mr mack tänker alltid på andra och sig själv

well, well, well. har btw tänkt lite på mr mack på det senaste. inte främst för att jag har hans desperate housewifes box på tyska, utan kanske mest för lassie singers då, men också för att jag köpte ett par kostymbyxor idag som är väldigt lika ett par han hade. han var snygg i dom så jag tänkte att jag skulle bli snygg i mina. sen var det nått jag tänkte mejla honom om men vi har ju som bekant inte så mycket kontakt nu för tiden sen han ignorerade mig helt och hållet, speciellt kul när han joggade förbi på två meters avstånd. han är rätt tjock så man såg honom ju bra. kan ha berott på hans snorgröna tröja också. Eller för att jag alltid var på helspänn för att stöta på honom.

jag vet nog varför han ignorerade mig egentligen. jag skulle få en flaska absinth i födelsedagspresent av honom men så drack han upp den själv. sen var jag bättre än honom, men gillade inte hans ravepartyn eller va de va. dom hade fula byxor iaf.

Ich kann nichts dafür

och jag är fan sur att jag inte kunde åka på storsjöyran också. kolla på the cardigans, håkan, marit, saferide, mando och höra carola sjunga främling. varför inte jag också?

hädanefter är mitt favoritband "Lassie Singers". det är två tyska tjejer som sjunger småful tysk pop. det är verkligen bra grejer. tjejerna är stencoola och råtuffa, iaf feminister och har allmänt sköna texter. det som är bra med dom är att de aldrig kommer spela i nån svensk mellanstad, dvs jag kan aldrig missa att se dom live. jag skulle gärna vilja så klart men se tji fick jag för dom är hur okända som helst, ingen ens i tyskland känner till dom. jag fick några skivor av Mr Mack men dom är antagligen uppemot fyrtio bast i dag, lär ju ha lagt av att spela på åttiotalet.
helt enkelt tryggt att gilla dom. missar inte en spelning med dom. skön stördpop spelar dom.

orka vara så djävla fyndig

ahh nu har jag kommit på en grej till jag inte gillar men som jag ack så hårt lider under. Alla dessa reor, på allt. jag får ångest av alla fynd jag missar. Fuck lixom. jag tänker men andan i halsen att fan varför åkte jag inte dit så jag kunde köpa fler acne jeans, det vore ju underbart. orkar inte längre vara bitter för att jag inte gjorde det, för att jag inte har fler höstjackor, jag är störd.
jag har jättebra jeans. nya jeans och gamla jeans. orkar inte fynda fler jeans. tänker snart protestera och alltid köpa kläder till orginalpris och börja med att inte vilja ha gamla grejer. eller köpa allt second hand för det är alltid fynd. Djävla ebba är värst, hon vill bara fynda bäst. snåljåp.
orkar inte vara så där fyndig helt enkelt. och så glömde jag köpa kaffekopparna med pärlemorsskimmer. lät det inte fint? det vore ett fynd. dom var dyra också.

vad konstigt att det ska gå så långt att dyra saker inte är fynd och att det då är bra. Jag tänker stänga av nu. Jag vill aldrig mer veta att man kan fynda acnejeans igen. jag älskar acnejeans.

jag hatar parmiddag

jag hatar parmiddagar. kom bara på det medans jag gjorde en paj, köttfärspaj. gud det är det värsta jag vet, parmiddagar alltså. speciellt, och så gott som enbart när jag är en del av dom. stänga andra ute och låta dom äta sina mackaroner medans parmiddagen äter sina mackaroner. å det äcklar mig. varför ens kalla det parmiddag, varför inte bara kalla det "kom igen, alla äter mackaroner.." typ.

samma grej med: "får jag bjuda dig på middag?" åhh bara om det är ute, inte om det är i nått allmänt kök. det är en annan grej om man frågar om man vill ha mackaroner eller nått annat dum exempel men inte bjuda på middag när det bara är pinsamt. det här är ingen snobbgrej. jag käkar allra helst pyttipanna i nått allmänt kök men inte om man ska kalla det middag, som i dejt, som i något som ska vara det allra minsta romantiskt.

okej, ja, jag tycker att parmiddag, dejtmiddag och allt dylikt bara är pinsamt.
men om någon frågar;
"Hast du lust auf kartoffelkucheln?" så är det en annan sak. Kan ni tänka er nått mer oelegant eller avancerat. däremot är det gott och intressant men jag tror jag spyr på grekiska köttbullar och entrecote med beaniescschesås. Det är inte roligt.

Der kinder der monsier montewjkhbreit

jag har en cool idé för inredning (;en av mitt rum i uppsala) där ingår alla mina affischer (surpirsed?), några bokhyllor, alla bra böcker jag äger, min supersköna säng, min soffa, ett soffbord, lite nya prylar som ett skrivbord samt en skrivbordsstol. Men mest affischerna, för de ska få bli en fondvägg. Då kanske ni tänker att jag har många, och ja, det har jag. Det som saknas är winnerbäck och håkan, kanske kent. de behövs för att fyllända och fullända ska man väl göra nån gång. Limited edition helst, ge mig och jag ska hålla dom hårt, spika dom med hammare och syl. det kommer bli en snygg fondvägg och som kontrast ges en fyrtiotalssoffa. Vi gillar kontraster. Funderar på ett rött plåtskåp också men kan eventuellt bli enbart tidningshållare i rödaktig plåtmetall. annat som behövs är diverse papper som en till pärm, också en anslagstavla och en massa nytänkande smarta tanker. Och en film.

someday soon, I think I get you message someday soon

like we did before, like we did before.

tänker att jag inte förstår, tänker att jag har klåda i händerna och riktigt ont i fötterna varje morgonb när jag vaknar. kan man få träningsvärk av att jobba inom vården? har aldrig trott det men nu är jag ju så förbannat slö och tränar aldrig så det kanske inte är omöjligt.

ska städa, som vanligt. men för ovanlighetens skull så har jag sorterat ut halva min garderob. ska ta itu med banankartongen med skor plus den med kläder som åkte redan före sommaren. röda korset kan få det. men inga barn i afrika, mellanhanden säljer dom bara, inga barn får kläderna. miljö och röda korset är svårhanterat. är man miljömedveten borde  man inte gasa allt för mycket när man kör bil. inte äta entrecote från brasilien eller köpa kläder från kina. det där med medveten, det borde gå hem mer, inte bara gå bort.
Erst kommt das essen, und dann kommt der Moral, som man säger i tyskland, kanske. Först ska man ha så man mättar sitt behov, sen kan man tänka på moralen. Etiskt korrekt, men först mätt.
käka kidneybönor ffs.

I will see you in far places eller Morrisey bor också i sollentuna

så är man ju i stockholm. huvudstaden och inte har jag svarat på alla de där mejlen eller bokat biljetter till LW, laleh eller where the action is. det blir somd et blir och det blir bra. stockholm är ju en fin stad. blommor på gården och så där.

och vi åkte förbi uppsala och kollade på mitt nya rum och det är jättefint, verkligen jättefint och jag vet vart jag ska bo nu, allt är ordnat. allt kan få bli bra nu.

inget

det är höst på vår planet! iaf i morse och jag kan inte åka på storsjöyran. det känns helt konstigt för jag har verkligen tänkt och trott att jag ska åka, träffa den och den och sen se the cardigans.. (SUCK) och håkan hellström spela låtar från senaste albument. MM! och inte spelar lars winnerbäclk en konsert i närheten på fredag heller, utan det är ystad.

men men. jag ska kolla cardigans hemsida, kanske spelar dom i en stad nära mig snart och jag ska gå på laleh, winnerbäck, hives och så. och jag ska börja plugga!
bläää.

det blir höst snart.

And as long as you stay there...

Jag minns varför jag föll för dig, varför jag alltid föll för dig. Radion spelar aldrig våran sång. Och jag, jag saknar våran sång.

det är sommarkaos. Jag kan knappt stava till kaos. jag har förträngt en sak jag skulle skriva. en krönika, något elakt men mot ingen speciell. det är lätt att förtränga, skönt att glömma, kan vara praktiskt att inte bry sig om. oj, där kom vi över till något annat.

"from all my heart I wish  you a marriage full of happiness. I wish you never hurt eachother, and if you do, if you do hurt eachother, then I wish you forgivness"

Och är det inte så att man bara älskar tv-serier där de har förmågan att formulera sig och där det betyder något, de dom säger. Beths ord i L-word kan jag ta åt mig av. Det är annat än den paus från verkligheten jag tar när jag tittat på oc. California dreaming unt so weiter.

Verklighetsföränkrat och vackert. Then I wish you forgivness.

The bigger the line is, the more you want to cross it.

And my feelings going down

jag köpte soffan och fem kaffekoppar. allt var fint. två sockerkaksformar också. alltid bra att ha och bättre än ikea.

kan medela att jag står i telefonkö igen. ett himla tidsfördriv det, plats fyra nu. Uppdrag? Ja, otroligt viktigt skulle jag säga för jag måste överlåta mammas (tydligen??) mobilnummer till mig så att jag kan byta till mitt gamla nummer (som nu var mammas) på min nya tre-telefon. drygt.

saker jag klarat av:
  • betalat två räkningar
  • beställt en e-legetimation
  • blivit etta i telefonkön - nu!

citat goranP + 'är inte det utveckling?'

Hmm, kollade nyss upp en bok jag plockade på mig på gotland. Görans senaste; 'Se dig själv i andra'

okej själva titeln är väl en kort sammanfattning på vad S tänker satsa på inför valet. Hur skulle du vilja ha det om du var uteliggare? satt i skuldfälla med tre småbarn? var ung arbetslös? misshandlad?  Osv, det är själva kärnan inför hösten och sen är frågan om vad man kommer göra. Svaret på frågan är väl lättare. man vill ha det bättre och man borde aldrig acceptera misshandel, utanförskap eller fattigdom. Inte i ett välfärdsland. Det handlar också om att ge en röst till dom som inte vill använda sin eller ingen har. Det får inte bli så att dom som inte säger något, dom finns inte. Det får inte bli så att man ska kunna trampa på de svagaste för sin egen skull.

fast det var inte det jag tänkte på. Underrubirken lyder 'Om vårt behov av solidaritet i globaliseringens tid'. Det är tuffa tider, länder som sverige har ingen vidare framtid i konkurrens med Kina, Indien och på sikt hela Afrika och Sydamerika. Jag tycker inte att sänkta löner i sverige är en lösning, ett alternativ. Jag tycker inte att tuffare tag är ett bra sätt. Klart man ska ställa krav, klart man ska veta vad som gäller, men jag rent utsagt hatar tävlingar där man måste köra fula knep för att vinna, handlar det om pengar kommer så fula sidor fram.
Vad är det som är viktigt och vad kan vi i Sverige göra?
Inte vet jag det exakt men jag tycker vi ska satsa på miljön. Vi ska vara en förebild för andra men vi ska också se andra som en förebild för oss. Men vi borde utveckla välfärden, inte avveckla.
jag kan inte ställa upp på något annat än att jobba för ett varmare sverige, en varmare värld. Sen är jag tacksam för alla möjligheter jag har fått, som enskild individ. Ja, rent krasst, rättså drygt, så skyst att man kan gå på universitetet utan att betala. En termin i england kostar däremot dryga 100 000. När världen blir tuffare, är det inte mer värme (solidaritet) och omtänksamhet vi behöver?
tack ska ni ha.


ps.91-94 hade vi en borgerlig regering. Sedan 96 har arbetslösheten halverats. Det var inte tack vare den bergerliga regeringen. de kan däremot ta åt sig äran för statskulden. ds.


glömde en sak

just ja, jag ska nog köpa några böcker också. typ nek^5 verision tre, men det blir först till våren, men fan vad skoj det ska bli med micro och makroekonomi samt lite derivata och två plus två lika 5, igen.

totalt intetsägande samt habegärsaktigt inlägg

det blir en tuff match men pluggdags med te och kanske en espressokokare från ikea kanske nått bättre märke vet inte beror på vart jag ska flytta in, inte sant?

står och hänger och slänger på rackarberget, kom ganska enkelt fram till att det var bäst för mig. Ett, nära till skolan, två fina hus, tre jag är så odiciplinerad att jag måste ha nära till skolan annars pluggar jag inte, fyra vet inte, fem mycket gräs och träd plus en lekpark. HMM!

Min första tanke när jag gjorde en snabb budgetskiss var att "hur ska jag behöva så mycket pengar?" dvs dryga 4000 till mat och nöje i månaden, men sen var vi och kollade på soffir, brickor och lampskärmar så det blir nog ett enkelt svar på den frågan. Det kommer funka, jag kommer kunna göra av med dom.

det här vill jag ha;
  • en soffa
  • en projektor och en projektorduk (totalt onödigt, jag vet, men det verkar bra att kolla l-word, greyes, oc och sånt på.)
  • snygga gardiner! obs! jätteviktigt. jag kommer inte sluta förens jag är nöjd denna gång
  • ett stativ, en hängare, nånting så min plattskärm inte står på skrivbordet
  • ett skrivbord, som passar, plan skiva, ingen låda mitt på
  • hållare för tangentbord så att man kan skjuta in det under skrivbordet, mitt på.
  • ett soffbord
  • ett nattduksbord
  • en klockradio som är snygg
  • trägalgar
  • en rutig kappa
  • bokhyllor!

det här har jag
  • en säng
  • två datorer
  • massa cdskivor
  • en musikanläggning
  • en thevagn
  • ett doftljus som luktar grönt the plus ett antal thekoppar
  • öhh lite andra grejer som bla bla bla och två nya jackor, en kortare i skinn och en pepitarutig. KUL KUL.

Visst, säkert, kul.

att få bostad är som lilla julafton

tjena tjena
fått mina postordergrejer nu och jag måste säga att det satt fint med ett par knälånga kakishorts. det är ju sommar!!
det betyder att man ska lyssna på en massa skyst musik, stanna uppe hela nätterna och kanske jobba så mycket man orkar. jag är själv ledig idag, vad skönt, och har hittills fått en bostad, grejat ihop mattias&anna artikeln lite till, klippt och klistrat kanske man ska säga, samt hittat en jacka som var pepitarutig. det är så kul att ha en symaskin och jag antar att mitt skrivande just nu är kasst för jag känner mig bara en så en smula lyrisk.
känns som att mitt största problem för tillfället är om jag ska ha en bäddsoffa eller en säng. och jag kommer lätt ha råd med allt så till o med min ekonomiska situation är på topp och jag ska på winnerbäck, the hives och hoppas hoppas the cardigasn också. dessutom har jag plockat ihop värsta fina blandskivorna till en person. han kanske blir glad, kanske inte.

gud vilken bra dag!
det kommer gå så bra, tralalala.

vem kan inte låta bli att älska californisk surfrock?

den här sajten blir bara bättre och bättre.. lyssna på rooney och deras polare. åh wunderbar. verkar som ett mecka bara man orkar leta.

bla bla bla säger tanten

jag sitter i telefonkö, och hur drygt är det inte? "du har trettiosju samtal före dig". nu är det iofs bara 26. lovar att jag inte kommer hinna före maten men jag måste få reda på om jag redan sökt studiemedel. blaj. tänkte bo på rackarberget. vet inte om det är sämst eller bra men för mig känns det bra. ska satsa. plugga och så där.
d-e-t ä-r 2-3 s-a-m-t-a-l f-ö-r-e- d-i-g t-a-c-k- f-ö-r a-t-t d-u v-ä-n-t-a-r

det var en gång två eskomiåer som bestämde sig för att bygga en träkoja.

Har du undrat varför känslor är så äkta på bio?
Har du räknat till tio?
Har du räknat till tio?



Jo men det är ju så. Jag kan sitta och glo på tvserier och fastna för kärleken. Kärleken för städer, hus, vänner och för bara den simpla kärleken.

Tänkte bara tala om att det kommer funka. Det kommer gå. och jag kom in. Jag vet inte om jag var speciellt orolig, däremot handlade det mer om att bestämma sig.

Först bestämde jag mig för att jag var tvungen att bestämma mig. Börjat bli bra på det där att räkna till tre och sen hoppa. Oavsett om det handlar om sommarens första dopp eller börja på universitet verkar det som.'

Så jag räknade till tre och sen hoppade jag. nej jag skoja bara, men ungefär som så att vara på SSU's sommarläger gav mig den sista pushen vad jag borde göra nästa år. Jag tänkte prova, bara.
Äh, va fan. Jag ska börja plugga pol.mag. . 
Det är många som gör det, men det är också många som inte gör det. Många från forsmark gör det inte. många i ssu's studentföreing gör det. men inte så många som jag känner. iofs så gör hon jag träffade i heidelberg det, hanna, redaktören på tvärdrag gör det, anna, som är lasses kompis erik flickvän, ida som är sophias kompis och fd aerobicsledare. Sen finns det la fler men jag vet inga killar. Som pluggar pol mag alltså. men det kommer väl lösa sig.

utan intriger och övertramp

hey dudes I'm totally lost.
(Andreas, schön das du mein Blog gefunden hast, aber wie?)

Nåja, svenskland är ju moderlandet för ett gäng sen så är ju svenska otroligt fint.
stört att jag jobbar så mycket. tre timmar i morse, fem timmar ikväll. bra deal att bara jobba när det finns grejer att göra - det blir ju aldrig långtråkigt iaf.

sitter och lyssnar på soundtracket från Chess. Lämna inga dörrar på glänt.

Slösa aldrig bort en minut
fatta alltid snabba beslut
Lämna aldrig dörrar på glänt
Stört
Se dig inte om när du går
ta den lilla njutning du får

och mellan jag jobbar så måste jag skriva ner allt som sagts under interjun med anna o mattias. dom pladdrar så mycket att jag fick lov att ta en paus för att huvudet håller på att explodera. men fatta enkelt att skriva en artikel när man har allt nerskrivet redan. bara att klippa bort hälften och passa ihop det som blir kvar med passande predikat, adjektiv, satsbyggnader och andra finurliga saker. Konjunktioner ej att förglömma.


"Det blir en tuff match"

lägrets första dag, vad händer nu?

igårkväll var goran och anitra här, det var skitcoolt, nämen jag skoja bara, ni kan säkert se i media hur kritiska dom är, det kändes direkt när man stod backstage. Men vi är glada för gorans stä'llningstagande i israel/palestina frågan, tv4 är spektiska och sen var det bla bla bla och skitsamma, det var djäkligt coolt faktiskt. det kändes fint att få vara del och btw så är vårat andra nummer för tidningen ute nu.
bilden kanske kommer, vem vet, orka bry sig.
Gotland är fortfarande fint, massa sol och stranden är nära. Ikväll är det demonstration in till Almedalen.
Vi ses ikväll göran.

"Varför älskar du SSU?"
"För mig är SSU viktigare än Partiet...   "

RSS 2.0