En flod i östeuropa

Det är nån som är tillbaka, det är inte jag, det är inte du.

NYHET: Daugava. (jag fattar ingenting, mår inte LW bra med sitt kiddie och fästmön? Denna nya skiva verkar ju heldeppig. Please tell me more, om du där ute vet något, berätta! Försökte googla men hittar ingenting matnyttigt.)

Jag har varenda låt
med Winnerbäck, +/- 10 höftar jag standardavvikelsen till. Jag har köpt varenda skiva, jag har låtit min hjärna förlora sig i textrader och gjort ord till mina. Jag kan citera och lyriken har alltid kommit till mig. Här finns ord som kan beskriva vad jag känner när mina egna ord inte räcker till. Jag har brev med citat och syftningar om att det här är mer jag än något annat - jag tänker alltid på dig.
Laddade ner senaste skivan från piratebay. Jag har inte köpt den, jag tycker att omslagsbilden är ful. Jag ska nog köpa den, har ändå lyssnat på "om du lämnar mig nu" fler gånger de här dagarna än jag tänkt egna fullständiga tankar. Försöker förstå, koppla tillbaka. Jag tänkte att nu, äntligen nu i natt, ska jag sätta mig i höstmörkret och lyssna, det skulle komma till mig. Krypa ihop i ena soffhörnet och låta tankar sväva bort.
Någonstanns bröts det, förlåt.
Jag kan inte ta till mig det här, andra ord beskriver vad jag känner. Jag sitter inte i något soffhörn, jag sitter ytterst på en stolskant, halvsömnig.
Kanske om jag kände mig olycklig, kanske om låtarna handlade om val i livet och framtidstro, kanske om Johan aldrig kommer hem inatt.


Någon annan är tillbaka i Helsinki - helhelg med finfinskan. Knas och Boom - vilka succéklubbar, nu är det bekräftat ännu en gång! Svettigt på knas, bra liveband (irene + elias and the wizzkids) på Boom. Dessutom grym DJ från Fagersta! Söndagkväll efter sorgsamma vinkningar i vägkorsning, hårda handskak och långa kramar. Samtil bort i natten och ett avbrott med Johan på Ayakos innan han måste tillbaka.


Puss. Nu ska jag lägga mig i min ypperliga säng och läsa "Meine freie deutsche Jugend".


ps. Ayakos ombyggnation är klar nu, det finns stekbord som liknar en bar där man kan sitta direkt och äta. Även en mer japaninspirerad avdelning där man tar av sig skorna och sitter på golvet. Sushi är bäst på riktigt.

THEY MADE A STATUE OUT OF US

THEY MADE A STATUE OUT OF US

Jag älskar hösten. Kanske just speciellt denna höst.
Har dock för mig att förra hösten. Första hösten i Uppsala var grym. ? Och som jag älskade min höst i Heidelberg. Längre bak i tiden älskade jag nog ingen höst. Höst var bara kris kras i relationslivet. Kassare betyg, hårdare vindar, högre smällar när huvudet slog i garderobsdörr, mer diskussioner som bara slutade helfel, fler krossade drömmar. Kunde samla krossade grejer i en skål och dra nitlotter ur den, återläggning på återläggning.

Men vi skippar det. Höst är bra, höst är nystart, höst är litegrann chokladmousse på för dyr restaurang, middagar med vänner, med familj, besök hos M&M, middag med Johan. Jag som är uppe i det blå, som missar middag, jag älskar middag. Frukost och lunch med för den delen. Livet är fyllt med lyx.

min bästa tid är nu

Måste säga att det känns avsevärt bättre att blogga på natten än på dagen.
Jag älskar natten. Det är sent, det är mörkt. Jag hör lite bilar. Tänder några ljus. Lyssnar på bra musik.
Vissa kanske kallar det varva ner. Jag kallar det extrabra kvalitetstid.

Har efter förra veckans intensiva lyssnande på "Begin to hope" nu laddat ner "Soviet Kitsh". Ja, du hörde rätt, mera Spektor till mig.
Nepp. Bra dag idag. Läste lite skolböcker. Gjorde lite finlir på anteckningar. Fattade en hel del grejer. Mådde dessutom bra hela dagen. Vi åt middag på ekocafét. Jag mådde inte illa av pencillinet som jag gjort hela tiden fram tills dess. Bra möte med tidningskonventet.
Och yes, nu sitter jag här, med massor med grejer att göra alternativt sova. Jag tror att jag ska sy på mitt senaste projekt.
Jag väntar på Johan dessutom. (Brukar iofs vara rätt omöjligt att göra.)

Men Puss Darling.

Fakta

jag hostade nyss på min dator.
Att vara sjuk suger verkligen. Tumlade upp i morse och var bara sjuk-sjuk-sjuk. Jag är inte sjuk tänkte jag och var på väg till föreläsningen. Sen tog det tvärstopp pch gjorde bara ont överallt. Oj, jag kunde visst inte gå, inte röra mig. Jobbigt läge och sen grinade jag lite. 1172 - sjukvårdsupplysningen tillika bokad tid på Samariterhemmets akutvårdcentral. Coolaste doktorn och nu sitter jag med pencillin. Mamma sa; Ta det lugnt.
Själv känner jag mig som en hetsig snorunge. Denna smått misslyckade dag missade jag 4x45 minuters undervisning. T-fördelning, vad är det? Lånade bok som heter "Sant eller sannolikt". Jag ska lära mig det där. Hoppas att det funkar att ge sig fan på något / skriva lista för att sedan beta av lista.

Känns som att detta inlägg består av noll fiktion. Ska bygga på det lite med att skriva om längtan ut i natten. Skall beta av anteckningar, få klart upplägg i huvudet, bara just det. Sen då? Jag vill ha lite extra spänning just i natt. (Vill inte alls dryga runt i nystädat hem utan mål eller mening.)

Puss.

Miss dear life

Jag ska kolla på andra avenyn, på högupplöst tv. Försöka slappna av min kropp utan hets. Musiken den senaste veckan är för deppig. Ikväll middag med bästa S samt internetdejt.

Hösten kallar. Puss.

ps. ska göra lista samt bli frisk.

Reflektion från helvetet

Jag hörde förresten att alla hatar pol.mag. Det var igår i fyllan och villan över några öl, sittandes på fejkmattor från ikea, det var som meze-afton utan tillbehören. Vi försökte diskutera varför det var så.

Och antagligen för att det vi läser kan vem som helst, vart som helst läsa. Man kan sälja glass/knark på Ibiza samtidigt som man tar kurserna på distans. Ändå satt vi där, vi går ett program som inte behöver finnas, ändå finns det. Och dom som har gått det finns överallt. Det finns de som skriver högskoleprov i evighet för att komma in på just det, just här.
Jag personligen valde Uppsala för att jag kan åka hem när jag vill. Det kan jag inte från Umeå eller Lund. Mina båda bröder bor här. Min syrra bor i Stockholm. Det gör min mormor, morfar, moster med sambo och kusin också. Mina kompisar från gymnasium bor i stor utsträckning i närheten. Vips är den hårda, kalla, konkurrerande karriärshetsen borta. Jag valde pol.mag. Uppsala för att det var ett grymt strategiskt val - och tråkigt. Långt borta från Öresundsbron och okända gator. Långt bort från den verklighet alla fristående kursare lever i. Och sen, ibland, alldeles-alldeles underbart. Och som alla andra, med någon slags plan för framtiden. Vem vill inte dit?

blä. Och hur mycket i världen handlar inte om missförstånd och dålig kommunikation samt mer eller mindre dolda fördomar.

PS. enligt ekonomerna här i stan är pol.mag. vänster. Ekonomer är höger. Bara för att man inte klassar sig som höger är man alltså vänster. Men förvånad är jag icke, icke förvånad då ekonomprogrammet är en smula onyanserat. Då tror jag pol.mag. är mer nyanserat, vänster tror jag dock vi inte att man klassificera det som. Men vi får väl se. Undertecknad är ansvarig för den årliga undersökningen om recentiorernas bakgrund. Förra året hade vi 35 % miljöpartister i klassen.

Puss.

Det är höst på vår planet

18447-82Det är höst. Pepp från alla möjliga håll om att bästa tiden är nu. Utsikten från mitt nya hem är bästa möjliga. Från mitt sovrum - tre stora träd som börjar skifta och dö. Från köket ser man domkyrkan högt över alla gamla tak. Gustavianium, skandalhuset, diverse bostadshus och nationer. Tror ej att man kan bo bättre, Kalmar är min kvarterspub, luthagens livs är närmaste butik. En tvärgata ner finns Fyrisån. En gata bort ligger bokhandel, chocolateri och Ovandahls. Uppsalaromantik så det räcker och blir över, det är så att jag spyr av att skriva ner mitt försök till miljöbeskriving.

Läste ut Madame Terror och kände tomrum. Kom efter tankar åt öster fram till att Okänd soldat var på tur. När jag fyllde år i mars fick jag dels nyss nämnda bok samt Svinalängorna. Sedan finns Orlando, Den dagen kastanjerna slår ut är jag långt härifrån, introduktionen till InDesign, Naiv Super och säkert 100 böcker till. Krig och Fred, Brott och Straff, Tingsten och Cora Sandell. När jag i natt krisade i min ensamhet tänkte jag på Litteraturvetenskapen. Det kommer att bli så fint. Som gymnasiet åter igen, fast med grymmare upplägg. Ser framför mig en blandning av tysk grammatik samt samtal om litteratur. Bla. Nu blev det mer spypropaganda för ett vackert liv. (Men någon gång ska man väl vara värd det.)

Puss&hej, nu ska jag på födelsedagsfest och eventuellt slutar denna kväll med The Maryonettes live på scen.


ps. Höst är nystart.



And it breaks my heart.... (I hear in my mind all of this voices/music)

Alla har väl vaknat upp och kännt att livet verkligen suger. Och han frågar om det hänt något utöver vi inte fick komma in The Club efter att vi lämnat stället, att allting stängde 01, att min bästa Finska för oöverskådlig framtid bosatt sig i Helsinki. (Allt detta som synes helt opåverkbara saker.)

- Vad är det som är fel?
- Allt!!
- Vadå allt?
- Allt suger.
- Suger verkligen allt?
- Nej.... Du suger inte.

...

- Jag älskar dig ändå. Nu behöver du inte vara ledsen mer.


Men jag är förhelvete inte ledsen, jag är inte sur (även om det första jag sa i morse var; Jag är så djävla sur.) Nej, det är inte sur jag är. Jag är less på ekorrhjulet. Det spelar ett spel med mig just nu, pressar mig på gränsen; Säg nej, säg nej, tacka nej, sluta göra sig till. ... och det funkar tills det inte funkar igen. Det funkade till 11:57 i morse.

Nu, med höstlov mellan tiden, händelserna, livet, solen skiner, låttext som Samson came to my bed, told me that my hair was red, told me I was beautiful and came into my bed. And he told me that I'd done alright, and kissed me 'til the mornin' light, the mornin' light,and he kissed me 'til the mornin' light.

Nyss avslutat samtal med Helsinki. Nästa helg blir Knas på fredag, Boom goes the dynamite på lördag, livet går vidare, perfekt.

Någongång blir det torka.

Det påminner mig om önskan av solnedgångsmöten.
Jag dribblade bort mig själv, föll långt innan mål.
Det kommer regna i evigheter, för smala passager,
Det blir inga blomsterarrangemang längs med denna vägen.
Nattliga tankar utan svar och utan frågetecken,
ibland gör allting sig bara lite extra påminnt.
Och jag snubblar baklänges och faller rakt ner.

Ej cool i natt

det är så där mitt i natten igen. jag lyssnar på "om du lämnar mig nu". Singel från Daugava. Jag tror inte att jag gillar det. Det är för konstlat sorgligt. LW är ingen sorglig människa längre, i så fall handlar det bara om hans personliga privatliv. Dessutom fryser jag. Och det var ett rätt snöpligt slut på en kväll som kunde blivit så bra. Kalmar var bra, och så skulle vi bara gå. Att komma igen var sedan uteslutet för vår del då insläppet var stängt för alla. Det sög och jag blir less. Det verkar hur som helst varit ett bra dansgolv senare. Skitsamma. En halv panpizza senare, nån kopp te, nån hopplös diskussion om politik och nu lyssnar jag på Oh Laura. Det är ganska lagomt perfekt för tillfället, saknar inget kaffelatteliv.
Ska bara tvätta bort smink, bädda upp sängen och lägga mig där, måste-vill-kan&ska. Inatt läser jag ut Madame Terror, sen kanske det får vara bra med Guillou för ett tag. (författaren av Grabbarnas stora machobok). Men jag gillar Madame Terror och jag gillar böcker.
Vet inte riktigt vart jag vill komma, vill komma bort från det här.
Tänker mig ett förtrollat trollspö som ger oceaner med tid för höstiga promenader i ensamhet, bara fotsteg och fladdrande löv. Trollspö som tar bort hets samt pengabekymmer.

Kass natt? Vet inte. Tända ljus kanske lyser upp i mörker. Jag är inte så cool i natt. (har ont igenom ben.)

Come in to my world, I've got to show you, come in to my world, I've got to know you!

Hallå, ni är jätteknäppa! Vilka är så besatta av min blogg att ni besökt den fastän jag inte uppdaterat sedan det vackra datumet den 17:e juni?
Förstår att detta känns väldigt pinsamt, egentligen är det pinsamt för min del också. Jag skulle bara bekräfta för mig själv att statistiken stod på 0 över sommaren men så gjorde den inte det.
Nåväl, det är kanske blogg.se som försöker smöra in sig hos sina användare genom att slumpmässigt gå in på alla sina registrerade bloggar.

Men om det mot all förmodan finns någon där ute som saknat mig så finns jag här igen. Jag utlovar en höst med smaskigare skvaller, djupare svackor och vassare låttips.

Och du, du lovar att ge dig till känna och kommentera lite då och då om hur vädret är just där du är.

ps. jag vill ha låttips också.


ses då.


ps. imorgon är det premiär för physique. Krazy Fiesta kommer, självklart kommer även jag att vara där, med KK glider man inte överallt. Fint, det kommer att bli ett fint år.

Gult är fult

Låttips i natten:

Regina Spektor - Field Below


(Handlar lite om att vara vaken mitt i natten. Är en sådan natt då jag önskar att jag kom på en massa smarta tankar, du vet. En sådan natt då jag önskade att jag var en smula mystisk. Jag är dock bara den där som aldrig räcker till, bara släpper till, glider undan + blir förkyld. Men livet går vidare har jag hört.)


ps. Funderar på att köpa ny kappa på HM, snygg färg tänkte jag att den skulle ha. Det blir nog inte av, nej, fungerar ej ihop med nyårslöftet. Ja, det om att inte handla ett enda plagg under detta år 2007. Går så där. Ska summera i slutet av året. Får hålla tillgodo med färglös marinblå duffel så länge. Eller knallig klarröd. Men känns så där.

ps2. Ikväll var det musikquiz på kalmar. jag kan ju inget sådant men beställde varm choklad med cointrue och vodka. Det satt fint det, åtminstone något. Johan fick applåder + gratis öl. När ska det hända mig?

bloggen 4-ever

Jag hittade min blogg. Jag älskar den.
Det är sen natt som vanligt. Men ovanligt nog för bloggen så sitter jag på svartmansgatan 14, det är mer rofyllt än det varit på länge.
Det var som efter att jag och kellerth gjorde slut. det är som när jag kollade på filmer med Harry Potter eftersom jag inte kunde sova. Det är en stor varm trygghet, på något vis. Kellerth är borta för alltid, jag hörde att han fått en parasit i kinden. Undrar vad han har hört om mig?!
Svartman 14-346 är tända ljus och skönlitteratur. Hit flyttade jag efter att insparken var fixad, vi gjorde det. Vi gjorde layout för V-Dalas nationstidning, höstens första nummer har redan kommit ut. Färg-Colour.
Har typ inte hunnit laga lunch sedan juli men lugnet lägrar sig. Simma lugnt, hoppa grupptryck, ta höstpromenad.

En del får jobb, exjobb, praktik, nya kurser, mfs, utbytesstudier. Jag har fått Statistik A. Kanske har jag hittat hem. Våren är ett enda virrvarr av möjligheter, precis som resten av livet. Kan dock se mig själv i en stor soffa, någonstanns i en ljus lägenhet, men i framtiden, ja i framtiden menar jag då. Fram tills dess ska jag spana in livet.

Puss&god natt

RSS 2.0