elämä on

Livet är.

Vilken tur.

hur mår du, hur mår jag. nu är det dags att bryta upp. Tchüss.

wie ist es in amerika, ich war noch nie da.

natten är ännu ung, var samtalsämnet vid tiotiden. nu är det ny dag, söndag. idag, lite senare, ska vi baka bullar. mycket cosy. på måndag skall mitt rum tapetseras. ser framemot det. ser framemot astt vara min egen hemmafru och baka bullar imorgon. tycker det är tråkigt att sova. vill dricka the och stirra in i blåaktiga ögon. bara så allt och ingen vet. jag med. mein gott. liebes kind.

zieht du dich zurück nach Hause?

was ist los hier?

det var ju en lustig afton.
stabilt att vara uppe vid denna sena timme, kan somliga tycka. låt dem då tycka så.

jag och linda tillbringade kvällen med att dricka drink efter drink och aldrig bli fulla tills vi började prata om annat. plötsligt försvann den upphittade flaskan rom i köket, och vi satt i mitt rum och sa att vi borde gå. vart hamnar vi då? släppet till snerikes herrmiddag, house med david som dj. jag, spån som jag är, vet inte vad jag ska ha på mig och plojjar med min "alliansfrittsveirge.se" tisha och sen glömmer jag bort det och kommer in på kostymklädda snerike iklädd denna smått provocerande dräkt. inser. jag. my. god. smårädd att bli nerslagen av alla dessa kostymklädda män. vi träffar eric som är en sedan tidigare bekantskap. han vet jag ju att han är snäll. men lol. ytterligare någon "inget smart klädval, ska jag visa mitt leg eller?" och mein gott, vad står det där? (akta dig, här kommer gud och hon är djäkligt förbannat - fast omtolkat till överklassverige och stick inte upp din näsa) insåg då att denna provokation får man la bjuda på. jag tycker verkligen att alliansen ickeexisterande miljpolitik suger.

som synd är så dog mina fötter av högklackar, vad ska man göra lixom? släpp till fyra, dra tillbaka tiden för nu är vintertiden här. sweeties, ni borde sova, jag också!
es war ein sehr schönes Abend.

Macht es dir wütend gar nog?

Aber es ist komisch.
Nächstes Jahr studiere ich Deutsch A.
Echt?
Genau, das stimmt. Klasse.
Echt Klasse.
Wieso?
Es ist aber lustig.
Deutschland, deutschland überalles?!
Wie schön ist es aber nicht?
Geh aus einander, sonst wird alles kaputt.

Heute war so ein komischer Tag. Komm nie wieder, blöde Kuh. wieso, wieso, wieso. Aber, hör auf!
Stimmt gaaaaar nicht.


I'm worried about life

obs. jag tänker fortfarande göra mig av med många av mina saker, såsom för små skor och gamla kläder och onödiga trasiga fotöljer. det var inget flög en sen onsdagsnatt.

well. ska ju sova. sova. sitter här i min soffa och lyssnar på "wir sind Helden". skitbra band. hej då rå.

Ich trag dich so weit wie ich kann

imorgon är det tenta. jag är typ inte nervös, fast ifall jag tänker på det jättemycket så känner jag att nervositeten smyger sig på som småtomtar i november. fan också.

jag är orolig över att jag inte ska kunna skriva lika fort som jag tänker. det här är alltid ett problem för mig. men när det inträffar betyder det också att jag kan frågan, eftersom jag vet vad jag vill skriva, och det skitfort. och då får jag skrivkramp. för att avrunda detta vill jag hävda infr mig själv, att kanske bättre med skrivkramp i höger hand än att inte skriva något vettigt alls och därmed kugga. KUGGA. dammit. fult ord.

vill helst bara vara nöjd med mig själv. men är inte taggad för tentafest. vad är det för fel på mig? varför vill jag inte fira att jag har skrivit min första tenta? det känns som att jag missar något viktigt i mitt liv då. jag vill bara kpa arbetsmaterialet för nästa delmoment och börja läsa alla böckerna och svara på gamla tentafrågor och vara superförberedd och bli en strålande stjärna på pol mag himelen eller kanske snarare hinna lära mig allt jag vill lära mig.

gode gud tänk om jag glömt bort allt imorgon. tänk om jag inte vet när suezkrisen är längre. om jag fortsätter tänka så här kommer jag garanterat glömma bort det.

nej. imorgon skall jag köpa bananer, kexchoklad, duscha, promenera, bre några mackor, gå till statsbiblioteket, träffa sophia, äta lunch och sen cykla till gimogatan nått nummer och vara där senast kvart i två. penna? sudd? dammit. ska sova nu. hej då.

Tomorrow is another day

my good.
just nu går det inte superbra. missuppfatta mig rätt. tentan går bra. det är min totala, lugna, rofyllda uppfattning. inte oroa sig i förtid. då oroar jag mig mer över att jag kanske inte vill jobba som byrokrat, nej det vill jag inte. däremot skulle jag kunna samla fakta och läsa historia resten av jag vet inte vad. men inte byrokrati. men jag vill lära mig allt.

och så kommer jag hem och det står en lapp om att jag ska tapetsera mitt rum på måndag, eller inte jag, utan en gång sköna snubbar säkert. men vadå, på måndag? Klockan sju? ska det ta två-till tre dagar? nej, det är inte så att jag inte vill ha omtapetserat. det är bara en smula ångestframkallande att jag har så förbannat mycket saker. saker som bara står samlar negativ energi. det är kasst. jag vill inte ha ett kasst rum.
men det ska bli fint med ett nyrenoverat rum. lutar åt vita tapeter, sen får resten säga vad de vill. det kommer att bli skitsnyggt. vita väggar, massa gröna växter, soffan, bokhyllorna, böckerna, eventuellt en fotölj och mest av allt tavlorna. jag har kolskisser, bläcktryck och sen en dunkel akvarellmålning. nu kanske detta låter dystert och det kanske det är också men jag tycker om dom. en brunn i venedig, statshuset och vattnet och en kvinna som har the-stund vid sitt köksbord med tända ljus. samlingen skall utvidgas.

och för dom som inte vet så har jag fem miljarder andra grejer på mitt rum också. dom som inte sett dom ännu kommer aldrig få se dom, hoppas jag. jag hoppas på att jag kommer inse hur skönt det är att bara ha mina favoritgrejer så att jag gör mig av med resten.
kanske bara behöver ha en dator.
kanske kan sälja alla mina görsnygga för små skor till nån second hand butik.
kanske kan rensa ur alla kläder som är för små som jag ändå aldrig kommer vilja ha.
kanske kan sortera bland mina papper.
kanske kan sortera bland mina grejer.

mmm, fast först ska jag nog sitta här i en halvtrasig fotölj med min mysbelysning och lyssna på lars winnerbäck. nyss var det "hjärter dams sista sång". Snart blir det "mareld". och runtomkring mig så har jag bara nyponbuskar.
på söndag ska vi baka kakor och bullar. hoppas att det händer.

it was like yesterday

00:52
det var nån som trodde-sa-kontrade-missuppfattade något dumt.
det var säkert jag. förlåt, ska inte hända igen.
mina conrflakes är så torra utan dig, min vän.

I won't accept his word. It aint okay, aint the way it's supposed to be. Leave me behind.

00:46
kanske borde tala om vad jag gjort idag. jag har varit på akuten. dramatiskt mindre var det. metro rapporterade på plats nere i Kongo, hungerkatastrof. kolla på klockan. kaffe. vita~max kvinna. kaktus. doftljus. lars winnerbäck.

hon vill ha dig men du vägrar så stolt att förlåta. hon vill se dig, men du visar inte kinder så våta. hon höra dig, men du vet hur dumt det kan låta.
du vill bara tro på ditt eget förakt, och du vägrar att lyssna och tro på vad hon sagt.


dags att sova. för längesedan. som att datorn är mitt sällskap i natt. huvudet är fyllt av klychor idag, jag bara analyserar och tolkar vad han sa.

I keep loosing, keep trying, keep taking a breath

00:39
kollar på bilderna på väggen. en där jag dricker cider bredvid jultomten. undrar varför fenomenet jultomte överlevt i dessa pessimistiska dagar. mer och mer presenter, ska han bara ge och ge och ge.
hide away med laleh. hon gör hälften bra låtar. dom andra bara är, kanske precis så som hon vill ha det. kanske inte, hur ska jag kunna veta, jag vet inget om henne. jag vet inget om rousseau eller locke eller hobbes heller. förutom hur eftervärlden tolkat de få skrifter de orkar ta hänsyn till. det finns lika många sanningar som det finns människor. undrar hur många poäng jag får för min sanning, på fredag, den tjugosjunde, tentan, just det ja?

men om det nu är fel, att det visst finns en sanning, att det finns ett rättesnöre. borde det då inte finnas att köpa, nedskrivet, eller bara snöret, så att man kan följa det? Köp boken med alla sanningar! Ta två meter av rättsnöret!

nä. jag skoja bara. man kan inte trampa i andras fotspår. man måste gå sin väg, även om den inte finns och man inte ens vet åt vilket håll man ska börja. man tar bara steg efter det tidigare och gå och byter håll precis så ofta som man vill. det funkar. kanske. vem fan vet? fråga nån gammal.

is there anything you can tell me?

konturer blir så skarpa på natten. idag har jag läst om politiska teoretiker. dom var smarta ibland, korkade ibland. typ som vem som helst då.

men just nu, 00:20, händer faktiskt inget alls. åtta nya meddelanden i din inkorg. tack. en flash och en bonusflash. planer på opera (trollflöjten?) eller teater (loranga, mazarin och dartanjang) med familjen och en uppsats om tingsten.

jag lyssnar på tysk rock. Sportfreunde Stiller. Ser framemot att plugga tyska. ska läsa "anybody out there" i natt. plugga imorgon. det blir interventioner - och kosmopolitdagen då. men det är då det. Tomorrow is another day. hoppas att alla har det bra och gör nått kul. tysk rock, tex, det är kul.

----

btw, läste precis en blogg om forsmark. suck liksom. hon som skrev den hade varit ute på en promenad som var en mil lång. jag vet exakt hur man går för att gå en mil i forsmark. rensa huvudet. älskar de där en mil långa grusvägarna. en stig i skogen. udden. skogen. men mest av allt grusvägarna. det var tre stycken, eller nått i den stilen, och man gick runt. jag saknar det verkligen. efter ett varv med bara skogen och sen tillbaka så är allt lite lugnare. jag måste bo närmare skogen. kommer ihåg en diskussion jag hade med uffe en gång. jag sa att jag ville bo i en större stad. han ville bo på landet. jahapp sa vi, det blev ju konflikt, på den tiden vi var tillsammans. misstänker starkt att landet ligger annorlunda nu. han vill nog inte bo på landet längre. jag vill bo i en skog. fast en central skog. och vi är inte tillsammans. nu ska jag nog sova. det här spårar ur.

men berätta mer om skog. svenskarna älskar tydligen naturen, enligt Henrik Berggren på DN. Han har skrivit en bok som heter "är svensken människa". det fann tydligen undersökningar på att svenskar är det mest individuella folk i världen. vi är mest sekulariserade, och vi söker efter livets mening. staten är, till skillnad från usa och tyskland, uppbyggd på individen. man ska kunna klara sig själv. aldrig vara beroende av varandra. uppbyggt att man bara ska kunna ta sitt pick och pack och gå. svensk poesi av almkvist och Geijer var bara svensken ensam i naturen. skogen, floden, havet - där finner vi ro. och individuell blir man ensam. (så var det inte i usa eller tyskland verkade Berggren tycka.

Geht es dir genau so?

ja. här sitter jag mitt i natten. det har gått en massa dagar. bla bla bla bla.
kom hem från stockholm igår. pluggat en massa. det är så otroligt intressant. tror inte att jag kan förmedla hur otroligt intressant jag tycker att det är. det är som att få endorfinkickar av ord för det går upp som ljus för mig. jag önskar att alla fick läsa det här. men ja, så kändes det när jag fattade vad fysik B handlade om också. det är viktiga grejer ffs, det är viktigt att förstå vad saker handlar om, oavsett om det handlar om bokföring, bilar eller konsthistoria. det är en grym känsla. alla har rätt att förstå.

och i rask takt går vi över till folkmordet i Rwanda. Jag var inte så gammal då åtta år. Idag är jag ju 20,5 och vi kollade på Hotell Rwanda. jag tänkte att det är nog intressant, då kan vi diskutera hur det var med interventioner och så vidare. men jag kan verkligen inte förstå folkmord.
det hände samtidigt som sarajevo. ett år efter usa's misslyckande i somalia. det var därför man valde att se mellan fingrarna. och blodbad, massgravar, barn som dör. kan inte förstå det, kan inte förstå krig. kan verkligen inte förstå vad man ska göra. vems sida ska man ställa sig på i ett inbördeskrig. ingen har rätt. men inegn har heller rätt att ta liv. fan fan fan fan.
och okej, hallå. det är så lätt för mig att sitta här och skriva det här nu, men det var ju exakt ikväll som jag såg filmen. och jag har bara sett siffror innan.

vi måste riva murar. lära känna varandra. inte vara fördomsfulla. familia. vitaminkickar. helvete. globaliseringen måste göra oss beroende av varandra, vi måste behöva varandra. det räcker inte med weltschmerz och hemska bilder på sju-nyheterna.
tänk om nån vänder på världen och krigshärjar ner sverige. ( nä, det lät väl otroligt.)

fan, jag är upprörd.

All these things I've done

hoppas att det är förvirrande att jag byter layout. någon dag ska jag engagera det lilla jag kan om html-kodning, betala en månads uppgradering och därmed få möjlighet att designa själv. jag har designat en annan blogg. den är snygg. svart med nån bild och rött tyg osv.

ombyte förnöjer. snart ska jag skaffa mig miljöombyte, dvs stockholm tror jag. imorgon närmare bestämt. hoppas att ingen ogillar det beslutet. jag kan åka nu. inte sen. vi har tenta sen. KUL, det ska bli sannerligt roligt. checka skillsen liksom. kolla om man platsar på die UNI. annars öppnar jag antikvariat och säljer
 allt jag äger. välkomna.no comments

the brand-new bestseller from "the queen of feel-good fiction"

jag läser marian keyes. så fort jag kommer över en bok. i regntunga, fula uppsala gick jag omkring. betalde skulder på biblioteket, lånade tio nya avsnitt av "tre kärlekar" med en 17 år yngre samuel fröler, träffade josefin och hennes fd granne karl. det var kul. så kom jag på att Britt hade berättat om en engelsk book-shop med nån slags thesalong. ingen visste vart det var men det var till slut på s:t olofsgatan 32. ingen the-salong men underbart många böcker. och marian keyes nya bok "Anybody out there?" äntligen. stor rädsla från min sida att hon inte ska skriva fler böcker. men jovars. hon är bara drygt 40 och så. dock mångmiljonär, för på irland betalar inte författare skatt. kanske därför de har så många sköna författare? dom tjänar en massa cash... Irland verkar i övrigt fint. väldigt fint. nån dag ska jag åka dit.

Hur som helst så har vi en tenta nästa fredag, ja jag vet. Men jag köpte ändå boken för jag vet hur dom funkar. dom får en att tro på lyckliga slut. och vad ni än väljer att säga så behöver jag tro på lyckliga slut nu. keeps me up.

Over and out.


jag drömde om kungen

hej igen. efter att ha intagit en ypperlig måltid i form av hemmagjord lasange och ett glas vatten drar jag slutsatsen att jag verkligen vill åka till Berlin. verkligen, som i verkligen verkligen verkligen.

en anledning att gå kvar på pol mag alltså. här har man ju utbyte med Humbuldt, ett litet uni i mitten av Berlin. humbuldt är för övrigt ingen okänd kille. men vart jag än kommer vill jag väl någon annanstanns, eller så finns det folk som håller på med för fula saker bla bla bla.

flytta till berlin, leva på nått, skriv en bok. bla bla bla. borde gå nu. ut och få luft och stilla mitt sinne.


och mitt pm var verkligen kasst. nu har jag på en timme läst femhundra grejer som kunde ha gjort det en smula bättre men jag var väl lite för mycket uppe i det blå. boken som jag hade var bra. nu ska jag köpa fler böcker så jag lär mig hur det var på riktigt. som att per albin hansson var en mycket känslig person. fick en hjärtatack och dog den sjätte oktober, kan det ha varit 1946. han hade ett världskrig bakom sig, med den svenska neutralitetspolitikens många avväganden bakom sig. när han dör är den sk baltutlämningen mitt i sitt esse och under ytan torde detta ha tärt på hans sinne. snacka lagom kungen.angående mitt pm så hade jag bra språk med dåliga källor. you'll always get something out of it ;)

så. lets go. ut. på stan och hänga upp sig på något annat.

babianhösten

18447-42

babianer. Mantelbabian är en egentlig babian och har långt utdragen, något hundlik nos. Inom en babiangrupp är det vanligt att några individer håller nära kontakt och hjälper varandra vid konflikter. Två honor med ungar kan t.ex. skydda varandra om en hona utan ungar försöker stjäla en unge från någon av dem. Det händer också att yngre hanar kidnappar unga honor som nyss blivit avvänjda för att så småningom ha dem i sitt harem.

källa ne.se


Smile like you mean it

18447-37


"och vem är man då?" citat rondellen, don't care who but this is not the world. not a life.  
vi har tenta snart. det är inte som att jag inte skulle klara den. det är bara som att den känns underflödig i mitt liv. tror inte överflödig är det ord jag söker, underflödig snarare.
det är inte att jag inte vill lära mig sakerna. det vill jag.

jag är bara den personen i spegeln. fan, jag hade velat leva på fyrtiotalet. vara lite vardagssnygg för jämnan i klänning och veta att vi måste göra exakt det här, för att komma vidare. krigstid, klara sig och läsa nyheter om kriget. se bilder på ett sönderbombat europa och jobba med det man kan. vi måste klara det här, för livet måste gå vidare till en fredlig värld.

jaha det är fred i europa. och vad har vi gjort av världen? vi har gjort den skitful och vi håller på att förstöra den. jävla reklam. jävla prylgalenskap. plastic fantastic. dataspelsbarn. nyttigt godis av färgmedel och sötningsmedel. MILJÖomvänd världen. igår. sluta gör bilar och skippa oljekriget. det är bara så tröttsamt.

jag gillar inte 2000-talet, kan man få flytta. noway, det är kanske bara globaliseringen som skrämmer mig. och när man väl vet att den existerar så kan man inte undfly den. på fyrtiotalet såg man vad som var viktigt för sin egen vardag. mjölet måste räcka. idag är det fortfarande mjölet, men det måste räcka för hela världen. det gör det inte, för kineserna vill ha bilar istället.


don't you let him take you, because you have my life in your arms.

ja nu är jag inte lika trött längre, konstigt jag sov från ett till elva. men jag kunde lixom inte somna. jag kunde inte sova. gårdagen snurrade verkligen till allt för mig. men så är jag fisk och fisk är snurrig. skyll på den du.

nu ska jag ta en sån lång promenad jag har lust med och så ska jag hämta alla skivorna jag beställde. fan vad kul det ska bli. sen ska jag hem och pyssla med mina blommor, plugga och skura golvet, typ.

back to business, good people. don't you worry, it will be over in a minute, don't forget to live.

dagens fråga är:
Varför kan man inte vara ärlig och stå upp för vad man tycker om man är politiker?

Vill se mer känslogrejer och så vidare, det blir så mycket lättare att förstå. Tänk om man kunde få budgeten att bli lite mer levande direkt, istället för att få gå in på aftonbladet och läsa "vi tjänar på det, tjoho" plus läsa en "fortfarande svårare att vara fattig i sverige, än rik"

It's way too late to think of


I'm safe in a corner
Just hours before me
I'm waking with the roaches
The world has surrendered
I'm dating ancient ghosts
The ones I made friends with
The comfort of fireflies
Long gone before daylight
And if I had one wish fulfilled tonight
I'd ask for the sun to never rise
If God leant his voice to me to speak
I'd say go to bed, world
I've always been too late
To see what's before me
And I know nothing sweeter than
Champaign from last New Years
Sweet music in my ears
And a night full of no fears
But if I had one wish fulfilled tonight
I'd ask for the sun to never rise

If God passed a mic to me to speak
I'd say stay in bed, world
Sleep in peace


so I paid, and got laid in return, and I don't know what I've learned, well you get what what you give

cardigans, jag kommer aldrig sluta lyssna på cardigans. är inte säker på att universitetsstudier är för mig. fan vilket antiklimax idag. var inte förberedd på att jag inte behövde plugga idag, dagen efter dagen d. men okej, man kan faktiskt plugga varje dag, hallå. fan vad dum jag är då. men jag ska faktiskt kolla på film, dricka the och skriva mejl rakt ut i natten. saknar lättsamma vänner på andra sidan jorden. eller bara i flogsta, eller andra delar av sverige.


She's got it now

ursäkta så mycket då mitt tidigare inlägg. och det innan det. självklart var det lite väl hårt mot chilo som nog är en intressant person, och det är kanske inte henne personligen jag har någoit emot, även om hon verkar osympatisk. det gör anna sjödin också, nu när hon är dömd. det är svårt att förstå politiskt spel. raka puckar och ärlighet tänker jag funkar bäst men det gör det säkert aldrig.

för naiv för politik.
för upprörd för blogg.
för fel för akademiker.
för trött för den här dagen.


and if I fall, do you pick me up?

Jag har tänkt otroligt mycket på fallet när anna sjödin misshandlades. det brukar kallas allt möjlig i media och ska man gå efter domen, som jag gjorde för någon dag sedan, så ser det inte vackert ut.

men för fan, det är en människa som blev misshandlad. sen när är det okej att misshandla politiker? Egentligen så måste det medhållas att det hela har tagit en grottesk vändning. Det är bara vad Anna gjorde som räknas. det är bara svartskalle, och inte hora eller slyna. Ingen har rätt att kalla henne hora, för hon är ingen hora. man ska inte säga svartskalle heller. det är fult och trångsynt. Det jag vill belysa att domen bara dömmer henne, och inte de brott som begåtts mot henne. Jag vill inte leva i ett samhälle där det är okej att misshandla folk.

vad man än tycker så måste man prata öppet om det här i egna kretsar. Jag är trött på råa skämt och "det var ju tråkigt... ;) "  Det är en människa och det handlar om misshandel. Jag är förvånad över att Anna är så stark som hon är. Inget är svart eller vitt och jag tror inte att det var så att hon gick dit för att mucka med vakten. däremot tror jag att det är vardag för vakterna. jag tror faktiskt att de är vana vid våld. och jag tror att de är vana vid att sätta "hårt mot hårt"

vad man än har för åsikt i den här frågan så tycker jag att man ska läsa Annas öppna brev.


Det är näst intill komiskt hur den här frågan har vinklats så tillvida att man hänger ut Anna. Bara för att hänga ut henne. För att sätta dit henne. Haha det kan du gott ha.

Jag både förstår och inte förstår att hon vill sitta kvar. Själv säger hon att hon knappt orkar, mend et är inte så det funkar för henne. Man ger inte upp. Jag önskar mig ett mediagenomslag. Det är det enda som kan rädda det som finns kvar. Jag försöketr inte ta sida, men jag menar att media ibland, i många frågor bara scoopar utan historia bakom. "ser rubriken bra ut, är det lugnt."

fan. jag är upprörd.



hey boy-smashed up toy, are you lost again?

här sitter jag strax efter midnatt. återigen för rastlös för att sova. filmen vi såg nyss var dålig som stryk. "under en skyddande himmel" eller nått. john malkowich. blä.

rastlös i natten. böckerna åt sidan och jag försöker formulera något. får väl vänta. inte tvinga fram nått som blev fel i efterhand. och ja, jag har börjat blogga igen. kanske är det här som det kommer breaking news nästa gång. vi talar inte om nått ämne, men allting är relativt, storlek är relativt, atombomb eller hjärtekval, same-same but diffrent.
fram för känslor åt folket.


annars är mitt slagord för dagen:
Kicka Chiló från KULTUREN.
det är inte bara det att hon verkar väldigt dum och elak, hon är en lagbrytare av första klass som verkligen inte borde tillåtas att leka med lagen. Hon borde få ett hårt straff. Om hon inte vill lyda lagar uppsatta av tidigare regeringar så kan hon väl åtminstone stödja M's förslag om hårdare straff mot brottslingar. Hoppas fredde kickar'na. Fan. jag är rädd om kulturen. tanten är hemsk. hon sitter på sina miljoner och privata samlingar. folket ska knappt få ha bibliotek kvar. och hon har fel, så förbannat fel för alla vill inte bli som henne. alla moddar tänker att alla vill bli som dom men verkligen inte. vad är lycka, går det att mäta i pengar? skicka dem på terapi.


this doesn't exist

jag hatar verkligen inlägget jag bloggade om berts matvanor. bert är äcklig, han är en morsgrisig, grismannig gubbsjuk snubbe. (bara så att ni vet vad jag tycker.)

One of us gonna die young

18447-4018447-3918447-41


Do you catch me if I fall..

18447-39

Tack. jag har redan fått hjälp av dina ord. Ja, de där orden som skulle varit på riktigt, varenda gång.
När jag gick hem igenom natten och sparkade i löven. (kan inte låta bli när det prasslar) och kände mig vilsen och alldeles för ledsen för att ta hand om mig själv. tack till the, kakor och nattimmar. verdammt.


jag tänkte berätta lite om den här bilden som jag tog ungefär vid den här tiden för ett år sedan. Jag gillar sepia och tog också mycket sepiabilder vid den tiden. Den här bilden är tagen från bron, Theodor Heyss brücke i Heidelberg. Heidelberg ligger som i en dal, och staden genomskärs av en flod. Två berg, ett på vardera sidan. Heiligenberg och Königstuhl. Det här visar Königstuhl. Där har den amerikanska armen en hemlig radiomast osv. Finns även lekplats och utkikstorn. På heiligenberg finns en stor stenanläggning som är byggd i stil med en grekisk teater. Akustiken är otrolig och själva läktarna slukar 13000 människor. Det här stället byggdes 1935 av nazisterna och var tänkt som en informationsplats, där man skulle ha lite allmänna cermonier, hetstal, flaggparader och dylikt. Den användes inte så mycket, kanske vr det för långt och för brant att gå. Det är lite som att de två olika delarna av tysklands historia förenas där i heidelberg. det var huvudstaden i den amerikanska delen, den dom fick i uppdelningen i Jalta om jag inte har fel. Här finns bland annat amerikanska supermarkets, college, brandkår osv. på amerikanska. Sen finns de en massa tyskar också.
drygt med historia. massa fina gamla hus, gamla värderingar osv. Jag fick många intryck av att vara där. Det är en fin stad. Die Amis lät ju bli att bomba den. fan vad allt är motsägelsefullt och paradoxalt.


Let's fall in love and become independent

När jag gick hem i natt ville jag skriva poesi. Jag ville skriva så att alla som jag är kär i blir kära i mig. det kändes som en så fin tanke och jag formulerade flera rader i mitt huvdet. hur kontrasterna i orden skulle komplettera varandra och hur mina känslor faktiskt skulle komma fram, så att man förstod.
Jag tror att det var därför som jag har så ont i huvudet nu. Det har bankat hela dagen. jag är ätit frukost, druckit kaffe och haft lunch så det är inte det. Det är inte det. Det är inte att jag har sovit lite heller. Jag har ett tyst och rofyllt rum. Jag trivs i min miljö. Jag har snälla vänner som är en blandning mellan helylle, helcrazy, helärliga och helbra-snälla-coola. Som har en hand över när det bäst behövs. jag vet, jag låter lite citychic nördig men jag vet inte exakt hur jag ska uttrycka det. Jag bara menar väl. låt det utfalla väl.
Kanske bara drömmer konstigt. Kanske bara går för fort. Kanske snurrar min jord uppochned den här veckan. kanske bara inte hinner vika tvätten, diska disken, sopa golvet eller andas luften. så skitsamma.

Så var det inte din katt som dog igår heller. Det var vår. Hade han inte varit fri så hade han inte blivit påkörd. Men han var fri. Han kanske inte dog för sin firhets skull men han dog. Och han var fri. Han var en sån himla bra katt. Mjuk, smidig, trogen och fri. Man kan inte äga en katt. Men det finns dom som tror att man kan. (man kan heller inte äga barn eller träd, det finns dom som tror det också.) Det är viktiga saker att veta, om katter, om träd och om barn.

18447-37


he's a fat, nasty guy

Det här äter Bert på en vecka
Frukost
Mackor med smör och sardeller
Västerbottenost
Hamburgerkött
Söta flingor med mjölk
2 ägg
5 havrekakor
7 glas mjölk
4 koppar kaffe

Lunch
Bruna bönor med fläsk
Lasagne
Ärtsoppa med pannkakor
Makrill
Slottstek
Gös med sås och potatis
Pasta med gräddsås
3 kakor
9 glas mjölk
3 koppar kaffe
6 glas cider

Middag
Flingor med mjölk och jordgubbssylt
Rabarber med mjölk
Lingon med mjölk
Smörgåsar
4 kakor
Cider

Mellanmål
4 mumsmums
Chokladkaka
Kexchoklad
2 wienerbröd
Smågodis
4 tablett-askar
2 kokosbollar
Havrekaka
2 koppar kaffe

There's something unpredicteble, but in the end it could be right

hade så smått glömt bort att det var idag domen mot anna sjödin skulle komma, trots att jag blev påmind i helgen som var. vad händer om hon blir fälld, frågade jag? Nja, sa dom. Känsligt ämne tänkte jag. Vem blir det nu? 
Helst vill man ju utse någon på kongressen i augusti, men ska hon avgå kan hon inte vänta tills dess. Enligt expressen krävs hennes avgång, annars blir hon avsatt. hon sägs inte längre ha stöd av de distrik som röstade fram henne.  allt detta är mycket svårt, ett dilemma för alla iblandade. Vad man måste tänka på är ungdomsförbundets bästa, inte någon taktikstatestikdeal om bästa möjliga resultat. Inte sin egen upprättelse och inte "nu ska jag visa dom att dom hade fel".

Jag kan inte säga annat än att jag varit chockad över situationen från första början. Där satt jag i tyskland och skulle kolla nyheterna i sverige, det hade gått nån dag sen senast och rubrikerna var stora. Kan ha varit dumt att skjuta upp rättegången, kan ha varit dumt att inte spela med öppna kort. Ärlighet varar längst.
Sen, utöver detta, så finns det en självklar detalj och det är att man måste kunna kontrollera sig. Det spelar ingen rol vilken ställning i samhället man har, vilken post man sitter på. Alla måste känna sig själva så pass väl att man vet hur man reagerar på hot under berusning. Man ska veta om man har tendens att bli aggresiv. Det är inte alltid bäst att hävda sin rätt, ibland måste man foga sig. Detta kan appliceras på allt och inget. Var det rätt av usa att sätta "hårt emot hårt" efter elfte september och starta krig mot terrorismen. allt är inte svart och vitt, man kan inte dra alla under en kam. Man kanske inte vet bäst under fyllan. Ville hon hämta väskan? Var hon utpekad redan innan? Kanske kunde vakten hämta hennes väska dådå? Jag tror inte att de ville stjäla hennes väska. Jag tror inte att det kom upp någon korrekt beskrivning av hur kvällen förlöp. Det här har inget med politik att göra, men det hör samman med moral, förtroende och respekt.

There's something in the air

än så länge har inga kärnvapenmakter anfallit varandra. Nordkorea som kommunistisk regim känner sig hotat och tar till hårda grepp. med kärnvapen är det ingen som kan sätta sig på oss. Med kärnvapen torde regimen känna sig trygg. Frågan är om det är just tryggheten de är ute efter, eller om de vill utnyttja bristfälliga vapen för att anfalla världen och nå det kommunistiska slutmålet? (är korea en proletärisk diktatur, ett av delmomenten innan man uppnår full frihet för proletären?)
Jag tvivlar på en oprovocerad atack från nordkorea, men i ett läge då de känner sig hotade betvivlar jag ej att de sätter hårt mot hårt. Själv stelnade jag till av nyheten om provsprängningar. Världen blev en farligare plats, och hur olika pjäser tar sina drag i det här spelet är en öppen fråga, under slutna förhandlingar. Vad vill folket, vad vill vi? Var finns moralen? Människan är moralen, hur skall det komm till yttrande?
Vart kommer passionen in?

det är sent, ingen tänker klart nu. Hoppas att alla sover, att ingen delar mitt öde - att vara för rastlös för att sova, att ha för mycket tankar. vara nojjig, stojjig, seg och
umeinander.

you're not alone, you're a member in the europien union.

och det är sant och sverige blir aldrig neutralt igen. inte du heller, haha. om det blir krig så blir det.

I could tell you that you're wrong, but I don't dare to interupt

Min dagbok
den blev stulen
dom skrattar åt mig nu
internet
gör mig känd
dom laddar ner mig fil för fil

Så dum som jag är,
kan jag inte förstå
hur jag ska bära mig åt
för allt blir fel
och nu vet alla om
vad jag sa till dig
och nu vet alla om
vad du sa
vad du sa

För du är med:
sida tre
och fram till fyrtiotvå
ett citat,
det du sa,
var elakt men så uppenbart

Så simpel som jag är,
kan jag inte förstå
hur ska jag bära mig åt
för allt blir fel
Och hur du ser på mig
stämmer ganska bra
med hur jag ser på mig,
så kalla mig cp
kalla mig bög
det kanske är fel
men en bra metafor
för den jag är
det jag är



well. jag hade en tanke och den försvann, hej då

they went bananas

Good dammit. boken tar aldrig slut och "lokala exempel" skall hållas tillbaka. Tjo,trevlig handledare. jag fick gärna utveckla mitt resonemang om moral. fan, det vore kul om det funkade. underbygga med fakta och sen få tycka allt jag tycker. alla kommer hata mig.

I could here the distancedrums.

det är morgon, snarare förmiddag. 08:07 steg jag upp, försenad till tvätttiden. Det är hårt att vara vuxen. Nu är mina kläder tvättade, jag har duschat. borde bara packa ihop och dra mig ner mot studier och dh. Kom igen, låt oss ta en runda till. ska läsa böcker, formulera pmsyfte osv. mysigt.

there's thousands songs about love.

I've played all my cards, and that's what you've done too. Nothing more to say, no more ace to play.

Verdammt.

Look into his angeleyes and you see he's a crazy fool. (but watch up and don't look too deep...)

klockan är snart halv ett och jagf ska upp kvart i åtta imorgon för jag ska tvätta. ibland är det hårt att vara vuxen, och ibland inte. Mest är det enkelt skulle jag säga. Göra som jag tror är bäst, få tänka till, få agera, prestera och klappa ihop - på mina premisser.  hur som helst så klappar jag snart ihop. Idag har varit en lång dag med studier, föreläsning, diskussioner angående pm-ämne (jag är ute och snurrar) och mwera studier och flera diskussioner. Gissar jag rätt så funkar det i längden, det löser sig till slut. Allt blir bra, alla blir nöjda. Hur det än blir så blir det bra som jag själv brukar säga och jag är än så länge nöjd med det. Man måste vara anpassningsbar för att överleva. Hur hade annars aporna utvecklats till människor?

But I have a talent for wonderful things

I'm so tired, honey.

Long gone before daylight is gone. How come?


Har övat min verbala förmåga idag. Gick så där. Läst många sidor i "fred och fruktan" också. Böckerna på den här kursen är bra. Det är bara för att få oss fast för sen ska vi läsa helt torra böcker om nationalekonomi och statestik i ett år. Tur att jag har nära till skolan då. Kan inte flytta. Jag bor faktiskt så nära man kan, helt enkelt. En park, och sen framme. Tycker om park, park är gräs och gräs är nästan skog. Fast bara äppelträd, grusvägar, en bänk, papperskorgar, ett telefonsamtal, en paus. Popcorn i natten, vilken överraskning. Internet i min soffa och musik i mitt huvud. Nollställd. Stirrar i mörker och ser ljus, wonderbar. Sorgligt sant och tragiskt underbart. För mång beskrivande synonymer, för få glada utrop. Jag är glad. Jag orkar bara inte formulera, ta upp och gräva ner. No Good Point.

De här böckerna vill jag läsa:
Tjetjenien - sanningen om kriget
Anna Politkovskaja

Hitlers Generaler
Correlli Barneti

Nästa som rör mig
Det är ingen ordning på mina papper
Undergångarens sånger

Bodil Malmsten

Volt
Skugglegender

Per Hagman

Kvinnans plats - min bok om Alva Myrdal

Lotta Grönning


Dom här böckerna vill jag också läsa:


Att förstå internationella konflikter

Joseph S. Nye Jr

Internationella relationer
Jakob Gustavsson, Jonas Tallberg

Fred och fruktan - Sveriges säkerhetspolitiska historia 1918-2000
Wilhelm Agrell

Som tur är så ska jag det också, sinnom tid. Tur att jag har tid. Tur att jag älskar böcker.
Och jag vill sjunga dig milda sånger.

ben and jerry goes rock

ahh, crazy fool. hur kan det komma sig att ni är så många som läser detta svammel. inte ett end ord rätt på flera veckor. känns som att jag lever i ett annan solsystem. good dammit.

fika i form av banan plus mandarin. tog en liten paus från "fred och fruktan". rätt klockrent namn på en bok om sveriges säkerthetspolitik måste jag säga. man blir lixom ledsen. hellre norrman. inte så gärna finne. varför dådå? sverige lovade stort och brett att hjälpa finland vid anfall från ryssland, ålandspakten och hej. när det väl händer backar vi ur. smörjer ryssarna. smörjer tyskarna. smörjer de allierade. Vi hade noll moral och känsla för våra grannland. men sen när kriget är slut har heller inte speciellt många svenskar. dött. i. onödan. däremot har en massa norrmän och finnar dött pga av sveriges svek. men vad gör det, sverige satsade på sin välfärdsutveckling och gick relativt oskadda ut ur kriget. well.
undrar om jag ska skriva mitt pm om det här? jobbigt. finnarna som allierade sig med nazisterna i rädsla för sovjet. the nazis som förlorade. sverige som hamnar i blåsväder när öst ställs mot väst. vågar inte vara med väst för sverige är fronten mot sovjet. det var vi som rök först. så sovjetsvenskarna lallade runt och försökte smörja britter och amerikanare, i fall att sovjet anföll. för då behövde vi vapen. fan vilken situation. men det var ju inte så många svenskar som dog. och välfärden byggde vi ut. Till vilket pris?


 skönt att ta en paus ibland. 277 sidor som ska läsar. 112 är lästa. skriva pm. läsa om internationella relationer. hoppa över att gå på fest. äta mat. gå på föreläsning. sukta efter bio. det är mitt liv idag. Mysigt.


det är en gubbe på månen som vinkar till dig

god natt alla fina. nu ska jag lägga mig i mina sköna säng och läsa lotta grönings senaste bok "kvinnans plats - min bok om alva myrdal". det kanske låter som värsta feministtjaffset men sant som det är sagt så gjorde alva så himla många bra grejer och kvinnor får så himla lite cred för saker och ting de gör. fan, ibland är det så lätt att bli bitter att jag bara tänker att vad skönt om 30-40 år när det är kvinnorna som styr och ställer. tänkte att vi börjar här i västvärlden, rätt ofrånkomligt, tänk på sveriges situation, mest brudar som pluggar, som är smarta och snälla. antingen måste killar bli snälla, alla måste bli snälla eller så kommer de bli överkörda. (obs om de blir snälla kommer de också bli överkörda) För säg den kvinnliga chef som kommer benåda en mansgris. tror inte det.
det finns dock ett kvinnoproblem, och det är avundsjuka. att man inte unnar andra (till största del tjejer) lycka och framgång. visst om det är dina polare eller systrar men den där bitchen du bara hatar, hon kan gott fastna i kvinnofällan och få en riktig mansgris. jag vet inte om jag svamlar i luften men jag tror faktiskt inte det. avundsjuka existerar bland kvinnor. bland män också.
avundsjuka och miljöproblem, go to hell.

jag lyssnar på fria vägar ut, telefonen ringer, jag borde gå. den låten betyder något för mig. verkligen. prata med mig, förstå mig. ta på mig, håll mig, så. ta på mig med tavelkrita. jag vill att märkerna ska sitta kvar.

det var en gång någon naiv som trodde på saker och ting. nu samlar hon på tur och returbiljetter, sätter hårt mot sten och håller fast vid gamla principer. livsrädd för att släppa taget. aldrig tillräckligt nära svindlande branten. bara sova nära sängkanten för extra spänning i vardagen. oh my god, where will I end up?

kent på villospår eller när åker bob dylan till korea?

tänk om jag också kunde skriva nått om den resa jag ska ut på,  typ, nu är jag på stranden, sen ska vi åka dit. vi åkte nattbuss, sparade in en natts hotell. han fick magsjuka, vi köpte billiga grejer.

nä, istället bara tunnelbana, vindsvåning på ringvägen 100, möte med redaktionen, sköna uppgifter, god mat. sol i stockholm. åkte hem. gick igenom hela uppsala, kollade på film. läste att anna politkovskaja blivit mördad ( tydligen, enligt dagens kulturdel i dan, av underordnade till rysslands regeringschef putin.) ja. ingen fick åka till tjetjenien utan eskort från rysk militär. hon åkte 40 gånger, utan eskort. min intresse för henne hade precis väckts. jag har en bok här "tjetjenien - sanningen om kriget". den ska jag läsa. och fy fan vad äckligt att de mördade henne. jag blev arg, förtvivlad och chockad.

sen nordkoreas provspräning, var det första andrea sa. jag kände att jag tappade talförmågan. kände plötsligt att vi var mitt uppe i ett skeende då historia skapades och allt var bara ganska svindlande. hur reagerar omvärlden på detta?

Varför hände det?
Varför kunde det inte stoppas?
Vad kan vi göra nu?

hände det som en reaktion, där envisheten att vilja bevisa och hävda sig var störst. Vad kan vi göra? Kärnvapenkrig kan vi inte göra. Frågan som maler i mitt huvud är: Vad vill nordkorea med detta?

svara mig snälla, så svara, är det nån här, hallå?

kosmonaut crazy fool

det är höst igen, som ni nog har märkt. röda-orangea-gula blad. allt ska sen bli brunt, mögligt och så grönt igen. naturens kretslopp men tänk om det försvinner med global uppvärmning och provsprängningar av nordkorea. tänk om inte alla börjar bry sig och ta varandra i hand. fuck dammit.

pol mag funkar. går tydligen över förväntan bra (läs mellan raderna, har fått tillbaka bra gjord uppgift. tralalalala=nybörjartur)
höst på vår planet, otur i kärlek, pengar eller nej faktiskt inte. inte otur. bara lixom stillestånd. men det är skyst, kan tänka på nått annat. invänta. något. större. typ dataintrång i min hjärna.

typ svindlande känslor, högt över havet. men jag är för naiv godtrogen blåögd högljudd felaktiv och komplex. så tack och adjö, nu går vi vidare.

högt över havet, och in emot land, stämmer frekvensen så räcker jag fram,
sos hör du mig, längtan gör mig galen.


det är höst på vår planet

hallå alla söta, underbara.
trisst att jag aldrig skriver, att vi aldrig hörs.

trisst att det ibland går kasst för mig, att jag har 150 sidor kvar att läsa tills imorgon och att det regnar ute. trisst att jag inte sitte rpå ett flyg till bangkock som vissa andra gör.

sjyst att det var kanelbullens dag igår, att jag ska på marit bergman ikväll och att jag trots allt läst 100 sidor idag. fan. och man behöver inte ha betygshest,s också på listan över bra grejer. g får man, vg är undantagen. vem fan bryr sig vad jag fick för betyg på mitt förtsa pm. well, kanske någon. jag ska klara tentorna och läsa tyska parallellt, det är min plan. den är exceptionell. borde städa och hän ga mer på dag hammarskölds bibliotek också.

men nu är det  höst på vår planet, solen slutade skina, jag kommer väl inte få använda mina nya skor, ett par vita med tyg och skinn och bla bla bla. borde tagga till, läsa ett kapitel till och sewn gå vidare till smålands, intaga en sen middag och sedan vidare till marit bergman. nästa torsdag är det hello saferide. nån torsdag senare är det anna ternheim. jag längtar. den nya skivan är så bra.

hmm, jag har inget revolutionerande att säga. kurslitteraturen är grymt intressant och kul att läsa. symaskinen fungerar. datorn är paj. jag har en massa bra böcker. jag är oorganiserad fast man inte borde. jag är på dåligt humör ibland.

RSS 2.0