Dröm om dagen

ska man skratta eller gråta?

(eller skylla på dålig luft.)

Man kan också tänka på något helt annat. Som choklad. Men jag har ätit alldeles för mycket choklad ikväll. Sorry då.

Nej men tänkte på en grej. Global hållbar utveckling var det. Ska fila på det.
Heldag på Eko idag. Lunch i Humlan. Vardagslyx/lunch. Plugg. Promenad i botaniska trädgården och middag. Middag är bra. Blev alldeles förskräckt när jag inte kunde komma på senadt jag lagat mat. Men no worries, jag har nog mest dåligt minne.

El Forno med bruchetta rödvin och johan igår. Tulpanfestival och tidig morgon. Kaffe och Dn. Puss&hej.

nu vill jag designa tidning. Ge. Mig. Energi-Tid-Mod.

Sommarens första smak

det är natt, som vanligt, som brukligt - vid denna tid.
Lasse Lindh spelade tydligen på norrlands ikväll, hade inte en aning. Hade inte en aning om att norrland hade -04 släpp. Dagen genomdrevs med trevlig föreläsning, lunch i värmlands trädgård, plugg i café alma och samtal mellan kofi annan och jan eliasson ("kommer du ihåg när du ringde mig från sydafrika ... det jobb du gjort på ett år är mer än vad vanliga människor kunde gjort på tio år...") Sitter i gön-blårandig kofta i min soffa. det är ju sent, igen.

Lyssnar på "satan vad ont det gör" (...när du sårar mig...)

Vi var ju så klart på kalmar. L'ETE. SOMMAR. Jazzbaren och fjorton drinkar senare i kö. Elektro tills öronen gick isär. Hej då johan måste äta middag om än sen så måste gå till johannesgrillen äta strips - sen middag kl 01:35. Det var välbehövligt.

Trevligt, halvdan fredag. Kom aldrig igång. Vet ej varför. Kanske brist på middag. Tenta snart. Huvudsaken? Nja. Vet inte riktigt vad huvudsaken är. Har skrubbat mina kinder med sådan kräm. Len som schimpanskind. Ska sova.

Kan inte skriva ett enda vettigt ord. Det är ju redan ljust ute. Känner instinktivt att jag vill vara uppe, alltid, alltid. Pallar inte att sova. Tänker att jag drömmer mardrömmar, och om inte så vaknar jag halvt och tror att jag är del av graf för att illustrera tullkostnader. Jag är Q - Du är C. Vi möts aldrig, vi blir aldrig ett. Sjukt.

Vi är team

God Morgon!
Idag blir en bra dag.
Jan Eliason och Kofi Annan samtalar obs framframflyttat till 16:00. Kaffet kokar, jag sitter med en halv banan i handen. Inte suck. Inte arg. Lisa Ekdahl sjunger om att falla och ingen stod där, att följa sitt hjärta. Smärta - sorg och ensamhet.

Jag har dock stark tilltro till denna dag. Det är årets sista föreläsning, värmlandslunch för att fira, Kofi och det är slutligen Jazzbaren och L'ETE på Kalmar. Tror helt enkelt att denna dag bli kul.

Nu: Frukost.
Imorgon: En annan dag.

Hårdvara

tentaplugg går till så här: man pluggar. Och jag älskar faktiskt att lära mig saker. Puss.

tänkte skaffa struktur på mitt liv. började med att kopiera dagboksinlägg från känd websida. Beräknade det till ca 400 inlägg. Efter 150 Ctrl c // Ctrl v ger jag upp och går in i duschen. Klockan var då halv ett på natten och jag hade fyllt ut 111 sidor med text ur mitt liv. Det är sjukt det.

Idag har jag lärt mig det här;
"Cournet-modellen" (förhoppningsvis)
Subventioner med alla dess underbara möjligheter.
Efterfrågeelasticitet.


Men lärt mig och lärt mig, blir man någonsin fullärd? Det enda man kan vara säker på är att livet går vidare. Paus från livet och TTA i Piris utlånade hörlurar. En urdrucken sportdryck. Utsikt över eko-bibblan. Takhöjden borde vara bortåt 30 meter. Själv sitter jag tre våningar upp och insuper allt desperat pluggande. Vad ska man hänga när man blir stor då?

Nonsens

18447-59


I call you - hang up
See me in the morninglight
I do adore you

Söndagen den 20:e Maj

Nån gång ska jag lära mig blogg.se funktioner. borde kunna ske på ett snyggt och smidigt sätt.

Kommer snart att ha lyssnat sönder Looking for gold. Vet ej om det går. Hoppas ej.

Har snart tagit mig igenom ett år. Tre tentor avklarade. En kvarstår. Positiv statestik.

Avklarat min del av Laboremus studiecirkel på tema Diskriminering och Jämlikhet. Ämne: Turkiet&EU.

Åt frukost på take away från Hugos med Johan nere på bryggan. Life's good!



Solen skiner, det står en knallrosa karaff på mitt skrivbord och påminner om svunna tider, Concretes i högtalarna, värme och inga strumpor. Ska cykla till Flogsta igen, känner att det börjar vinna mitt hjärta, tredje dagen på raken nu. Plugget kallar. Jag och Emma ska kombinera de bästa av ting - Nytta och Nöje. Studier och Solsken.

Natten är ung

18447-77
18447-76
18447-75
18447-74


det är härligt väder ute. det är vårbalsnatt. jag och linda bestämde oss vid tiotiden att ta chansen och dansade till slut till svensk hiphop på ÖG för att ta oss vidare till V-dala och svänga runt under finska flaggan. Och vad händer nu? Klockan är snart tre, det ljusnar ute. Solen kanske går upp, jag hör fågelkvittret ända in på mitt rum. Ljuvligt.

Idag fick jag dessutom veta att en kille jag brukade känna ska sälja sin dator och leva utan. - Den tar för mycket av hans tid. Denna datanördkille. Kanske skulle han själv inte kalla sig nörd, och jag menar det inte som något att sätta emot honom heller. Han var bara helt enkelt nördig med sin dator. Det känns fint på något sätt. Det känns som renlevnad och livskvalite.

Puss&kram. Nu ska jag gå ut och fota lite.

Dag går mot natt

18447-73


maja borde sluta drömma sig bort, ta mer tag i livet och kanske lyssna igenom nån skiva ordentligt alternativt dra nått gammalt över sig.
samtalade med en viss miss piri på vägen från flogsta höghus via vansinnesfärd till entrén på ÖG. Så fick hon också en del av denna säsongsavslutning, the queen. Jag antar att jag satt där och tjurade över att befinna mig i Flogsta (så under gårdagen var det världens ände. otroligt orättvist mot de som var där.) när det var säsongsavslutning på knas. Källaren var som vanligt het, det var som vanligt pol mag representans och som vanligt dansvänligt. Ge mig nått med gin funkar alltid i baren.

För att vara lite mer rättvis mot flogsta så är utsikten från taken där magnifik, vi grillade och drack whiskey i solnedgången. Såg framför mig en förhoppningsvis lyckad takfest under förhoppningsvis lyckad inspark augusti-07. Tror Per och jag råkade fundera på att putta folk över räcken, men det dementeras å det starkaste så här dagen efter. Alltså - det kommer inte att hända. Men hur som helst, har man möjligheten skall man absolut besöka våning sju två trappor för festligheter snarast. Det är nog det bästa med floggan. (plus all ni som bor där <3)

Annars diskuterades det festival i säffle och på andra ställen, lineup på roskilde och hultsfred, 60-tals soul på vinyl och the though alliance katastrofala (?) liveframträdande. Jag och juppan bestämde oss för att ta en öl. Det var på tiden. Och emma och linda och jag ska fika. Kalas-bra kan man kalla det.

Bäst idag: Att faktiskt sjukt mycket sjukt bra folk bor i Uppsala. Och så nära mig. Och jag så nära dem. Men gudars så trevligt då.



Boom Dunk

Dagens skämt: (obs gammalt.)

-Vill du gå med i facket?
-Fuck you.

Och bitterhet slår tillbaka, på en massa plan är Sverige bäst, högmod före fall eller tvärtom. Life's good och sluta aldrig tro på det du tror på.
Klockan är halv fyra. Tack och hej.

grow the beat

Jag behöver raka linjer. Behöver några att hänga upp säckiga kläder tillika slarvig känsla på.
Kanske ska klippa lugg, eller helt enkelt acceptera ruffsigt hår, alltid morgonfrilla och halvångest över stripiga löshängande delar.


Och kan inte neka till att jag börjar bli sugen på vårbalssläpp. Valborg i all ära, helt otroligt bra dans om man ser till kvalborg med Laakso och soulgolv i hörna längre in men det börjar bli längesedan. Men så klart, jag saknar Piri, mer elemenänt dancingmaster får man leta efter. Ska kanske sluta gnälla. Kanske ska rycka mig i kragen, städa rummet, ringa några samtal och sedan sätta mig och plugga några timmar. Släpp är det ändå inte förens vid tolvtiden och sedan ihållandes framåt småtimmarna. Kan bli sjukt bra, och annars kan man alltid somna och sova sin välbehövda skönhetsömn. Idag längtar jag efter mitt framtida kk-kort.

Värt: kk-kort
Ovärt: Betala 100 spänn i inträde.


ps. på göteborgs där det händer i natt är dj'n alltid småfet och smått lyrisk över mellanstadiets dåtida existens, summa summarum: go wild and crazy med dirty dancing feats michael jackson och bubbelgumhiphop.

ps2. det är tenta om två veckor. vad kan vara bätte än en het pluggnatt lördagen den 19:e maj?

Life goes on

inget superavancerat men ändå fantastiskt. känner mig dessutom som ett äkta knife-fan eftersom jag tycker att nya skivan är sjukt bra.
Och kan man annat än att uppskatta när artister tar sin musik i ny riktning. Cardigans är bra exempel, deras senaste skiva blev nerskriven på grund av ny riktning men kan man vara mer tråkig eller trångsynt. den är sjukt bra.

Jag känner mig själv rätt, och ibland får jag helt enkelt inte saker gjorda. Såsom att ladda ner the knife's nya skiva. kanske grundar sig detta inlägg egentligen i alla glädjedanser till the though alliance nya skiva no chance. Hur kan man göra en sån bra skiva? Det finns inte. Den är så bra att man börjar gråta. Lyssna på looking for gold så förstår du.

just nu verkar the knife ha kört in sig på en mer melankolisk bana, och hur skönt är inte melankolisk electro? Dessutom verkar musiken och livet ha fått indien/asiatiska/mellanöstern influenser.

Ute: Vilda västern
Inne: Magdans

Bevis för magdanstrenden:

1) The though alliance - Something Special (Känn rytmen)
2) Lindsay Lohan tar 90-talet till nya höjder. Magtröjan är tillbaka.
18447-72


/Your Bitch - the moment you believed that we have never met.

Valborg - en bild säger mer än tusen ord

18447-7018447-6718447-66

"Det är visst nån som är tillbaka"

bloggen dog visst. men jag lever och är bättre någonsin. kanske blir det comeback.

vet inte riktigt varför bloggen dog. vet att livet var lite smått upp och ned och att det hela slutade i en helnykter dansession samma natt som the ark vann melodifestivalen. och där var inte jag, men juvelen och monte mardi spelade på norrlands och vi bara dansade och dansade och blev aldrig trötta. någonstanns där träffade jag johan och det roliga är att han var kvar på söndagmorgonen, halvt intrasslad i mitt liv. Rätt upp och ned där och då fick han vara del av söndagsfrukost på hälsomaner med josefin och mig, och allt föll till rätta för en sekund.

tack för det.

sjukt nervös var jag. och livet sprang ikapp, ifrån. hej då bloggen. hej bloggen.
johan och jag hade sushidejt. jag trodde jag var bra på sånt, men han var bättre. summa summarum; man är inte snyggast när man äter sushi. men det gick bra.

några oplanerade beslut smög sig dessutom på. Jag är numera insparksgeneral och kommer i höst få lov att göra mitt bästa för att smälta 70 reccars hjärtan. Lycka till, mig själv. Men nåja, vi är bra team.

Under en ursäktssession med min 1Q föreslår han mig att kandidera till chefredaktörsposten för Nationens tidning, landskapsposten. Sjukt bra idé tycker jag och i valborgsvimmlet slår jag till. Landskapet valde mig och det värmde mitt hjärta.

Just därför kommer jag ägna sommaren åt att chilla i solen, jobba, öva kreativt med inDesign samt plugga in pk raggningsrepliker.

(och en tenta kvar. en liten tenta i stora universum. annars är allt klart, kirrat, färdigt, bra gjort och GODKÄNT.)

ps. det finns ingen natt som är bättre att vandra hem igenom än uppsalanatten.

RSS 2.0