Söndag-måndag sång

En skrivbordsdag är kanske den bästa dagen hemma för då ligger det en liten hund på min fötter och kanske en katt på datorskärmen.

Jag läste ut "Hör hur ditt hjärta bultar i mig" av Bodil Malmsten i morse och sen gick jag ner och läste DN präm till pärm och åt sjukt mycket frukost med en liten hund som hade sin haka på mitt ben. Klappade de för tjocka, tydligen, katterna. Sen ställde jag tillbaka klockan en timme och sjukt bra start på dagen måste jag säga.

Mail, promenader och telefonsamtal och min familj, den bästa. Snart ska jag åka tillbaka till Uppsala men först potatisgratäng och äppelkaka.

Puss.

pa. Sen, om en månad, åker jag till Beirut!

dagens uppdatering

Det är så mycket som händer i alla liv.
Och jag kan vara en sån sopa.
Men då klappar jag mig på axeln och säger, det är okej. Gör helst inte om det bara.
Helst inte en sopa i dina ögon, men absolut inte i mina.

Annars lever jag glada dagar med för hög telefonräkning, pluggdagar och just nu en helg hemma hos mina föräldrar. Vi skriver högskoleprov och äter falafel. Snart iaf.

Jag ligger under mitt duntäcke och lyssnar på skivor och försöker förstå världen/mig själv/alla andra. Tar en paus då och då. Ansträngande ju.

Och allting bara rullar på. Vet ej hur jag ska hantera det. Men med ylle som material, sammetssneakers, hörlurar och fotöljer att plugga i funkar det.
Och just det. Det är lördagskväll. Inga fester, inget glam. Och så sjukt bra! Jag har köpt en ny bok av Bodil Malmsten istället.

Puss&hej, trevlig helg.

ps. I love hösten.

onsdag natt

back on track, det är natt igen, någon slags onsdagsnatt. dagen har bestått av pannkaksfrukost, föreläsning om multiculturalism - good or evil med Pro Adam Kuper, lyxlunch, stadsbibblanplugg, frisören, födelsedagsmiddag, konsert och dubbelavsnitt greys. En helt perfekt dag om du frågar mig men nu kanske det är för mycket natt och för lite sömn just nu, men vad gör det om hundra år och denna natt är ändå nice,

Imorgon är en annan dag.

Puss&hej // God Natt

Måndag - det är höst nu

Livet är skört och visst kan allt vackert saknas. Sönderslaget i en liten hög och det gör ont att se det.

Och egentligen handlar det bara om att kunna andas.

Och det blir en så bra vecka.

Inget rus,
men vänner, höst, studier och kreativt arbete.
Sy, läsa, skriva.

Träden utanför mitt fönster har tappat sina blad, jag har påbörjat kulturantropologi B2: religionsantropologi, andra andningen, aldrig ge upp, allt är så otroligt vackert.

Puss alla fina/glada/underbara.

Politik ist angewandte liebe zum leben

Man kunde ju tycka att här skulle stå något mer vettigt, något om samtiden kanske. Poesi, romantik, något att fylla ut din mening med, och kanske min.

Politik handlar om att vilja och att ge människor makt, inte ta den ifrån dem. Bra politik är investeringar som får kosta men som betalar igen sig. Politik är inte tjat tjat tjat. Delaktighet och något annat, mer flyktigt, en känsla, du kan, du kan, du kan, vi kan tillsammans.

Istället tänker jag på olika låtar jag skulle vilja lyssna på, jag tänker på semester jag borde planera. Jag vill, och ingen kan ta det ifrån mig. Och på jobbet går det också bra.


Det är över nu.
Och jag kommer ihåg alla dagar med dig.
Dem är över nu.

Jag hör att något annat kallar på mig.
Och vida vidder, vintervida slätter.
Och du, du, du.
Nej.

Ingenting annat än nuet.

onsdag natt

FRA
SJ
LSU

Förkortningar som är aktuella i mitt liv just nu.
Spännande att konkretisera. Mer sånt?

Ideologi
Romantik
Förväntan

Relativt relevanta ord för samtiden, just idag, just nu.

Puss&hej

RSS 2.0