Fredag kväll

Konfunderande dag?
Jag blev arg och slängde tvätt och försökte sedan övertyga om min rätt att bli arg. Är säker på att om man blev mer arg, på ett rättframt sätt, skulle allt vara mycket enklare. Med detta menar jag att man borde helt enkelt tala om att man blir irriterad / ledsen och sedan tala om det på ett så bra sätt som möjligt, dvs ett sätt som ligger så nära sanningen som möjligt. Och man får vara arg. Diplomatiska vita lögner är ofta långt från sanning.
Men nu saknar jag bara mitt arg-objekt. Och jag är inte arg längre. (Det är nog det bästa med att bli arg - efteråt är man inte arg längre.)

Nu har jag jullov i en månad. Ska snart börja andas.

Happy Holiday

NU ÄR DET JULLOV!

Det ska jag fira med sömn, The fellowship of the ring samt Vetenskapsmagasinet om Manligt och kvinnligt - Allt detta i eminent sällskap av mannen vid min sida.

(Jag sov tre timmar efter galen efterfest som avslutades 05 i ekonomikums café, dit vi gick och åt hallonbåtar efter att ha dansat i Kalmars källare.)

Naina Mustina iltoina

image92


Ganska nyligen fick jag nya låtar av Regina. I somras gick båda skivorna varmt i bilstereon. Minns speciellt när jag och Piri inte orkade kolla efter rätt väg i kartboken, vi hamnade i söderköping framåt 02.00 och körde på ödsliga fält med Regina i högtalarna. Fast jag kanske minns fel, det kanske var Mr Suitcase. I min värld är dessutom Regina och Mr Suitcase vänner. Jag tror kanske att de skulle gilla varandra på riktigt också.

Söt-Annika

Jag hittade den här bloggen. Ibland är annika min bästa svenska artist. Hon gör även rolig radio. Hon gör nog, ganska säkert, de roligaste mellansnacken.

Ayhan Aydin

18447-91

Om du känner för något lite fräshare än normalt, kolla denna kille. Du vet den där känslan, när du känner att du visste att du ville höra det där, men inte visste att det fanns.

Ayhan Aydin kanske är din man.

Keep on running!

Oj, har fortfarande inte fått tillbaka tentan.
Jag skriver som en kratta. Jag tänker skylla, hård och bestämt, på att jag suttit och helt fokuserat skrivit av 50 år gammal lagtext. Är det inte ganska skönt att kunna ringa riksdagens informationsnummer och fråga hur det kommer sig att man inte kan hitta lagen och så svarar den där gamla donnan något helklyftigt. Då är det roligt att prata med riksdagen. Jag fick även numret till justitiedepartementets sfs-ansvarige. Coolt, minst sagt!

måndagsreflektion

Nu har jag snart läst ut Flickan som lekte med elden också, tänker mig att snart släcka ner denna lilla dator och lägga mig i min jättesköna säng. Känner på mig att imorgon kommer bli en konstig dag. Bordsplacering, vintergask och PM-skrivande. Vilka skrönor, vilka sköna bönor.
Förut lånade Josefin min dator för att göra polmagasiner. Utan dator gjorde jag så mycket vettiga saker, strök kläder, läste böcker, lagade mat och sydde saker. Hoppsan, utan dator vore jag en äkta pensionär.

Jag mailade idag. Och face-bookade. På tiden.

Puss på er!

Crosses allover

1.Osynliggörande
2.Förlöjligande
3.Undanhållande av information
4.Dubbelbestraffning
5.Påförande av skuld och skam


Inte bara mot kvinnor, inte bara mot invandrare. Inte bara mot utsatta grupper. Mot alla. FY.

Måndag natt

Det är jul och jag lyssnar på summercat.
Det är den sista skolgrejen nu. Snart bara en tenta kvar innan jag ska få plugga kulturanropologi och tyska. Rehab - Yes, här kommer jag.

I lördags såg jag och min kusin E värmlandskören, Don't be a stranger, Sambassadeur, Adam Tensta med Snook och Clappers. Jag tror att det va något slags rekord, för att inte vara festival utan bara klubbnatt. Mitt i allt det där åt i julbord.

Jag gillar nya tvärdrag och jag gillar nya redaktören. Jag ska snart bli klar med LP-grejen och jag ska bara konsulta Polmagasinet. Är inte exakt på det klara på vad jag ska göra av de eventuellt oceaner av tid jag då kommer få över. Eventuellt äta middag och träna oftare, känner jag inte helt kastad i sjön. Känner jag snarare glad. Kanske ska lyssna mer på José Gonzales. Grymt.
Johan sa att jag var glad. Öhm.

MB

Jag lyssnade på Shame on me i morse. Först i morse förstod jag den låtens storhet och vad hon beskriver.
Tåget hem var en fröjd. Jag läste ut Män som hatar kvinnor. Det jag gillade bäst med den var beskrivningen av tidningsarbete, Salander samt de inslag av juridik som förekom. Fascinerande!

Dålig DJ

Ja, ni vet de där killarna som spelar på snerikes på tisdagar, på vigilante på ög och gjorde nån grej med TTA. Äntligen fick jag bekräftat vilka snedskott de där killarna är.

En vän sa till mig under kvällens Physique;
- Det var kass musik. Det var dessutom samma musik som senast. De spelade exakt samma the strokes låt. När jag ifrågasatte det var deras förklaring att det ändå bara är massa blonda tjejer, som inte förstår något, som dansar.


Iofs kanske det ligger något i vad de sa. Och visst kan det vara så att man inte förstår något och vill dansa till samma musik. Vad jag däremot inte kan förstå är var konsten ligger för dj:n om man inte bryr sig om vad man spelar?



Oh, yes baby!

Chilla, det är ju bara att prestera max så går det bra.
Yes, det älskar vi studenter, att prestera max på utsatt tid.

Nu ska jag låta tankar slip my mind och klä på mig något fint.

Pusspuss.

slipping finger

Försöker tagga för kväll med TK.
Försöker tagga med Marit Bergman.
Försöker tagga och tog den första skivan.
Försöker tagga och torka från dusch.
Försöker tagga och det går inte att glömma lagboken.
Försöker tagga och lagboken ligger efterhängsen, som en klump i magen, på mitt golv och skriker.
Försöker tagga men snart kommer jag ligga bredvid lagboken och skrika.
Försöker tagga men har FÖK-tenta imorgon kl 08.00

...

Och det gör ont i hela mig
att se (shaking hands)
Och jag vet
(love you love you love you)
Och du sa
Jag skulle göra samma sak för dig
(I go for the broken one)
Kanske är jag bara där för dig för att jag kan
Så svårt
Men jag är glad
Ingen fucking februari
Iskall januari
November (passed)
Och det blir bara bättre

Söndag kväll

Nu har jag kollat på tre avsnitt Greys på storbildsskärm. Det, mina vänner, det är bra grejer det!
Tomat&Mozarella
Varm choklad och kanelbullar.
Tre av de senaste avsnitten, bara sjunka ner och njuta av andras kaos.

Puss&hej.

Första advent.

Det är första advent. Alla utanför mitt fönster har julpyntat, sån har även jag. Kompenserar uteblivet morgonkaffe med två koppar nu. Dels har jag tulpankoppen, dels har jag julkoppen med rött mönster. Det känns ganska trevligt.
Jag försöker fortfarande skriva rent anteckningar från förra helgen. Jag har glömt att anmäla till TK-dagen. Jag lyssnar på bra musik. Jag har pluggt i 3,5 timme intensivt, FÖK forever. Jag har en dekadent eftermiddag.
Det är söndag men Johan är inte här. Således blir det ingen gemensam söndagsmiddag för vår del, på sin höjd kanske några mackor. Johan och jag har en fin söndagscermoni som består av att vi träffar varandra. Det är mycket trevligt. Men nu firar Johan advent och jag dricker kaffe samt försöker jobba.





ps1.Sen, såhär, en eftermiddag i skymning skulle jag bara vilja påpeka att bra musik är helt magisk. Jag känner på mig att det här kommer funka. Det blir bra advent.

ps2. Igår pratade jag med min bästa finska och vi styrde storslagna planer. Hoppas-hoppas att finlandsutbytet i mars är i anslutning till påsklov. Hoppas att jag har påsklov, förresten. Då ska jag vara i Helsingfors så länge att jag kommer bli som en finski, tror jag. Storslagna planer om partynätter, sommarjobb och en lycklig framtid. Jag längtar till den turkosa bäddsoffan.

tragikomi






Jonas Game igår påminde mig bara om no comments
Heidelberg. Jag har aldrig sett BCQ live, men jag har haft det som träningsmusik dunkande i huvudet när det inte fanns något annat än att gå och gå och gå. Det var svårt och konstigt att koppla den där galna killen igårkväll till frenetisk träning på Heiligen Berg. Jag saknar verkligen det där berget. Och vad har man fått nu. Konsertlokaler som rymmer fulla och galna människor, en kille som slänger mikrofonstativet över axeln och hoppar ner från scen.

Lördag

Det är ganska mycket natt, inte speciellt kallt ute och Jonas Game såg ut som en fotbollshuligan. Han kastade även glasflaskor, klättrade på högtalare och hoppade ner i publiken.
Det var bra grejer, trots att han var kort och hade fula byxor så band han ihop det sammantagna intrycket till bra grejer.

Alla dansade till musiken likadant, i baren konstaterades att stan är fylld av nya människor. (Som man inte känner igen.)

KAOS

image90


Tjejmiddag slutade i succé, kan man väl säga.
Annars så lyssnar jag in mig på game, försöker stava rätt, tänka enstavigt samt fortsätta skriva rent anteckningar från förra helgen.

Jonas Game

Jag vet vad jag skev om Jonas Game i senaste LP.
Jag skrev:

En gång var han 14 år och åt helst av allt hemkola. Man kan inte säga att man inte hört det förut, man kan inte säga att det känns nytt. Men när Jonas sjunger Everyday is a new game for me, that's my story. så är det i alla fall väldigt dansant. Där och då, på Velvet, kan man kanske dansa lite och tänka att det är ens egen historia också, att varje dag är en ny dag.

Jonas refererar sig själv som cheapest in the bizznizz och ger gärna en konsert på Skogome pizzeria för en sallad.


DN skriver:

Jonas sjunger om att försöka fånga ungdomens magi innan den vittrar bort. "Youre still young" ylar han, utan att verka tro på det själv.
Särskilt originell är alltså inte "ADHD". Men i väntan på Broder Daniel-sångaren Henrik Berggrens soloskiva erbjuder Jonas Game en gripande halvtimme.

Imorgon på Velvet, det kommer bli grymt!

RSS 2.0