sorg

Vad är sorg?
Att sörja av medlidande.
Att sörja av saknad.
Att sörja för att man hade unnat den personen så mycket mer av livet.
Att sörja för att världen blir sämre utan den här personen.
Att sörja för att personen kommer fattas oss så otroligt.
För ångest, saknad, panik, ilska.
För att man inte kan förstå, acceptera.
Hur blir det meningslöst, hur blir det meningsfullt.
Sorg är också glädjen och skönheten av alla minnen.

Detta är det. Sorg har så många olika dimensioner att jag förstår inte alls. Vart finns jag i det hela?
Jag finns också i alla de tankar som detta väcker inom mig, som går långt utanför själva sammanhanget.

Ta hand om er idag

Är hundvakt. Puss puss lilla Zac, det var lite som att ha en bäbis fast kanske lite omvänt. Under natten, så fort jag rörde på mig så kom han framstudsandes och kollade läget, inga pussar dock. Bra jobbat Zac!

Så vi tog ledigt idag på förmiddagen för vad ska man annars göra. Vi firar vår egen kvinna en dag som denna. Äter kakor som blev över från i lördags. Obs inga bra bilder finns men det var sju sorters kakor fram till kl 03 då jag gjorde en klassisk somna med kläderna på efter att de som aldrig ville gå hem faktiskt gick hem. Annars åt vi små svarta oliver och drack raki, några grannar kom och många vänner. Nu har vi flyttat in.

Ska således samla mig och gå ner, äta lunch, läsa artiklar kanske rentutav eller jobba lite. Jag skulle helst vilja skriva recension av "Your mind is bigger then all the supermarkets in the world", vara lagom superpretantiös och bara chilla.


fredag i mars

Nu så, nu kanske det äntligen börjar bli lite schlager av det här hemkommandet.
Andra kan vara ute och svira i natt, jag mötte många på vägen hem.

Vi såg "den banala kärleken" om Hanna Arendt och hennes liv. Mig fick den att tänka på diskussionen om man kan döma en person för dennes åsikter. Denna diskussion har jag haft många gånger. Säger oftast ja då jag är hetsigt lagd och tvekar i andra mer resonabla fall. Men i detta fall handlar det mer om hur hårt man kan döma en person för dennes ställningstagande och i förlängning handlingar. Kärleken är inte rationell.
Så istället för ut så gick jag hem och tog ett bad och ärligt talat så snurrar det mer tankar nu än innan teatern. Så därför konstaterar jag att teater är bra.

Känslan av schlager kanske aldrig blir ett dansgolv igen. Kanske kommer jag inte heller att älska att dricka ett glas vatten i en fotölj för all evighet men just nu är det bra.

Annars är senaste nytt att vi söker bidrag för att kunna göra vårt röd-gröna forum bättre. Att vi på seminarium idag konstaterade att islam är förenligt med demokrati i konstitutionform. Solen skiner, asfalten torkar, man blir hög av luften som lovar vår. På S:t Johannesgatan har vi bakat kakor till inflyttningsfest imorgon med tema 7 sorters kakor och bubbel.

Annars då? Jag kommer inte på något. Lyssnar på den här låten.

RSS 2.0