koko bing

hej.
jag gjorde testet om vad jag ska jobba med:
Resultat

Lärare

Du tycker om att debattera och har lätt för att påverka människor med dina åsikter.

(ibland är man kanske lite för genomskinlig men kanske också fördomsfull mot sig själv. kul också att 0 % blivit grävande journalister, det som verkar så kul.)

gör testet här.

annars. träning och plugg har denna dag bestått av. ledarna på friskis och svettis verkar gå på lyckopiller men sure, kanske gör det att även jag orkar göra några extra armhävningar. ska träna på fredag och söndag också. dock känner jag att halsen börjar ta lite stryk, men så är det vargavinter och minusgrader och lite så, kanske dags att ta det lugnt och sova. hejs svejs.




sweet sunshine

precis så här ska det vara. yoga, frukost, sex and the city och klockan är bara 08:55 (och nu ska jag snart skynda mig ner på möte med min PM-grupp. föreläsning och sedan mer möte och planering.)

tisdag - jobbdag

det är snöstorm ute, men himlen är blå som om det vore vår.
satt tidigare och räknade helger, och tänk, det blir vår snart, och vägen dit blir trevlig.

igår gick jag från ekonomikum för att aldrig mer komma tillbaka den dagen, det var en tvätta-städa-träna-mysa dag. idag ska jag sitta här tills det gör ont. känns som en bra avvägning. har läst en artikel, har koll på de andra, har checkat bakgrundsfakta till min "Turkiet och EU" artikel. Det funkar. Ska läsa mer, ska skriva mer. kanske rentutav ska svara på lite mejl. sorry alla som mejlar mig, jag har haft en slags antimejl känsla sjudande i kroppen sedan länge. ring mig, eller ryck mig i axeln - jag blir apatisk av mejl. (om de inte, som få undantag fyller mig med energi.) men mejl handlar ofta om gör det och gör det, eller gå dit och gå hit. jag försöker gå dit jag vill. (obs men skicka gärna kul skämt)

annars är livet vad som pågår här och nu.
det skriver även Jonas om på veckorevyn. (obs han hade inte planerat att bli skribent där. men han gör det bra.) man fixar det. och det blir bra, hur det än blir.

ska även göra neken till något bra, dvs något som jag klarar av. annars är man bra som man är, du och jag.  även lene marlin. lyssna på henne, hon har fler och bättre låtar än unforgivable sinner. lovar, det är så.

nu ska jag jobba. idag är tisdag - jobbdag.


släpp mig - jag vill ut

(blä för rökare. mitt i min hälsosamma dag upptäcker jag hur äcklig min korridorsgranne är dvs det luktar rök i hela hallen och på mitt rum då även min dörr var öppen.
DISS på rökare - hur pallar ni?)

annars är det en fräsch dag, tvättning av all tvätt, omöblering, dammsugning, träning samt "little miss sunshine" som är en verklig hit. skön rakt igenom. orka bli normal!


önskelista är 2007:
- att jag ska få långt hår igen
- att jag ska fortsätta träna
- att min födelsedag blir trevlig
- att jag klarar nek-tentorna
- ATT DET BLIR VÅR.

annars ligger shoppingkontot på noll, har fortfarande inte hämtat ut bokpaket eller betalat räkningar men eftersom jag har städat är jag inte riktigt i lika stort behov av en hemmaman. men till nästa månad behövs det säkert igen dammsugas, bytas lakan, tvättas och betalas räkningar så klart. boende och kontokort ställs till förfogande så det är verkligen en bra grej, jag lovar. i övrigt sitter jag i min carriesoffa, är inte alls upptagen eller stressad utan ska snart sova, men ägnar lite tid till att ladda ner SATC säsong ett (för mer carrie) och lyssna på kent. väldigt trevligt.


friskis rocks mediumhard

jag tränade nyss. det kommer jag göra igen, senast i övermorgon, möjligtvis imorgon.
tränat har jag inte gjort sedan jag hade mitt träningskort i tyskland ungefär, och mitt berg som jag hade där. här i platta uppsala har jag varken haft träningskort och inget berg heller.
känner mig dessutom friskare nu efter träningen än vad jag gjorde före.
nu ska jag äta mat.
blä på dig.
hej då!

du gamla fria nord

nej men hejsan. jag är nog mest bra på att sennattsblogga, idag är det dock inte efter företrätt av rosévin och misslyckade danssteg på kasst dansgolv. råkade visst missa att erkänna det igår, när tidigare inlägg skrevs. råkade visst ha glömt att jag skrivit det överhuvudtaget när jag vaknade det i morse. men låt stå då, även om det var onödigt upphängt på hår.

ikväll såg vi "se upp för dårarna". det är himla trevligt med bio faktiskt och det kommer att bli tisdagsbio i framtiden för då går man 2 för 1 med tre-abbonemang.
och se, där var en massa kul filmer så i framtiden hoppas jag på att få se "hoppet", "darling" och "the queen" samt gärna dessa de där filmerna om rock och musikal. ja, nej, jag har inte så höga krav vad det gäller film, eller vad som. jag anpassar mig.

imorgon. är en annan dag.

folk faner

jag hatar inte nek. det är som att ge dålig energi till en dålig vän. det helt enkelt inte värt det.


så lyder den korrekta tanken, bokstaverar pekfingrar fumligt i natten. sorry, förlåt sweetheart.

"kan någon ge vad du ska ha?"

sweet, sweet friends, jag är ingen klyftig blondin, inte heller någon snabbtänkt brunett, snarare bara en tjej i soffan på väg till högre makter. försöker tänka skarpt men till vilket nytta? av vilkens frö? för vems soldat? min söta fina vän. så långt borta.

idags bästa är at jag pratat med sofie och hon kommer hit måndagen den tolfte och stannar till den fjortonde. det ska bli så himla nice, helt enkelt.

annars lyssnar jag på winnerbäck, faktiskt för ovanlighetens skull och jag tänker att jag råkade ringa gabbe för att fråga om björn och han var i robins garage och fan vad skumt. annars visade jesper gamla bilder. på gamla bilder har jag långt hår och ser hyffsat snäll ut, bla bilder med kellerth. konstigt, verkligen.
jag känner så himla väl varför jag klippte mig kort. som att klippa bort alla minnen och alla rörelser, alla meningar och alla ord, allt försvann i och med att nacken rakades hösten 2005. att kapa 20 cm görs inte obehindrat men summan av det hela är att de 20 cm symboliserade så otroligt mycket ångest, väntan och prestige.
men nu då, det kanske växr ut igen. nånting kanske kan bli igen. efter två års celibat kanske håret kan få bli en smula längre än smalrakat och hårda ord. du vet, ingen harm frön och jag ställer mig aldrig i ett led igen, men kanske kan jag slappa av och ta en öl.

I'll walk the line

god alla hjärtans dag bloggen + ni andra.

ska snart lämna min korridor som för tillfället är fylld med fransmän. bland annat tillfredställer de sina smakläkar med chips dippade i nutella. funderade ett svagt ögonblick på att prova, men tänk om det är paprikachips.
vi skrev klart vårat pm idag, förlåt gruppen, jag var rätt trött, men tror så som att det blir bra.
igår var jag och emma och jobbade på v-dala och det var jättekul att serva ekonomer på insparksgask även om det var ovant att komma in med rödvin och linneservetter kompat av vrålhög discomusik men faktum är att alla rockade inklusive personalsittningen efteråt. klagomål tjuvlyssnades i form av protester mot att "punkarna" varit nominerade i alla tävlingskategorier. Men ja, det var ju inte så konstigt tyckte en annan, för deras ledare låg ju med en av generalerna. summa summarum: det var mysigt!

hur som helst så är det den fjortonde februari idag och bland annat är det typ ett år sen jag träffade mr mac. plus en vecka kanske, han fyllde nog 27 förra veckan och jag tror inte han har ägnat några tankar på detta ett årsjubileum. jag för min del undrar mest om han blivit ännu mer sunkig eller om han bytt till en hälsosammare profil, men sen undrar jag också hur det egentligen gått för honom men hans juridikstudier. han verkade rätt seriös men ja, ibland kom mycket annat imellan. troligvis bor han kvar i sin fina tvåa i altstadt och troligtvis har han inte ändrat jättemycket på sig. får se om jag inte stöter på honom när jag åker ner till heidelberg igen. ja jag måste nog göra det i vår. fan vad nice.

nu ska jag på middag. pastasallad så det är faktiskt inte speciellt glammigt men desto trevligare tror jag att det blir. 13,4 % kvar på marie antionette. nice kvällsfilm. min hjärna behöver lättsmält romantik, ja men jo tack.

avslutar med ett förvrängt citat som speglar dagens kommersiella samhälle;
"Man får så himla många erbjudanden varje dag, man kanske borde läsa reklamen lite bättre. Tänk vad mycket pengar man skulle tjäna på att köpa alla dom här sakerna."

tack och hej.

ps. när jag fyllde 16 fick jag 80 stycken röda plasthjärtan. har så att säga några till övers för kommande år.

miljö+flyg=sant?

otroligt läsvärd chat på dn.se om våra resors miljöpåverkan. efter att ha haft denna disskussion med mina brorsor i bilen ner till uppsala igårkväll så kändes det bra att någon satte pricken över i:et och kom med svar på våra frågor.

Hur kan man kalla sig miljömedveten trots flygresor?
Hur reser man mer miljömedvetet?
Kan man kompensera sin miljöpåverkan?
Hur ser forskningen på ny teknologi ut?
Finns det en framtid för miljövänligt flyg?



ja läs då.

tomtar på loftet

imorse vaknade jag upp på min egen soffa. då kanske det kan vara något som är fel.

borde nog helt enkelt gå och lägga mig nu. skön kväll med weddingchrashers, pizza och morotskaka. inte alltid är det bättre.

men jag är ledsen för att jag inte fick någon plats på krigskorrespondentseminariet i stockholm på lördag. men jag ska helt enkelt göra något annat. kanske utflykt vart som helst, kanske träning. kanske bara laga en middag helt solokvist.

saknar helgen stilla dramatik. tack alla som är snälla. undrar jag när jag ska få göra någon som helst nytta nästa gång. saknas mer allmänna nyttogöra i vardagen. vara behövd, få finnas till. simpla saker - avgörande.

did we just not grow together, living our dreams

hej. sitter här i min soffa och tycker synd om mig själv. fast okej då. detta är ju veckan då jag inte ska ha dåligt samvete. först tyckte jag att det var befängt, att be om ursäkt är alltid bra. och sen tyckte jag att det var mest pinsamt. ja, det är kanske fortfarande en del av vad jag känner. varför göra en större grej än myrgång mellan alaska och kenya. J - inte vara sur. Jag - inte ha dåligt samvete. DEAL.

men så faktum och själva poängen med det hela är att jag har tänkt till rätt mycket i många olika situationer och tänkt en gång till. Det är inte värt ett trängande, svettigt, smått bankande dåligt samvete för någons obetänkta ord, eller mina egna rumtumlande, icke illamenade meningar. okej. jag menar inget illa. det gör säkert ingen annan heller. överanalys gör sällan nytta, helt enkelt.

rätt skönt att ha en vecka som går ut på att inte orka bry sig. men ändå tycker jag lite synd om mig för det gick askass att skriva PM även fast vi nästan är klara. hur kan man då vara missnöjd? Ja, sitta och pressa en hel dag var som tentaplugg back in town och ingen har humor som pluggruppen. missyou.

okej jag gör mitt bästa så gör du ditt bästa.
Puss&hej

then you wouldn't be here, sleeping on the couch

ja. jag är så trött och förvirrad och vilse och ensam efter en helg hemma. typ trött-gråtfärdig.

hur ska egentligen allt gå till?

hålla samma sitt eget liv - inte lätt.

(jag, lika berörd som du.)

Engelbrektsloppet

18447-64

jag ser konstig ut när jag springer men desto mindre gör det för hur skönt är det då inte med en hel helg hemma och massa snö och underbara människor som bara jobbar så hårt? Känner mig jätteglad av att ha varit med om detta och att få gå klädd i folkdräkt en helg var sannerligen en upplevelse. Mitt enda minne nu är en blombukett och ett halssmycke. Plus hela känslan, för det var kuul.

För så är det

det här året kommer jag inte köpa ett enda nytt klädesplagg. kalla det kanske nyårslöfte, men det är snarare ett statement. Ett statement mot min garderob och mitt kassa omdöme. har verkligen inget omdöme när det gäller habegär. nolltolerans mot kassa köp. eller så inte just så, men ändå. second hand är tillåtet och här till del två i det hela, nämligen att det faktiskt är otroligt slöseri att inte använda om. second hand ger unikare kläder och dessutom bättre kvalite i många fall. jämför valfri kedja och döm.
faktum är att den energisparing som Myrornas arbete innebär är lika stor som sveriges samlande vindkraftverk alstrar.

koko

Fyrverkeri
ps. har någon sett Elegi? Tappat bort den skivan? Fan vad kass jag är... lika kass som att jag är typ en halvtimme sen ner till skolan. forever lives in my head bang bang.

we'll rock the afro?

afro 1

missyoumissyoumissyou
saknardig

I think it's a rainbow.

åh, kass matteföreläsning idag om y som funktion av x. eller hur det nu är. ska därför gå ner till ekonomikum och plugga matte, käka dagens obligatoriska matlådelunch för att sedan dra mig ner och förhoppningsvis träffa sophia på stan för en fika. skall även försöka köpa stramalj till korsstygnsbroderi.
halv fem - jag och juppan syr upp jeans. och 1,5 timme senare äntligen så ska jag och kalle kolla på greys anatomy. wiha. det var verkligen längesedan. borde dagen till ära plocka ihop min stationära dator så kan vi få bättre bild än halvkass laptopbild.

igår var bästa måndagen, middagen blev därefter. förstår knappt hur det blev till men det slutade med klyftpotatis, haricoverts och kikärtsbiffar med chili, morötter och kålrot + yogurtsås med sweetchili. och sedan "Das Leben der Anderen". Ja, vad ska man annars göra en måndag kväll i februari. Snöade gjorde det också.

Men idag. Nysnö. Ekonommatte. Honungsmelonyogurt. Marit Bergman's senaste skiva.

I think it is a rainbow.

We'll never be the same again, no no no. Forever doesn't live here anymore. Sorry to hurt you.

I was filled with so much hate until I saw the golden gate.

18447-62
du vet. jag vet inte.
kanske du inte visste nej.
men lyssnade på hello saferide idag samtidigt som jag hackade lök. förlösande känsla. kände mycket. konstigt.
det här blogginlägget borde ha varit ett mejl. ett sånt djäkligt smart mejl, men undermeningar och klockrena formuleringar. men inte idag.
kalifornien har något. speciellt.
tappade tråden.

Fagott

18447-59

Le som en fotomodell
Eller sov gott.

Blänker till och längtar mig bort

you miss me like crazy men jag sover nu, lilla vän.

ska svara svar imorgon, kolla seminariefrågor och leta efter min kalender så att jag inte tappar bort mer tid, sugarpie. du vet, förbereda pm, plugga frågor. du vet, läsa på, anteckna mera. ska även kolla på " Das Leben der Anderen". Bra film om DDR och östberlin. suck, döda konsten du, om du kan. konsten är det odödliga som kommer överleva Lenins sista suck.

sextiotalister suger, fram för mer kitschiga planer om revolution. måste revoltera med nya idéer, förnya Alternativet och visa sig duglig som få.

du suger, jag ljuger

poesi i dina sår aj.
som att komma hem till väggar utan svar och för mycket skräp i hörnen, du ser inte hörnen längre. singular i soffan, drömmar som rasat ner och måste leta efter bruksanvisning för att bygga ihop igen.
vilsen värld säljer billig slav.

det var jag och allt mitt snack om större plats att tänka på

försöker lyssna på winnerbäck. det bara går inte. försöker lite till. gör ont i huvudet av pacemaker. sitter i min soffa, nyss med emma. vi kom bla annat fram till att everything changes och fastnade vid gamla bilder. Jo har snyggt, centralt rum numera, också kravmärkt rabarberpaj i sin frys. själv har jag städvecka. ägnade min kraft åt korridoren nu veckans sista halvtimme. det ser hyffsat ut. mitt rum däremot, det ser ut som min hjärna. Kaos. inga stolta fanfarer, bara bortdomnande toner från lyckad konsert på nybrokajen 11. lägg till en söndagsfika på kalmars, springa in i Calle och ta en promenad hem med piritta så har ni min dag. den var inte konstgjord, men ack kort. utan pacemaker och utan oss.

ska försöka igen, ska lyssna på "av ingens frö" - historien om hjärter dam. (den är bra vad jag kommer ihåg.)
för över ett år sedan översatte jag den till tyska och fick beröm för hemsnickrad poesi.

it ain't love in case of believe in the name of the sake.

true love is true love

hej
ibland rör sig molnen så fort. inatt var det så. molnen rörde sig skitfort ifrån mig, mot månen, fullmånen. kändes skumt. sögs upp bland molnen gjorde jag inte, men det kändes så.
vet inte så mycket.
huvudvärk.
inga bra svar denna vecka.

skit i det då.

RSS 2.0