m&m Pic

jk
hej det här är jag och malin. fasen vad great vi är.


Von niemands Samen


Du bietest dein  Lächeln für jemanden an, wie es haben möchte.
Die Elfen haben dir zu einem Walzer eingeladen.
Aber dein salziger Tau sieht man doch deutlich auf deiner Wimper.
Du tanzt still ein Liebeswalzer mit niemand.
In einer verzweifelten Jagd auf einen Freund wirst du noch einmal erniedrigt.
Du schenkst mehr als jemand kriegen kann, vor nur ein Sekunde von etwas Schönem.
Kannst du von jemandem, was du haben sollst, etwas kriegen?
Möchtet jemand, was du gesehen hast, noch einmal sehen?
Kannst du jemals das Richtige finden und zurück haben, alles was du geschenkt hast?
Die Nacht hat sein Lied von Verrücktheit eine Treppe unter.
Da kann man die Lichter nach Musik von einer Maschine leuchten sehen.
Aber alles was ich sehe, ist ein wildes und verrücktes Kind aus einer zerfetzten Welt, wenn du ohne fehlen den Takt der Musik stampfst.
Du Blumemi hoch von niemands Samen, von wärme varm wie Geplanschte und Schnee.
Du trocknest deine Tränen mit Trost von niemanden.
Du hörst stille von der Stimme, die niemandem gehört.

Du hast Rock’n’roll in deiner Brust.
Du hast Blues in deinen Schenkeln.
Du hast Gesang in deinen Haaren, und Poesie in deinen Wunden.

Aber jetzt sieht man noch einmal deutlich den Tau auf deiner Wimper.
Schwermutig gehst du nach Hause und nach Wänden ohne Antwort.
Deine glamouröse Hoffum von einer glücklichen Welt in der Abenddämmerung, hat eine bittere Spatziertur, im Singular nach Hause, bekommen.
Du hast Träume einstürzen gesehen, und du weißt wie Mönder lächeln, die gern lieben was die sehen, aber wenn es mehr gibt’s, kriegt die Angst und verschwindet.
Aber du bist an die Manieren von Leuten gewöhnt.
Von deiner Wiege zu deinem Grab bist du Sklavin von der verrückten Welt.
Du bist im schwarzen Meer eine Träne.


tala om för mig vilken låt det är och hur många fel det är i texten.

en dag som alla andra

yes, nu är jag och fredrik virtanen grannar. på blogg.se alltså. jag ska nog inte flytta till stockholm, så tji fick han.

god natt. schlag gut. läs en bra bok. skratta mycket. hej då.

och till mig själv som trodde att den här dagen skulle bli tom och tråkig säger jag också tji fick du. inte vet jag vad som gjorde den bra men det var nog det eliminenta sällskapet jag hade - mig själv. Och sophi och malin på skype. Kalle på chatt, lova, matilda och hanna på msn och hanna som bokat sitt flyg. Hey, vad är det för fel på detta, nej jag tänkte väl. Bara det att jag ser risig ut, är trött och seg men annars mår jag ju bra. Ja, jag tänkte väl det.
imorgon är det sista dagen i skolan. tiden går fort. en månad tyskastudier, bra bra.

feta

 

Under de timmar jag denna eftermiddag ägnat mig åt att ”sörja” sveriges förfall har jag faktist hängt tvätt, dammsugit, sytt och lagat samt lagat mat åt mig själv. Det blev inte flingor, men jag var rätt nära på att ”laga” det åt mig själv. Jag kollade i kylskåpet och något fick mig att ta fram ägg, mjölk, fetaost, oliver och en tomat.

En spansk liten omelett (vad heter det nu då?), med grekisk fetaost, svarta oliver och tomat serverat tillsammans med toast så det blev som amerikansk frukost tillagat i detta tyska kök med mina svenska händer. Det blev jättegott, bland det bästa jag lagat tror jag. Till förrätt åt jag toscakaka med smörkräm och till efterrätt ett torkat fikon. Otroligt bra, jag är stolt. Feberyrar och grejar, tänker och somnar på soffan med idioten bredvid mig. Missy Higgins och soffan är faktiskt inte så himla illa ändå. Det ser ut som en prydnadsgrej eftersom den är 100 år och med en flärdfull design med krumelurer och fina bågar. Den ska snart få räknas till soffa ändå, fastån den inte är mjuk och gosig för jag sover så bra där. Äter frukost så bra där, när brasan är tänd. Läser eBöcker så bra där. Kolla på film, språkas, tänka, ja den kan nog klassificeras som en soffa. Bra.


daniel lindström

Jag kan fortfarande inte komma över att Daniel Lindström skulle vara Sveriges bästa artist. Här radar jag upp massor med människor som är bättre än honom och jag kan rada upp fler.

Varför blev inte suburban kids with biblical names årets nykomlingar? (www.skwbn.blogspot.com , kul, för de har en blogg istället för hemsida.)Eller Laleh, det hade ju verkligen varit ett passande val.

Varför blev inte vem som helst hellre än daniel lindström årets artist. Sophia och jag diskuterade det där en smula. Det konstiga var att hon drömt om honom i natt, att hon skulle köpa skivor och stod och provlyssnade och hörde en jättebra låt. Det var Daniel Lindström. Är detta något symboliskt? När jag tänker på det så har Daniel gjort en bra låt, men jag har inte en aning om vad den heter. Så, han har max släppt en skiva, han kommer ifrån umeå och är 27 år (jag chansar) och har säkert spelat massor på den svenska musikskolan och jag dömer honom mest för att han var med i idol och att Kischzschti tyckte att hans frisyr var sexig (var det så?) Men va fan, sverige måste väl ha bättre artister än honom?

De här tycker jag är bättre:

 

- The Hives (imponerande bra liveband, alla låtar höjs till nivå jättebra)

- Sahara Hotnights (Lyssna på Drive Dead slow och kolla vad snygga och häftiga de är så fattar ni)

- Lars Winnerbäck (han är en artist, han är det sedan han satt på musikskolan i linköping och försökte lära sig spela gitarr och ville vara en hårdrockare. Han blev en småtjock legend och småbarnspappa.)

- Håkan Hellström (han är en fröjd för öga och öra. Plus hans band ska det naturligtvis vara.)

- Moneybrother + band (när man ser och hör honom spela live känner man verkligen djupt in i sin kropp hur djävla bra han är och hur bra låtar han skriver. Prova.)

- Robyn (för hon är en rättså häftig tjej som faktiskt verkar vara en bra förebild, skriver bra låtar men tänkvärda texter och inte skäms för att ha skitfula kläder på scen.)

 

Anna Ternheim, Kent, Elin Sigvardsson, The Ark, va fan det finns ju hur många som helst som är bättre artister. Daniel Lindström? Sophia var helt övertygad om att det var ett PR-trick, eftersom han enligt henne redan var bortglömd, så han kunde ju behöva lite cred. Kan det verkligen fungera så?


australien

Blir riktigt sugen på att åka till Australien.


Tim, I would like to go to Australia, if I catch a job for you here in German or in Sweden, can you catch one for me in Australia then, for the period january-july 2007? Could be something.

I would like to se Missy playing live, I really like her music, and she seemes to be such a nice person.

 Nu vet ju inte jag om Tim laser här, men ibland brukar han kolla och det var tack vare att han kollade min blogg och såg mina missy-citat som han frågade om jag ville ha skivor av honom, great!


”I’ll be back before you know, and so I run, but not to far…”


missy

Förövrigt kan jag lämna en kommentar om att mina nya skivor med Missy Higgins är mycket bra.

”I will learn to breath”
“’Couse we’re the special two”
“It’s been ten days since I …lalalala.. the only time I see you is in my dreams..”
“Somebodys bed will never be warm”
“We will only need eachother, we’ll bleed together”

Dessa citat är nerskrivna av mig tagna rakt ur luften och för att få de korrekta (vilket rekommenderas kan man besöka missys hemsida som är väldigt lätt att hitta. Den har jag nog länkat tillräckligt många gånger, eller?



gudomligt

Lägga till en ny låt i listan över låtar med sådana gudomliga inledningar? Vacker musik som lite försvinner när låten kommer igång. Det är hur som helst härligt att höra dessa låtar för inledningen, vad heter det nu på musikspråk? Jag kommer nog på det..


- Nästa dag – Lisa Ekdahl (hon var nominerad i nordic music awards men där kammade ju daniel och amy hem skiten.)

- Papercut words – Elin Sigvardsson

- Låt nr 8 på White – Missy Higgins (skulle kunna heta Kate eller nått eftersom hon sjunger om en tjej som heter Kate. Själva låten är inte så jättebra med det är inledningen.)

- Elegi – Lars Winnerbäck (hela jag ryser av att höra den här låten ta fart. Det är symboliaskt, yes damm it is. ”Med dig på andra sidan jorden får jag tid till inget alls…”)

Black day – Sophie Zelmani (Ännu en gång denna låt, den är meget bra.)

Sen finns det sådana låtar som jag inte alls hänger med på vilken det är förens ungefär mitt i låten. En sådan låt är ”I surrender” med Saybia. Jag gillade den skarpt en period i våras, men roade mig själv och min omgivning med att inte känna igen den förens refrängen kom.

”Vilken låt är det här? Jaha, det är ju min favoritlåt, aha!”



nordic music awards 2

okej nu vet jag bättre. kent blev bästa nordiska grupp, coldplay bästa internationella, mew årets genombrott, gwen stefani bästa kvinnliga artist. Det var bra. sen kan ju amy diamond slängfa sig i väggen med sitt pris som bästa nordiska hit och daniel lindström som bästa svenska artist vet mycket väl att han inte är det. det måste han veta. det finns djävligt många som är bättre än honom och det vet han själv. han borde veta att han inte ens är bra. han är ingen artist, han är en produkt. nu ska jag gå och sörja genom att hänga tvätt, dammsuga, sy och laga och skura golv. vem är det egentligen som bestämmer över de där priserna? Vad räknas? gud vad jag skäms för att daniel lindström skulle vara sveriges bästa artist. BLÄ.

nordic music awards

det kan inte vara sant? vann daniel lindtröm bästa svenska artist mot kent och lars winnerbäck? amy diamond som årets nykomling?
ska det fortsätta så här kommer jag säga upp mitt svenska medborgarskap. (nej det kan jag inte göra för musiken utomlands är inte mycket bättre. usa har brittan och compani och england har allt möjligt skit.)
Nu ska jag inte överreagera utan istället kolla om detta är sant?

djävla nordic music awards, skaffa ett eget land att förstöra med eran musik.

Go for it, lalala

men ja, jag skulle behöva lite rådgivning skrev jag ju. You own me, yes you do.
Jag vill utbilda mig till någonting bra.
.Journalist
.PolMag
.Samhällsprogrammet
.Handels
.Gymnasielärare i svenska och samhäll

Alla går att binda till varandra och just nu känns det som att jag skulle vilja läsa nått av det.  Jag har för mig att det nått i stil med viktiga grejer rådgöringen skulle handla om.

Äh, skitsamma, det där kommer lösa sig, än så länge får det bli som det blir. Jag ska gå på känsla och göra det som känns bra. Känsla känns bra. Good dammit, go for it.

okej,

men jag skulle faktiskt vilja behöva lite rådgöring. Får för mig att skugge var med i en dröm i natt också, men jag vet ju inte säkert. skit samma.
det är en sak jag har funderat lite på, och idag när jag duschade bort all min feber och sjukdom (?) kom jag på hur jag tycker.
Hela det där köret med att skugge är feminism och att det alltid tas för givet att hon däremed ska vara vänster har jag funderat på. Det känns i dagens samhälle mest logiskt att feminism och västerblocket hör ihop. Samma här i tyskland. Deras nya förbundskansler är kvinna, förbundskanslerin alltså, men det verkar inte vara några feminismer som jublar för det. Hon är ju CDU:are. Tant mossa. Just det, så är det i sverige med. Feminism och kvinnor bland de borgeliga känns mest mossigt. Dom kommer inte med speciellt hippa, nya idéer och så. Dom är ju konservativa, och de kör mycket på det konservativa stuket. Jag har inte en aning om vad skugge egentligen tycker och så, men hon har aldrig kopplats med de där konservativa grejerna, inte för mig. Men det är kanske just det, och hon har sagt det själv. De behöver ansiktslyftning, det vinner de på. Bli mer hemtrevliga, vanliga och vänliga och köra på ett annat plan. jaha, vad var det egentligen jag ville få ut av detta? Det behövs någon som ritar lite sjysta linjer och säger att det måste vara så här också. Hum. För mig själv, och för min egen skull tror jag att jag har förstått. Alltså någon som tar bort mossstämpeln på den borgeliga feminismen. Och en feminism som sträcker sig över alla partigränser vinner vi alla på, heller hur.

fan

jag blir så irriterad på att karin boyes dikt blir alldeles utdragen och ful, när den ska vara fin. den ser absolut inte ut så i inlägget jag postade och jag har försökt trixa med det där massor med gånger. jag tycker inte om när det ser så där fult ut. jag ska nog göra ett sista försök, detta kan jag lösa!



Sjukdomar

klockan elva den nya tiden (tack för det, jag kände mig så lat när jag åt frukost halv elva, men så vred vi tillbaka och klockan blev halv tio.) och jag har massor med besökare från linsa skugges blogg har jag förstått.

vidare på drömtemat så drömde jag ganska mycket i natt, som jag inte kommer ihåg. Det är intressanta drömar för jag resonerar med mig själv. Det enda jag kommer ihåg var att jag skulle berätta om något för min gamla historia/idrottslärare Waernulf men jag sa bara det första, det var nått i stil med.
"Vet du vad?"
"Nej..."
"Bla bla bla bla"

sen kom jag fram till att han aldrig brukar vara intresserad av vad jag har att säga och attjag alltid blir sur på honom för vad han säger och för att han är oengagerad så jag berättade aldrig det sista. Det var inte heller så angeläget att han fick reda på det tror jag. Fast jag vet att jag drömde andra intressanta grejer, men jag kommer inte ihåg. Jag sover så konstigt nu. Jag har feber och det gör ont på ögonlocken, jätteont. Det gjorde det igårkväll med och jag kunde inte somna för att det gjorde så ont, det blev inte rofyllt i mitt huvud fast jag var jättetrött. I morse kunde jag inte gå upp för att jag hade så ont och därav den sena frukosten.

/När man är förkyld här måste man alltid dricka schwedenkreuter. Det är 40% sprit med över 20 olika kryddor i. Till frukost. Snarare jämt.
varfördådå? och varför känner vi inte till det i sverige? Under trettioåriga kriget härjade pesten här i området, men de svenska soldaterna blev inte sjuka eftersom de hade en läkare som gav dem denna dryck. detta ska då vara del av att det gick bra för sverige, eftersom tyskarna och de andra dog. Och än idag fifflar tyskar med dessa schwedenkreuter för att bli lika sunda som de svenska soldaterna var på 1600-talet.
Hur som helst så baddade jag min panna och mina ögonlock med detta (fast alkoholfri då jag har mycket känslig hy på ögonlocken) och nu har jag inte ont där längre. Det hjälper nämligen mot allt. jag kan slå upp stora naturläkemedelsboken och titta. recept och vad det "botar" finns där. Kombinera detta med te och heta potatisar så blir man frisk på direkten. Bra det. 

lol

haha, nu kan jag inte sova på en gång. hur kan detta komma sig? Ska jag vara impressed av mig själv?
För det första förstår jag inte hur linda så fort kunde få reda på att jag skrivit om att jag drömt om henne. (det måste vara därför.) Sen så går jag här och tror att min blogg får besöksrekord på grund av en fin dikt. Så fel man kan ha. Linda har läst min blogg och jag har läst en av lindas böcker. Yes dammit, det har jag. Hos malin, i somras när jag var hos henne jättelänge och vi hade det så soft och åkte och badade med hennes moppe och läste harry potter böckerna ikapp. Då läste jag lilla ångestboken, men det var massa snea kommentarer och grejer, stundvis var den bra dock, men inte var det samma linda som jag drömde om tror jag.

Men linda, om du nu läser det här. Du var jättesnäll mot mig när jag drömde att vi träffades i natt. Jag tycker att det är riktigt synd att jag inte kan komma ihåg vad det var du rådgav mig om, det vore intressant.


god natt

god natt. trevlig resa för min familj som åker ner mot skåne, över bron och till danmark imorgon. själv ska jag gå en trappa upp, sätta på mig mina mjukiskläder och sova. I natt är det en timme extra, kan mina ögon behöva. Jag mår lite bättre, fast nu har jag dåligt samvete istället. Det borde inte ha hänt - jag borde inte ha haft sönder johannas handmålade tallrik där det står hennes födelsedatum.


Spellista för vackra drömmar: (?)
Sophie Zelmani - Black Day
Jon Bon Jovi - Someday I'll be saturday night

Det handlar bra om nätter, dagar och drömmar. Jag hoppas faktiskt att jag drömmer om något trevligare än rådgivning från Linda Skugge i natt. Iofs var det intressant, men nja. Jag vill drömma om svarta backar, mörk choklad och skratt.

God natt.

/ps. om man är tio år nu (som leoni och filippa) då är man född 95. då hade jag redan gått ett par år i skolan och det känns nästan som nyss. eller som Lotta och Johanna, de är födda 99. Det var verkligen nyss. Hur gammal är inte jag då? Alldeles lagom skulle jag tro, det känns så. Det känns bra. /

Oh, yeah, go get them. Come om dudes.

Oväntad drag av mig själv.

nej, nu ska jag göra något jag inte tänkt göra. kommentera kommentarer. Jag tyckte det var jätteroligt att du, någon, tyckte att jag hade fin stilistik.
och nu ska jag göra något mer, jag ska erkänna att jag inte visste vad stilistik innebar, men det låter fint. när jag googlade på det kom det upp i stort sett enbart kurser från universitetet i stilistik.
Vad gör det jag skriver till fin stilistik.


En annan sak är att jag kommit fram till att min frisyr bara blir bättre och bättre. Ytligt värre, hallå? nej, men nu sveper luggen över pannan, i nacken börjar det bli längre och allt ser perfekt rufsigt ut. inte när det är smutsigt, det är faktiskt äckligt med smutsigt hår. Sån är jag ibland, men helst inte. det känns avlägset att jag hade så långt hår förut. det gick från att vara kanske 25 cm långt i nacken till att vara 1-4 cem långt. Nu är det längre och mer perfekt. Här i tyskland kan man modella på frisörsalonger gratis, det verkar bra. Dock får man inte bestämma själv hur man vill klippa sig och så, men det får jag ju inte hemma heller. Men jag går till en frisör som jag litar på och jag säger;
"bort med det, jag vill ha nått nytt"
-Får jag klippa kort.
"Ja, bort med det"
-Det är ju ganska långt.
"jag vill prova nått nytt"

ungefär så gick det till när jag kapade av allt mitt hår och glad är jag för det. Det är skönt med förändring. det är en bra början. Jag klippte mig på höstlovet förra året och sen på sportlovet på våren. Det var också då det hände. Jag brukar ofta lyckas passa ihop mina klipptider med förändringar i mitt liv, och det passar ju också bra, så att säga.


Jag kunde ha...

det var två saker jag borde ha gjort i våras.
.jag borde ha tackat ja när petter ville hjälpa mig med fysiken. det orkade jag inte, men allt blev bra ändå. det gjorde inget, men han erbjöd sig så snäll och fint och var så sjyst.
.jag borde ha bett britt om hjälp när jag skulle diktera dikten till studenten. det hade blivit bättre då. Att tona ner det på slutet och betona på rätt ställen.

jag lyckades iaf läsa den så gott som utantill. Jag sa fel på ett ställe. Men spelar det nån roll. Jag tog ju studenten då. Men jag hade nog kunnat fråga Britt om hjälp, fast jag vågade inte.
Ja visst gör det ont när knoppar brister.
Varför skulle annars våren tveka?
Varför skulle all vår heta längtan
bindas i det frusna bitterbleka?
Höljet var ju knoppen hela vintern.
Vad är det för nytt, som tär och spränger?
Ja visst gör det ont när knoppar brister,
ont för det som växer
     och det som stänger.

x&r

fan vad grymt. lol lol lol. dikter verkar vara populärt. (reaktion på att det är rekord på enskilda besökare idag. 94. jag kommer ihåg när jag hade mer än 100 sammanlagt. fick en påpassning vid den tiden att det faktiskt var över 100 pers som läst min blogg, killen tyckte det var stort. det är det ju med.)

och vad har jag hunnit med under tiden?
pajat en tallrik, ätit en macka, käkat flingor och f¨ått höra den yngsta svenska tjejen berätta att de fick skratta jättemycket i bilen.

-har ni målat er ännu mer i ansiktet nu?
"Ja, i bilen. Vi fick skratta jättemycket."

poesi

"Det glittrar så gnistrande vackert i ån,
det kvittrar så lustigt i furen.
Här ligger jag lat som en bortskämd son
i knät på min moder naturen.
Det sjunger och doftar och lyser och ler
från jorden och himlen och allt jag ser.
 
Det är, som om vinden ett budskap mig bär
om lyckliga dagar, som randas,
mitt blod är i oro, jag tror jag är kär
- i vem? - ack i allt, som andas.
Jag ville, att himlens och jordens allt
låg tätt vid mitt hjärta i flickgestalt. "

By gustaf fröding och det är han och inte jag som ligger utomhus i naturen. jag låg där förut idag och läste idioten. 175 sidor kvar nu. varje sida är bra.

anna ternheim says no. NO NO NO, I say no. satt och läste igen blogginlägg från augusti. det var intressant. på den tiden undrade jag huvudsakligen de här tre grejerna:

1. hur kommer det bli att flytta till tyskland?
2. kommer jag klara att ta körkort?
3. Hur ska det bli att komma tillbaka till forsmark för en helg?


svar:
1. jag hade inga så stora förväntningar och allt är i stort sett bättre än jag trodde.
2. ja, det gjorde jag.
3. det var både bättre och sämre än jag trodde. det var kul att träffa hanna där. och jill. och några andra. jag har fortfarande en klump i magen när jag tänker på det där stället. det är inte mitt längre, inte det minsta mitt. volleybollfesten verkar rolig men jag har flytt landet och kommer inte komma dit. ha det så roligt, ni som ska dit.


och övrigt, så skrev jag kula inlägg om mitt sommarjobb ibland och nu skirver jag andra inlägg om musik, böcker, tyskland och min tyskaklass. Så det kan bli. Bra.

nu ska jag äta lite tror jag. mår bättre. hemma äter de köttbullar. här dricker vi te.


sophan'

maja lyssnar på black day, igen.

We'll live trough this black day.

Was it easy, was it hard.

hej, sophie zelmani, kan du lära mig spela den där låten för jag tror inte att det är så svårt. det är en rättså bra text också, jag skulle kunna sjunga den tror jag. här i tyskland sjunger jag litegrann, speciellt på svenska när jag cyklar. det är det ju ingen som förstår, så då gör det ingenting. idag var det en kille i en affär som prata svenska, undra om han fatta att jag också var svensk eftersom jag tittade så snällt på honom. inte vet jag.





Lala min dag idag

orkar inte göra något annat än att inte göra nått. jag har huvudvärk och ont i halsen och det jag tänker på är att det gör ont i ögonen när de är öppna. lalala. detta medförde att jag provade ett par byxor ytterst noggrant, tror att jag nästan somnade i provhyttan, så mysigt.

jag gick och tänkte på nått när jag gick i stan som jag skulle blogga, det var nått ganska bra som jag hade tänkt på men nu kommer jag inte ihåg det.

hur som helst så råkade jag gå ända upp till slutet av gågatan (som är längst i europa eller nått) när jag insåg exakt det här:
"Nu orkar jag inte mer. Jag orkar inte ett steg till"
jag fick tvinga mig själv att vända och intala mig själv att varje steg tog mig närmare min cykel. det gick faktiskt väldigt fort eftersom jag tog den där pausen i provhytten.

jag halsov framför öppna brasan och nu vill jag prata med min familj innan de åker till danmark, hallå, vart är ni? jag ville också höra sommarens sista smak av lasse lindh och den spelar de exakt nu på p3 star.

nåja, sammanlagt mår jag bra och 12 dagar får jag besök av Hanna. Det är för bra för att vara sant. Mest nog för att jag inte fattar att lite sverige kommer till mig. Sen kommer pappa och sen åker jag hem och åker skidor och sitter i våran köksoffa hemma. det ser jag framemot. Tralalala!


Linda skugge

I natt drömde jag att jag träffade linda skugge. Det var nån slags rådgivningsbyrå och hon fanns egentligen inte med på min lista, men hon bestämde att jag kunde få prata med henne ändå. Hon kramade om halva mig och såg ut ungefär som hon gör på den här bilden. Hon var ganska ljus och hade gröna kläder på sig. Hon var väldigt snäll och mjuk, iofs så är det mer en känsla, eftersom jag inte kommer ihåg direkt vad hon sa. Jag kommer ihåg att jag tänkte i drömmen, att ja, hon är faktiskt snäll, inte alls spetsig och hård. Hon var väldigt gullig och snäll. En gång skrev hon i bloggen nått i stil med: ”Tänk att det behövdes en blogg för att folk skulle förstå att jag egentligen är snäll.” jag läser ju hennes blogg, men jag bryr mig inte så mycket om att tycka hon är snäll eller dum, men i drömmen tänkte jag att ja, det stämmer faktiskt. Linda är jättegullig.

Vad hon skulle rådgiva mig om kommer jag inte ihåg. Det var australienska surfare där också. Linda hade ingen lucka, ni vet som på posten, det hade de andra. Hon hade fått ett rangligt trädbord lite vid sidan om, och var den enda som var ledig när jag kom det. Det var btw ett väldigt krångligt kösystem.

En lapp för att komma in, sen drog man en till lapp. På baksidan där valde man viljan ruta man ville skrapa och då fick man upp ett nummer. Sen fick man vänta till just det numret kom upp. Jag fick ett och alla var på 17 eller 8 eller nått annat som passerat ett för länge sen. Nåja, jag fick ju prata med Linda.

tribeca

We should need some love if we're gonna get true this.

And you came, solitude, with the rain, solitude.
And you blushed, solitude.


(sist och minst en ful liten länk: http://www.labrador.se/sounds.php3)

frukost

mmm mumma vad skönt det ska bli att sova och sen gå upp och äta frukost. jag funderade på det där igår morse. alltså, så som att jag har så mycket tid till att äta frukost. bla bla bla. bakgrundsinfo: under de senaste åren i skolan åt jag frukost på max fem min. fem min räckte förresten att göra allt på i forsmark. klä på sig, fixa grejer, hämta mackor i köket, borsta tänderna och så, gå ut till bussen och åka till skolan. här räcker fem min kanske till att borsta tänderna.
först förstod jag inte vad det var för fel och hur tiden kunde gå så fort, men jag tror det är ganska vettigt. nu hinner jag äta frukost på riktigt, och det är en del av dagen jag ser framemot. äta frukostflingor och dricka te och bara ta det riktigt lugnt - i nästan en halvtimme. sjukt mycket om man jämför med att hämta två mackor i köket. frukosttankar. det är fint på något vis att frukosten fått tid i mitt liv, det är den värd.

/'I'm making out tonight, with my computer'/ - suburban kids with biblical names (bland de roligaste spelningarna hultsfred 2005 ja det måste jag verkligen säga, vad de har kula trummor, oh ja.)


Can't get no sleep to night, damm, it feels so good to night - everything is alright.


rock

rock

hej jag försöker rocka. ska jag vara ärlig så satt jag och åt kanelbullar i ett hörn eller satt med mina ben hårt uppdragna. det är ´rock det med. tror ja. skitsamma. det började som en dålig kväll. nu fick jag lust att berätta. det var i april den här våren. skulle det bli en kul kväll? det var knappast förväntningarna. jag tog med mig bullar och svart kajal och jag, bulfie och malin gick i förväg. det finns massa fina bilder på mina och malins skor, malin som står och prylar i siluett med kärnkraftverk i ryggen och sen massa bilder på fjoll-svart-sminkade killar. jag vet inte varför vi hängde runt där men vi vela nog det. jag grejade inte början på den kvällen så bra och det tog flera timmar inte det löste upp sig. när det var tio pers kvar kom jag fram ur mitt hörn och vi dansade till the killers. innan hade våran mattelärare sjungit rock i rosa mjuksdräkt. ungefär så där va. kanske roligt.

mackaroner, oc, barack och brottning, smutsiga kläder och mer harmoni. även den kvällen blev en natt och jag vet att jag sov gott.


Lasse Lindh

Åh, fan. (precis som larsW sjunger i en låt. Åh, fan.)

Ikväll spelar Lasse Lindh på prisma i västerås. där har jag sett min bästa spelning med anna ternheim - helt enkelt bara vad bra prisma är. vilka bra grejer de ordnar. prisma är skitbra. lyllos alla som kan gå dit.

"Åh, ljug, ljug och kyss mig hårt och brutalt en sista gång"

/nått fel med popupblockers osv. här kan man ladda ner låtar med lasse lindh. Sommarens sista suck.
->http://www.lasselindh.se/musikmedia.html

redaktionsmöte

jag såg säkert jättedum ut när jag kom in på caféet och inte visste riktigt vart jag skulle, men konstaterade för mig själv att det måste vara dem vid det bordet. jag lyckades nog fråga hur det låg till på hyffsad tyska och ja, och var det jag som var maja. ganska lättad satte jag mig ner.

en tjej frågade mig lite om sverige, hon brukar själv vara där varje sommar, i dalarna. det är ju så nära hem. Julia hette hon. Jag vet vad alla heter men inte vilka det är. Julia, Julius, Eva, Christoffer och en sista lyckades jag koppla ihop namn med person på. alla verkade skysta och avslappnade och smarta och trevliga och duktiga. jag vet inte vad jag hade trott egentligen, men de var nog mer profesionella än vad jag trott.

det var annars ganska mycket för mig. jag tror att jag fattade vad de sa mestadels, men jag lyssnade i det stora hela bara. när vi kom till planeringen för decembernummret så frågade julian mig om jag skulle vilja skriva nått då, och jag sa som jag tänkt ut, att det var bäst att de sa vad som skulle kunna vara intressant så skulle jag skriva. vi kom fram till att jag skulle skriva om hur det komma från sverige till tyskland, invandrare alltså, och jämföra det med att komma från öst. de ville egentligen ha tema "invadrningspolitik" för decembernumret men den blonda killen sa att det kunde bli för mycket politik. egentligen verkade alla tycka att det var okej, men de beräknar att sälja upp emot 300 nummer av tidningarna. Temat blev "ausgehen in heidelberg" och jag tror inte att min artikel passar jättebra ihop. det känns djävligt svårt att få ihop något bra men jag har nästan en månad på mig. iofs ska det förstg vara en bra idé och sen översättas till tyska men det ska nog gå bra.

och julia då, ja det var en grej för sig. vi cyklade hem tillsammans och pratade om vart hon varit i sverige. ett ställe utanför fagersta (11 km hemifrån) aha och sen då. Nja, lesebo hette det. men hon tyckte det var så kul för jag påminde så om den äldsta tjejen i familjen de kände i sverige. hon var också 19 år. först då fattade jag att jag antagligen kände den där tjejen. Rydberg hette dom. Jag tänkte och plötsligt visste jag. Lova. Ja, så var det. Vi var nog lika paffa båda två. jag fattar det verkligen inte, hur världen kan vara så liten. Lova och jag gick i samma klass första året på gymnasiet. unglaublich! Julia åker dit varje sommar och förra året var hon och Lova på tågluff tillsammans. fy fasen vad roligt det kan vara!


jag är fascinerad.


hello

Lycka till mamma som skrev sin tenta idag. Det är tufft det. Min syrra som blir trött på gehörsövningar, en kram till sophia som inte ska känna sig ensam och ett hej till resten av min familj och ett nej tack till pearl jam och ”black.”

Jag längtar tills jag ska flyga hem. Mmm.

21 dec, here I come.


dagordningen

Här är kvällens dagordning;


Tagesordnung


Redaktionstreffen für die Novemberausgabe
27. Oktober 2005



1.      Rückschau Oktober


2.      Themenüberblick November


3.      Verteilung konkrete Artikel November


4.      Auflage/Finanzierung November


5.      Titelthema Dezember


6.      Themenüberblick Dezember


7.      Brainstorming Titelthemen Januar-März (evtl. Veröffentlichung der Themen im November)


Chokladgiffel och kaffe har jag nyss ätit och jag förstår för tillfället varför inte internet fungerar. (fast jag vet att der beror på att Michael har flyttat den bärbara telefonen till nedersta våningen och nu bryts alltid internetkontakten varje gång de pratar i den. Jag har inte orkat ta upp det, fast egentligen kan man vara ute på Internet samtidigt som man pratar i telefon. Det är nog inte så komplicerat att ordna igen skulle jag tippa.) Nej. Jag måste ju snart göra mig i ordning. Glädjande för min del så var Desireé här nyss och frågade om jag vill följa med på nått disco i kväll, men det kan jag inte eftersom jag dels ska på detta redaktionsmöte och sen har jag skola imorgon, näst sista dagen. Tyskarna har höstlov. Måste komma ihåg att ladda ner michel learns to rock, den där låten, äsch jag har till och med glömt bort hur den går.



sport

Fick idag programmet för sportinstitutet. Det verkar perfekt, helt perfekt. Flexibelt och billigt, passar mig verkligen. Finns alla typer av aerobics och styrkepass man kan tänka sig. Man måste ju inte vara med varje gång. Intervallträningoch simtider, skidresor, dans och bollspel. Jag vill spela fotboll, ja faktiskt. Jag vill vara med i ett lag. Damlaget tränar varje onsdag mellan 16-18, och då är jag oftast ledig. Salsa varje fredag och lördag kväll, då är jag också ofta ledig. Intervallträning tisdag och torsdag kväll, det funderar jag på att gå på ibland, om jag är ledig och samma med simtiderna. Sen vill jag gå på en av aerobicsgrejerna, det spelar egentligen ingen roll om det är kickboxning, step eller latinoaerobics, det låter bara så himla roligt alltihopa. Jag satt och läste programmet hela tiden i skolan idag och det var som en endorfinkick, så himla härligt!!! Ska så fort som möjligt betala in så jag får bli gäststudentska. Vet inte hur och vad jag ska skriva men nu händer det nått och jag kan knappt sitta stilla för det är så djävla bra! Passar mig så perfekt, kan inte tro att det är sant. Det var helt enkelt rätt att ha lite is i magen och vänta på bättre tider. Åh, ja ja ja ja ja ja, nu ska jag ut och snurra några varv, cykla in till stan och gå på mitt livs första redaktionsmöte. Nyss skickade jag ett mejl till malin som bland annat handlade om mig som journalist, eller snarare inte som journalist och ja, jag går emot mig själv. Det var hur som helst jag som gissade rätt på tjugo frågor på väg till Los Angeles.

 


/
*-En manlig, levande, utläsk politiker som inte kommer från USA?!

#-Stämmer.

*-Men vaffan! Nån sån finns det ju inte!

¤-Vänta, är det han den franska.. Jacques Chirac?

#-Japp.

*-VA!? Men honom kan man ju inte ta!

#-Varför inte?

*-Det är för svårt!

#-Det ska ju vara svårt dessutom kom ju ¤ på det.

*- Det är endå dumt.. Jaques Chirac..... man kan ju för fan inte...

/
by malin.

tyska på stockholmska

Idag har de svenska släktingarna kommit hit och det är riktigt roligt att höra dem – prata tyska alltså. Det har en svensk klang så det låter som svenska men är tyska, mycket lättare att förstå. Hela familjen är så klart flytande tysktalande, men i sverige. Då låter det som svenska men är tyska. Jag glömmer hela tiden bort att jag kan prata svenska med dem så det blir lite konstigt när jag pratar tyska med några som är svenskar. Inget farligt i och för sig. Förresten låter det så konstigt när barnen börjar prata svenska för då pratar de stockholmska. På tyska är dialekten helt neutral, och det känns inte som samma barn när de börjar prata svenska.

Hu, jag är lite rädd för stockholmska. Fördomar. Vorurteils. Prejudice. Här är det iofs mest förvånande att några som låter tyska plötsligt pratar stockholmska

café merlin

Vad ska man ha på sig när man ska på sitt första redaktionsmöte?

Ikväll klockan 19:30 på café Merlin på Bergheimerstrasse. I’m in. Tycker det känns sjyst med möte på ett café. Ska nog vara ganska tyst och dricka the, men jag vill ge ett världsvant intryck eller nått annat erfaret. Äh, jag får nog duga precis som jag är. Mina levisjeans är rena och jag misstänker starkt att det är ett smart drag att bara försöka se avslappnad ut.

Mitt stora problem är egentligen att hänga med när alla dessa unga människor snackar tyska. Det var rätt många och det är svårt, ett helt annat ordförråd är det. De kanske tex tycker att det är viktigt att jag är bra på tyska. Nåja, jag är nöjd hur det än går. Det tror jag är en bra ingångspunkt.


nån annan...

...eller så är det jag. Ja, det är jag! jag har bokat biljetterna hem!! hem över jul. Oh yes my dear. Anne kom in när jag satt och kollade på flygtider och pris. 177 euro tor köln arlanda och så kollade i ryanair. de dagar de sagt, alltså 23 dec - 1 jan var inte så bra eller billigt men så kollade jag runt lite och 21 dec och 3 jan kostade både 4,99 euro. hon sa att jag skulle köpa och att de fixade barn vakt och jag satt och höll tummarna för att hon inte skulle ändra sig. det gjorde hon inte heller och nu flyger jag hem över jul för 500 spänn, jag får fyra dagar extra hemma och det känns så stort.

så stort känns det, höll på att börja gråta av anspänningen. när jag bokat flyget så släppte nått och jag fattade att jag skulle komma hem igen. jag har varit borta snart två månader, utan att riktigt fatta det tror jag. jag ska komma hem. jag kanske kan åka skidor i romme åtminstone.


lars winnerbäck - nån annan


lite grejer från idag

nu är det snart inte idag mer.
borde passa på lixom.

jag var ingen odödlig jeanstjej. alla jeansen har ju pajat från den tiden. haha. den maja som var då är inte heller på samma sätt. det gör inget. de som känner mig vet det.

"var glad och nöjd, för vet du vad en björntjänst gör ju ingen glad, var nöjd med livet som du lever här.."
tralalalalalal la lalalala lalala. björntjänst en en tjänst man gör någon, fastän den inte vill. tro mig, jag vet, jag har slagit upp det i nationalencyklopedin.  borde berätta om vad som händer imorgon. det är faktiskt jättekula grejer. 
-jag ska få programmet för sportinstitutet på universitetet. jag ska nämligen på gäststudent, kostar 50 euro och man får vara med på allt på sportinstititutet, som yoga, aerobics, dans, basket, fotboll och allt vad som nu kan finnas plus att man kan gå på alla seminarier och så. låter skitbra helt enkelt. tänk om man får studentkort också? då blir allt billigare - ja, allt, heidelberg är en sån där stad som har 10% för typ allt studenter vill köpa. mat och bio och så vidare.
-jag ska på redaktionsmöte med den tyska tidningen. YES YES YES, djävlar vad bra det låter. och de skrev att de var glada för att jag vela vad med och att jag ska skriva och greja och att jag ska komma imorgon. 19:30, bergheimerstrasse. det är jättenära här. 

saker jag gillar idag

jag hade egentligen tänkt blogga om saker jag uppskattat idag. som kamomillte. som rostbröd. som kaffe på trappan i t-shirt och höstens sista nyponros som jag tittade på. jag tittart på den varje dag. sommarns sista ros, kvar i oktober. det blir poetiskt.

idag har jag också uppskattat lite bland mina kläder, gråtit en låtsastår över den trasiga sömmen i dieseljeansen och konstaterat att jeansmaja är halvdöd. för tillfället äger jag fifty fifty med vanliga byxor och sen jeans. förut har det varit bara bara jeans och jag kände mig som en odödlig jeanstjej.
nu har ett par chinos, ett par svarta tighta bomullspants och ett par randiga gubbbyxor tagit plats. nu ljög jag för jag har fler jeans än tre. jag har... pam pam, humla sumla dumla rumla öh nu kommer jag inte på, men det är sex par. varav tåv jag inte använder och ett par som är paj. då bleve det tre tre ändå.

jag gillar mejlen jag får, skype och den tyska hösten. tjosan. nu ska jag dricka kamomillte och äta rostbröd och tomater. det är helt okej det.


moralkappan.

ikväll tänkte jag att jag skulle blogga lite. ibland har jag tvärlite lust (därav dagar utan inlägg) och ibland har jag massor med lust.
idag ville jag egentligen åka till den där second hand affären igen. det fann en så snygg kappa där. jag provade den en gång och sen tänkte jag nej. tweed, som gick i brunt och nått mer passande färg, beige eller nått. osannolikt pris, som på allt där inne, iaf kapporna av ypperlig kvalite.
så runt halsen var det en pälskrage. där låg en räv som är död sedan fyrto år tillbaka. nu hänger han och har tråkigt i en seconhand butik. nu, några dagar senare har jag tänkt en smula. både seconhand och på detta fyrtio år gammal. är det då moraliskt fel att köpa den? ekonomiskt fel kan det nog vara och slösaktigt men just nu fokuserar jag på den moraliska biten. en skinnjacka? second hand, det känns inte lika fel. men rävens svans. han kanske till om med kunde ha levat utan den. Kan rävar leva utan sin svans? äsch, dum fråga, för jag tror inte att de skulle vilja och det är huvudsaken.
men nu är han död och jag är inte ens målgruppen. det var nån dam på sextiotalet och jag är bara seconhandköparen.. fasen. jag måste fundera. tills nästa vecka. är den fortfarande kvar på så kommer avgörandet att fällas. räven raskar över isen.

stonehenge

oj djävlar.
-> http://www.swgc.mun.ca/visual/images/stonehenge.jpg

det gick inge vidare att länka men hur har det gått till? jag och malin sitter och diskuterar det och pyramiderna. behagligt.

lite tankar om musik

sophie zelmani är alltid bättre än vad jag tror. black day är till exempel riktigt bra. så har hon en sång som heter mayas song också. roligt.

det finns så många som sophie. det är inte riktigt nån som sticker ut, även om jag lyssnar mer på elin sigvardsson och anna ternheim (nej, vänta, det gör jag ju inte just nu) än sophie zelmani och tori amos. sen kan man lägga till rosie thomas olch missy higgins så får man sex brudar som alla är riktigt bra och olika med inte utstickande olika. jag tycker det är bra, för jag tycker allihopa är bra. summa summarum: massa bra, vacker musik.
idag fick jag några låtar av en gammal kompisar som pysslar lite hemma hos sig själv. det var efter att ha suttit och lyssnat på dem som jag var tvunegn att bryta av med nått annat i samma lugna stil. klarar inte av trummor och stress just nu.
jag är imponerad av att hon har gjort det där själv. det är så roligt att man kan göra det. fixa och dona med sin alldeles egna musik och faktiskt kunna det utan att tro att ett skivbolad måste upptäcka en.

och på onsdag kommer de australienska skivorna. karin lämnade dem till den svenska familjen idag. dom tar dem med på flyget. tusan vad beresta de är då. flyg från australien, kanske mellanlandning i mellanöstern, så en tur genom sverige, stockholm och sen hit till mig. tur för mig de.

conversations over famous people

rachel

"Geez, Rachel Bilson, just because Sienna Miller can get away with dressing like a bag lady doesn't mean you can pull it off. I'm sure those boots are from a place far more expensive than Payless but they look just like my Grandma's rainboots circa 1987.

Generally speaking, I tend to stay away from leggings or tights with no shirt. But thats just me. And I have been known to wear tights and/or leggings for special occasions paired with stilettos and accessorized with a bull whip and a mask. Oops, have I said too much?

I think jeans and flats would be just fine with the sweater and the ruby red hairband. You see, its like I told Mary Kate after she ventured out in public wearing only a bathrobe from the Four Seasons and a pair of flip flops, I pulled her aside and said, "When you are a public figure, you must always be prepared to be photographed and this means pulling on your designer clothes and having your hair stylist, wardrobe consultant and makeup artist on speed dial. That's just the way it is."

Fame is such a bitch!"

klippt och klistrat från en underhållande blogg som rapporterar från sin kändisreflektioner. ett litet smakprov så man inte missar att följa den mer noggrant. är att föredra.

Frei wie ein Vogel

Ein bild von dir an meiner Wand
Du glaubst, du hättest mich verstand
Ich bin total väck, du bist nicht hier
Die Stadt ist leer, kein Mensch, kein Tier

Der Fluss ist hier so tief und breit
Hörst du die Vögeln? Sie haben Streit
Ich zähle die Wolken. Es sind nur vier.
Vor mir liegt ein Brief von dir

Die blaue Blume in deiner Hand
Du weißt, dass ich es nie verstand
Deine Worte tun mir leid
Der Frühlingsträgt ein Buntes kleid und bis morgen haben wir noch zeit.


jag förstår det inte.

OCH. helt unglaublich har jag köpt två vinterkappor idag. jag älskar second hand affärerna här i heidelberg. det finns en gata där det ligger två stycken. jag har bara varit i den ena hittils och den damen är otroligt trevlig. hon pratar alltid massa med mig och bjuder mig på kaffe ibland. där köpte jag ett par svarta pumps som passade mig perfekt med skitsnygg klack.
i den andra gick jag in för att kolla, jag hade redan sett att det verkade vara en sjyst butik. fein aber klein som man säger här. verkade lovande på en gång, provade först en klarröd kappa. damen där inne fixade allt, det var bara stå där så trädde hon på den på armarna. det är faktiskt trevligt med riktigt service, nån som pysslar och pysslar och pysslar och kommer med massa massa kläder efter önskemål. hon hade stenkoll på sin butik. den röda passade inte men hon hade en likadan i svart, men lite mindre. den satt som en smäck. otroligt bra kanske man säger. jag har länge letat efter en snygg svart kappa. den här var otroligt snygg, så gott som oanvänd och man kan inte klaga när priset är 40 euro. det är ju helt otroligt. jag hittade även en jättesöt mörkt marinblå duffelaktig kort sak som faktiskt också passade mig otroligt bra. både var helt i ylle, jättebra skick och passade så bra till mig. tillsammans skulle de kosta 60 euro. det var ett för bra pris för att jag skulle kunna låta bli. jag fattar inte hur det kan gå ihop men för mig går det bra. jag fyndar så härliga grejer här i heidelberg så jag knappt kan tro att det är sant. till det där hittade jag också en rutig skjorta som passade perfekt. jag har letat efter det så jag tog med den. sammanlagt la jag ut 80 euro för två yllekappor, ett par skor och en skjorta. det finns inte.

några funderingar

i övrigt har jag försovit mig, tagit det lugnt, börjat på ett nytt kapitel i tyskaboken. det är ju sista veckan nu. lite sorgligt. det sista kapitlet handlar om litteratur. jag bara kände att wow, fasen vad kul. jag har smygkikat framåt i boken och sett att det var sista kapitlet. varför har jag inte tänkt det på förut? att jag verkligen tycker tat böcker är kul? det hör nog lite ihop med att det är så stilla och lugnt här i tyskland, jag har massor med tid för mig själv och har snart läst åtta böcker. jag kan ladda ner massa kula eBöcker och sen verkar bokhandeln här bra. "nästa som rör mig" har jag snart läst två gånger. idioten är riktigt bra, men jag tar lite i taget med den.
blev iaf så glad idag när jag upptäckte hur kul jag tyckte att det skulle bli att läsa om tysk litteratur. idag snackade vi lite om vsad vi tyckte om att läsa, och vad för bok vi skulle skriva om vi kunde, dvs var författare. min skulle vara med filosofiska insalg med en gripande huvudperson och dess livsöde. ganska mycket fokusera på personen. jag är nog ganska mycket inspirerad av idioten, men det kan inte vara fel, det måstge vara ett av de största verken. jag läser annars just nu "fru mariann" av viktoria benedickson. den är också bra. de andra ville skriva kärleksromaner eller om vilda djur eller filosofiska böcker. min grupp är ganska mysig.

vi tränade också rim på tyska och fick rader som skulle sättas ihop till dikter. kul att malin idag skrev och tipsade om att exakt samma grej fanns på dn, hon hade provat idag. kanske var det exakt samtidigt som jag gjorde det på tyska?

hur som helst känns det som att jag har hittat mig en sysselsättning. läsa, fundera och plita ner ett ord här och där själv. trevligt. jag tyckte ju om samma grejer förut också men då hade jag så mycket annat för mig. typ plugga fysik, umgås i barackerna och kolla på oc. svenska c och svenska litterär var de bästa ämnena tillsammans med samhällB och historiaB. där har jag mest kunnat gjort vad jag själv tycker är roligt.



kajsa

jag är imponerad av kajsa. hon är en härligt idrottspersonlighet. sverige är grym på kvinnlig idrott. Carro, Kajsa, Anja och Annika. Jag blir så glad av dom, sport är fullt med kickar och endorfin och syre och powerpuffpinglor.
heja heja heja.

oz music

och när jag kommer hem nu från filmkvällen sitter min syrra fortfarande där hemma och rippar skivor. det har hon gjort sedan halv fem eller nått. nåja, först var hon tvungen att lära sig hur man gjorde så det tog säkert tid och sen gick hon och latade sig och så fikade hon men ändå. (not, skivorna är från tim i australien. missy higgins och så hade han skickat med några andra för att jag skulle få lite koll på australiensk musik.)

gott. killen har skickat 24 skivor. på posten från australien. det var därför det tog lång tid. oj, nej hon hade tio kvar men skulle sova nu, för hon ska upp fem och åka till stockholm.
24 skivor får jag på onsdag kväll tralalala! då kommer de svenska släktingarna och de tar med sigf mina skivor! så djävla tufft tralalala!
jag trodde han max skulle skicka fem skivor eller så, men så kommer det 24. det kommer ta tid att lyssna igenom. karin sa att allt var bra. allt var jättebra, utom att hon inte skulle hinna rippa alla skivorna till datorn hemma. sad but true.


good bye lenin

nu har jag sett good bye lenin som min tyskalärare rekomenderade. allt utom slutet för då hängde sig datorn. min och desireés filmkväll. småstel men trevlig. tyska våfflor och te och film. sen skulle vi kolla på en rolig film tyckte hon. jag hade tagit med mig filmerna från ferdinand. bland annat kom aristocats med, tänkte att det kunde vara kul för barnen. den kunde vfi kolla på¨tyckte desiree. så ja, jag har sett aristocats med tysk dubbning (hon kunde ju inte veta hur illa jag tycker om disneyfilmer. jag orkade inte säga nått men jag orkade heller inte skratta när en höstack åker iväg på en moped.. jag satt och funderad epå varför de la in så otroligt dåliga scener som var för långa och för sega och absolut inte roliga. fasen, teckat är så sällan bra. )

jag fick iaf skivorna av desiree. julie, den där tyska tjejen och nått annat. nice. så ska vi kolla på hitta nemo och iceage nån gång också. det kunde hon fixa sa hon. de filmeran ska ju iaf vara ganska bra, eller? jag har inte så mycket hopp dock.

hur kan man tycka att tecknat är roligt? nåväl, good bye lenin var bra!

ferdy

idag råkade jag sova till kvart i elva men det gjorde faktiskt inget för jag hade ledig dag idag. mammam tyckte att det var bra att jag hade sovit sovrekord i tyskland. hon är nog egentligen orolig att jag ska bli störd av att barnen springer runt. haha säger jag, har man bott i forsmark och kunnat sova där så är det nog inget problem.

klockan två skulle jag träffa ferdinand, jomen ni vet sophias kompis felys pojkvän som bor kvar i heidelberg medans hans tjej pluggar engelska i nottingham. vi träffades på starbucks och han var lång med mörkt hår i snedbena. vi drack kaffe och pratade. det var ganska stelt, men inte jättestelt. han frågade om jag ville se deras lägenhet. (som ligger i altstadt i ett 250 år gammalt hus. helt galet snyggt.) två timmar var jag med honom så jättestelt kan jag inte säga att det var. han var skyst, men ja. han pluggade latin, filosofi och spanska och ville bli lärare i de ämnena. det låter roligt. han var riktig hacker med över 100 brända dvd i källaren. jag fick med mig några att låna, men bara vad han hade uppe, det var krångligt att komma till källaren. han skulle plocka upp lite till mig nästa gång han var nere i källaren. fick fightclub och passion of the christ iaf. dubbat till tyska så klart. han var så klart snäll. jag känner mig bara konstig.

rapport 2

lol. jag har aldrig haft så många besökare på mig blogg som idag. det är ungefär 130 fler än vad som pratade med mig igår.

på alex satt jag i baren och drack en gin&tonic. efter att ha cyklat runt hittade jag dit. jag satt och fullkomligt mös över gamla minnen som jag inte skulle ha mysit över annars. det kändes udda. udda, men helt okej. bredvid mig satt två dansande polacker. så hände det det klassiska som aldrig hänt mig. när de beställde in shots så bjöd de den ensamma bruden i baren. det var kul.
sen drog jag vidare och så behövde jag gå på toa så jag drog in på ett öppet internetcafé och köpte en chokladbit och chattade med lasse och micke.
lasse sa att han hade fixat en lillasyster i heidelberg och jag fattade noll och till micke sa jag at jag skulle plugga på ett svensk universitet.
sen skulle ju jag till schwimmbad men tusan, det var långt, eller jag var trött. jag hade till slut bestämt mig för att jag inte skulle gå in om det kostade nått för jag var så trött. jag cyklade därmed säkert fem kilometer mitt i natten för att vända. det var nice. jag köpte en vegetarisk pizza på en mack istället. där ser ni hur bra det gick för mig. jag är en n00b.

rapport 1

hahahhaha. nu sitter jag pü stanb jag gjorde det. jag har gubbbyxorna, converse och sidenlinnet. jag har varit mpü alex och sü, jag har sett den där killen, jag har snackat med polckaer. nu är jag pü väg mot schwimmbad. yeah!

nyval i turkmenistan

hur som helst så kan det bara bli bättre än för ett år sen. det kom jag fram till när jag var i valet och kvalet. förra hösten var maja inte på partajhumör. ganska rejält destruktiv var jag då. för ett år sedan var jag faktiskt i exakt samma situation. jag hade gjort högskoleprovet och såg framemot att åka på konsert med min pojkvän på kvällen. han kom med något om att han var trött sen dagen innan (precis som desiree (att jag vet det här är för att jag kollade upp min dagbok)) jag tänkte att lika bra det, jag är ju ändå lite trött (så tänkte jag lite nu med först.) så det blev inget. vi pratade i telefon och jag höll på att gå sönder för att det inte blev nått av och för att jag inte förstod mig på honom eller vårat förhållande. ganska många lördagskvällar slutade med att stirra i väggen och undra vad som egenltigen fanns där. jag undrar varför jag ens gick med på det?

nästa låt blev daniel cirera, roatripping. den handlar om när han var i san diego. där har jag också varit. daniel cirera såg jag första gången i gävle på min födelsedag i år. han var otroligt kul att se. texterna är suspekta och jag, malin och jonas var alla paffa. sedan dess har jag sett honom två gånger till tror jag? södra teatern och kungens i sandviken.

okänd författare

nästa låt: marit bergman "I will always be your soldier". jag undrar vem som är det för mig ikväll? nej, men jag är you grand old lady, gammal i gemet. jag kan vara min egen sodat. snart ska vi marchera iväg. hahaha. tur att man får gå hem när man vill. stackars liten.

who's that girl

nästa partylåt blev robyn med "who's that girl". borde nästan bränna en skiva av det här. det börjar ju bli riktigt bra. hahahahahahaha.

okej, till nästa fråga. när ska jag gå dit och vad ska jag göra under tiden. jag ska nog måla mina naglar till att börja med. fixa håret och sminka mig, och så puttenuttigt.

vad vare jag tänkte på? det var nått, jag vet det. Nåja, jag säger som sickan. "Jag har en plan."

det kommer iaf hända något och det är bara bra det. nej, fasen, jag har ingen lust att sitta här och bli kvarhållen av prat (som iofs är trevligt) jag måste få detta gjort, lika bra att börja. det ska bli kul.

dags för ny låt. give me a tip, hum. Yes. gwen stefani. no doubt. underneath it all. reaggetakt och allt möjligt. jag ska först till alex, och hänga i bardisken. killen som jobbar där har skålat med mig en gång. jag tänker att det är en bra inkörsport. han har btw snygga kläder. sen när tiden lider ska jag till schwimmbad. tänk om jag aldrig kommer dit nu då. blir jag godkänd ändå? men maja, du måste ta igen att du aldrig kom in där för 1,5 år sedan. kom igen nu. sluta schappla.

utan dig. och dig. och dig.

hahahahahahaha. nu lyssnar jag på "girls just wanna have fun" och det känns djävligt konstigt att inte malin, hanna, linda, emma eller penny är här. de borde vara det. jag borde inte sitta själv i tyskland och ha bestämt mig för att göra det. hey girls, jag gör det här för er. hanna, jag vet att du skulle vara stolt över mig. öhm, lite iaf. emma med. malin svarar inte på skype. fan, svara då. jag behöver fråga dig vilka skor jag ska ta. får jag stoppa in pressvecksbyxorna i strumporna? kan jag ta min converse till? ("klart du får maja. det blir jättesnyggt." undrar om hon skulle ha sagt så? vi låtsas det, hör du det malin, nu är det ditt fel om ingen pratar med mig.)
frisken skulle kanske också vara stolt över mig. (nej, nu måste jag byta låta, lars winnerbäck och pacemaker är ingen partylåt! så där ja, Mr brightside med the killes. nu kanske till och med uffe skulle vara stolt över mig. det var han igår iaf.) ey, martin frisk, nu ska jag gå ut och träffa folk (fall de pratar med mig så att säga. nu gör jag det här lite för din skull också.)

nej, vad fånig jag är. jag gör det faktiskt för min skull mest av allt. jag börjar faktiskt tycka att det ska bli kul. nu vet jag vad jag ska ha för byxor och skor, men ska jag ha den svarta sidentoppen? ja, det ska du maja. det var orginalplanen. kom igen nu. okej. halsband? ja men visst, bling bling. vilket då? det långa med pärlor eller nytappningen med kronan och hjärtberlocken? Tål att tänkas på. Hum. det blir nog det sistnämnda. jag är trött på det andra, der är så tungt.

klädkval

hahahahaha. här sitter jag , och är totalt ensam och har bestämt mig för det där. måste tänka högt. eller skriftligt blir det väl. vad ska jag ha på mig? (det känns lite som ett experiment det här. men jag känner inga här. försökte ringa cissi, den svenska utbytesstudenten jag träffat, men mobilen var inte på.)
jag tänkte förut idag att jag fick väl ta mina dieseljeans eftersom levisjeansen är i tvätten. de svarta levisjeansen vill jag inte ha, och inte mina baggy som jag har nu. inte mina knickers heller. diesel alltså, men så kom jag på att de kommer inte hålla för en hel kväll. de kommer paja om jag ska ha dom en hel kväll. innersömmarna hänger på en svag tråd, bokstavligt talat.
kom fram till att jag antingen måste ta mina nya chinos som är jättemycket för långa, eller mina smala gubbyxor som också är för långa. det skulle ha blivit det sistnämnda, men jag och desiree skulle ha gått i stan, i altstadt på små krogar. nu ska ju jag till schwimmbad, kan jag ha finbyxor där?

kort sammanfattning av schwimmbad: alla kommer ha tighta jeans och linne. jag kommer ha svart top och randiga gubbyxor och kort hår. ingen kommer prata med mig. gud vad jag är fördomsfull just nu. bara för det så ska jag ta de kläderna och se om det var sant. hade alla jeans och linne förutom jag? pratade någon med mig? när kom jag hem?
hahahahaha, vad man kan göra med sig själv. detta måste jag tvinga mig till. jag vill inte läsa ut en bok till i natt, jag är inte på det humöret. jag tror inte det kommer gå bra att läsa böcker mot sin egen vilja.

lol.

ödet

tur att jag inte skrev om att jag trodde att jag skulle gå ut ikväll. för det ska jag inte. inte med henne jag trodde. för hon är småsjuk och hemma med sin pojkvän. vi ska kola på film imorgon istället. från klockan två till dess ungefär så ska jag träffa ferdinand. (sophias i nottingham kompis felys pojkvän) när desiree var sjuk och med sin pojkvän fick jag helt plötsligt energi till att ringa den där karl som var ensam för att hans tjej hade åkt till nottingham. (där hon träffade sophia. de två har helt enkelt bestämt att jag och ferdinand kan umgås eftersom vi båda är lite ensamma.) ferdinand var inte hemma men vi bestämde att vi skulle träffas klockan två vid starbucks. sen dog hans telefon och här sitter jag ensam en lördagskväll. nej, men vad säger jag. jag är ju inte allste ensam. det ligger tre barn och sover och både anne och michael är där. egentligen gör det väl inget att desiree inte kunde men det svider ändå inte. jag var inställd på det. satt och kollade igen alla program och tidningar jag hade för att se om jag hittade något jag kan göra själv. det enda jag vet hittills är bio. eller så kunde jag åka till schwimmbad som emma tycker och låtsas att mina kompisar är på toa, hela tiden. Hum, båda alternativen är lika lockande. jag tror tusan jag gör det. jag kommer träffa folk där. dessutom har jag kännt på mig hela dagen att det skulle bli en bra kväll. lol, det var väl bara för att jag inte har gjort så mycket idag. kvällen som blev kraschad av desiree kanske är räddad - av mitt mod. (schwimmbad är ett diskotek med tre våningar där jag inte kom in när vi var här med skolan. mitt pass var borta och jag kunde inte legitimera mig. hur som helst så var linda och emma där och emma tyckr att jag ska gå dit. kommer ihåg att jag sa förra helgen att jag kanske skulle gå dit den här helgen.)


jaha

nu snöar det i sverige. sms från malin: "det snöar"

sen kollar jag expressen.se och ser att anja ligger två i sölden, 47 hundradelar efter. det är precis så här det i på hösten i sverige. skitspännande slalomtävlingar, "så djävla grymma anja" och att det snöar.
vad långt borta det känns.

kväller

Nu tror jag att föräldrarna kom hem och jag blev precis klar med min hemläxa att skriva det där lebenslaufet. Jag har också läst en massa sidor i dendär boken för barnen, samt städat upp i köket. idag var ein tolles tag, eigentlisch. Jag skulle hänga tvätten, aha, tvättmaskinen var i påsatt, så det fanns ingen tvätt att hänga. jag skulle stryka (jag har inte gjort det på rätt länge så det borde ha funnits massor), och där fanns bara fyra plagg. att göra det där gick jättefort och här sitter jag i mjukiskläder och datanördar mig. jag tror att jag går ner och säger hej och god natt.

Lebenslauf


Ich bin 1986 in Norberg geboren, und da lebte ich nach ich war 17 Jahre. Ich war in die Grundschule da und ich war auch in dem ersten Jahre die Gymnasium in Fagersta, die Nachbarstadt. Ich wollte nicht da bleiben, und ziehe dann um nach Forsmarks Schule, eine kleine Schule in nord-östliche Uppland. Da habe ich das Abitur gemacht in Naturwissenschaft. Die Schule ist ganz besonders mit nur 100 Schülern, die alle in Internat wohnen. Also habe ich seit ich war 17 Jahre alleine gewohnt und ein paar Monate nach dem Abitur ziehe ich um nach Deutschland und Heidelberg. Jetzt arbeite ich hier als Au Pair, und will hier nach August 2006 bleiben.
Die Sommern 2004 und 2005 habe ich in Altersheim gearbeitet, zwischen die Sommerferien. Früher, die Sommer 2003, habe ich auch in Kindergarten gearbeitet und jeder Sommer seit 2001 habe ich als Jugendleiter in unsere Orientierungsverein gearbeitet. Ich bin seit 1994 in dieser Verein aktiv. Ich mag Musik und Sport, aber ich lese sehr gern ein gutes Buch. Meine ziele ist ein für mich gutes Ausbildung in die Uni finden, und bis dann spannenden Sacher machen. Jetzt lerne ich Deutsch und ich habe nichts dagegen in Zukunft in Ausland arbeiten.  

/stavningskontrollen för tyska fungerade utmärkt. tycker jag. den rättade i alla fall artiklar jag skrivit fel./

anna ternheim

Jag kommer ihåg första gången jag hörde "I say no". Det var i västerås konserthus när jag skulle se Lars Winnerbäck på hans soloturné. Anna var "förband" i svart luvtröja och med gitarr. Hon spelade lite låtar akustiskt och det var första gången jag hörde henne. "I say no" var en av de få låtar som jag kommer ihåg. Hon har en speciell röst. Spelade "better be" härom dagen och Anne sa att jag inte skulle stänga av, det var ju bra, hon hade ju en fin röst. Ein schönes Stimme.

Det kom sig så att vi såg Anna Ternheim igen, längst fram på Prisma i västerås, igen. Hon singerade mina grejer och vi pratade lite. Öh, jag pratade. jag sa att jag nästan hade blivit besviken när jag hörde skivan, eftersom jag jämförde med hur hon lät live. Jag försökte förklara att det lät instängt och tämjd på skivan och jag tror hon förstod, eftersom hon sa att hennes röst sjönk några oktaver på låtarna på skivan. Jag sa att jag skulle till sing/songwriter festival i gävle och hon skrev vi ses på min skiva. I gävle några veckor senare kom hon faktiskt ihåg mig och efter det har jag sett henne ytterligare tre gånger. det ska bli sex gånger sammanlagt. jag har aldrig sett henne så ledsen som på hultsfred. jag blev lite lugnad när det stod i nån tidning att hon varit nervös för att spela på¨en så stor scen, vad heter den, den näst största scenen? Anna passar bättre på mindre scener, som prisma i västerås. det var den bästa spelningen jag sett henne på. 
jag missade henne när hon spelade i Forsmark, på borggården. det går lixom inte. jag har gått på den där skolan i två år och sommaren efter att jag tar studenten kommer hon dit och spelar på borggården till herrgården. några veckor tidigare hade vi våran avslutningsbal där. det bor kanske max 100 personer i forsmark. jag var på peace and love istället. jag såg anna spela där på fredagen? på lördagen spelade hon i forsmark. 
anna var på kent också. anna och killarna i kent. bara piano och anna. den nya låten är bra.

Tell me lies, tell me sweet little lies, tell me, tell me, tell me.

tyska skolan

det tyska betygsystemet är från 1-6. 1 är bäst. du måste ha 1 i snitt för att bli läkare. vill du plugga till läkare i heidelberg men redan bor här räcker det med 1,5. det är för att det är så länga bostadsköer så de vill främja de som redan har bostad. räknas jag in då?

en annan sak är att för att få börja på gymnasiet (som man gör efter grundskolan, dvs i femteklass) måste man ha minst 2,5 i tyska och matte. betygpress på tioåringar. du måste gå gymnasium för att kunna plugga på universitetet. annars får du gå realschule eller gemeinsaftschule eller den sista för barn med svårigheter. realschule är för praktiska grejer, går lite snabbare, du kan gå på fachschule och så sen och bli frisör eller bagare. om man vill plugga på universitetet ska man veta när man är nio år. fast man kan läsa upp på fachgymnasium också. tioåringen i familjen där jag jobbar går första året på gymnasiumet här och gör läxor tre timmar om dan nästan.

japp, det var ett tag sen jag lärde mig nått om tyskland i skolan, men idag lärde jag mig att det tyska skolsystemet nog inte är så bra.

plan

det är sent, jag är jättetrött, jag lyssnar på de nakna verisionerna av anna ternheims låtar jättetyst och jag ska skriva ett cv på tyska och mejla innan imorgon. jag kan bara skriva jättelite jämfört med de andra i gruppen som är vuxna. jag har gått i skolan. punkt. jag gör det nu, fort, så kan jag sova sen.

Ich bin Punk.

rättning

medaljong heter det ju, en sådan har jag hittat. Som man kan öppna och stoppa in nått i, nått jättelitet, jätteviktigt.

chinos

jag har gjort en liten lista med grejer jag ville ha. jag trodde iofs inte att jag skulle hitta nått som platsade med ja. det är egentligen en lång historia. smycket är inte så lång, det ville jag bara ha, för jag tycker det är fint. Jill har till exempel ett fint sådant hjärta i sin skrivbordslåda, lite bortsmusslat tippar jag på.
kläderna jag egentligen syftade på kom jag på att jag ville ha efter att ha sett die Orestie med en skolteatergrupp. huvudrollen kom helt plötsligt ut i jeans, converse och rutig skjorta. påminde om adam brody, riktigt rejält faktiskt. helt plötsligt blebv han galen och schizofren och det kom ut en kille med exakt lika kläder.
detta gjorde att jag kände ett extremt behov av ett par snygga chinos. intressant värre, och idag hittade jag ett par. liten herrstorlek, model slim, färg mörkbrun, åh, de är skitsnygga! (precis som adam brody alltid är. det är min koppling.)

nice

äntligen har jag hittat ett sådant där smycke, vad heter det, berlock? ett hjärta som går att öppna, litet och fint. hänger numera tillsammans med kronan från tjejvasan. en bättre helhet.

sienna millers nya frisyr

ey, förresten har sienna miller klippt sig ganska precis så som jag hade innan jag jämnade till längderna. Lite efter måste jag bara säga.

schlaf gut

god natt, svarta natten. jag är trött, trött är jag. ont i hande har jag, lite bara, tung väska, skönt att sova. god natt.

Jag kanske ska passa på att drömma om min Mr darcy. det känns helt enkelt bra att ha sett den filmen. det händer häftiga saker här nere. ingen snö, men rättvisemärkt choklad. ursäkta att jag är trött och dryg, men nu tänker jag faktiskt gå och sova. Förlåt då. Förlåt då. you can't handle me. 

bok

jag läste ut en ny bok förra natten. "i närheten av solen". svensk bok som handla om en tjej som hade ett bokcafé. hon hade en kaotisk familj och ett halvt liv. sen var det inte så mycket mer. det där med bokcafé tilltalade mig. det finns ett här i heidelberg också. jag tror att jag ska gå dit istället.

oldies

pratar precis men en gammal orienteringskompis. måste verkligen betona gammal, har inte träffat honom på kanske två år. när jag var femton orienterade jag mycket. då var det. det känns verkligen att det är länge sedan.

han säger att det ska vara filmfestival här, det låter bra. trevligt att promenera runt slottet. japp, det är det.

jag har nog inte orienterat en enda gång i år. eller har jag? 

schmetterling

You can't handle me. It's a simple fact.

tänk om

förresten så säljer affären med converse (och doc martins) jeans som jag ska prova nån gång. det är så jobbigt att prova jeans. ta av skorna, greja och alltid prova minst fem par och aldrig hitta nått bra. dom säljer även underklädesset, alltså med linne. Låter riktigt skyst. Tänk om man vore miljonär, eller åtminstone fick lite mer lön än jag.

over the rainbow

och jag tycker bara det är så otroligt fult med vita kappor, och nej malin, jag kommer inte köpa ett par röda skor. jag tycker inte det var några speciellt snygga kläder i stellas kollektion för HM (kanske den turkosa klänningen) och jag fattar inte vad man ska med en tight bredrandig polotröja till. polotröja. Hu. Förresten så kollar jag garanterat på OC mer för seth än för summer. seth är betydligt coolare. det är iofs ganska kul att summer boxas, men seth är överlägsen. det är kul att regissören flippar in sin egen cdsamling i det hela och att det alltid är bra musik.

musik är mode. bra böcker är mode. dom gråbeiga converseskorna med grön rand är mode. mina trasiga jeans och svarta tröjor är mode. För mig alltså. FÖR mig. ehhhaggggd, jag vill också ha en smårutig skjorta och sen vill jag ha snygga nya byxor som är hela. jag vill inte ha nån ny vinterjacka men däremot gärna ett liftkort i alperna.


nu spelar jag josephine av teitur för mig själv.
Dreamt I was back.

Stolz und Vorurteil

Nu kommer jag nog inte glömma Vorurteil igen, ordet alltså. det betyder fördom och jag har fått slå upp det flera gånger.

jag hade städat och grejat hela eftermiddagen och kände bara att jag måste ut. jag tog mig själv och lite grejer, bland annat bioprogrammet för stadens fyra bios. när jag kom dit så började precis stolhet och fördom som var en av de filmerna jag ville se. vad ska jag säga. en otrolig upplevelse, även fast den var dubbad till tyska. så snygga människor, så snygga kläder. jag ska köpa boken och läsa den med.

sen svävade jag fram där på min cykel och var tvungen att sätta mit en halvtimme på cafe ellis innan jag åkte hem och då tog jag till och med vägen förbi Stadthalle för att se om jag inte skulle råka cykla in i dirigenten från i förrgår. men icke, det enda jag fick se var hans ansike uppförstorat i a3 på affischer för konserten som var igår, och bara igår.
ett äpple och några timmar senare kan jag konstatera att det var en bra dag.

förhoppning

hoppas de har stängt övre dansgolvet på Prinzan, ja hotell prinzess i sandviken alltså. det är mycket bättre att åka till gävle, eller kanske till och med utomlands? grieschenland?

uppdatering av dirigent

jag glömde. killen hade svart sammetskostym också.

johan strauss

dirigenten igår. gud, jag hade rätt i att längta till igårkväll igår.

Johan strauss var det, och killen kunde det utantill. Jag tror inte att jag kommer att kunna få fram vad jag upplevde igår. En 25årig dirigent som såg ut som en blandning mellan håkan hellström och den unga gudfadern. han var totalt inne i musik. jag var helt tillfreds med att han såg på mig i två sekunder. det känns stort.

han kommer inte stanna i heidelberg länge. han kommer bli nått stort. Gosh.

Vill ha

Vill ha


kan man beställa till tyskland?

flyt helt enkelt

Idag är egentöligen en stor dag, ja, det är det. det har varit en bra dag hela dagen. Lugn flyt, inta ramlat på cykeln, inte tappat mp3'spelaren i marken, inte överkokat potatis. Däremot har jag lärt mig reflexiva och reproxiva (?) pronomen fått kolla på tyskaböcker som jag kanske ska köpa, fått låna hem dom för att bestämma mig och fått reda på att man kan plugga tyskan över internet. Min lärare sa en gång till att det var synd att jag skulle sluta. Pengar. Egentligen är det inte så dyrt. 2500 för en månad, från 08:50-12:15 varje vardag. Vad kostar det i st:anton? ska kolla. 22050 kronor, för nått, 14 veckor kanske. med mitt pris får jag 24 veckor för det eller nått. Inte så dyrt nej. Kanske kan gå en månad till framåt våren. just nu vill jag faktiskt inte plugga mer när den här kursen är slut, jag ska skaffa mig en fritid och en sysselsättning nu. Plugga ska jag göra med mina böcker och över internet, samt att jag antaligen ska ha privatundervisning en dubbeltimme i veckan, nånstanns på Haubstrasse. Flyt helt enkelt, bra helt enkelt.
 
Oj, jag glömde. Idag har de kopplat in internet i huset, jag och Michael fixade det själva, han med telefonen, jag med internet, (öh, jag bara fumlade tills han kom och tog fram pappret med koderna på.)

Nej, duscha nu. Idag sa johanna att jag såg söt ut.

Jobb

"Inga mer läxor nu, i så fall kommer du drömma om läxor hela natten. Sluta med det där."
"Nja."
"Drömmar ska handla om vackra saker. Om snö, goda vänner och choklad. Choklad!"
"Nja."
"Gute Nacht!"


Just det. Snö, vänner och choklad. I övrigt var det där mitt senaste verk som au pair.

Hey.

prinsessor, finns dem? Det här tyckte jag faktiskt var riktigt roligt. HAHA.

tack

jag antar att det passar med ett tack till jocke berg, då jag roat mig med att citera hans låtar hit och dit den senaste timmen.
Tack jocke berg för att du var cool när jag kollade på kent i våras, för att du skrivit skysta låtar med lisa miskowski och sen var det nån mer. Bra jobbat.

Intro: 1,41

"En bänkrad i en rastlös sen april
Jag tittar över axeln och ser dig blinka till
Jag kan få dig när du vill
En vind blåser skräp längs korridoren en sista gång
Och du & jag håller andan och håller händer i språnget
Det är inte så långt hem

Än finns det tusentals tårar kvar
De var dina att ge vemsomhelst
Äntligen
De är de dyrbaraste smycken du har
Så be aldrig om ursäkt igen"

Beuty

Det var auktion och de skulle sälja allt. Högt skriker auktionsförättaren, hårt kramat någon min axel.
Jagt bjuder 7 cent. Någon annan får rubbet, bjuder högre, mer, vill hellre ha. Någon annan tar hand om det.  Betalar högre pris. Lika bra.
Bye, bye beuty.

pärlor och svin

Du har lärt mig allt jag kan om att hålla ryggen fri. Du och jag kan slåss om en plats i solen.

Äkta pärlor till äkta svin, till dig, till dig men inte till mig.


Vad gör du här, på första raden, på min plats i solen?

Fråga med svar

-"Är det ett brott  mot friden allvarligt?"

(Prata när andra är tysta?
Hoppa i trapporna?
Kommer hem när andra sover?
Gå när andra sitter kvar?
Ta sig dit ingen annan skulle ta sig?
åka rakt in i en bit av en katastrof?)

-"Ja, jag antar att det är ett allvarligt brott. "
I någons annans ögon.

Pennylane

"Hallucinationer från bron. Vi vände oss om mot kameran och log."

Jag tänker på Pennylane Bridge och att utsikten är vacker därifrån, men att bron är ful

Fakta

Inte kunnat träna på fem dagar. Ännu mer tid till att tänka efter på. Så allvarligt. (sov med mössa, halsduk, strumpor, luvtröja och mjukisbyxor i natt. Mysigt. Är förkyld.)

stenbrott

Jag ska fatta mig kort
Jag ångrar allt, jag ångrar allting ont
Jag har skrikit färdigt
och bröstkorgen är tom...
Såg du jag sprack sönder
Kan du få mina armar på plats
Hallå, Hallå
har du blivit stum?
Var jag verkligen så dum?

Hallå, hallå
Låt mig vara dum
det blir din tur om en liten stund

Jag är, är jag? Jag är
inte gjord av sten
Vad är farväl, vad är
inte gjort av sten?

gårdakvarnar

Jag glömmer att vi glömt om varandra. Alla har vi väl fastnat hos någon, någongång.

sugarpie

Har ni varit med om att ni tittar pü er själva med andras ögon? (Tro sig att man gör det i alla fall.) Dü duger man sällan. Bara för vara snygg. Ska man ha nügon bara för att vara snygg sü duger aldrig jag, inte hur mycket jag ens skulle försöka.  Ingen ide, det gör inget. Jag har fütt egna ögon att titta med. Alla har väl potentiel till att vara. Sig? Sig själva?
Hey sugar! (betydligt mer upplyftande än till exempel tjockis.) Sugarpie.

"När du är borta får jag potential."

arbetssituation

Varannan dag tror jag att mamman tycker att jag är slarvig, lat och klumpig. Det där strider jag med i min hjärna och nügonting hävdar starkt att jag gör sü gott jag kan.
det här säger  mamman till mig:
"So scnell, oh gott, du bist fleißig"
"So viele, oh gott, toll."
"So viele seiten auf deutch, oh gott, das ist gut."

Och sen nütt i stil med släck lampan, stäng dörren tyst, och om du lyssnar pü musik i hörlurar kanske du inte hör barnen..

Det är svürt att jobba i nügons hus.

skam

Skäms inte. Att skämmas sü att du hellre anpassar dig gür inte, für inte.
Vad kan du rü för att du är svensk och pratar svenska? (du vill ju det.)
Vad kan du rü för att det är de här orden du skriver? (det är ju vad som kommer ut.)

svarta pister

När jag cyklar över korsningen suger det i magen.
Trampa fort
Kolla snabbt
Dra ett djupt andetag
Nu seglar jag förbi
Klara det idag
Klara det en güng till
Som att hoppa högt
Som att üka i svarta pister
Suget i magen är detsamma
När jag seglar förbi har jag frihet i mina segel.

insektsögon

"Utan ljud har jag tappat bort mitt språk."

Nej, just ja, jag har ju inget sprük här i tyskland. tyskarna har tagit allt, allt för sig själva och kollar surt när jag svär pü svenska.

PLAN

jag vill fortsätta ha det som jag hade det i våras i forsmark. Malin, det betyder att vi ska flytta till uppsala. you got it.
inte nu, inte snart, men om ett par år. eller stockholm.

infall

'ja, just ja, jag ska ju flytta tillbaka till sverige.'
'ja, just ja, jag flyttade ju ifrån sverige och till tyskland.'

sånt där kan jag bara komma på.


böcker

Måste till följd av mitt bokslukande köpa fler böcker. Den sista av marian keys och sen såg jag att de reade ut lite olika böcker, bland annat av virigina wolf, och även nån svensk författare. 20 euro på böcker kan man väl få lägga? Ja, maja, det låter vettigt, var så god. Bara engelska och tyska böcker, hädanefter ska jag inte köpa några svenska. Har 200 sidor i ”idioten” av fjodor kvar, samt ”damernas detektivbyrå” kvar men sen är det nog. Sen finns också pippi, rasmus på luffen, ronja, madicken och lotta på bråkmakargatan i mitt sovrum (som egentligen är ett av barnens) på onsdag får jag ladda ner nya eBöcker.

 


kan också som kommentar till det hela lägga in tips från min bror.

Lästips:

  • Idioten av Fjodor Dostojevskij – Berättelsen om en man som skalat bort omvärldens krav.
  • Warriors of the heart av Danaan Parry – En, måhända smått amerikansk, guide för att finna den egna meningen med livet.
  • Flatland av Edwin A. Abbott – En matematisk illustration av missförhållanden i samhället och konventionernas tillkortakommanden.
  • Zen och konsten att sköta en motorcykel av Robert Pirsig – En union mellan öst och väst som förmedlar förträfflig läsning.
  • Tärningsspelaren av Luke Rhinehart – Ett gott uppslag som tillåts ta för mycket plats samt populariseras i för hög utsträckning.

som alla redan vet så är jag på ettan.


drastiskt värre

Jag kapade håret. Jag kapade längderna där framme. Nu har jag page (?) som är uppklippt där bak, istället för den förut rätt snea frisyren. Det var rätt bra och ganska stor skillnad måste jag säga. Kul att man kan göra nått nytt så enkelt. Mamman i familjen tog en sax och vi gick ut, och fem minuter senare hade jag en ny frisyr. Det passar till mig tror jag. Hur som helst så växer det ju annars ut. Jag ska iofs klipper upp hela håret senare, bara det blir länge bak. Mitt mål är att se ut som ett troll.


mias hemlighet

Mias hemlighet ja, den laddade jag ner igår, och läste ut i natt. Kanske märks det att det nu är ”mia” själv som skriver, jo, men också att berättelsen tunnats ut betydligt. Gömda är en bok för sig, och asyl berättar en gripande historia om hur de överlever i chile. Mias hemlighet berättar hur hon bryter med anders och träffar en ny man på en amerikans chat, men den handlar också om hennes hemlighet, som det inte nämts ett ord om i de tidigare böckerna. Det dilemma hon en gång ställdes inför går inte, det finns inte. Beskrivelsen av hennes minnen och vad hon gick igenom är bra. Återigen, jag tror inte man ens kan föreställa sig dilemmat hon ställdes inför.

Malin yttrade kommentaren att de där böckerna är rätt värdelösa. Det har jag tänkt på och jag kan nog hålla med, det är inge vidare bra böcker, men de berättar om viktiga saker som fungerar dåligt i Sverige. Kvinno- och barnmisshandel, och det berättas på ett rörande och engagerande sätt. På det viset är böckerna bra och viktiga är de nog också. Sen att ”mia” fått en massa royalties så att de kunnat överleva har ju varit bra för henne.


fysikaliskt värre.

Rektorn för universitetet här vägrar låta staden bygga en spårvagnslinje ut till campus där alla studenterna bor, eftersom den då skulle gå tätt förbi det fysikaliska institutet och dess magnetkraft och vibrationer skulle kunna påverka experiment som utförs där. Nu har politkerna lovat att det ska bli utan magnetkraft och med specialskenor som inte ger vibrationer, men rektorn vägrar fortfarande. Strassenbahn får gå runt området, längre bort. Det vill inte politikerna, eftersom man då inte når sin målgrupp, studenterna på campus. Trafiken där är kaotisk, som i övriga tyskland. Bilar överallt, man kan parkera som man vill, det överses eftersom det är som det är.

Rektorn vägrar fortfarande, ingen strassenbahn förbi mitt fysikaliska institut. Varför dådå?


målsättning

jag vill ha semester resten av mitt liv. jag vill alltid göra det som jag vill. här i tyskland är jag lite dålig på det. jag dricker mest kaffe, hänger på star coffey, snackar med sverige över skype, läser böcker och därimellan mitt jobb som barnvakt. Pluggar gör jag ju med, men jag har inte integrerat mig så jättemycket? Eller, det kanske jag visst har, sedan första dagen här för ungefär fem veckor sen lever jag mitt upp i tyskt familjeliv. jag kan enbart prata tyska här och jag köper allt på tyska så att säga. det som är är väl att jag är lite fast i sverige. det var guld för att använda ett ord.
min målsättning alltså, är att göra det jag vill. därför pluggar jag inte just nu, därför är jag tyskland och prata tyska och tar det lugnt. jag har dock så smått kommit fram till att jag måste börja göra grejer här nere som jag vill. är inte överdrivet sugen på att dricka öl och tequila från Lidl, inte prata tomt med tomma människor (förlåt för att jag dömmande). efter att vi fått internet hem och tyskakursen tagit slut kommer helt plötsligt herr tid komma till mig och säga ' Ta mig. Jag är din.'

. träna
. yoga
. nån kurs, vad som helst, målning, syning
. skriva i den tyska skoltidningen

jag tror att det är ungefär vad jag vill. då kanske jag kan få nån att dricka kaffe tillsammans med och det är ett långsiktigt mål för mig. dricka kaffe på riktigt, som att komma med några kakor och säga, 'hej, har du kaffe, jag har kakor.'

semester

jaha, levde vi lyckliga i alla våra dagar? kanske inte, det kan man inte veta, för vi har så många dagar kvar, men vi levde lyckliga till den fjärde juni. sen levde vi lyckliga fram till hultan och sen fortsatte vi leva lyckliga. nu lever jag lycklig för att jag är glad. värdmamman och jag kom att pratan om betyg igårkväll. jag försökte berätta hur det varit för mig. allt var lätt, lätt, lätt och så blev det svårt. jag berättade att jag inte mått så bra, att jag varit stressad, att jag inte kunnat sova ibland. Hon sammanfattade det med att ' då är det här ju som semester för dig.' ja, kära lilla tyskland, det här är lite som semester för mig. jag har haft semester sen den 11 mars. Semester är ju när man kan göra vad man vill. det har jag gjort sen dess.

Jag har sedan dess:
.stått längst fram och sett lars winnerbäck 4 ggr
.sett anna ternheim 3 ggr
.varit på hultan och peace and love
.varit glad när jag tog studenten (och ledsen)
.sett två säsonger av OC med malin och allmäntr mycket pizza och mariekex.
.hängt i en lägenhet i stockholm och haft det djävligt bra.
.druckit massor med kaffe
.brännt djävligt bra skivor
.eldat ue på udden sena majnätter i forsmark
.varit beachsnygg på pasific beach i san diego (även under namnet världens bästa semester)
. varit på diverse studentskivor, partaj och soffhörn.
Semester, det bara skriker semester om det.

flykt.

man kan fly. jag flydde ofta från forsmark. flykt är ett för starkt ord, men det var ändå en paus från allt det där. först till musiken, inmurad bakom hörlurar. /ingen når mig, bara ord. du var verkligen tvungen att störa mig för att nå mig, sånt gör man ju inte så gärna./ flykt till uppsala, flykt till internet, till skogen och tysheten.
i mars var allt för mycket, en fredagskväll var det på tok för mycket, tidigt nästa morgon åkte jag, paljen och linda wesslén till uppsala, vidare till västerås. massa packning, vi skulle till spanien. lämpa av, äta mat (?) och åka buss. vi såg alistair på en liten scen i ett sunkigt västerås, efter att förstrött lyssnat på det första bandet. jag träffade malin johansson kommer jag ihåf. just ja, vi såg ju bara förbanden till ett annat band, vad heter det nu? äsch, jag kommer väl på det sen. de är större än vad jag trodde då.
halvt bortdomnad satt jag och funderade på när bussen tillbaka till uppsala gick. det var vinter och svinkallt och vi skulle gå igenom halva stan och hade väskorna inne på stationen. nästa band som entrar scenen märker jag inte ens men helt plötsligt är jag mitt inne i musiken, som smög sig på alldeles stilla och fortsatte in i hela mig. Det var ren och skär njutning, jag vet inte hur jag ska säga det.
postrock.
immanu él
stråken och elgittaren
ljuset


det uppfyllde mig. vi åkte hem. uppsala var svinkallt, jag tror linda frös hela natten sen. vi fick inte ut våra väskor från centralstationen. en hel buss med elever på väg mot spanien fick vänta på oss tills centralstationen öppnade. vi åkte till spanien och paljen åkte till forsmark. immanu él spelar i västerås igen och jag är i tyskland. i spanien var det så varmt som maj är i sverige. vi åkte från 16 minusgrader till sommar. jag kom hem en torsdagsnatt och drack champagne och åt pommes med lars, paljen och bonnie. klockan var fyra och jag fyllde nitton. tårta med mjukisbananer och sen åkte vi till gävle. jag emma linda biffen juppe och paljen. vad var bra? att jag, paljen och en tillkommen malin tillbringade fredag och lördag kväll i gävle konserthus. sing/songwriter festival. elin sigvardsson live. det var nog en "äntligen känsla". gud vad jag hade lyssnat på henne det sista året i forsmark. ' nej, men gråter du?' malin frågade mig. vi satt längst fram och allt var så nära och det släppte väl en smula. jag var omedveten om hur mycket jag lyssnat på låtarna i samband med allt som var för ett år sedan.
'nej, men gråter du?' sa malin till maja. ' ja,' sa hon och kanske log hon.
(sen levde dom lyckliga i alla sin dagar och var aldrig mer med om att det hände dom något hemskt.)

tiptop

Top fem i tyskland

. skype

. vädret

. stan

. kaffe

. cykla med halsduk


/tiptop påminner mig en grej från i somras. 'skickar du det där brevet till den där karl' så bjuder jag dig på en glass, vilken du vill.' 'jag vill ha tiptop' ' okej, skicka brevet så blir allt tiptop.' och det blev det ju./
etta på listan ligger alla minnen av guld. you got me right. åh, gud vad jag är lyckligt lottad. nu kan du aldrig nå mig, nu är jag för högt upp.


bokbokbok

mias hemlighet, den kom ner. tack och bock, det blir bra läsning. min tredje eBok. olala.

Boka en bok

efter att ha ätit sachertårta här (inget att rekomendera, men jag hade väl för höga krav. mammas är bättre, och garanterat utan tyska kirchbeer som de har i allt..) hittade jag en bokhandel. riktigt skönt, för jag vill läsa engelska böcker, och de hade massor. sen hade de tyska så klart, jättemånga tyska. fått en hel del bra tips i skolan av mina lärare om vad som skulle kunna passa.
jag hittade även när lucy sullivan skulle gifta sig på engelska så jag gömde den långt in bakom andra böcker så kan jag gå och köpa den i veckan. härligt det, sen funderar jag på att dra mig in mot wold, austen och lite sånt. behöver läsa engelska så jag inte blir kass som tyskarna!!
vill också läsa mer bodil, mer av hjalmar söderberg, strindberg och alla astrid lindgren böcker de har.. Ronja ska jag börja på nu!

de vill ha mig tralala

dom vill ha mig, tralalalala. de tyska killarna som skriver en tidning vill ha mig. de vill att jag ska skriva, de ska hjälpa mig så det blir bra tyska och med tiden kommer jag själv kunna skriva bra tyska. jag får skriva om vad jag vill, musik, jämföra tyskland sverige, åh, jag har lite uppslag ja! här i tyskland turnerar the ark, moneybrother, mando dio bland annat och alla dem har jag sett live. i sverige dock, men ändå.
jag tror attr det där kan bli en bra grej för mig så nu har jag lite att göra på min fritid. i helgen ska jag börja skriva!

lösa ord

sitter på ett tysk cafe och dricker ekologisk lemonad med smaken "holunder". misslyckas med att fixa med mina eBöcker, som jag laddade ner till en hyrdator och sparade på mp3 spelare. det funkade tydligen inte med all upphosrätt och så. får ladda ner igen, men bara fem böcker på en vecka. jag laddade ner fyra förut, men en ska räcka för mig.
när inget annat erbjuds läser jag astrid lindgren böcker på tyska, går hur bra som helst. läste nyligen ut mio, min mio. länge sedan jag läste den men historien ligger kvar. när jag läste den igen nu, (skriven 1954) så funderar jag seriöst på hur mycket "harry potter böckerna" och "sagan om ringen triologin" är inspirerad av det där. Nåja, klart att det är tankar som alltid finns, om den onda makten, men mellan mio, min mio och harry potter kan man dra raka paralleer och astrid var garanterad först.  intressant det där, men vad kan jag säga. får göra en mer djupsinning analys.

sugarpie

En liten skyddsängel gick genom ett mörkt rum, släckte sitt stålande ljussken och hängde upp sina vingar. Gav en öm puss på din kind och satte sig bredvid dig. Denna skyddsängel sitter bredvid dig dag och natt så att inget ska göra dig illa eller att inget hemskt skall hända dig.


top tre

top tre guns'n'roses

dust'n'bones
don't cry
Nowember rain


varsügod. don't you cry tonight. there's a heaven above you baby. tänkte precis deppa ihop för nütt sü kom don't cry upp. fick frisken förmaningar i huvudet och kunde inte lüta bli att skratta när bilden av en förbannad flodd kom upp i mitt huvud. tack för det grabbar.

i brist pü annat..

eftersom ja inte hitta bcq sü für ni den här istället: BLOODY sunday

be greatful.

mummel

tack och lov för en massa saker. hej hopp lingontopp. nej, nu ska jag tillbaka till skolan. plugga tysk grammatik, sü djävla roligt är det. konditional och kunjuktiv 2, jag förstür skillnaden, det är grymt, helt otroligt grymt. det är skitkul att lära sig det här. oh yeah. lyssna pü BCQ. NU!

tics

tics har jag; sparka i lövhögar müste jag; härligt för fötterna är det ska gü ut och tillämpa det nu. JA.

telia

idag, säkert fem veckor sen jag kom till tyskland fick jag ett sms, välkommen till tyskland önskar telia. Tack som fan dü telia. jag hade velat ha sms av vem som helst annan än dig.

Dagens plan

Idag ska jag kanske klippa mig, läsa i min bok (fursten av fjodor och inte macravelli), försöka låna böcker på ebiblioteket, gå ut och ta en lugn promenad i hösten, ända bort till pennylane bridge (nej den heter inte så, den heter typ karlsstor krawtverkbrücke eller nått men utsikten bort mot altstadt och alte brücke är så vacker så jag tyckte den förtjänade ett vackrare namn.) och hur som helst ta det lugnt och se på solnedgången. Jag är så ledig idag. Det var jag inte igår, nej då var jag barnvakt och strök massor med skjortor och kläder. (oj, jag hade varit så flitig, herre gud!). Och igår, då var Looptroop och Timbaktu här i heidelberg och spelade på Karlstor bahnhof. Jag var barnvakt ja. Cissi (en svenska här på utbytesår) hade träffat timbaktu på det star coffee som ligger på hauptstrasse. Bara så där, och han hade bett dom komma på kvällens konsert. Ja det skulle dom ju, för det hade jag tipsat dem om för flera veckor sen. Men jag, jag är barnvakt ja. Jobbar. Seriöst. Surt var det.


Ja, ja, jag hamnade pü nütt hyrdataställe eftersom jag inte orkar chansa och ta med mindator till star coffee. det är sü otroligt demprimerande att sitta med ofungerande internet.. 


tyska synonymer

Skillnaden på ordet ”jobb” och ordet ”arbete”? (på tyska heter det job och arbeit.) Är det inte synonymer frågade jag? Nej, sa herr böse, det finns inga synonymer, alla ord har en egen betydelse. Så, vad är då skillnaden på jobb och arbete?

Arbete, det var vad hans föräldrar hade, 8-17 varje dag, mer trygghet ju längre du varit där.  Unga människor arbetar inte, de jobbar. Ena dagen här, andra dagen i berlin, münchen och sen kanske ingenstanns. Impulsivt och flexibelt, nåja nu ska vi inte överdriva, men jag ser också att det är en skillnad. Dock är det rätt många i sverige som jobbar. Unga som är arbetslösa, osv.

Herr Böses pappa var också sur på de engelska låneorden. Varför skulle det heta jobcenter för? Arbeitsamt var ett fint gammalt tyskt ord. Herr böse sa att det kanske var för att det inte fanns så många arbeten längre, utan jobb. Så, jobbar eller arbetar du? Jag skulle säga att jag jobbar, och inte så mycket.


Herr Böse

Min nya lärare, Herr Böse (böse betyder arg på tyska) är nog lite putt på mig eftersom jag ifrågasatte hans utal av live (engelska) det lät precis som att han sa life. Nej sa han, han sa ju live, och det lät fortfarande precis som han sa life. Det är skillnad de. Men han tycker nog han är skitbra på engelska (tyskar har kanske medfött taskigt uttal) för hans flickvän var minsann amerikanska. (hon bor säkert i Patrick Henrick village). Hans mamma kom från tyskland och hans pappa kom från frankrike. Det där satte sprätt på mina tankar och slutsatsen, som kom ganska fort, var att det kan inte ha varit lätt. Än idag är förhållandet mellan tyskar och fransmän inte det bästa. Lena berättade att hon letat efter en ap-park i en stad på franska gränsen. Så frågade hon en fransos: ”De enda aporna i den här staden är ni.” svarade han och hon svor på att aldrig mer åka dit. Som fransmän gifta sig med en tyska kan helt enkelt inte ha varit lätt för en 35 år sen.
Det där fick jag reda på när han frågade Ai (från japan) vad hon gjorde i Heidelberg, om hon ville plugga här eller kanske jobba. Nej, nej, nej sa hon. Hennes pojkvän var tysk och hon hade bott här sen sex månader sen. Nåja, mig gillar han inge vidare och han tror att jag är en turist. (jag råkade också säga du två gånger till herr böse.)

blivande journalist?

Jag har en grej på g. En tysk tidning som ges ut av några unga killar, avsedd för skolorna här i heidelberg. Det stod om dem i tidningen igår och så stod det att vem som helst som ville vara med och göra tidningen kunde mejla. Jag måste ju klassas som ”vem som helst” så jag slänge iväg ett mejl. Jag skulle faktiskt kunna skriva massa vettiga saker, eller give useful views som jag skrev.. haha, återstår att se om de vill ha mig när jag skrev mejlet på engelska.. det skulle hur som helst att göra lite sånt, recensera musik jag gillar och skriva spydiga krönikor och heta artiklar, och på tyska. Se, där är poängen, eller haken, på tyska. Jag kommer bli ägbra!! Måste bara se till att hitta nån skyst person som kan rätta mina grejer. Åh, det skulle vara roligt. Mejlade iväg mejlet i förmiddags så jag hoppas på ett svar redan idag. Please guys. Jag kan blogga på tyska åt er, ge låttips till de musikoallmänbildade tyskarna. De vill bara höra på tysk musik, jag ska allt ge dem ja. Åh, just nu vill jag det här. Ge mig nått utmanande att göra på min fritid, se till att det händer nått för mig. Just nu litar jag på fyra killar på ett tyskt gymnasium. Skitsamma att det bara är en skoltidning, det är bara bra, och dessutom såg den fräsig ut. Väntar med spänning på fortsättning. LOL.


searching is killing me

Searching is killing me har bara ett otroligt skönt gung att cykla till. Min nya cykel får man cykla försiktigt på, den är en gammal skönhet som vi fann på gatan. Kedjan rasslar oroväckande men jag antar att det löser sig med lite olja. Hur som helst är det är det bra att jag fått den här nya cykeln i modell mindre men en rejäl hondaram, vilket i sin tur betyder att jag antagligen slipper ramla igen. Så otroligt pinsamma ramlingar jag har gjort med pappans cykel. Ramen är helt enkelt lite för hög för mig och jag har stigit upp för att cykla iväg med laptopväska och grejer och helt sonika inte fått fart på cykeln. Allt står som i stillbild och cykeln faller bara. Så ligger jag där på cykelbanan eller vägkorsningen med alla mina saker utspridda. Senaste gången satt jag kvar på backen säkert en minut för jag blev så trött på den där djävla cykeln.. Med min nya händer inte sånt, we’re in love. Iofs har framhjulet ramlat av en gång men då cyklade jag iaf inte.. Glassar fram tidig vardagsmorgon (runt kvart i nio) på väg till skolan (heidelberg pädagogium) och lyssnar på searching is killing me. Bad cash quarter är bra. Typiskt bra svenskt band måste jag säga.


sunday, bloody sunday

När jag lyssnade på Sunday, bloody Sunday så kom jag på mig själv med att undra varför de sjunger små negrer i sanden. Jag vet otroligt väl att det bara låter som det, vilket jag själv inte tyckte från början, men man kan tycka det lite. Jag gick väl där och tänkte på svenska och funderade på vad de menar med låten och helt plötsligt poppade det upp; Varför sjunger de små negrer i sanden? Vad betyder det? Ja, så var det ungefär en sekund. Jag får för mig att den handlar om religionskrig. Kriget har just börjat, många dör och vad fan håller ni på med, hur länge ska detta pågå? Sunday, bloody Sunday. Ja, jag vet inte. U2, vad menar ni?


top tre

Sunday Bloody Sunday, searching is killing me och don’t cry. Där fick ni top tre på min hjärna just nu. Det är höst och jag stiger upp innan solen, men imorse fick jag se att den var vaken iaf. Bakom berget som heter Königstuhl var det alldeles rosa och där ju solen också hålla till. Det luktar höst, det är kylig luft, det är disigt och dimma, det är mörkt under träden och jag blir otroligt sugen på att starta en fotoblogg. Det finns så många vackra saker här. Att don’t cry kom med på listan är bara för att den påminner så mycket om sista veckorna i forsmark. Den där natten efter studentskivan och massa andra kvällar. Natten efter studentskivan, jag har fortfarande grön färg på mina jeans. (malin…) Så, jag, malin, gabbe, frisken, flodd och vigge samt emil ahos kanelbullar, och en gitarr och en filt. Vi skulle väl se på soluppgången eller nått. Flodd spelade gitarr och var sur för att vi inte kunde texterna. Vissa väl valda kapade en eka som halvt gick under, eller iaf  besättningen. Jag tror det var vigges flip floptofflor som drunknade. Han blev blöt och de andra ”seglade” på.. Och flodd spelade don’t cry i sin pyajams tröja. Jag antar att även den kvällen (morgonen, när kom vi hem egentligen?) slutade med OC i min säng. Oj oj tv 3 vad ni ligger efter. Adam brody är snygg i de sista avsnitten av säsong två med. Så långt har jag sett men här i det tyska ingemanslandet ligger de till och med efter sverige och bredbandet räcker inte på långa vägar till att tanka OC. Med adam brody är säkert snygg i de nya avsnitten med. Hur går det för kirsten? Trey vill jag aldrig mer se. Nu kommer jag ihåg. Vi sov mellan sex och nio och sen åkte jag och malin till stockholm för att se KENT och anna ternheim. Vi missuppfattade hela skiten och gick dit till sex då insläppet var, för att bara få stå och vänta med fanatiska kentfans i tre timmar. Skyndat oss hade vi också, eftersom vi inte fattade att konserten började nio. Anna var så fin, så fin och sjöng så bra så bra. Tyckte jag. Kent va la också på men kanske inte lika bra för mig som för de andra som gillade kent lite mer. Det gör inget.


Frau nordström

haha, nu har jag en annan lärare för tre dagar, Herr Böse heter han och man ska säga Sie till honom. Som ni pü svenska. Själv är jag Frau maja eller kanske egentligen Frau nordström för tre dagar. det är lite kul, intressant, det är ju sü det funkar här i tyskland. müste jag lära mig sü tyska tanter inte tittar surt pü mig mer. jag gör ju sü gott jag kan!!

i övrigt kan jag ju meddela att mina historiakunskpaer (host host) har fütt beröm. (eu's historia har jag lärt mig själv.) samt det svenska sprükets renhet vilket gör det sü gott som accentsfritt pü tyska.
"Warum sprichts du so gut deutsch? Ohne accent.." hahahhahaha

heidelberg VS usa

 
Nu vet jag varför heidelberg inte blev bombat under andra världskriget. alla stora städer runtomrking här blev bombade, men heidelberg är helt intakt. lena berättade det under eld och lågor, att det skulle varit planerat av amerikanarna. här skulle de ju ha sitt högkvarter när de vunnit kriget, och det har dem. detta är centralpunkten för den amrikanska armén i europa (?). Heidelberg ligger i den del av tyskland som usa fick sig tilldelat efter andra världskrigets fred. england, usa och frankrike slog sig ihop och ryssland drog sig åt sidan. Idag är ryssarna, britterna och fransoserna borta sen länge, det är bara amerikanarna kvar. I heidelberg ligget Patrick Henrick Village, inte dorf som på tyska, utan village. Det är en amerikansk zon mitt i tyskland, 50 år efter andra världskrigets slut. Amerikanare har rätt till amerikanska nummerkskyltar på bilarna och kan inte dömas av tysk polis. Brinner ett amerikanskt hus kommer både tysk och amerikansk brandkår. De har ett eget sjukhus, egna rättigheter, amerikanskt rättväsende och en egen skola. Det ligger ett amerikanskt college mitt i heidelberg, bara för amerikanare. det finns en livsmedelaffär i schwetzingen där patrcfikhenrik village ligger där bara de med amerikanskt auswis får handla. där är allt dubbelt så billigt men inga tyskar får handla där. De har egen flygplats där de testflyger sina armeplan dygnet runt, och det spelar ingen roll om man klagar. de får. amerikanarna har fortfarande makt över den tyska regeringen, och det blir helt enkelt som de vill. de kör med sina pansarvagnar i naturreservat, medans en tysk inte ens får cykla där.
efter elfte september blev de skraja och stängde igen sin zon, och hela det här har gjort heidelberg till ett mål för terrorism. Nått år efter 11 september, under sommaren hittades en bomb under/på trottaren här i heidelberg, mitt i stan.
Jag hade verkligen inte en aning om allt det här! För mig är det helt och hållet otroligt. Det tycker tyskarna med. Här härjar amerikanerna i sviterna av ett krig som tog slut för 50 år sen.
När tyskland sa nej till insatser i irak tidigare var det första gången de gick emot usa och protesterna är stora, man vill ha bort de här privilegierna en gång för alla. Dagens tyskar har inget att göra med andra världskriget tycker dem.
Det är sannerligen dubbelt, och tusan vad jag får veta grejer när jag gür i skola med ryssarmed ryssarna. LOL.


68:revolutionen

68:revolutionen, det var då kvinnornas tre K gick från att vara "küche, kinder unde kirche" till att bli "karriär, kosmetik och nått sista K." De kallades die Emanze, från empunzipiert frauen.. Jag vet inte exakt, men die emanze är ett skymford i tyskland och står egentligen för något i stil med sjävlständig och jämlikhet. revolution i hemmen osv.. som i sverige. under 68:revolutionen bland studenterna kom det gröna partiet, die grüne in i riksdagen. största partiet här i heidelberg eftersom det här är tysklands äldsta universitet. Sexuella och frauen revolution. FKK; freie körperkultur. Jousha Fisher, idag ledare för die grünen, är gift fem gånger, han har salgits med polisen och han var med och kedjade fast sig på tågrälsen när castortågen skulle förbi. (castortåget finns än idag och transporterar uran från tyskland till lagring i polen/ryssland. uttrålningen är fortfarande farlig och som polis får man enbart bevaka en sådan här transport en gång i livet. tågen måste köra jättesakta och framför dessa kedjade alltså unga tyska miljöfantsater fast sig på spåret.)
 


lärarens mamma

Kalla kriget. Det är överhuvudtaget intressant att få hela andra världskriget och kalla kriget sett från östblocket. Ryssarna och lena från ukraina. Synen hos dem skiljer sig ganska stort från i sverige. jag lyssnar mest, känner att jag inte kan säga så mycket. Det är dem som växt upp med det. Dom som hade en gammal faster i Leipzig, på andra sidan muren. När politikerna i öst och väst slutade prata med varandra så slutade också posten fungera. Det var politisk iskyla i 20 år. Under dessa 20 år kunde de inte komma i kontakt med den gamla fastern på något vis. inte ett brev, inte ett vykort. När politikerna så börjar prata med varandra opch det blir lite "varmare" börjar också posten fungera, och den julen får fastern en julklapp av brevbäraren, från andra sidan muren, efter 20 år utan ett ord.
Lena hade en lärare vars mamma varje dag under kalla kriget, varje dag i 17 år slagit på radion för att höra om det skulle komma några bomber idag. Iskylan mellan öst och väst var total och folket levde i panik. allt hade de sparat, ifall det skulle bli krig. De hade undangömt socker ifall kriget skulle komma och det skulle bli ransoneringar och bomber. Vilka skulle börja, sovjet eller ryssland, hotet om krig levde de med varje dag i 17 år.


Turkiet

Turkiet vill in i EU. DEt har de blivit lovade. Mellan turkiet och ukraina, forna sovjet, ligger endast svarta havet. Under kalla kriget tilläts västmakterna lagra upp stora trupper i turkiet mot att de lovade medlemsskap för turkarna när de hade ryckt upp sig en smula och slutat med dödstraff och så. Tyskland var med, tyskland har lovat. Turkiet var ett så strategiskt bra ställe att man tog det, man hade bättre koll på ryssarna. Tyskarna har lovat, nu vill inte tyskarna länge, inte konstigt att turkarna blir lack. Det fick jag lära mig idag, så att jag skulle förstå varför och vad de skrev i tidningarna. Just nu står det mest om Merkel och "mir geht es gut" merkel, den nya förbundskanslerin, tyskarnas första kvinna på den posten. dock verkar de flesta inte ha så stor tilltro till henne och att hon ska förändra kvinnornas situation. Om man nu trodde det alltså, hon verkar inte vara den typen av kvinna, hon tillhör inte den typen av parti. Tyska kristdemokraterna tja, nog tror jag att det betyder något även för sverige, för reinfeldt och kompani. Dock har den tyska konservativa koallisionen misslyckats, då de några månader innan valet låg på klar majoritet. Det slutade med att de hade runt en procent mer än schröder och de tyska socialdemokraterna. Merkel blev förbundskansler med schröder och kompani har flest ministerposter. Merkel har dock majoritet i parlamentet. Det är något nytt som händer här, grosse koallision, kommer de kunna uträtta något eller ska de bara sitta och reta sig på varandra?


nya gränser

Forna grannar som polen, ukraina och lite ryssland (ryssland e la alltid med på ett hörn när det handlar om forna sovjet) är numera ovänner. varför? EU, eu, eu. Polen är sedan i maj (?) medlem i eu och eu har ordentligt hårda gränser utåt. Ryssarna är helt enkelt inte vana. De får inte längre ta sitt pick och pack och åka till polen och det har tänt till ordentligt. Hela paketet är det, med högmod och uppkomlingar minsan. Då duger man inte. Ukraina gränsar direkt till polen och från att ha varit goda grannar är ukrainarna längre välkomna. Inte handla vad man vill, inte köpa hur mycket man vill. Klart de är förvånade. Jaha, det är så det ska vara nu. Ja, EU har öppna gränser inåt, men utåt är det stängt. Då får man lov att tala om för grannen att den inte är välkommen längre. En liten bit av ryssland, Kalinggrad är helt omringad av EU. En liten rysslandszon i det stängda EU. Tufft jobb.


ryssarna

Hur många bor det i ryssland? Kul fråga, ingen av ryssarna visste svaret iaf. I moskva bodde det ungefär 30 miljoner, det hade de koll på. Ryssland är så läskigt stort. Tänk efter, det är riktigt djävla stort. Gigantiskt. Det är så stort att de inte ens vet hur många det bor där. Ryssarna skulle ta reda på det tills imorgon, de fick det som hemläxa.


japaneserna

I japan bor det ca 120-130 miljoner innevånare. Ett ca där skillnaden är 10 miljoner. det bor 9 miljoner i sverige. sverige, vi skulle kunna komma bort om vi bodde i japan, utana tt nån brydde sig.
Myckdet berg, en långsaml ö med massor av kust och så klart stilla havet. det låter häftigt, jag tror jag vill åka dit och komma bort lite.
Ai berättade att hon nog trodde att japan stod på vänlig fot med usa, men inte kina. De hade absolut problem med Kina. Varför?

dom bor tätt där i japan. de andra kunde inte förstü hur det bara kunde bo 8 miljoner i sverige, det var ju ett jättestort land? (Ja, det far plats fler, men...?)


mystiska uttalanden

Lena min lehrerin saliga lena som pluggar psykologi säger saker som får en att tro att hon tänkt till om en. när vi spelade upp rödluvan så tänkte jag att jag lika görna kan vara vargen, den säger ju lite kul saker. då kommer hon med ett mystiskt; "Ja, jag trodde nog att du skulle vilja vara vargen." Vad betyder nu detta rent symboliskt?
idag.
"Aha, hörst du musik? Nein nein, ta inte av dig dom. Du siehst süss aus. Lyssnar du på musik när du gör läxorna också.?"
"Ja, alltid."
"Ja, jag tänkte det.."
Ytterligare ett mystiskt uttalande av Lena.


min klass

 
marsha, blond ryska, runt 20 år. kommer ifrån mosva men har bott i england, frankrike, spanien och nu ett halvår i heidelberg. hon pluggar på ett amerikansk college eller vad det var.
 
tatiyana, rödblond ryska, runt 40 år, grisnäsa och hårspännen i leopardtyg.
 
Tamara, korthåriug ryska, runt 50, lugn med bäst uttal av de äldre ryskorna, lugn men eldig förresten. hennes man stryker minsann också sina egna skjortor. konstintresserad, satte i helgen upp 15 tavlor av en känd ukrainsk konstnär.
 
Anna, ryska runt 30 med ett litet barn och en man som är hemma med henne när hon själv pluggar. den som är flitigast och den som hjälper läraren mest. kortklippt, lockigt svart hår och av fyllig natur så att säga. ryskorna är alltid prydligt klädda, anna brukar ha kostym. rar och tillmötesgående.
 
ivan, medelålders rysk man med en grå fläck i svart hår. enda mannen i gruppen och där sitter han bland ryskorna.
 
Ai, japanskan som inte kollar på tv och skrattar åt homosexuella skandaler. Långt japanskt uppklippt hår, en söt japan som är lång och lite tafflig. säger inte mycket alls, men det beror la på att hon inte kan prata tyska? hon tycker om sovmorgon och jag har inte fattat vad hon gör här i heidelberg. överhuvudtaget består turisterna här i heidelberg till 50% av japaneser..
 
Nicola, kommer från angola, pratar flytande franska och är vindögd. hare egentligen ett stort afro, men drar det bakåt och neråt och bort.är riktigt taskig på tyska och på att förstå trots att hon bott i tyskland i åtta år. har berättat om asylkontrollanter på tåg och id men annars mycket blaj.



Sen är det lena, läraren som kommer fran ukraina och är ett eldigt yrväder. jag tror att alla gillar henne. hon studerar psykologi pü eftermiddagen och undervisar oss i tyska pa förmiddagen.

Ja, det där var min klass det. Jag pluggar ju.

filosofi

Och kola, det köper man för de med chokladsmak, resten får man på köpet.

grabben i graven bredvid

Okej. han kunde inte hjälpa mig. jag kunde hämta min dator. hans chef var putt. "You can't help one customer in half an hour" fast antagligen på tyska. hans chef var den där korta, tjocka utan humor.. det var kul att han iaf verkade vilja hjälpa mig. det glädjer mig i denna hopplösa situation. jag köpte mina små hörlurar och gick efter att ha fått några skämt med mig. "You gotta tell me what you destroyed when you're leaving. Leave us a list." Jag visade att jag hade hål på jeansen och sa att det var så på alla. "I believe you".
När du flyttar tillbaka til sverige sa han. vad konstigt det kändes. just som, ja just ja jag bor inte i sverige, ja just ja, jag ska flytta tillbaka till sverige, sen. idag är det oktober, om en vecka får vi internet till huset och då lär ju de internetleverantörerna få hjälpa mig. om jag kan få upp det här på bloggen är en gåta. sitter för tillfället och håller tummarna för att det ska komma in ett datafreak här som fixar den pinliga situation till mig...

I really want to help you.

How cute he is.


bloody sunday

sunday, bloody sunday måste vara en av de bästa låtarna som gjorts. kanske borde fixa en länk till er, så ni kan ladda ner den. tja. gubben med flottigt hår som gick före mig fast jag stod direkt framför kassan är den fulaste och äckligaste i världen. jag kan bara få hjälp av en kille där för jag måste fråga varför i helvete som internet inte funkar fast det visar att jag är ansluten till w-lanet.. helvete djävla skit jag blev så lack att jag gick ut därifrån och så blev jag sugen på att lyssna på sunday bloody sunday. ja, okej, jag hänger jämt på star coffee med gratis w lan och databutikern där de hjälper mig ligger granne med den och här sitter jag är är förbannad vid ett sådant där högt barbord mot fönstret. nu gick den där gubben förbi, då har han alltså gått från databutiken, då lkanske jag kan gå dit och få hjälp. ska jag prova? jag ska köpa nya små hörlurar också, som jag kan ha när jag joggar på morgonen. varje djävla morgon. det hjälper. tapetklister under mina skor. hej då, nu ska jag gå in på den dära butiken och få hjälp. "Varför fungerar inte internet på min dator?" för tionde gången eller så. nuförtiden skrattar killen och säger tjena tjena. det är ju kul att de tär så iag. annars skulle jag sitta här utan internet, det kan jag lova er.


blaj

här sitter jag pü ett sunkigt internethyrställe och försöker uppdatera min blogg.

choklad och köttbullar

jag blir hungrig av att läsa om matmuffins och chokladutställning på nordiska museumet (som min lillasyster var på i fredags). choklad choklad och muffins. jag vill äta mat. tårta eller pizza, what ever. Dig to dig a hole.
dom vet inte vad köttbullar är här, kom jag att tänka på. idag fick jag ett paket hemifrån. svenska skor, svenska kläder, svensk soja, svensk lingonsylt. härligt, härligt tider.

Give me some swedish meatballs, that will do.

Doktor Glas

Hur kunde jag glömma.. Jag har just läst en ny bok, Doktor Glas av Hjalmar Söderberg. Hoppas just nu på att pappa ska logga in på skype så jag får ett korrekt lånekortsnummer, eftersom mitt inte funkar. Vill ladda hem de tre strindbergromanera som erbjuds på mitt hembiblioteks ebibliotek (mycket bibbla där.) vill också ha marklunds senaste, nej hon har inte skrivit den, Mia Eriksson har skrivit den. Fortsättning, mumma för en svensk i exil i tyskland.

Doktor Glas, Gregorius, den mest ondsinta person i svensk litteratur. Ja, kanske 1905, men nu? Jag förstår inte riktigt, jag tror jag har för mycket distans till den typen av problem. det känns oaktuellt. jag måste nog läsa boken igen, som i sin tur är deprimerande på sätt och vis. Doktor Glas och hans tankar är fascinerande, boken är bara 168 sidor så den kan man  läsa på en dag. Do it. Eftersom jag nyss läst "nästa som rör mig" kopplar jag ihop dem lite. Tankar på papper, lite på samma sätt. Fin skildring av stockholm, och skildring av stockholm ges också av bodil i "nästa som rör mig". Inte samma, tvärtom, långt ifrån. Stockholm som gift. Avstötande eller nödvändigt beroendeframkallande. Whatever.
Mest fascinerad blev jag av fru gregorius, kanske meningen, vad vet jag?

söndag 13.3.99

Hon känner efter om det här är att vara fri
Om det här är ett liv med någon mening i
Det är ingen som tjatar längre
Det är ingen här som ber henne stiga upp

Hon går och plockar och hittar sina gamla brev
Lite konstigt att läsa om gamla planer när hon vet hur det blev
Det är ingen som skriver längre
Det är ingenting här som är värt att skriva upp

Ändå känns det som om hela världen sjunger

Har du kommit nånstans
Har du sumpat din sista chans
Är du framme nu
Har du valt en väg att gå
och ett mål att sikta på
och är det verkligen du?
Är det verkligen du?


Ragnar Strömberg i min hjärna

Winnerbäck. Nej jag är inte ett tokgammalt fans sen 10 år tillbaka då han spelade med snoddas, 95 när vita mössor föll. Jag uppskattar honom ändå. Jag har fallit (funderat hela eftermiddagen om det där är korrekt svensk grammatik) med honom. Tagit mig upp nånstanns, förbi, bort. Kom ihåg mig då. Jag vill ha fria vägar ut, rock'n'roll i mina bröst, blues i mina lår, poesi i mina sår, gå hem med dig, gå ut, hänga längst in i baren under vintern, se häggen slå ut. Bara vara med dig på andra sidan jorden, få tid till inget alls.

Mattias alkberg sjunger om ragnar i hans hjärna. jag har hjärnan full av lars winnerbäcks sociologi, frågor värda att fundera på.
Är det så här det är att vara fri?

Hon hade tappat allt igen, varenda mening, varje hopp
Hennes utsikt var en botten, hennes drömmar var en flopp
Men ändå, där vi gick, hon skratta till och prata' på och höll sig vaken

Hon sa: "Nu har jag rensat ur, nu spelar ingenting nån roll
Nu kan det blåsa vart det vill, för nu är allt tillbaks på noll
Och här kan allting börja om, nu kan jag se vad jag förträngt
Nu ska jag passa mig för dom, som aldrig gjort som dom har tänkt
För jag vill aldrig bli en sån, så har jag lärt mig det igen
Det kanske passar nån, men inte mig och inte än"

Hon sa: "Jag säger vad jag vill, skit samma om nån skräms
om det blir pinsamt för en del, så är det ändå dom som skäms
Jag har gjort fel ibland, jag vet, men ingen mening att ge opp
Jag tror det bor en liten hjälte i varenda liten flopp
Och jag vill hellre bli en sån, så har jag lärt mig det igen
för det finns nåt bra och stort i alla om och alla men"

Varning.

"Kall stjärna, på dansgolvet rör vi oss som en kall stjärna"

De svenska schlagerartisterna släpper alltid så ultimat dåliga texter. Ny låt av mauro scocco (som senast hördes i form av komplimang av ebba von sydows stövlar i fyrans nyhetsmorgon?? alltid lika het.)
Hörni, sverige, är detta en låt som kommer rulla på dansgolven? Nej, kanske inte, den var för sölig. Fan, vad har hänt med p3 svea. Jag sörjer. Vill höra mer kvalite (gnäll, gnäll), nu har schlagern erövrat även denna arena. Lena, uggla och darin härjar där sedan deras gemensamma sommarturné. var ni framgångsrika på bloggen, lena? kommer ihåg det som en hetsjakt på varandra. Uggla bodde på billiga hotel, flashiga lena på dyra hotell och darin skrev puss&kram till fansen. (Ja jag har läst den en gång.)

Eller det är kanske inte schlager? Kallar ni det där svensk pop?

röd press

En krönikör i röd press (not: som jag läste när jag hade tråkigt på nån lektion och aho hade den på sin bänk) sågade Winnerbäck för dolly parton. Otroligt roande, nått im stil med " Vem vill lyssna på någon som slänger in en halv uppsats i sociologi i varje låt?" Sen vidare med "Tacka vet jag dolly parton, hon kommer från en riktigt arbetsfamilj och bla bla bla." jag vet inte om krönikören gillade melodierna bättre, jag kommer faktiskt inte ihåg alls. tidningen var nån gång i våras. Nån ung vänster som vet bättre än jag?

Jag gillar hur som helst vinterbäck. jag gillar att han "slänger in en halv uppsats i sociologi i varje låt", det gör mig inget alls. Den där ensamma trubaduren med gitarr stör mig inte alls. Han är med mig i mp3-spelaren varje natt.

Skandal

uppgift på skolan: Sätt dig ihop med en japan och fantiseria ihop en skandal med en smaskig rubrik. Jag försökte så smått prata med henne. Drog vad man skulle kalla skandal i sverige, nakenchock, bigbrotherdrama osv. Hon fattade ingenting. jag var övertygad om att big brother visades i japan också. jag förklarade och förklarade, tv, 100 dagar, personer, instängda osv. Hon fattade ingenting. Till slut kopplade hon tv och sa " vi kollar inte på tv." Vad, jag kan bara inte tro det, kollar de inte på tv i japan? Hon påstod det iaf, och då kan jag förstå att hon inte hade en aning om vad big brother va. skönt då, då slapp vi ta till det temat för våran skandal. Jag snackade, hon lyssnade. jag tror inte hon fatta hälften av va ja sa. jag pratar för fort, och antagligen lite för dåligt. jag frågade iaf vad som skulle vara en stor skandal i japan. Ja, hon funderade ett tag och sen sa hon homosexuallitet, det var inte okej, inte normalt. jag skrattade och sa att i sverige var det inte så. det slutade med att våran rubrik löd: (japansk tidning...)

Homosexuellt möte i sonyericson koncernen

Lol, det hela gick ut på att den svenska vd'n var homosexuell och skulle diskutera affärer i enrum med sonys vd. tidningarna nosade upp det hela och slog upp det som en rubrik. Sonys vd i enrum med en homosexuell svensk. Japanskan bara skrattade och skakade på huvudet, det skulle aldrig gå, det fanns inte, det blir inget av. Man fick inte vara homosexuell i japan. Vilket i sin tur skulle vara en skandal i sverige, ja så det kan vara.

den stora björnen

Så heter putins parti i ryssland. Ganska intressant, den stora björnen. 2007 är det val i ryssland, då får inte putin sitta kvar längre. Synd tyckte Tamara, den 50åriga ryskan i samma klass som jag. Han har gjort så mycket för ryssland. Hon verkade ganska lyrisk. Den stora björnen, inger det förtroende för dig? Jag är tveksam. Fast ryssland har ju tydliugen en björn som symbol, så de kanske gillar björnar. Däremot gillar de inte ukraina, efter presidentvalet. De spolade ju den kommunistiska kandidaten. Det gillade inte ryssarna. Ja, mycket lär man sig av att gå i skolan.

Glassigt

flod

Vet ni hur varmt det är här? (som svensk sommar) Vet ni att löven faller ändå? (massor, i högar) Vet ni att jag slänger ner mig och min traveldate (mate) vid floden och lodar med mig själv.

jag är så imponerad

det är sjukt. jag fattar inte. jag ska också bli rich girl. hahahaha. Greets för dig.

kyrkoval

Jag kom att tänka på det jag, i min egen vardag utan supervinster, att jag inte röstade i kyrkovalet. Jag försökte, men jag lyckades inte. Jag kom nämligen in på lunchen, och då gick det omöjligt att rösta. Jag försökte förklara att jag skulle flyga till tyskland nästa dag och var tvungen att resa samma eftermiddag. två timmar senare eller vad det var. Det gick absolut inte, kunde jag komma tillbaka en timme senare. Och jag kunde inte det, jag ville rösta just då, poströsta eller vad det heter. Innan jag tog tåget mot stockholm hann jag fika med Linda, Penny och Ida (som också åkte iväg några dagar senare, israel.) Sen hann jag komma hem för att äta den sista måltiden. Pappa hade gjort fiskbullar, det gick fort och vi hade inte så mycket mer hemma. det gjorde inget för jag hade inte ätit fiskbullar på många år. det smakade inte så illa. jag var spynervös och mamma skjutsade mig till tåget. Vi stod och vinkade genom tågrutan länge, visste aldrig när tåget skulle gå och då gjorde hon tecknet för "djävla kanindjävel", som min bror lärt oss för länge, länge sen. då var jag tvungen att gå till dörren och fråga om hon kom ihåg vad det betydde. Nä, det gjorde hon inte, utan hon sa att det betydde "Jag kommer sakna dig, älskade barn." Sen gick tåget och jag kunde åka och jag grinade massor den dagen och nästa och nu är jag i tyskland utan att ha röstat i kyrkovalet. Jag ville i alla fall.


unbeliveble

okej, jag antar att man inte går ut med namn och grejer på sådana där miljonärer (jag vet att det inte var en miljon ) men jag måste skriva av mig min reaktion. På poker. Ja där fick vi. Vi som sagt att det var bullshit. okej, det kanske fortfarande är bullshit för mig, ja det är det, känner på mig att det skulle vara för spännande för mig. jag pallar inte ens att kolla på en fotbollsmatch, det är för spännande, ja jag lovar. när det gäller för sverige, i vm eller vad fan som helst, så kan jag inte kolla. det är för oliiidligt spännande. vad skulle då poker vara när det börjar gälla för mer än några tior. jag tänker inte säga hur mycket pengar det är men för en som är 19 år och har 80 cent på fickan så är det förbannat djävla mycket. 10 ggr så mycket jag tjänar på en månad, kanske. Fattar ni det? Jag fattar det inte. Grattis, tokgrattis. Och du vet garanterat vem du är, det vet säkert massa andra dudes också, men va fan.

Oh hell yeah, let's dance.

läsvärd artikel

Malintips, cred till henne igen. (om nu någon skulle tycka att det var kreativt, intressant eller bra, så var det hon som hitta den.) hahahaha, det där skriver jag bara för att jag så ofta i somras fick cred för grejer som var hennes idé.

- Maja, kan inte du släppa fram den där korta tjejen framför dig så ser hon också lars winnerbäck när han spelar på hultan?
-Jo men visst!
Summa summarum: den korta tjejen är otroligt tacksam till maja.


-Maja, den där killen har inga öronproppar, hade inte du ett par extra, the hives spelar så högt.
-Jo, men visst.
Summa summarum: Killen utan öronproppar får öronproppar och är otroligt tacksam till maja.

Ni förstår ju själva hur mönstret är, malin är den goda, jag är bara materialkillen.




Så, läs nu den där artikeln och tala om för mig vilka som har roligast. Jag gillar festivaler, jag tyckte om kapitlet om morrisey i "Fans", jag skulle helst loda på beachen i san diego igen, aja, när ni läst förstår ni vart ni har mig. Vad får folk att köpa ett helrör för 1500? (okej, jag ska vara ärlig, jag vet inte vad ett helrör är. är det en hel flaska vodka?)

sure' dude

M säger:

men det finns ett bra berg och massa fina stigar och vägar och en bra skog och ett ställe med 112 trappsteg och ett med 600 trappsteg. träna träna träna!!

Robert säger:

Oj är du alldeles fullproppad med adrenalin o så då.. kommer ju bli grym!

Robert säger:

Hur går det med ditt plugg då?

M säger:

jag läser en intensivkurs i tyska. helt okej. 40-åriga ryssar, 20-åriga japanskor och så jag

M säger:

haha., grym. vi får väl se. jag har lite att ta igen so to say

Robert säger:

jadu du kommer hem till sista junior-sm o så då.. o härjar i toppen med andra ord!!


right' dude

u-sväng säger: Man får inte släppa saker bara för att det är fnurror på tråden och man inte ser vad som kommer. Det är riktigt.
M säger: nej man måste våga ta tag i problemen. inte släppa dom och inte ignoera dem. vara modig'
u-sväng säger: Vara modig! Yeah

Elegi

solen skiner och det kanske är 20 grader varmt. eftermiddag och kajaker på neckar. ensamma eller två och två. fem eller tre. disigt och ganska varmt. låg batterinivå, jag borde slå ihop butiken och gå och koppla upp mig via star coffee, snarast. sex minuter kvar på batteriet. jag har ett riktigt, riktigt kasst batteri. inte mycket mer än en timme. killarna på databutiken såg ledsna ut för mig skull och sa att det var riktigt, riktigt kasst. okej, men travelmate är min enda polare. den duger perfekt. blåa ögon kom och dom var ganska lika varann, på ytan med inte innuti. lyssna på elegi. det ska jag.


en plan

min plan för idag är att sitta bort nån timme vid neckar i solen, tillsammans med lars winnerbäck. jag trodde han var borta för mig för en tid just nu, men vissa grejer tog honom tillbaka. jag har laddat om mp3:spelaren och fick in de flesta av hans album. allt, allt, allt är så bra. "kom ihåg mig då", ja, jag kommer ihåg dig nu, jag kommer ihåg er. jag hade sexton nya mejl i måndags efter min internet svacka. sen hade jag inga, inga och åter inga och så några men jag ska försöka komma ihåg er ändå. tack för alla fina mejl, ni kan inte ana hur mycket jag uppskattar alla ord och tankar och hur skönt det är för mig att få skriva tillbaka. det finns inte ord. vidare ska jag leta efter bodilböcker på tyska. tänk att få läsa "nästa som rör mig" på tyska. då skulle jag känna mig bra. jag vill bli bra på tyska. jag vill kunna alla artiklar i nominativ, dativ, acksativ och genitiv. det kan jag redan men jag vill säga dom rätt och jag vill kunna alla prepositioner och jag vill kunna säga smarta bra saker med verben på rätt ställe och uttala orden rätt. dom har en bit av franskan i vissa ord som jag inte riktigt kan med. -tion säger man med fransk uttal. reformation till exempel. job, jazz och jogging med j som i engelska "job". jag uttalar det svensk och fult och får sitta och upprepa samma ord om och om. till och med schweden uttalar jag fel. det där schschsch - weden, blir bara sluddrigt och fel. jag kan inte ens säga sverige.


Fans

eBok nummer två.. Fans av nån svensk snubbe som rest världen runt tillsammans med fanatiska människor. fast mest han hållt sig i sverige och forskat runt bland toubefans, westlife och hårdrock. det är en av de äckligste böcker jag har läst. mlin tipsade mig om den efter att ha läst en recension, det kunde kanske vara intressant att läsa. ja, det var intressant att läsa men samtidigt äcklas jag otroligt av dessa sjuka människor. Först beskrivs Michael Jackson med fans. det är enskilda personer som får representera, kan bli hur fel som helst men jag står för den lilla åsikten att fansen borde hålla sig utanför jacksons privatliv. stor del av berättelsen handlar om fansen försök att stödja jackson under rättegångarna huruvida han är pedofil eller inte. fanatiska fans som orubbligt tror på hans oskuld, det blir bara äckligt alltihopa till slut.

Vidre handlar boken om darins fans och om de tycker han är bra eller inte, egentligen. riktiga fans ville inte de hävda sig vara men de vet vart han bor, vart han äter, att han gillar mc donalds mest och säkert vet de vart han går i skolan också. det vet jag med och jag vet att han har tagit ett sabbatsår och jag vet vad hans lillebror gör på fritiden och jag vet att han egentligen har så många kompisar och att tandställningen egentligen representerar hela honom.

abba-agnetas "fd pojkvän", hon var tillsammans med ett fan under en period, en man från holland. riktigt sjuk historia, som egentligen till största del visar vilken otroligt vanlig människa agneta är. hon behöver närhet som vilken människa som helst. hon valde en holländare. äcklig, sjuk historia, precis som kvinnan som var förföljd av evert toube, som brände ner sjösala och som skrivit en bok om sig själv. hon är psykiskt sjuk och sitter tundvis inspärrad men inget är tillräckligt och man förstår av boken att famljen toube lidit stort av hennes handlingar.

det jag uppskattade i boken var kapitlet om morrisey och om hårdrocksfans. det var något helt annat och mer en skildring av musik och artist än fanatiska fans.

i dt stora hela är det en otroligt informativ bok, jag vet numera så mycket om star wars, westlife, agneta fältskog, evert toube och morrisey. den är läsvärd men den är inte bra på det viset som en riktigt läsvärd bok är. den är intressant på ett äckligt vis.


den röda vargen

Nöjesläsning när huset var stort, mörk och fullt med konstiga ljud. Jag gillar Liza Marklund, inte speciellt för hennes deckintriger men för allt hon väver in i historien. människorna, miljöerna och pikarna. jag har läst alla hennes böcker, utom den senaste "det finns en särskilt plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra." jag har läst alla hennes krönikor på aftonbladet, och nu på expressen. jag vet hur det gått för mia och barnen från gömda, så mycket som censuren tillåter. jag fascineras av hennes sätt att beskriva människoöden och jag tycker att hon är en bra journalist/författare. den röda vargen utspelas i stockholm och luleå. norrland och synen på saker, jämlikhet och desperata människor. den fick dålig kritik har jag för mig, men den är hur som helst en del i historien om annika bengtzon. min första eBok, 400 sidor i några dagar. höll mig sällskap intill småtimmar, tills jag inte vågade läsa längre eller tills jag somnade.


nästa som rör mig

jag läste ut boken idag. det gick så snabbt, den är tunn. 100 sidor, 150? Tung är den. "Nästa som rör mig". jag vill läsa den igen. tänka på den mer. jag vill läsa den jämt för det känns bra när jag läser den. jag känner mig okej ihop med den. "jag slängde kniven i vattnet" ruset, takten, stan, parken och pojken. hur gammal spelar ingen roll, och james. jag förstår hela historien med james nu. det känns bra. vilken james? james bond? Bond? Så abstrakt samtidigt som så riktig. jag är otroligt imponerad att hon skrivit en sådan bok, jag har tänkt på det förut men inte trott det går. det känns bra att ha läst en sådan. som skriven av bara tankar, förvirrande och abstrakt men bit för bit pusslas till. som när man tänker, upplever och är.



(malintips, cred till henne. )

sex önskningar

jag önskar:

- att min frisyr var lite, lite annorlunda. (det kommer den vara när jag kommer hem till jul.)

- att mina jeans aldrig ska gå sönder. (hata hata köpa nya jeans.)

- att min tyskaklass inte vore så hopplös. ryska fryrtioåringar och konstiga asiater. man skulle kunna diskutera massa intressanta saker och lära sig massor. det vill jag. jag vet ine vad de vill men de är hopplöst sega.

- att jag kunde spela ett instrument. (då skulle jag spela mig bort bort och hem hem och fint fint.)

- att lars winnerbäck släpper en ny skiva (hans gamla duger bra. var inte så materialistisk maja.)

- att jag hade ett privat liv, och ett privatliv. det är skillnad, tänk efter. (ett eget rum, ett eget skafferi, egna vänner osv.)


laptopens liv

det största felet med en laptop är att man inte ser nått på skärmen när man sitter utomhus. det bästa med en laptop är att man kan sitta utomhus. jag är en datanörd. känslan i mitt huvud, segheten i kroppen, kanske beror det på det. va fan. ut skrek den, ut skrek kroppen. luft skrek den. privercy, jag behöver ett privatliv. familjen kanske inte förstår men jag orkar inte förklara. de får ta mig för den jag är. rummet under taket räcker inte när jag vill vara ensam. anonym i en stor park vid neckar, det går. jag lutar mig mot ett träd vars diameter säkert är 3 meter, kanske mer, det är inte det viktiga. fem meter bort flyter neckar förbi. det är inte heller det viktiga men det är en del av helheten. utomhushelheten som är stor, anonym och i mitt tempo.


Oh yeah

Ska avsluta den här kvällen nu med att gratulera min bror som fyller år imorgon. när jag väl fått tag på adressen hade posten stängt.. jag tänker på dig iaf. jag hade otur idag. jag har inte kontroll just nu. Grattis på födelsedagen!

I give you some air and I take some for myself too.

destroyer

jag är en destroyer. ska ursäkta mig med det när jag väl vågar mig över till databutiken. måste köpa nya hörlurar till min mp3, sådana små man kan ha när man tränar. inte så som mitt headset. jag ska ha det som undanflykt, även fast det är en specialbutik för datorer..
lurarna har glappat ett tag och nu är de helt döda (alla små trådar är av) och jeansen pajar och datorn med. jag kommer dock bli rejält arg om mina knän eller benhinnor pajar.

I'm a destroyer.

(hittills en blå skål och en äggkopp i köket...)

p p positiv

ehh, klaga inte så mycket. gnäll gnäll. nu ska jag berätta något roligt. jag är jämt ute och går på berget där jag bor, och imorse sprang jag uppför alla backar. iofs höll jag på att spy och hade nog gjort det om jag hade ätit något timmarna innan men det var skönt. kroppen har kännts tung (av träningsvärk och stumma ben) men när jag sprungit ett tag blev det helt annorlunda. jag var lätt som en fjäder och jag skulle tippa på att jag sprang halva tiden, dvs 30 min. så djävla bra jag är då! inte hänt att jag tränat så här bra de senaste två åren. jag skyller helt och hållet på forsmark. det finns inte en enda backe där, förutom lutningen på tre meter på elljusspåret. jag tänker inte ens försökte gissa hur mycket lutning det är här, men jag lovar att det är mycket.

igår när jag skulle gå hem kom tjejen på star coffey fram med en kaka och gav mig. jag har inte riktigt kommit underfund med varför de är så skysta mot mig. det är tre stycken som är riktigt skysta och bjuder mig på kakor och snackar med mig och så. kanske beror på att jag hänger här flera timmar rätt ofta. rätt ofta. är jag deras maskot?

Måste också ta mig i kragen och gå in i databutiken och be dom hjälpa mig. fastän det är pinsamt, ja fastän. jag har fått hur mycket hjälp som helst av dom. ljudkortet funkar inte, aj. det betyder att jag inte kan lyssna på musik eller prata skype. rätt väsentliga grejer för mig..

eine Träne

Du bist in schwarze meer eine Träne.

Komm Engeln, kom Elfen, jetzt wirt es kalt.

Hm. jag pluggar. lämnade in en översättning av "av ingens frö" till min lärare. hon är skyst. hennes namn betyder eld och lågor har hon berättat. kort, röd-blond och intensiv. Lena.

nej, nu går det på rundgång. det har inte hänt tillräckligt mycket idag. jag måste ha ny luft. det går inte. jag blir seg i hela kroppen måste göra nått.

den tyska välfärden

här finns ingen barnomsorg förens barnen är tre år. då mellan åtta och tolv. hur ska man kunna jobba då? överhuvudtaget slutar barnen tidigt, jämt. även granntjejen som är arton år slutar runt ett -två varje dag. (utom onsdagar då hon slutade fyra. när jag var arton gick jag i skolan till 15:45 varje dag) hur som helst, nån måste vara med barnen tills de kan vara ensamma. det finns fritids men absolut som senast till tre. vad jag vet kan man få barnomsorg dygnet run i sverige, iaf om man bor i en storstad. jag är inte insatt i det egentligen. här kostar det minst 2000 kronor i månaden att ha en tvååring på dagis och då är det mellan 8-12. linda skugge skulle inte kunna bo i tyskland, bara en kommentar för de som hängt med i hennes hemmafrudebatt. tyskland är helt och hållet gjort för hemmafruar. du får ersättning för att stanna hemma med barnen i tre år, sen får du ett nytt barn och tre år till. killar får vara hemma men det ses absolut inte med blida ögon av arbetsgivarna. ingen barnomsorg och en närvarande knepig kvinnosyn.

mamman i familjen där jag bor blev helt förstummad när jag berättade att min pappa stryker sina skjortor själv. det är helt självklart. finns inget annat. jag kan inte tänka mig nått annat. här stryker jag skjortor för det är vad de betalar mig, men grejen är att hon absolut inte kunde förstå att min pappa stryker sin skjortor själv. det fanns inte i hennes huvud.

det kostar 40 000 per termin att studera här, har jag förstått. plus mat och boende. grattis. ändå betalar de mycket skatt. det beror på hur mycket man tjänar från 2%-47%. 2% om man tjänar mindre än 400  euro i månaden och 47% är absoluta maxvärdet. (tilläggas bör att 2% är en specialgrej, det finns "400-euro-jobs", tjänar du däremot över 400, tex 410 i månaden betalar du 25 % skatt.)

mamman hävdar att maten blivit dubbelt så dyrt sen euron. mycket möjligt, för det är absolut inte billigare än i sverige här. det skulle vara lidl då, men jag har inte riktigt koll. det enda som är billigare är sprit (inte konstigt eftersom sverige har en så pass hög spritskatt) bensin kanske, men egentligen inget annat.

plugget

dom dricker inte vodka ur dricksglas till maten i ryssland. bara fördomar slog de bort det med, ryssarna i min klass alltså, uj uj, bara fördomar.  nån hade sagt det till mig och varit väldigt övertygande. ja vet inte vem. en liten bit av ryssland har tagit sig in i tyskland hur som helst. höga klackar, kjolor och plastjackor i ormskinnsimitation. blonderat hår med svart utväxt, högt uppsatt och pladdrande människor som ser ut att trivas ihop. resten är japs plus övriga asiater med lite inslag av spansktalande från alla möjliga ställen. i minoritet är jag och några kanadicker. japserna glider fram och har joggingdojor och uppklippt hår. alltid med en minilaptop liknande sak med tagentbord. dictionary vettu. pliplop så kommer ordet upp på japanska. massa ohippa tekniska prylar. mellan japsarna och ryssarna sitter jag och försöker förklara hur jag ser på det tyska ordspråket "i nöden ser man den sanna vännen." det gick så där.

men det är väldigt intressant och vi jämför hela tiden japan, ryssland, sverige och tyskland. boken har olika teman och just nu är det politik. idag gick vi igenom hur det tyska välfärdsystemet är uppbyggt (om det nu är nått välfärdsystem) tills på måndag ska jag skriva en uppsats om vad jag lärt mig om tyskland och jämföra med sverige.

järnspikar

det är inge kul när jag precis hade skrivit jättelångt och jättebra och glömmer skicka det på en gång. inte här på bloggen men jag bytte till att skriva här i förhoppning av att det ska gå bättre. och för att jag vart så sur på det andra stället för att allt det braiga jag skrivit där försvann.

om ryssarna och japsarna på min kurs, om bodil, om att äga. jag har kommit fram till att jag gärna vill ha det jag tycker om åså fråga jag malin om det. chokladkakor, böcker, jeans och datorer. det är ju praktiskt. don't worry, be happy.  jag ska hur som helst inte köpa några nya jeans med den enkla anledningen att jag inte tycker om dom. jag tycker som tusan inte om dom. hey, finns det inga modegurus som kan tipsa mig om ett par skysta bra jeans. det är så drygt att prova jeans. jag provar helst bara mössor, sjalar och jackor. sånt som man slipper gå till en provhytt och prova. det enda bra med provhytter är att man ser sig själv bakifrån (händer ju inte så ofta). mitt hår har växt rätt mycket. igår satt en ryska och stirrade på det och till slut frågade hon vart jag klippt mig. ja i sverige. en centimeter i nacken. framifrån ser det normalt ut. bakifrån serr det kort ut. tufft. eller så. var lite halvbra men jag har en ny frisyr på planeringen. ska jömna till längderna lite och ha halvkort eller långt och ruffsigt. kan absolut inte ha nått annat än en ruffsig frisyr för jag äger ingen borste eller kam och bara wax. tror det är loreals "out of bed" till och med.. Nej, det är sant, jag lovar. jag äger ingen kam. jag åkte utomland utan en och jag planerar inte att köpa en heller.


tyska ordsrpåk

haha nu ska jag och min frilla gå hem och plugga tyska. dagens läxa är att skriva och förklara ett tysk ordspråk med konkreta exempel. jag ska ta nått jag tycker om men det är ont av dom bland de tyska ordspråk, typ bara anfall är bästa försvar, råttorna lämnar det sjunkande skeppet och den dummaste bonden har de största potatisarna. jag vill skriva om nått bra, tex ett som jag läst förut; "det bästa att göra när du har bråttom är att ta det lugnt." jag tillämpar det här i tyskland när jag egentligen är försenad eller måste göra många saker. jag blir så lugn och allt går bra istället för att gå hektiskt och farligt till. blir det ett tysk ordspråk om man tillämpar det i tyskland?
Gör ett försök att andas sakta.

Och nu, Lidl, here we go. otrevligare personal finns inte, jag lovar! jag frågade var banaerna fanns eftersom jag letat tio minuter, och frågade därför om det verkligen stämde. haha, det skulle jag inte gjort. men det är nog för att jag är så kass på tyska artighetsfraser. men det är dom på lidl med och dom är ändå tyskar. LOL.

exklsiva nyheter...

Bodil bloggar. Malin, ffs, bodil bloggar, det tror jag inte du vet. jag har "nästa som rör mig" i väskan och jag ska läsa. när jag har tid ska jag läsa både den och bodils blogg. och vart fick jag reda på det? ebba von sydow, det är ju otroligt. hon är ett bodilfan. (haha- "fans, senaste boken jag läste. en av de obehagligaste böcker jag läst. ebba är det du?)

möten

på vägen hem från erasmusträffen som jag blivit bjuden på stötte jag på mannen som antagligen är uteliggare igen. han och jag har pratat med varandra utanför lidl men jag lbev förvånad över att se honom komma kånkande på massa kassar mitt i natten. vi pratade om personalen på lidl och om familjen där jag bodde. tillsammans hjälpte vi en kille från australien att hitta till jugenherbärge (där vi bodde med skolan när vi var här..) han var orolig att han inte skulle komma in eftersom de stänger klockan två (jag vet) men det är lugnt för man kan öppna fönstren innifrån (jag vet). jag började frysa och skulle upp tidigt så jag cyklade hem. uteliggaren gick vidare med sina kassar.

vad kan man göra för en uteliggare? Jag pratade med honom och hade stort utbyte av honom. Det känns inte tillräckligt.

möten

Aaza från tunisien. stipendiat tillsammans med 15 andra. de femtio bästa ur varje årskulls får stipendium för vidare stuider i antingen tyskland eller frankrike. Aaza var den 14 bästa, jag sa wow och då pekade hon på en kille vid ett annat bord. "He was second." Hon pratar flytande arabiska, engelska och franska, hygglig spanska och kan ta sig fram på tyska efter två veckors studier. det är grymt intressant med allt med henne och med tunisien. de fastar egentligen nu, men det gör inte hon. hon röker sen tre år tillbaka. hon ville ju verkligen åka till tyskland och var tvungen att plugga så hårt. slutexamen är nationella test i alla ämnen, på franska. maxpoäng är 20,0. som i sverige då, men ändå inte. inte nationella prov i alla ämnen sista veckan, inte i sverige. hon hade 19,2 som snitt. det räckte till 14:e. det är grymt.
vi försökte tillsammans skriva "tack för att du tänker på mig" på tyska till hennes pojkvän som skulle ringa henne men inte gjorde det. de var tillsammans sen en vecka och hon var lite konfunderad. vi lyckades inte. hur skriver man?  Det var en skyst tjej. skapligt självständigt att ta sig från tunisen till tyskland utan att kunna tyska för att studera som ingejör här. hon skulle stanna i sex eller sju år. ja, jag är imponerad!

larm

Nu´ska jag snart åka härifrån till lidl och handla havregryn och banande och annat familjen ville ha. jag vill hur som helst ha havregryn för det tillsammans med cornflakes utgör en perfekt frukost.

stirrandes ut i den tyska kvällen. människorna kan verkligen inte köra bil här, det är helt otroligt. jag cyklarm iofs som en kratta också men bilisterna parkerar hur som helst, kör efter ett glas, tutar och gasar på. det är riktigt obehagligt och jag tycker det är otäckt att cykla genom stan med min laptopväska. kommer få en sne axel. kommer bli tränad. kommer bli lugn. kommer bli överkörd. idag är jag uppe i två situationer då jag nästan blev överkörd. alla ska helst köra på en gång och jag i mitten.



jeansnoja

jag har alltid jeans. det börjar märkas kan jag lova. fick lämna tre par hemma i sverige efter att jag insett att det inte är värt att ta med sönderslitna jeans. (dom har ramlat sönder ) så med till tyskland fick bara fyra par följa med, det var ett urval som hette duga kan jag lova. jag älskar mina kläder och har en personlig relation med dem, och så går jeansen sönder. de jag har på mig nu upptäckte jag idag att de är på upphällning. de har redan en trasig bakficka men vad gör det. pappa och jag köpte dem för evigheter sen. ett par beige-blå stuprörsjeans från diesel. de har säkert hållt i 4 år, och kommer svika mig nu när jag behöver dem som mest. mina levisjeans från förra sommaren har också en trasig bakfick men dom kommer väl hålla. jag tycker inte om att jag jag kanske måste köpa nya jeans för jag tycker om mina gamla. fan, fan, fan. vad ska jag ta mig till, tyska jeans. blä. fast i hm i heidelberg är värsta hippt och har en hel avdelning med soffor och speglar bara för jeans. men jag måste älska mina nya jeans och jag faller inte lätt. such a big problem. ge mig ett par bekväma brallor bara.

(Fast! mina svarta levis som jag helt och hållet levde med i våras har jag med mig, dock med en trasig dragkedja (jag och mamma lagade dem med en tryckknapp) men ändå. jag ska prova ikväll. In joy and sorrow, my homes in your arms, beloved jeans.)

motionera mera

påminner mig själv att jag ska fråga nån sån där modeguru hur det ligger till med "powerwalkandet". hur het är jag på listan om jag går en timme varje dag, va, va, va, va? kan någon tala om för mig.
alltså kan jag härmed tala om att jag fortfarande tränar, före frukost, före skolan. (jag skulle inte vakna annars.) heidelberg från utsiktstornet (heiligen berg) runt kvart över sju är vackert. det är vitt och disigt och man ser en stad som håller på att vakna. man måste stanna upp för att se pärlbanden av bilar som genomborrar staden i krokar. jag lyssnar på HIM (in joy and sorrow rekomenderas abolut) och iron maiden.
efter att ha läst m's funderingar om winnerbäck och om rock'n'roll och om mig har jag massor att tänka på och en ny(gammal) låt att lyssna på. av ingens frö.

Du har rock'n'roll i din bröst, du har blues i dina lår, du har visor i ditt hår och poesi i din sår.

tillsammans med det, heiligen berg och neckar motionerar jag. hur motionerar du?

ny våning

jag tror nog att jag bar ner hälften av sakerna själv. nu, äntligen, är den nedersta våningen färdigrenoverad. det saknas bara småsaker men vi har burit ner hela köket. spis, diskmaskin, skåp och soffa, det har jag bärit ner. hela servisen och all mat och frusna kycklingar. det nya köket är mycket större, och är ihopbyggt med matsalen. frukost äter jag varje dag i korgstol framför öppen eld. det var så det skulle bli, jaha. ja det är trivsamt. öppen eld är bättre än tv, jag lovar! hemma skulle vi också kunna äta så bra och rofyllt. i våran matsal har pappa fixatg kakelugnen och så finns ju biblitoteket med kakelugn. ja det är sverige det. dom gör sitt bästa här i tyskland för att härmas!


En vanlig dag på jobbet

Hallå, lars, min bror. vet du varför jag inte varit på internet? jag har ju varit på opera. du skulle sett. få gå in genom bakdörren, upp och kolla in alla detaljer, sen smyga in genom en liten dörr och avvakta för lediga platser. för mig blev det åttonde raden, på högra sidan. det var premiär för FORZA av Verdi på Mannheims Theater. den röda mattan var 50 meter lång och man skådade bara män i kostym samt eleganta damer.
så kan det se ut en dag på jobbet helt enkelt, ja mitt jobb alltså. Eftersom pappan var ledig idag (båda föräldrarna spelar i symfonieorkestern) så kunde jag hänga med och glida in. kan jag göra alltid när nån av dem lediga förövrigt. mamman spelade, jag satt i publiken. i pausen gick vi till kantinen och där satt helt plötsligt alla skådespelarna och åt mat och babblade. helt klart en upplevelse i sig.

Musiken var också en upplevelse i sig i och med att jag numera väl känner mamman i familjen och mycket mer kunde leva mig in hur det. de där ibland omänskligt vackra ljuden en symfoniorkester kan framkalla var i grund och botten högst mänskliga, det lovar jag. jag vet precis hur jobbigt hon tycker det är och vad hon tyckr är roligt och hur pinsamt det är att spela en ton fel även fast publiken aldrig märker det, men det gör kollegorna, ja de andra i orkstern.
Det var i fredags det.

I lördags var jag och barnen med när pappan spelade i heilige geistkyrkan (samma som vi var upp i kyrktornet med när vi var här med skolan). de spelade de fyra årstiderna av Vivaldi, tillsammans med en internationellt erkänd violinist. jag hade hört många av stycken men aldrig hela tillsammans. det var en upplevesle utöver det vanliga och akustiken i den kyrkan var underbar. det var en av de finaste konserter jag varit på. om någon undrar vad jag önskar mig i julklapp så är det vivaldis "de fyra årstiderna". på våren när småfåglarna sjunger, på sommaren med oväder och på hösten när löven faller olch på vintern när man kan höra hur kallt det är. det var överjordiskt vackert.

Nej, ord räcker inte till. jag har märkt det ofta på sistone. Inte för hur vackert det var och inte för hur tillfreds och glad jag känner mig efter alla fina mejl och tankar och telefonsamtal.

skola

i övrigt har jag börjat skolan, ja dvs min tyskakurs. ska gå en intensivkurs i en månad. har gått vå dagar nu (i måndags var det helgdag här. tredje oktober, då revs berlinermuren. lyssna på die mauer.)
bytt grupp lite så jag ska hamna på min nivå men va fan, japsarna och ryssarna i min grupp snackar inte så bra men de är bättre på grammatik än mig. inferno att få lov att sitta och traggla med artiklar, prepositioner och infekterade verb. men kul också. läxa varje dag, vad sägs om det. (jag är jättedålig på att göra dom.) tills idag skulle man kunnde återberätta rödluvan. jag kunde den men trodde japsarna skulle ha problem, men det visar sig att sagan finns i japan också. folksagarona är riktigt rejält häftiga, samma saga med samma detaljer. Vargen också? Jajjamen, vargen också! (vi spelade den som en teater sen. jag var vargen. haha, läraren sa; ja jag trodde nog att du skulle vilja vara vargen. rödluvan var tatjana, runt 45 från ryssland.)

läreböckerna är bra, riktigt akutella teman. just nu handlar det om politik. det verkar riktigt intressant, händer ju mycket här i tyskland just nu. vad jag förstått lutar det starkt åt grosse kollision mellan die konservativen och spd, fast med merkel som kansler. det blir den första kvinnliga kansler i tyskland. spännande. antar att det tyska valet är viktigt för politikerna i sverige. där står ju också en konservativ kollision mot socialdemokraterna. riktigt intressant ska det bli! annars handlar det om EU, turkiet och tyskland. Det hart jag inget emot. jag vill veta massor.


datanörden

datatrubbel i en tysk djävla stad. jag har formaterat min c partition eftersom all musik jag äger ligger på dator, men på d partitionen. jag är stolt och jag har lärt mig massor om datorer. efter att dag efter dag ha fått kommentarer om hur proffsig jag såg ut med digitalkamera, laptop, headset och så vidare så har jag äntligen lärt mig massor om datorer också. dataorer är så bra. jag, den nörd jag är, har två. mp3 spelaren är det bästa köpet ihop med helena (som min laptop nydöpt heter, efter mig så klart.)

Killarna på databutiken är fenomenala. har säkert hjälpt mig fem timmar allt som allt. gud, det är pinsamt, kön är ut på gatan när jag är där, men det är det iofs annars med. dom jobbar nog för söligt. jag har kommit fram till att de ska få en dalahäst. igår fick de belgisk choklad (från lidl) och när jag gick igår, efter kanske två timmar så sa han att jag gärna fick komma tillbaka. kändes ganska konstigt. de har också halvt om halvt sagt att jag borde jobba där. jag undrar varför, för jag kan inte så mycket.
i övrigt planerar jag att ge dom lite svensk musik, skulle kännas gött om man kom in till lite kent, lite sahara hotnights, elin sigvardsson och bad cash quarter istället för den eviga avril lavigne. de spelar henne jämt, jag vet, jag lovar.

I'M BACK

haha.. mitt bloggande fick sig ett abrubt stopp tack vare mig egen godhet. mitt tips helt enkelt; låt inte en tysk vid namn andre försöka koppla ihop din laptop med en annan genom nätverk. min dator har efter det vägrat att koppla upp till internet. fem, sex dagar utan internet, jag vet helt ärligt inte när det hände mig senast. men som tur var så är ju jag och killarna nextdoors (databutiken granne med star coffee då jag lodar internet) polare. vi är det sedan jag hängde där två-tre gånger om dagen för att få dem att fixa min dator. (jag hävdade att dom borde hjälpa eftersom jag köpt mitt w lan kort där.. (det var grundinställningar i mjukvaran det var fel på. dom är de skystaste killarna i stan på den bästa butiken.. haha))

så nu är jag tillbaka. uppstressad av min internetbrist. hej alla jag saknar och som tydligen (!) saknat mig också. Sophi och Feli, jag ska försöka fixa bilden idag. vet vart starbucks ligger.