan vara vackra saker att se på. (obs jag menar inte gucci, prada eller reinfelds flint.)

Locke's grundtanke är att alla har rättigheter som ej får kränkas.  (obs kvinnor hade ej rättigheter) okej, han var en kille som vände kappan efter vinden och skrev vad folk ville höra och hey ho, lets go, kvar ska vi lämna enough and as good som det vi har nu. Död åt oljeberoendet och miljöförstörelse.



crappy day

well, jag är kanske materialist, kanske inte funkar med att idéerna är det enda vettiga, samtidigt som det är så mycket jag. idealist är inte så mycket att leva idag, det är bara att allt är förutbestämt och att man ska syssla med återtanke och eftersträva rättrådighet.
ställ då detta mot dess motsatser, materialism, att allt som finns går att ta på, se på, höra. Hedonism - din egen njutning, nytta och intresse.
Det är menar jag är blocköverskridande, här finns inget höger eller vänster, upp eller ner.
vilket är den vackra världen? idévärlden full av eftertanke eller materialismen med njutning för en egna individen?

Jag tänder två ljus för någon som kan älska mig för den jag är, ett ljus för dom jag sårat, för tårarna de gråtit för min skull.

ackomponjerad av björn afzelius säger jag bara så här att det har varit en riktigt crap dag. crappy crappy dag. "Tusen bitar" och wow, fan, fan han pratade med mig. först en stenkall ignorans och sen bara hej, hur är det? och den fjolla som jag är så kan jag inte hålla mig och bara bla bla bla.
varför har idag varit så skräp då?
jag ligger och drar mig och hinner inget alls, är bara seg, seg, seg och känner mig sjuk. jag tycker också det är crap att man lär känna så många under insparken men sen hinner man inte snacka med alla. mitt största ångestobjekt är en brud som jag lärde känna och inte vill förlora som kompis. sen käkar jag choklad och mår illa, hela tiden. förra veckans skämt var nog "jag är kanske gravid" lol, som om. nämen lagom självutlämnande där, snarare har jag nog nån otroligt farlig sjukdom, kan även kallas bakfylla. inte en frukost de senaste veckorna men i morse. jag borde cykla ner på stan och lämna nyckeln jag aldrig lämnade, och jag borde fan finna mig i situationen jag är i. Hello? säkert halva föreläsningen idag satt jag och funderadepå om det här verkligen var det jag ville fördjupa mig i. Idéhistoria är verkligen gripande och fascinerande, så mycket jag inte haft en aning om att folk har tänkt och sen dra pareller till dagens samhälle, att Lockes idéer så gott som direkt orsakade franska revolutionen. varför drar man inte alla dessa kopplingar i skolan? iofs intressant att få knyta ihop hela gymnasiepaketet, ytterst lägligt nu.
men samtidigt är det så deprimerande, det är så destruktivt och utan hopp. okej för att jag är av en känslig natur men faktiskt så är det tunga grejer som hela tiden cirkulerar. min fråga är då; hur ska man kunna jobba med sådana här grejer utan att sabba hela sitt liv med denna destruktiva politik som alltid förts?

och självklart var det min mobil som ringde under föreläsningen, och självklart hittade jag den inte.
Pessimist, javisst.

 

en jämförelse mellan två exelenta texter

I vårtid, i groddtid, då brister frönas skal, 
och råg blir råg och tall blir tall i frihet utan val.
En ilning av vällust går genom själ och kropp --
att jag är jag, nödvändigt jag -- en brodd, som hittat opp,
ett vårskott, vars växtkraft jag knappast anar än --
men stammens sav med bitter smak med lust jag känner den.
Så bort, all min feghet!
Jag hör min framtid till.
Jag tar mig rätt att växa nu som rotens krafter vill.

















VS
Driver omkring här i linné, jag söker någon sorts egen livskvalité.
Ingen människa ser mig men en dag som den här känns det bra.
Jag vet jag måste göra min grej, spelar ingen roll vad folk säger mig.
Det är nu eller aldrig, det är allt på ett kort.
Att det är nu eller aldrig gör steget för stort.
Det ser ut som jag får vänta för evigt för att få nånting gjort.
När ska jag leva mitt liv för mig,
gör dom saker jag tror på?
När ska jag våga vara mig själv och fånga dom drömmar jag vill nå,
så när kommer jag leva mitt liv för mig?
Så säg att du förstår mig.
Säg att du känner dig lika liten som jag.
Säg att du förstår mig, och jag gör det idag.
Så när kommer jag leva mitt liv för mig?
när ska jag våga vara mig själv, så kanske att jag lever mitt liv för mig?



en studie i inget alls, bara allt

vi måste förbättra vårat samhälle, våran värld och våra liv eller bara luta oss tillbaka på historicismen och låta historien ha sin gång in i framtid. du kan slänga dig in i epikuros trädgård för att bara slappa ihop med goda vänner i all vällust och låta andra sköta jobbet, bara filosofera. kanske slönga dig bakåt i en fotölj och dricka ekologisk mjölk och försöka känna att du drar ditt strå till stacken.
varför ska det inte vara precis tvärtom?
kan allting vara förutbestämt?
platons idealism bygger på att den verkliga världen består av idéer och sanningen får vi genom att tänka, att gå upp till nån slags övre tankevärld. holy crap.
här har vi det exemplariska exemplet med Platon och fångarna i grottan, självklart känner vi till det. Det var en gång en liten grotta där några  människor satt fastfjättrade, levde och åldrades och allt de gjorde, det gjorde dom i grottan. allt de såg var skuggorna av sig själva, när de dansade i eldens sken. blicken hade de mot utgången, som öppnas mot ljuset. då de vistats här ända sedan barndomen har de inga andra erfarenhetern än dom de fått i sitt fängelse. de ser inget annat än skuggorna.
"Den föreställning om lycka och moral, som människor vanligen har,är enligt platon lika overklig som skuggorna på grottväggen. endast de som varit uppe i ljuset kan känna till den sanna verkligheten. det är filosofins uppgift att föra människorna dit, dem - väl att märka - som har de intelektuella förutsättningarna, och att lära dem att leva rättrådigt.", skriver Leif Lewin i sin bok "upptäckten av framtiden."

materialism är vad du kan höra, se och känna. Skulle världen bestå av fågelsång, solnedgångar och sand mellan tårna menar du?

oh lovely day, hope there will be some jokes today.

jag är så trött igen. fast jag sov 10 timmar eller nått och så fort jag sätter på datorn så blir jag påhoppad av virusprogramm och ickeexisterande mejl. jag har dock läst ca 50 sidor i huvudboken av kurslitteraturen, "upptäckten av framtiden".den är grymt bra. mycket eftertanke och som det verkar nu, mycket väl investerade pengar. machiealellies "fursten" är däremot dryg att läsa,och ingen verkar kunna komma till någon slutsats vad som var syftet med den. 
jag har hostat i över en vecka pga av att jag sov ute i skogen när vi övernattade på norreda torp. jag håller på att bli sjuk, min fantasi dog på senaste efterfesten, min självrespekt är låg och mitt the är nog kallt vid det här laget. jag äter chokladpraliner till lunch fastän jag nog borde messa andrea och fråga om vi ska laga lunch tillsammans innan föreläsningen. föreläsaren är grymt bra och själv ska jag ta med frukt att äta i pausen. frågamig inte varför men jagkänner att jag måste vara superseriös och jag ska bli en bra universitetsstuderande. 
alla utskott och föreningar jag hittils tänktgå med i handlar om sport eller musik. kanske för att jag känner så tydligt vilket anitklimax jag varit inne i en period nu, bara dansat till norrtälje-låten och aldrig tränat. utrikiska föreningen verkar ju också nicemåste jag säga, nått iranskt toppnamn där igår som talade om atomprogrammet men jaglåg hemma och sov, pratade i telefon och var för trött för att läsa bok.
jag lyssnar på ed harcourt - "from every sphere" och den skivan är grymt bra. haft två dagar av beatles listettor men nu ska vi snart vidare. anna, marit, lisa och mando på lördag. måste bara ha nån stanns att sova också, fan vad jag är trött.

18447-36

18447-36
projektredovisningen aka gruppfoto på 35:an

hoodie, goodie

...och jag har solnedgång utanför mitt fönster och visst är det vackert så man kan börja gråta men jag vet inte riktit om jag vill gråta. däremot skulle jag vilja ta en bild och visa. kanske på något sätt fira att internet äntligen behagat fungera, att insparken är slut och jag är helt trött.

internet är inte så viktigt har jag insett de här två veckorna. Nu är jag trött.som fan. och solen går ner.

Snygg - lars!

18447-35

Lars, frannie och jag. men det var länge sen nu. puss&hej

polmag insparken är också slut.kan ha varit riktigtkul, ja det kan det.

RSS 2.0