tisdag kväll

Jag skriver hemtenta, mailar in grejer alldeles för sent och vägrar lära mig perfekt fingersättning. Det är något speciellt med mig och mina pekfingrar. Vi har utvecklat förbund där de skriver i takt med att jag tänker. Ska de andra vara med blir det bara snubbel.
Hemtenta. Nu ska jag skriva om paradoxal känsloestetik. I helgen blir det olika fester, bland annat för att fira att denna hemtenta då är över, men även någon slags inflyttningsfest när en mycket fin vän flyttar in i min korridor. Sådan himla lyx att ha sina vänner i samma hus! wow, och snart är det bostadsteckning och då kommer det fler. YES!

Ska hur som helst fortsätta skriva högtravande rader till musik av Shubert Lieder, en fin julklapp från julen 2006. Klassisk musik är the shit. Har även plockat fram min gamla balklänning, ätit en god middag och laddat ner tre nya avsnitt av Chuck. Kunde inte vara en mycket bättre tisdagskväll, nej tack!

Puss&kram

tisdag natt

Man önskar sig en annan tillvaro ibland. En där det var möjligt att bara ligga i en vacker soffa, läsa böcker och känna sig nöjd till exempel. Just nu läser jag Mästaren och Magarita av Bulgakov. Det vill jag göra jämt.

Puss&hej

Söndag eftermiddag

Trendig lista
1. Åka tåg, speciellt till och från uppsala.
2. Mobilblogga, som jag gör nu.
3. Födelsedagar, ser dessutom ut att vara en stark trend som håller i sig hela våren.
4. SSU, hållbar utveckling och internationell solidaritet - som alltid!

Briggen bluebird

Mot evert toubes vilja sjunger sofia karlsson hans visor och mot samuel beckets vilja vill svensk skådespelerska spela "i väntan på godo". Gamla konservativa manliga viljor körs över, vem skulle vara ledsen om det skedde mer skoningslöst?

I och med att kvinnor skippar äldre killar blir samhället mer jämlikt. Löneskillnader i äktenskap blir ett minne blott. Vem behöver någon som redan har utbildning och jobb när man själv inte vill vara hemmafru?

The valley to the stars

Ibland sover man dåligt och vaknar tidigt bara för att man har för mycket att göra, men kan ändå inte låta bli att googla loesje.

Frukost till mig själv med tända ljus och två timmar bara lugn och ro. Försöker stålsätta mig att jag ska klara två seminarier idag, ett om nomadfolk i afrika (- hur förflyttar de sig egentligen, räcker det att säga att de tar bussen?) och ett om Birgit Vanderbekes bok Das Muschelessen. (En middag på fyra timmar, det räcker för att att patriarkatet ska falla och fasaden packeteras ihop. Jag är förskräckligt ledsen att jag inte hunnit ge den här boken den tid den förtjänar.)

ps. jag fick så sjukt bra skivor och presenter när jag fyllde år. Lykke Li, El perro del mar, Beirut och Sahara Hotnights.

Finnvera // Marimekko // Vikingline // Fazer // Redrum // VOO

Rubriken sammanfattar bra, men det är allt därimellan som är det viktiga. Vem bryr sig om finsk finans, hypad design, gratis sprit på en båt, choklad, klubbar eller Pol mag?
Det kommer dessutom komma mera, bastu och politiker, nordiskt sammarbete.
Helsinki in my heart.

Det är ändå bäst att sitta i en turkos, väldigt bekväm soffa och lyssna på finsk mixtape, Gucci Time (på Redrum efter något himla hjälmparty???) Snygg lägenhet och bästa personen. Kaffe och choklad. gah, jag kan inte skriva.

Hej då.

Tainted heart

Lever fortfarande på kanten men kan inte neka till att kulturantropologin är roligare än tyskan nu. (Litteraturseminarierna, ordkunskapen och översättningen är dock kul.)

Men bara man börjar så är det research jag verkligen älskar att göra. Internet är sjukt stort och det är ganska grymt att man kan sitta på sin egen säng, vänta på att potatisgratängen ska gräddas, och gräva sig djupare och djupare in under någonslags struktur.
Har läst en d-uppsats i företagsekonomi om svenska företags möjligheter att lyckas på den kinesiska marknaden (det var lättast om man var ett större företag som hade koll på marknaden och längre internationell erfarenhet, surprise.) Jag har laddat ner massa ambassadrapporter från Kina, läst grejer från SwedWatch och gjort en telefonintervju med Fairtradecenter. Bland de svenska företag som kritiserades för att vilja blunda för problemen var Jula, Biltema och Clas Ohlsson. Avslutade precis en intervju med Biltemas VD och kan bara konstatera att det blir en del pratminus. Det var en eftertänksam man, och han gav mig säkert en halvtimme av sin tid. Han verkade dessutom uppenbart intresserad av arbetsmiljöfrågor, men menade samtidigt att Biltema var för små på marknaden. Nåja, jag känner mig glad över att han inte var någon ohuman kapitalist.

Borde nu övergå till att äta sen lunch, duscha och packa inför resan till Helsingfors imorgon. Vi ska nog förhoppningsvis göra en del intrassanta studiebesök där, bland annat på Fazer, haha.

måndag morgon

elavbrott 07-16. Jag tror att jag går hemifrån.
Tur att man har laptop.
Nåja, den här dagen ska väl funka den också.

Youth Novel - Lykke Li

Jag längtar, på riktigt längtar jag, efter att Håkans nya skiva ska släppas. Nu har jag lyssnat på "För en lång lång tid" 10 gånger. Snart tusen till. Skyst med nattunderhållning, vill inte alls sova för då blir det måndag och det kommer vara alldeles för mycket att göra imorgon. Jag kommer inte kunne ignorera min kommande grammatiktenta länge till. ignorera tysk grammatik = leva på kanten.

Rysningar längs med ryggraden [jakttrofé], med det släpper snart, det måste det göra. Ingenting går annat än framåt och på något sätt ska det bli vår.

Kvällens sista blir ett erkännande att jag tejpat fast lönestatistik för samhällsvetare på väggen. Jag har ställt ett djävla SSR-lipstick på handfatet. Kanske kan ta ner dem snart, men just idag kändes det inte som att jag hade någon framtid. Lönestatistik visar dels på vad vi kommer casha in i framtiden, men det visar också att folk i framtiden kommer göra vettiga och bra saker som värderas av omgivningen. Jag försöker läsa mellan raderna på kvartiler och median och just den lilla detaljen att jag kommer få göra vettiga och bra värderade saker känns som tillräckligt handfast. Pol.mag., here I come. We´re going down together.

ps. på Youth Novel är min favoritlåt Little Bit. Sjukt imponerande kvinna på 21 bast.

tanzmusik + "du säger att du är stark"

Åh, kolla vad jag hittade!
Tysk musik, massa gail, skönare toner än vad man är vad vid.
Och det är natt, jag lyssnar på Håkans nya singel.

Någon dag är jag din jakttrofé som du rår över...
Någon dag kanske jag kör över dig här utanför.
Varför måste vi döda varandra.
Nått säger mig att du blir borta en lång, lång tid.

Håkan kanske kan sätta ord på en del grejer ändå. Lyssna här. Den är bättre än jag någonsin kunde tro. Slår den tyska popen lätt, den spelar på en helt annan nivå. Men vad gör man med jakttrofér man inte låtsas om, inte vill ha. Sådana som man bara vill lämna bakom sig. Kanske just det, bara lämnar. (Note to self - Man ska nog helst inte vara sjukt otrevlig. Men det är någon slags försvarsmekanism som sätter in, jämt när jag tänker på dig. Du gjorde mig hård. Åh du ska veta att jag försöker ha någon slags kontroll, jag skulle egentligen vilja vara så himla snäll.)



ps. Jag såg Lykke Li i igår kväll, och jag tycker att det var brilliant musik. Men kanske var det egentligen bara jag som gillade henne. Varken J eller S i min korridor tyckte att det var så jättebra. Förklaringen är nog inte längre bort än att J är musiksnobb och S var full. På V-dala var det sjukt mycket folk, en hel del från min Kulturantro, det lilla dansgolvet var som vanligt bäst. Utöver det vanliga var rocken som spelades i stora salen. Nåja, är det rockgask så är det.

Söndag kväll - fairtrade special

Ibland är man bara nöjd med att överleva en söndag. Idag är en sådan gång. En söndag som varit en typisk mellandag då en massa saker borde ha blivit gjorda men desto förre blev av.
Nåja, jag handlade i alla fall.
Citronjuice KRAV 5,90
Eko Balsamvinäger 44,90
Fairtrade DarkNibs 60% 6,90
Grova knäcke 9,50
SAVOYKÅL 11,40
Vispgrädde 7,50
----------
Total 86,00

Slutsats; en hyfsad handling, 67 % eko/fairtrade. Markatta pressas citron är en av icas bästa produkter. Blev även väldigt nöjd över eko Balsamvinäger. Ekologisk grädde var slut, vilket den är ofta. Jag undrar om det är icas fel eller om det är på grund av för få ekologiska mjölkbönder. Knäckebröd finns inte ekologiskt. Kanske borde man vara mindre lat. Fairtradechoklade från Anthon Berg kan hur som helst vem som helst vara värd.
Puss&godnatt

ps. på tisdag blir det helsinki. Hur värt som helst.

Regn hos mig

Det droppar mot fönstret. Jag borde sova. HG idag var bra. Andra saker släpper man, ser efter var man själv står i livet och mår bara bra. Försvarsställning = självförstår? Personligen ringde jag J som svarade efter 25 signaler, ni vet, bara för att säga hej.

Live dansgolvet

Okej, lkg har bra dans! Snart ska jag på otippat möte! Hej.

RSS 2.0