I natt kom isen över sjön, snön föll försiktigt över skandinavium

"Jag stannar uppe hela natten för att känna efter om mitt hjärta finns kvar"

På ett ungefär så sjunger Lars Winnerbäck i den där låten som antaligen rullat som hit i sverige - (jag är) Ingen Soldat.
Ställ mig inte i led, jag fungerar inte då. Fin låt. På den låter han inte alls som ulf lundell. Ja, jag hörde att han slogs med uffe om whiskeyröstpokalen. Håhåjaja. Han blir ju aldrig den där smala, tärda killen med långt rött hår.
Whiskeyröst har han däremot på "stockholms kyssar".. där sjunger han bara en massa smörja om att han älskar stockholm, om att stockholm är hans hem och att gud ska välsigna hans sons små fötter. Ebbe heter sonen och visst, jag hoppas också att det går bra för killens fötter. Men! Jag hoppas också att det går bra för lars winnerbäck, till och med bättre, han kunde gott få lite med fantasti... inte sjunga mer sån smörja nu....

Hugger i sten och hem med dig och häggen har slagit ut. (det har den faktiskt.) hjärter dam som kan duka för två.. det är la den där killen med långt hår, han som inte gör sig så bra på flashiga kort..

Vad vi kommer få är en  man med ölmage och skäggstubb plus massa snorungar. En lagom tjock karl i sina bästa år alltså. Och vad gör det. Man lever på minnet. 
Puss&hej lasseW, Nu har vi väl roligt. 

Valborg

Valborg. Vintern rasat utför sina fjällar. Våren är kommen. Dra inte till england.

Här i HD firas valborg uppe på tingstette aka hitlers informationsplats i form av gammal grekisk teater byggd med "frivillig" arbetskraft år 1936. Invigd av Göring eller himmler eller nån annan idiot och sen bara inte alls använd. Hm, en sådan snobbstad som Heidelberg men ja dom orkade väl inte gå uppför berget eller hade fullt sjå med att oroa sig för sina soldater vid västfronten, östfronten, nordfronten, afrikafronten eller bara det att barnen måste ha mackor med sig. Kan ha varit vad som helst. Men de byggde en infoplats för 15 000 pers som användes blott ett fåtal gånger. Kan ha varit för att de var så bra på det där med propaganda också.

Numera firar man valborg där. Är det fint väder är det runt 20 000 pers där. Roligt. Det är jobbigt att gå dit med det ska bli roligt, som sagt.

Fredagsnöje

Puss & hej.

Imorgon är det Rollercoaster med DER Dj och live band dvs Datarock.

Det var en gång tretton killar ifrån Bergen som kom på att de ville starta ett band. Ingen av dom kunde spela instrument så de tog sina laptops och fortsatte nörda ihop. Nu på fredag spelar de live i Karlstor Bahnhof och du, var där.

Tror det kan bli tufft.

God morgon

hej, vart tog jag vägen.

Ett gäng som tjuvlyssnar i stockholms city och förgyller min dag.

En kille som påstor sig ha rymt från fängelset och drömmer om att bli solbränd.

Jahaja, bara två tips om två bloggar man borde läsa istället för att sitta och pilla navelludd.

Jag ska själv gå och simma, universitetet drog igång i måndags, vårlovet är äntligen slut, jag kan träna igen, solen har gått i moln för den här gången och man får hålla till godo med bra musik som tex vapnet eller helt enkelt något annat. Valet är fritt.

Jag ska ev åka till brunnsvik. ÅHHH jag vill. Jag får. Jag ska bara se till att det funkar och att de vill ha mig och att jag slipper bli pank. Men coolt. Folkhögskola vs ledarskribenter ala aftonbladet + kristihimmelsfärd extra allt med sjöutsikt.

Nu är det min kamp också

Vet ni. Man borde inte tveka. Politiskt aktiv.

Jag tvivlar så klart. Det ligger väl i blodet.
Men visst tycker även jag att man borde byta ut de korrumperade sossarna. Men resten kanske kunde få chansen att utföra den politik dom vill?
Vadå kanske kunde?
Men någon borde starta ett uppror och säga nej, det är inte så här det ska gå till.

Jag skrev att de borde äta godare mat och le oftare bara för att ha lite roligare och dra till med lite mer humor. Det behöver ju inte kosta speciellt mycket. Man behöver ju inte göra det på nån fin herrgård. Man behöver ju inte äta hummer och rysk kaviar för det. Själv tycker jag att falukorv är godare än kaviar. Jag blir gladare av solsken än av fotpallar för 8000.
Om jag pensionerade mig skulle jag aldrig för mitt liv köpa en stor herrgård och vilja mysa runt där med min mage. Men det är ju bara jag.
Dom där korrumperade sossarna kanske har komplex? Imageproblem? Nån som är bättre beetendevetare än jag och kan ställa en diagnos? Varför verkar det helt plötsligt gå ut på att vara jämnställd med överklassen? Kan inte bron komma till vattnet får vattnet komma till bron? Är det så dom säger det?

Och ja, det är svårt att vara korrekt. Men kanske är det ändå något i den här stilen jag skulle ha skrivit. Till vilket pris? Och till vilket pris vinner man valet. jag skrev idéer. Som tur är så tror jag inte att det är någon som har föreslagit att vattnet ska komma till bron men ögonen ser mer än man tror och även liten gryta har öron.

Dessutom hade jag rätt när jag sa att LO´s kampanj var idiotisk när det bara står likadant... Det ser ju bara ut som massproducerade kakpaket. Scheize. Inte scheize egal. Jag fick en rätt dålig förklaring också.. Att det kanske antogs att svenska folket inte läste alla, man kanske bara läste två och därför gjorde det inget.
Sen när är svenska folket inte läskunnigt? Sen när ville inte alla såga S så fort de kunde? Man kallar det hellre ryssland än tar till sig av dom där kakpaketens "gulliga" små leenden.

Men jag sa inte det. Man är ju rädd för att bli klappad på huvudet.

Puss&kram / Ha en bra dag.

Eleven borde ha räknat matte istället

Ons 3 mar 04 07:53
Du är dum eller så är det jag som är dum.
Fucking februari
Det blåser kallt
En dag går
En till
Jag lever ett tag. En dag.
Det blåser kallt
Vill ha våren
Ska bli min
Kom hit. Lev en dag
Med mig. Ta mig.
Kind mot kind.

Det är februari och jag är sjutton år

När jag var sjutton skrev jag dikter. Jag var sjutton och det var februari. Tänk vad lätt jag gav upp. Tänk vad dumdristigt, tänk vad konstigt egentligen? Kanske är det just därför jag sitter här nu, en fjärils vingslag. Om min hjärna var större skulle kanske mer invecklade och avancerade tankar få plats, ibland känner jag det precis så, att jag bara nästan når fram. Kommer inte riktigt runt och faller rakt ner istället för att göra en loop.

Vill att du tar på mig.
Tar på mig med tavelkrita.
Så det syns.
Inte bara bränns.
Inte bara känns.
Så att jag kan se.
Så att du kommer ihåg.
Veta. Kanske förstår.
Veta vad du gjorde.
Jag vill att det ska synas.
Att folk ska veta.
Jag vill att det ska få vara så.
Jag vill få ha märkena kvar.
Att det ska få vara.
Vara du och jag.
Tavelkrita.
Lysande.
Jag vill ha.

Att komma hem men inte tillbaka

Ikväll är det sextio-sjuttio fest i forsmark. Jag kommer inte ihåg om vi hade den festen förra våren. JAG KOMMER INTE IHÅG. Varför kommer jag inte ihåg? Jag kommer ihåg andra fester. Fester då folk spydde, fester då jag somnade tidigt, fester då jag somnade sent, fester då vi klädde ut oss, fester då allt förstördes, fester man helst flydde ifrån. Vad är det för djävla fester?
Rockfest, studentskiva, åland, brännboll bal och mer studentskivor. Tack och hej.
Jag kommer fortfarande inte ihåg sextio-sjuttio festen. För två år sedan var jag björn borg. Eller snarare Björn Bitch. Jag tror att det var första kvällen jag och bulfie made out. Nej, andra var det. Pinsamt värre.

Vad gör det om hundra år? Det vet både du och jag att det inte spelar någon roll idag. Jag bor i tyskland, handlar min mat här, tillbringar mina dagar, kvällar och nätter här. Vad gör det? Mycket?

Jag ska ta modet till mig och komma tillbaka som en nybörjade på allt. Jag har aldrig pluggat på riktigt förut. Det enda jag kan är inget. Det här är mitt kaos. Mot det hjälper inga fina avgångsbetyg eller somarjobb. Back to basic.

Do you want to dance with me?

Vad fan har jag gjort?

Inte för skattemedel jag vet. Varför är det så pinsamt? Varför gör folk så pinsamma grejer? Varför är allt så svårt att greppa? Det var otroligt svårt att skriva något som är korrekt. Jag känner mig som världens opålästa och dåligaste. Därför är jag svartsminkad idag. Hela min dag är svartsminkad och jag har inte fått någon feedback ännu.


Det enda jag är nöjd med på min krönika är slutet. "Det handlar om tro, hopp och kärlek, precis som vanligt." Klyschor är det enda jag kan.

Resten är crap. Jag är crap.
Min ansökan kom fram till danmark. Skitbra. Jag trodde att det var lugnt då. Men tjena, jag hade 10,1 av ett max på 16. Det är inte bra. Det verkar inte bra. Jag trodde att jag inte ville komma in men skickade in ändå och nu när jag kanske inte kommer in så blir jag alldeles till mig för att jag kanske visst ville komma och hur fan ska jag ens kunna veta något alls?




Om tusen önskningar kunde få slå in...

18447-11


Så här önskar jag att fler politiker såg ut idag.
Ebba säger; "Ta av dig en assesoar när du går ut."
Politiker; "Sätt på er en kul grej + ett stort leende varje gång ni går ut."


Alla borde bli lite coolare, lite gladare, lite mer positiva, borde våga sjunga lite falskare och sen köpa fler blommor och äta godare mat.


lagom leva liv

Nu ska jag gå ut i solen. Skönt. Handla. Dricka kaffe på en uteservering. Shorts och t-shirt väder är det här.
Jag ska bara handla frukt och mjölk. Kanske nötter om det är billigt. Det är det inte.

Tur att det är gratis att träna. Tur att man kan börja den 24:e. Då ska jag simma tre gånger i veckan + springa resten av dagarna. På kvällarna ska jag gå på olika träningspass. Hoppas att det funkar. Man ska ha höga mål och aldrig bli nöjd.

Behöver nog köpa kidenybönor också, massor. Helst en hel sådan pyramid med konservburkar.


I helgen är det betrunkene ausländersabend. Eh. Undrar hur det kommer sluta. Jag vill gå på bio jag.

Dagens bugg på samhället.

Det här är min blogg. Göran Persson är tjock. Reinfeld är också tjock. Och sen alla därimellan med. Jaha, men vänsterpartiet står ju inte mittimellan? Nä, men han är kommunist och borde flytta till Ryssland.

Fan vad taskigt.'
I detta tillstånd av snålblåst väljer vänsterpartiet en kommunistisk framtoning. Samma med hon i ung vänster. Hon den blonda som blev klassad som blond det första man skrev om henne. ja, hon är blond. Och kommunist med.

Så gott som alla glammfeminister är också blonda. Är Silvestedt och Systrarna Graad glammfeminister? Dom gör vad de vill och tar vad de vill ha. Fast numera vill ingen vara feminist längre för då måste man ju ha svart hår och ditmålade tårar. Kom som du är. Att skugge inte vill utge sig för att vara feminist längre är väl inte konstigt, det handlar om henne och bara om henne, och kanske om hennes barn. Så länge alla är snälla mot henne så är hon nöjd.

Kan hon se processen måntro? Det är naturligt att man skäms över sitt tidigare jag, vad man gjort tidigare. Det är naturligt att vilja gå vidare och få stänga bakåt. Fast man borde väl ändå kunna acceptera sig själv. Vad hon hade hatat sig själv, den där nittonåringen (eller hur gammal hon var). "Vill du träffa dig själv i framtiden?" Tänk om hon ser sig själv i linne fast hon har dallrande överarmar?  Vad säger hon när hennes döttrar vill göra uppror? Glöm aldrig bort hur det är att vara ung. Speciellt inte Linda Bugge.

Process

Inte är det lätt.

Jag trampar runt. Jag har en krönika som är halvfärdig. Först var jag inte arg. Sen blev jag osäker. Sen fanns det ingen som visste bättre än jag. Sen insåg jag att allt hänger i en smal tråd. Sen undrade jag varför någon skulle vilja läsa om vad jag skrev. Sen sitter jag här, och allt är halv färdigt.

Jag tror att jag borde gå ut. Jag har tittat på tv-klipp med wetterstrand, björkman och schyman. Dom har i tur och ordning pratat om miljöpartiets sammarbete med socialdemokraterna, alliansens hållbarhet och hur läget är med folkpartiet och huruvida björkman skulle bli skolminister i en borgelig regering. Schyman då. Hon pratade kvinnosituation. drygt 10 % ville ha ett feminsitiskt alternativ bland regeringspartierna. 0,5% vill ha Fi. Men det var inga problem, det var medias fel och vinkling.

Media vinklar mycket dom. Vem kan man lita på ? Vem i hela världen kan man lita på? Media? Där sitter femhundra kvällspresskrönikörer och skriver om sina personliga åsikter. Bloggsyndrom? BigBrothersyndrom? Varenda en av dom är numera b-kändis. Alla utom Linda Skugge för hon vägrar.


Jag antar att det är en process. Skrivandes process?

Bra eller anus?

en skapligt het fråga är arbetslösheten. Vad är hopplösare? Jag känner mig dock inte arbetslös, jag är på semester en månad till. Utanför lyser solen, i mitt träd sitter papegojjor. Här inne sitter jag och gräver ner mig i statestik som jag inte blir klok på.


Moderaterna kör hårt på att sverige har 1,5 miljoner arbetslösa. Det grundar dem i begreppet "bred arbetslöshet" och där räknas värnpliktiga, studerande som vid sidan av söker jobb, samt alla (vad jag förstått) som inte är 100 % sysselsatta. Även folk som är ute och reser / jobbar utomlands räknas med. Alltså jag, alltså mina polare i australien, kina och så vidare som ger sig själva perspektiv på livet långt bort från sverige. (där de är arbetslösa.) Läs mer här.

 AMS kollade jag också upp statestiken. Inte alls förvånande är den mycket lägre. Där menar de på att vi har 232 172 arbetslösa nu. Siffran är från det första kvartalet år 2006.
Skumt lågt tyckte jag och kollade upp hur de hade fixat ihop det.

" gruppen sysselsatta ingår:
1) personer som under mätveckan utförde något arbete (minst 1 timme) antingen som avlönade arbetstagare eller egna företagare (inklusive fria yrkesutövare) samt oavlönade medhjälpare i företag tillhörande maka/make eller annan familjemedlem som han/hon bor tillsammans med (= sysselsatta i arbete)
2) personer som inte utförde något arbete enligt ovan, men som hade anställning eller arbetade som medhjälpande familjemedlem eller egen företagare (inklusive fria yrkesutövare) och var tillfälligt frånvarande (hela mätveckan). Orsak till frånvaron kan vara sjukdom, semester, tjänstledighet (t ex för vård av barn eller för studier), värnpliktstjänstgöring, arbetskonflikt eller ledighet av annan anledning, oavsett om frånvaron varit betald eller inte (= sysselsatta frånvarande från arbetet).
3) personer som har ett beredskapsarbete, offentligt skyddat arbete eller arbetar på utbildnings­vikariat samt personer som arbetar i Samhall eller är anställda med lönebidrag och rekryteringsstöd.

Yrkesställning: De sysselsatta fördelas på anställda, företagare och medhjälpande familjemedlemmar.
Anställda består av fast anställda och tidsbegränsat anställda. Med fast anställda menas tillsvidareanställda personer. Tidsbegränsat anställda omfattar personer med vikariat, beredskaps- eller säsongsarbete, provanställning, praktiktjänstgöring och objekt-/projektanställning samt övriga former av tillfälliga arbeten.
Undersysselsatta omfattar personer som av arbetsmarknadsskäl arbetar mindre än de skulle vilja göra.
Sysselsättningsintensitet anger andelen (%) sysselsatta av befolkningen av befolkningen 16-64 år.
Relativa frånvarotalet anger andelen (%) frånvarande av antalet sysselsatta."
Kolla här.


Det där låter ju som crap det med. En timmes jobb i veckan? Gratis i familjeföretag om man så vill? Skotta skit på pappas bondgård?

Jag vill ha en vettig statestik på dom som verkligen är arbetslösa. Siffran måste ligga nånstanns mittemellan. Helt enkelt dom som inte har jobb.
AMS tjänar sittande regering. Ruggigt låg siffra som det blir smått pinsamt att använda. Det finns hål i den.
En och en halv miljon är skarp kritik. Inte konstigt. Är du blå eller röd?

"Alla ska med, så enkelt är det."
SSU's slagord inför valet. AMS statestik tar inte med alla. Så enkelt är det.


Well I guess I'm not that good anymore, but baby. that's just me

Å herre gud. Ett träd utanför mitt fönster sträcker blommande grenar högre en tredje våningen. Det sitter en papegojja där.

"När lucy sullivan skulle gifta sig" var lite mer än bara en bok av Marian Keynes. Det var ett föärsök att röna i varför man dras till olika typer av människor. Lite bredare än vad jag tidigare upplevt. Kanske fick den mig att tänka mer än jag trodde. Jag har avgudat hennes tidigare böcker och detta var den sista jag hade kvar att läsa. Dom innan har påverkat min dag mer direkt. Den här grodde sig ner ett skikt djupare.

Jag vill helst inte lyssna på mig själv just nu. Jag vill helst inte se svaret. Som alltid, att erkänna saker för sig själv är det svåraste. Men jag antar att det tar mig framåt. Jag är rädd för att det är viktigare än jag vågar se.

Rannsaka dig själv...

Vad gör jag?
Vart vill jag?

---

Vem vill jag vara?
Vart tror jag att jag borde vilja?
Med vem skulle jag vilja vara?

18447-24

18447-24

Hey man. Hårdrock är min gud.
Sverige är drygt. Glömt bort hur mycket som spelar roll. Två år i forsmark och ett år i tyskland. Jag kommer ha problem att hänga med i en hipp storstad.
Jag hoppas att jag inte är lika bra på att gnälla.
Inte lika hipp på att se problem.
Jag hoppas att min distans ska hjälpa mig framåt.
Att mitt perspektiv är ett annat än ditt så att vi kan stanna upp en sekund tillsammans.

Jag hoppas att allt händer på en gång i sommar. Jobb, engagemang, politik, blod, svett och tårar.


Strikthet och diciplin sökes.

ja fasen. Man kanske skulle börja plugga till hösten ändå.
För mig står valet som alltid mellan medicin eller inte. Eller inte betyder just idag Pol Mag. Jag har ju valt uppsala då. rå.

Men va fasen. Det kanske inte vore så dumt. Jag står i bostadskö. Har några uppsättningar lakan. Har en sund vilja att träna och äta cool GI mat. Vill gärna lägga pengar på konserver och dylikt. Håller på att vänja mitt stilla sinne med att det kommer bli skitsvårt med all pluggning. Ska börja träna på att vara strikt och diciplinerad också. Känns så där. Nödvändigt ont, och nej, det är inte choklad jag pratar om.

Ey. Jag går och diskar på en gång, typisk bra början.

The end - Tvärdrag

min text
Ja hårt som fan.
Nu är debatt för i höst är det val.


Våra hjärtan bultar rött

Jag trodde att jag skulle vara yngst i helgen. Sverigehelgen, men icke. Han var 17, han som var yngst.
(söker bra upplägg, jag vill sticka hårt.)

Roligast i helgen var kanske att få se min chefredaktörs kontor, ssu's huvudkontor. Det var så himla fint, elfte våningen. Jag fick de tre senaste årens nummer av tvärdrag med mig hem. Jag läste och läste, grillschips och en öl på skavstas flygplats och jag läste om den politiska utvecklingen, feminismens framsteg och det vägval som var i början av nittiotalet. Lång natt, hårda stolar.

 Vet inte. Viktigast var frågorna jag fick ställa. Hur är det egentligen med det här med Anna? Och han som sa så där, stämmer det?
För min egen del behövde jag veta så att jag fick känna att jag kunde stå för det.

Det är inte så lätt att sitta i tyskland och bara ha svensk kvällspress alternativt de större dagstidningarna att stödja sig på. Med ljus och lykta har jag sökt efter uttalandet från ssu själva, men icke.

Hur som helst, jag hade aldrig varit på Bommersvik förut. Men fint var det. Konferens, möte, brainstorming.
Jag vet inte vad jag gett mig in på, men som det känns nu så känns det helrätt. Rätt med något under fötterna, rätt att se vad som fanns under ytan och rätt med svar på frågorna.

Så, jag är med i redaktionen ssu's idépolitiska tidning. Det är rätt. Och dessutom köpte jag en djävligt snygg t-shirt i sverige. Det står Rock Out på den.

ROCK OUT.

I've been in love before, how about you?

Vilja vara naivt blåögd.
Igen.
Vilja vara godtroget förälskad.
Som första gången, igen.
Vilja våga lita på varje ord.
Ta allt för givet och våga ge allt jag har.


Jag har ett nytt cd-case med plats för fyrtio skivor, how about you?
Är det materialism eller bara sund förnuft?
Nu ordnar jag OC säsong tre och Greyes Anatomy med kärlek i fodral av plast.


Att vilja vara naivt blåögd, slänga bort sin glasögon - Vilja ta alla smällar igen?
Nej, helt enkelt nej. Det finns inget jag är mer tacksam för, inget som lärt mig mer.
Och jag står ju här idag.
Kul kul.

hej då

hu. hej då.

Nu ska jag flyga till sverige. Eller ja, imorgon 09:25 först då. Men jag sticker hemifrån redan nu. Packningen ska låsas in på stationen, mat ska medtas, tillagas och njutas ihop med Sofie och Matilda samt Zanna. (uttalas "schschaannnna".)

Min buss går 05:45 imorgon. Tidigt. Före förmiddag.
Jag gillar att flyga. Synd att jag ska flygs Ryan Air. Kommer inte kunna låta bli att tänka på att ett ryan air plan blev bombhotat. Ett av fem miljarders ungefär. Tänk om samma person som bombhotade det planet också vill till sverige över påsk. Snygg undanmanöver att flyga från Frankfurt Hahn då, det är ju en liten flygplats. Hoppas att den isf inte säter sig bredvid mig, har på känn att jag inte gillar såna som bombhotar flygplan. Men man kan ju ha fel.

Söndag - Måndag. Redaktionsmöte i Bommersvik. Ska bli otroligt spännande. Tänkte bidra med min klädsel för ett sådant hedersamt uppdrag:

Låga converse, färg: svart
Baggy jeans. Har inte bestämt mig om det blir hm eller icepeak.
Svart skjorta från mango djävligt classy om jag frågar mig själv.
Tänkte dra med uråldriga svarta tröja från lindex över det. Den är snyggt blekt.


Ikväll blir det däremot helt annat.
Acne Hep Raw. Tvätt : Mörk (inte för att modellen säger mig nått men lite coolt inte sant?)
Vitt linne HM
Svart kavaj säkert eve of eden.
fem miljoners klockan så klart
tjockare halsband i silver. (jo, jag har tunnare med)
okej. tufft nog ska jag ha snorgröna ballerinas med en liten rosett på.

Ja. jag tänker faktiskt alltid ut vad jag ska ha på mig. Om jag inte orkar gå upp så brukar jag tänka på det. Ey. Ska nog packa ner min gula "born to ski" t-shirt också. Den är skön.

man får ha stökigt om det är så att man inte hittar sina grejer annars.

Hej alla glada 2.
Ordnat kaos är bättre än tvingad ordning. Jag och min brorsa kom fram till att man måste ha oordning om man var oordentlig. Annars hittar jag ju inte. Om allt ska ligga på en speciellt uttänkt och bra plats så vet jag aldrig vart den är. Men om nycklarna alltid ligger slängda på skirvbordet, om strumporna alltid ligger underst i klädhögen på golvet och om min mobil ligger vart som helst, då behöver jag aldrig leta.

Kanske borde acceptera det. Inte tänka att jag borde städa. Det är nämligen mest tvångstankar för att jag tänker att man borde vara så där chick och prydlig som så många av mina kompisar är. Min kommentar "åh vad fint du (alltid) har" deras kommentar mot mig lyder snarare; "Åh, du har städat."

Men så är det och så ska det få förbli.


Musiktips:
The Knifes
Alphaville
Tegan and Sara


Puss&hej

hej alla glada.
hoppas folk söker till högskola/UNI. jag har gjort det iaf. vet ett gäng till som pysslat med samma. vet en del som lät bli. jag stod nånstanns mittemellan och jag har sökt. egentligen stod jag aldrig mittemellen, okej, jag visste att jag skulle söka.

Jag bara visste inte hur, vad eller vart.
Det blev som jag planerat.
Jag söker pol mag i Uppsala.
Har sedan tidigare skickat in ansökningar för medicin i Århus.


Okej. Det är två skitsvåra utbildningar. Tur att jag gillar skitsvårt. Tur att jag fixar skitsvårt. Annars hade jag inte valt det. Skitsvårt lockar mig. Jag tycker att skitsvårt är skitkul.
Hoppas jag. Hoppas det känns lika i höst. Jag kommer fortfarande att vara 20 då, men som man brukar säga, det hinner rinna mycket vatten under bron på den tiden.

28 juli kommer intagningsbesked från århus. 28 juli är senaste dagen för svar om man vill ha sin plats i sverige. Kul dag, 28 juli. Hoppas att jag sitter på Bobergsvägen ihop med underskötersketeamet. Dom är så coola. jag älskar att få höra om diskbråck, äktenskapbekymmer, komma ner på jorden, få distans och respekt. Jag skulle säga att det är ett perfekt sommarjobb. Även om världen lockar så är hemma fint och bra.

min dag

ikväll har jag provjobbat fem timmar på ett bageri. Av misstag. Dom trodde att jag var en annan och slängde på mig en ful och orange pikétröja. HEY. jag har aldrig sålt bröd förut, men det gick bra för att dom var snälla. Knäppt när det gick upp att allt var ett misstag. Jag ville bara ansöka om jobb där.
Fem timmar senare och massa bröd rikare gick jag ut. Det var kul.
Men jag skulle ju ha gått till Hard rock också. Hoppas fan att dom vill ha mig nu på Mantei Bageri.
Vi sålde bröd till fullkornsgalna tyskar för nästan 3000 euro. Helt galet!!

Kunde inte svara när pappa och matilda ringde. alla affärer är stängda imorgon. dåligt. vi ska ut på Deep. Pappa och mamma hämtar mig i skärholmen 13:10 på lördag. Så skönt.

Är detta dagens sanning?

ralf = red snapper=der dj?

taking back sunday

no comments


Tog den långa vägen hem. Häggen har slagit ut. Lyssnar på "forever young" och "big in japan". hårt var det. Vart vandrade mina tankar under den tiden? Ja, låt säga att det var sverige tur och retur. Man kan specificera. Forsmark igen. Hur kan man inte lämna ett ställe bara? Eller var det precis vad jag gjorde.

Ja, jag lämnade det så hårt. Inte se tillbaka, förbjuda eftertanke och bara tänka i smyg.

ja. jag lyssnade på the knife och franz ferdinand. Väl värd att citera, franz.
If I could love, I love you.

Resten struntar vi i, tror jag. Kan väl inte jag rå för.

inget för dig heller

Uppdatering. Det finns inga balla saker.

Det är roligt att åka snowboard.
Kan man matcha randigt och svarta pumps?
Är deep verkligen en klubb för snobbar vs mig?

inte något för mig

[åh, jag blir så lack.]


har alldeles för kort tid till den femtonde. måste söka uni. måste packa. packa och packa det som jag inte behöver. hur ska jag veta det. jag vet inte ens hur länge jag ska stanna här?

smartast är nog att gå och söka jobben, komma hem, packa väskan samt skicka in ansökningarna ikväll. Då är helt enkelt allt gjort.

Efter det kan jag fundera på hur länge jag ska stanna här. Ikväll spelar der dj radio lokalt. jag ska väl lyssna så klart. Mejlitskick igårkväll. Fint det. Känns vip.

Jag är förövrigt vip i en villa i svartbäcken. Känns inte alls fel, jag är mycket glad.

gratis är gott?

Tycker du om gratis godis? Jag vet inte om jag gör det, men värva dig du här.

Jobbläget

well. bra dag idag. sökt fyra jobb, eller egentligen sex men de två sista var redan tillsatta så att säga.
fyra jobb med potential för mig.


well well. (låtsas att jag är en gammal englsk farbror.) Det här ska nog bli bra. Hade jag vetat att det var så uppiggande att söka jobb hade jag börjat för länge sen.

Café Rosso - här kör man med svarta byxor, vit skjorta och fluga. Coolt säger jag. Fin uteservering, centralt läge.
Hard Rock Café - Klockrent med svart överdel får jag för mig. Minus för att det är granne med MrMacks lägenhet.
Hörncaféet i Weststadt - Fin uteservering, vardagsklädsel. Stort plus för att Der Dj sågs gå förbi här senast i måndags.
Anonymt Bageri - Ett jobb är ett jobb.

Imorgon satsar jag vidare.

Min dag

Jag vet fan inte vad jag ska göra.


  • Jag har sökt två jobb (bra gjort maja)
  • Jag har sett en regngrå himmel hela dagen. (tråkigt)
  • Jag har upptäckt att jag visste skickade ett mejl till Karlstor och frågade om dj'n. (inte så smart maja, snarare idioti.)
  • jag har borstat tänderna.
  • Fått beröm för min artikel i tvärdrag.
  • Tack vare föregående punkt har jag blivit sugen på att skriva igen. Har en krönika i huvudet som måste ut. Snarast. Den vill bara inte.
  • Borde jag äta lunch?

the train don't stop there anymore

Jag ska söka jobb på:

café rosso
aussiecafét som har en chokladfontän
ett bageri
frisörsalong unisex
en affär som säljer kitsh



Nån som har nått mer förslag? jag är öppen för allt. Fem hittills är ju inte så dåligt. Dom är rangordnade efter min topplista. Café Rosso är ett stort och fint café med uteservering och spiraltrappor. Där har jag tagit en fika med kemikillen en gång. Han var ju skittråkig och pinsam dessutom. (han drack kaffegrädde ur plastburkarna.) Men caféet var fint, tapeterna tuffa och läget bra.

Allmänt

Ey dude.

Blir galen på min gamla vanliga musik. Som vanligt lyssnar jag på tegan&sara eller nått annat i samma stil. Hur kan 19 gb bli långtråkigt? det måste vara jag som är långtråkig.

Bra grejer idag:
jag hittade att man kunde kolla på tv-program på svt.se och kollade på ett raggadisch program.
solen sken Mycket.
Jag har jobbat tre timmar.
Mitt flyg till sverige går nån gång på lördag



Dåliga grejer.
Jag ska inte jobba nästa tisdag.
Vi ska inte ha någon kurs nästa vecka
alla har lov nästa vecka
jag har ingen fast termin på två veckor (skaffa jobb för fan!)
Jag snubblade i leran och slog i huvudet i en sköldpadda av trä. (ja ljuger)
Som sagt, jag har ingen låt jag har lust att lyssna på. (- shuffle för fan!)

Bra grejer

Imorgon blir det brodering, jobbsökning och skrivning.
Borde lägga till uni-ansökan, städning och träning.
Borde bli ashet stalker på heltid också. Det vore så roligt. Man lever bara en gång. jag har ett konstigt ord/namn på hjärnan - ralf.
Ralf hjälper dig med båten
Ralf väljer rätt vin till din förrätt i förorten
Ralf dissar Linda Bugge (En bugg på systemet)
Ralf missar bussen och springer genom regnet till jobbet


Ja, det där är bara några förslag på påhittiga rubriker som skulle kunna handla om Ralf. jag borde mejla honom och fråga hur man gör rödvinssås. Eller nått om nått coolt tyskt band. Eh, jag ska bara komma på vilka coola tyska band det finns att fråga om.

Stalker på heltid var det ja. Om det misslyckas får jag hoppas på att solen skiner och att jag tar med en bok, mitt usb-stick (mp3-spelare), skriver ut cv'n och får massa jobb.

Nej, det går inte bra för mig att hitta jobb just idag.

Dagens fundering:
Hur mycket tjänar man som stalker?

Gissa landet

sydafrika


Det här är en underbart fin bild. Vilket land är det?
Vem vill åka dit och surfa och greja? (jag)


MAT

hej dudes.
tidigare idag hade jag ätit så fint och bra med fullkornsmakaroner, kidneybönor och sallad.

Ikväll har jag varit på middag hos två fransmän och ätit ost och våfflor. Ja, maten gick ut på det. Och jag mår spydåligt. Ingen lätt mättnadskänsla här inte.
Kanske för att våfflor med nutella, glass och kokos var för gott. Kanske för att jag åt för mycket. Kanske för att jag är dum helt enkelt.

Det hela har slutat i en icke nyttig dag, den som började så bra.

Scones och frukost

Well, i brist på eget kärleksliv kan jag skriva lite om andras.
För det är inte jag som hade en joggingdejt som följdes upp med bio senare på kvällen. Erhmghrhrhghh, han var tysk också.
Jogga = bra grej att göra, inte så överdrivet seriöst.
Bio = också bra. precis så oskyldigt överdrivet seriöst som det får vara
.

Och jag vet inte hur det gick för den unga damen behagade påstå att det skulle få bli ett samtalsämne till senare i eftermiddag. Mumma, andras dejter är precis lika kul som mina. Rättelse; min är inte kul alls för alla tyskar är så tråkiga. Och jag vet inte hur det ska gå när jag får träffa der dj innan 28 april.

Jag är en nörd. Jag har suttit hela morgonen och plockat ihop låtar till två skivor till honom. Jag vet att han vill ha det. Perfekt grej att ge alltså. En med slowmusic. Den var ju så klart roligast att göra, borde kanske dra en lista med ja, kanske räcker med lite smakprov:

Tegan and Sara - fix you up
Laleh - Forgive not forget
Jenny Wilson - Summertime - The roughest time
Kent, Cardigans, Håkan, LW
med flera återfinnes också.

Och vad vore en Dj utan det bästa av svensk rock'n'pop? Okej.
Sahara hotnights, mando diao. Niccokick. David and the citizien. Ni vet man blir bara glad. Ni vet, det finns fler, nyar, hippare. Vad skoj att dansa till dom låtarna. Vad synd att det är "datarock" special nästa gång. Vad är datarock? Electronisk musik? Norbergsfestivalen? Hoho?

Några bloggar

det här mina två favoritbloggar.
Silverfisken som jag röstade på i tävlingen om årets bästa blogg. Några andra kom sjua, dom skriver den här bloggen. Den är också jättebra. Det är de enda bloggarna som är jättebra på listan. Sen finns det massa modebloggar och dylikt. Det är kul att läsa dom med och se hur alla på listan är kompisar med varandra. Det är en enda stor modemaffia. Vissa av dom tyckte faktiskt att dom vann själva. Grattis i smyg då, om nån nu vann i smyg. Då hade vi ju två vinnare. Kanske kommer modebloggarna att göra revolt och kräva en egen kategori. Jag tror att veckorevyn snart ordnar en tävling om att utse årets bästa modeblogg. Ebba kanske vinner.

Bubblare är mamselamsen. Hon gillar inte heller bugge har jag fått för mig.

"Jag kan inte bestämma vilka låtar jag vill lyssna på och lämnar allt tills lumpen" - inlägget

Suttit här och bara lyssnat på dålig musik. Jag kan inte välja själv, tänker stenhårt på vad jag vill lyssna på och kommer bara på dåliga förslag. Räddades av att det finns shuffle. Nu har jag fått lyssna på Franz Ferdinand, Magic Pie, Coldplay, John Bon Jovi, Robbie Williams och Teitur. Och tänka sig, det var precis vad jag ville höra. Det visste shuffle, men det visste inte jag.

Honesty for president

Well. Jag skrev ju en massa om Linda Bugge och hon ledarskribenten, Åsa Petersen, på aftonbladet. Nu blåser det snålvindar. Linda har massa sköna polare som Sigge och så vidare. Dom räddar henne. Sen finns det Linna som skriver så himla smart och fint och drygt.

Sen finns det ett stort djävla faktum att Åsa förvärnger Lindas citat och kallar henne abortmotståndare. Linda vill krympa köerna. Åsa vill ha fri abort, men är det egentligen inte så att Åsa blundar för att det är socialdemokraternas politik som gör att man får vänta så länge på en abort. Och återigen, vem vill vänta så länge? Är det inte omänskligt, situationen är svår nog som den är.

Åsa har fel. Linda hade tur. Hon vinner här. Vill inte se en till krönika från Åsa med felvrängda citat. Hon har ingen fiende i Linda. Dom vill samma sak.
Sluta vara så pinsamma.
Sluta skäm ut dig Åsa.
Det gäller Anna Sjödin, Göran Persson och Leila Freiwalds också. Sluta förstör. Gör saker ordentligt, fuska inte, kalla inte ordningsvakter för skällsord, anfall inte, använda inte fula maktmetoder, var inte så högmodiga.
Gör saker ordentligt. Snälla. Annars måste vi byta ut er allihopa. Man ser hur bugge njuter. Och hon plockar så lätta poäng, helt gratis.
Kasta inte pengarna i sjön om du inte kan gå på vatten.

Allmän nyttig information

Ey jo.

Ikväll/eftermiddag ska jag bjuda Sofie och Matilda på film med middag tänkte jag. Tråkigt nog har jag bara pasta och kidneybönor. Det tillsammans med pesto och feldsalat kommer bli våran ypperliga måltid. Nybakade scones tänkte jag baka till och sen avrunda det hela med en liten äppelpaj. Jag är så pysslig.

Skrev äntligen mitt CV. Det har tagit ända sedan klockan elva. Tur att det fortfarande bara är tidig eftermiddag. Åh fan jag längtar tills Sofie kommer så jag får berätta att jag har pratat med Der Dj. Okej, ni kanske inte fattar det, men det är faktiskt jättebra gjort av mig. Ungefär lika bra som om jag hade pratat med Kyrkokörskillen vilket typ aldrig kommer att hända, ni kanske fattar bättre då.

Ringde ju på det där barnvaktsjobbet "hej bla bla ringer om lappen bla bla jag är en svensk tjej bla bla"
"Jaha, men vad roligt, min mamma är svenska. bla bla bla bla"

Jag sökte ett tyskt barnvaktsjobb och fick prata svenska. Det är inte så det ska vara. Men det hela slutade i att jag ska titta förbi där klockan 16.00 på måndag. Jag är nervös. Det är så svårt med små barn och få kontakt med dom. Jag vet faktiskt inte vad jag ska ta mig till. Jag behöver det jobbet.

-> men där kommer mitt finfina CV in. Jag ska lämna in det, söka jobb, få jobb, bageri, café, butik. Vad som helst. Det löser sig.


Och dagens andra fundering är:
Kan inte Der Dj ge mig fribiljetter till Artctic Monkeys?

Åhåjaja.

Okej, jag erkänner. Jag var riktigt nördig igår. Jag sa till shout out loads att dom var ett guldkorn och att tyskarna inte hade så bra musiksmak. Och typ typ typ att karlstor var ett bra ställe att hänga på. Min kompis Matilda tyckte att jag var jättepinsam. Fast sen tyckte hon att hon var ännu pinsammare som aldrig hade hört dom förut.

Jaha.

Suttit och lusläst programmet för april efter "chop suey club". Det är nämligen dj-teamet. Med Der Dj. Jag skoja bara igår. Han var inte alls långtråkig. Jag hade bara väldigt svårt att höra vad han sa. Han frågade mig massa frågor. Och jag tänkte; "jaha, här står jag och pratar med Der Dj. Han är ju jättegullig." Det var konstigt.
Geograf var han, vilken spännande Dj. Han bodde i Weststadt. Sen kom Rödtröjan fram och undrade varför jag hade slutat dansa. Rödtröjan ställde sig mellan mig och Der Dj och började prata en massa. Jag sa att det var dålig musik och att jag var trött. Der Dj gick och jag sa till Rödtröjan att jag skulle gå. Så jag och Matilda åkte hem. Jag somnade på nattbussen. Och Der Dj gick ensam hem i natten, kanske.


Varför är det inget Rollercoaster förens 28 april. Jag blir galen. Vill ha min indierockklubb jämt.


det våras för míg

Det är vår när conversen är på utan strumpor. Riktigt vår när man ser såren på fötterna, hey, bara att vänja sig, nu är det varmt. Vårigt att komma hem halv tre i natt med jeans upprullade till knäna och munkjacka. Vår att ligga nere vid floden och prata tyska. Äta glass och ta promenader.
Vår att dansa på karlstor hela natten. (ungefär nångång i mitten stukade jag min fot. Jag föll ihop med eftersom jag var stålmannen igår så fortsatte allt som om inget hade hänt. Idag kan jag däremot knappt gå. Jag kunde inte sova så bra heller. Men kul var det.)
Vår att alla uteserveringar är ute. Vår att det är varmt dygnet runt.

Det är ju skönt. Varför är det inte vår året om. Det är min favoritårstid. Alla löften och förhoppningar det för med sig, alla knoppar som brister, alla som faller in i kärlek och förtvivlan.

Dagens fundering;
Lund eller Uppsala? Hur viktigt är freds och konfliktslösning för mig?

(uppsala verkar bättre på många sätt men jag är som sagt en sucker för våren. Och uppsala är inte bra på vår. Får en sådan sak avgöra?)

Shout out loads live

shout out loads var ett trevligt gäng som spelade bra låtar och var glada. det var kul att se dom. Skysta att prata med också. För det gjorde jag ju. Jag sa att de spelat bra. Dom kom från stocholm. Ja det var ju så. Ja det är ju så. Spelar i köln snart nån dag om nån är sugen. We're always happy because the streets are always there for us, lixom.

själv stukade jag foten och blev lite knuffad men det var summa summarum väldigt roligt. Btw så har der dj pluggat ett halvår i stockholm. Håkan hellström och bob hund 2001. Hej och hej då. Så himla knäppt. ja som ni förstår så har jag pratat med honom nu. Gick helt enkelt fram och satt att de faktriskt spelade dålig musik ikväll. ja det tycker han med. sen pratade vi. Och han var ganska tråkig. Och Geograf. Bara det lixom.
Men ändå, han är och kommer alltid förbli Der Dj.

deep red

nej, nu väntar en eftermiddag på neckarwiese. solen skiner, himlen är blå och fåglarna sjunger de små.

är så roligt att våren har kommit.
Är så roligt att dricka kaffe.
Äta bröd.
Är så roligt att ha avslappnade, snygga kläder. Baggy jeans. Randigt linne. Munkjacka. lowtops och strumpor. Mitt hår är långt nu, kan fläta det. min femmiljonersklocka pryder armen. Kontraster är bra. Mixa miljondetljer med slitna converse - det gör din dag.

Inflyttningsfest på handschuesheimer landstrasse 45a

Kyrkokören, små fina, försiktiga och darrande ord till Johanna, Valle och Mirijam om att jag slutat som au pair. johanna som går på samma skolasom leonie. valles syrra som är jakobs bästa kompis. Till dom sa jag som det var, att jag stannar kvar, att jag bor i ett WG. Vet inte alls om det var smart, det kan mycket väl sluta i pinsamma situationer som jag är långt borta ifrån. Om dom konfronterar familjen. Det var faktiskt riktigt tufft att tala om det.

Cuba Libre, men inte en enda för mycket. Vi hade tjejmiddag med potatis&purjosoppa, kokosmjölkswok med kyckling sam cheesecake. Vi var fem personer. Vi år upp en hel cheesecake. Jag, sofie och matilda. Marli och Katja. Marli kommer från syd afrika. hur coolt är inte det? Hennes pappa är bög och hans pojkvän kom från österrike så där är anledningen till att hon är här. Katja är ryska. Det var trevligt. Vi gick på den där knäppa inflyttningsfesten som två fransmän ur våra tyskakurser bjudit in oss på. Det visade sig vara 100 meter att gå. Och det var en fin våning, det var mycket folk. Tippas på att medelåldern var 26.

det här är jag;
"Jag ser att du har jeans från h&m?"
"oj, jaha, det visste jag knappt"



gå och dö tysken. (nej då.=)han hade mörka, hyffsat stuprörsaktiga jeans från h&m - utan att veta det. skit samma i att han hade värsta heta utbildningen och frågade efter mig. han var tråkig.

sebastian, min franska civilingejörpolare frågade mig:

"vad gör du på tisdag?"
"På tisdag gör jag inget"
"bra, då är du upptagen nu"



kul liv sebaaaaastiaaaan. Han är för kort för mig. Iofs lite kul att han och hans polare ska komma på shout out loads imorgon. det ska bli kuul. alltså jag skiter i om inte dom kommer. jag ska ragga på den heta dj'n och glömma mina sorger. jag glömmer alltid mina sorger när jag ser honom. det är det som är det braiga med honom, en het dj-kille som bara spelar indierock. jag drömmer om att ge honom en blandcd men bara bra låtar. Ralf heter han. Han är säkert 26. Kul kul. Han gillar ju mig med.

nä men skitsamma. det blir kul. Natten är min.


me going mormor

har kommit fram till att jag ska bli en mormor mina sista veckor här. Jag har ju redan mina blommor som jag pysslar med, det går fint. Sällskap för sällskapsjuk. Sex veckors mormors-semester.
Brodergarn har jag också. Kanske borde rita upp något som jag vill ha och sätta igång, tråkiga tröjor och dylikt här hädanefter i fara.

Mitt senaste kap är att baka bröd och laga riktig mat. Och kakor. Jag är skitbra på att baka kakor men nu ska jag göra det på riktigt. Jag satt nyss och läste igenom informationsbiten om hur man bakar bröd och det var jätteintressant. Rekomenderas helt klart som frukostläsning. Nu måste jag köpa mjöl. Supermarket här i Feld hade så klart bara weizenmehl så tills ikväll blir det pizzabröd. Det är gott, och enkelt. Måste gå dit och handla purjolök och grädde till soppan också. Och bakpulver. Blir svårt val detta, för solen skiner och himlen är klarblå och jag ska lära mig att baka bröd. Det handlar om kärlek. Jag har massa kärlek till mina blommor och bröd. Och mina nytvättade kläder. Som jag måste hämta och hänga upp. Jag känner mig som linda bugge 2. fast det gör inget.

Så, nu ska jag bjuda mina kompisar på massa fina middagar och picknickar. Gud vad dom borde vara glada!

en dag

Love is only for the lucky and the strong, well, because love makes you happy and strong. and also rich and bitchy.

Jag köpte en ny klocka igår. den är snygg. den kostade fem miljoner. det är bra för då kan jag sälja den om jag skulle behöva lite cash nångång. smart drag tänkte jag.

efter att ha varit ute hela eftermiddagen, gått, läst "att komma hem ska vara en schlager", solat och gått på tyskakursen så var vi några som gick ut på Zieglars och tog en öl. kul kul. två fransmän, och fyra au pair tjejer och sen jag. värsta knäppa kula fransmännen. en tjej från sydafrika. Nelson mandela du vet. Så sitter hon där och ser ut som vem som helst och jag kan helt enkelt inte koppla henne med landet där raskriget mellan svarta och vita pågick. Hon var sju år då. Nåja. Vi ska kanske ut och partaja lite imorgon. Först middag med Sofie och Matilda, Marli kanske kommer. Potatis och lök soppa, wok och cheesecake.
KUL.

God natt.

Puss

Varför slösa bort sin energi samtidigt som det gör en korkad?

Det är helt enkelt under min nivå, vart jag nu har den nånstanns. Jag vill varken vara högmodig eller nedvärderande mot mig själv.
Men jag hade vilat klart. Dammsugning, hämta barn och laga simpel mat var bra när hjärnan gick på högvarv med studentstress, framtidsvirr och ångest över gamla ex men nånstanns slog hela mig själv sig till ro. Jag krossade linjen och kom förbi.

"Behöver ni mig verkligen för att passa era barn?" (min fråga.)
"Ja det gör jag ju så klart men bara tio timmar i veckan, resterande 20 timmar kan du dammsuga, stryka, kratta löv, laga mat och vara my pain in the as." (sammanfattning av min "gästmammas" svar."

Så tack och hej. Sex veckors semester och kreativt arbete.

verklighetsflykt

jag gillar oc. Det är väl verklighetsflykten kan jag tro.
och greys. Där sitter jag och blir kärlekskrank. Verklighetsflykt igen. Ge mig kärlekstrubbel och stress eller åtminstone en skitdyr bil och massa snygga kläder. Alla bilder på marissa när hon smyger iväg och sätter sig vid den gamla boden på stranden. Fast dom hittar henne alltid. Jag läste nånstanns att hon ville lämna serien. jaha. det vore synd. jag vet inte varför jag är så fast med jag är fast. jag har de tre senaste avsnitten, det är det senaste. Kolla på datorn is the shit. tv är bullshit.

Nu spelar p3 svea "jag hatar att jag älskar dig och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig" för andra gången ikväll. det är ju en bra låt.... som jag spelade sönder genom att lyssna på håkans senaste skiva om och om igen, varenda bussresa var den med.

Verklighetsflykten då. Jag säger inte nej, det är otroligt inspirerande att få sådana kickar. seth och summer som söker universitet, meredith som är läkarpraktikant, mc dreamy som är mc dreamy. jag är en nörd, ja jag vet men det hjälper ju mig, jag mår bra. jag sträcker mig till att påstå att det är bra att få den där pausen som det kan innebära. En film som inspirerar, tröstar eller uppmuntrar, angagerar osv, det är ju bra. Jättebra. Det är vad man vill uppnå, alla filmskapare, skådespelare, journalister och fotografer vill ju bara påverka. få dig att må bra, må dåligt, tänka efter, bli arg eller bara ge fan på att komma nån vart. Och tack för det.
Jag säger att det funkar.
och välkommen tillbaka från verklighetsflykten. Nu ska jag kolla på oc. avsnitt 16. säsong 3. får se om marissa dör eller nått annat naturligt. det sägs att det är på g att bli bättre, dryg loop det har varit.
puss.hej.

ps.

...och i sverige finns ju allt som är sverige, familj, vänner, djur och svenska. Och inte att förglömma, alla svenska band som bara är bra i sverige. Lars Winnerbäck, kent, håkan, lisa ekdahl och så vidare. Det blir fint det.

What price can take me therè?

jag bor i världens minsta stad. jämfört med de andra.
men det är ändå hit som belle&sebastion, artcic monkeys, johnossi, shout out loads usw kommer. Okej, nästan, jag räknar in grannstaden. Så himla små är dom.

Men när jag kommer tillbaka till Sverige och Norberg kommer jag få komplex på riktigt. Norberg är som en stadsdel i heidelberg, bara med lite mer skog. Hemska tanke, norberg är inte större än sandhausen, bara det att sanhausen har tågtrafik. Sandhausen ligger en halvtimme bort och är världens öde. Men det är ändå bara tio minuter bort från ikea. Norberg är ingen stadsdel, det är allting. Om man åker buss kan man komma till en tågstadion, i en annan stad. Och aldrig, aldrig att det skulle komma band och spela i norberg, inte sådana band.
Kommer att bli tungt att flytta hem. Kommer att blir konstigt. Ja. Men hemma är alltid hemma. Och hemma får man bada i sjöarna och jag har faktiskt en egen cykel. Här har bara min granne två. Om jag är riktigt, riktigt snäll så kanske han lånar ut den ena till mig.
Nu ska jag gå. Dag på stan eller på landet eller på berget, jag vet inte riktigt. Frukosten var trevlig, bara det att det inte fanns någon tatjana. Jag som hade köpt choklad och en kille hade bakat en chokladkaka. Där satt vi och hade frukost och diskuterade hur man skulle släcka kokade olja. I'm home. Det är bara naturvetare i denna korridor. Fast det är förbjudet att ladda ner filmer. I'm not home.

[gay=dålig] [göy=bra]

Jag hade aldrig trott att jag skulle vara så upptagen efter att ha slutat jobba. Idag har jag tränat och lunchat med Greys. Jag har jobbat, dvs suttit barnvakt i tre timmar. (obs! lek inte sjörövarskepp i en sandlåda med höga jeans som är stenhård och slimmade.) Jag har läst igenom se&hör hos Matilda innan vi cyklade till tyskan. Min grupp var gay idag, men förhoppningsvis så ska vi gå ut och ta en öl på torsdag. Det kommer sluta med att det bara är jag och den franska ingenjören. Hjälp. Efter att ha ätit varma mackor och kollat på ett av de tidiga greys-avsnitten (det med "where does the good go" och merediths första dejt med derek, på riktigt alltså.) Dubbat till tyska, fina fisken. Ska spara på mitt avsnitt nummer 21 säsong två. Det kolmmer att förgylla en hel dag.

Imorgon har Tatjana i min korridor födelsedagsfrukost. Jag vet inte vem hon är men hon ska få choklad av mig och jag ska få frukost av henne. Tänkte jogga innan. Stiga upp klockan sju. Det här med att äta frukost tillsammans har jag verkligen tagit till mig, känner inte till det från sverige, men det är göy. Trevligt att äta färskt bröd och dricka kaffe i flera timmar. Glöm inte bort det.
Ska träffa sofie.
Matilda ska komma till mig och vi ska äta soppa.
Lunch har jag kvar sen middagen med mamma och pappa igårkväll.

Och på lördag spelar shout out loads här. Jag måste bara dit, der Dj kommer ju vara där. Jag svimmar, jag är en stalker. Stalker på en dj. Han är värsta bra indierockdj'n.

mat

Mina favoritresturanger här;
Alfredo - italiensk på tvärgatan mellan untere strasse och hauptstrasse. Köker i resturangen, resturangen i köket. Kocken lagar, maten är god, priserna värda och miljön underbar.

High taste - vedisk kokkonst som härstammar 5000 år tillbaka i tiden. Ät vegetarisk mat och drick mineralvatten och yogate till. Verkligen jättegott, otroligt prisvärt och avskalad miljö med kuddhörn. Ligger på slutet av Plöck, möjligtvis Seminarstrasse, uppe vid Bergbahn.

Vediskt och italienskt. Tysk mat är inte överdrivet god, alltså, den är tråkigt och inte särskilt glamorös. Flammkuchen är gott, tyskt öl likaså. Ekologiskt tyskt vin är gott det med men jag är inget fan av scnitzel och dylikt.
Tyska konditorier är däremot inte alls fel, lätt sötade bakverk och mycket kaffe. Käsekuche är väl ingen hit men likväl deras variant av ostkaka respektive cheesecake. Båda de sistnämnda är att föredra. Mycket gräddiga tårtor, munkar och fruktkakor och wienerbröd. Vanligt bröd är gott, detta är fullkornets land, sverige är inget jämfört med detta. Varannant bageri är ett fullkornsbageri, där är till och med chokladcroissanterna i fullkorn. Brezeln är det typiskt tyska öl- snackset. Kringlor i vetedeg med grovt salt. Ypperligt. Annars köper man husets börd och får två kilo surdegslimpa. Fullkorn är gott. Fullkorn är bra. Vitt mjöl och socker är onyttigt. Den feta usa-inspirerade maten är blott en vag skugga i mitt medvetande.
Guten Appetit. 

Tack

Borde duscha och äta lunch. Kaffe på maten. Solen i ansiktet. Gud vad jag trivs, gud vad gött det.
Vill bara ha en cykel och cykla ut i våren, ta emot solen och få ha sköna, snygga kläder. Saknar ett jobb och min symaskin men har min tillvaro och min garderob. Sitter inte på någon hal kant, har ett boende i en av tysklands finaste städer för två månader framåt. Jag tycker att det här passar mig ypperligt och nu orkar jag inte vara lagom längre.
Det är kul att plugga tyska och min grupp är helkul, jag har kompisar här som har ställt upp för mig mer än jag hade kunnat begära hemma och om allt jag saknar är en cykel så okej, låt gå.

-här över gränsen får man vara som man vill.
-nu kommer våren, det har jag lärt mig.




en hög vanliga frågor

Vet inte om man borde tänka sig för, vädera, väga för och emot inna man tar stora steg.
Väljer utbildning, skola.
Skickar mejl.
Fråga inget du inte vill ha svaret på.

Eller medicin i Danmark. Eller medicin i Danmark.
Eller Uppsala. Eller nån annan fin stad.
Jag har bara stått i bostadskö i stockholm och uppsala.

The only way

Jsg lyssnade precis på en liveinspelning med moneybrother som sjunger håkans hellströms "brännö serenad". det är en himla bra låt det.
Det tvklippet kan du få se om du kommer hem till mig. Ligger på skrivbordet på min laptop.
Cardigans är ju inte dåliga heller.

God morgon

The cardigans - Starter



jag vet ju att det är vinter.
Hemma ja.
Trots allt detta vetande så skiner solen här och jag har varit ute och joggat i surfarshortsen från san diego och luvtröja. Så snyggt som det låter är det tyvärr inte för allt är vitt, likaså mina ben. Skorna är mina terrängskor från nian. Dom är små och tjocka men hela. Nya joggingskor är inte min högsta prioritering.

Trots allt detta vetande svettades jag i mina shorts. Det är helt enkelt inte vinter här, det är gröna gräsmattor, utslaga tulpaner, påskliljor, vitsippor, scilla, krokusar och hyacinter. Träden börjar slå ut och så fort solen skiner från blå himmel så ligger folk på filtar nere vid Neckar.
Det är därför jag stannar.
Två månader till i Heidelberg för att möta våren, nått sånt sa jag till killen från Berlin när han frågade vad jag gjorde här.
"Ja, det var ju inte en dålig sysselsättning."

Nej, det kan nog bli bra också. Men jag behöver en cykel.

I wanna smash it up

jag ska klippa mig.
Och skaffa jobb.


Det är inte lite begärt det, vill typ kolla på film och sova istället.
Men jag håller på tills jag är nöjd. Jag har ett eget rum nu, det flyttade in nya folk i min korridor idag. Alla verkar snälla. Jag, mamma och pappa hade middag med rött vin och tända ljus + äppelpaj. Dom har åkt nu, till sitt hotel i Altstadt. Taxin kommer 05:15 imorgon, bussen till frankfurt och sen flyget till Sverige.
Hej då.

Kyrkokörskillen

Gabbe och jag kom att prata om kyrkokörskillen. Han är ju kul som fan. Och jag blir bara blyg. Det är svårt att vara rolig på tyska, svårt att vara sig själv och svårt att lära känna en sådan kille. AHHH.

alles gute

känns helt förbannat skoj.
Har två kompisar som åker till asien typ nu. Till kina. Dom har tjänat ihop en massa bra cash och nu åker dom. Det svindlar i mina magtrakter och jag blir ruskigt avundsjuk. Det är ett stort steg att ta sig iväg och det finns massa berg som står emellan mig och dom.
Här sitter jag i min tyska studentkorridor och tänker på att jag måste plantera om mina blommor, att mitt skrivbord är stökigt, att jag inte har nått jobb men kanske mest av allt önskar jag att det ska bli varmare och att solen ska skina.
Det är nu det börjar. Kommer man någonsin hem igen? Inte hem som i tillbaka.
Vi kommer väl aldrig tillbaka, man vill bara framåt, slita sig uppför kala bergväggar och slänga sig fram över stupet. När gjorde jag det senast? Åkte till Kina? Nää.
Men jag ska åka till gotland iaf. Och berlin. Jag måste till berlin. Jag ska fan åka till berlin innan jag åker hem. Det kommer gå åt helvete men det blir kul ändå.
hejdå.

Kväll

Wir sind Helden - Ist das so



skönt med tysk pop, genré; hamburger schule. Jag blir inte klok på det där, men dom kallar stilen för "hamburger schule".

Wir sind Helden. Vi är hjältar.
Ist das so? Är det så?


Äter svenska karamellkungens godis och får ingen ordning.

[Ist das so, oder ist es vielleicht viel leichter?`]


En svart lakritsfisk, kan man köpa på ikea också men är inte lika roligt, inte lika goda. Svenskt lösgodis finns inte i tyskland. Djupsinnig fundering. Havregryn står det på mitt skrivbord. En väckarklocka som stannat bredvid en broschyr "mehr sicherheit im Neuenheimer Feld", kaffefilter och två tomma petflaskor. En tom liter mjölk och tre tuggummin med smaken "grapefruit-mint". Ett usb-minne på 128 mb och ett par solglasögon. En liten karta över heidelberg och ett foto på mig själv som indian mellan en viking och en kostymbabe. Trasig skrivbordslampa, beskrivning över mitt sommarjobb, en kaffekokare och ett brev.
Ett brev till mig, namn, adrss, frimärke, innehåll.




Framtidsvisioner

Lars Winnerbäck - du får mig



Vad betyder din Lars Winnerbäck för dig? Kan du din Lars Winnerbäck?
Kommer bli kult den karl, håll sig bara lite mer mystisk så ska det gå vägen Hr. Winnerbäck. Kunde ju vara värt att växa upp bara för att få deklarera Winnerbäck som prosa/poesi från sena nittiotalet och tvåtusentalets början.
Kom så tar vi oss dit tillsammans.
Du får mig,
Jag ger mig.

En filt, hos dig, vi kunde inte sova

Vad är bättre än ett egengjort Lars Winnerbäcks - medly?

Kanske en hel natts sömn, kanske inte. Nattetid är skattetid, och nu har jag skickat mejl igen.
Vem är den lycklige?
Det kanske är jag.
Bli glad.

Morn

DLK - Den perfekte




lättmjölk här har 1,5 % fett.

Mitt hår är page. Fan vad coolt.

(Jag behöver en damsugarförsäljare på besök, han skulle få städa ur skiten.)

En solig och fin dags start

skulle behövas en målande bild för misären här.
toaletten är förstoppad, den enda toaletten på hela våningen.
Jag kokar kaffe i en vattenkokare och brygger det i filter över en mugg.
Hittar plattan till vattenkokaren under en hög med kläder.
Klär jag på mig snart så kan jag dra ifrån den gula gardinen och få se solen. Om den är kvar.

Och tvättar jag inte snart har jag inga mer rena underkläder. Hur kan det vara en sådan ekvation, jar har enbart använd två byxor med snart alla mina underkläder. Är det jag som använder byxor länge eller är det jag som har tappat bort alla mina underkläder?

Kanske i flytten på bussen?
Kanske under badkaret jag aldrig badat i?
Kanske i mitt nya minimalistiska rum?


Nä, det är en världslig sak. Jag har nykokt kaffe och en liter ultahögpastiriserad mjölk. Havregryn med. Här kommer jag, fiberhavregrynsfrukost.
Jag hittade en fina portfölj i brunt läder på "varsågodochta" hyllan i köket. Den har till och med kod för att öppnas. Koden var inte med, och låt se, hur många möjliga kombinationer finns det med tre variabler. Jag får nog tråkigt någon dag, ska börja pyssla med det då.

God morgon!

Dammsugarförsäljaren Darin

" Darin. Det är ett namn som allt fler nyblivna föräldrar i Stockholm ger sina barn, rapporterar Radio Stockholm.
Ett tjugotal bebisar i Stockholm har under 2005 fått namnet Darin, och Stockholms stads statistikkontor ser ett samband med den populäre artisten Darin som vann tävlingen "Idol" i tv. Andra namn som blev populära under förra året var Leah, Ture och Dante. Men de allra populäraste namnvalen var Ella och Alexander."

Citat Dn.se


Och det är tur att radio stockholm rapporterar om så viktiga saker. Darin äter på Mc Donalds också, sen får dan spenat på tandställningen. Och sen ska han aldrig dricka alkhol och bli full, enligt egen utsago.
Mer nyheter åt folket.

Linda Bugge 3

Måste man bli bitter när man blir gammal?

Kommer ihåg min dröm från i höstas, som jag skrev om här på bloggen, som fick Linda att länka min blogg från sin.
Den handlade i stora hela om att jag skulle få råd från Linda. Då löd råden i stil med att "go for it", "man kan allt man vill" + alla andra klyschor i den stilen.

Jag tror att Linda själv vill ha en bäbis nu men inte kan, igen. Adoptera då. Köpt en hund. Gilla läget.

GILLA LÄGET. - Klaga inte på spya, du älskar spya.

Linda Bugge 2

"Sen undrar jag varför Åsa Petersen måste vänta till v 18-22 innan hon gör abort? Är det för att hon inte vill ha en liten skrikis nu när hon suktar efter höga poster inom sosse-eliten? Det passar liksom inte hennes liv just just nu..."
Citat Linda Skugge


1. Åsa är inte gravid överhuvudtaget vad det framgick av hennes krönika.
2. Om Åsa vill göra karriär är det väl bra? Det kan behövas fler katter bland hermelinerna, damer bland herrarna, färgglada dräkter bland alla svarta kostymer, osv.
2.1. Vart är det som det kniper? Är det pengar? Makt? Mediautrymme?

3. Varför, överhuvudtaget, ska man inte gör det som passar ens liv just nu?
4. Varför inte helt enkelt bara hålla med om att det är fördjävligt att det dör 80 000 kvinnor pga av dåliga/inga abortmöjligheter?
5. Varför stötta redan störtdåligt koncept som enbart bygger på katolska kyrkan?
6. Varför inte bekänna färg och få slut på folkdyrkan?
7. Varför lyser det av avundsjuka?

Telefonsamtal med gud

Jeff Buckley - Hallelujah



Jag borde mejla. Borde - torde - gjorde.

Nä. Någon som har ett bra tips på standardsvar så att man alltid får som man vill och allting får ett lyckligt slut?
Förtjänar man ett lyckligt slut så ska man nog kunna ordna det, sa Gud och la på.


(allt jag fått hittills är tuggummi med GrapefruitMint smak.)

(ps. tack)

Linda Bugge

Numera blir jag sur, förbannad och irriterad varje gång jag läser Linda Skugge. Det är inte för vad hon skriver egentligen utan för att hon har blivit en sån djävla kärring.

Ta det livet lite med en klackspark för fan.
Sen när slutade det ordna sig för dom som har drömmar och tror?

Allt Linda skriver handlar om att man ska få barn. Eftersom jag skriver det här nu så skulle hon svara att jag borde skaffa barn. Varför då? Varför nu, varför inte när det passar mig?
Kan jag inte få tro att jag kan få det sen? Om jag inte kan det, är det då världens grej? Det får väl lösa sig.
Inget handlar om bara en sak, allra minst livet.
Gå och göm sig under något ruttet, Bugge.


Jag har gått från att tycka ingenting om Linda. Sen läste jag Lilla ångestboken och blev nyfiken, jag fick en vidare bild av den där damen. Sedan i somras har jag därför följt vad hon skrivit och märkt mer och mer vilken fjolla hon är. Hon kan ingenting men gör ändå massor. Hon väcker ofrånkomligen mycket känslor, säkerligen därför hon får vara kvar och frilansa på expressen.
Frågan är om Linda själv är så smart att hon inser vad hennes påhopp leder till. Raka motsatsen på alla möjliga konstiga led.
Allt går linda, allt blir bra. Lös problemet. Sov bättre. Hoppas du inte gråter dig till sömns. Hoppas du är skitsmart och bara driver med oss alla.

Här är Åsas krönika.

"Åååh vad jag är trött på det där om Fittstim. Mitt råd i dag till samtliga unga tjejer och mina döttrar är: kalla dig INTE feminist! "

Citerar där Linda Skugge i dagens blogg. Men kan hon inte skriva en ny bok, börja med att dementera allt hon skrev i "Fittstim" och sen dra upp med hårdare abortlagar, uppmana folk till att inte stå för feminism och framhålla det fördelaktiga med att vara hemma med barnen och det viktiga att torka spya.
(jag spyr snart)
Boken kan presenteras lite fint med Fina Fredde och han kan dra lite pluspoäng på Lindas "populäritet".

Strax efter det spricker snart Lindas bubbla då de sista av hennes gamla trogna anhängare överger henne, dom som kom till henne för feminsim och girlpower. Svik dom linda, och hänge dig åt fina lyxbyggen på värmdö där din mormor hade sin sjöbod. Det låter skitbra. Hoppas du får massa bäbisar också. Så kan du visa att du är lika duktig som alla andra, precis lika duktig.

(hon verkar stressad och nojjig, ledsen också, för att hon inte säljer tillräckligt bra. Ta det lugnt, det är en världslig sak. Må bra.)



Busspan

The Darkness - Permission to land



Det där med busspan, någon man hamnar onaturligt ofta på samma buss som. Det är den där killen med lockigt hår och för långa polisonger. Onaturligt ofta är det för det går bussar här var tionde minut. Jag verkar hamna på samma buss som honom varannan dag.
Ska vi slå vad om när han kommer att prata med mig?

(Gå och döööööö.)

Nej, jag vet inte, jag har verkligen inte lust. Jag har träffat alldeles för många tyska, klumpiga och tråkiga killar. Dom är ju snälla och dom vill vara snälla mot mig och jag är så dum.

Kanske är mina läppar lovade åt någon annan.
Man kan ju alltid hoppas.


RSS 2.0