Bryt upp, bryt upp, den nya dagen gryr. Oändligt är vårt stora äventyr!

"Some fresh air would do you good"

Fick jag höra i köket. Genuint. Det kändes som en otroligt trevlig sak att säga. Just nu spyr jag på det mesta. Jobbiga saker, huvud som snurrar. Maj är alltid omtumlande. Avsked, uppbrott, avslut.

Jag sätter på musik nu. Stänger av hjärnan och börjar bygga upp min PM. Ja. Just nu.
Sen går jag på högtidskonvent med nationstidningarna och avslutar på bryggan.
Fortsätter att bygga på min hypotes.
Upp med blicken, det går lättare då. Sådana saker.
Sen kan man nog komma hem på natten, då kan man nog vara produktiv.
Eller så blir det sena timmar i soffan, tända ljus, och diskussioner om vad man ska tro på?

Be brave, child.

Regina Spector - Samson

Jo.
Tillbringade helgen i Gustavsberg, där har jag min fina lilla släkt. Det var rabarberpaj och alla var där. Nästan, de som inte var det var på Berwaldshallen på kvällen. Mamma och jag hängde hos min syrra på söder hela lördagen. Det känns som att jag haft semester.

Ikväll ska jag på Glasnost, se private practise, skriva utkast till mitt reportage om politiskt klimat, läsa lite papper. Och skriva ett brev hoppas jag.

Och världen är lite upp och ned idag. Kommer den nog fortśätta vara.

lägesrapport

Chai, choklad, jag och gustav. Eller åtminstone min intervju med honom. Försök till samtal om vad politik, representation och engagemang är. Och jag ska renskriva.
Har kännt mig frisk och icke hjärndöd men nu har det gått över. Kan inte fokusera, inte tänka klart. Jag blir inte mätt. Magkatarr, sades det i köket. Låter typiskt dumt tycker jag!

ps. Idag är det en väldigt bra persons födelsedag. Grattis till dig!

typ gårdagens

image150Eftersom jag varit sjuk så känns det som att vårbalen var igår, men den var i lördags.. Typ. Vi var på Snerikes körsittning och på bilden är det jag och Josefin i trappan. Josefin har en grym klänning som hennes mormor syster hade haft på ett bröllop. Sammet och blå tyll, gul underkjol. Harmoni. Annars var det mycket satäng och pastellfärger ute den kvällen. Thaisiden och starka färger. Vårbal är knas, man sjunger om sprit och hänger i urgamla rum, tvingas dansa styrdans med gubbar och enda gången om året är man på Göteborg, Musiken är från nittiotalens discon, blandat med åttiotalsballader. Knepigt. Jag gick hem fyra på grund av outhärdligt skoskav. 

Bra planer

Min kille ska hämta sin mockabryggare som han glömt någonstanns. Typiskt honom.


Jag har skrivit in mitt sommarschema i kalendern. Mycket luft där, betyder ju också mycket sommar. Planerar att läsa mycket, också undersöka saker. Ju mer jag tänker på det, desto mer sugen bli jag. Varför inte MFS i Teheran? Finns massa coola grejer att skriva om. Popmusik eller kvinnliga bankdirektörer exempelvis? Kanske hela jämställdhetsgrejen. Under monarkin, före revolutionen 1978, var slöja förbjudet och alla kvinnor skulle utbildas och jobba. Det lever kvar så tillvida att 60 % av de som pluggar på universiteten är kvinnor, sen är inte slöja förbjudet längre, nej. Och så var det det där med farligt. Dom kan slå dig, säger morfar. Brevbomba dig, säger han sen. Min morfar ä världens smartaste, 88 bast och specialbevakar alla mina frågor åt mig, varit mycket fokus på Iran den senaste tiden. Morfar brevbombar mig med Stockholms fria Tidning också. Det bästa av allt? I helgen ska jag träffa honom!

ps. min r-tangent funkar typ bara varannan gång. Vad kan man göra? Man märker hur viktig r-tangenten är i ens liv, åh, bli frisk igen snälla R.

ps2. Regina Spektor är för tillfället komplement till Norlin. Ska ladda både mobilen och Ipoden med bra grejer som Robyn, Norlin, Sigvardsson, Ekdahl, Spektor, Laleh, Dahlgren, Amos, diFranco, miss Li och mer där till. Det är lycka det, att ha den möjligheten. 

The quiz

Borde tänka en hel del på politiskt klimat, ungdomsförbund, broilers och sådant. Gör jag också.
Borde läsa texter i mitt kompendium, låna en bok, sitta på Carolina och skriva ner tankar. Kommer jag göra också.
Borde sammanfatta Kafka, göra en ritning över familjen Samsas lägenhet och ha skrivit bättre dikter. Kan väl hända.
Borde skriva ut studieintyg.
Och allt detta kommer gå så bra.

...

Tycker om grejen: "Hej, du ha kommit till XXX telefonsvar, säg något trevligt efter tonen"
Innovativt. Klart man vill vaa trevlig. Allt annat vore ju världsfrånvänt efter en sådan ingång.

...

Och jag vill ha mer musik av Annika Norlin. Idag ha jag lyssnat på allt som går att hitta, Saferide och säkert!, men vad ska jag ta mig till sen? Vill ha skivan som Nina Persson ska släppa med a Camp. Den som ska vaa influerad av sextiotalspop och ja den ska komma i slutet av sommaren och då ska jag verkligen lyssna på den jättemycket.

Hej då, nu ska jag göra vad jag bör.

now when your purse is empty I can see why you're sad

Livet.
Det åskar ute, är totalt grått. Jag äter rabarberpaj och lyssnar på Long gone before daylight.
Känns bra.
Ska skriva tysk recension och diktanalys och frågesvar. Chilla. Ta hand om huvudvärk.
Puss&hej

ps. Anna skriver helt rätt om Linda Skugge. Är Skugge en feg person som inte vill ta debatt om vad hon säger och som klankar ner på människo som mår dåligt?

Helg nu.

Min tyska litteraturkurs är sjukt bra. Jag tar den på B-nivå också. Det är ju som att ha en bokcirkel. Och böckerna väljs ut med sådan omtanke. För att fånga vårt intresse, spänning, allmänbildning och förståelse, för att vara underlag till diskussion. Säg ja, studielektor, vad du nu heter, säg ja. Fastän jag inte förstår mig på grammatiken och fastän jag snubblar på orden.

Nu tar jag helg. Jag ska fira födelsedag, gå på bal. Läsa ut Simon och ekarna. Sy grejer. Skriva frågesvar, recensioner, förbereda intervjuer, bara vara. Det är snart sommar.

Tisdag kväll

Okej.
Nu går jag till Luthagen och fixa kakor eller nått annat kul.
Annan grej: Jag är totalpank. Igår bjöd jag min födelsedagskille på värsta middagen. Plus att han fick många olika presenter. En del second hand. En ny.

Annars då?
Jovars.
Dricka te och skriva saker, det är ju inte helt fel. Jobbigt bara att sakerna är på tyska och att jag dricker mer te än skriver. Blev även intervjuad i Radio Aktiv - Tvärdrags Radio. Kan sägas fler gånger: Redaktören Daniel är duktig! Lyssna på hans program om Kina här:  Radio Aktiv


ps. Jag simmade idag! Ytterligare ett bevis på att vi aldrig slutade träna, utan bara tog ett längre valborgsuppehåll!

Jag vill inte äga. Man tappar bara bort sina saker, sig själv och meningen då.

Eller så hittar man ett mellanting och låter allting snurra vidare.

jakt på text och mycket mer

Ska intervjua Gustav Fridolin på temat "Varför hoppade du av din broilerkarriär"? Ska bara fråga när, om han vill och hur.
Kommer bli fint temanummer. Om vad som gör politik meningsfullt, att att runda väggen, inte braka rakt in.

Ska bara dricka lite kaffe först, och stirra in i väggen. Leta efter en journalistidentitet.


ps. Vi sprang åtminstone igår. Förstår att alla tänkt att vi la av med att springa. Nej, tog bara en valborgspaus. Sen skrev jag tre tentor. Nu är vi på g igen, starkare än någonsin. Och jag lyssnar på Winnerbäck. Tror jag går och fixar allt nu.

Velvet

Jag fotade lite bilder igår, men de blev kassa. Kändes inte heller som en helt klockren konsert. Hejade istället på Carl-Jonas som sjunger i First floor power imorse. Det kändes helt naturligt efter den långa intervjun vi körde inför Blood musics spelning förut. Tror att slutsatsen får bli att jag ska lyssna på både first floor och blood music mer.


ps. det är asmyckt sol och det enda jag gör är att äta pastasallad och glass samdigt som jag läser böcker i parker tillsammans med sköna människor.

Friska fläktar

Tåget hem från stockholm. Jag deltog på seminariet - socialdemokraterna och kina. Sjukt kunniga och imponerande människor. Själv låg jag sömnlös i natt, gått runt i dimma men jag tycker att det gick bra när publiken var världens trevligaste och jag kände mig hemma. Jag är dessutom så stolt över vår tidning, det ligger mycket jobb bakom!

Nu: uppsala och sambaeptu på v-dala!

Tanke

Jag kanske kan åka på Minor Field Study nästa vår, det vore ju ascoolt. Ska kolla lite mer, men verkar som att det funkar bra ihop med Kulturantro C. Ja, och då kanske jag läser den kursen också. Jag skrev ju om Iran förut, ja ni vet ju.
Sen statsen. Ja, Det är skönt att leva.

Onsdagen den 7:e maj

Jag köpte tre böcker till. Några på Myrorna Luthagen, några på Sirius. Crazy. Myrorna Luthagen sorterar sina böcker på ett otroligt chamigt sätt. Sirius har en beundransvärd samling med Statskunskap, antropologi, skönlitteratur på både svenska, tyska och engelska. Dessutom jobbar de sötaste personerna där, små gubbar och sen ett draculalikt par.

Hänger i korridoren. Ibland är det som att ha en familj. Som när vi satt där till halv tolv i lördags natt och snackade om grejer. Käkade paj och ville inte gå ut. Inte gå och lägga sig heller. Politik, killar och kakor. Kvällen innan hade vi haft skönaste middagen som slutade med dansgolv till stearinljus. Jag slet ner köksklockan med argumentet att vi skulle ha en tidslös fest. Vi sjöng sånger och jag somnade med kläderna på vid halv tre tiden (kanske, klockan var ju borta.) Det blev så pass lyckat att vi bestämde datum för nästa, kanske.

Idag hade jag tyskatenta och glasspaus. Båda gick asbra! Kommentar: Tidscykeln över våra hjärncellers reproduktion är inte speciellt lång. Det vill säga; Din hjärna byts ut, ofta. Det tar typ bara sju år, jag lovar, jag har läst det i en vetenskapstidning. Din kropp blir annorlunda, du byter miljö. Det enda som är beständigt är dina erfarenheter och minnen, samtidigt som du utvecklas hela tiden. Har du tänkt på det?
Ja, livet går ju vidare. Små val avgör ditt öde på bästa tänkbara sätt. Du har, som tur är, hela tiden möjlighet till att påverka ditt liv.

Mitt liv påverkar jag just nu genom att köpa alla böcker av Marianne Fredriksson jag kan hitta.
Trots att hon som jobbade på Pocketshop igår sa att det var svårt att hitta Paradiset barn och andra gamla böcker av Fredriksson, så hittade jag idag:
Den som vandrar om natten
Älskade barn
Skilda verkligheter
Paradisets barn
(Eva och Kains bok, Noreas saga)

Vad betalade jag? Kanske 75 kronor sammanlagt för alla. Annars kanske de hade blivit slängda, oälskade, vad vet jag? Att shoppa på Myrorna är så sjukt bra.

Nu ska jag researcha lite inför kinaseminariet imorgon, sen ska vi se Bernardas hus på ÖG nation.

Puss&hej


 ps. tysk grammatik är dagens bästa.

ny bok

Jag börjar med simon och ekrarna. Baksidetexten om mamman påminner om slutet i Evas bok. Det där om att kärlek och rädsla inte går ihop, att det ena utesluter det andra. Vettigt!

Den där gilla gången livet går.

Askonstig vecka full med action. Det var ju valborg och grejer, ja du vet.
Käkat för mycket utemat, hoppat för många luncher. Gör livet lite sämre. Har precis lämnat av min fina vän från Helsingfors. Det är solnedgång utanför mitt fönster. Jag har tyskatenta imorgon och på fredag. Hade inlämning på hemtentan i kulturantropologi igår. Ska delta på Tvärdrags seminarie på torsdag och snacka Kina. Tänker snart resa mig upp ur nybäddad säng för att käka en macka, dammsuga golvet och skura det med såpa. Sen fortsätta leva.

Jag längtar så sjukt mycket till sommaren. Ge mig böcker, veranda och vatten. Djur, jobb och familj. Löprundor i skogen, picnic med min kille och tågsemester i europa. Snart, snälla?

Idag shoppade jag på myrorna, och lite på pocketshop:
Marianne Fredriksson - Enligt Maria Magdalena
Marianne Fredriksson - Anna, Hanna och Johanna
Marianne Fredriksson - Flyttfåglar
Marianne Fredriksson - Simon och Ekarna
Maja Lundgren - Myggor och tigrar
Bengt Ohlsson - Hennes mjukaste röst
Åsa Linderborg - Mig äger ingen
Väinö Linna - Söner av ett folk
Alice Lyttkens - Kvinnan söker sin väg


Jag är galen. Läste precis ut Evas bok av Fredriksson, därav alla böckerna av henne. Fantastisk kvinna!
Har nån läst någon av dessa?

RSS 2.0