söndag - Bollywoodtvål

Åh vet du vad jag har hört? Om nån vecka kommer skattebäringen och farbror Göran eller vem som nu har hand om cashen har sagt till mig att jag ska få 3600 kronor tillbaka för att jag tjänar staten så vackert. jag tycker om att äga vägen och skolmat kan faktiskt vara rikigt bra.

Fatta. jag får fan glädjerus. 3600 kronor och det är bra för junilönen är redan slut ( Jag gjorde mig skuldfri, första delen av sommaren tog hårt på den obefintliga ekonomin jag hade) Nåja, juni lönen på 3000 (jobbade bara sex dagar och skattade fullt) tog så gott som slut pga återbetalning av lån. Det kändes så dystert. Och jag har tänkt att jag inte kan slösa pengar på grejer som mp3 spelare och kläder om jag inte får ett jobb i höst. Därför skulle jag få lov att spara resten av pengarna, tänkte jag. Men så kom jag på att 3600 kommer snart. Förresten så kommer jag få jobb i höst. Det måste jag. Ägnade min lördagskväll till att hitta 25 nya jobb jag ska söka. Och åt (grymt god) citronmarängtårta från min student. Och jobbade, jag och E var redigt trötta och hade stupat i soffan med varsin bulle och ett glas mjölk när natten kom för att avlösa oss. Mitt i allt det där skrev jag ihop en ansökan för jobb på Österns pärla i sandviken. Asbra att jobba på kinarestaurang.

 

 


 

 

Tvätta håret med tvål från klockargården i norberg. de tvålarna finns överallt på småbutiker. till exempel idre fjälls sovenirbutik, wij trädgårdar i ockelbo och hantverksbutiker i stockholm. asbra. det finns i alla tänkbara dofter. Vad sägs om bollywood och drömar? den tvålen ska jag köpa för den är cool. nu för tiden ska ju alla ha hollywood svall (citat ebba von sydow) och lockar och grejer, men inget kommer slå lika hårt som bollywood tvål. grejen med de här tvålarna är att man kan tvätta håret med dem och det är bra. För nu, just nu, bor det massa alkisar i ditt hår. Alkohol från ditt schampoo. Okej, det måste inte vara så, men har du schampoo med alkohol (vadå håret måste ju blir RENT, kosta vad det vill.) så flyttar alkisarna in i ditt hår och sliter sönder det. Och massor av kemikalier. Ju mer desto bättre.

Med tex bollywoodtvålen så får du ett naturligt hår som mår prima utan att behöva åka in på torken då och då. Varit med om att frisören sagt att vi måste kapa halva håret? Sure. Jag skulle inte tro att det beror på att du kammar håret med sandpapper? Nej just det.

 

Måste ju promota bollywoodtvålen. Köp den. Den är gul och kostar 45 kronor på stora gatan i Norberg.

 

 


 

 

"När jag var ung, då var jag också sådär vig som du är. Oj oj vad vig jag var då."

 

 


 

 

upp och hoppa.


lördag - jeansnojja

jag och mina jeans. fan, det är tagiskt. Fan, jag är tragisk. Jag har haft ett antal favoritjeans den här våren. Den här våren har varit nice, såsom mina jeans med. Klart favoritplagg. Alltid användbart.

Men så:

  • De svarta levisjeansen är dragkedjan trasig på.
  • De mellanblå icepeakjeansen håller på att nätas sönder på ett knepigt ställe i grenen.
  • De mörkblå dieseljeansen har snart ett jättestort hål på höger bakficka. Och stasar.
  • De ljusa levisjeansen från san diego är jättenötta och stötta och där gick det hål ovanför fickan och det håler blir snart jättestort.
  • De småsnubbiga mörka hm-jeansen har jag dragit sönder med en sprättare, filat på knäna med och sen är de bara allmänt schaskiga.
  • Mina gamla mellanblå leejeans tappar snart en ficka.
  • Mina gamla blå leejeans är konstigt insydda i benen.
  • Mina gamla mörkblå leejeans har en djävligt stor repa på vänster baksida eftersom jag ramlade när jag skulle åka på en pakethållare hem från en sen natt vid havet. De går inte ens att använda.

Sen är resten bara gamla dåliga fula grejer, men det verkar inte som att jag har mer än ett par hela jeans. Det är faktiskt tråkigt. Ett endaste par hela jeans, och det är ett par levisjeans i mellanblått i en tråkigt ordniar modell ala åtsittande, lätt utsvängda.Men just ja, jag ska rota i min brors avlagda garderob och där vet jag att det finns ett par perfekt baggy ljusa jeans som åtminstone kan duga tills julilönen kommer.

 

 


 

 

Jag har ju tänkt tipsa om musik. Alf, suburban kids with biblical names ( bland det bästa på hultsfred), marit bergman. Man vaknar fint. Join me.

 

 


 

 

"Nu djävlar ska jag kittla dig, jänta! Det var du som lura mig om larmet att det kostade femtio öre varje gång" skriker en galen pensionär och kastar sig asgarvande över mig.

Men nej, det kostar inte 50 öre vare gång man larmar. För det behöver man inte larma femton gånger om dan och fråga vad oväsentliga grejer, men det gör inget.

 

 


 

 

Med nya stövlar är vem som helst glad. Sammanfattar det där med att jag nog ska köpa ett par nya vinterskor. Om det nu kommer vara vbinter där jag ska vara vill säga. Jag vet faktiskt inte och det får väl vara så.

 

"I said, yeah for sure."

 

And btw så var jag på festivalen igår. Min lillasyster satt i insläppet och eftersom vi bad snällt fick vi gå in och kika. Det var riktigt häftigt. Massa snygga danskar och elektronisk musik. Först kollade vi på en grej i laven och det var grymt häftig akustik och ljud och känsla. Nått annat betydligt livfullare i nån gammal lada och alla stod och studsade lite knäppt. För mig kändes det som att musiken tömde ens huvud. Tanken som slog mig var"Vad ska man tänka på när man lyssnar på det här?" Och svaret var ingenting. Might be something. Var hur som helst häftigt och sen skulle vi gå ut för vi hade inga öronproppar och då stöter man helt plötsligt på upphänga hängmattor. festival utan chips? nej nej. Det var skyst. Vi låg och slappade i hängmattorna och filosoferade över färgen på björken ovanför oss blad. De var rosa. De var rosa eftersom det var strålkastare utanför. Norbergs elektronmusikfestival med strålkastare som man ser från flygplan på 10 000 meters höjd. Och ja, det var techno.

 

Nu ska jag greja lite med mina jobb. Har haft det där på hyllan i några dagar nu. Ska se om det är några datum jag missat och ta tag där jag slutade. Vet fan inte vad, vart eller hur jag vill göra. Kanske bäst att blunda och satsa ett litet tag?


fredag - meningslöst

I don't give a shit for it. Ta allt vad ni är värda och gå, för jag är absolut inte på humör. Kan inte allt bara låta mig vara ifred. Jag vill inte betala telefonräkningar, inte jobba, inte städa, inte fundera över sms och jag vill inte dricka kaffe. (vilket jag måste för annars får jag ont i huvudet. Som fan. Vilket skit.) Jag vill inte ha dammallergi eller grässtrån som kliar på magen.

Det kanske inte fungerar, men va fan. Man får svära hur mycket som helst för det är ändå massor av folk som bryr vad man än säger. Alltså spelar det ingenr oll vad man än säger.

 

"Jag tror att alting har en mening och jag ångrar ingenting"


torsdag - elektronikfestival

Jo men visst.

"Kommer du också från kosovo?"

"Javisst!"

Egentligen var det: "Are you also here for the festival" "Oh no." Och linda undrade varför jag försökte ställa mig in hos killen från danmark genom att säga att jag också kom från kosovo. fy fan vad vi gravade, och fan vad synd det var om killen som precis hade gått.

 

Just precis. Det finns en festival i Norberg också. Med elektronmusik. Inte så hett, inte lika hett som tex storsjöyran, eller ännu mer, hultsfred. Nej, nej, istället har vi den här festivalen i en gammal gruvlave. Det kommer bara danskar för det är danskar som arrangerar här. Danskar och danskarnas mormor. "Eru på? kan alltid vara kul att hänga med lite danskar." "Du vet den här elektråån musik fästivaalen. " Vi får väl se. Jag har hört att dom bara röker hash och dansar roligt. Det är nog knepiga människor?

 

Man behöver inte be så mycket om ursäkt. Inte om allt iaf.

 

 


 

 

Asnice. Riktigt kul att träffa emma och linda. Och malin. cp samtal till björn mitt i natten, eh, runt tolv men vi störde honom inte för han läste en bok. Tom Clancy, och den var tydligen bra. Det var också kul. Ännu knäppare mobilsvar till robin. To good to be true. Jag saknar dom. Vi saknar dom. Lär gå ut i höst, i Enskede.( Ok. jag blev för full.) Billig öl, billig whiskey, det är farligt. Kul att träffa lite folk, kul att cykla hem igenom en natt. Kul att lyssna på bra låtar och dricka varm choklad. Ikväll blir det Lars Winnerbäcks DVD från Linköping. Jag hoppas btw fortfarande att han gjorde en dvd från hultsfred. Det hade varit så perfekt. Tre konserter, tre olika set med låtar, och en sån publik. Ja, jag förstår verkligen inte hur han tänker om han inte gör en dvd därifrån..

Lyssna på "det är mer än vad jag har", "blåa ögon" och "elegi" och "faller".

När du står ensam kvar på tå, när ytan inte går att nå, när du står sist i kön, kom ihåg mig då. När du har vunnit, kom ihåg mig då.

 

Med dig på andra sidan jorden får jag tid till inget alls, det är som natten hum hum hum och stilla sjunger med.

 

För han har dubbelsäng och hum hum hum och det är mer än vad jag har.

 

Annars är det soligt och fint och vi ska fika på Elsas, precis som vi gjorde igår. Dom har gott kaffe och fin uteservering. Jag har hört att det ska vara så på sommaren.


onsdag - nöjd

allt bra som har hänt mig är sedan ett halvår tillbaka. Så det så.

tisdag -arbetssökande

 


 

 

And that's kind of hot stuff.

 

 


 

 

Verdamt. serverfel? nej nej nej. Men vad har då hänt som är så viktigt, nja, inget speciellt, men anyway. Det är kul att jobba så länge jag slipper jobba med surtanten. Det gjorde jag den här helgen. Jag tror att jag går åt. (Att jag tycker hon är en surtant beror på att förra sommaren talade hon om för mig att sommarvikarier inte borde få jobba kväll, eftersom de var ovana. Som om att det var jag som hade bestämt att jag skulle jobba. Men okej, hon får tycka att jag inte duger.) Duga och duga. jag har fixat en referens, min nuvarande chef och sa att hon hade bara gott att säga om mig. Får se om det hjälper.

 

Har hur som helst letat reda på en riktigt rejäl bunt jobb, sorterat dom och prioriterat dom och nu är det en bra bit fler än 3 jobb. Snarare 26. Söker jag 26 jobb måste jag nästan få nått. Snälla! Jag jobbar vart som helst, och helst där jag kan få tag i bostad och där jag kan ha ett "brafilm"abbonemang för det verkar guld. 169 kronor i månaden och hur många filmer som helst. Och det är inte bara filmer, utan det är serier också. Dvs, nu kan jag kolla sex and the city. hahahaha.

 

Jag har:

-Sagt att jag vill stå kvar som timvikarie till hösten. (de säger att jag antagligen kommer få jobba och att det kommer gå bra och att folk blir sjukskrivna men jag vet inte ja. Det där litar jag inte på.)

-Skickat in ansökan till dm Mode för butiksförsäljare i två olika butiker. LOL. That will turn me into a tant. Men men, får väl se. Den ansökan kom in en dag försent, men jag tyckte det var värt ett försök.

 

Idag ska jag:

-Söka jobb på konsum.

-Ringa den tredje damen för att fråga om hon kan bli min referens, be henne skriva ett intyg om förra årets solskola och fråga om årets solskola.

-ringa och kolla om jobbet i linköping kan vara aktuellt för mig. Det har egentligen högprio så jag borde anstränga mig lite.

 

Camilla sa att jag borde söka jobb i uppsala och bo hos henne. Might happen. Kollade med lasse om hur det blir med hans lägenhet. Tänk om. Men enbart om man kan bo nånstanns. det måste jag säga.

Bjering sa att jag kunde söka jobb på hans telemarketing företag. Telefonförsäljare i örebro. Might not happen. Men allt är väl värt ett försök.

Man får la inte vara kräsen när man ska försörja sig själv. Haha.

 

Körkortet och 2komma0 ligger lite lågt just nu. Vet inte riktigt vad som bör högprioriteras. Får väl bara bli lite mer effektiv på nått kul sätt.


Lördag - kafferasten

Fy fan vad förbannad jag blir på medelsålders svensson som klagar på saker som de inte ha en aning om. Någons skatt skulle bara gå till skola, vård och omsorg. Nån kunde göra mycket bättre för sin kyrkoskatt. Nån annan tyckte socialdemokraterna ljög när de hävdade att det var svårt med en efterträdare till Göran Persson. Struntprat, de hade ju massor. Kunde de inte ta den där Fridolin till exempel? (han är riksdagsledamot för miljöpartiet.) När jag frågade om hon tyckte det vore bättre med nån av de andra gubbarna, Per Nuder, Bosse Ringholm och compani så sa hon nej, absolut inte. Inga gamlingar. Inte heller dög Ardalan, fd ordförande för ssu, efter att jag berättade om hans avgång och ssu's fiffel. Sen hade vi Mona Sahlin, men USCH, herre gud nej. Men strunprat, de hade ju massor. Fridolin till exempel.

 

Här i norberg skulle minsann inte sossarna fortsätta styra efter nästa val, nu var folk så trötta på det här att det fick vara nog. Det är bara det att i Norberg styr vänsterpartiet som tillsammans med moderaterna har majoritet. (om jag inte tar fel, helt logiskt verkar det inte.)

Sen var skatterna för höga, men fy fan för dem som betalade för sjukvården. En hade hållit på att slå sönder sin tv när någon i något program hade talat om, utan att skämmas, att hon betalade för privat vård.

 

Inga skatter, ingen privat vård. Go for it.

 

Sammanfattningsvis skulle vi kicka hela regeringen för de var så gamla, sätt dit yngre människor som kunde nånting istället.

Där tror jag vi slog spiken i kistan, dagens regeringspolitiker är nog i de flesta fall yngre än personalen på mitt jobb idag.

Jag förstår faktiskt inte hur man har mage att klaga så där, om saker man helt tydligt inte har en aning om.

Men intressant är det.


Fredag - fruktdiet med LW

Jag ska sova ja. Jag ska inte heller gifta mig. Men om jag ska ska jag drick asmycket champagne. Hoppas jag drömmer sweet i natt. Jag tror att jag saknar allvarliga bekymmer. Du vet, sådant där som man blir så trött på att man somnar. Sådant man blir jättetrött på. Sådant som tar alldles musten ur en. Precis. Jag har för mycket energi. Pröva äta 7 frukter om dan du med. fruktsocker är ju bättre än glukos för i texc godis är det alldeles för mycket glukos och av det kan man få steg-2 diabetes och det vill man ju inte ha. Learned from emil aho. Steg-2 diabetes har massa av gamlingarna. idag var jag dum och bjöd inte diabetes pensionärerna på godis. Sova var det. Kaffe kaffe kaffe. My dreams contains coffey.

 

 


 

 

Malin ska på möhippa. Men hon ska inte gifta sig.

 

 


 

 

Och kvällen tillbringar jag med att jobba och lyssna på lars winnerbäck och hovet.

might be LW och hovet den 14 i uppsala. avslutning. vore onekligen kul. wiehe var så bra. allting fastnade i halsgropen och vad ville man tycka? vem kan man lita på? Såg dem i gävle med malin. Köade i tre timmar, vi stod längst fram i mitten och sure, blåmärken och grejer fick jag och hon med men vad fan. Det är verkligen alltid värt det. Alltså att köa omänskligt länge och stå där de sista tjugo minuiterna längst fram vid insläppet och ladda och ha ångest för tänk om man inte hinner och sen ska man vara skitsnabb att få sin biljett avruiven och sin väska genomsökt sen ska man springa ikapp med alla andra och känna sig jättetöntig och sen springa springa springa kasta sig mot räcket och sen är det vanligtvis bara nån timme kvar tills konserten börjar. men som sagt, det är värt det. Winnerbäck ggr 4, Anna Ternheim, Håkan Hellström och Saybia. Vilka konserter.

 

haha angående jobbet, får jag det så ska jag köpa nya kläder. (och skivor) kanske därför som jag så gärna vill ha det. försökte ringa för info idag men Stina Bond var ute hela dagen, vela inte svra på mina frågor. För övrigt på jobbfronten: filar på CV, samlar mod för att gå och prata med chefen och be henne bli min referens. Samlar ännu mer mod för att gå och prata med Eva-karin och Eeva. Det får vänta tills måndag nu. Ska sluta tänka på det där nu, så att jag lkan sova i natt.

 

ingen teori idag. sen nån gång då. kör upp sen. blir nog bra. (jonas jag kommer köra upp i typ oktober, för köerna är dumma och det är jag med när jag till exempel glömmer att vi har högertrafik i sverige.)

 

 


 

 

Tanten med mockasiner och vita lowtops anar inte hur häftig hon är. Jag sa nått i den stilen och hon sa att ja, vi gamlingar fattar ingenting och antagligen fattade hon ingenting heller..

 

Kunde inte sova i natt. Inte alls. Säkert en timme av vaken halvsömn. Jonas ord om egen lägenhet och min jobbhets gjorde sitt till. "Maja, det är hur skönt som helst med en egen lägenhet. Det går inte att jämföra med forsmark." Jag tror dig, jag tror dig. jobb prio ett, men får jag det så står lägenhet högt, högt på prio. Får jag jobb kan jag köpa massa vettiga grejer som nya kläder, en tv och röda gardiner. Kuck kuck, Big luck.

 

Jobb. 16-21. efter att ha jobbat 07-12. fan vad seriös jag är. 10 timmar en fredag. 8,5 timmar i morgon. 10,5 timmar på söndag. blev erbjuden 9 timmar på måndag. vete fan om jag pallar. Let's find it out.


Torsdag - övningsköra med referenser

Så djävla snygga

 


 

 

Jag körde våra nya bil i massa rondeller och väsntersvängar och omkörninhgar och fina parkeringar och så. fan vad bra. mamma tyckte jag var duktig. svär lite åt mig själv för det går så segt. men det är inte mitt fel. det som jag mest tänker på är alla väntetider. Shit the same

 

Så djävla kul att söka jobb. Så djävla kul. Kommit fram till att jag ska ha tre referenser. Borde ha min nuvarande chef också. Så ja. Rättade till meritförteckningen som jag gjorde till svenska c. då var det typ 8 punkter på den. nu är det tre. men det är tre bra. ett samlat betygsdokument och två intyg från jobb. god dammit asbra.

 

För mitt jobb som jag ska söka... Är det bra att jag har läst... Svenska C, Litterär gestaltning, Samhäll B, Historia B. Vilken tur då att det var dom ämnena som jag gillade bäst. Fan vad bra, maja.

 

Fan vad bra.

God dammit good. Och sen vill jag hälsa om jag får till mammapappamormorochminbästakompis för jag är ju så tuff.

 

 


 

 

Jag ska söka jobb. På tre ställen.

Först och främst, på mitt jobb där jag jobbar nu. Älderboende där jag är sommarvikarie. Vore på sätt och vis skönt att få fortsätta jobba där för jag vet hur det går till och känner personalen. först och främst, kanske, jag trivs. Ska bara få fart på fötterna och gå in och prata med Eva-Karin och säga att jag finns tillgänglig. Kommer då eventuellt, möjligtvis få hoppa in nån dag då och då. Nej. vore bättre med ett riktigt jobb, eller iaf ett fast vik några månader. Hon har kommit tillbaka från semestern och sitter på sitt kontor. Go for it baby!

Andra då, på konsum. Lol. jag försökte söka jobb där till sommaren också. Då sa dom att det var fullt och att förresten, hur gammal är du? (antagligen pga att min mamma handlat där always and ever och de sett mig sen jag var liten. Väldigt liten. Hon trodde därmed knappt på att jag var 19.) Nu har jag anyway fått höra att det kanske blir nån ledig plats och nästa vecka kommer hon som har hand om det där tillbaka. Prata med Eva nummer två. Se om hon dissar mig en gång till.

Nummer tre då. Ett meget intressant jobb i Linköping. Får jag det blir jag.. Ja jag vet inte. Vore jätteroligt. Ska försöka mig på att skriva en bra ansökan. Ungdomsombud. Sysselsättningsgrad 100%. Anställningstid 2005-09-01-2005-12-31 (med möjlighet till begränsad förlängning) Meget intressant ja.

Därav referenser. Nu måste jag ringa och pryla och se till att jag kan skriva ett vettigt CV. Vettigt CV.

Referens 1: Petter Marklund fd Matte/fysiklärare. Känner mig och mitt relativt bra. Vet vad jag gjort och inte gjort och han vet varför. Ringde honom för runt en timme sedan och han ställde gärna upp, enligt honom själv. Jag vet inte om nån kommer ringa honom och jag antar att jag inte kommer få veta vad han säger heller, vilket skulle vara intressant. Man kan inte få allt, nej nej.

Referens 2: Semester, jobbar? Vart är du? Vet inte. Berith Larsson, kännt mig sedan jag var åtta, genom orienteringsklubben. Även varit handledare för de solskolor jag genomförst som förhoppningsvis är något sånär meriterande. Skall även kontaktas för årets solskola. Vet inte vilken roll jag har i det hela, men vore bra. Jobb för 8-13 augusti isf. då är det tre veckor innan den ovissa framtiden början.

 

You'll see, I'll make this out.

 

 


 

 

Idag är det den dagen då jag kanske, eventuellt ska få övningsköra med våran nästan nya bil. Åka till Karlfedt-gården med mamma och pappa på deras semester och min lediga dag, allt för att fika. Fika. Jag som inte äter kakor, sedan i förrgår, då jag panikletade rån på jobbet. Asgoda. Asbra jobb. Dricka kaffe och höra inte så speciellt intressanta saker. Men börjar få ordning på det där nu. Dvs1: träna, ringa, mejla och prata med personer som ska få hjälpa mig en smula att styra upp framtidsgrejer. Dvs2:den framtid som börjar om två veckor när jag inte har något jobb längre, ja just precis.

En fundering. Jag tycker inte att jag ser ut som jag i mitt hår längre. Iofs nyklippt lugg som är bättre på länge ( ända sedan jag klippte den rak i februari) Men va fan det här håller på att omvandlas till långt hår. Långt hår på riktigt, som går ner på halva ryggen. Det var ungefär 6 år sedan som jag hade så långt hår. Klippte mig kort, riktigt kort i åttan och sen dess har det varit ungefär så. Långt hår har lekisbarn, hippies och brats. Kan inte riktigt relatera till något av dem. Som tur var ingår det i min framtidsplan att klippa mig. Kort ja. Bara det att tiden går så fort. Blev chockad när jag insåg att jag bara ska jobba två veckor till. Dvs3: det är bara två veckor till 7 augusti. Och, sen, snart höst. Måste införskaffa vantar, mössa och kappa och resonerliga skor. Det ska ju tamefan bli vinter. Kanske ett jobb med månadslön också. Nice as, Starfighter. Nåja. Får se vad för slags starfight jag kommer utkämpa.

Uppslag, someone new?


RSS 2.0