Framåt är bakåt och bakåt är nu - hej

Framåtblick 2006 (helt lösa och oserösa spåningar innan läggdags.)

Mycket vår.
Mycket musik.
Mycket skysta jeans.
Mycket tyskland under våren.
Minst ett land till innan augusti. (denna punkt är mycket lös/driftig/påverkningsbar/rolig)
Träning!
Sommar
Jobb
Val / Kval / svettningar&promenader
En helt ny underbart spännande höst. (Hej, ni vet väl att det är höstarna man kan påverka mest? Det är då det händer.)

Övrigt så hoppas jag att jag kan köpa de skivor jag vill ha, att jag får mitt löneök, att det blir vår fort så jag kan få börja använda trevligt upprullade jeans och linnen. Hallå vår?
Vad gött!


Bekymrad hjärna

Japp, ovanstående stämmer samt trött maja.
Klockan närmar sig tolv för dem som inte iaktagit det och jag borde sova. Jag borde ha duschat, eller åtminstone tvättat mitt hår som inte kommer bli bra/som jag vill om det är nytvättat. Jag vill ju vara lite häftig/are.

Kanske borde duscha alltså. kanske borde fortsätta läsa i nån av de fyra böcker jag läser. Eller mejla om nått till någon. Typ i tyskland. För jag har fått jättetrevliga mejl från dem. Det blev jag så himla jädrans glad för, faktiskt.

Summa summarum 2005:

Jag släppte ett förhållande.
Jag såg väldans massa väldans bra band live.
Jag åkte till San Diego.
Jag tog studenten.
Jag var på hultan.
Jag sommarjobbade.
Jag blev arbetslösa/hängde på arbetsförmedlingen.
Jag fick jobb i tyskland.
Jag var där.
Jag fortsatte vara där.
Det gick så där.
Jag åkte hem och är hemma nu.
Jag känner att det ska bli kul att åka tillbaka, det är något som gör det.
Jag har lite planer och grejer på g.
Det kommer bli vår inom kort.
Fasiken vad najs.

Gott nytt år.




God morning Joan

NÖRD!


Nyårslöften sa jag?


Jo, det kan nog tänkas. Jag har ju fått massa nya böcker som jag vill läsa. Synd att böcker väldigt snabbt blir femton kilo. Tur att de inte väger handbagaget så jättenoga, snarare inte alls.

Övrigt så ska jag nog ta med mig åtminstone ett dricksglas i normalstorlek. Det är en av de grejer som saknas i deras sk hem.

Jag ska också slänga med en del kläder som är för små för mig men kanske lagom åt Leoni. Jag tycker så synd om henne för att hon är tio år och inte kan lattja runt lite. Jag ska lattja lite med henne. Början är att hon ska få massa randiga tröjor och sen ska jag överlåta massa skivor och massa bra musik till henne. Borde skaffa cd-brännare, borde introducera musiksmak. Hon borde ha en mp3. Det får man nog inte som tioåring i tyskland. Jag har aldrig fått en heller. Men hon kanske kan få låna min cd-freestyle? eller min gamla walkman? (nej!) Ja men tusan, vilken bra idé, jag ska ta med min cd-freestyle och kolla om hon inte vill låna den. Och mina skivor alltså. Attans, jag har inte så himla lång tid på mig nu, måste ligga i rättså hårt för att få in dem på rätt spår så de blir erfarna popare. 

Härmed presenterades projekt 1.


Ser ljust ut, ser snö

Reality check, somebody, number one.


Kopps var underskattad, av mig själv. Jag måste ha sett den i dåligt sällskap förra gången. (ursäkta den jag såg den med. Tänk om det var jag själv?)

Fixat donat, vad mer kan man begära? Jag har sorterat min bokhylla, sett "snäll rebell", sovit till tio varje dag, åkt skidor och firat jul. På sätt och vis allt annat än jag trodde, på sätt och vis allt jag ville. Nu återstår nyårsfirande. Jag är bjuden på en fest, och det är den jag ville gå på. Det tror jag i alla fall. Gullvalla Bygdegård, här kommer jag. Ehm. I morgon. Jag tycker själv att jag ska ha snygga kläder på mig, det får väl duga? Det är min stil iaf. Eller svarta vintagepumps kanske inte men va fan. Jag ska ju vara i skogen så jag kanske struntar i dem. Men hur som helst, det där med kläderna - det handlade nog mest om färgvalet? Eller har jag fel.. Jag kommer inte ha färg. Jag är inte riktigt sådan. Men ja. Man kanske borde ändra på sig? Men jag tror inte det... Grymma nya jeans, om ni frågar mig. Jag känner mig riktigt med i matchen. Gråa stuprör från acne. Oh lalala. Det är så rätt. Nåja, jag kan väl uttrycka min lycka över att ha hittat så snygga jeans som är så bekväma. Jag tror inte att det är sant, att de är mina alltså. Två par.

Tralalala säger jag. Det var inte det här jag trodde att jag skulle blogga om idag. Första gången på massor med dagar, nån vecka. Hej alla som loggar inte här varje dag, nu ses vi igen.

Jag ska snart åka tillbaks. Det ska bli skoj. Jag ska skriva om mina nyårslöften senare, tror jag.

Barn av vår tid

Ja, du kanske tycker att det är omdömeslöst, ja rent utav kanske oansvarslöst, men jag har övergett min packning för nån timme nu. Kokade lite knäck som jag ska äta i natt i min ensamhet. Om det blir nån kvar ska jag bjuda lina. Kanske blir det till och med lite kvar till sara. (sara jag kommer vara vrålhungrig. jag vill äta svensk pizza, tror jag.)

Ja just ja, du kanske vill veta vad jag har ätit idag. Jag åt frukost och lunch helt normalt. Havregryn och schupfnudeln alltså. Jag, Jeanie&Jackie hade en trevlig lunch, och nu ikväll har jag ätit ett kokt ägg.

Plus choklad, bondkakor, pepparkaksdeg, mandarin och knäck. Tralalal, jag har så trevligt så. Imorgon ska jag stiga upp halv fem och sen ta en taxi. Jag ska sitta där i köket och titta lite, tänka "hej då", fan vad skönt. Ta det bara lugnt och kanske kan jag äta frukost.

Jag ska inte packa datorn. Det blir bara onödiga 3-4 extrakilon att trixa med. Onödigt. Filmer och musik tar jag med mig tillbaka på dvdbrännskivor. Hey, I'm cool man.

Tralalal, Hej och hå nu är det jul. Ändå upp i backen och mmmmm.
Idag är det den 20 december. Klockan är snart tjugo i tio och jag ska gå och packa.

Se. Jag är inte så oansvarslös jag inte. Jag kommer ta mig ända hem, ända in i kaklet. Taxi, buss, flyg, buss, tåg och sen bil. Jag ska gå med mina egna fötter med. Tillsammans med alla de här kommunikationssätten ska jag ta mig ända hem.


du och jag jonathan

Men när jag var som ensammast, och allt var död och grått - hördes av plasket av en åra, såg jag skymten av en annan båt. 



Tralalalalala

Rövarkungens son

jag vet inte vad jag ska göra. jag är så otroligt aufgeregt (upprörd?) så jag går åt. jag mår illa. jag får spasmer. Ryck. Jag är helt otroligt hispig. Jag vill blunda samtidigt som jag spärrar upp ögonen och gapar jättestort för att ta in alla intryck.

Än en gång ska jag göra det här helt själv.

Jag ska åka hem.
Förra gången åkte jag bort. Den dagen jag lämnade sverige var konstig och så otroligt lång. Egentligen är den ända tills idag. Nu blir en lång dag natt.
Jag bakade tårtor och tog bilen fram på torget. Jag träffade linda, penny och ida på ett café och drack nån kaffedrink. Jag lämnade tårta på bilskolan och på mitt jobb. Jag vinkade lite med bilnycklarna och åkte hem och åt lunch med pappa. Mamma skjutsade mig till stationen och vinkade på perrongen. Jag grinade på tåget och skickade sms. I uppsala träffade jag kalle och camilla för en fika till. I Märsta gick jag av tåget och blev upphämtad av micke och vi åkte hem till raffa. Där kollade vi på scrubs och sen åkte vi till max. Sen hämtade vi sofie och åkte till kth. På kth träffade vi johan och hängde på deras studenthak. (jag ringde sophia bara för att prata. Ehm, bara så du vet så var jag 23 och pluggade datateknik på kth.) Jag pratade med malin och sen åkte vi inte till stockholm. Vi åkte runt i stan, åkte fel, tog pendeln, kom fel, hamnade mitt i stan. Avverkade några timmar på en karaokebar och tog en promenad längs med kajen från statshuset. Klockan var runt tre. Micke var den sista jag såg när jag gick på bussen.

Lång natt blir till dag.

Denna natt är en sån där otroligt konstig natt, inte lik nån annan. Jag ska försöka packa min väska. Det känns som att jag inte kommer klara av det. Den väger redan max och jag tror det är minst tio kilo som ska ner.

Ska jag ta med laptopen hem? Jag tror inte att jag kan bestämma det själv. Varför egentligen? Tanka över filmer på den, så klart en anledning. Hur mycket plats finns det då? (öh, sluta undra och kolla istället.) 12,3 gig. Ja, jag borde fylla dem. Med musik, med filmer. Jag och min travelmate ska trots allt leva ihop ett halvår här...

Sova? Nej så långt har jag inte tänkt. Men jag borde nog. Klockan fem i morgon ska jag ta en taxi härifrån. (A orkar inte gå upp och skjutsa sig. Sa hon idag. Det tärde på mig och höjde min nervspänning. En aning.)

Nu åker jag hem med rövarkungens son vid min sida. Vi ska ha det så djävla nice.

munk

Vad ska bloggen få för liv?

det snöar

Vad sägs om att snön vräker ner utanför fönstret. Vad sägs om lunch och sen träna? Vad sägs om att mejla lite mejl och sen jobba och sen läsa en bok hela kvällen.

Vad sägs om att jag ska börja packa för kvart i sex onsdag morgon går min buss. Jag får sällskap också, Lina ska hem till sverige samma dag och med samma flyg som jag. Det var så himla trevligt att träffa henne senast så det ska bli skönt att göra det igen.

Nej. Vad sägs om att göra lite aktion nu. Jag hör tyskar skrika på avstånd, hmm, tror att M fortfarande stör sig på mig. Jag visade mig inte förens vid tolvslaget igårkväll och då sov han. Stackarn som fick städa och laga mat själv. Synd att jag tycker att han borde klara av det.
A till M:
"Kan du göra det?"
Angående om han verkligen kunde koka soppa.

Musik

Det finns några artister som betyder mer än andra. Dom jag verkligen tycker om och behöver. Ja, verkligen behöver. Ibland behöver jag lars winnerbäck så mycket att jag kan sitta och stirra rakt in i en vägg bara jag får lyssna på honom.
Minnena med elin sigvardsson är egentligen inte de ljusaste men vad gör det idag, i slutändan, i verkligheten. Det finns kanske ingen låt som ger just mig samma lyckorus som "song for anna", och ta sen bara det där lilla solot mot slutet. Jag svävar i kapp och jag vet så väl hur skönt det var att stiga upp runt sex en måndagsmorgon i februari och promenera igenom uppsala. Jag och Elin och Anna.
Lisa Ekdal är speciell. Otroligt djävla speciell, skulle jag vilja lägga till. Hennes låtar på den senaste skivan tillsammans med Lasse. "De band som binder mig här ska jag långsamt lösa upp.." Ibland finns det inget bättre.
Marit Bergman. Jag kan ogilla henne mest i hela sverige men hennes låtar är ändå det bästa ibland. Där finns precis det. Du kan ju tycka att hon är färgstark, popig och fjollig, men det är precis vad jag gillar hos henne. Ibland, ibland inte.

"New York so much colder than I thought, I'm coming home."


Lene Marlin, Frida Snell, Hammerfall. Mina älsklingar. De finns alltid där för mig. Didos senaste skiva. Och inte att glömma, The cardigans. Nu på det senaste har jag och the caridgans en nytändning. Precis så är det. Precis så ska det vara.
Det är dem här, och inga fler. Det här är artisterna jag älskar. Som jag behöver. 

Och nej ja jo så klart. Jag behöver musik. Utöver det här så finns det en mille av andra. Fan vilken tur.

 

Reflektion

Nej, nu har jag suttit hela söndagen och funderat på vad jag ska göra av min dag, och hittills har jag inte kommit på någonting.
Jag har legat intrasslat i ett duntäcke och lyssnat på "goodbye my lover" av james blunt, länge, jättelänge faktiskt.
Jag åt Lunch. Johanna sa att man knappt såg någonting av mig längre och jag och A hade en trevlig pratstund. M verkade störa sig på mig. Det skiter jag i för jag är ledig idag.
Jag tänkte att jag åtminstone skulle träna idag så jag gick upp för att byta om. Jag läste ett kapitel i harry potter och sen somnade jag, fastän jag sov till tio idag. Jag tänkte att jag behöver nog sova och jag vet att jag vaknade upp och allting var kristallklart;
Att jag tycker att det är knepigt nu och allt allt känns suddigt med vissa personer och min framtid, det ska faktiskt inte förstöra för mig. Nu är nu och det jag vill det ska jag göra. Jag är jätteglad att jag ska åka hem, jag är så glad, så glad, så glad. Problem måste så klart tas itu med men att oroa sig för dem i förväg ger ju dubbeltrubbel.
Kristallklart var det. Sen somnade jag om.

När jag vaknade tänkte jag att jag nog skulle ta och byta om ändå, vad skulle jag annars göra om jag inte skulle träna. Jag satte mig upp med min mp3, som jag lyssnat på hela tiden. Halvsittande försökte jag övertala mig själv att byta om. Det tog 3 am serenades, baby, dry your eye och olycksyster. (För ej insatta personer så lyssnade jag igenom båda marit bergmans album, samt lisa ekdals sensaste album.) Nån timme senare och fortfarande halvsittande stängde jag av hjärnan och stålsatte mig för att byta om. Det gjorde jag och en timme var jag ute och tränade. Det var snö ute och jag frös som fan. Det blev mörkt och jag misstänker att jag trampade i en hundskit. Djävla tyskar. Jag tänker inte bry mig om det.

Sedan dess... har jag duschat. Pratat med mamma och pappa. Sett bilder på vårt kök. Ätit en knäckebrödsmacka. Nånting saknas, jag borde äta ett äpple.

Är denna dag förgäves, bortslösad? Ska vi rösta om saken? Gör som ni vill. Jag vet vad jag tycker.

Tankepaus

Jag lyssnar på "av ingens frö" och är lite nere. Ämlig. Konstigt nog gör den låten mig gladare. Jag ska snart gå ner och äta knäckebröd. Livet här i tysklande går på tomgång. Jag skulle kunna gråta livet ur mig, i fem minuter. Längre än så orkar jag inte gråta. Jag har ingen lust att skriva mejl, ingen lust att läsa böcker.
Jag ska åka hem. Idag gick det upp för mig hur stort det är, vilken bubblande och fin känsla det var. Hem, bara hem. Inte till allt, utan bara hem. Och mår jag dåligt av sverige ska jag gömma mig hemma, jag kan. Jag känner extremt hårt hur jobbigt det är att inte känna sig tillräckligt. Idag gick det upp för mig att jag är bara jag. Och jag måste göra det som känns bra för mig. Det krävs ganska mycket av mig för att komma så långt i mina tankebanor. Det är lixom jag som ska komma hem och eftersom det är jag som ska komma hem så är det jag som måste säga nej, stopp och "det går inte". Det är ju bara jul.

Det kommer bli en paus att komma hem. På samma sätt som det blev en paus att komma till tyskland kommer det att bli en paus att komma hem. Jag behöver faktiskt miljöbyte för mina tankar. Det kommer vara stimulerande tror jag. Våren 06 måste få ett svar och lika så måste en plan göras för sommar/ höst 06. Det är egentligen skitkul. Men jag har varit stressad och ledsen och inte insett attn det är skitkul. Fan, det är så himla intressant. Jag kan välja precis själv och ta mig så djävla långt jag vill. Nån liten apa har bosatt sig i mitt huvud och sysselsätter sig med att spela pingpong bara. Det gör mig så himla förvirrad. Är det så här det ka vara?

Jag letar efter känslan, egentligen. Ibland glömmer jag bort att det är det jag gör och det är då det blir svårt. Känslan för grejerna, passionen. Jag vill hitta något som jag vill göra och jag vill göra det så djävla bra. Ett jobb, ett ställe, en universitetsutbildning. Jag är verkligen inte där ännu, men jag vill komma dit. Jag vill göra det så djävla bra.
Jag vet att jag kan det.

I know your face and you know my

It may be over, but it won't stop there
I'm here for you, if you care
Goodbye My lover

Should I be feeling

verkar vara en fin kille, den där James Blunt. Hans röst påminner mig om Tracy Chapman... Good bye my lover...  Jag gillar hans röst skarpt. Varför kan man inte köpa album med tillhörande musikvideos? Känns nästan som att det borde finnas, så man kan kolla på dem i datorn.
Jag tillbringar lite tid nu på lördag natt med att kolla på musikvideor.

Lasse Lindh - Svenska hjärtan (vilken låt var mer sommar?)
Håkan Hellström - 13 (den hade jag inte hört.. "skulle du råna en bank för våran skull, låt mig veta det isf.)
Frans Ferdinand - Walk away (stackars mig som inte upptäckt killen än)
Coldplay - Fix you (klassiker)
Britta Persson - Defrag my heart (inge vidare..)
Hello Saferide - if I don't write this song somebody I know will die. (den tröttnade jag på fort. dålig kopia på marit som jag verkligen gillar kändes det som..)
James Blunt - Good bye my lover (verkligen kvällens favorit.. Jag ska få albumet snart.)

Och ja. Nu ska jag bara lyssna på james en gång till, sen ska jag sova. Tränade idag. stavgång 1,5 timme. det var skönt det. Jag och leonie var på bio, saint ralph. kul kille, bra film...

James. good bye my lover.

för dig som tycker att det verkar vara trevligt att kolla på så här många fina musikvideos så finns dem på aftonbladet.

En fundering

Tja, varför ligger det så nära till hands att racka ner på så kallade "modebloggare"? Jag läser dem själv och ja, vad ska man säga.
Jag tror att det är ärligheten som man kan reta sig på. Jag gör det. Öppenheten och ärligheten. Jag har själv ingen lust att blogga så, det känns så sårbart. Det är ju tamefan sårbart också. (dom blir ju sårade.)Jag har funderat över detta ett tag nu och kommit fram till.. Typ inget.
Min reaktion kan ibland vara: "Men va fan.." Jag kan tycka att de har en liten värld, stalkersfasoner efter Lindsay Lohan och hyperhippa Nicole (eh, jag kommer mest ihåg nicole från det där programmet ihop med paris. Det känns ganska långsökt att koppla ihop dem två med de de är idag.. Stilikoner, ehm?) Men va fan. Spegeln som visar ens innersta drömmar, är det en bild på Lindsay eller? De där klänningarna, när ska de bäras? Det vore sjyst med lite verklighet bakom. Så men va fan. Sverige kanske kan bli lite glammigare till slut. Eller så, börja lev.

Jo, jag har visst kommit fram till något. Det är fel att tracka ner på öppenhet och ärlighet. Det är ju intressant. Det är faktiskt det som gör det hela intressant, det som fyller ut ytligheten. Anorexin, överviktsproblemen och pojkvännerna. Jag önskar bara alla en god jul och något vettigare att göra än att kolla på idol. ( ja just ja, idol är slut nu. Anges vann. Titta jag är inte efterbliven fast jag inte kollat på tv på flera månader.)


Ett försök till bildförklaring

Vad sorgligt att titta på bilder från san diego. Det tar som en klump i halsen att det var så länge sen och att det aldrig händer igen.
Jag kommer aldrig flyga till san diego tillsammans med båda avgångsklasserna på forsmark våren 2005. Men va fan fatta då. Vi gick i skolan ihop två år och som sista grej innan avslutningsveckan med studentskiva, bal och student åkte vi till san diego och hade semester, allihopa, ihop. Vi bodde på hotell och vi hade en pool och åt ananas till frukost... Att ens försöka beskriva det känns bara... Ja.. Det går inte. Mission beach, pasific beach. Det var väl inget vad man kan kalla äventyrssemester, även fast vi åkte vilse i los angeles och somnade på vägen hem till fyrverkerier från disney land Los Angeles.
Förlorade änglar, hej, kom tillbaka.

Nej, det kommer aldrig hända igen. 
 

En vacker dag i maj på san diego air port

18447-30
(jag är inte säker men jag tror att det är jag som står och stirrar in i kameran och ser ut som att jag har vinterjacka på mig (svart hoodie). Babsen bredvid är helt enkelt Pj och anton. I bakgrunden syns robin, björn, juppan, biffens mössa, och ja, man ser bebbos öra också. Hmm. )

Ankan. Tack och bock för lånet av bilderna. Härligt att se dem igen. Jag har inte med mig några forsmarksbilder alls. Har du många? Eh. jag ska nog fråga dig på riktigt.


Det här var inte heller igår

18447-29

(men väl också i våras. San diego - jag saknar ord. Om man nödvändigtvis vill veta vart jag är på bilden så leta efter bruden med störst solglasögon och converse på fötterna..)


Det här var inte igår

18447-28
(men väl i våras... Okej, jag är hon med grön/brun bikini och rynkiga knän. WIHOO)

Tips

Det här tycker jag var intressant. Roliga män vill ha tråkiga kvinnor? Roliga och bitska kvinnor vill ingen ha. Det är nog dem som blir vassa och helsköna skribenter, författare och komiker. Sen, till slut, så hittar de den rätta och gifter sig en regnig dag och blir lyckliga i alla sina dagar. (mamma sa att man får ett lyckligt äktenskap om det regnar på ens bröllop. Det regnade på våran student med och hon sa att de gällde nog för det med.)
Det gäller ju att kunna se det positivt.

Come cover me

Jag är så trött, så här trött har jag inte varit på länge. Ett tag nu har jag varit långt borta.. Nästan ett år tillbaka i tiden. Lunar få ta de hårda smällarna, där skriver jag av mig det som inte är till för allmänheten. Egentligen är det väl bara till för mig, jag bara kan inte. Jag har inte kunnat se det överhuvudtaget alls.
Jag hade ett förhållande förra hösten som slutade ganska abrubt i januari i år. Eller aldrig började. Att säga abrubt var väl att ta i. Att det var länge sedan är sant. Att det inte alls var abrubt är nog mer sant, för vi visste det båda två. Jag hoppas att det blev bäst som det blev, inte bara för mig alltså. (eh, det finns nog massor med människor som skulle säga att allt annat vore befängt än att han borde må bättre utan mig. Jag förnekar inte att det var dåligt.) 
Strunt samma då. Nu har jag tänkt på det där ett tag, det är nog färdigt för den här gången. Jag är bara så himla trött. 
Jag kom att tänka på det när jag gick uppför berget i eftermiddags. Samtidigt som jag gick uppför hela berget utan att bli anfådd (hur det nu gick till) tänkte jag på nått som jag glömt nu men som fick in mig på det här spåret.

Var så god, här fick ni lite ärlighet. Annars har det varit en konstig dag här i tyskland, nått ligger i luften och jag skjuter min löneförhandling på framtiden. Bråk?
Jag ska bara hämta harry potter, sen ska jag sova.

Jag är så trött.

Natten skyddar de älskande

Positive

Någonting snurrar i mitt huvud och gör ont

Sen snurrar det ner genom halsen och tar några extra varv

Det gör fortfarande ont

I magen leker det, någonting, tornado

När det kryper sig förbi knäna och ner mot tårna fryser jag mer än jag kunde tro jag kunde

Jag tror att det är brist på medkänsla av en för snäll person som…

…inte vill tro att det är rädsla eller feghet eller brist på mod

Men det hör nog också till

Snurra, snurra, snurra min värld

Ge mig mod och låt mig bara vara feg när jag inte borde gå längre

Dela min rädsla och ta mig i dina armar

Ta emot min medkänsla och tvinga mig inte att vara dum

Låt mig vara snäll, oh, snälla, snälla, snurra min värld


Åh, jag vill snurra med dig, bort och längre bort, runt och tillbaka

Jag vill vara trygg i dina armar och jag flyga med dina vingar

Jag vill ha dina råd och jag vill få ge dig mina tankar

Snurra, snurra, snurra min värld.


Snurra bort mig.


Die Eine

"Darf ich den Lied hören, den von der Man, der die Frau so sehr liebt?"
"Haha, ja aber klar."


När hände egentligen det här? Jag och Jakob (jackiejingle) har blivit bra kompisar och vi har jätteroligt. Fan vad bra. Det trodde jag inte från början, verkligen inte. Det är roligt.

"Kann wir dann Harry Potter lesen?"
"Natürlischschsch"

(Jag tror att jag lyckas med att få honom frälst på harry potter med. YES!)

...

får man göra sådär (pekar neråt.) ?

Besudla inte mitt omdöme med förnuft (timm gräshoppa)

nemi


For what it's worth

Ensamhet är inte samma sak som frihet

säger Ms Niva.

Frihet går aldrig att kombinera med trygghet. Inte från någon annan. Någon annan kan släppa dig fri. Någon annan kan ge dig trygghet. Båda två kan du bara få av dig själv. Var så god och ta för dig. Jag tror att det smakar bra.
säger Ms Nordstroom.

Feathers and Doom

Träna var det. Jag fick bara lust.... Att ja.. Blogga. Så nu gör jag det och nu har jag gjort det. Cardigans i mitt huvud och några tungar tankar i halsen. Jag behöver rensa upp och inte vara så hård mot mig själv och min omgivning.

Fan. Harry Potter är snart slut. Den första boken alltså. Jag får ångest av att tänka på det. Det finns fem till men sen har jag läst serien tre gånger. På tre olika språk. Nästa bok är den sista. Ångest, ångest.
Jag är beroende.


Idag har jag skrivit mejl. Bra. Snart kommer oc, kanske imorgon. Bra. (det är jag också beroende av.) Två världar jag vill ha. Den tredje finns här, precis bredvid mig. Nu ska jag gå och ta ett dopp.
Hej då.

Bang Bang Bang


 Ensamma minuter bankas in i mitt medvetande
När jag tänker på dem blir de långa
När jag kysser dem blir de njutningsfulla
Kommer det finnas en rätsida gömd
Till för att hittas
Av mig eller om någon annan hinner före
Tiden ger mig ett svar,
oavsett om jag vill ha det eller inte
Ett sådant val man inte gör
Ett val man aldrig väljer
Man bara får det
Man bara får det
 

Varsågod säger livet och ger dig
Valångest över något du aldrig frågade efter, men ändå
Den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket
Det var nån som gapade över hela stycket och miste chansen
Att se när någon gjorde sig illa på hans väg upp mot de
Andra som man kan se, som har lyckats få hela stycket
Eller ska man säga misslyckats
Ordet är i din mun


All for a happy end

Medelmåtta. Potta.
Du är inte tillräckligt speciell, skrek han.

(I hennes huvud skrek han att hon inte var tillräckligt speciell.)

Tyst nickade den gråa massan med.

HON sprang och sprang i cirklar och efter allt och alla.

Likt vem som helst som var häftig nog

Efter vem som helst som sprang tillräckligt snabbt

Kopia av alla som hon trodde på.


Jag är inte söt.

Jag är inte lilla gumman.

Jag är inte gullig.

Jag är inte speciell nog.

Nog inte alls.

Söt. Gullig. Speciell, lilla gumman.


Lilla gumman vad gullig du är och vilken söt klänning du har. Speciellt söt var den.

HEJ DÅ kopia.


Vackert vin flyter genom dina ådror

Söta droppar rinner längs din kind

Vad hemsk du ser ut när du gråter, älskling


Nu för tiden varken vågar eller vill jag se mera

Jag har stängt av mina kanaler och tar inte emot flera intryck

Jag skulle ha gjort det för längesen, det var dumt, nu slipper jag ju.

Allt. ALLT. Just ja, jag slipper allt nu.



Dum. Dumdidum.

Elefantpojken trallar för sig själv där han går längs med stigen.

Landet är Indien och han är faktiskt gullig.

Elefantpojke är han för att hans pappa var det.

Kanaler har han hört talas om.

Sinai, den kommer det nog aldrig att sina i.

Men man ska aldrig säga säkert.

Han är speciell nog.


Flowerpower

De andra här har nån typ av halsfluss/influensa. Med ett sådant virus i kroppen tänker jag inte riskera att träna helt enkelt. Kaffe, harry potter. Blaj, jag gör mitt yttersta för att de tyska barnen ska gilla harry potter. jag ska läsa alla sex böckerna högt för dem om det så behövs.
Imorgon.
God natt.

Go around and take a three with you.

Hey dude.
Jag har inte tränat idag. Jag tyckte att jag hade lite ont i halsen så jag tränade inte. Jag duschade och åkte ner på stan istället. Alla julklappar utom en och ev några till är klara. Efter det mötte jag upp Sofie för en kaffe och vi (läs: jag) smidde onda planer om hur vi ska få igenom löneförhöjning. Det kommer gå bra. jag ska bara ladda lite.

På min last.fm top 50 är de 45 översta the cardigans eller a camp. Eller vad sägs om "dont blame your daughter (diamonds)" 26 gånger. Den ligger etta.

I return to where we were

Hmm, konstigt, jag hade tänkt sova för länge sen. Imorgon ska jag upp hyffsat tidigt, jobba förmiddag och sen träna och sen en sväng på stan, hahah, mohaha, ja fyra fem timmar åtminstone. Säg nått som är skönare än att kunna vara ute så länge man vill och ha en ny snygg randig tröja på sig. Jag ska handla julklappar men om allt går min väg så tar det bara en timme, dvs, massa tid för mig och en kopp kaffe och en skön soffa nånstanns, och mina böcker. Och mina böcker. Har bla börjat läsa om harry potter serien, på tyska så klart. Och sen har jag "längta hem" som pocket och "röda rummet" som eBook.

Drygt. jag blev otroligt sugen på scones med apelsinmarmelad. Apelsinmarmelad har jag inte sett skymten av här. Inte scones heller. Sova var det. Först ska jag skicka två mejl på tyska. Lyssna lite mer på håkan hellström tror jag.
Hej då.

Jag dansade när jag var tolv, jag var högt över varje golv, och om jag inte kommer ner, spill inga tårar för mig mer. FÖR jag var bara INTE GJORD FÖR DESSA dagar.
 
 
   

In the round

kyrk

Låten är don't blame your daughter (diamonds), och jag tänkte bara berätta att jag tycker att det finns en så himla effektfull paus 2:38 in i låten.  Runt 1:33 är det inte heller så illa.

The song you singed today wasn't always in your head.



The song you singed today wasn't always in your head

Don’t mail me cash because your money is no good.


Alltså, det här med the cardigans har fått mig ut på djupt cardigansvatten. Kom igen, ge mig emmerdale och lite mer. Jag sitter ju här och lyssnar på 50 låtar med shuffle och repeat. Om och om igen. Och om igen.'

Och fy fasen vad fint det är här i bakom på berget. Tyskarna, de vet dessutom hur man ska bygga bänkar. Fyra plankor men det var bekvämt. Så där satt jag idag under min promenad, på den bekväma bänken i solen. Det var varmt och skönt, utsikten var magnifik!
Den där bekväma bänken alltså, dit ska jag gå igen. Det är så lugnt och skönt här. Två timmar rinner bort och känns som en halv evighet när jag äntligen kommer tillbaka. Det kallar jag kvalitetstid. Tack.

(lina var kul att träffa och klok att prata med. Jag åt salamipizza, hon åt indiska kikärtor. Det är hon som är häftig, det är jag som är jag. (fast jag drack indonesisk mangoläsk och guavaläsk.))

min mening

synd att "the cardigans" är ett namn som passar sig att säga fort massor med gånger, men fy fan vad bra de är!

I'm loosing my favorite game (and you're loosing your mind again)

Idag har jag haft diverse konversationer med mig själv,

Maja vill gå obere philosopischen weg, och tar av mot det håll hon förmodar att den är. Eftersom det var så länge sen hon gick där så var hon inte säker. Efter ett tag kommer hon på att det var nog fel ändå, och vänder. Sen kommer hon på att det var nog fel att vända och vänder igen, för att fortsätta mot det håll hon gått åt först. Sen går hon där ett tag, men tänker att det kan inte vara här, så hon ställer sig och tittat, sen vänder hon och går några steg tillbaka, men tänker nej. jag går som jag tänkte först. Fem meter bort ligger avtagsvägen.

Äta fruktssallad med yogurt och havregryn, ja det vill jag. Tänkte jag. Sen ploppade det bara upp... Men jag kan väl få äta på en stor tallrik då...? (haha... jag tyckte det var kul, men man ska kanske tillägga att familjen här enbart äter yogurt i miniskålar... okej. insiderskämt med mig själv. Moget.)

I övrigt har jag sprungit runt en massa och nu blir jag snart sen till min träff med Lina. Hoj skoj.

The little holes in your vains

I natt när jag kom hem läste jag tydligen sex sidor i harry potter boken. Ja du vet, den jag lånat av Leonie, det är den första, fast på tyska.
Dom sidorna fick jag läsa om. Det var skoj. Jag säger bara, fan jag älskar harry potter. Han är DET.

Igår var det också skoj, oj oj, värsta sköna finskan måste jag säga. Så typisk finsk att man hade kunnat gissa det på att bara se henne på avstånd. Helena hette hon och hon jobbade 45 timmar i veckan med hushållsjobb - för 260 euro. Helt plötsligt känns mitt jobb mycket mer lyxigt. Sen var det Stefan, en tjej från Qubeq, Kanada. Hon såg precis ut som en tjej som gick på forsmark ett tag. Det var förvirrande. Och sen Sofie, från jönköping. Det var gött det.

Somebody told me that cash is killing
...and you are a million dollar baby that I can't efford

Makedonien

Oh gott oh gott oh gott.

Jag har funderat fram och tillbaka på vad jag ska skriva i bloggen idag.
Kanske hur mycket jag älskar HD när jag går uppe på obere philosopischen weg.
 Fy fan vad vackert det är.
Fy fasen vad skönt.

Godspell

Min första tanke som slog mig; "Då måste jag tvätta håret." haha. knäppis. Klart jag ska tvätta håret.
Om jag ska träffa tjejen som gör sin praktiktermin på FIAN international alltså. Pol mag pluggar hon, i uppsala.

Söndag 11 dec, klockan 14.00 vid Pennymark i Handschuesheim.

Jag ska alltså ha tvättat håret tills dess. MMMM jag kommer till och med göra det ikväll, för då ska jag på träning. Konditrainung, med han som ser ut som en finne. Det ska bli kul. Då får jag veta, om jag har blivit nå bättre på styrkeövningarna.

Jag gissar på nej :)

Men vad gör det, puss&hej leverpastej

Rapport från en vanlig dag (?)

Det känns som måndag idag, vilket känns bra. Men det är ju fredag.
Jag har tagit en liten paus i matlagning och kakbak.
(små, runa fina bondkakor.)
(Pasta med skink och ostsås med tillhörande tomatsallad.)

Jag ska bara ringa en tjej som praktiserar på FIAN international och skicka ett mejl till den filosofiska fakulteten på universitetet här.
Hej så länge då.

utvik

"måste väl packa. vadå? strumpor. det är så djävla tråkigt att packa strumpor. snart kommer lasse hem. tack. "

Citat ur min dagbok, torsdagen 5:e augusti 2004. Hallå, maja, varför skulle det vara så extra tråkigt att packa strumpor?

Lägg mig i ett fack (om du vågar)

Jag tänkte redogöra för några olika fack man kan lägga mig i;

Jag är tjej. (speciellt fack.)
Jag är singel. (verkligen speciellt fack.)
Jag har nyss tagit studenten.
Jag gick natur. (på en skola med enbart teknisk inriktning)
Jag kommer från en liten by. (nej, det finns inga rödljus där.)
Jag är au pair. (i tyskland dessutom, hej, fram med fördomarna nu då.)
Jag har converseskor helst av allt.
Jag lyssnar på Iron Maiden. (jag har en svart t-shirt också)
Jag använder aldrig sk. string. (som om det angick dig.)
Jag har lunar.
Jag åker skidor. (nerför. framåt. uppför.)
Jag tycker inte om att gymma. (dvs. jag skulle aldrig göra det.)
Jag pratar mycket. (för mycket kanske du tycker.)
Jag har gått på fem operor denna höst.
Jag följer en tv-serie slaviskt (oc oc oc oc)
Jag är brunett (med kort hår dessutom, huuuu.)
Jag har inte ett välbetalt heltidsjobb.
Jag tränar fem gånger i veckan
Jag har varit vaken en hel natt (Bla natten innan min egen student, efter min egen studentbal. Sen var det champagnefrukost där champagnen aldrig tog slut.)
Jag tillbringade tid på tre festivaler i somras.


Hej, det här var några av de fack som ni kan välja att placera mig i. Vilket väljer du? Eller kan jag få ett eget?
Jag. Är. Jag.


Det här är viktigt

Jag vet inte.

Världssorg


Naturens lagar är redan på väg
att ställa oss alla mot väggen.
Den väggen är lag av naturen.
Den saknar evangelium.
Den stora sorgen måste vi alla dela.
Då blir den möjlig att bära.
Den stora sorgen är den stora omsorgen.
Den måste vi alla lära.

Det finns bland alla bör och borde
ett måste för alla.
Alla måste lära att sörja för världen.
När mänskan nu fått makt nog
att ställa till världssorg
då är tiden inne
att bota världssorg i tid
innan all naturen blir
sorgebarnet för alla.
Detta kallas omsorg i tid.
Den verkliga sorgen
som i tid ser och inser.

 

 

Det är inte det jag kommer att tänka på utan en tjej som blir deprimerad i en bok av marian keyes. någon kommer till henne med begreppet världssorg och jag tyckte att det var något bra. Dessutom var hon inte ledsen över sig själv. Hon var ledsen över att barn i afrika fick cancer. Och över att miljön blev förgiftad, och över att det fanns hemlösa människor. Det känns så mycket vettigare att vara ledsen över sånt än att ens pojkvän har gjort slut (som jag tror var fallet för henne) Självcentrerad sorg blir så negativ. Gråt över att barnen i afrika får aids, men var glad att du kan se dig själv i spegeln varje dag.


Det är en jobbig situation på g.

Jag visste inte ens att håkan skulle få barn. Stackars stackars håkan. Han måste verkligen planera bättre nästa gång, inte bara med solkrämen utan också se till att han kan vara hemma när han ska få barn. Inte i ghana.
Hur det än går kommer jag alltid gillar håkans stämma skarpt. han är sommar.

It's been a long, slow kollosion

Idag ska jag laga pyttipanna. Det ska bli kul. Vegetarisk pyttipanna med kokta rödbetor, samt stekta ägg. Helst skulle jag vilja äta forsmarks-pyttipanna. (inte den som råkade bränna fast i stekpannan så brandkåren kom.) Nåja, man kan inte få allt här i världen.

there's something unbredictible, but in the end it's right

"If it's true, that lovers never die, then why does lovers work so hard to stay alive?"

Lowtops

Jag tänkte skriva om lite mode. Jag bor ju i modemetropolen tyskland så. Nej, allvarligt talat så det positiva med att bo här är ju att tyskarna inte köper sånt som är mode i sverige. Som tex Stella McCartney-kläderna, som lowtops på rea, fullt godtagbara freyskopior, de snygga kläderna på hm, som är urblockade i sverige sen länge. Allt finns kvar, okej, inte stella för de skickades ju till New York och London härifrån, men vad gör det om hundra år.
Tyskarna köper det inte, och det syns. Jag köper det inte heller. Hahahaha. Jag har varken lust eller motivation till att köpa MODE enligt tidningar och kändisar. Min stil är min egen. Jag är ingen feminim flicksnärta så to say. Det passar mig heller inte bra.

Det jag tänkte komma till var att det enda jag fastnat för i årets mode är en lång, randig halsduk samt stövlar. Dock vill jag ha ett par snygga, bekväma och inte klumpiga stövlar. Går man efter de kriterierna faller mycket bort. Jeans. Stuprör. Det passar mig bra eftersom jag inte har så höga krav på mig själv. Jag är nämligen inte 175, inte ens nära.

Det jag dock mycket väl kan tänkas unna mig till jul eller i de trakterna är ett par nya lowtops. Antagligen svarta. (Eh, ni vet sådana sneakers som Lindsay Lohan hade på en bild. ) Gråter blod över att mina gamla snart går sönder. Ahhhh fan vad dryg jag är. Låga converse.

Yesterday

Igår var en utomordentligt bra dag, av inte så många anledningar alls. Jag tänkte hur som helst fortsätta i samma spår. Vad var så bra med igår?

.Jag lyssnade på en mix av  "Gran Turismo", "Long gone before daylight" och "Super extra gravity".
.Jag fick löfte om extracash lagom till jul samtidigt som jag åt frukost
.Dagens jobb bestod av att göra små uppdrag och utflykter. (sånt tycker vi om.)
.Jag tränade själv
.Sen gick jag och A stavgång. Eller hon gjorde. Jag har inga stavar, jag är bara experten.
.Duscha
.Jag mejlade viktiga mejl och pratade med bra och viktiga personer
.Jag åt god mat
.Leoni skrek rakt ut  "Kommer hon inte tillbaka?" efter att vi pratat om en annan au pair ihop med att jag skulle åka hem över jul.
.Jakob och Johanna sa att de lika gärna kunde sitta bredvid mig som bredvid A när vi skulle på konsert.
.Jag gick på en jättefin julopera-St nicolaus konsert

Summa summarum så var det en skön dag och ja, det är väldigt roligt att få bekräftelse på att barnen gillar mig.


Oh god oh god oh god


god morgon världen

Jag fascineras av naturens pressision... Och övermakt... Och onaturlighet. För ja, naturen är så otrolig att den nästan blir onaturlig. Och då, kan man verkligen säga att något är onaturligt. Onormalt.

Nepp. Det tycker jag inte.

Hur som helst så åt jag bla ett äpple till frukost, och det har en liten missväxt på sig (man säger antagligen inte så..) Denna bestod hur som helst utav en rak linje i typiska äppelmissväxtfärgen och var lite upphöjd. Tvärs över äpplet var det en rak linje. Jag vet inte om det var en liten fjäril som gjort det eller vad, eller om äpplet bara hade lust. Fint var det i alla fall.

En fjärils vingslag på andra sidan jorden ger en storm för din granne...

...där själen kan få ro..

Åh vilken bra dag. även jag fick en stövel fylld med choklad av St Nicolaus. Träna och få löneförhöjning till december och nu är det julkonsert.
Hej då.

OC vs Lemarc

Hey. jag säger bara en sak.

jag ska skaffa kategorier, det för tycker jag verkar tufft.
Jag ska gå upp med min dator och mina tre nya OC-avsnitt. Nämligen 5,6 och 7. Sen, snart kommer 8 och 9. Men nio har ju inte visats ens i usa än.. nää. det är ju sant. Men till mig kommer det snart ändå. Så det så, kul ska det bli också.

God natt. Nattens sista suck framförs av Peter Lemarc. "Du är bra" sjunger han rakt in i mitt öra.

Det finns ingenting du behöver låtsas vara, så låt rideon gå ner, och säg sen vad du ser.
Du väntar på att livet ska kyssa dig på kinden,


Jag kan nämna att han sjunger bra, lugnt och sanslöst. Dock är mellanrummen mellan gångerna jag vill lyssna på honom långa. Men desto mer uppskattar jag honom när vi finner varandra för stunden.


Allt det du tror är fel, gör dig mänsklig, gör dig hel, gör dig bra.

(And I can't explain, but) there's somethings about the way you look tonight

När man är lat och seg och trött, som jag var idag, då ska man göra något åt det. Jag bestämde mig för att stänga av alla negativa signaler och sätta på mig träningskläder ändå. En och en halvtimme blev det i ro, tillsammans med låtarna i mappen ”övrigt”. Bla:
Side by side – Moe
The Rose – Bonnie Taylor
The Rose – Bette Middler
Just idag är jag stark – Kenta

Öppna landskap – Ulf Lundell (ibland är det sveriges bästa låt)

Lucky Day – Frida Snell
Imagine – John Lennon

Lilla hjärtat – kärlekens vampyrer

Soln lyser gul som en Zingo – Pistvakt & Pjäx Pistols


Och, ja, nu har min kropp ställt om sig igen. Den hungrar efter träning. Jag skulle med lätthet slänga på mig ett par joggingskor med hål på tårna nu, svettigt underställ och svart skidmössa. Skogen, skogen, skogen, hej vänta på mig tills imorgon. Jag tar alltid i upp till utsiktstornet, och där får man vila, eller hur. Se ut över den här ”lilla byn” (om man ska ta till bulfies uttryck) som breder ut sig framför mig. Det var skymning och vägarna var igenproppade med bilar. Säkert hemskt för dem men för mig blir det som glittrande band som genomborrar en landsbygd. Kvällen var klar och jag såg ända till Frankrike. Och till Schwarzwald.


Some say that love is like a river.

Kanske är den som min flod som flyter förbi där nere.


Kommentarer

Johanna ikväll:


”Maja kan många intressanta saker.”

Detta var efter att jag gjort en grimas samtidigt som jag knäppte på min kind och gjorde något slags ljud. Hennes kommentar var helt uppriktig, så som när en sexåring fascineras av saker.


”Men du kan faktiskt tyska.”

Kontring till mig efter att jag klagat på att det stod på tyska i boken vi skulle läsa till kvällen. Jag tycker att det ser konstigt ut, men jag ska inte klaga.


Det är något jag vill påpeka

Tjusningen med att ha ett helt vitt papper att fylla med ord, vad kan man säga om den? Det föll mig just in att den finns. Det är en utmaning att sammanfoga, ta bort, lägga till och ändra. Word, jag gillar dig skarpt.

Words don’t come easy.


Word eller a4, det spelar ingen roll men det jag sitter med nu är word. Internet är paj som vanligt. Och jag, jag förlorar dig. Har precis gjort en utläggning i ett mejl huruvida man ska eller inte ska använda sig av engelska fraser. Varför inte översätta dem och få ett rikare svenskt språk? Det är inte alls så häftigt att skriva svensk/engelska meningar. Men engelska låttexter, på svenska? Jag förlorar dig. The sweetest thing.


Tjusning. Förförelse. Nattskimmer. Skymningsljus. Höstmärker. Rimfrost. Passion. Omtänksamhet. Sommarregn. Tallbarr. Drömskugga. Hänförd. Imponerad. Engagerad. Motiverad. Vilja. Mod. Lev.


Jag vet inte varför, men jag återvänder alltid hit.


There is something on my mind

åh vad jag gillar håkan hellströms röst. på min nya radio skrev jag in håkan hellström som ledartist. fick lyssna på lite allt möjligt men den enda låten jag vill höra är "gårdakvarnar och skit". det är den bästa håkan-låten jag vet... Håkan har en av de mysigaste rösterna jag vet.. Åhh. Åhå.

Jag har aldrig varit normal, bara när jag går med dig...

Jag går inte isär när jag går med dig, diiigg, diiig, åhhhhhh.



Och så kommer just den låten upp. Fy vad underbart. Vad härligt. Bara den och sen ska jag gå ut. Nu har jag laddat in ny musik och taggat till. Bara hämta skorna som jag glömde där uppe.

Don't tell me more lies about women

I won't fall for the oldest trick in the book...


Dagens andra låt:
Aimee Mann med That's jusr what you are

Ska ta och erkänna att Aimee Mann är riktigt bra. (hoppas inte malin kommer reta mig.) Hon är ju bra. Hon är bara lite för lik Elin, Anna och Sofie. som är lite lika Nina, Lambretta, Lisa och Lisa. Det är mina brudar det. Dom och Aimee. Snyggt namn också.

Men som sagt, träna var det. Tänker egentligen aldrig mer kalla det jogga för jag gillar inte ordet. Jag gillar däremot spatzieren, men inte spatsera. Inte promenera heller. Men en Spatziertur ska jag göra nu.

..and so, don't believe me...

pink PINK pink

dagens låt: PINK av Aerosmith

Det var sanning. Pink is the coulor of passion. Jag har även köpt ett par verkligen pink hotpants. Det är ju hot och passion och hela köret. Fast bara jag och snobben. Bäst med köpet av cerisa hotpants: Det står "Have a great day" på en liten lapp framtill. Färgen och den lilla lappen fick mig att köpa dem. Tänk vad skyst med ett par hotpants som säger åt en att man ska ha en bra dag varje gång man sätter på sig dem.
Även fast det var snobben så köpte jag dem. Även, eftersom jag inte alls gillar snobben. Men jag tänkte också att det skulle vara en trevlig kontrast mot mot annars dova färger på resten av kläderna. Jag brukar klä mig i jeans, vitt, svart, grått eller brunt. Och cerisa hotpants.
Snacka om hot chic eller vad. (mohahaha. -> jag skrattar åt mig själv.)


If I tell you a story, it won't be the truth, that's for sure

JADED.

My my baby blue.. Yeah, I've been thinking of my my baby blue. Yeah, I'm so jaded, and baby I'm so afraid of you.

I'm totally into YOU.

Nyttiga tips

Tips att göra medans jag sticker ut och joggar;
Skämta med barn
baka pepparkaksdeg
läs igenom mitt arkiv från juli/augusti

Eller va fan, ni kan väl sticka ut och jogga själva med. Uppför berget med er. Snabbt ska det gå. Man får inte äta godis under tiden, bara apelsiner. För de är mycket godare. Och det är sant för det säger jag.

Jag ska bara lägga in ny musik på mp3'n. Undrar vad, känns som att det kommer bli nått otippat.. Som typ absolute fifties. Och sixties. Ja jag tror det.

These boots are made for walking.

Och ja, jag ber om ursäkt för allmänna utläggningar här på bloggen från gårdagens kväll.

10009

fasen vilken snygg siffra. tiotusennio. Så många besökare har jag haft på min blogg. Nåja. Hej hej.

fun_and_games

I was everything you wanted until I quit.

The wake / hooray hooray

I'm loosing


Allt ni gör är att äta glass i solen, fortsätt med det.

Kvällens sista låt:


Noodles - Suburban kids with biblical names


Och till detta tänker jag lägga till en liten grej om nudlar.
Nudlar är bra. Speciellt bra nudlar. I resten struntar jag.

Aa Bb Cc Dd Ee Ff Gg Hh Ii Jj Kk Ll Mm

Girl, dont ever let them push you around.

Jag ska bli bättre på lite grejer. Borde verkligen gå kurs i maktöversittarknepen. Dvs, sluta bry mig och aldrig, aldrig ta åt mig. Aldrig tro på folk som tror att de är så himla brA.

I'm electric, I just want to dance. I just don't wan't to give a damn.

Rise electric

Hej jag är en biatch som skriver hyfsat bra, ja menar, jag försöker att inte ha så många stavfel och så, samt sätta punkt där det ska vara. Jag försökte att inte förtala människor som jag inte tycker om, jag försöker att inte skriva om vad jag äter till mat och vad jag tycker om datordesign tex. Men jag är ju bara jag.
Hej jag gillar att läsa böcker och träna. Det kan låta tråkigt, iofs så gillar jag att lyssna på musiken också. Jag kan vara fördomsfull, också så till vida att jag inte tror att jag är det. Vilket jag är så klart. Jag väljer dock oftast att inte dömma personer efter första intrycket utan efter en helheltskänsla jag vill ha. Det är ju inte så fördomsfullt, men bara om jag orkar, märk väl. Bara om jag orkar.

Onödigt fakta om mig:
Jag har 150 mejl från samma person i dennes mapp i min inkorg.
Jag läser nyheter varje dag.
Jag har inte ätit på pizzeria på flera månader.

Till en anonym person:


Jag försöker bara vara snäll. Jag har lovat ikväll att inte prata med dig mer. Jag försöker bara vara snäll och får jag något orättvist tillbaka så skit samma. Just det. Då är det skitsamma att jag försöker bara vara snäll.
Yttrandefrihet, yttrandefrihet, så länge våra hjärtan slår - allt de bygger ska vi meja ner tralalalala.


Someone saved my live tonight

en dusch som var varm, telefonminuter och nästan doften av nystekta pannkakor.
Det känns bättre.
Pepparkakor och löften om knäck.
Niccokick Turn 27 EP

Gravitation

It's not easy beeing free,
it's more easy beeing safe.

Choose freedom

Won't you do that for me?

Det lönar ju inget till att vara negativ över det här, även fast det är segt.
Det regnar.
Jag fryser.
Jag är trött.
Pappa har åkt.
Jag är ensam igen, med en tysk familj.

Tysk familj i detta innebär inga tidningar, ingen musik förutom klassisk, tre skräniga barn, semmelknödeln, fördomar och pikar/tystnad.

Men det lönar ingenting till att vara negativ över det. Det är jag inte heller, bara trött och frusen. Jag vill mejla men har inte fart i fingrarna. Jag vill skriva, men jag har inte fart i fingrarna. Jag vill ringa tjejen som också är au pair här i heidelberg men det känns som att min trötthet skulle genomsyra min röst. Jag vill att det ska vara en tjej som jag kan ha kul med, men det känns inte som att jag är nå kul själv.

hej bloggen

Eh, klockan är 07:37 och jag har haft sex besökare, på en söndagsmorgon?

Själv ligger jag i en säng, under ett duntäcke och har varit vaken sen kvart i fem. Kvart i sex lämnade bussen som pappa åkte med  Heidelberg. Han har varit här nå¨gra dagar men i morse åkte han.
Nu ska jag bara vara här i 2,5 vecka och sen ska jag också åka hem. Undrar om de vill att jag ska komma tillbaka? Undrar om jag vill det. Vi får väl se vad år 2006 för med sig. massor tror jag, känner på mig att det blir ett viktigt år. Det kommer sluta viktigt iaf. Och jag hoppas att 2005 slutar bra också, även fast jag inte ska ha nån liten svart på mig, klänning alltså.

jag är trött.

Dagens träning

Jag simmade, och simmade, och simmade - in i väggen. Nej men lite smärta i bröstet oroade mig och då slutade jag. Jag var också tröttare än jag trodde, för jag tog mig hem med snigelfart. 35 min simmade jag och 45 min tog det att ta sig hem. Via Lidl. Via Björnarna. Jag fastnade vid Zoo och stod bara och tittade, och tittade, och tittade. Tre äkta björnar och sen två små ökenrävar eller nått.

Björnarna var så fina. Så lurviga, bruna, stora, och fina fina fina. Att bara titta på dem var ett nöje.

Besök från suecia

Om 40 minuter kommer min pappa med tåget från Köln. Jag ska hämta honom. Ohh. Det känns spännande. Sen åker han med samma tidiga flyg som hanna åkte med, söndag morgon blir det.

En del av min familj är det som kommer, som jag inte träffat på tre månader. Det känns med alla rätt helt enkelt konstigt. Och kul. Nervöst och roligt. Och jag själv kommer hem till sverige om 19 dagar tror jag minsann!
PussKram

RSS 2.0