the radio dept.








18447-81
jag hittade min mp3. så klart längst in i garderoben innuti en plastpåse. Man får mycket sorterat när man flyttar. Jag räknar till nionde gången med denna. Flytta från rackarberget och hem med alla grejerna - igen. I höst till Svartman. Ska lägga mp3 på bättre ställe då.

the new world order

det är sommar.
det var det tidigare också.

kanske en sådan här beslutssommar. Tänkt att leda till aktionshöst. Känner mest av allt för melankolisk och tänkvärd höst.

men vem vet, den kanske blir hektiskt, uppsendeväckande eller idiotisk.

bra grej är ny musik. Nya klubbar. Tidningar. Hårda ord om ond-bråd framtid. no more no thanks. miljöhot. åttiotalet, har aldrig varit så illa som då. Aldrig varit så illa som när vi växte upp. Sopsortering var för aktivister som campade i protest mot kärnkraft. Allt eller inget, så är det fortfarande. Då var man allt eller inget. Nu gäller att gör vi inte allt får vi inget. Vad är meningen med det? Kämpa för en meningsfullare värld.

borde gå och skriva klart mitt sommarradioprattal.

borde såklart också sova. hejdå.


Bridging and bonding

18447-62



Iraq crash the states.

I Iran är 60% av de universitetsstuderande brudar. Annars har jag hört att Sverige ligger på samma siffror och i topp i råkonservativa Sverige. Svårt att säga att iran är jämställt på ett enda plan men lättare att säga att framtiden ser ljus ut när den kommer styras av en majoritet av kvinnor.

oj fördomsfullt mot män kanske inte pk. Men rättvist iaf.

Jag faller (inte) isär

nu är det sommarlov.

ägnar timmar åt att sitta i solstol på veranda och dricka kylig mangolassi. läser boken "att skriva reportage". den kanske alla borde läsa. Läser tidningen Vi. Det är kanske just den tidningen jag borde köpa när jag vill köpa något läsvärt.

Efter att ha läst ut Azar Mahloujians två böcker "de sönderrivna bladen" och "tillbaka till iran" bestämde jag mig för utblicksspecial i nummer 1,2,3,4. Studentliv i Iran = prio ett. Det kommer att bli asbra. Jagmejladehennehonsvaradehonochjaginterju. Det kommer att bli asbra. Hur grymt är det inte att kunna stödja sig på ett namn, att ha någonstanns att publicera. Puss!

Måste luncha i min ensamhet, tror ej att jag varit ensam så här länge som jag varit de här dagarna. Är inne på min tredje dag, har nog inte varit så ensam sedan jag bodde i Tyskland fast ändå inte vet ej när jag senast var så här ensam. Men i >Tyskland< då var jag ensam på riktigt. No more ensam på riktigt och absolut inte ikväll. Jag ska hämta min klocka, italiensk glass, rosévin och johan. Han + Jag = balkongvin.

Lyssnar på säkert. Lyssnar på Faller isär. Hon blir bara bättre.

ha en trevlig fredagsdag.



idag = recce // i morgon = Hillary Clinton

Går som sagt ej att summera uppsala detta första år. Läsåret känns lite så där avslutat en lördagsnatt som denna med knäckglass och grönt the. LarsBenny tog upp Den blomstertid nu kommer och summerade året på sitt sätt under gårdagens middagsuppträdande. (bokades genast för ett domedagsspex under insparken. Nu har vi både toastmaster, dj, spex och pubrunda. Det kommer att funka helt enkelt.)

Läsårets började med en halvabsurd inflyttningsfest här på Rackarberget. Inspark och akiviteter - köpa på sig all litteratur och sedan plöja marx, macravelli, rousseu och mill för att gå vidare till internationell realtioner. Med lite perspektiv på det hela var det sjukt mycket plugg. Dagge varenda dag med lite ombyte för nationsmiddagar eller kvällar med kassa filmer. Jag sträckkollade gamla svt-serier med ung samuel fröler och hade dålig koll på planering. skrev en dålig tenta för att få in rutin och skrev en bättre senare. New Public Managment och kommunsystem i Europa har aldrig kännts hetare. Måste också säga att vinterqausqen var en strålande succé där första terminen avslutades med suspekt ringdans runt julgranen.

Men vad ska man säga. För att återkoppla till historien så kan det hela liknas vid en limpa, med russin. Kungarna och krigen är russinen. Resten är allt det andra. Att skriva en sådan här årsberättalse med avsaknad på perspektiv är som att försöka plocka russinen ur ett späckat år. Det är allt det andra som är vårt. Jag är glad!

Våren var knasiga nationalekonomiföreläsningar och en omotiverad maja. konstigt att dissa Århus. Så blir man aldrig läkare. Dessutom var det vinter, brist på snö och feta böcker på överpedagogisk amerikanska. En sån där knepig vinternatt korsades vägar och kul kul. Fjällen och tenta. nånstanns bestämde jossan och linuz plus jag att vi skulle styra inspark - på vårt sätt.. HUM. (hum hum i humlegården. Rekogniserade för övrigt plats för los generalos cykelförfest. Flott med takterass och paraplydrinkar. Puss.)
Vet inte. det blev vår. Piri flyttade tillbaka till Helsinki. Mycket som dimma - hur skulle man stå ut med neken? (det gjorde jag! torra teorier behöver nu perspektiv och det finns ju alltid miljöinriktning på SLU.)

Kan ej skriva nått vettigt.

  • Det är ett år sen jag flyttade hem från Tyskland.
  • Det är två år sen vi tog studenten från forsmark, kom hem från San Diego, slussades ut från grundskola och tvångsmässig trygghet.
  • Det är tre år sen jag och uffe ordnade skogspartyt i forsmark, jag var kyrdvärd på student och allmänt konstigt - bara vara arton år.
  • Det är fyra år sen jag lämnade Brinellskolan for ever.
  • PUSS.
Med tillförsikt mot framtiden!

18447-80

Det var en tidig dag i Maj. Jag och Piri läser DN på Lisas balkong.

sommarlov

en sån där mellandag med halvdan sovmorgon (väckt av fönsterknackningar) shortsvärme och sushi på ayakos. Läser om Iran. Grillade hos lisa. god mat. Och sista kvällen. Tentan är gjord, sommarquasqe har passerat. Borde nog ha tänkt till där på ÖG. sista kvällen på första året. Konstigt. Går ej att sammanfatta. Händer här och nu. Det är också det fina med det hela - just nu händer det. Livet har dubbel form; idag och allt övrigt i form av intryck/erfarenheter.

Dakapo/ÖG är en slags stagnation av halvgammal indie - om man nu kan kalla Moneybrother, Håkan och the killers indie. Avslutades med Säkert! och nätta steg mot garderoben.

här är också några bilder från sommarquasqen det är jag och johan och det är jag och jenny. helt sjukt rolig klänning har jag på mig som är ett secondhandfynd med urringad rygg och tulpankjol. Puss. Nu har jag sommarlov. Nu ska här bara firas födelsedag, packas, vi ska ha möte om LP med några snubbar på V-dala och jag ska kirra min nya bostad inför hösten. 19 kvadrat på triangeln -here I come.


RSS 2.0