Ta vara på vattnet när åskan går

hej.

hon säger ljug för mig älskling.
och jag tänker att om jag faller så var det för det leendet jag föll.
Stenhårt.


man måste få göra fel och fan. är relativt trött. hur relativt? ungefär som att jag somnade vid två i natt och steg upp halv sex och sen sprang runt i västerås en hel dag och kampanjade med flygblad, affischer och tejp. Så trött. men visst, det var kul igårkväll och det var kul idag. västerås är fint för övrigt. jag gillar norberg. jag ska flytta till uppsala. jag har inte fattat poängen med stockholm. jag tänker på san diego. forsmark tillhör mitt förflutna. jag vill nog bo på landet, kanske i skåne. om jag ska flytta till danmark så blir det till århus, men jag lockas av köpenhamn. den stad jag vill till mest är berlin.

ska jag sluta nu, geografi i varje mening, nörd. förövrigt är jag besatt av berlin, det är faktiskt lite jobbigt för jag kommer inte kunna åka dit på ett tag. varför berlin? weil es echt geil ist.

BLÄ

jag skriver alltid fel grejer. (fan fan fan)
hur skulle man klara sig utan ångest här i sitt liv?
känner behov av att kolla på bra film.
miljön är det viktigaste vi har.

you're the only one who know me

typ en kväll på porten i norberg. överträffade de vildaste förväntningarna. det var väldigt roligt, träffa gamla högstadiekompisar osv. coolt helt enkelt. plugga kinesiska, foto osv stog på listan.  läkare, gymnasiekompetens vidare. vissa flyttar till tyskland, vissa bor bredvid dvd-mannen. det känns skönt,  blir bra. tacoskväll och en flaska vin, irisch coffee och bartenderns egen (host host) hallonpuss. mys. snart uppsala och inflyttningsfest. feel velcome!

viva la red

wow. imorgon är det kampanjdag med ssu. coolt. i västerås,


Ljug för mig älskling

"Har ni vaknat upp nån dag och bara kännt hur mycket fel ni gjort och haft ångest men samtidigt kännt att det är okej. Allt som skett har lett mig hit."

ungefär så sa lisa och sen spelade hon "snubblat efter vägen"


Om jag snubblat efter vägen
Om jag skrubbat mina knän
Om jag varit alltför ivrig
Om jag varit för bekvm
Om det nån gång tagits från mig
Det jag vetat var min rätt
Om jag varit alltför hungrig
Om jag varit alltför mätt
Om jag slagits mot dom egna
Som om ej fienden var nog
Och om ögonen var kalla
Hos han som tyckte att han log
Och om famnen där jag vilat
Inte givit mig någon ro


och aj så ont det kan göra men oj vad man inte kan göra något åt det. bara ta lärdom och gå vidare. och oj vad tom och förvirrad jag är. jag är glad, fridfull och i ordning och nu då, vad nu då? jag känner mig inte nöjd. hoppas de blir bättre när jag ska börja plugga stenhårt. (hoppas det funkar att plugga stenhårt)

ta mig till kärlek

det är värdelöst att skaffa sig en karriär bara för karriärens skull.  det suger och vad betyder karriär?

(och ja, varje gång jag knappar mig in på annas blogg måste jag trycka mig vidare och lyssna på den sköna låten. vilken bra tjej det där är, anna alltså.)

och jag vill veta varför storstadskvinnor faller ner och dör, är det nått dom inte får?

stick och brinn, det är nått annat vi behöver, du och jag och alla andra. hoppas att jag hoppar av pol mag och bränner intagningsbeskedet till leagerlinjen eller åtminstone verkligen tänker efter.

jobbigt läge

jag kommer typ aldrig bli gift. det är dagens sanning, åtminstone vad jag tror. trisst, för jag tror att det är rätt fint att vara gift och så.
Fyrverkeri

Go for it

det ska flytta in en blivande kostekonom i det tredje rummet hos min äldsta brorsa. typ dietist, intressant. hon och hennes pappa bilade upp från malmö för att kolla på rummet och komma på ett sådant "hej jag vill gärna hyra det här rummet och flytta ihop med er samtal". Verkar som en medveten tjej.

Bomber och granater

min syrra är ju i England, södra London, terrorlandet ni vet.

Vad är det man säger, man får ta seden dit man kommer.

(kan ju tillägga att om nån behagar spränga min syrra så kommer jag spränga dom tillbaka.)

Lisa Ekdahl på Grönan

18447-34

känner mig ganska tom.
Luisa ekdahls konsert på Grönan igår var bland det bästa jag sett. jag hade inte de högsta förväntningarna, och blev otroligt överraskad. för att säga det så här, både jag och sara var överrens om att det inte är ofta att en artist är så mycket bättre live än på skiva. och då tycker jag att lisas skivor är otroligt bra som de är. de första tonerna fick mig att rysa till och det var bara så djäkla djävla djävla bra. du skulle ha varit där. det hade varit värt det. den utstrålningen, den scenshowen och säkert var hon hög och vad hon bjöd på sig själv. det skulle aldrig ha tagit slut, och jag vill ha mer.

väl medveten om att ovanstående beskrivning är knapphändig och ej beskriver känslan av att se en artist som betytt mycket för en själv uppträda med sådan intensitet för en liten, men hägiven publik.

Du vill veta vad jag vill med dig,
men jag vill inget alls bara bara blunda här intill dig.
Du vill veta vad jag har räknat ut,
men jag vill bara sova för nu är dagen slut.


thanks dude

just det, glömde. i lördags när vi var ute i uppsala och träffade gamla forsmarkare berättade den ena killen nått om en blogg hans syrra skrev. Gräsrötterna i Libanon kom helt plötsligt väldigt nära när jag läste om Hanin Shakrahs libanon-blogg på LO/ung där Nina Unesi bloggar.

what goes around comes around.

Jag vill veta varför storstadskvinnor faller ner och dör, är det nått dom inte får?

Anna har rätt, den är bra.

I'll be there for you

[jag bjuder på en grej till:]

Baby, when you're halfway up, you're also halfway down, and how come that you're not supposed to be mine when my head is saying you are.
Come back and unbreak my heart, un cry these tears and lay here beside me.
Come on over, come on over baby, wish you where here, me oh my, countryman wish you where here.
Did I ever get my eyes away from the horizion, did I ever get my eyes away from something dirty?
I follow you tonight, the worst mistake to make, but if you can die for love, I die for you.
It's a mystery, that you're still here. The world is full of diamonds, go out and find them.

18447-2418447-23



jag har nog lärt mig att gå hem

Men du säger att inget har någon mening, att det enda du vill ha är lugn och ro. Men vi kommer aldrig vidare om vi lutar oss tillbaka, så kom hem till mig så gör vi nåt ihop. Och den vackraste stunden i livet var den när du kom, och allt var förbjudet. Allt det vi gjorde den gången vill jag göra om, för det ekar i huvudet. Eko. Eko. Eko. För jag vill bara gå hem med dig, genom en ung och oanvänd vår. När häggen slagit ut.



Jag ska dit imorgon. det är skönt. Helt enkelt skönt.


there something in the air tonight

ska jag typ flytta in i uppsala eller? känns helt galet, måste jag säga. saknar bokhyllor mest av allt, och kanske nått stabilt i tillvaron.

fick idag ett samtal från utbildningen jag ska börja, en tjej som hette lena tror jag. hon frågade om allt var lugnt och om jag hade några frågor. det hade jag inte men det slutade med att vi pratade lite ändå.

kommer börja fint med historisk, filosofisk bakgrund till dagens politik, läsa fursten av machraiveille och marx, samt lite mer. sen gå över på internationell politik med historiskt perspektiv med exempel som palestinakonflikten och kalla kriget. detta för att ha lite perspektiv på den svenska förvaltningen som är den tunga biten med 12 av 20 poäng. eu kommer inte mot slutet, och ja, det låter djäkligt kul. i övrigt ska jag köpa säkert 20 böcker. tungt, att bära, dyrt att betala. det får bli nån lösning på det!

tomorrow is another day.

  • middag idag efter två dagar utan vare sig lunch eller middag. jobbat dubbelt med solskola + sista veckan på jobbet.
  • ska köpa nagellack
  • gardiner, gardiner, gardiner, fan jag hatar gardiner!

Come on, let's twist again

18447-11afro 1

moddarna säger att persson är passé.
sossarna säger att det är samma gamla moddar som det alltid varit.


Anna Sjödin sa till mig att hon var så evinnerligt trött på alla politiska skribenter som bara slår in öppna dörrar, och hallå, har hon inte rätt? har vi inte hört ovanstående påståenden förr, och nån gång till?

Från tyskland hörde jag inför deras val förra året diskussioner om att folk var så trötta på de stora partierna, i deras fall SPD och CDU (sossarna och kristdemokraterna). Detta var sen i sin tur ett argument för att rösta på småpartierna, som helt enkelt inte var lika passé, lika löftesdesperata och lika inbillningshögtfärdiga.

Kanske kommer vi se samma situation här i sverige med MP som stor vinnare, men också partier som piratpartiet och tyvärr också SD / ND. Icke att förglömma också C, FP och KD vilket är en stor fördel för alliansen, ruinerade som de är om nån av de mindre partierna hamnar under fyraprocentsgränsen.

Karlstor Brücke

no comments


Värsta fina bilden. och vet ni, hon som tog den, hon och jag ska bo grannar på rackarberget. det är gött. vi träffades i deutschland och vem vet, kanske är det bara förasta gången våra vägar krockar. smart tjej iaf. man man man man man vill ju till deutschland noch einmal und wieder und wieder. och nu har sofie kommit hem från bulgarien och wowowowow.

och allt är som liv på vägar, vägskäl och man krossar där och krockar så. man går under och kommer igen och sen blir det vändplan och kanske kör du runt i rondellen. vägen är krokig men sen kan det bli motorväg. mkt nöjd.

... and he looks good too... (vs)

18447-33

shut you out för vet inte vilken rad i ordningen och visst är det kul att ha högtalare till datorn osv.

shut you out and stay there and fuck off

LOL. idag var min näst sista dag på jobbet. det är verkligen kul att jobba där, skysta gamlingar och skysta arbetskompisar. skyst miljö och gott kaffe. goda bullar och fina uteplatser. bra arbetstider och inga bilköer på väg till jobbet. skön stil på sommerjobbet helt enkelt.
trots det känns det segt att jobba på ålderdomshem för tredje året i rad. tänker att jag nästa sommar inte ska sommarjobba. tänker att jag ska resa till berlin och snacka tyska. Ich vermisse deutschland, würde gerne noch einmal dort wohnen, wäre echt cool. Könnte spass machen. unt so weiter. MMm, det är en tanke jag har, spara lite kosing och sen dra när sista tentan är gjord, men vem vet, vid det laget kanske jag lever värsta svensson svensson livet och har allt jag kan önska mig. och ni vet, jag hoppas att det inte blir så. live your dream, inte stanna upp. komma vidare inte backa ner i ett hål.

inte jobba bara för att få tiden och gå. för att få pengar. näää. jag ska nog komma in i nästa del och kanske få lite flyt, haha, jag kanske kan få ett annat sommarjobb nästa år. fast det är inte fel på det jag har. jag gillar det, som sagt.

jag drömde störd dröm i natt. men bäst var känslan.

e20 norr

När ska jag leva mitt liv för mig? Göra dom saker jag tror på?
När ska jag våga vara mig själv och fånga dom drömmar jag vill nå?
Så när kommer jag leva mitt liv för mig?
Mitt liv för mig. För bara mig. Mitt liv för mig.


where the action is

Alla rykten ni hör om oss är sanna, ni har hört att vi har köpt alla tomma fastigheter i fagersta, det är sant, ni har hört att vi har köpt faik (fagerstas allmänna ishockey förening) JUBEL, och lagt ner det. mohahahhahahaha.
jag tycker han är klockren.

men vad jag vet så spelade de i södervärkeparken för 6 år sen, när de fortfarande jobbade som praktikanter på skolan osv. lätt och avrunda till 10 år sen de var här, lätt att avrunda till att det vore värt tio tusen miljoner miljarder att se the hives. men ja, det var billigt.

orkar inte skriva mer, men ja, det är alltid grymt kul att se the hives. och millencollin var bra. nu blev jag ännu mer sur för att jag inte såg dom i san diego.

A little more for little you + E20 norr = bra musik

sikta mit stjärnorna, kanske din dröm helt plötsligt blir sann, så ta din chans och sikta mot stjärnorna

kom att tänka på sen sak, för skulle jag bli läkare skulle det inte vara min lågstadielärare som fick ligga där utan min syo från högstadiet. Nu låter det här väldigt ondsint och så vidare men jag sa till henne att jag ville bli läkare, kanske eventuellt, skulle vara kul, tänker jag typ satsa på.

"Åh men det tycker jag inte, det är som att satsa mot stjärnorna. ja jag skulle säga att det finns tre yrken som är så, vad heter dom nu igen, jurist, journalist och sen läkare."
"JAHA?
"
(okej då går jag hem och blir sjuksyrra istället, för jag kommer ju bara från landet. kan ju inte bli stjärnadvokat för det är för långt till himlen härifrån.)

När jag nu har kommit in på pol mag (som brukar ge behörighet till vidare journalistutbildning) och läkare, kan jag då ringa till henne och fråga om det är så här det känns när man nått stjärnorna? inte alls för att vara spydig, utan helt enkelt för hon var världens sämsta syo och klart man kan om man vill.
däremot känns det inte som att det här är stjärnorna. men jag bryr mig inte så mycket om det förutom när jag tänker på hennes pushning av 14åringar från landet.

Live your dream.

jobbigt yrke = coolt

undrar varför alla (helt plötsligt) vill bli läkare? har skådat en stark tendens till att typ halva sveriges befolkning vill rädda liv. komvux lär ju bli överfullt och kanske plockar de ner platserna ytterligare för att bara få in grädden på grädden på moset. (citat pelle almqvist om vad the hives var på "where the action is")
skitsamma, varför vill man bli läkare? Är det den vita rocken, sjukhuset, yrkets seriositet? License to kill, dubbelnolla, osv. Vill man kunna stå där när ens gamla lågstadielärare kommer inte för brott på lårbenshalsen eller presidenten för mjältbrand och säga Nu får du vara tyst, där här ska jag ta hand om.

Många som är läkare säger att det är världens roligaste jobb. Det sa min svenskalärare att hennes var också. Det säger brandmän med. Det kan ju inte vara så att bara för att en läkare säger att det är världens roligaste så är det det, fast dom får ju inte ljuga så mycket i tjänsten kan jag tro. Nej, men faktiskt är det väl så att många har sin egen dragning till yrket. Vad är min dragning, jag vet inte, jag har funderat på det i sex år.
Men sen finns det många som har en dragning till yrket - dess status. Som ett seriöst yrke, med lite extra status.

jag tror att om man gillar det man gör då blir det världens roligaste och det kan ju bli olika för alla.
Vad enkelt då.


hittar man alla apor på zoo, eller är det alltid grönare på andra sidan?

kan det ha varit det här bruden pluggade? vet inte, det heter ju inte demokratisk utveckling, och hon var rätt noga med det. jag är bara nyfiken, men vem vet, jag kanske träffar henne igen. tyvärr vet jag inte vad hon heter men det verkar som att hon brukar handla på max.

lördagen den femte augusti 1874

jag känner mig verkligen okreativ. kanske borde jag berätta mer ingående om den otroligt kreativa kväll jag och linda hade i uppsala. vi sa senast idag att vi borde göra om det.
1. det diskuterades politik hela tiden, så grymt kul. alla var vänster eller sossar också, frågetecken på personalen på max dock. mycket tveksam där, så alla moddar osv kan ju fortsätta handla på max.
2. vi klättrade i ett plommonträd med en 35:årig it-tekniker. han var mycket trevlig, men alla plommonen var uppätna.
3. vi demonstrerade genom uppsala med en kvist och vårat glada utrop löd: "Ner med Bush, mera skog!" det slutade med att en kille ville ha skogen och fick den. tveksamt om han var vänster.
4. vi stämde möte på max med alla möjliga personer men träffade bara skitsura bitches. vi ville bara ha ekologisk mellanmjölk men höll på att bli utslöngda. dock, tack vare en fascinerande tant så fick vi glass och milkshake, sprite zero och en gratis hamburgare. hon försökte också ge oss sina begagnade pommes frites men misslyckades brutalt. tilläggas kan är att denna brudtant läser demokratist utveckling på upplands universitet och faktiskt ska jobba på fn i framtiden. Observera att detta kan ha varit efter hon tagit en powerwalk på månen. hon kommer hur som helst se till att alla fattiga barn i världen får lika många begagnade pommes frites. hon var så GULLIG.
5. vi träffade howlin-pelles gamla polare tillika stil-ikon och hängde lite med honom. sen var det typ sjukhusingenjören eller hans polare som lånade ut en tändare till howlinpelles kompis. sjukhusingenjören skulle kolla om jag var smart och frågade mig "hur många nior går det mellan 1-100?" klura på den du, och klura på om jag var smart medans jag går vidare och talar om att vi helt otippat träffar på två gamla forsmarkare utanför burger king och det är allmänt roligt.
6. det hela slutade med att vi aldrig kom fram till krogen utan promenerar hemåt framåt fyratiden, otroligt uppsluppna och glada. vi pallar äpplen i nån universitetsträdgård och dagen efter frågar linda vad det var för bok hon sovit på. (det var bara en hård kudde.)

ps. sjukhusingenjörens kompisar broderade typ hästkuddar. ds.
ps2. jag vill bara hälsa tack som fan till tjejen som hjälpte oss beställa på max.ds2.
ps3. MAX! börja servera ekologisk mjölk. det finns faktiskt kunder som vill ha det. ds3.
ps4. det var en kul kväll.ds4.
ps5. om det är nån som vill hänga med nästa gång så är det bara att säga till. ds5.

glädjeyra!

wow!! jag ska på winnerbäck, och med anna, fan fan fan vad roligt! tack anna, för det första, jag blev så glad. och i stockholm vad roligt. roligt roligt roligt. måhända är jag influerad av en artikel som jag nyss läste i tyska Stern, om carolina klüft. "Och hennes favoritord är fun, spass, roligt." vad härligt!
och sen blev jag så glad för jag såg att lisa ejdahl ska spela på grönan på måndagen sen, fan vad underbartt, att äntlige få se lisa! och sen, kära vänner, fatta vilken vecka detta blir! helt otroligt!

8 Aug. The Hives, Backyard babies, Millencollin, the hellacopters samt CDOASS.
12 Aug. Christian Kjellvander samt Lars Winnerbäck.
14 Aug. Lisa Ekdahl.



Lägg sedan till att Laleh samt Nationalteatern spelar i Uppsala nån vecka efter det. Det kan nästan inte bli bättre och det ska bli ROLIGT.

hjälp sökes

hej jag gillar mitt jobb, verkligen. när allt flyter på jobbet (då är det glassigt) och då är det verkligen roligare att jobba än att vara ledig. sista veckan på hemmet, en vecka solskola samtidigt och småpacka en soffa plus soffbord. mitt sommarjobb är over and out, mitt studentliv ska kanske börja snart, hemförsäkrning kostar 45 kronor i månaden och lördagsnatten var verkligen det roligaste på länge.

om han sjukhusingenjören dyker upp nån stanns så har jag kanske ett problem åt honom eller nått annat han kan lösa. grymt kul att klättra i träd och bråka på max iaf. hoppas ingen som läser bloggen träffade på oss i lördags, det skulle vara jobbigt pinsamt även fast det var roligt.

dagens problem; jag undrar om mitt soffbord är ihopfällbart? Eller kanske möjligtvis så att man kan skruva isär det?

Feel the rain on your face, no one else can feel it four you.
The rest is still unwritten.

skön låt. Vad som ska hända i resten av ditt liv är fortfarande osagt, inte uppskrivet på några dagboksblad, fortfarande påverksningsbart. Viva la france och pompa och ståt! grymt. Glöm inte det!

god natt

åh jag och linda kollade nyss på "fröken sverige". äntligen en film jag tyckte om rakt igenom. kanske gillar lyckliga slut. kanske behövde en kaxig tjej.

fast jag har faktiskt lust att vara snäll. och smart. och ser framemot att få derivera en massa. ser dock inte framemot att sova nu snart. huvudvärk pga av tidig jobbtimme imorgon. en vecka kvar, sen färdig. fem dagar, wow! det har gått fort.

varför inte vilja sova? jag är trött. men jag vill inte sova för jag vill vara uppe. det är sommar, vill inte jobba klockan sju. imorgon blir en sommarnatt. den första av sitt sådana slag på länge. och hej och hå, det blir kul nu ska jag sova.
och folk skvallrar så mycket men det ska ni skita i och jag med.

bla bla bla säger tanten

ahhh jag har ju en massa överskottsenerig på något lyriskt sätt. sköter den fint med dålig musik så här denna sena timme. jag tror jag inte tänker tänka på att jag ska jobba imorgon. och på lördag. och på söndag. tänker inte tänka på det just nu.
just nu tänker jag vara förvirrad, konfunderad och disträ, alldeles för mig själv.
jag ska inte kolla på L-word ikväll, jag vet inte varför, orkar inte lesbiska kärleksproblem från amerikanska västkusten just nu. annars är det ju skyst men kanske har jag fått min dos med perspektiv på homosidan av vardagen för tillfället.
på min vänstra sidan ligger för studen "egogirl" av carolina gynning. jag ska läsa den som rec (?) litteratur inför glamourfeminismartikeln. Passar ju utmärkt med släppet av unika partiet med linda rosing också. det ger lite bredare perspektiv på frågan som varken är svart eller vit.  Det är ta vad man vill ha och kämpa stenhårt för sig själv och inte ge upp sin rätt men inte mer sällan catfight och bla bla bla.

"Där satt jag i en skrotbil tillsammans med en porragent och en pprrfilmsstjärna på väg till Playboy Mansion. Jesus Christ, här kommer Gynning."

jag hatar ju porr. antar att jag förundras över hur människor vill ställa upp på det och tycker att dom gör det för sin egen skull, sitt eget bästa. finns feminism inom porrbranchen? allt är dubbelt, inget är svart eller vitt. jag kommer fortfarande tycka att porr är äckligt.


han är mannen för oss?!

värsta roliga låten kan man lyssna på på den här sidan.
Jag träffade manhammar på gotland och han är både trevlig och snäll. han var en av ledarna för röjet och skötte sitt jobb ypperligt kan man säga.

Det är upp till oss om demokratin och rättvisan ska segra i höst. wiho!

och ibland ska allting bara hitta sin mening och få falla på plats

tack och hej.

är trött.
sov inte bra i min nya lägenhet. kan ha berott på att jag drömde att jag drunknade. just nu är det mest suddiga bilder men det var obehagligt att drunkna samtidigt som jag ringde 112 på telefonen och talade om att jag var på nån okänd gata. Och till bords med flertalet personer, och helt plötsligt någon annanstanns. Allt var obehagligt och mina drömmar saknar logik.

funder just för sekundenb vad en dröm för mig skulle vara. skulle vilja ha lite ordning och reda, en fast punkt i vardagen och kanske något meningsfullt att göra. mest vill jag nog bara göra en "sak i taget, var sak har sin tid" - saker. Plugga kanske blir bra då. Lite drygt just denna kommande vecka att jobba, ha solskola, flytta samt läsa på inför några artiklar jag ska skriva. och gå på konserter samt packa.
ska bli fint att flytta ordentligt, allra mest fint att packa upp. köpa skrivbord, installera min älskade dator, min riktiga och inte bara laptopen. min riktiga har sån fin bakgrund med nån svartvit snubbe som åker skidor i alperna. jag längtar tills allt blir färdigt och jag kan slå mig ner för en sekund och känna att "det här är starten, nu ska jag ge mig fan på att jag ska klara det här." och ha nån lista med bra grejer att göra jämt. slutsats: det är svårt att möblera.

Min nya lägenhet ska tapetseras om. Det var mer än tio fläckar, men jämfört med forsmarksrummet var det ju bra standard. vad ska jag ha för färg på tapeterna? Lila? Gröna? Vita?

I Suppose It Will End Up Like A White Shade Of Pale. eller något dylikt. vitt är alltid bra.

wow

jag kom in på läkarlinjen.
i februari.
i danmark.

det där är inte poesi, det där är ångestutrop.
pinande fakta
men fan vad coolt. there's a dream that might come true und so weiter. ödet ligger i mina händer.

RSS 2.0