Tisdag

Livet står stilla, fastån det känns som att det var tjugo år sen förra veckan. Ingen kanske hänger med. Inte jag heller.
Och livet står inte stilla för jag måste jobba, äta mat, se på allt som är vackert, gå ut med hunden och bestämma om min semester som börjar om 10 dagar och sträcker sig ända till terminstart.

Nu ska jag baka bröd.

[...]

"Nej, stopp här går min gräns" skulle kunna vara rubriken men istället ingenting.

tomt.

Och vad gör man om livet faller ihop.

hejdå.

Nu, imorgon, ska jag jobba nionde dagen. Sen åka till Stockholm och sen Uppsala. Sen får vi se.

Sommarlovsrapport

Jag har fått ett tangentbord med usb-kontakt. Det betyder att jag kommer kunna använda min laptop med fungerande r-knapp.

Sommaren har annars blivit datorfri. Och shoppingfri. Tänker att jag läser böcker och jobbar ocxh umgås med vänner och familj. Och det funkar så sjukt bra. Inte ens plugga.

Med fungerande r-knapp kanske livet som skrivande varelse blir lättare. Min kreativitet har fått sig en smäll. Tror att yttre faktorer påverkar men det är jag som inte vågar publicera min hjärna. Varför ska man ens det? Tillknäppt känner jag mig.

Och min kurs i kulturjournalistik på Malmö Högskola skulle vara på distans och inte med en massa obligatoriska träffar. Å andra sidan är Malmö en skön stad.

ps. Jag hörde på Hallå p3 med Denise Rudberg. Hon var en sjuk stockholmsmänniska, men som bara var så trevlig. Jag kunde inte sluta tänka på att hon brukar träna på Sturebadet kl 06.00 med Ebba von Sydow, om det nu är brukar. Hon sa några saker om författarskap som jag ska tänka på. Lägga på minnet tillsammans med allt annat. P3 är bra radio denna sommar tycker jag. Morgonpasset, Hallå p3, Brunchrapporten, Krister, Din Gata och Kvällspasset - Jag gillar alla!

ps2. Nu ska jag kolla på tågbiljetter till Berlin. Ska bli så sjukt bra resa! Imorse när jag var deppig över att jag skulle jobba, och sen fortsätta jobba åtta dagar i sträck kom jag på att det faktiskt bara är några få veckor kvar tills vi ska åka. JA!

boknörd

Sommarlov, en ledig dag, chips till frukost och jag läste ut Middlesex vid 11-tiden. Det har tagit tid. Eller rättare sagt, de första 300 sidorna gick snabbt, och de resterande 300 också. Men däremellan var det paus. Jag hann läsa Det går an av Almkvist, Martha av Lessing, Bitterfittan av Svedahl, Mig äger ingen av Linderberg men nu gavs det ro och lust till att läsa slut.
Och jag kände instinktivt att det borde analyseras, alla känslor som kommer upp. Jag försökte provocera mig själv genom att jag valde ett övergripande genustema på alla böckerna jag läser, men det enda jag känner är att det är så sjukt intressant. Sen får de som kommer i min väg ta smällarna men skriftlig analys känns svårare. Det är ju ändå semester.

Mellansnack

Läste precis ut Martha av Doris Lessing. Första delen i Våldets barn som är hennes självbiografiska serie. När vi rullade ut från Västerås läste jag sista sidorna. Kanske kommer flowet nu. Har inte kunnat läsa, utan bara segat. Nu läser jag Bitterfittan men är mer sugen på Rädd att flyga av Erica Jong. Expressens bokblogg, om igen, den är bra. Det var här jag läste om Jong.

Jag är så glad att jag kan läsa igen. Har mer Lessing, har Klein, har Linderborg, har Fredriksson. En sån sjuk lyx, för jag har sommarlov!

borta bra men hemma bäst




Jag och Mona är hemma nu. Det är lite halvskumt på balkongen. Vi åt linssoppa och drakc ekoöl. Skönt att vara hemma och slippa se kött överallt - frukost, lunch och middag. Låt mig slippa. Tischan vädrar jag ut på strecket. Mig själv sätter jag i en fotölj. Halv två fick jag springa från seminarie om "Har vi en fördelningspolitik?". Swedbankekonomer redogjorde för Sveriges ökande fattigdom, om gruppen människor som lever under extremt svåra förhållande samtidigt som de inte får socialbidrag. De visade statistik över ökningen av gini-koefficienten. Nekord som i detta fall beskriver hur pengarna är fördelande. Om några få har mycket mer än andra eller om fördelningen är jämn. Sverige har på de senaste åren fått en starkt förändrad fördelningen. Sedan lät Swedbank resten tala för sig själv. Fristående konsultbolag visade att människor förknippar socialdemokrati med trygghet och moderaterna med politik för välbärgade. Sen skulle Sven-Erik Österberg (s) och Per Schlingman (m) debattera. Då satt jag redan på färjeterminalen, och åtta timmar senare var jag hemma.

ps. Schlingman är och ser ut som en äkta glasögonorm. Seriöst talat så har jag aldrig sett en mer motbjudande människa.

Thomas Bodström i korvkön






En person såg mer än sliten ut. Men det är klart, killen har en del att göra. Men går det bra då? Jag tvivlar på att han är min representant, fokus och framåtanda, varför inte mer av det? Han borde hur som helst ta semester och sen borde han välja ett av sina jobb och göra det bra. Jag vill inte ha en riksdagsledamot som inte lägger 100 procent. Vem är jag att döma, men nej, faktiskt inte. Det är ju en bra kille, så fokus! Eller tycker du att han är snygg?

ps. att telefonblogga är inte alltid det bästa, men nu ska alla bilder in på rätt led!

Piraterna




Piratpartiet, vars ungdomsförbund är Sveriges största. Deras ordförande rör sig här, grön tischa och kavaj. Andra ungdomsförbund har för mycket trösklar, menade han. De har 3000 medlemmar. Vi har 1000.

Kl 03:15





Och skönhet går inte att fånga på bilder. Nu var jag bussen mot destination Gotland. Det ska visst regna. Jag har visst shorts. Synd.

Ologik regerar just nu

Hur kan en kropp bara pajja? Det är orättvist, en kropp borde hålla ihop och bära upp. Men tur, att när en kropp pajjar, då kan man limma. Och jag kan lyssna på Kate Nash och ligga vaken på natten.

Någon slags stockholmsnatt





En dag ute på Björnö med mormor. Vi solade med picknick. Jag kan göra henne berätta om hur hon på 30-talet läste in realen som privatist och sedan lämnade Åland för studier i Stockholm om och om igen. Stark berättelse om stora val. Där på skeppsbron mötte hon sin framtid.

Slow-resa

haha.
ring inte SL telefontjänst. Killen måste ha Sveriges värsta sommarjobb just idag.

"Du valde fel helg att åka till Stockholm."

Nej, det gjorde jag inte alls. Jag kommer få bästa resan, bussen avgår härifrån 11:45. Planerar att vara framme i Gustavsberg halv åtta. När bussen strejkar tar jag Waxholmsfärjan.

ps. Kanske bloggar live Färja. Nu med nya fotofunktionen kommer detta bli succé känns det som. Ska ta med pocketböcker.

Hur gör man då då?

Lyssnade på hallåp3 idag, radio är min vän. Cissi & Nor var dagens gäster. Jag visste inget om dem, men ett spår väcktes - tänk att va rolig, tänk att vara som de och kunna kombinera humor med feminism och engagemang. Tror jag är sjukt viktigt. Och hur skulle man göra det på blogg? Idag, hur som helst, var jag först arg på SSU, sedan stolt. När fick Sverige allmän rösträtt? Rätt svar vinner! Mötte förövrigt rysk läkare i hemtjänsten idag. Abdula är  egentligen lungkirurg, men inte hos oss. Äntligen mer action i vardagen för mig!

Salig natt

Nu var hemtjänsten uppehåll och jag är ledig i sex dagar, en halv evighet. Kan vara värt. Och tro inget annat är välanvänd tid och solskensstunder väntar. Jag skulle kunna lova att bloggen kan följa med till stockholm/gotland. Det kanske gör den gott. Så kan vi finna inre mening och kanske nya idéer. Med mobila tjänster når jag var som helst. Det är förövrigt juli och jag läste precis ut "det går an", frågan är dess aktuallitet, men vad håller relationsfunktion funkar den. Vem vill jag vara med dig?

Uppenbarelsejakt




Ibland saknas sådana där tak mig, alla har varit på fest, solen går upp och man är bara odödlig. Uppsala är fint, sommarlov har sin charm. Igår hade jag finaste dagen i ludvika. Bästa samtalen med olika personer. Att sätta ord på känsla är kanske det svåra och därför sitter jag här nu, ett bombat huvud, en längtan efter något mer, kreativitetslust. Letar efter känslan.

Ps. Googla Esters SH i Eskilstuna, ligger vid vattnet.

Alla städer




Eskilstuna. Om du också tänker åka dit, missa inte Esters second hand. En sådan butik, där köpte jag sidenklänning och retro solglasögon. Som du ser på bilden är Eskilstuna också den stad i Sverige som har bäst planteringar.

Sorgsänt med brevduva

På fredag ska jag på Annika Norlins favoritbutik, stalker för en dag må så vara. Stockholm blir fint. Även Värmdö skärgård, och ja! Känns som semester, subtilt vackert.

Tanke

1394 inlägg senare, kan inte räkna ord. Tänker - man kanske bara ska göra, inte tänka så mycket. Minns hur god vän M sa att jag tänker för mycket, men vem gör inte det? Vad han aldrig så klart tydliggjorde var hur mycket som därpå skulle falla. Fan. Hur som helst så går små ting som att kanske stiga upp tidigt enkelt om jag inte tänker på just det utan vad jag har framför mig. Torde man då låta stora ting följa. Genomförandet, ett nödvändigt ont, tänk på det fina det medför. Och oj, ska saker då bli gjorda!

Natt och juli

Bloggen har gett upp och snart jag med. Försöker tänka kreativitet och framåt, men hamnar bland för långa luggar, solsken och boktravar. Fascineras av människor som får tusen eller en saker gjorda, stirrar själv på gråa moln. Felprioritering? Snart lämnar jag landet och åker mot storstan. Såldes almedalen och kanske finnandet av kreativitet. Vad skulle jag annars göra? Hur kan visioner dö? Ändock är sommarnatt vackrast, bitterhet mer äkta finnes och slutligen är rofylldhet ett självändåmål. Puss,hej.

RSS 2.0