Here I am

18447-32
Lugnet före stormen, kan man väl säga. Havet precis nedanför, cafétältet till höget, LO's tillhåll till vänster. Ner mot havet åt höger är stora scen, invigning, "kändistätt" osv. Havet hållet 19 grader btw. Det här är skitkul!


almedalen live

Missvisande titel måhända, här är ssu's valläger som byggs upp, pinne för pinne, tältduk för tältduk. Själv är jag nöjd med min laptop med internetuppkoppling.
Roligt är att det är samma camping som på våran klassresa under sexan - Gustavsviks camping!

Annars, kändisfaktorn kommer bli hög, minglet stort och glädjen bedövande! Lägret byggs upp som en festivalplats, här ska hållas seminarier och shower, salsakurser och discon. Politiska andan är hög, söndag blir demonstration in till Visby med alla SSUare, dvs dryga tusen, dvs tio ggr fler än förra året. Vill bara tillägga att SSU förra året fick pris som största och betydelsefulla opionsbildare under almedalen 2005. Då var vi 100, nu är vi tusen. Detta kan bara sluta på ett sätt - succe, vare sig ni vill det eller inte.

Ropen ska skalla, frihet till alla - så enkelt är det!

det gick en bög över gatan och alla gick efter för han hade så snygga skor

måste ha ett råd, ett stöd, en religion.

är man vuxen eller?


Jag lyssnar på sextiotalsmusik och har en god stämning som asplöv

    Om man väljer innsbruck får man vandra med får varje söndag, plugga på utehak och åka en massa skidor. Plus äta underbar äcklig mat.

Ja ni. Fördelar mot fördelar, ser bara ut att finnas sådana. Ringer till Bengt imorgon och hoppas att han är förstående. Att plugga tyska i innsbruck nu vore grymt, inte glömma det jag lärde mig i heidelberg och sen kunna satsa helhjärtat på polmag och vara grym på allt utom engelska. Det är en plan. Samtidigt så lockar polmag otroligt och jag vill sätta igång och få bita tag i min utmaning och livsverk (faktiskt). Men lite skidåkning och tysk grammatik kan väl aldrig skada?

Jag hänger på ålderdomshemmet

inte så mycket att säga om mitt liv just nu kanske, mest för att jag har jobbat hela helgen. Närmare bestämt 13-21:30 i fredags - midsommarafton. Lördag 07-16, söndag 07-21:30. 27 timmar som blir dubbelt betalda, japp, det är som att jag jobbat 54 timmar - på en långhelg, trots det var midsommar, eller mer för att det var midsommar. Mitt jobb gör man alltid för, inte trots.

Och ingen kan komma och säga att mitt jobb inte betyder något,
"Så du ska jobba på midsommar"
"Javisst ska jag det"
"Så du ska inte ut och dansa?"
"Nej, jag ska vara här med dig."
"Åh, vad skönt."

fint återgivet samtal mellan mig och tant, det är la midsommar för dom också.

vet inte. på så många sätt är det ett så fint jobb, några veckor om året, så där. Mitt sommarhak sen två år tillbaka, det vet jag att jag har. "Inte vara pank till hösten" är en bra ruta att kunna stryka.

och sen var det detaljerna.

    hobby eller jobb?
ska man jobba med sina intressen eller ska låta dem förbli roliga och bra intressen? Man ska ju ha ett roligt och stimulerande jobb heter det. Iofs har jag ju inte tänkt jobba med musik, skidåkning eller syning som är andra intressen för mig så jag kanske kommer få lagom mycket över till fritiden. Plus ett stimulerande och givande jobb, ja det låter bra.

Kanske är jag en ideolog, kanske naiv som få, men mitt hjärta är rött

Sådana där sekundsnabba beslut, jag bläddrar igenom min tidning för andra gången (fan, var inte min artikel med, är jag petad, inte tillräckligt, bra, fan jag måste börja bevisa nått, skriva mer knepigt och seriöst med faktarutor och källor. Fan.) Så ser jag plötsligt mitt namn och kan inte tro att det är sant, där är den ju. Läser motvilligt men slutar med ett leende, för det där skrev jag, och det blev bra. måhända så har det sagts förut, men för den del så skadar det inte en gång till. En borgelig regering är inte ett fullgott alternativ, inte i mina ögon. Det pekar min text på och jag kände att jag kunde stå bakom den fullt ut.
Nästa gång ska det bli spetsigare, jag lovar. Vill någon läsa, börja prenumerera på tvärdrag. It's the shit.

Och vad kände jag då, när jag hittade den, texten. Fan också, jag kanske ska ge det en chans, jag kanske ska flytta till Uppsala, köpa gardiner och tacka ja till pol mag. (ey vänta lite, beslutet kommer den 18 juli och snittet är vrålhögt. Alla måste kämpa sig till sina platser, även jag. 19,52 förra året. Och jag bara tänker, lite grann, att det ska nog gå. Sen blundar jag resten av resan.)
Börja sjunga i kör igen, bli politiskt arg och engagerad, skriva kontrakt med mig själv om att jag ska plugga stenhårt osv.

Tre enkla anledninger till att ditt hjärta också borde vara rött:

  • Skolan, ty grunden är att du får gratis mat och undervisning, datorer, böcker och leksaker. Och lägstanivån i sverige är hög. I tex tyskland är skillnaden mellan kommunala och privata skolor avgrundsdjup och dina möjligheter försämras mycket om du inte har möjlighet till privatskola. Möjlighet till fria val är inte frihet om den inte ges till alla.
  • Bibliotek med gratis böcker, musik, film, hörböcker, tidskrifter, service, blomkrukor, fritt inträde på museum, fria universitet och det är du som äger vägen.
  • Jag försöker komma på en tredje anledning och vill inte ta till vården för den är rätt sopig men du betalar iaf inte 30 000 för att din mormor ska bo på ålderdomshem och sen kom det faktiskt en vårdgaranti som kapar vårdköer genom att du efter en viss tid (kommer ej ihåg exakt) i ditt eget landsting har tillgång till hela sveriges sjukvård och därmed kan få hjälp direkt.
Var det en anledning eller var det tusen? Jag vet att det finns mellanting och att det finns andra alternativ - som är bra, bättre, mer effektiva. Jobba långsiktigt för att komma alla till del är inte alltid det folket vill ha, i stunden.

ps. glöm inte att vi är för jömställdhet, barns rättigheter, homosexuella samt miljön - och att tidningarna älskar att hänga ut oss. ds.


Viktiga beslut tar man på ett fåtal sekunder

nu är jag där igen, the fucking place to be. (jag klippte mig inte som alice i L-word så jag är ingen wannabe) Måste tänka, måste fokusera.
well. funderar på om det är rädsla som får mig att inte vilkja börja plugga, som i PLUGGA ett program, 4,5 år, bli vuxen, vad ni vill.
jag tror inte att jag ska klara av det. men ett år i innsbruck, åka skidor, plugga tyska, det skulle jag klara. dock finns något molande i bakhuvudet, något i stil med "gör jag det här bara för att skjuta upp på att jag måste ta steget?"

Ta steget, gå från junior till senior. Gymnasium till universitet. jag är rädd, klart jag är. Jag har massor med vänner som gjort det och lyckats, det talar till min fördel. Jag har vänner som börjat och misslyckats, det talar för att man vara säker på sin sak. Skulle ett år till göra mig mer säker eller osäker?

Vad jag än vill så tror jag att det börjar bli hög tid att bestämma mig, få börja förbereda, kunna välja gardiner som terapi, osv. Har den känslan som smyger sig på. Är det för seriöst? Varför ska allting alltid vara "något"; spontant, socialt, ambitiöst, seriöst, intressant, vart hittar jag mig själv i det där? På platsen "osäkert, darrande asplöv", jag lovar.

tjuvlyssnat.se

    Ålderdomshemmet irl:

(man hör någon mumla på håll)
"det måste bli oavgjort, noll-noll..."
...
"Ja hur ska det gå i matchen Gustaf?"
"Dom måste spela oavgjort!"
"vill du inte att sverige vinner?"
"Nej, det är farligt det där!"
"Vadå farligt, det är väl bra att sverige vinner"
"Nej, då blir det krig, det lovar jag dig!"
"Vadå krig?"
"ja, det är farligt det där, då blir det krig!"
"Så du menar att tyskarna förklarar krig om vi vinner?"
"Ja, dom blir nog arga, kanske bäst att dom får vinna!"
"Jaha, men det har varit fred länge nu"
"Ja men sånt där är bräckligt serru!"
"hmm"
"Förresten, när är matchen?"


inmysecretlife.com

Hetast idag är annars frågan om miljöoch vad man kan göra och västvärldens standard som måste sänkas och Lasses prat om standard.
Och kanske är det bara så att jag är redo igen, kanske är det inget speciellt med honom, men om det ändå är det? Hur ska jag kunna veta? kan jag avfärda någon som jag precis mött för att vara ett tecken? Kommer tecken i den skepnaden? Are you frozen? (nej, fan att jag är, jag är het, het som fan.) No... Hur ska jag kunna veta? Vill jag ens veta, vågar jag fråga? (jag, jag vill veta, nej jag vågar inte fråga.) Och allt går så sakteliga framåt, och imorgon är en annan dag.
Jag ska klippa mig på måndag, som Alice i L-word bara det att mitt hår är kortare och inte blont.

Greenpeace nästa

DISS -> Det används roundup i sverige, för fan överallt. Australien med. Jag kommer snart ringa greenpeace för att ta reda på vad jag kan göra. Funkar det med mänsklig sköld måntro? (Jag var återigen för naiv och godtrogen, jag trodde att sverige satsade på seriöst miljöarbete och inte tillät medel med påvisad negativ effekt. Diss på mig som behöver läsa på.)

HISS -> Den otroligt bra romanen "Kronprinsessan" som belyser roundupproblemet i danmark. Uppföljare kom i dagarna och heter "Kungamordet". Hanne Vibeke Holst är författaren och har tidigare skrivit en läsvärd trilogi om Therese, tvreporter samt den självbiografiska romanen "Min mosters migrän"


Lördagen

18447-31


Himla kul att det dukades upp till tårta vid midnatt. Lustigt faktiskt men väldigt smart. Skulle försöka skriva nått smart också, men kommer bara fram till att den ena bilden föreställer mig och emma uppe på mitt rum och den andra bilden vårat matsalsbord, dukat till tårta i våran matsal.

ps. min arm är den snea. ds.


Hobbies

Hoppas att ingen missade "rocky" i gårdagens dn.

"I... AM... IRONMAN..."
"JA, DU ÄR FAN IRONMAN ALLTSÅ!"
"SEN JAG BLEV SINGEL HAR JAG FAN STRUKIT MINA KLÄDER TUSEN GÅNGER! ENDA JAG GÖR NÄR JAG ÄR HEMMA ÄRT ATT STRYKA OCH GLO PÅ TEVE, JAG BRUKAR VAKNA I SOFFAN PÅ MORGONA MED HELA VARDAGSRUMMET FULLT MED PRESSADE KÖKSHANDDUKAR OCH EN MILJARD T-SHIRTS SOM SER UT SOM OM DE ÄR KLIPPTA UT KARTING!"
"JA, JÄVLAR, DU FÅR TEJPA DIT FLIKAR SÅ SIDORNA SÅ KAN DU BLI EN KLIPPDOCKA!"
"FÖRR I TIDEN HADE JU FOLK HOBBIES ATT SYSSELSÄTTA SIG MED EFTER JOBBET, MEN NU JOBBAR MAN MED SIN SIN HOBBY OCH DÅ VET MAN JU INTE VAD MAN SKA GÖRA NÄR MAN ÄR LEDIG!
...
ELLER VADÅ? VAD GÖR DU NÄR INTE DU JOBBAR ELLER SUPER SKALLEN AV DIG?"
"JAG BRUKAR GÅ PÅ MUGGEN RÄTT OFTA, RÄKNAS DET SOM EN HOBBY?"


Ja men okej då. Våra liv är våra hobbies, jobb och vardag går ihop och vad som förenar är hobbies, dvs vad man gillar att göra. Kan en hobby vara att träffa folk, dricka kaffe, läsa böcker, kolla på film, promenara, träna? Eller är hobbies bara samla frimärken, åka skidor, plantera blommor osv?
Kan angagemang i en fråga var en hobby, eller är det just engagemang i en fråga? Vart går gränsen mellan åsikter och engagemang? Har nedladdningen av musik, filmer osv blivit en hobby genom piratpartiet, eller räknas inte det?
Om man går från att läsa texter till att skriva texter, är det en hobby?
Och om man går från att ha en hobby till att jobba med den, är det då fortfarande ens hobby, eller har man ingen hobby längre? Och om det ska räknas till båda hobby och jobb, tas ens jobb då på allvar, eller är man arbetslös eller högkvalitetshobbist? har hoberna nått med det här och göra och intresserar frågan moderaterna eftersom den torde kunna höja den "egentliga arbetslösheten"?
Hur som helst så verkar det vara ett unisexproblem, då Martin Kellerman a.k.a. Rocky är en man, som skriver serier om sitt liv, denna gång med en av sina manliga vänner huruvida de hade hobbies eller bara gillar att stryka.

Where the action is

hej. vet inte vad jag ska göra. varför är det inte sommar när det ska vara sommar? Om en vecka eller nått åker jag till gotland. borde förbereda mig. Borde slippa jobba över midsommar. Men pensionärerna är ju snälla iaf. lön och cash.

jag kom in i innsbruck. borde citera anna om våra exakt likadana situationer men det går in under privat kategori: tusen känslor för relativt okända män. Får nog fundera lite till på det. Men man kan väl inte låta en relativt okänd man hindra en från att åka skidor ett år? Låter mycket oförnuftigt. Ska man vara förnuftig eller? Könnte aber schon sein dass es ist liebeskrankheit. LOL. 

-> Diss på bengt som vill ha svar om innsbruck redan den 29/6
-> Hiss på att jag ska på Where the action is i söderbärke ( the hives, millencollin, backyardbabies och the hellacopters) samt Lars Winnerbäcks sommarturne, ev i leksand!  

These is a magic number

hundra känslor är underbart, nämnde jag det i förra inlägget. Det här är ju ingen personlig dagboksblogg men det kan bli. Eller så kan du försöka hacka dig in på min dator och sno mysecretlife dokumentet och läsa personaljournal. (obs jag måste nog byta namn på det ikväll.)

jag kan inte sluta tänka, men så har det väl varit sen jag var tre år. Hur många gånger har jag lovar andra (läs micke) att inte tänka så mycket, och hur många gånger har jag inte lovat andra (läs martin) att koppla av.
Det går inte. Jag är på högvarv, jag tänker på högvarv och just nu har jag känslor på högvarv. Snurrigt!

It's my life

åh jag har hundra känslor i min kropp och det är rätt underbart men samtidigt förvirrande. men jag är ju glad, nöjd och kluven, som fan.

lasses fest i helgen var för min del succe rakt igenom. hans canadadudes var jättetrevliga och vi åt en massa mat, och ja, innan första glaset vin hade jag och emma en vattenkanna framför oss. Inte göra om misstaget senast i forsmark, nej. (som typ var dricka för mycket vin och slutade med för mycket whiskey, havsbad och somna i hannas säng före tolv för min del. plus en minneslycka, en.) varannan vatten är stabilt och vi var uppe till fem. förlåt för jobbiga inlägg i diskussionen huruvuda tjejer har hobbies eller inte, samt påstående att jag kan spela poker, det är inte sant. Annars var det soft och vi hade lite picnic med mackor ute på gräset vid fyratiden. Andra gyllene tillfällen var mitt och niklas snack om mycket olika grejer, vi grät båda två och det var mycket vackert. Emma spelade schlager i bakgrunden. Sophia i min gungstol, shotar dvs obstwasser. Det var roligt.

Jag har börjat jobba, fjärde dagen idag och jag har kommit in i att hjälpa tanterna med allt, känns bra, jag gör en insats och det är himla roligt. pensionärer rocks. hoppas alla har bra sommarjobb och grejer.

annars är det fotboll ikväll, jag ska kolla på mitt dagliga L-word avsnitt och skriva i mysecretlife dokument och ja det var en politiker på mitt jobb. hon var riksdagsledamot och alla som jobbade blev smått generade och vågade inte prata. kul för jag vet hur det brukar låta, gnäll gnäll och visst har de åsikter men efter hennes besök hävdade alla att de "absolut inte var politiskt intresserade" jag själv var rätt kritisk för jag ville veta om hon hade nått att säga så hon trodde jag var modde. Icke, och sen fick hon reda på att hon kände min pappa, det var la nån som inte kunde hålla sig och då blev "Jaha!" och bla bla bla. Hon tyckte jag skulle gå och rösta iaf, det sa hon innan, och Ja, jag ska gå och rösta. Jag tycker det är en idiotförklaring att säga åt folk att dom ska rösta. Jag tar för givet att folk vill rösta och påverka,  men så är jag naiv och godtrogen också.

Efter att hon gått så kom vi (jag) fram till att hon borde ha varit påläst om situationen här, haft koll på de jobbiga beslut som tas och hur tex vi på vår avdelning drabbas av nedskärningar, landstingets beslut och så vidare. Hon kunde mest säga att det som skrevs in tidningarna inte var sant. Inte alla sa jag och nej men kvällstidningarna, herre gud. Den enda tidning folk läser här är kvällstidningar. Så nu läser de en tidning full av lögner, lyckat madame.

-> Diss på riksdagsledamot Pia Nilsson från Sala
-> Hiss på alla gulliga och kämpande pensionärer som har byggt detta land ;)   

wir sind helden

på japanska
på tyska

18447-15
lyssna på tysk pop ffs.

dom kommer från hamburg. och dom kommer till roskilde. se över alla fördomar och lyssna på tysk pop.

http://www.youtube.com/watch?v=fxKH_9nEQAI&search=lars%20winnerb%C3%A4ck

du ska inte tro det blir sommar och jag har jobbat två dagar redan.- det har gått över förväntan bra, verkligen. det är kul!  Kul att jobba, kul att göra något, kul att det jag gör betyder något och skönt att få det perspektivet igen.

just nu är det enda jag säger att man inte orkar gnälla en sekund om man hör mina jobbkollegor.. värre finns inte, men visst det har sin charm också. för mig blir det en energibomb, överbevisa åtminstone mig själv att det inte alls är så förskrckligt hemskt som de tycker.

25 oldies but goldies är det. mer än hälften är nya tills i år men jag tycker att alla är bra, roliga och snälla.  det är la en bra inställning. pensionärer är det, mata, bära, lyfta, vika, tvätta osv men mest skämta. skämta med pensionärer är kuuul.

jag dör.

störrrd
och adama alsing spelade låten en gång i radion och sa att det var årets sommarplåga och jag lovar att den spelas överallt. stackars barn.


fotbollsvm 2

i en värld som går runt, runt verkar fotbollsvm fortfarande vara det vikigaste på sportsidorna. en halvsida om den nya vm-bollen. Är dom störda eller? Och jag som läste den förstår isakssons problem. skyst att han och schaban är polare iaf. bra att mellbergs sagt förlåt. fint av ljungberg att säga att det var ok. Zlatan avslutade det hela med att säga att nu vinner vi imorgon så slipper vi sådana här möten i framtiden.

inga direkta citat. jag var ju inte där, men det var inte dom där reportrarna heller, men ack, källorna har "god insyn", är det fönsterputsarna eller möjligtvis killen som slänger soporna?

sen vill jag bara tillägga att jag också tycker att chippen borde klippa sin fläta. det där styr misstankar till att han är ett hare krischna fan och det är rätt jobbigt för mig att gå runt och tro sånt.. om chippen.. han wilhelmsson alltså, han med sämre självöfrtroende än för två år sedan. stackars kille! AV med flätan! hare krischna tar ditt liv. du måste be följande bön 108 x 16 gånger om dygnet, bara för att lyckas med den fullkomliga upptagelsen till krischna och guds alla får.

hare krischna, hare krischna, krischna krischna, hare hare
hare rama, hare rama, rama rama, hare hare


kolla, man blir ju snurrig av mindre...

du sa att man blir vacker om man följer sina drömmar

    Och jag vill bara att fingrarnaq ska dansa och att ord följer på ord och att allt blir ett sammanhang och det här händer mig alltid när jag lyssnar på lisa ekdahl. borde beställa hennes skivor blir till en parantes i mitt huvud och jag följer med och det gungar.

en del tycker inte om det. kanske därför finns det extramycket plats åt mig att tycka om det.

det fyller upp mig inombords och låter mig segla bort och jag antar att jag har lyssnat på musiken unde rmånga känsloladdade stunder. Det var inte direkt mardrömmar jag drömde i natt men ändå ger dom ångest och mest av allt tar dom med mig bakåt. jag ville så mycket och jag ville så gärna och allt blev bara fel och jag vet inte hur många gånger jag har skrivit att det bara blev fel för det var inte bara fel och det visar drömmen jag drömde så tydligt. önskar att jag inte kom ihåg den så i detalj. hur det först var bra för att sedan utvecklas till panik i mitt huvud att jag inte höängde med, att jag inte var med och att jag inte förstod och bara blev handlingsförlamad av skräck, rädsla och panik. Jag vill bara att det skulle sluta bra. Jag antar att det hör ihop med tankeställarna hanna gav mig och totalt besöket i forsmark. my god, sluta chocka mig så dåär,och snälla, ge mig ett enda ord. På sätt och vis är det fint att det sista han sa till mig var "tack". på sätt och vis skakade det min värld av allt jag fick höra och allt jag förstod och slutligen - hela mitt sätt att se på sakers utveckling ändrades.

hur kan jag ha förträngt de sista timmarna, de sista stunderna, de sista löfterna och fått allt till nattsvart. Jag byggde upp min mur och klättrade mödosamt över den och sen hoppade jag ner utan att titta bakåt. Och hanna kom med ord och påstående som bankade sönder min mur och lämnade mig blottad. jag byggde muren som skydd men insåg nu när den är fallen att jag inte behöver den längre. Ändå står jag naken inför allt det här, och ensam för jag har förlorat min sista chans till upprätelse.

"...Och han såg mina läppars färg..."

A
v hela mitt hjärta önskar jag att det skulle kunna sluta på ett finare sätt, att det inte redan är avslutat och glömt. Det borde vara så uppenbart att varken du eller jag har glömt.

det blir bra med tiden

    Idag har jag träffat en snubbe fr´ån socialdemokratiska arbetarpartiet och frågat en hel hög med frågor. slutade i en massa intressant diskussioner om landstinget, miljön och noprberg så klart. det här är inför min artikel till "vallägernytt". Känns som att jag har en halv story på gång. Nu gäller det bara att gissa rätt angående vad alla dom där tusentals ssu:arna vill läsa. Eller så inte. Dom får la läsa om dom vill, annars får de låta bli. Då kan de ju spela fotboll istället, eller vad som helst, faktiskt. Jag tror att jag skriver nått som jag tycker verkar bra.

Om nån mer vill prata med snubbar från socialdemokratiska arbetarpartiet så är det öppet hus varje tisdag mellan 18.00 - 20.00 i deras lokaler.

fotbolls vm

gå ut och demonstrera.
"in med Källström"

annars gillar jag allbäck, han gjorde många grejer när han kom och sen så såg han ut som ken aka barbies alltiallo pojkvän.

och sen tipsar jag alla om att läsa den excelenta artikeln i dn idag om vilka som umgicks med vilka i landslaget, samt vem zlatan hade picknick med. bort med ljungberg säger jag. han verkar sabba gemenskapen. zlatan är bara mån om privatlivet. och det har jag läst i tidningen, så det lär ju vara sant.

ingen som vill hänga med på mitt förslag att byta förbundskapten imorgon istället? Det verkar kunna vara det optimala. Plocka in nån av gamilngarna, dvs över 33 och släng ut stengubben.

och nu har jag brytt mig tillräckligt för detta vm. ska nog återgå till att sortera papper, kvitton, garantier - mer spänning än att läsa om fotbollsvm.

hey dude!

anna säger:

ush vad hemskt :´

shit

vad är du mest sugen på i höst då?

Dawn säger:

vet inte

Dawn säger:

tyskan är ju het

men samtidigt så kommer jag få hjärtinfarkt minst om jag kommer in på läkare



Kolla nu då. Jag försöker förmedla något här. Hur het tyska är kanske och vilket dilemma jag ställs inför om jag kommer in på läkarelinjen.
Nåja, resa är alltid en trevlig utväg. Lite pengar räcker, mycket går åt. Så det så. Me ddet var nog sista ordet sagt för ikväll.


dude.

18447-29

hej hej hej hej.

ibland finner man kärleken i en dörr. och så stängs en annan dörr ocjh man går vidare. allt handlar bara om att stänga och öppna dörrar. när jag tänker efter har jag alltid träffat kärleken i en dörr. och om inte direkt så indirekt och nån gång har jag sett en gänglig kille stå och hänga på en dörrkarm. Då och då. Det är ju välkommet. Och kommer ni ihåg?

" I. I am Dr. Mc Dreamy. I'm tall, dark hair and handsome, and I always lean towards doors."

Miranda Baily i Greyes Anatomy.

observera att personerna på bilden inte har något att göra med texten.

undrar vad norrmännen skulle ha gjort...?

vad är frihet för dig och vad jag önskar att du sprang in i mig att du sprang rakt in i mig.
För Hungern Kan Spåra Mig.
Och Rädslan Kan Såra Dig.


Hur kan man träffa sin livs kärlek i en dörr? Är (typ) fascinerad av ett par som jag följer. They seems happy. I'm not that happy. I would like to be. I just forget it all the time, how to do. Starts to dream and goes to bed alone, and then feeling ashame of myself and over and over again I tell my self to fall asleep and hurt myself sleeping. Just then to not remember the day after. Thats not cool. It's not cool turning adult. Fuck adults.


can't take no for an answer

can't take no for an answer
can't take no for an answer
can't take no for an answer

you gotta hang on, you gotta believe it

18447-28


hej

När du kört jorden runt.
När du kommer åter.
Då är det mig du möter.
Det är då vi ses.
Då är det hej och hallå.
Hur mår du?
Hur är det de går?
Vad har du sett?
Är det nått du gjort?
Är det bestämt?

/Finns där känslor du skämt?
Finns det närhet du saknat?
Finns det en morgon du vaknat?
Då allt varit svart?
Har du gått uppe en hel natt?
Å, tusan, har du sett allt i svart?/

Å hej och hallå.
Det är nu du ska gå.
Du ska vända dig om.
Du ska ta steg för steg.
Du ska inte tänka mer.
Du ska försvinna helt.
Och jag ska tänka:
Det är över nu.


I lost something, could have been the game, could have been you


 
En dag står jag där igen.
På dina gator.
Vet inte om du är där då.
I alla fall är jag det.
Det blir sen.
I vår?
Det är där jag står.
Galen het.
Jag ska ge igen.
Ro båten ända hem
Jag ska knäcka de fräcka.
Häckla och spräcka.
Pina, de ska lida.
Ska se mig själv gå förbi.
Ensam – stark.

Men vad tjänar det till?
Vad ger det mig?
När du inte ens är där.
När jag skulle visa dig.
När du inte ens ser mig.
Svag, förbannat ensam.
Svag.
Men med håg i hag.
Råg i magen.
Visioner – bilder.
Tills jag inser – det är över nu.
I’ve lost the game.


sombody told me

“Jag har nog lärt mig att gå hem på alla sätt från alla ställen.
Ensam bortom vägen.
Jag har en trogen gammal vän som väntar mig om kvällen,
som ställer upp i alla lägen.
Som en apa på min rygg och som ett spöke i min hjärna
som jag aldrig riktigt kommer undan.
Jag har så underbara ord.
Du kan le så att jag smälter.
Du kan ge så jag tar åt mig.
Jag skulle gärna ha ditt mod.
Jag skulle gärna ha din kärlek, men jag vänder nu, förlåt mig..
Om du saknar mig ibland, så kan du släcka alla lampor
för jag finns här någonstanns i mörkret."


Av: Du vet vem

För män. ja.

Är du en man?

Vad är en man?

Vill jag ha en man?

 

Du är en tänkande varelse.

Det är inte så bara.

Många är inte det.

Du är det.

 

Inte tänkande som ältande.

Inte tänkande som pessimistiskt.

Inte tänkande som orolig

Enkelt tänkande.

Det ordnar sig.

 

Tänkande som verdamt smart.

 

Du skulle inte förstå vad jag säger.

Men jag har tänkt om dig.

Och det gör inget alls att du inte förstår.

Och det spelar ingen roll alls om du är en man.



All You Need Is Love

Det var en gång en massa känslor, runt , runt, runt. Det skulle ta slut, det skulle gå vidare, det skulle komma tillbaka, det skulle förnekas, det skulle hatas, det skulle återlämnas och det skulle bli minnen för livet. Den där gången måste bli en egen väg, hela livet är som ett mattetal. Ett mer komplicerat där man måste ha flera parallella tankespår uppe som sedan ska mötas och dela på sig igen. Dom ska komplettera varandra för att sedan ta död på varandra och det hela ska sluta i ett kristallklart korrekt svar.
Jag blir snurrig av pralallela tankebanor och förstår inte hur jag ska reda ut lögnen om mitt liv. Det mesta är bara petitesser. Små detaljer, som inte är särskilt väsentliga.
so what om du ljuger, spelar roll om du har hundra ig:. Att lyckas med allt är bara en undanflykt för att ta itu med verkligheten. Att ha allt är att ha ingenting.

Materialism, kapitalism, shopoholics, knarkare, allt är bara undanflykter. Alkoholister, miljonärer, hemmafruar. Allt är bara undanflykter för att bryta ihop och komma igen. Kom igen, köp en ny tv, stryk en till skjorta, drick en till öl.

Borde sova.
All you need is love.
Borde hitta egna vägar.
Borde le som en fotomodell, tralalala.


ett citat

kom igen åd blogg.se, gå och häng upp sig lite till. måste skriva en grej. fundera rpå att börja med det här citatet. får jag till det som jag tänker, som min bild i huvudet ser ut, då blir fortsättningen bra.

”Att komma tillbaka till landet som har allt, landet med fred i över tre hundra år efter hundra dagar i Hanoi och fråga sig varför folket i Sverige inte alls är tillfreds.

Varför det?

Ett folk som har allting svälter ändå.

Ett folk som har allt utom Sorrow of War.


Den som har allting har ingenting.”


Citat Bodil Malmsten ”Det är fortfarande >>>  ingen ordning på mina papper” utgiven 2003 av Albert Bonniers Förlag




oh ja!

typ. hej.
(åh varför känner jag smaken av whiskey i munnen, halsen, hela kroppen fastän det var mer än en vecka sen.)
ville skriva nått smart. kommer bara ord. ibland blir inte ord meningar.

ville skriva hur ocoolt det är att sola. Fy! jag blir så trött på alla solnarkomaner (typ alla jag känner). tacka vet jag ligga i halvskugga och slappa.

önskar mig en tillvaro. tur att jag ska börja jobba.

och som vanligt när jag "nästan bestämt" mig för något och sen läser på allt jag kan om det så blir jag helskakis och tänker att det kanske inte är så bra ändå. Men nånstanns måste man väl släppa taget och bara falla? Jag läser på för mycket, vill jag övertyga mig själv? kollar på för många builder, är det vackert nog? (är det bara en yta jag vill ha?) My god. Det blir nog bra. ska bara tänka klart och falla fritt.

chilla mer

sommar, sommar. my gosh. jag har värsta topperbjudandet till mig själv inför hösten. tänker jag inte tala om, inte förens jag själv har bestämt om jag tänker ta det. men vad jag kan tala om är att det året ska tillbringas åt (delvis alltså) att bläddra igenom varnda katalog och internetsida jag kan hitta om utbildningar inom det område jag valt att fokusera på. Tji fick du. Jag ska välja noga. Det blir säkert otippad, men ack så roligt.

ikväll ska jag däremot till ludvika och kolla på fotboll. varför vet jag inte egentligen, men jag kanske ska sluta vara så otroligt ointresserad av fotboll. det ska hur som helst bli jättekul att hälsa på emma igen.
träna, skriva, agera och tänka.

jag har det upplägget jag vill ha på min artikel som ska handla om tyskland som välfärdssamhälle. Man måste la fokusera på det som man själv anser viktigt, eller hur? annars kan jag inte skriva, är jag rädd. Kan tala om att mitt skrivande för den tidningen har krisat lite för jag har inte funnit min ingångsvinkel, men jag tror att det hblir bäst genom att skriva med själv och hjärta inblandat. Så jag struntar i hjärna helt enkelt. Min hjärna funkar bäst ihop med själ och hjärta. Alla beslut jag har tagit med hjälp av hjärnan har varit dåliga beslut, typ. Det är ju tråkigt iaf.

gå på magkänsla, dudes.

sommarlov

sommar sommar sommar. det känns så härligt att sitta ute på altanen en lördagförmiddag och solen skiner. jag har varit ute och gått. jag lovar att jag ska träna i sommar. massa fin, bra energi och, haha, det är välbehövligt, jag lovar.

dum förkylning från dagarna i forsmark. där var alla förkylda. och så blev vi som kom och hälsade på också förkylda. så dumt!

annars är centrum i mitt liv öhh. städa, göra kul grejer, vara nervös för att jag ska jobba, idiotförklara mig själv för att jag bundit upp mig på ett 18-månaders mobilabbonemang om jag nu ska åka utomlands i höst. har diverse planer. fått in tokmycket pengar på skatteåtbäringen (men nått är fel, den ska inte komma förens i augusti. hoppas den kommer då med! man ska väl få brev hem...?)

centrum, där alla lampor lyser, bänkar på rad, blommiga blommor och uteserveringar och fotboll och kullersten och sommarlov och studenter och fy fan ja!
jag har sommarlov i fyra dagar till. borde skriva i mitt schema. borde jobba. Puss

en bra lista!

  • hej:
    Jag har:
  • städat mitt rum
  • varit i gbg
  • i gbg har jag firat min bror som tog sin civ. ing. examen
  • i gbg bar jag en svart wrapklänning + pumps (aj)
  • varit i sthlm
  • på konsert med lilla akademin
  • och på weakday och köpt cheap monday stretch med tvättning. minsta storleken jag någonsin haft på jeans. larmet är kvar men jag är ingen tjuv.
  • i uppsala - forsmark - uppsala
  • en sista utsparksfest (might been the worst ever)
  • det var kul
  • kexchoklad
  • jag har en ny mobil
  • nu kan det bli kul bilder på bloggen som ska återupplivas
  • hurra!
  • grattis till studenten förresten - ni är många som ska ta åt er!
  • jag har rutiga shorts som är snygga
  • jag har varit på ica luthagen och hälsat på sophia - gå dit du med!
  • huggit ved - coolt
  • fått skor av min mormor. nu äger jag 3 x svarta pumps
  • och nu ska jag till ludvika och hälsa på emma - äntligen och sen ska vi till sonny och gå på studentmiddag. skapligt intressant! (och roligt!)
  • träna, träna, träna!!!

Valda delar av "Allt jag kommer ihåg av min favoritlåt med LW"

jag har nog lärt mig att gå hem, på alla sätt, från alla ställen, ensam genom mörkret. jag har en trogen gammal vän, som väntar mig om kvällen, som ställer upp i alla lägen - Som en apa på min rygg, som ett spöke i mitt huvud som jag inte längre kommer undan.
Tack. Om ensamhet. Men ändå inte. Om tankar och inbillning, drömslott och huvudbry. Men den finns ju alltid där.
Du kan väl stirra upp mot stjärnorna så att vi har nått gemensamt.
Du kan väl släcka alla lampor, för jag finns här nånstanns i mörkret.
Du kan väl ringa mig nån gång, för jag pratar gärna sönder alla tomma, gråa nätter.
Är så rädd att komma fram nånannanstanns så jag samlar på tur och retur biljetter.
Vill ha kakan som jag äter kvar på bordet hela långa livet.
Och jag vet att jag har fel, och jag vet att du har kämpat för nått som jag tatt för givet.

Och nu ringer telefonen, det är dags för mig att gå - det är nån som vill att jag ska komma hem.
(min gamle vän demonen i sin tysta gråa värld, hej då, vi kanske ses nån gång igen. Nån gång igen...!)

RSS 2.0