Mattips från en matglad

Havregryn med mjölk och nussmisschung

Havregryn med yogurt och nussmisschung

Havregryn med mjölk och banan

Havregryn med yogurt och banan

Havregryn med mjölk och banan och nussmisschung

Havregryn med yogurt och banan och nussmisschung

Havrgrynsgröt med äpple och kanel och mjölk

Havregrynsgröt med nussmisschung och mjölk

 

Nussmisschung = Mandlar, caschewnötter, hasselnötter och russin.

 

Detta är åtta olika bra tips på saker man kan äta till frukost. Eller lunch. Eller kvällsmat.


En ekonomisk histora går om intet

Och jag kan också meddela att jag inte får några presenter till sant nicolous. Iaf inte de som jag ville ha tidigare som ledde till att jag var tvungen att kolla upp saldo och grejer. Jag åkte in till stan innan träningen och provade och kollade och kände och tänkte. Och kollade. Och jag ville inte ha. Däremot la jag undan en grej som kanske bli en julklapp, men det kan jag så klart inte skriva här. HOHO, snart är det jul. Det är då bra mycket roligare att julklappar till andra. Maja papaya kan nog få lite grejer hon med till slut. Men inte idag. Inte de där grejerna. Mitt habegär försvann och jag ville inte ha dem nå mer. JAG VILLE INTE HA.

Det känns bra. Tecken på att jag kanske ändå kan få klassa mig som lite vuxen, eftersom jag så föredömligt tar ansvar för min ekonomi. Jag som inte är så ekonomisk, kanske snarare borde säga ekonomiskt beroende. Jag är inte beroende av en ekonomi helt enkelt. Vad fan ska man ha en sån till. Det är så mycket mer spännande att kolla lite då och då, förbanna att det kostar 81 kronor att ta ut 500 spänn i tyskland. Ja det är sådana saker man sitter och stirrar på om man vill ha en ekonomi. Jag vet att det är dyrt att ta ut pengar här, det kostar cp mycket. Men jag som är lite mer positivt lagd inser att det nog var en dålig kurs just den dagen, så vad kunde jag göra åt saken?


Två blå mappar som är på vift eftersökes

Att gå från det ena till det andra. Att skicka in betygen till blekinge var inte det lättaste de mamma helt enkelt inte hittar dem hemma. Jag hade helt tydligt bara släppt allt jag hade för händerna när jag fick jobb. Bland annat två blåa pappersmappar fulla med jobbansökningar, betyg, cv, omdömen och referenser. Grattis maja, det var de viktigaste papperna du äger. (ägde.)

Någon som sett två blåa pappersmappar?


Clownen Cloud spelade fotboll med tuffa gänget

aldrig mer. Haha, aldrig . Fan vilken tönt jag var men jag klarade verkligen inte av det bättre.

Danceaerobicsen sög stenhårt idag, kombination mellan träningsverk och motivationsbrist tippar jag på. Jag tänkte gå och duscha men så kom jag på att fotbollsträningen höll på och att jag lovar mig själv att gå och vara med, åtminstone en gång. Jag kom dit mitt i och frågade på min sämsta (det var inte meningen) tyska om han var han som var tränaren och om jag fick vara med och hur det egentligen var upplagt. Det slutade i att jag fick vara med. vi var 14 stycken med mig och skulle stå och kicka och kasta lite boll, nåja, det var ju okej men sen skulle vi göra anfall och skit. Jag kan verkligen inte. Speciellt med 13 andra mångotyskor. (ursäkta uttalet) förresten ska jag väl inte säga så för jag är väl mest sur för att jag var sämst.
Att jag var sämst är inte så konstigt egentligen eftersom jag gått på fotbollsskola en gång, när jag var sju år eller nått. Jag slutade efter den dagen då jag inte nådde fram till målet när vi skulle sparka mot mål. Jag och bollsport är inte ett. Snarare 0,00082.

Fotbollstjejerna var det djävligaste mest typiska jag varit med på länge.
Det fanns de blonda hurtiga tjejerna.
De maskulina med kort hår.
Nördarna med hästsvans. (de hade iofs alla)
Spralliga pajasen som var bra på fotboll och en nörd utanför plan (min gissning)
De där ordentliga hästkvinnorna var inte ens trevliga mot mig.

De tyckte inte att det var ett dugg kul att jag försökte spela med. De klankade till och med på mig.
Jag själv slängde mig på planen, fick en boll på näsan och knäckte nästan handleden när jag gjorde räddningen, men okej, tyck att jag är värdelös då dumma hästkvinnor.

Tur att det finns så många skysta fördomar man kan ta till när man står jättesvettig på en fotbollsplan och bara längtar tills klockan ska vara sex och träningen ska sluta.
Jag går aldrig dit igen.

På väg mot hawaii över de sju haven.

Tänk om jag aldrig kommer till sjätte december. Tänk om jag bara kommer till träningen i eftermiddag. Jepp, om en timme och en kvart. Danceaerobics blir det. Det kommer bli kul. Förra gången blev jag inte ens trött. Idag är jag redan trött. Förra gången slet jag av den vänstra hörluren av misstag. Idag har jag bara en.

[Näää. JOO. Lyssna på krister]
[[email protected]]

Jag kan bara inte bestämma mig. Jag borde bestämma mig. Jag borde åka nu. Tre grejer till maja i stöveln från Sank Nicolaus. Jag är ju vuxen nu. Jag fyller snart 20. Jag får bestämma själv. Det är det som är det dumma. Hade nån annan bestämt hade det varit lätt. Får man bestämma fel? Får man vara onödigt fullflärdad och så. I kombination med julklappar kanske. Kanske det. Om man handlar julklappar och det bara får slinka med tre andra grejer? Hinner jag? Nja. Men kanske.

Haj då. Akta den bits.

Giraffen pratar med mig i mitt öra

Och hur kan man få brev om internetkoden utan att hänvisa till hemsidan? Korkat korkat men tur att jag är så smart att jag antar att det är banknamnet.se


Status: WIHO. Min ekonomiska situation var inte så djävla kass som jag trott. Puss&kram banken detta kan bli något... Som tål att tänkas på. Skönt att det inte var typ 92 öre utan snarare ja. Stabilt skulle jag kalla läget. Stabil är jag. Stabilt är detta. Helst vill jag förtränga mitt begär. Men. Men. Men. (det är ju snart jul...)

Men jag skäms.

Jag borde vara nöjd.

Jag borde förtränga detta och sticka och träna. Jag kommer ändå aldrig bli helsnygg så skitsamma. Varför ens försöka?

Helsnygg? Dvs. Hmm. Helsnygg är för mig helmatchad. För det krävs det två par nya skor, tre par nya jeans minst. Minst. Och det känns inte aktuellt. Nån som kan ringa frisör? Nån som kan köpa en jättebra ögonsalva till mig? Någon som kan sy i en ny dragkedja och omvandla de svarta levisjeansen till mindre bootcut? Nån som kan fixa allt detta? Någon som kan visa mig hur man stickar för jag kan egentligen men har glömt bort. Mest problem är att jag inte vet hur man byter färg så jag kan sticka en randig, smal halsduk. Nån som bara kan vraa borta över helgen och sen komma tillbaka till mig....?

Dvs. Jag borde vara nöjd. Jag har inte det där men om det är det enda som saknas mig så borde jag vara nöjd?

Flodröda minnen. Kom tillbaka till mig.

Jag minns varför jag föll för dig, varför jag alltid föll för dig. Radion spelar aldrig våran sång. Och jag, jag saknar våran sång.


 

 

Just idag är jag generös

Jag funderar rätt mycket på hur mycket pengar jag har på mitt konto. Det är ingen kul tankeverksamhet. Undrar om där finns 500 kronor till övers för Sant Nicolauspresenter för maja. (jag kan kolla. Jag kan kolla. Jag har internetbanken. Jag går upp och hämtar papprena..)

Sjätte december here I come.

Borta med vinden

haha jag tänkte skriva ett inlägg om vilka bloggar jag läser, för jag har tänkt göra det så länge och det skulle bli så bra. men så när jag nästan hade skrivit klart hela råkade jag öppna en ny sida från postningssidan så väck var allt jag skrivit.
Det är alltid om så tom och hemsk känsla. Hur kan allt jag skrivit bara försvinna? Det finns där egentligen, jag har ju printat ner varenda liten bokstav med största kärlek.

Istället så säger jag så här. Jag ska träna.

man ska smida medans järnet är varmt

fan vad dålig jag känner mig...
...för att jag inte vet vad och vad som sedan kan göras åt saken.
...för att symaskinen som är 32 år gammal inte fungerade - igen. men när suse kollade på den så funkade den allt. men inte för mig. Tio centimeter kom jag. Jag är inte expert på symaskiner från 1973. Så. Jag kunde inte göra det jag skulle ikväll. Som jag sköt på massor. Det tog fem min för mig att få maskinen att pajja ihop igen. Så. Fan vad dålig jag känner mig. Men det har jag kännt mig hela dagen. Jag somnade på eftermiddagen. Jag, kent och Backyardbabies. Jag och iron maiden uppför berget. Säg, det är väl bra att gå uppför ett berg? (Jag blir inte trött men jag blev trött nu.)

Jag blev trött nu.
Trött nu.
Åt en äcklig mandarin nu.
Känner mig dålig nu.
Vill vill vill vill ha. NU.

Vill ha vad nu?

små små droppar i mitt hav

Mamma postar mina betyg till Blekinge Tekniska Högskola och till våren ska jag därmed läsa skriftlig kommunikation, 5 poäng. Det kommer nog bli vår fort. Fort och massor. Jag ska träna imorgon. Kul? Jag skriver bara korta intetsägande meningar. Förlåt. (som att jag bryr mig) jag känner mig lite kort och intetsägande idag. Det ska det ändras på. Jag går härmed ner till köket och syr det där draperiet. Klockan nio borde jag vara klar. Ehh?

Puss&kram

rektorn sa hej då

Viktigt för dig som inte redan är student vid BTH - Skicka in dina betygshandlingar per post till Blekinge Tekniska Högskola, Studerandeavdelningen, 371 79 Karlskrona



Nu ska jag plugga.

två barn på väg till tragedi

En av de sorgligaste låtarna jag vet är den som jag hör nu...
Nightwish - Two for tradegy

Den är vacker och sorglig. Det är vackert och sorgligt att lyssna på den.

Förresten så har familjen här varit jättesnäll. det funkar bra. jag har tränat idag. femtio minuter i uppförbacke. då kom man till snön. jag försökte kasta snöbollar och så. Köpa mjölk och apelsiner. Titta när nån lagar en symaskin. Få order om att sy. ska sy. ska sova. ska läsa i min bok. Borde sluta lyssna den sorgligaste låten jag vet.


/Magnoliatorget. Bra Bok. Engelsk förort under andra världskriget. Den har jag läst två gånger och hela känslan från boken finns i "two for tradegy" eftersom jag lyssnade på enbart nightwish när jag läste boken. Nightwish är mitt soundtrack till krigets england./

Solen går ner över de tre små kullarna

ikväll var alla barnen griniga och trötta. därför sover de redan. jag tog till ett fultrick.

"Kom, det var längesedan vi spelade in en film. Vi gör en när du borstar tänderna."

"Sen gör vi en när du spelar piano och Jakob dansar till."

sen gick allt bra. De älskar film. De älskar att vara filmstjärnor. Det är så klart de är det. Vilken tur att jag har en digitalkamera som man kan spela in filmer med också. Så förgick denna kväll utan gnäll också, och dessutom borstade johanna sina tänder jättebra och Leoni spelade sin pianoläxa fast hon var jättetrött. Jakob tränade sina valssteg på köpet. Jag andades ut. Fan vad trött jag är.

Nu har solen gått ner. Snön har smält bort.

En liten ballong på fel väg

det var en gång...

Some people think I was unsympatetic.

...ett litet hus...

My was the man who looked like a phonebook

...som ingen ville bo i...

1963 I recorded my last song

...därför att det låg så ensamt mitt i skogen.

småtofflor på vift i storstan

jag är trött. jag vill inte så ett draperi med en trettio år gammal symaskin som riskerar att hacka sönder hela tiden.

jag lyssnar på wendy mcneil som slumpades fram. jag borde bli glad. för det var verkligen jätteroligt att se henne spela i gävle. rosa hår och svart klänning med rosor på. att det inte såg konstigt ut är det bästa. hon, ett dragspel och en publik som blev helt frälst.
så, jag borde bli glad.

I started singing because I could not cry.

murmeldjur på utflykt

yes yes yes tralalala. jag lyckades handla lite av det jag ville och det tog bara en kvart. fasen vad snabb jag är. det resulterade i att jag hann en kaffepaus med pistaschenötter och päron. jag ska hämta johanna snart och ikväll ska jag vara barnvakt.
borde skriva lite viktiga mejl. känner mig viktig som alltid har viktiga mejl att skriva. men det beror ju på hur man prioriterar mina damer och herrar. mina mejl är viktiga för mig, oavsett om de går till kungen eller fosterlandet.

idag ska vi äta spetzle. med ägg mjölk lök ost. jag ska hämta johanna om åtta minuter. det betyder att jag måste cykla nu. spec om jag vill borsta tänderna först och det vill jag.

Tack och bock, sockertopp

Café Extrablatt

Igår spelade de roxette på Café Extrablatt och jag slänge ner mig själv där med en kaffe och en maja i en skinnsoffa. Mycket bra idé tyskarna har där att slänga in lite soffgrupper och dylikt längst in i hörnen på sina caféer. det finns säkert i stora hippa sverige också men jag är inte så hipp jag så jag har aldrig sett det. (fast vi hade soffgrupper i kåren, räknas det?)
Jag lyssnae lite på roxette men sen så tog jag fram min egen lilla låtlista och lyssnade två varv på:

"Utan dina andetag"
"Visslaren"
"På nära håll"


Och artisten är kent och tänkaren, det är jag.

"...Och jag har blivit äldre och saknar glöd, det rår jag inte för..."


Konstigt att just det textraden kom upp precis när jag tänkte på massa saker. Drygt att jag skriver så där när jag inte tänker skriva resten. My privacy you know my dear people. Men jag är väl uppenbar som en öppen bok, så säg? Jag hade iaf en trevlig stund där på café extrablatt. och nu ska jag cykla inte till stan. det ska inte ta lång tid.

Sauberflöte

yes. äntligen en riktigt bra opera. Var och såg trollflöjten igår, och det var äntligen ett genomtänkt koncept. Alltså inte gamla grejer blandat med moderna former och skärningar på väggarna eller stora blaffiga neongröna blommor. Det enda som bröt igår var ett litet tåg som kom över scenen med djur. Mycket cirkus var det. Min första opera på tyska var det. I första logén satt jag. Då sitter man nästan över scenen. Det kändes vip. Arbetsförmåner mummel mummel, haha det stod till och med att man ombads vara snyggt klädd eftersom första logén sågs av hela publiken. Jag var helsvart med svarta höga stövlar, byxor tight som så och svart lamullströja . Mycket sofistikerat måste jag säga och till detta bars hellång svart kappa som hängdes av men kvar blev en vit virkat sjal och lilla bleka jag (som börjar käna sig ganska lång pga av alla korta människor jag umgås med. Mera sånt!)



Think I broke a wing of a little songbord, think she never gonna fly on the top of the world

Harry Potter

Och igår var jag på Harry Potter med Leonie. Hon var sjyst och det var Potter med. Har kommit på att de inte behöver byta skådespelare (förhoppningsvis??) Va fan. Kan killen som spelar ryan vara 27 men spela 19 eller vad det är så kan väl Radcliff spela lite yngre också. De får väl bara raka honom noga när den tiden kommer. (som borde komma snart..)

Denna nya film var så... Mmmm. Bra. Och skitläskig. Jag har saknar harry-potter-böckerna jättemycket och filmen täppte lite av den abstinensen. Leonie verkade gilla den, precis som jaaaag.

Och jag tyckte att voldemort såg ut som en tysk. Haha.. Kul. Äcklig var han, och ja, filmen var skitläskig. Vad är det för fel att erkänna att jag knappat stod ut att kolla. Och det blir bara mörkare.. Hur ska man kunna se de senare filmerna.. Gud hjälpe.. Harry Potter.

Nonsens

Information om denna tyska släkt:

Fastern är designer. Hon jobbar som designer. På Hugo Boss. Sug på den ni. Nämndes lite i förbifarten igår. Hugo Boss hade speciellt bett om Suse som designer. Nu måste hon pendla till Stuttgart.

Eh.

Första advent

Det är ändå du som väljer vem du är...

Jag är dina drömmar
Jag är den som aldrig säger nej
Jag är apan som liknar dig
Jag är lyxvarianten
Jag är färgen i filmen om ditt liv
Jag är apan som liknar dig


Första advent. Vi har en stor krans med fyra röda blockljus på bordet och ett nystädat kök.
Första advent. Jag var i kyrkan med familjen och passade på att be med när alla andra gjorde det.
Första advent. Jag tackade nej till stickade strumpor och ja till vegetariska maultaschen.
Första advent. Jag gick upp till tingstette och sprang uppför trapporna fem gånger. 562 trappsteg.
Första advent. Det har snöat idag.

Första advent. Jag har varken ätit knäck, pepparkakor eller druckit glögg.
Första advent. Jag kommer få lussebullsabstinens.
Första advent. Luciakandidaterna hemma är så små nu att jag inte kan fatta att Camilla oxå varit lucia.

Min söndagskväll

Ikväll har jag varit en bra barnvakt, det tycker jag. Vi har sjungit "ramlar", hårdrock, "inget stoppar oss nu", mando diao, suburban kids och lite astrid lindgren. Hu. Jag är halvt slut, för vi skulle dansa till. Jag tycker alltid att det är så kul att barnen vill lyssna på min musik, kommer och frågar om de får. Klart ni får, jättegärna, det tycker jag alltid är jättekul. Man ska dansa till också. Jag ska dansa och de ska göra likadant. Så innan tandborstningen denna kväll har vi tokdansat i en halvtimme till allt möjligt och på alla möjliga sätt. En trappa upp och de ålar sig på golvet.

"Tycker du att det är tråkigt att borsta tänderna?"
"Ja, det är ju bara fram och tillbaka hela tiden, bara samma sak..."
"Jaha, och varför dansar du inte samtidigt som du borstar tänderna?"
"Va? Vad ska jag dansa?"
"Okej, jag visar dig..."


Ungefär så gick det till när jag och en åttaårig tysk kille stog och rockade loss i badkaret med en tioårig tjej tittade mistänksamt på oss. Jag försökte introducera "My heart will go on" för dem, eftersom det är en av de låtar jag kan utantill.. Antningen så sjöng jag dåligt eller så gillade hon inte smäktande ballader, jag tänker iaf inte gissa. Det slutade med att vi (jag) sjöng "du ska inte tro att det blir sommar" i marschtakt med tre barn som marcherade runt i badrummet. Vi läste i den boken men de ville sluta en halvtimme innan de behövde sova.. Eh. Då hade vi kuddkrig och kittelkrig tiden som var kvar och bland det sista sexåringen sa till mig var:

"Du är lite kool iaf."

musikmusik

bara jag hittar kabeln till mp3 spelaren så ska jag byta musik och sen sticka ut och gå innan det blir mörkt. Det är ju första advent idag och eftersom jag inte kommer bli utsedd till Lucia på torget i Norberg så ska jag gå ut och gå två timmar eller nått. Men mörkt hu. Inte förens vid fem - sex tror jag.

Så ledsen, men nu ska sofie zelmani ut, hon har varit till mycket glädje. Plats bereds därmed för:
Backyard Babies
Iron Maiden
Guns'n'roses

Ciao


rättelse

Vilket impulsinlägg det föregående var. Nu kommer ju folk tro att jag tänker bli seriös och göra som alla andra och bli duktig och plugga stenhårt. Ja för fan, det ska jag. Jag ska verkligen det. Röda, vita, rosen. Men vi får se. Ännu är det långt till april då man ska söka. Det är faktiskt evighetslångt. Tre månader har jag bott i tyskland, över fyra månader tills April då ansökningarna ska vara inne. Jag tänker faktiskt inte ens försöka gissa vad som kommer hända på den tiden. Men ett som är säkert är att jag kommer ta mig dit och längre ändå.

Men jag vet inte själv hur det kommer sluta, hur ska man veta det, och när slutar det egentligen. Summa summarum, ta inget för seriöst. För jag är inte så seriös själv. Inte än. Däremot så tänker jag högt och är impulsiv. Men det går an det med.

Puss&kram

är det verkligen första advent nu?

Tack Stig för otroligt bra bemötande. Nu är det ett steg närmare Uppsala för min del. ÅHHH jag suktar så. Fan vad kool jag ska bli. Kanske. Jo men faktiskt, för jag tycker att det är häftigt när man vet vad man vill göra och sedan också gör det. Vad jag vill göra får det alltid att pirra i magen på mig. Åhh som att vara kär i sin framtid, gud vad fint. Men det är sant. Jag blir alltid lite vimsig, kan inte tänka klart och sen pirrar det i magen. Säg, är det inte så det känns när man mött den rätta (universitetsutbildningen)?

Och att hitta den rätta, det är riktigt koolt.

turning around and catch a snowball

haha. det är fortfarande en massa snö här. det är så lyxigt, jag blir så glad. solen sken mig i ryggen och allt var så fint. jag var jättepigg, och det visade sig speciellt i att jag först gick uppför den tredje långa branta backen och sen orkade fortsätta.
1. jag brukar inte orka gå snabbt uppför den backen ens.
2. om jag orkar det brukar jag nästan spy när jag kommer upp.

Hey, I'm on my way getting fit. En timme slalombacke i dag då. Tog trapporna en gång, de är alltid mycket jobbigare än jag tror. Tänkte springa några fler gånger men nej, jag satte mig ned och kollade på två pappor som var där och visade sina barn snö. En tjej på ungefär fem som smög på sin pappa som satt och vilade.

"Pappa, kan inte du sätta dig lite närmare?"
"Nej, kan inte du komma hit?"

Kommentar till den monologen är att hon stod uppe på en mur och försökte kasta snöbollart på honom men inte nådde fram.

Den andra pappan hade en liten bäbis. Eller man är kanske inte är bäbis om man kan gå men det var säkert ett av de första snöminnena som den ungen kommer ha. Det var fint. Nere i heidelberg är det inte mycket snö men uppe högtst upp hade vi kanske några centimeter. Verkligen fint och roligt.

the night is waiting for you around the corner

en sista låt och sen sova. vill vakna tidigt imorgon och vara pigg. Dagdrömmer om att vakna vid sex och vara pigg, hinna göra massor fram till klockan åtta och sen gå ut och gå i några timmar och komma hem och äta frukost. Haha, dröm på maja. Jag skulle lika gärna kunna sova till elva och missa allt.

När hanna åkte klockan sex söndag morgon för snart två veckor sen, då var det så. Den dagen gjorde jag så himla mycket för jag sov aldrig. Jag kollade på oc, jobbade, läste en bok (tror jag?) och gick på opera. Den kvällen var jag så trött och ville bara sova.

Men hur ska det här nu gå? 00:59 och jag vill vakna pigg senast klockan sju.

Detta är min låtlista innan jag somnar:
Sound of silence
Annie's Angle

Kom igen, ge mig en händelserik och bra dag imorgon (och påminn mig inte om hur mycket jag kommer frysa om fötterna när jag går ut och går i snön här i trasiga skor. och påminn mig inte att jag utan vissa inköp de senaste dygnen kunde ha haft ett par nya skor. Det är sånt där som jag inte tänker på.)

samlat svammel

Hmm. kanske inte jättesmart att gå på tysk slam poetry ändå. Jag fattade nämligen inte så mycket men en del och det var ganska kul.

Nått om kärlek och en salamander som går igenom alla eldar så skit samma då.
Nått om nån som varit i Berlin och träffat en au pair från skandinavien, som var gesoffen, men det var ju va de tyckte om alla från skandinavien. Att vi dricker för mycket alltså.
Nått om nån som ville vara ledig på måndag. (han vann)
Nått om nån som tyckte det var bra att man inte alltid hade alla kopparna i skåpet för ibland behövdes det plats för annat. (jag håller helt med.)

Alex var jag på i fem sek. Jag var inte med i matchen. Inte alls. Den svenska tjejen jag träffade idag var dock jättetrevlig. Hon ska åka hem för alltid på måndag. För att inte göra fler sådana missar har jag nu lusläst resedagboken.se efter folk som bor här i närheten och så. Två brudar i Stuttgart hittade jag. Anna som jag träffade idag är den som bott närmast - och ja, det var jätteskönt att träffa en annan au pair och prata, jämföra, och tycka lika om hur svårt det är att bo i samma hus som man jobbar i. Det var nice, men som sagt, hon åker hem för gott på måndag.

Hon berättade också att det fanns en kille som var au pair i stuttgart. Han ska också åka hem till jul och vara färdig då. Synd för jag hade så himla gärna velat ha en killkompis. Men ja, vad säger att vi hade blivit kompisar men ändå. Tyska killar är cp. Alla. Tyvärr, men det är sant.

ba ba ba ba

Nu är klockan 19:50. Klockan 20:00 börjar slam poetry. Dit ska jag. det ska bli kul. Jag vet inte vart det ligger. Jag kommer hitta dit ända. Jag tror pa mig själv, detta ska ga bra. Detta ska bli kul.

Ps. jag fick inte reklamera mina hörlurar som jag "rakat" slita sönder. De sa att det nog var en förslitningsvara. Sen smet jag ut fort för att killarna som brukar hjälpa mig inte skulle se mig. Hmm. Konstigt egentligen, de är alltid snälla, men jag är ju alltid där. Kan bli en kombination som inte haller i längden har jag tänkt, sa igar försökte jag mig pa smygmetoden, dvs att de inte skulle se mig, himla med ögonen, sen le och sen säga "tjena tjena." (det kan en av dem säga eftersom han har jobbat i spanien tillsammans med en svensk.)

"Tjena, tjena, är det bra eller?"

Det är faktiskt jättetrevligt. Bästa butiken här i stan. Jag glömmer bara bort vad den heter hela tiden. Och nu har jag glömt bort att jag har lite brattom. Sa Farwell, so long, auf widersehen.


ps2. Är det smart att tala om att en övning pa den tyska träningen kallas för hitlers hund i sverige? Me don't know and me don't rellay care.


Fagersta

Haha, jag tänkte blogga natt om Fagersta, men vad fan var det? Jag kommer bara ihag slutsatsen av det hela och det är att jag inte gillar Fagersta, att jag inte bryr mig om nan fran fagersta läser det här för jag har aldrig tex ljugit och sagt att jag gillar fagersta. Däremot har jag gatt i gymnasiet dar ett ar, men jag stod bara ut ett halvar. Tur för mig att det var varen jag fyllde 17 [ ;) ], tur att jag ända gillade min klasskompisar och tur att kommunal strejkade sa vi var lediga fran skolan. TUR att jag bytte skola sen. Tur att jag började pa forsmark och lärde känna massa snälla roliga personer.

Nu kom jag pa hur inlägget skulle börja. För jag har tagit studenten, och den kvällen är den enda som jag varit ute i fagersta (eh nu ljuger jag, jag har nog varit där fler günger när jag tänker efter... fan da. ) Men vi var där iaf, när vi tog studenten. Jag, Malin, Emma, Linda, Björn, Robin, Uffe och Biffen. Det var ju värsta sentimentala kvällen och vi stod och sjöng studentsüngen och när alla vännerna gatt hem... Det var roligt att tva personer som jag att i samma klass som förr kom fram och presenterade sig för mina polers (som sa klart är mycket häftigare än alla fran tex fagersta... vad annars.) De presenterade sig saom att ha gatt i samma klass som mig, och vad sa jag da?
"Jaha, ja det kanske vi gjorde!"

Det var kul men vi var alla trötta. Jag hade själv sovit en timme natten innan som var Balen. Tralalala. En studentpresent till mig fran mina föräldrar var att vi bara kunde ringa sa skulle de komma och hämta oss. Alla atta. Tva bilar. Mitt i natten. Da sover de egentligen. Det ni. 

Jag tror nog aldrig jag ska aka till fagersta igen är denna slutsats av detta inlägg.

Känns bra

Jag är helt dödstrött. Hela kroppen är faktiskt slut. Jag har precis hängt i en liten persisk bar och ätit en halv abourgine med köttfärs och tomatsas och chiliris. Det var persiskt iransk iaf och jag tyckte dom som jobbade där var jättegulliga. Det var en pappa och hans son tror jag. Bra, billig mat. Dvs, inte bara käka havregryn.
Känns bra att träna. Känns bra att jag ska pa tsck slampoetry nu, ska vara ledig i morgon. Ska ga ut och ga i tva timmar imorgon. Ska ga pa bio imorgon. Ska...?

Haha, och om jag har lust sa ska jag ga och ta ett glas i baren pa Alex. Men det skulle vara pinsamt att träffa Berger och de andra slottsnissarna i mina skysta lodarkläder (dvs munktröja, uppkavlade baggy jeans med strumpbyxor under och converse.) Sitter de där i sina kostymer sa kommer de nog inte latsas att de känner mig. Och det skulle vara saaa kul. Känns bra, känns stabilt.

konditrainung

Idag, pü traningen, va, sa kom tranaren in och det här var första gangen som jag var pa en träningsgrej för andra gangen da, och vad glad jag blev för att se honom.
Han är jättegullig, jag tror han är finne. Ser precis ut som en. Jag vet inte om det passar sig att fraga dock. Jag hade ju bestämt mig för att göra lite bättre ifran mig denna gang. Förra gangen var när jag inte gjorde situps och bara lag och slöade.
Denna gang gick tiden fort och OJ vad duktig jag var. Jag kommer bli en sprinter, för jag sprintade ikapp killen med rött lockigt har.

Tranaren är sü himla kul. Det är yoga-kickboxningstränaren jag snackar om, och det blir helt klart roligare när han ser sü rolig ut. Sen kom vi till min hat-övning, att ligga pa sidan och vifta med ett ben i taget, och helt tydligen gjorde jag FEL för först pekade han pa mig och sa säkert natt i sin mick och sen kom han och bände till mina ben. Sen gick han vidare till bruden bredvid som gjorde lika fel som jag. När han gatt sa garvade vi at honom. I alla fall lite. Och guess what! Jag fixade faktistk nästan hela övningen. Sant otroligt framsteg eftersom jag förra gangen bröt ihop efter en tredjedel. Hehe. Jag kommer bli sa fit.

hey

fan vilken kungdag det här har varit.  Läste nyss ett mejl om självgoda killar. LOL. Undrar om det gör nün nytta genom att skratta üt dem bakom ryggen. Tjosan as I care. När en självgod kille stür och svamlar är det bara att sväva förbi och ge honom ett tjuvnyp. Kakxa tillbaks och se till att man själv ligger före. Eller va fan vet jag. Kul är det iaf.

Jag lagade kinamat idag. Eller, ja, A frügade om jag hade nün idé för hon kom verkligen inte pü nütt och jag frügade om de aldrig brukade woka. NÄÄÄ. Det visste hon knappt vad det var. Sü hon ville att jag skulle laga det. Först tänkte jag laga malins och min wok, enligt malins recept, det var bara det att det inte fanns nudlar, inte chilisas, inte vattenkastanjer (du blir halvt idiotförklarad om du frügar efter det.), inte bambuskott och inget alls. Alltsü var inte det nün bra idé.
Kokosmjölk fanns det däremot och en sün wok har jag ju lärt mig av nügon annan, vi kan kalla honom X, eftersom han är ett X.
Han skulle nog ha klagat massor pü mig när jag lagade mat idag för jag hade inte rätt grejer och sen, vet ni vad, jag stekte allt i samma panna. Man ska ju göra det i tvü, sü att det inte blir "missfärgat", utan kvarstür vitt. Det är fint det, rent och oskyldigt.
Men vad gör det vad han skulle tycka. Han är X och vi pratar inte med varandra. Inte sen jag vet inte när, jo det vet jag. Vi brakade inte. Vi slutade bara prata med varandra. Och lika bra var nog det.

snö snö snö

haha, fan vad kallt det var men jag tänker inte klaga en sekund för det har snöat hela kvällen här. Tuff som jag är skulle jag göra årets första snöboll men var dock utan lämpligt offer i min närhet så kastade jag på mig själv. Och missade.
Jag kunde inte ens kasta en snöboll på mig själv, se vad snäll jag är.


Och när jag kommer hem till sverige så kommer det också finnas snö, minsann. Jag ska nämligen åka skidor och pulka och ramla massor. För fy vad det är roligt att ramla i snö. Off Pist, ja halva nöjet är ju att ramla och ha massa underbar vit pudersnö runtomkring. Poängen är dock att man ska lyckas åka fram mellan träden utan att vara orolig att tex sin storebror har brytit benet. Jag tänker på när jag och lasse åkte off pist i björnrike och kom ifrån varandra samtidigt som vi var ruskigt långt ifrån pisten. Jag åkte och var orolig och rummeltumlade fram, och kom till slut fram till en bäck. Bra, för bredvid den kunde jag åka ner tillbaka till liftarna. När jag kom fram en halvtimme efter att vi kommit ifrån varandra stod han där och väntande. På mig som varit borta uppe i skogen och ramlat runt i snön. Och nu åker han skider i vancouver. kokokokoavundsjuk är jag.

Jag ser det snöar

haha. Det verkade jättebra, det där peotryslam arrangemanget. Zwingerstrasse 3, Altstadt. Det är en teater.

Och det snöar. Nu ser man det snart pü gatan ocksü.

Düligt är att jag köpte mineralvatten och sen är det socker i det. Vad är vitsen? Kanske att jag ska kolla nogrannare pü innehüllsförteckningen.  Jag tycker iaf inte att söt-surt-sliskigt mineralvatten är vitsen. Men det är ju bara jag.

Tralalalalalala

Jag cyklar där helt i lugn och ro och plötsligt sü är det sü stickigt regn. Fan dü. Varför har jag inte mina glasögon pü mig, tänker jag? Sen tänker jag, varför tänkte jag sü där, jag har ju inte glasögon.

1. DET SNÖAR (stickigt regn = snö. Jag kopplade det tillslut men det tog flera minuter. Eller sekunder, men länge var det.)

2. Glasögon? Skidbrillor var det ju. Min hjärna är smartare än jag. Att cykla med snö emot sig püminner rättsü mycket om att üka skidor. Och man vill inte üka skidor när det snöar utan glasögon, alltsü; vart är glasögonen.


Och sü kommer jag in mot stan, det gür fort och det snöar och allt julpyntet är uppe. Det är verkligen första advent snart nu, och tusan vad fint det var pü kvällen här med massor, massor med ljus. (okej malin, jag tycker det är fint, men inte ett hus som ser ut som ett ljus. Inte ännu.)


Det snöar, det snöar, jag kollar ut genom fönstret och jag ser att det snöar. Här tänker jag inte sitta längre. Ska bara kolla upp lite slampoetry som är imorgon kväll som jag sü klart ska gü pü, sen ska jag ut i snön.

Och sen...

Jag gör så många pinsamma grejer här. Av misstag, så blir det pinsamt på en gång. Är jag klumpig eller har jag otur? Överkokar potatisen, glömmer löken. Mitt i simbassäng, helt tyst och bara jag där:

”Fan, jag glömde löken.”

 

Okej, det kan inte ha varit världens viktigaste. Smutsar ner, klampar, glömmer bort, har haft sönder mitt cykellyse. Bra sagt. Nu ska jag åka in till stan och fixa mitt cykellyse samt försöka reklamera mina hörlurar eftersom en luren med sladd ”råkade” lossna från resten. Otur eller klumpig eller slarvig?

Men man får ju bara vad man förtjänar, eller hur? (Hoppas då att jag får nya hörlurar, blir så snett med bara ljud i höger öra.)


sneakers

Nu ska jag. Nu ska jag. Nu ska jag. Nu ska jag lyssna på lite mer emo/hardcore och fundera på klädstilar samt om jag ska köpa ett par nya låga converse på rean här eller vänta tills jag kommer till Sverige. Svarta isf, och till alla modesnubbar, sneakers alltså. Nä ja skoja bara. Jag vet inte om jag vill ha svarta låga eller om jag vill ha de gråa höga. Men jag tänker att mina bruna kanske går sönder snart för de är mina favoritskor alla kategorier och jag vill kunna använda dom jämt. Inse maja, det kan du inte. Ett par converse håller inte för alltid, speciellt inte om man går i lera med dom som DU gör. (Men vad ska jag annars kratta löv i? Converse är det enda svaret på den frågan.)

Ett par svarta skulle ju vara lite hett.  Eller så ska jag inte köpa några alls men då går jag ju snart barfota. Svårt val det där. Och därför får jag nog fundera vidare litegrann,

/Bomullskor är inte vinterskor maja. Fatta. (Ja, jag vet, jag fryser jättemycket om fötterna men mina är lite stora så jag ska ha dubbla sockor i dem. Slutdiskuterat.)/



Svara då.

Lilla rara tyskland.

Varför duschar ingen efter träningen och bara jag?

Varför ska jag tycka att det är pinsamt när det är dem som är svettiga och äckliga?

Tack för att jag fick simma helt själv i en timme.

Varför fanns det sex duschar i tjejernas omklädningsrum, varav två som fungerade och av dem två hade båda iskallt vatten?

Varför hade killarna fräscha duschar, bastu samt en liten bubbelpool?

 

När ska jag bada i poolen på Best Western Hotel?



Svar förväntas.

Used

Beutiful, don't.

It's hard to believe you remember me.


Simma var skönt. En timme simmade jag, hur kunde jag vara så högmodig och tro att jag skulle simma två. Det skulle ju bli fyra kilometer. TVÅ räckte bra. Min lunch var havregryn. (bra.?)

Har mejlat flera bra mejl idag. Seriösa till människor här i tyskland. Så att jag inte ska vara så ensam. Men ja. jag känner mig inte ensam. Så det är nog inte för att jag inte ska vara ensam utan för att jag ska ha roligare och få lite mer flyt här i deutschlandet.

sing song

En sista låt och sen ska även jag sova. Varför somnar jag alltid sist. Varför glömmer jag bort hur många som sitter sömnlösa när jag skriver en sådan kommentar. Därför att jag inte vet. Hur ska jag kunna veta det. Jag känner mig sist för jag är sist här i huset. Tyskar somnar vid halv tio och stiger upp fem. Varsågod en ny fördom serverad. Den är absolut inte sann. Jag vet inte om de har somnat i det här huset, men de gör det före mig och går upp före mig. Rättvist. Jag ska gå upp tidigt imorgon med. Åtta? Jobba, simma, cykla, äta yogurt. Lunch. En apelsin.

Inget mer om det. Det blir blanka golv. Fast den är redan slut. Det blir blåa ögon, för alls våran nostalgis skull.

God natt. Sov gott. Jag undrar när? Har du fått andra himlar nu, eller säg, är det bara jag som saknar allt det där?
Det händer något nytt imorgon. Hej då. Kram.

En konstig dröm, så ensam och så rädd,
vad har jag gjort för att förtjäna allt det här efter allt det där.
Och allt jag ser är kortet på min vägg, vad har jag gjort?
De säger att det ska bli bra men när, jag undrar när?
[Gitarr solo - slut.]
Månader går fort, ja de går alldeles för fort ibland.
...
Jag ville se mer.
Så nu står jag här.
Jag ville se mer, jag ville se.




Plan


Imorgon ska jag simma, 2 timmar.
Jag har stukat foten, i förrgår. (Jag kan egentligen inte gå nerför trappor men uppför och rakt på går bra. Konstig stukning på min fot, kan hoppa på den också. Det gjorde inte alls ont idag på träningen.)
Men simma imorgon.
Hoppas jag orkar och har lust i två timmar.
Känner på mig att jag kommer ligga där som en liten krälande fisk istället. (Okej, men mitt stjärntecken är fisk. Det är drömmande personer. Det kanske är förklaringen varför jag helt plötsligt kan sluta upp med att tex simma för att jag känner att jag måste tänka på en sak. Man tänker bra när man simmar men en del grejer funkar inte. Hmm, blir för mycket känsla i det där. Magkänsla och magplask gör jag när jag struntar i den när det gäller. Som när Elin Sigvardsson sjunger om Bordedom. Konstigt att jag inte kunde äta. Hela mig var väl full av en känsla som tog för mycket plats fast den inte fick någon alls. )

Simma, åka härifrån halv tolv. Innan dess ska jag ha hunnit kratta löv, laga mat samt sy fast en remsa på ett tyg. Hallå, vart är barnen? Hoho?

-  Sen ska jag svänga förbi cecilia på vägen hem. Åka över stan och typ inte alls komma hem förens på kvällen. Det vill jag. Slappa torsdag. På fredag ska jag nog köra konditionspasset igen, även fast det var på kvällen. So what, vad ska jag göra på fredag kväll, kolla på avsnitt 1-4 av oc igen?

På lördag är jag ledig och då ska jag se Mr Potter göra film. På tyska. På dubbad tyska. Suck och mummel där fick jag som sa att det inte gjorde nått med dubbade filmer. Potter och Rons hesa engelska röster kommer jag sakna, det tror jag bestämt.

Njet.

Undrar om jag ska skriva nått om träningen idag. 1,5 timme som jag inte blev speciellt trött av men som var roligt. Varför ska danceaerobics vara samtidigt som fotbollen. Nästa vecka ska jag gå på fotboll. Men det var kuuul. Äntligen riktig aerobics, sån där man lär sig sak för sak och hela tiden kör igenom allt man kan tills man till slut kan binda ihop allt och göra det om och om och om igen. Flamenco och salsa aerobcis var det egentligen. Ledaren var skyst. Jag hoppade och workoutade med min stukade fot. Det gjorde den gott. Snart ska den få sova. Fjolligt namn, danceaerobics? Nja, detta var det som mest av allt stämt överrens med vad vi gjorde. Men jag saknade sit ups och alla konstiga benövningar. Hallå, jag vill ju bli bra på dem där, vill inte tycka illa om dem pga av att jag är så dålig på dem.. Njet.

Lightness

Vadårå.

Det är nånting stilla mellan dig och våren. Det är nått kallt mellan mig och våren.


Leave me alone. Blir stressad och pressad. Nu måste jag vara varsam så att det inte går för fort. Varken måste eller ska nånting. Tänker fortsätta känna efter. Kommit mycket framåt, vet mer idag än igår och visste mer igår än i förrgår. Storartad utveckling. Kommer försöka följa 2komm0's program och bli mer allmänbildad. Tänker söka en kurs att läsa på distan här i tyskland. Tror jag. Känns som ett lagom bra progekt.

Vill...
... äta hemgjorda köttbullar
... åka skidor
... sova
...inte känna mig orolig.

Och orolig känner jag mig för att jag stressar mig själv lite. Inte så mycket planer nu Maja. Allt blir bra.

Sound of silence

Sakta upp emot 100 unika läsare idag. Jag tänkte på det där häromdagen, vilket gjorde att jag försökte räkna efter hur många jag vet läser min blogg så gott som varje dag. 10. 20 om det ska vara lite mer avrundat uppåt. Resten då. Detta är ju bland det offentligaste det kan vara. Alla är anonyma utom jag.

Skitsamma. Genom att studera statestiken drar jag slutsatsen att jag har en del trogna anonyma läsare. Jag blir alltid förvånad när någon säger att de läst något på min blogg. Oj. Kanske ska man tänka på att så många kan läsa det, kanske inte.

Läste nånstanns att man ska passa sig för vad som publiceras om en på internet då exempelvis framtida arbetsgivare skulle kunna hitta det osv. Okej. Då får de veta att jag inte tycker om att damsuga andras hus, och andra högst intressanta saker som händer i tyskland och mitt liv.

Nu ska jag och bloggen gå och få lite mer framtidshopp.


trall

Fan vad jag inte gillar att dammsuga. Får jag göra det mer så kommer jag snart säga nått i stil med att det är ett konstigt au pair jobb jag har. Eftersom jag städar mer än jag är med barnen. Okej, det är inga problem egentligen för sak samma vad jag gör, även fast det enda som är kul är att greja med barnen. SOM också är det jag borde göra.

 

”Kan du skura i alla hörn och under den här bänken nästa gång du skurar.”

”Ja det är klart.” Men egentligen tänker jag att jag inte borde skura alls. Jag är ingen hemhjälp och inget svartstäd. När jag träffade detta par, A&M första gången så sa de att jag kunde vara ledig när de var hemma, att jag kanske kunde städa lite under kvällstid när jag var barnvakt åt barnen, men annars inte så mycket. Sen är det där med cashen också. Jag får mindre än vad jag fattade det som då.

 

Nåja. Slutgnällt.


gott

Fan vad bra. Ett av tre mejl gav utdelning direkt. Nu återstår bara de två andra. Huu, ollliiiidligt spännande. En tidning och en syokonsulent återstår. Detta ska helt enkelt bli så roligt.
Och tack snälla rara underbara som peppade mig att göra detta.

Nu ska jag dra på sport och barnen ska använda min dator och måla. Paint. Det är dem skitbra på. Dom skulle göra en fyrhörningsteckning nu. Ska säga åt dem att vara försiktiga. Och skicka tack och bock till 2komma0. Great. Here I come.

Danceaerobics + bauchBeinePo.... Haha fjolligt värre, faktiskt bland det värsta. Hej då.

Mr Brightside

Bara lyssna på den här låten.

"We started up with a kiss, how did it end up like this"

IT'S ALL IN MY HEAD.



Skickade mejl till 2komma0. Vill använda höstens registering som jag aldrig loggade in på nu i vår istället. Jag fick svar efter 20 min. Nu ska jag kolla vad som stod där. Jag frågade bara lite snällt. Detta var mitt svar:

Hej, Vi ordnar det!!! Du kan logga in from nu fram till 060430 med lösen: xxxxxxxx
Din mailadress är ditt användarnamn. -- MVH 2,0 Kundtjänst






Fan vad skyst. Fan vad skyst. www.2komma0.se great here I come. Puss och kram.

Boredom

Jag ville skriva nått om Elin Sigvardsson och att dansa tills allt försvinner, som att gå på en grusväg tills den böjer sig och man kommer tillbaka dit man kom ifrån. Komma tillbaka till ett trångt mörkt rum och vara tvungen att prata, vara klok, tänka till, kompromissa, lova och vara hoppfull. Flera timmar mörker och sen när lamporna tändes snubblade jag ut ur det hela. Skulle äta mat men var helt mätt efter en sked. Skulle resa mig upp men kunde inte gå. Inte äta, bara gå.
Kram, hej då, snö. Vi ses i morgon.

Flera ensamma timmar väntade mig, inte kunna sova. Allt var ju bra nu. Lova, hoppfull, ta tag i, bli bättre, äta spagetti, tänk vad bra det blir. Vi försöker igen. Det är jullov nu. Surfarshorts och hej då. Kram.

Fan ta honom tänkte jag. Men fan ta mig borde jag ha tänkt. Och fan tog mig.
Någonstanns lurade jag mig så förskräckligt hårt. Hur ville jag vara, vart ville jag komma? Runt, runt, runt och till slut gick det inte alls längre, sa du. Nej, det gör det nog inte.
"Du gråter inte ens för min skull..."
"Nej, kanske inte." (Jag kanske gråter för min skull...)

Nu på lördag ska jag se den nya harry potter filmen. De tidigare såg jag i januari, förut i år.


I used to walk my street
but baby, ever since you tied my feet together
I'm getting no relief
and you're holding back a stormy weather inside of me

I've tried to understand
darling, why you've glued our hands together
I'm drowning in romance
You say we'll sail this way forever, I hope we'll strand

All the bridges, all the towers of this town
could take me anywhere, but I'm to scared to dare
I've got my sturdy ground
I let my hair down, and I dance until I hear the sound

Of you coming around
Of me crumbling down
Of us denying our boredom, baby, yeah

Mmm, precis så. Kanske var det precis så.
Hej då. Kram. Vi ses i morgon.

Ett av de största problemen i världen

Ikväll har jag påstått att ett av världens största problem är att vi inte alltid förstår varandra.

Det är (väl) sant. Det är sant. Det kan man tillämpa på det mesta. Skulle människor förstå varandra skulle det inte finnas mobbing, krig eller olyckliga äkta män.

Hur kom det sig att jag påstod en sådan sak?

Ganska enkelt men ändå svårt. Ikväll var det egentligen första gången barnen bråkade ordentligt och jag var tvungen att lösa det. Yngsta tjejen grinade och killen blev stum.
'Varför kan ni inte säga förlåt?'
'Jag har inte gjort nått dumt'
'Inte jag heller.'
'Okej, men vad har hänt? Berätta för mig vad som hände.'


TYSTNAD.

Till slut berättar dom att de hade pysslat och klippt i papper och de hade olika åsikter om hur stora bitar det skulle vara. Det slutade med att allt blev fel.

'Okej, ni bråkade om papper. Tycker ni att papper är viktigt?'
'Vet inte'
sa den yngsta
'Ja..' sa hennes storebror
'Varför då?' Frågade jag.. 'Vet du hur många papper det finns?'
'Nej... Men det kostar ju pengar...'
'Okej, men det finns jättemånga. Det är inte viktigt. Det är viktigare att ni båda två är glada.'


Okej, finito med pappersdiskussionen.

'Jakob, var inte ledsen nu. Du har inte gjort nått fel, inte Hanna heller. Ni förstod inte varandra. Det är ett av de största problemen i världen.'

Sen läste vi om vargungar, jägare och helikoptrar och barnen somnade.

ett röjigt ljus i ett stilla mörker

haha, har ni sett att jag ser ut som en clown på min nya visningsbild. Det var kul tycker jag. Jag funderar dock på att byta bort den nya designen, för ja "Maja, varför är det skor och en orange dragkedja på bilderna?" Ja, varför är det egentligen det. Jag vet att man kan byta bilderna om man byter upp sig men varför ska jag göra det. Det är väl inte så att en orange dragkedja ska styra mitt liv?

Hur som helst. You know, don't let the devil ruin it all. Videon till den låten såg jag för första gången i stockholm. I lägenheten med malin och paljen tror ja minsann. Vi såg utöver det Tietur och Daniel Cirera på Södra Teaterns lilla scen. Det var inte illa. Timo har ju också sin charm så att säga. Han har en penna i sin äga som han fått till skänks av någon jag känner. Han behövde en penna, hon hade en. Det var roligt det. Allt med Timo är roligt.

Last night might well been pure hell, but, as we bouht have crazy we treath it with laugh.


Don't let Lucifer ruin it all...


Don't let the devil ruin it all

Lovers are lonley.

Hur kunde jag glömma bort den här låten. Hur kunde jag glömma bort Timo. Ahhhh jag var ju på bästa spelningarna med honom på Hultsfred. Två gånger! P3 tältet me love.
Vad skönt, vad skönt. Falsett med timo. Ja ja ja ge mig mer.

Och hur nära var det att det fick stå "Don't let the devil ruin it all" på balinbjudan. Ja, kanske inte så nära, men det hade faktiskt passat.

Rockin

haha blogglivet verkar ha spelat mig ett spratt för nu ligger jag granne med fredrik virtanen igen. Han verkar också ha varit lite slö på att blogga de senaste dagrna. Men who cares? (I do, I do)

livet i allmänhet är trassligt men det verkar finnas lite smarta vägar ut. Undrar om det är smart att tänka högt på bloggen? Jag vet inte, men det jag vet är att i mejlen jag skriver osv så kommer jag med lösningar till mig själv men hur ska jag få mig själv att inse det. Det behöver inte vara så svårt. Problem? Lyxproblem men ändå inte.
Jag funderar på sommaren 2006 samt fortsättningen efter. Men jag vet. Jag ska söka jobbet till nästa höst, och jag ska också söka in till två olika utbildningar. (detta kom jag på i denna sekund som är nu.) Ska och ska förrsten. Kan, kanske man kan säga. Jag vet inte exakt om jag kommer in, och jag vet inte om jag vill komma in. Jag vet vart jag vill bo. (Uppsala.) Jag vet vad jag vill göra (Åka skidor. (umeå))

Kul.

Vibb

det känns lite bättre med ny design och nytt vinternamn. Denna design är mer proffsig och nu ska jag skicka mejl till några tidningar. Ta mig, ta mig, ta mig. Jag ska försöka passa ihop mig själv, mitt liv och mitt bloggande i denna nya desgin. Välkommen till en ny värld.

Tidiga nyårslöften:
Jag läser böcker
Jag skriver grejer
Jag skickar viktiga mejl
Jag köper julklappar
Jag träffar tyskar
Jag tränar
Jag går ut och går och tänker och formulerar sen och det blir bra.


/Fit as autumnleaves blev för depressivt. Vet ni hur höstlöven ser ut här nu? De är leriga och tunga. Det är inte jag. Catch me if you can./

hej då

jag sitter och väger för och emot. jag är snart trött på internet. min blogg kanske dör då. Hej då. Den håller redan på att dö, den är ju inte granne med fredrik virtanen längre.

vi blev utkastade ur huset rent utsagt.

innan jag går vill jag ha en liten tävling: (Detta år en låt, översatt till svenska.)

Du älskar henne förtofarande, du känner mig inte ännu.
Jag åker härifrån, före du gör det.
Viska inte, undra inte.
Sakna henne inte, gå bara och leta rätt på henne.
Jag gör ditt val.




Snurra snurra

Journalist, läkare, pol mag snurr snurr snurra min värld. Lärare, sjuksyrra, volontär.
Snurra, snurra, snurra.

Jag får plussa på 0,2 på mitt högskoleprov. Det förändrar. Riktigt väsentligt blev det helt plötsligt. Jag har velat bli läkare... I fem år. Sen började jag tveka. Sen ville jag inget alls. Sen och fortfarande så vill jag massor.

Jag tycker det finns så himla mycket som skulle vara kul. Och vad är huvudsaken? Att man har roligt kanske, mår bra, att det känns rätt. Hu, vad läskigt. Hej, vad skoj.

Man kan ju alltid få ändra sig med.

inget viktigt (?)

Hej, det är jag som är majken. Glöm att ni vet vem jag är. Jag är killen som går runt i basketshorts med tillhörande linne fast det regnar, jag är han som din mamma inte vågar se rakt i ögonen för att de är så svarta. Han som bilarna stannar för, det är jag, majken.

"If I leave you... (and I think I'm gonna leave you soon) ... and I don't think I'm gonna come back."

Men sluta då. Var inte rädda. Det är ju bara jag.
 
Nej. sluta nu. Jag skoja bara. I fredags när jag cyklade hem såg jag en liten kille som var ute i basketkläder sent på kvällen (typ sju) och det var första kvällen med minusgrader här. En bil hade stannat och pratade med honom:
"Varför spelar du basket på gatan när det är minusgrader ute?"
Ungefär så kanske de sa...


Jag brukar också möta uteliggaren ibland, mm, han med skägg. Vi har pratats vid två gånger. Han pratar så mycket så jag har inte alltid "tid" att se honom. Han har iaf fixat en cykel nu och "bor" inte långt ifrån mig.. Jag tänker hur kallt det måste vara att cykla runt hela natten med hans trasiga kläder, han skulle behöva tråd och nål. Han har alltid så många kartonger på sin cykel, det ser så vingligt ut. Håller han på att bygga ett hus?

I går stod en man på knä utanför kyrkan och höll fram sina händer. Han fick ganska mycket pengar. Fin kyrka, din stadsdel... Efter några timmar såg jag hans grimaser och hur ont han hade i knäna. Framåtlutad på knä och det var så kallt ute. Han stod kvar på trappan och ingen annan ville vara ute.


"Är det någon som vet en liten markplätt som är till salu där jag kan bygga en liten hydda till mig och min hund?" Skylten som mannen på haubstrasse har. Han vill ju bygga ett hus, han vill bo där med sin hund, men han får ingenstanns han kan hyra.

Är det läskigt eller bara sorgligt när det ligger en man och sover i en viadukt under Theoder Hyss brücke. Jag tänkte, tänk om det ligger nån där. Det gjorde det. Klockan var tio över sju på morgonen, han hade inte vaknat ännu.

Hej så länge, nu ska jag ut på stan.

Varför?


Varför regnar det idag?
Varför kommer det alltid upp Pearl Jam låtar på min playlist?
Varför tar jag aldrig bort Pearl Jam från listan helt enkelt?
Varför tar jag mig inte för och skickar grejerna, syr upp byxorna osv?

Varför skriver jag denna lista när jag ska ut fastän det regnar, fastän jag bara trycker på next när Pearl Jam kommer och när jag stoppar in byxorna i strumporna och faktiskt är på väg att skicka grejerna? Det är ju som att klaga på sig själv fastän man gör helt rätt.

Nu ska jag skicka ett viktigt mejl och sen ska jag sticka ut och fräscha upp mig med lite regn, samla energi och köpa nått trevligt i present till alla trevliga människor jag känner.

God natt, sov gott, inga dumma drömmar nu

"I can still se the wind in your golden hair. I close my eyes for a moment, I'm still there..."



Hallå, kan du komma tillbaka till verkligheten, lilla rara söta maja papya pyttipanna (sen jag kallade johanna "johanna pyttipanna" kallar de alla för namn + pyttipanna... jag försökte förklara att det är en maträtt som är jättebra att äta - om det är felix oxpytt..)
jag går ju runt här och dagdrömmer mig igenom dagarna tror jag minsann. Imorgon blir det hyfsat tidigt upp, ska ju hänga med och höra Dimitri Sjostakovitjs sjunde symfoni, mycket känd bit som skrevs runt 1940 under Lenin. Inte säga högt, bara visa genom musik. Sorgligt ska det vara. Jag ska gå på genrepet. Ska bli kul. Borde därför sova. Kanske vara uppe kvar i åtta, lagom seriöst..
jag har så många vänner med så ordentliga liv. KUL för er då, ja det är det faktiskt. Om ni nu vill ha cashen ni får av att jobba skift på fabrik, men alla gör inte det. Men många jobbar och är så duktiga så. 1, 2, 3, 4, 5 gör det. Minst. Fyra av dessa har denna kväll sagt god natt och jag måste sova, jag ska jobba imorgon. Ha en bra dag på jobbet imorgon säger jag till dem. Till mig själv säger jag: Ska du verkligen inte gå och lägga dig och lyssna på "på nära håll". Kom igen maja, den kan vi väl lyssna på igen. Den är sorligt bra. Suck.
Jaja, jag ska väl det.
Hålla hårt, inte få luft, vakna utan värme, krympa på nära håll,  allt omkring mig långsamt som du.

När du är borta har jag potential.
 God natt alla små söta rara liv ute i cypern.


btw

Det där med "sikta mot stjärnorna", alltså programmet på tv som inte visas längre (?) inte vet jag förresten jag har inte kollat på tv sedan i september. Bara OC på min dator, och det är nog. (vilken nörd jag är hahaha och vad nöjd jag är.)

Kom att tänka på en gammal klasskompis som i trean eller fyran ville bli dansare i tv-showen. Man kunde nämligen bli det, det visste nämligen hon. Bär jag tillägga att jag fortfarande avskyr (eller numera kanske snarare ser ner på) denna tjej som pesten. Vore ju pinsamt om hon visste vem hon var och läste det här men det klassar jag inte som troligt och so what. Vi har aldrig gillat varandra och för nån vecka sen drömde jag en dröm som spädde på det. Varför ville jag skriva om henne då. Hahaha jag bara ville det. För jag har verkligen aldrig tyckt om henne och har inte heller gått i samma klass som henne sen sexan huu men jag får kalla krypningar bara jag tänker på henne och allt vad hon gjort som jag stört mig så otroligt på.

det var bara det. Hoppas förresten att hon fortfarande vill bli bakgrundsdansare i sikta mot stjärnorna, om det nu fortfarande finns. det skulle vara så djävla roligt att kolla på.

Vem (fan) är Judy?

"Jag har blanka golv, luften går att andas, jag har städat och gjort ordning..."


Varför ska man bry sig om folk som säger att saker är svåra? Jag kan inte annat än tro att det kommer ordna sig. Om jag nu vill gå en utbildning som det är skitsvårt att få jobb efter, varför ska jag inte göra det? Om jag vill, om jag vill? Tänk om jag vill, tänk om jag tror att det skulle kunna bli bra. Varför ska jag då tänka på att det kanske är svårt att få jobb? Okej, so what, om jag inte får jobb så måste jag göra något annat, men hur kan jag nu, idag, november 2005, veta vilka jobb jag ska få 2010? Inte en aning kan jag ha, inte en djävla aning. Och inte nån annan heller, ledsen men det är sant, ingen kan ha en aning om vilka jobb jag kan få, inte hur många negativa tankar som går igenom era huvuden.
Okej, klart man ska vara realistisk men jag planerar inte att bli cirkusdirektör, jag har betyg nog, jag skulle fixa nått jag tycker är roligt riktigt bra.
Är inte det realistiskt då?

Är det realistiskt att tänka att "nej, jag får inga jobb."
Är det realistiskt eller är det negativt?
Men okej, bli städare hela bunten då, för jorden är så himla smutsig så den kommer behöva städas om och om igen men sluta pracka på mig att jag inte skulle få jobb. Jag kan väl få försöka innan ni försöker säga "Vad var det jag sa."

Detta är iofs inte riktat mot någon person eftersom detta snarare verkar vara en anda i dagens samhälle.

Eller så kan man välja att formulera sig som min syokonsulent i högstadiet:
"Varför vill du bli läkare?"
"Eh?"
"Det är som att sikta mot stjärnorna, det är för svårt, det går inte"
"Eh?"
"Det finns tre yrken som är av den kategorin, Läkare, journalist och advokat..."

Om hon bara visste vad hon pushade mig med de orden. Sikta mot stjärnorna, det låter riktigt roligt. Och jag har försökt. Jag är på väg. Det där var 4 år sedan. Nu står jag här och ska bara bestämma mig. Sen går det, klart det går. Jag kan inte tro nått annat. Och är det nått som inte funkar så får jag väl anpassa mig. Det är inga problem, men jag har problem med folk som vill komma och rätta till där jag har lite fel. Inte kan du väl, inte ska du väl... Och vet du vad. Jag tror att jag kan. Och vet du vad. Jag tror att du kan också. Som fan tror jag det.

Och sist ett litet citat som jag tror att alla i min ålder kan relatera till:

"Sikta mot stjärnorna, kanske din dröm helt plötsligt blir sann, så ta din chans och sikta mot stjärnorna..."

 

 

tyska babes

„Ladies es gibt’s keine Chanse, es ist dieses oder keine, die Eine, die Eine, die Eine oder Keine.“ (kort översatt: Inte ens chans, den enda eller ingen…)
Tysk populärmusik, lyssnade igenom den där låten förut, om och om igen. Liten småsöt tysk poprap med gubbar som blivit populära. (Hmm, känner vi igen fenomenet. Lite som att idoljuryn skulle starta ett eget band. Det känns inte ens otänkbart. Det är ju oldies i branschen vi pratar om.. ps. hade jag bott i sverige samt varit en sådan som röstat i idol hade jag röstat på Jens. Ds. Ps2. Heja jens.ds.) Så ja, jag hoppas att die Firma som gjort Die Eine blir en flopp, gillar inte sådana typer. Men det är en söt låt. Desirée gav mig den och frågade spänt om jag förstod hur fin låt det var. Desirée som är en typisk tyska tror jag men jag hoppas inte det. Hennes pappa har en egen glasögonaffär och hon har dålig smak. Vart gick det fel, varför skriker hon ät sin hund högre än jag hört nån skrika förut, varför tror hon att hon är så himla häftig, varför är hon alltid överlägsen mot mig och aldrig trevlig på riktigt, hallå, fattar hon inte att jag har djävligt mycket att komma med bara hon skulle vara det minsta intresserad av att vilja lära känna mig. Nej. Och nu har det gått så pass långt att jag sett så många tråkiga och tråkiga sidor av henne att jag inte vill lära känna henne längre. Jag har försökt vara snäll, erbjudande, förstående, uppoffrande, lydig, osynlig men inget funkar. Jag tycker inte att hon är tillräckligt häftig. To bad Desirée för jag har sett mycket häftigare människor än dig. Men show me something. Jag kommer snart publicera en artikel i din skoltidning, den kan du läsa, fast den kommer inte handla om dig, så då kanske det inte är intressant.


Nej då jag menade inte att vara så oartig. Det är sjyst av henne att ta med mig ut ibland. Det är ju värsta tjänsten emot mig, synd att du inte vill ha nått tillbaka, jag har inget som är tillräckligt bra att erbjuda. Nej jag har ju ingen sötsliskig poprap på tyska. TYVÄRR.


gay

Internet är gay. Eller snarare telefonen som bryter internetuppkopplingen varje gång någon använder den för att ringa. Telefonen och Internet är kanske gay tillsammans, inte vet jag.


Jag ska bli en harmonisk människa och flytta hem till Sverige, sinom tid. Vad har det med Internet att göra? Inte ett dyft. Men med mig. Med mig, med mig, med mig. Fick precis flukta tillbaka till förra våren, runt februari. ”Jag känner mig som du sa att du kände dig då.” Vad hade jag sagt, jag sa så mycket.. Jag kände mycket också. Om vissa saker kände jag ingenting, eller hur var det nu? Tack till den personen för de nätterna vi satt uppe. Tack till fmark för att skolan är som den är. Tack och hej, alltså. Sjyst att ni bjöd oss på gräddtårta och wienerbröd när vi slutade, jag kan nog fortfarande studentsången utantill, det regnade och mamma sa att om det regnar på ens bröllop så får man ett lycklig äktenskap. (och att det nog kunde få gälla för ens student också..) Jag och studentmössan då, jag och kunskapen, vi ska leva lyckliga vi. För yes in deed, jag lärde mig så himla mycket. Om kvantfysik, litteraturhistoria, Gaudi (tex vad maja betyder för honom på hans tid (lättklädd kvinna från Andalusien, eller dylikt.)), om popcorn, om min dator, om gym, om grafer (mer än man kan önska), engelska böcker, OC, derivator, hinduism, EU, musik och hur en liten skola med småkorrupt ledning fungerar. Es hat wirklich Spaß gemacht, und ihr wissen alle das es eigentlich handelt von die Schule des Leben, und das ich und du noch darein sind, zusammen. Und noch wieder, weil es nie endet. Man lernt da viel sagt mein Vater immer. Hier in Deutschland lerne ich Deutsch, die Deutsche Kultur und interessante dinge von Situationen zwischen Menschen. Tschüss und Auf wieder sehen.

Om famnen där jag vilar inte givit mig någon ro...

...om jag ropat ut i mörkret; gud vad vill du jag ska tro?

Jag är inte kyrklig. Undrar när jag ska tala om det ör familjen här. Iofs verkar de inte så särskilt kyrkliga heller. Ber bordsbön när det passar, går i kyrkan när de själva spelar där. Undantag var när yngsta tjejen, Johanna, började skolan. Då satt vi där allihopa med alla andra förstaklassare och bad böner över deras huvuden att de skulle ha lycka med sig på färden och få betyg osv. Fem gånger skulle man resa sig upp och be - Slutsats: Tyskland är mer religiöst än sverige. Jag måste dock säga att jag gillar kyrkor. De spelar så fin musik där och de tyska predikningarna förstår jag inte så mycket av, inte kan jag heller sjunga med i så många psalmer, men lugnet får jag del av. Jag tycker om att sitta med i en stor folksamling och få tänka. Det skulle jag aldrig ha gjort i sverige, för det är inte så i sverige. Jag har varit på en del fina gudstjänster här, men inte fina som att guds son jesus lever med honom och de regerar tillsammans (som de sa idag) men fina som att skönhet i musik och byggnad och stillhet tillsammans med andra som vill ha (?) samma sak..

Här finns det en mitt i Altstadt som är jättefin och jättestor, jättegammal och så som heter Heiligen Geist Kirsche. Där kan man tanka tio minuter lugn, ro, stillsamhet (vad ni vill) under lunchpausen. mellan 12:30 och 12:40. Hur låter det?

....

Like eyes in the sunshine.

Sitter här och har det bekvämt och känner hur mycket jag bryr mig om så många. Passar sig absolut inte att nämna namn men jag röjer härmed känslor jag har. Det är fint att bry sig om andra människor tycker jag. Jag kanske inte kan hjälpa någon men jag tror att positiva omtänksamma vibbar sprider sig.
Hmm, vad jag är inne på aura och grejer, men jag tänker på hur det känns och vad som känns bra.
Det känns bra att känna så här.

men feelings hit och känslor dit, jag snubblar på så många trådar.


volleyboll

"I close my eyes for a moment, and I'm still there"

Fick nyss några dyrbara minuter på skype med malin, vad roligt det var att prata med henne. Fick en direktrapport från volleybollen och vad hon varit med om. Den bästa forsmarksfesten hon varit på sa hon. Jag tror henne, denna hade verkligen förutsättningarna. Suck. Lite suck iaf. När hon berättade om hur det varit så känns det som hon pratar om en annan tid, inte i igårkväll och i morse. Men jag är glad att det var så roligt, kanske var det inte roligt för alla men jag hoppas att alla kom helskinnade ur den upplevelsen som en forsmarksfest alltid är. Speciellt volleybollen. haha, vad kan jag då tillföra från den förra, när jag var utklädd till Marge simpson. Kanske att jag såg lars winnerbäck sjunga solo i västerås konserthus kvällen innan, att jag sov över hos min bror i uppsala på natten sen, att jag grät på vägen till pollack eller att jag köpte en kostym med emma och ankan när jag egentligen borde snackat fysik och matte med universitetsstudenter. att hela min barack vart gul när vi klädde ut oss till simpsons. sen ja. var det kanske inte så jättemycket mer. Eller ja, jag hade sällskap av en jättebäbis.

Är jag den äkta maja?

Jag och barnen är på väg genom stan, försöker krångla oss fram på Haubstrasse och Johanna frågar mig helt plötsligt:
"Är du verkligen den äkta maja?"
"Ja, jag tror det. Tror inte du det?"
"Jag vet inte"
Säger hon och skrattar..
"Okej, men du kan ju fråga mig en fråga för att kontrollera?!"
"Ja!, Vart kommer du ifrån?"
"Sverige"
"Pratar du jättebra svenska?"
"Haha, ja jag pratar jättebra svenska"
"Är du ofta på stan?"
"Njaa, är jag?"
"Ja, det är du ju hela tiden. Brukar du gå på internetcafé?"
"Ja, det brukar jag"
"Ja. Äär du cool?"
"Haha, ja."


Sen var hon försäkrad om att jag var den äkta maja.
Bist du cool.
haha, jag tycker att det var djävligt coolt att en sexåring tycker att jag var cool. Dagens lisa för själen tror jag.
Så, vad för någon att fråga så? Är jag den äkta maja? Jo men visst, men kostar det så smakar det.

SOS

"You are in mood for dance, and when you get the chance you are the dancingqueen."


Abba är ändå the golden bananas, svensk musik för okunniga tyskar är bara abba. det dryga är att de tror att de är jättefyndiga. Speciellt om de har bakåtslickat hår och ingen framtid, då tycker de att de är jättefyndiga, i stil med att;  nu ska jag skaffa en het svenska, jag raggar upp henne med lite abba snack. KUL.

Men ändå, abba är bra, men nuförtiden, år 2005 finns det andra bra band i sverige, det skulle räcka om de sa The hives men det är inte många som är kapabla till det ska jag säga. Leoni förvisso, men jag gillar henne inte bara för att hon gillar svensk musik, hoppas jag. Lucas gillade ju också svensk musik. Looptroop.Mycket bättre än suburban kids with biblical names som jag spelade för dem, tyckte han alltså.

Men nåja, fram tills min framtid ljusnar får jag väl hålla till godo med "the winner takes it all"
Gissa vem som ska bli the winner, tralalalalalalalala.

"Though we never thought we could loose, there's no regret.."

träningsrapport

Konditrainung igår. Jag var inte så himla sugen men jag tänkte att jag skulle försöka så gott jag kunde. Sprang i gympasalen och så, fick först ont i knät men jag tänkte att jag måste prova ett varv till, sen var det också borta, ont i benhinnan, försvann efter två varv och sen fick jag jätteont i fotleden, men efter några varv var det också borta. Då var jag duktig tycker jag och sen kutade jag massor och hoppade och så vidare. Ledaren var en ung kille som såg ut som en finne, och jag skrattade inombords när han skulle ha en sådan liten scen i mitten, precis som brudarna. Jo men visst, bara det att han var en yogafantast samt verkade rätt inne på kickboxning och självförsvar. Så alltså, där står vi i avancerade balettliknande poséer och sparkar, ena benet rakt upp i luften, och sen ska man boxas lite också nu och då. Helt klart imponerad över killen, spänstig, bra koordination, yoga och kickboxning, men det låter ju som en man för mig. Eller så inte, men det var faktiskt ganska kul. FÖRUTOM att vi gjorde de där övningarna igen, herregud överdelen av låret dör ju. Lägg er själva på sidan och vifta med ena benet upp och ned på olika komplicerade sätt i fem minuter. Byt sen till det andra. Det gör så ont, jag har aldrig klarar att göra hela tiden. Men eftersom jag varit på fyra olika pass och de gjort den "övningen" på alla passen så lär jag ju bli skitbra på det. Haha när jag kommer hem kan jag slå alla i benviftning, blir säkert användbart i pisten också. Sen finns det ju hatövning nummer två, dvs allt som har med armar att göra. Vi gör nämligen grejer i stil med att stå med armarna rakt ut och vifta, bolla och skoja lite - för länge, säkert tio min. Inte en aning egentligen men längre än vad jag pallar..

Okej, fattar ni? Jag ska fortsätta gå på de här passen fastän det enda jag kan är att jogga runt samt göra sit ups. Inte en enda armhävning och inga benviftningar men sen ni, om ett halvår efter tre-fyra sådana här pass i veckan, då kommer jag vara en ny människa. Mitt liv kommer bestå av benviftningar och armhävningar, åh, jag längtar dit.

Gesundheit

Johanna (sex år) idag vid maten:
"Är den här maten nyttig?
"Varför vill du veta det?"
"Jag vill det!"
"Tycker du att det är viktigt att äta nyttig mat?"
"Ja....."
"Okej, den här maten är ganska nyttig."
"Bra"

Så äter hon mest av alla och nästan dubbelt så mycket som jag...

so sad

så sorgligt. "The bluest eyes in texas".
jag vet inte om den där babyfonen fungerar som den ska och killen har astma och ska försöka sova. vad sorgligt. Ansvar på mig som inget vill ha.

"Where did I go wrong, and can I make it right?"
Försökte krypa ihop för mig själv och inte tänka på att jag inte var i forsmark. Jag grät tills jag insåg att det inte var nått värt med det.. Ett tag tänkte jag stiga upp vid fem, ta bussen till flyget och vara hemma till kvällen. Skulle ha gått, kunde ha flygit tillbaka söndag. Bara för en kväll, inte mer. Men det var ju igår och inte idag.  Jag tänkte det så djävla hårt. Dumma frisken som pratade med mig på msn (nej, jag blev jätteglad) men usch vad jag ville hem och också gå till kårnen. Buhu, jag såg iaf avsnitt fyra av OC men inte ens det piggade upp mig för det påminde mig bara ännu mer om forsmark och jag kände mig så efterbliven. I forsmark och californien kunde de leva livet, men inte jag. Höra på, titta på. When will my life begin, ja så kändes det igår..
Ja men visst serru. Jag ska iaf gå på bio med Leoni och hon verkar kul. Men ja. Let it go on like that.

tyska köket när det är som bäst

en liten kille med astma har jag också hand om idag. Han är knepig men lieb som de säger. Han älskar sina systrar högt. Mellanbarn och verkar inte ha lika stark vilja som de andra, lite inåtvänd men med otroligt vackra ögon och långa ögonfransar. Han kommer dessutom kunna spela fiol som en gud om bara några år.

Vi ska äta maultashen idag (hur stavas det då?), kokta i grönsaksbuljong. Det kommer jag ha otroligt svårt för att få ner, för det var vad vi åt första dagen jag kom hit. Det ser ut som soppa på vatten, grönsaksbuljong (ger ett lätt grönaktigt skimmer) och ravioli. Jag kom hit, hade inte alls sovit, lämnat sverige, borta skulle jag vara, jättelänge, och jag får nått skitkonstigt, rättså äckligt. Mest var jag ovan och på den tiden var jag väl fortfarande väldigt kräsen. Fast sista dagen i sverige åt jag ju fiskbullar. Gud vilken tom känsla att åka hemifrån sista gången, krama om pappa, se mamma bli mindre och mindre på stationen. Jag hade i stort sett grinat i ett dygn och så fick jag den där vattensoppan. Som en klump i halsen satte den sig, eller var klumpen i halsen kanske redan där. (ja det var den) Och sen frågade de hur det gick för min syster i skolan och det kanske hon inte vet men det var då jag började gråta igen. Jag ville hålla mig men jag kunde inte.. Sen grinade jag och malin ringde och tack och lov för det och sent den kvällen kunde jag ringa hem.
Och ja, den maten ska jag laga idag. MMMMmmm vad gott det ska bli. 

sen ska vi ta spårvagnen in till stan, gå haubstrasse upp till heilige geist kirsche och lyssna på lite mozart och sen ska vi äta ute allihopa ikväll. Det blir nog godare mat.  

tyska små barn

haha, jag är barnvakt hela denna lördag och för tillfället hör jag på avstånd hur barnen springer runt och skriker, men jag tror att de har roligt. (tror.) den äldsta tycker jag synd om. hon ska nämligen göra läxor. Hon är tio år och måste sitta halva helgen med läxor, för hon har nämligen börjat gymnasiet. GYMNASIET. Elisabeth von Tadden, samma som Silvia gick i. Heidelberg, akademiska staden med över 60% av barnen i gymnasium. Så är det inte överallt, finns fyra olika alternativ bla realschule. För att komma in på gymnasiet måste du som åttaåring ha tillräckligt bra betyg i matte och tyska. Vad sägs om den? Eh, glömde bort att du måste vara beredd att göra läxor flera timmar varje dag och halva helgen. Grattis till ingen fritid och stressade sexåringar, jättebra tyskland. Jag sätter stopp ibland,
"Nej, du får inte göra läxor i sängen, det ska man inte, då kanske du drömmer om läxor och jag vill att du ska drömma om vackra, roliga saker."

fan, när duger barnen? Sexåringen får olika stämplar beroende på hur snygga hennes bokstäver hon skrivit är. 
"Kolla mamma, jag har en blomma här, och där har jag en elefant, men mamma här har jag bara en sån där.."
Sex år är hon... och hon gråter för att hon inte vet om hon gör sina läxor bra nog. Jag själv vet inte om jag ska skratta eller gråta.


Sugarpies

dfgb

Gosh wie schön, das fehlt mir wirklish. Was soill ich tun? Ich kann ja nicht tun. Scheize.
Blev glad att jag hittade den bilden. Den är så fin. Nästa sekund åker malin nästan över räcket, eftersom jag egentligen kom flygande emot henne och bilden togs som ögonblicksbild... Och ett ögonblick är det. Jag i grönt och malin i rött och oj vilka babes de där två kan vara ibland. Och bitches. Och degar. Och oj vad det inte gör nått.
Hej då, nu ska jag gå och kolla på OC, och alla mina vänner från forsmark partar nu för fullt. Jag med, i mitt stilla sinne. Varför tänker jag på det? Hmm. Jag ska tänka på Adam brody snart. Hör iofs också ihop med forsmark men so long, fucking town. Vi ses kanske nån gång mer men jag är inte säker.
Som sagt. Detta sista år var rättså tungt, det är tungt att ha med sig men det är värt mer än sin vikt i guld. Se resultat i mitt ansikte ovan.


All your dreams can come true


Fuck. Jag borde inte msn'a med forsmark just idag. Det borde jag inte. Jag ville ju bara blogga ett litet inlägg om några kul grejer från när jag sportade idag:

Maja till maja:
(man ska göra situps, och jag slutar mitt i)
"Men hur kan dom veta att jag inte gör jättemånga varje kväll hemma?"
"Men maja, det gör du ju inte.."
"Jaha, ja det är ju sant..."
(sen gjorde jag situps)

(man ska göra en övning)
"Haha, det här är skitlätt, bara lyfta på benet"
"Mm, men maja alla övningar har varit lätta de första gångerna.."
"Jaha"
(den blev det skitjobbigt på en gång)


Jag cyklar på vägen hem och är skithungrig.
"Mm, Pizza, fan vad gott det skulle vara..."
"Mm, men maja du ska äta havregryn.."
"Fan ja, det ska jag."
( och det gjorde jag också..)

Minusgrader och hagel (dvs nästan snö)

Detta hände allldeles nyss:
Jag sitter framför brasan och försöker värma mina fötter och A kommer inte:
"Tyvärr måste jag spela cello nu, jag ska spela solo i kyrkan på söndag, osc bla bla."
"Det gör inget alls säger jag. Jag ska bara värma mina fötter och sen måste jag skicka ett mejl.."
"Har du kalla fötter?"
"Japp, det är minusgrader ute nu.."
"Är det?"
"Ja, och det är första natten va?"
"Ja, det stämmer nog."
(Sen går hon ut och kollar).

Och jag kan säga att det inte gjorde nått alls att jag suttit en stund framför en öppen brasa och värmt mina fötter till förstaklassig musik. En cello i ett stort rum gör ett otroligt bra ljud kan jag säga. Och A är relativt rar. Faktiskt ganska så. M ligger väl och sover. ("Han vill alltid vara hemma när han är ledig" A idag när vi pratade om de inte skulle gå på bio.)

Och förutom ryssen under stalin så ska jag få gå på Tristan och Isolde (fem timmar lång opera, känn på den ni.) Samt trollflöjten. Kommer bli så bra så, bara inte vara lika trött som senast på Figaro.




Kram pü er.

Jag har en banan, en vinterjacka, en djävligt snygg och praktisk axelremsväska, en halv liter yogurt, en grön, ful cykel samt ingen choklad och 45 min kvar till träningen.

Jag müste cykla dit, byta om, ta mig härifrün, köpa choklad (tror nog faktiskt jag müste det...)

Jag vill ringa hem, ringa hem, ringa hem.

Jag ska gü (härifrün), handla (choklad), cykla (till träningen), lyssna (pü sophie zelmani),  träna (tysk konditionsträning), duscha (no comments), äta (banan och yogurt), cykla (tillbaka) samt ringa hem när jag kommer hem men min familj kanske är i stockholm? Hallü? Kram pü er.

I want love

“Don’t let the sun go down on me…” 
Ladies and Gentlemen, Mr Elton John.
Mm, Elton John kommer till Mannheim och spelar, snart tror jag till och med. Det kanske vore roligt men jag känner antagligen bara till gamla låtar åså har han gjort ett nytt album och spelar bara låtar från det. Varför ska jag gå dit? Jag vill höra ” I want love”.

 
“I want love but it’s impossible … other men feel liberated”

die Schule fehlt mir

Ändå konstigt att jag kan sakna skolan. Ordning och reda, kanske ännu mer att jag alltid hade något viktigt att göra. Just det var skönt att slippa och nu är det just det jag saknar. Fick nog ur mig att jag saknade sk intellektuella saker att göra här, och idag frågade M om jag inte skulle kolla upp Folkhogschule och om de hade nått för mig.. Så jag fick anstränga mitt huvud alltså. Detta jobb är så otroligt oansträngande för huvudet så det är inte sant. På sätt och vis är det ju så klart ansträngande men inte på en så hög nivå. Få barn att bli lugna, prata korrekt tyska osv. Klart det är svårt men inte samma sak, inte på samma sätt. Så ja, det var ju skyst av honom men det kändes mer som att det var en grej han sa. Vet heller inte vad jag skulle vilja göra. De tycker väl att jag ska plugga mer tyska så klart, och det vore ju praktiskt men va tusan. Det finns ett ställe på Haubtstrasse där man kan gå för 6 euro i timmen, dit kan jag gärna gå men sen då, inte betala tokmycket för folkhogschule. Jag behöver ett litet projekt, men jag vill inte få ett påprackat på mig, jag har ett på g själv. OCH vi får väl se hur det går men jag vill ändå inte göra något som de ”tycker eller bestämmer eller tror” skulle vara snällt.


musictimetable

Oj vad mycket bra musik det finns. Oj, vad tjatig jag är. Idag gillar jag Mando Diao, Helloween och Jens Lekman. Tjusigt värre. På måndag ska jag på genrep för nån konsert. Gillar genrep, hela salen är tom men de måste spela skitbra. Det verkar vara en väldigt intressant kompositör, en man som levde i Sovjet under Stalin. Hela hans musik ska tydligen spela hans situation under kommunistisk diktatur, eller vad man ska säga. A sa att hon lyssnat på det mycket när hon var ung, och allt var en smula småsvart. Mellan 17-20 år var det och nu är det konstigt för henne att höra det, så mycket minnen och så sorglig musik. Det ska bli väldigt kul att få höra, flera timmars avkoppling, come on, give me, give me. Nån gång kommer jag nog ihåg vad han hette också, kompositören.


gnäll 2


 
Det drygaste med att M inte har nån koll är att han inte har nån koll på mig heller. Han vet inte när jag är ledig, hur mycket jag ska arbeta,  med vad eller hur och han pratar hela tiden överhuvudet på mig. Nån gång när jag blir bättre på tyska ska jag fråga honom om man gör så här; pratar om någon som sitter vid samma bord som tredje person. Jag tycker det är otroligt oartigt. Han kommer alltid med grejer i sista sekund ”Maja kan kanske” Klart som fan att jag kan men du borde kunna fråga mig och jag tror inte ett dyft på att man måste vara spontan med din mamma, hon skulle gilla planeringar och att allt är i ordning men det är Du som är så oplanerad och oeffektiv. Och gnällig.

Intressant att iakta A’s svar när jag berättar nått om nått gammalt trubbel, killar eller skolan eller nöjen. She´s heading for something, but she got a potato with her.
Hon skulle kunna spela I en bättre orkester men inte han och det här passar ju så bra… Hum, eller gör det verkligen det? Det är hon som är duktig, det är han som har haft tur.


gnäll 1

“You think you’re better us, you think you’re better than who, you think you’re better than Annie’s angle.”
M är otroligt fördomsfull har jag kommit framtill. Det är så himla negativt, han kan verkligen inte tro att nått är bra och han är oengagerad och har knappt koll på sina barn. Han gillar sin familj jättemycket, det tänker jag inte säga nått om, men han är fördomsfull. Sen har han ingen humor och inget vett i skallen. Man tutar inte femton gånger bara för att man vill säga en sak som man redan sagt tre gånger. Jag blev riktigt sur faktiskt, för jag trodde ju att det var nått allvarligt, vilket det borde ha varit också. Och jag tänker inte sluta vara sur för det och han vet inte hur han ska hantera det utan han gör det på ett barnsligt sätt. Jag kommer ändå inte börja använda tutan som en leksak eller vad man nu kan kalla det.

Kanske tråkigt för mig men jag tycker inte att han är ett dugg rolig. Jag måste komma på nått smart sätt att gå runt det där, vilket kan vara praktiskt eftersom många vuxna tenderar att bete sig på liknande sätt. Speciellt mot unga som DE tror att de är bättre än. Det är det säkert också på massa vis men bevisa inte motparten hela tiden då!

 
 
 

träna da maja

Det regnar här och jag ska erkänna nått. Jag har inte varit ute och gått den här veckan fast jag planerat det. Över huvudtaget har jag knappt följt mina planeringar alls. Det regnar och jag kommer på bättre idéer.

Det här har hänt:

Jag mötte Berger på stan, men han såg inte mig och jag hade bråttom. Det var lika bra.

Jag har tränat. Inte (kommer inte ihåg) men igår var jag på bodyshape. Nej nu orkar jag inte skriva en sån här lista längre, för jag blev så irriterad på alla töntiga namn.

Fit for fun

Bodyshaping

OSV

Men det är inte det töntigaste utan det är att gå på passen. (Låter iofs proffsigt, ”gå på passen”) Jag är verkligen ingen sådan människa, utan jag står där och hånar mig själv för att jag gör ”steps”. Eh, nu går vi upp och ned, upp och ned, snurra runt, mambo, bla bla bla. Alla gör fel och inte fan vet jag hur jobbigt det ska vara men det enda jag tyckte var jobbigt igår var när vi skulle ligga på sidan och lyfta ena benet – som satt ihop med det andra med ett gummiband. Det är drygt nog utan.. Och hej, sen drog vi gummiband och lyfte hantlar (hahahahha 1 kg, tänker bara på gymmet i forsmark..) hur som helst så var det jobbigt för jag hatar den där ben-övningen (men jag kommer bli asbra på den för hittills har den varit med på alla passen jag varit på.) och jag har inga armmuskler, men ska jag åka Vasaloppet kan det vara bra. Tyvärr har jag fått ont i knät. Jag fick problem med knäna sedan jag cyklade motionscykel som en galning nån vecka i forsmark. Nu kan jag knappt gå nedför en trappa men jag kan inte tro att det är sant. Jag måste träna, i eftermiddag är det ”konditrainung” 1,5 timme. De flesta träningspass verkar vara 1,5 timme. Oj, vad fit jag kommer bli. Sit ups också..



Annies Angle.

Jag låg i min säng och tänkte på nått, vad som helst (nu ljuger jag), när jag kom att tänka på att juppan träffade mattias i bulgarien i somras. Och att de kände igen varandra, whatever, det jag tänkte på var att de ju träffades sommaren innan också, på kaktusfestivalen. Det kommer jag så väl ihåg, så väl ihåg. Jag, Linda, Robin och Juppan träffade honom. (och skitsamma, de hade alla träffat honom förut också, jag med.) Nåväl, det var inte det jag tänkte på – egentligen. Jag kom på mig själv med att önska mig tillbaka till tiden, att det sista året på forsmark aldrig påbörjats. Jag brukar vara glad att jag klarade av det och att så mycket rätade till sig mot slutet och att jag inte sabbade mina betyg helt och hållet och att jag och malin hade så roligt. Men ibland är det tungt att ha det där året med i bagaget så att säga. När jag och Emma satt mot ett stort staket på en sunkig festival och hade förhoppningar om sista året, om jag bara fick vara där igen, om jag fick göra om. (… så hade jag inte vetat om vad jag vet… Och det blir aldrig likadant igen..)
Det var hur som helst det jag kom att tänka på. I tankebanor, och det hela började med att jag lyssnat på Mando Diao ett tag och tyckt att dem är så bra. ”Annie’s Angle” och ”If I leave you”.

 
“If I leave you, and I think I’m gonna leave you soon.”
 
Och så det kan bli. Hur kom jag att tänka på det där från början? Me don’t know.

inte. volleyboll. för. mig.

ikväll är det volleybollfesten. ürets üterföreingsfest eller nütt. jag borde ha varit där för jag borde üterförenas men det är jag inte och det ska jag inte. det är lite sorgligt. Klart jag hade velat vara där (tror jag.) Müste träna snart. Müste köpa en choklad. ehum. OC... Harry Potter ... OC... Harry Potter.... vet inte.... vet inte.... vi für se....
fan. nu fick jag forsmarksabstinens. Vill ocksü üka dit över nügra timmar. Det är perfekt. Fast det är iofs oftast roligast pü smütimmarna.. När det kommit igüng sü att säga.. Men det ska jag inte. Jag ska träna och käka en banan.. Fan. Men det ska bli kul med. Müste bara ladda lite. Mmmm, yogurt. Härligt. Träna. Inte tänka. Stackars ensamma tyska lilla mig.

mumma

ikväll ska jag antingen kolla pü nya Harry Potter filmen pü bio, eller pü avsnitt fyra av OC. Eller Fightclub, men det känns inte sü vidare värst mycket lyx och jag behöver lite lyx. Suck, jag som var pü bio igür. Glömt bort hur bra den filmen är. "Sü som i himmelen". Och sü sjöng de pü svenska. How sweet va inte det da. Blev faktiskt rörd när alla satt kvar medans eftertexterna rullade och lyssnade pü Gabriellas süng.

"Wissen das ich gut genug war..."

choklad? mumma.

jo men visst

När jag är klar med detta kanske jag ska garva ja men just nu är det lite svürt. Fan ta omogna vuxna. M är büde bortskämd och fördomsfull och negativ - otroligt dülig aura. Jag stür knappt ut att vara i samma rum som honom. han har nu börjat anstränga sig för att vara snäll.

jag ska vara ledig denna eftermiddag. M tyckte det var en jättebra idé att skura ett nyrenovberat rum. DET TYCKTE inte jag. sü jag ignorerasde det, gick och packade min väska och stack ut. Inte oartigt, bara ignorerande för det är A och inte M som har koll pü vad jag ska göra..
Men klart jag ska garva. Jag har massa smügrejer som jag borde kunna garva üt, senare. Det är lite svürt just nu..
Fan ja.

nice evening

Igår:
alla barnen, hela tiden:
"Pappa kommer hem innan vi ska sova"
Jag:
"okej, men jag vet inte om det är sant för de har inte sagt det till mig..."
maja tänker
"fan fan fan jag kommer ha tre barn som vägrar sova samt grinar och en oansvarig tysk pappa som kommer insläntrande halv nio och säger ' oj, är ni fortfarande vakna.' precis sån är han."
"När kommer pappa?"
"Kan du ringa?"
Där sitter jag sedan klockan sju och läser och läser och läser. tio över åtta är han inte där.
Smart som jag är lyckas jag deala med barnen att de är jättetrötta, att de brukar faktiskt sova kvart i åtta, att de kanske kan gå och lägga sig i sina sängar så kommer nog pappa snart.. Jag ringer och ingen svara. Pucko tänker jag för nu bärjar den minsta snart grina... pojken blir helt tyst och bara den äldsta tjejen är lugn.
Jag får alla i säng och precis när jag säger att de nog måste sova så kommer han hem. Det dröjer tio minuter och barnen låter så här:
"Pappa, Pappa, varför kommer du inte. Pappa kan du komma upp."
När han väl kommer upp har de två tjejerna så gott som somnat, sonen pusslar i godan ro på golvet och jag säger direkt att jag försökt ringa honom.
"Har ni redan läst?"
"Ja, en timme."
Otroligt ignorerande kroppshållning och inget svar..
"Pappa, kan du sjunga nu, jag vill sova." En lugn, helt ignorerande sexåring som redan, nästan sover..

Hahahahahahahah. jag ägde barnen. dom sov redan när han kom hem.

Eh, sånt där sysslar jag med på mitt jobb. Lura barn att sova.. Mm. Ganska snällt tycker jag.

Sleep tight dear

Gudars. God natt. jag ska verkligen sova tidigt idag. Eh. Jag ska ta min dator och så ska vi gå upp och lägga oss. Jag ska börja fila på upplägget på min artikel. Viktigt, viktigt. Och ja, jag ska nog hinna träna imorgon också. Morgtonpromenad och eftermiddagspass, hur låter det? (djävligt seriöst och bra om jag får säga det själv!) nu ska jag bara lyssna på en sista låt och kolla om jag fått några mejl.. Vilken låt? Det... får... bli... hmm.. jag... kan... inte... komma... på... men... nu... blir... det... "Myster"... med... Marit... Bergman... Ehh... varför.... då....?

Den vill jag inte höra. Jag ska lyssna på Hammerfall istället. Hearts on fire. Oh yeah, there you go!

Musikaliska funderingar

lyssna på Ziggy Stardust nu, Mr Moon.

Vad är David Bowie för musik egentligen? jag kan inte kategorisera det. Inte pop, inte rock, inte indie, inte soul, inte schlager, inte disco, inte reagge. Inte alls.

Glamrock? Det är glammigt, det rockar.

Aktion.

Här kan man rädda gammal skog. Min syrra hittade länken som gav den till pappa som gav den till mig. Tillsammans har vi räddat mer än ett träd. Tänk att man får klicka varje dag. Rädda 4 dm^3 gammelskog med en knapptryckning.

Köp en gammal tall.

minnen 2



Anna Ternheim
Elin Sigvardsson
Ane Brun
Cirera
Wendy Mc Neil

Cirera
Teitur

Anna Ternheim
Kent

Mando diao
The Hellacopters
Sahara Hitnights
The Hives
Looptroop
The Kristet Utseende
Håkan Hellström
The Ark
Isolation Years
Saybia
Mew
Robyn
Moneybrother
Anna Ternheim
Lars Winnerbäck
Lars Winnerbäck
Lars Winnerbäck
Suburban Kids Wit Biblical Names
Mattias Alkberg
Timo Räisänen
Timo Räisänen
Brendan Benson
Millencolling
Flogging Molly
The Though Alliance
Logh
Marilyn Manson

Anna Ternheim
Håkan Hellström
The Callahan
Moneybrother
Pellumair
Jenny Wilson
Nationalteatern
Mikael Wiehe
Stefan Sundström
Frida Hyvönen
Isolation Years
Ayesha
Thomas Dileva

CDOASS
Cirera

Mikael Wiehe
Lars Winnerbäck & Hovet


Det här är mina minnen från denna vår och sommar. Jag har sett dem allihopa, eller snarare jag och malin.
Jag vet att jag missat att skriva upp en del och jag vet att vi under tiden vi var på dessa tillställningar och festivaler missade en hel del fina grejer men jag har mitt huvud fullt med pop bara jag tänker på det. Pop och Rock, det är jag - fullt ut.

"Är vi lyckliga nu, var vi lyckliga då?"



jk

minnen

Jag publicerar det här utan tillåtelse av Malin men det är hon som skriver ner mina minnen när jag inte själv är kapabel till det. Två månader. Det är internt, internt som fan. Ett ord och det är så mycket mer. Stockholm. San Diego. Los Angeles. Hollywood. Hultsfred. Sandviken. Forsmark. Uppsala. Norberg. Been there, done that.

"
*Kakdegsglass vid tvättautomaterna i Sandiego och vår andra udda Hotell picknick.

*Uffe på förmiddgen: Jag blir inge brun! Idag ska jag pressa utan solskyddsfaktor!
Uffe på eftermiddagen: Brrrr brrrr urk jag mår skit. (Uffekräftan ligger och frossar i hotellsängen)

*Tånåringar i en bil på väg till Hollywood: Jag Såg den! Jag tror jag såg den... VAR? VAR?! Där!
OOOOOOOHHH!!!! (Alla som inte kör sitter med näsan eller cameran mot rutan och tittar på
hollywood-skylten)

*Björn: Fan vad ni är degiga... (He loves us and he knows it)

*OC och kulinariska läckerheter behöver jag väl knappt nämna...:)

*Varma mackor mitt i natten.

*Rockfesten. (Om folk bara visste hur iaktagna dom var...+ utsökta, uppvärmda bullar)

*Robins mormors äppelkaka är lika solklar som att dega utanför baracken.

*Stockholm. Båda gångerna.

*Världens sämsta film= "Min favorit fru"

*Hela jävla LA förfan! Det var våran stad den där dan. Det tror jag vem som helst skulle gå med på.

Du vet att det finns miljoner av dom och ändå var det bara ett halvår.
"

yes yes

Yes. yes. I morgon ska jag gå på bio, på "så som i himmelen" - Dubbad till tyska. Mein gott. Jag ska gå tillsammans med en tysk kvinna med två barn.  Fyra år har hon bott i sverige. Det ska bli roligt. Bara för det ska jag gå upp och leta rätt på mejlet från café svenska och mejla dem och säga HEJ. också.

Min mamma sa idag att en bra idé är som att hitta en kantarell, hittar man en så finns det flera runtomkring. Ja, hon hade inte kommit på det själv utan läst det i sin kalender, men det är ju lite så faktiskt. för mig är det lite så just nu.
Bra att jag skrivit brev till mormor och morfar, bra att jag ringde Ulrike och bestämde om Bion, bra att jag och pappa ska reta den tyska pappan på ett finurligt sätt.

när jag kommit på en bra grej är det så roligt att komma på en till. Tyvärr är det likadant med tråkiga saker. Det blir lätt så grått och sotigt. Då ska jag försöka komma ihåg alla mina bra saker jag har.



Fenomena du predikar lika brinnande om glädje som om sorg. Lika självklart spricker isen som den frusit till en gång.

Det är nätt och jämt att vi kan älska i betong, och hårt lika hårt som dina änglar sjunger vackert stramar glömskan om min hals.


hej

Hörni, det är vår för Hjärter dam nu. För nu har det slutat regna, molnen lättade och man kunde se att himlen egentligen var blå.

är det någon, som jag, tänkt på hur bra den låten är? Vad den bubblar.

"Rusar rakt in i virvelstorm för att vinden är för tam - Bara vinden är för tam.

I natt var det nån som lyssnade på hennes snåriga tankar om livet. Nu skiner morgonsolen in, vackarare nu än någonsin när han kysser hennes bleka kind. Hjärter dam, nu är han din."

Everything changing

där fick du maja. Alla stellakläderna som fanns här igår är skickade till London och New York. Det känns iofs lite vip. Skitsamma. Det regnar här, verkligen vräker ner, det passar mitt humör bättre. Spöregnar och blåser. Regn är så otroligt uttrycksfullt och fint. Jag sitter inomhus och är varm. Jag är nöjd för bredvid mig ligger två jättelånga riktiga brev till personer som jag väldigt gärna vill skicka mejl till. Feeling really bad today, gonna cry some more today, shit the same to day. Everything changing everywhere I go. Har lyssnat igenom anna ternheims "naked versions". dom är så himla bra. anna anna anna. Hon är så himla fin. Efter henne ligger Avril. Hon sjunger kul/bra/argt. Fits me good. Jag skulle egentligen skriva mejl om mina texter/artiklar men ja. Jag har inte gjort det. Det dog lite när stellakläderna var borta och ja. Jag vill bara hem och ringa hem och gå hem utan skavsår. Har man tillräckligt bra skor så ska man kunna gå hem utan skavsår? Till sverige?

nattsludder

hahaha jag borde verkligen sova men det gör jag inte. Jag sitter i ett helt vitt rum och lyssnar på Jumper. Verkar vara en period för mig nu, att vilja lyssna på en låt nu och då.
tip top jumper:
1. solen går upp även idag
2. välkommen hit
3. miljonär
4. i vårat kvarter

det är nice det. inte brännt sönder några kablar idag. vart ute och gått, druckit kaffe, funderat på tyska texter, snackat crazy med tyska barn, lyssnat på musik. så här på kvällskvisten så kan jag tipsa om ett band som heter "Caj Carlsson och världens bästa band". Ni hör ju själva att det låter skoj. Jag tankade det i våras av jonas och det är alltid lika roligt när en låt av dem dyker upp på playlisten.
annars har jag träsmak som tusan i rumpan, tror den går sönder snart. (jag sitter på en trettio cm hög barnstol som är gul och röd) och tänker att jag borde sova snart. men inte en internetnörd som jag. Kan ju tom laga internet själv. koppla kablar. lyllos mig som har tre olika, men alla snygga, tp-kablar. lyx.

jag.. har.. äntligen.. mejlat.. tyskarna..
jag.. ska.. träna.. imorgon..
jag.. min.. bror.. och malin.. har.. startat.. en.. oc-klubb.. (går ut på att jag och malin ska få se de senaste avsnitten av oc. jag kallar det helst en liten trevlig, oskyldig bokklubb.)

Boken min bror tipsade om är; "Den store Gatsby", har jämförts med OC, men dock historiskt skriven. ska kanske läsa den på engelska. nu ska jag nog gå upp och läsa "Tyst! du är död." och somna. so sweet.

ps.

ps au pair guden. Jag börjar gilla barnen. de är ju kul. man kan skämta med dem. Idag pratade vi om ordet crazy. (som pappan, michael nog inte vet vad det betyder. han är askass på engelska.) vi kom hur som helst fram till att vi alla var crazy. det tyckte de var skitkul. sen försökte jag förklara att crazy var ett bra ord, se tidigare inlägg, ev med rubrik "crazy". I'm going crazy in you? crazy are cute. det var skoj. sen fick jag läsa en svensk bok på tyska, och tusan vad mycket lättare det var. det var nått svenskt över hela boken. barnen hette Mina, Ia, Moa och markus. Waxholm och värmland, en låtsasmormor som hette gunilla. Vad skönt helt enkelt.
HerrGott wie schön! Att jag börjar gilla barnen. Barn har ingen skuld, det har tagit mig lång tid att förstå. Även tyska barn är kul. Det har tagit lika lång tid att förstå.

Pussilull. Förlåt för att jag är så dum. Förlåt för allt. I will always love skiing. Tschüss.

nu ska jag mejla. vad bra, var bra.

polska hantverkare

förlåt kära au pair guden att jag inte pallar att uppföra mig med den polske hantverkaren de har här i huset. Jag håller på att spy på honom.
"Maja, darf ich essen?"
Ja, det är klart att du får äta. tror du jag tänker hindra dig eller, ser det ut som det, va va, tror du jag bryr mig om du äter eller inte. Så klart säger jag inte så.
"Ja, naturlisch." (eller hur man stavar..)

men va fan. kom på det nu. maja måste dammsuga. måste också plocka undan efter en man som inte ens är kapabel att plocka undan sin disk efter sig. Ursäkta så djävla mycket då att jag inte förstår det. Jag kan inte acceptera det. Jag kommer aldrig pyssla om en sådan, så som det är meningen, så som han är uppfostrad. Dessutom frågar han hela tiden om min dator är trasig, om den är hel nu eller om jag ska spela på den. Ja, jag lär mig massor, ja det är intressant, och ja, jag blir irriterad under tiden.

tack au pair guden att det inte är så här i sverige. i alla fall inte i min värld, och där tänker jag fortsätta leva.


stella kläder kvar

btw. funderar på om jag inte ska gå in och köpa den rosa klänningen från stella. här i heidelberg hänger nämligen det mesta kvar. HAHA.

sveriges bästa artist

Här är daniel lindströms hemsida. Han är bland annat ödmjuk, busig, charmig, cool och underbar - samt utsedd till sveriges bästa artist på nordic awards. Han fick ju nämligen flest röster, nej jag har aldrig tvivlat på attn det var så, jag har aldrig påpekat röstfusk. Come on. 
Jag tycker inte att daniel lindström är sveriges bästa artist men några som läser min blogg verkar tycka det. oh yeah. detta är ett fritt land. Några håller med mig, några håller emot mig.

Utelistan denna vecka:
1. Runar
2. Daniel Lindström
3. Fritt val


"I walk a lonley road, the only one that I have ever know, don't know where it goes but it's only me and I walk alone."

Eller?

news

jag har lagat mitt internet med nya kablar. man får ju med tp-kablar från alla möjliga håll. en med laptopen, en från forsmark och en ny från tyska tele. det är en mer än jag behöver men det känns ju ändå bra. man kan alltid behöva en tp-kabel. (speciellt om man som jag har för vana att bränna upp dem. helt enkelt smälta sönder dem.)
lagat har jag nu. tacksam är jag. Duktig med.
dvs, news; jag fixar internet själv. good.

Kvantfysik

Okej. Bloggnörd. Kommer mig aldrig för att mejla Berger. Tack för en trevlig kväll (torsdag), synd att jag och hannah inte kan komma på eran bal. (som de skulle ha i sitt eget hus. Vad var det för personer vi träffade egentligen?) Ja, jag vet inte vad det var för gäng men deras hall var ungefär 10 meter högt i tak och adressen var Schlossbacke 8 eller så. Det betyder att huset ligger precis bredvid slottet. Det är en rätt bra adress för att vara i den här stan. De var iaf väldigt trevliga och roliga och de ville gärna att vi skulle hänga med dem på fler grejer. Men nu är hanna i sverige och jag sitter här och funderar vad jag ska göra. Känns stelt och pinsamt att träffa dem själv men va fan jag måste väl vara lite modig. Så hej Mr Berger, tack för en trevlig kväll. Vinterbal, fasen vad hett, jag säger då bara det. En av dem kryssade för på hannas programm vad hon skulle gå på. Det var rätt skoj, inte rävjakt, men kammarmusikafton, ett partaj, ett kafferep, ett studiobesök på Max Planck institutet. Inte illa. Det tror jag hon kan impa på Larsa (som är fysik och matte lärare. Han har säkert inte varit där.) När hon börjar läsa det lite väl sega avsnittet i fysik B om xxxxfysik (nånting på k, vad fan heter det. Så pinsamt att jag alltid glömmer bort det.) hur som helst så kan hon pigga upp sig med att hon vet att hon var inbjuden till Max Plancks institut, och hans konstant är ju inte helt oväsentligt i sådana kretsar. Plancks konstant, lala : h = 6,62606891 × 10-34 Js



träna träna träna

Ikväll och imorgon ska jag vara barnvakt. Trisst för det verkar vara ett kul pass på onsdag men ja ja. Nått med aerobics men sen finns ju fotbollen också samt att sticka ut och springa med gänget som tävlar stafett i Hyde park en gång om året (träna träna träna maja hyde park är ju roligt). Onsdagar är helt enkelt en dag då mycket skoj konkurrerar. Jag får istället ta superfitness på torsdag samt konditionsträning på fredag. Fast på fredag kan man också göra step& bbp, men när jag kollade upp det så var bbp samma sak som bauch, beine und po. Hmm, och det tyckte jag inte var överdrivet SKOJ. Alltså; superfitness och konditionsträning. Cykla, cykla, cykla. Imorgon får jag väl sticka upp på tingstette och springa lite intervaller på förmiddagen. Kanske ska stiga upp lite tidigare än nio? Fan vad lat du är maja. Mmmm…. Mysigt att sova, skönt att sova, jag är värd att sova. Japp!

 


lilla lodis

Kul för tjejen som ledde träningen igår att hon hade världens bästa koordination. Exakt så kändes det men det kändes bra att jag stod längst ner i högra hörnet tillsammans med folk som var ännu sämre på att snurra samtidigt som man viftar på alla ben och armar. Jag var inte bra på det. ”Bauch, beine und po” trodde jag skulle vara styrketränings. Okej att jag inte gillar att ligga på gympagolv och göra skitdryga, jättejobbiga övningar men jag gillade inte så värst att göra höftböjningar tillsammans med tysk kass dunkmusik. Hallå, vart är beatles? Hade de spelat beatles eller nån annan kul åttiotalsmusik hade jag lätt gjort femhundra situps tillsammans med de här tyska brudarna men nu gjorde de inte det så hej då. Det är ju mycket roligare att träna till rolig musik. Prova att ta med absolute sexties till gymmet så får ni se. Skitbra en fredagkväll och man kan ha massa skoj i ett gym och en gympasal. Vi ska nog inte gå in på exakt vad men jag vet att man kan svinga sig i lianer iaf. Men sånt fattar de ju inte här i tyskland.

 


starbucks

Eh, starbucks fick just femton minuspoäng av mig. Dom som är så snälla och har så sköna fotöljer.. Fan att jag köpte en tall coffey. Typ en halvliter. Men jag trodde ju att jag skulle kunna surfa här men inte för 8 euro i timmen. Med visa kort. Vadå business. Jag är ju inte det så det funkar inte. Så nu ska jag dricka så mycket jag vill av denna kaffe och sen ska jag gå till star coffey igen för där är det iaf gratis. Inte råna mig så där fult. Dessutom har jag suttit och pysslat med anslutningar och allt möjligt i en haltimme, och klarat det själv men sen behövde man plötsligt lösenord. Kul för er då.



cohen

En sista låt med Jumper. Ja, jag gillar jumper. Det är så himla kul låtar om hur han är kär i tjejen i lägenheten mittemot. Till exempel. Eller att solen går upp även idag, det gör det.

Jag har kollat på två avsnitt av OC, höll på att gå åt av spänning efter det andra så jag kunde inte låta bli. Coop är lite cool ändå. Oj, oj, hur ska det gå. Men nu är jag faktiskt mer oc-nörd än jag är. Eller borde, skit samma. Jag är glad att jag har det att kolla på nu.

Anne kom in igårkväll och verkade otroligt lättad att jag var på mitt rum, hon hade inte vetat vart jag var och trott att jag hade gått ut. Hon hade varit jätterädd sa hon. Jag tror att hon blev riktigt orolig när jag berättade att jag var ledsen. Men för mig var det skönt. Ärligheten lönar sig i längden. Hmm, jag vet inte vad jag hade för en omedveten idé om att inte säga nått alls. Jag är ingen bra hemlighållare. Jag visade henne att jag hade OC på min dator och så berättade jag att många tyckte adam brody var snygg.

”Han?”

”Ja, inte han där (sandy) utan han.”

”Hmm, han hade så konstigt hår ju.”

”Hahaha, det är ju håret som är det bästa.. Min kompis skulle bli lite knäckt om du sa sådär.”

”Mauliin?”

”Japp. Men håret ska vara längre och inte lika ordentligt, då är det bättre.”

”Aha, ja det kan nog stämma. Men så där ser han ut som nått från sjuttiotalet.”

LOL

Och nu jag ledig hela dagen typ fram tills halv sex. Jag ska…. Hmm. Tralala. Gå ut och gå. Mejla leoni och berger. Börja översätta saker till tyska. Artikeln och fler låtar av winnerbäck. Dricka kaffe och sova. Vilken bra dag. Inte helt isolerad. Sparka löv och grejer.


bra

Jag blir glad och stolt över mig själv för att jag har så bra musiksmak. Idag var jag faktiskt väldigt glad när jag cyklade till träningen (som var med skitdålig tysk musik och konstiga aerobicsövningar i en sal med 200 tyska brudar.). Hur som helst så var det så skönt att cykla, upprymd och glad kände jag mig. För små saker, för att hemlängtan egentligen är något fint eftersom det handlar om människor och saker jag tycker om. För att jag faktiskt tog tag i det på en gång och sa precis som det var till Anne. (Jag tror att hon uppskattade det också.) För att jag skulle på träning och var sugen på det. För att min cykel gick så snabbt och lätt. Som ett sug i magen, sus i hela kroppen, som att åka i en perfekt pist med skiderna. Slänga sig ut och veta att man kan åka den här backen så bra, veta att man vågar och att man kan hantera det. Jag älskar att åka skidor. Jag vill göra det snart. Och som Anne sa;

”Din pappa kommer ju snart och sen är det inte långt kvar till jul, och så kan du kanske åka hem i februari som vi sa förut.”

Jag ville svara att min mamma hade bakat pepparkakor redan men jag gjorde inte det. Men det har hon!

 

Och att jag har bra musiksmak kan jag väl få tycka själv. Det är härligt att lyssna på Sophie Zelmani för allt hamnar rätt i låtarna men det är tomt och sorgsamt att lyssna på the sound of silence.


grattis

En än gång. Bra jobbat maja. Jag har bränt sönder internetkabeln genom att lägga den framför en lampa. Jag skulle prata med Kalle, Malin, Sophia och mamma och pappa hade jag tänkt. Men jag brände upp internetkabeln istället. Jag höll på att bryta ihop, det kändes så himla sorgligt för jag ville verkligen prata med (er) allihopa. Som en sån där tom känsla när man skrivit ett mejl och allt försvinner. Det kan inte vara sant brukar jag tänka. Jaha, nu försvann Internet istället. Det var sorgligt men jag är faktiskt glad att det inte var sladdar till min dator som gick sönder. Jag ska köpa en ny internetsladd. Det kan jag göra på databutiken med de skysta killarna som tycker att det är drygt när jag kommer in fast jag vet att de gillar mig åtminstone lite. Deras chef gillar mig däremot inte.

Istället för att skypa så har jag skrivit ihop en artikel om invandrare i tyskland och om mig själv. På svenska. Jag måste översätta den också. Vet inte om det blev bra. Jag skriver lite ostrukturerat men på känsla. En artikel om invandrare och ensamheten och saknaden efter något som inte längre finns. Är din gata sönderbombad finns den inte längre, hur mycket du än saknar den. Har du tagit studenten ska du inte gå i skolan nå mer hur roligt du än hade. Det där försökte jag få ihop med integration och allmänna filosofier. Jag hittade också en text av  mig själv som hette Pennylane som jag fortfarande tyckte var bra.


I hope you don’t mind…

I hope you don’t mind…
Jag har kollat på de tre första avsnitten av OC nu. Season three. Det kan förstås vara taskigt att dividera över vad som händer så jag ska väl inte det men vad mycket det är och vad spännande det är. Det är nog en liten hobby jag har. Det pinsamma med hela historien är at jag så gott som vägrade kolla på OC ända fram tills mars i år, och då har serien gått kanske 1,5 år. Jag tyckte nämligen att det verkade vara en väldigt onödig grej. Tv överhuvudtaget, inget jag kollar överdrivet på. Inte filmer heller, jag brukar somna. Bio är kul men då är det mer speciellt. Jättespännande grejer som nyheter och deckare är nog det enda jag fastna för.

Bla bla bla. En gång laddade jag ett OC avsnitt och det måste ha varit väldigt speciella omständigheter eftersom jag sedan laddade 47 till eller vad första två säsongerna är. These are my buddies.


hardrock

Jag tycker att det är väldigt roligt när det är snälla, rara och kärleksfulla texter I hårdrockslåtar. Det ska låta hårdrock också. Inte förens det blir riktigt skarp kontrast mellan musiken och texten blir det kul. Inget ”I don’t wanna miss a thing” usch nej, det är inte alls vad jag menar. It’s a little bit funny to listen to music and when you just listen to the sound they seemes very angry but when you listen to what they want to say you realised that they love you. How beautiful.

crazy

Ord som crazy måste ju påkommits med en snäll tanke bakom. Eh, det är för att jag själv upplevs och är lite crazy. (men sluta inte med det.)


”Don’t stop  beeing crazy” med Helloween.

It’s a lie we could not learn to fly.


News

Okej, om Misha Barton är tillsammans med Runar dü tror jag faktiskt att världen kommer gü under. Snart. Djävligt snart. Skulle jag skriva en lista med top tio sveriges äckligaste killar skulle ju runar komma med.
Fan misha pisha. Du är äcklig.

Men jag tänkte sü här idag; jag gillar OC, dvs jag gillar Marissa. Jag hüller pü att gü üt pü alla bloggare som bloggar bilder pü kändisar för deras kläder. Okej, inte riktigt men nästan. OC är bra men skit samma vad de gör pü fritiden. Därför behöver jag inte bry mig överdrivet faktiskt. Men ändü. Runar. Äcklig.

BTW

Btw, jag har sovit eftermiddagssömn. Det är skönt när man är trött, så att säga.
”Jag vet att du odlar vingar för att din hud har blivit för trång. Jag vet att du försöker flyga bort någonstans med dem.”
Sova med Nina sjungandes om allt möjligt, alla sina hits och kärlekar och vänner. Jag sov bort lite av min trötthet och ledsamhet. Jag ska försöka vara positiv och duktig. Det är både bra och dåligt här, men jag kan ta tag i det och göra något av det. Vara lite modig och snäll och positiv. Det blir så mycket lättare då. Jag försöker själv peppa positivt till folk som är nere och jag tror att jag har tagit bra åt mig av alla som velat peppa mig nu. Det har varit skönt och bra.
Jag ska mejla Berger och tacka för en trevlig kväll. Jag ska mejla Leoni och fråga om vi ska hitta på nått. Jag ska skriva en artikel till den sjätte december till tidningen. Jag ska lämna in min översättning av ”ingens frö” och se om de vill ha och publicera den. Det är ändå en bra story. Just exakt nu ska jag resa mig upp och byta om och gå och träna. Vad bra, vad bra!
 
”Det här är ingen neråtsång som du ska bry dig om”


Hjärter dam

Jag lyssnar på Thåström och ska klä på mig nu. Nej, byta om. Träningskläder. Träna.
”Hjärter dam bär på en sak som hon inte vet att hon har. Hjärter dam bär på en sak. Hon bär på rent svart hat.”
 
Skoj ska det bli att se vad för musik det blir nu på träningen. Vill höra Beatles igen, kom igen tyskarna.


”When I was younger, so much younger than today I never needed anybody…” (No, I do.)


Böcker

Har läst ut Idioten nu. Tror jag måste smälta den lite. Slutet kom så plötsligt och oväntat. Men boken har varit bra hela tiden, otroligt läsvärd. Det har bara tagit lite tid, men jag har läst den parallellt med åtta andra böcker. Så nu har jag läst ut min åttonde bok samt påbörjat min nionde och tionde, sen jag kom hit till tyskland alltså. (ja, läsa böcker är ju också intellektuellt.)
”Nästa som rör mig”
”Röda vargen”
”Mias hemlighet”
”I närheten av solen”
”Mio, min mio” (på tyska)
”Fru Marianne”
”Doktor Glas”
 
Nu läser jag ”röda rummet” och ”Tyst! Du är död”. Eböcker och sen en jag fick av Hanna. Hon var också tvungen att lämna kvar ”Dinas bok” som jag faktiskt tänkt att jag ska läsa. Vad jag vet är den skitkonstig men det är lite klassiker över den så.
På min önskelista står:
Madame Bouvary
The diceman
När Lucy Sullivan skulle gifta sig
Harry Potter på tyska
Boken kalle tipsade mig om som jag inte kommer ihåg vad den heter men handlar om nått som jämförts med OC men är en historisk bok.
Kanske Jane Austin (blev så berörd av filmen.. den var bra.)


Ny musik

Utfyllnaden på den sista dvd-skivan med OC, gissa vad det var. Tack så otroligt mycket kära storebror. The cardigans senaste skiva samt två skivor av Thåström och tre av Tiger Lou. Jätteroligt, speciellt med cardigans. Var ju rättså inne på ”I need some fine wine, and you, you need to be nicer” när den kom ut på radio. Det är helt enkelt en sån himla bra titel. Nu har jag hela skivan och jag tycker det är skönt att de har gått ifrån stuket från förra för det är jag lite trött på. Jag tycker att ”Long gone before daylight” var jättebra men jag har spelat den, och spelat den och spelat den. Jag har gett bort den till personer jag tyckt om och även den har jag fått från Kalle. I mars 2003. Skönt med ett rockigare stuk på låtarna, skönt att de gjorde den förra skivan.
”Please mama, help me.”
Så mycket som jag lyssnat på cardigans skulle det vara kul att se dem. På riktigt. Kommer de till hultan kanske. Det var så många bra band på hultan. Vill bo på hotell. Inte bli lerig och lortig. Fast malin sa att det kanske är jobbigt att bo på hotell för då lär man märka mycket mer hur äckligt allt och alla luktar när man själv är ren. Det är nog sant.


<3

Nu känns allting konstigt att skriva. Det förra inlägget tycker jag är skitviktigt. Ska jag då skriva om att jag inte vet om jag ska kolla på OC avsnitten snabbt för att jag vill eller om jag ska dra ut på det och titta på ett när det verkligen är synd om mig? För OC är en del av min vår, som var så bra. Det har bara bra minnen med sig.
”Fy fan vad ni är degiga”
Om det var fest så kollade jag och malin alltid på OC som privat efterfest. Fast en gång tittade vi på Winnerbäck dvd. Äsch, vi gjorde säkert massa andra grejer, ja det gjorde vi men det finns så himla många kvällar som slutade så. Och som började så. Vi gjorde pizza och åt där inne. På mitt rum. Då vart det helt plötsligt mysigt.
”Fy fan vad ni är degiga” sure, för vi åt massa god mat och kollade på två säsonger OC men vi gjorde så himla mycket mer. Vi såg massa konserter och talked, talked and talked. And we still do. That’s the sweetest part in this story. <3


Att vara Au Pair

Jag har länge tänkt skriva ett inlägg om hur det är att vara au pair, om det är något jag rekomenderar osv. Jag hade ett små smörsliskigt på g att man får massa frihet och en bra chans att komma utomlands och några som bryr sig om en. Det är ju sant också. Bara familjen är det minsta snäll så är det sant. Den här familjen är ”väldigt snäll”. Men;
 
It’s hard baby, don’t burn your fingers.
 
De känner inte mig och har inte för avsikt heller. Hur som helst så kommer de aldrig känna den som jag ”egentligen” är. För det är svenska och i sverige som jag egentligen är. Fram tills nu har jag varit elev i skolan, inte vilken skola som helst utan min skola. Jag tyckte att det var skönt att sluta skolan för det var lixom på tiden. I och med att jag bott på internat i två år så är jag van vid att ta hand om mig själv, inte behöva tala om vad, vart och hur jag gör nått. Det är en lyx på sätt och vis. Det är ju lyx att bli vuxen.
För det första, här vet jag inte vad, vart och hur jag kan göra, för det andra måste jag då alltid fråga och berätta och fixa. Det hela slutar med att mycket småsaker blir stora saker.
Jag är van vid att bo själv. Här är allt jag har som är ”mitt” mina kläder från sverige. Jag kommer aldrig kunna slappna av helt och hållet ens i mitt rum, och än mindre i huset. Jag lkan inte be nån komma med hem. (det kanske jag kan men det känns inte så.) det är ju inte mitt the jag vill bjuda på. Jag ska bo jättelänge någonstanns där jag bara är gäst och visst vill de och har också ansträngt sig för att jag ska känna mig som hemma men det går ändå en gräns nånstanns.
När man bor där man arbetar blir det svårt att sätta gränser mellan arbete och fritid. Det har blivit så här att är jag i huset så känns det som att jag arbetar, då ska jag alltid finnas till hands.
Detta tillsammans är faktiskt skitjobbigt. Dåligt betald för ett slags heltids-hushållsarbete, inget privatliv, människor som man inte har valt för att de verkar smarta och sjysta utan för att de har barn som behöver passas.
När Hanna var här gick detta upp för mig tydligare eftersom hon gav sin syn på saken, jag har mer accepterat och trott att det är väl okey, så det ska vara. Jag har ingen som helst erfarenhet ffs. Jag blev knäckt. Därför var jag så ledsen. Är så ledsen. Jag saknar så otroligt mitt sverigeliv. Men fakta är att jag ju aldrig kan få tillbaka studentvåren. Det är inte konstigt att jag saknar den men vad som finns hemma nu är kompisar på olika håll i hela sverige. (plus jag här och sofie i spanien?) Jag har dock lyckats förtränga det riktigt bra. Det känns bra att jag förstår att jag saknar det mer än jag anar. Mer än jag vågat erkänna. Därför känns det väl lite extra bittert att sitta med en dålig situation utomlands när det jag har att jämföra med var så himla roligt och bra.
 
Så maja. Vad kan du göra?
 
Detta har jag gjort:
Tagit upp att jag vill att vi ska planera mitt arbete. Jag vill veta när jag är ledig och när jag jobbar. Svart på vitt. På papper, en plan för varje vecka. Okej, det skulle vi göra, men hade vi inte det ungefär så redan. Hon fattade inte riktigt men hon gick med på det och nu ska jag påminna henne om det när det börjar krångla. Hon trodde nog att jag fiskade efter mindre arbete men det är inte så. Jag vill bara jobba effektivare. Jobba fem timmar, antingen förmiddag eller kväll. Så klart kommer det få anpassas men jag vill inte ha en dag när jag inte vet när jag inte kan vara ledig. Och göra grejer så jag inte är så förbannat isolerad. Skaffa mig ett privat liv.
Dessutom kom vi att prata om att jag var ledsen, för hon frågade om jag var trött. ”Nej, jag är jätteledsen. Det var jättejobbigt när Hanna åkte. Hon fick mig att fatta hur mycket jag saknar sverige.” Vi pratade om det rättså länge och det känns bra att hon vet det så hon förstår. Hon var snäll också. Sa att hon förstod, sa att hon var glad att hanna varit här, glad för min skull, att min pappa snart kommer och att jag ju får åka hem över jul, det är inte så länge kvar, att det nog ska fungera med februari och att jag kan åka hem.
 
Så, ungefär så här är det att vara au pair. Jag får dessutom gå språkkurs gratis, (det enda intelektuella jag gör..) har köpt in mig på universitetet och får vara med dom och träna, jag har träffat jättefå tyskar som jag gillar som gillar mig. Det är en jättefin stad och man kan promenera på ett berg.
Varför ska allt vara hatkärlek? Lite gillar jag det. Och att prata om det löste mycket. Så, jag tog tag i problemet. En dag tog det. Grattis maja, för det var djävligt bra gjort.


I'm gonna dance

I’m gonna watch you when you get me wrong.
I’m gonna sing until you hate this song.
I’m gonna tell you in my sweetest voice.
I’m gonna chose you because you have no choice.
Drip drop Teardrop, will we ever learn?
I’m gonna love you until we get along.
I’m gonna love you just a little bit more.


träna

Bauch, beine, po. Japp, idag ska jag träna! Mage, ben och rumpa. Jag är trött och frusen men jag vet att jag kommer att må bättre om jag tränar. Nu ska den hurtiga maja tvinga den trötta och mesiga maja att träna. Styrka, sån där stryka som jag kommer få skitmycket träningsvärk av. Passar perfekt med tisdagen då jag kanske bara kan sticka ut och promenera/jogga. (fast jag vill simma. Men gå är också bra.) Det är överhuvudtaget bra att jag tränar. Det ska bli kul också. Träna 18:00.  Sova tidigt. Prata på skype med min familj och vänner.

MD

I wanna love you but I'm growing old.
It's time to go.

Stella

Haha, jag har läst om stella mv cartney hysterin i sverige. Själv kom vi på att vi kanske skulle kolla in det litegrann, gick till första hm affären på hörnet framåt torsdag eftermiddag och provade lite grejer, men inget föll oss i smaken. Däremot fanns allting kvar. Det jag gillade bäst av nyckelringarna. En plasttiger designad av Stella, det vore nått.
Summa summarum; stella verkar inte vara lika het här långt nere i Tyskland. Fast kläderna var ju fina, och så var en del fula. Stackars sverige.

Heidelberg

hd

De säger att det ska snöa imorgon. Gud vad härligt.


Solen skiner

Ännu skiner solen på Hybriderna. Och färöarna. Och här hos mig.


SWE

Besök från sverige var med uppskattat av mig än jag någonsin kunde ana. Jag vet inte vad familjen tyckte för vi gick rättså mycket i trapporna när de sov men det här är mitt liv också. Jag känner hela tiden att jag borde vara jätte-jättetyst och knappt finnas men alltid finnas till hands. Jag överdriver säkert men det jobbiga är ju att jag känner så. Ge mig ett privat liv. Jag orkar inte att jag måste ta hänsyn till att allt jag gör ”drabbar” dem. Men barnen gillar mig iaf. Föräldrarna tycker säkert att jag är jättehäftig (?). (nu kommer de hem och jag har lagat mat. Morotsås. Typisk tysk mat. Kom inte hit och smaka, idag är den skitäcklig.)

 

Jakob lutade sitt huvud mot min axel igår när jag läste saga för dem. Det var det största närmandet han gjort mot mig.

Leoni frågade mig idag vilken tröja jag tyckte passade bäst ihop med byxorna. Vi pratade om det och hon ville verkligen vet vad jag tyckte. Sen tyckte hon att hanna var häftig.


OC

Nu tror jag att vi har sett Trey för sista gången. Det hoppas jag verkligen. Men han kan alltid komma tillbaka och bråka, men Trey, ingen gillar dig. Stick. Han kanske tar med sig bruden med bäbisen. Nåja. Det är kul att ha en favoritserie. The Orange County. Det känns otroligt lyxigt att ha de senaste avsnittet, Weeho.

 

 


LW

Lars Winnerbäck ska släppa ett dubbelalbum till våren. En samlingsplatta. Malin berättade det för mig. Jag undrar verkligen vilka låtar som kommer med. Konstigt. Jag tycker alla. Nej det gör jag inte, men det kommer kännas både konstigt och kul att se vilka låtar Lasse tycker passar. Kanske blir det ungefär som på Hultan, när han spelade live från sitt huvud. Tre dagar och bara olika låtar, förutom en, som han själv tyckte mycket om och som han gärna ville att vi skulle gilla också.

Fast jag undrar varför han och hovet ska ut och turnera – igen. Blir det tredje sommaren? Vill de göra tradition? De gör inte exklusivt då, men de kanske tycker att det verkligen är JÄTTEroligt att turnera. Eller så har Lasse och hovet fastnat i den låtsasvärlden som han pratar om på interjun på dvd’n från Linköping. Turneerna som låtsarvärld. Det är nog roligt.

Nu lyssnar jag på en låt som heter ”Fri sprit och taxi hem”. Det är lars winnerbäck det med. På sätt och vis.


crap

I am tired, yes I am.

Korta drag denna dag: Hanna åkte härifrån klockan kvart i sex i morse. Vi sov mellan två och halv fem tror jag. Jag var så ledsen jag ville åka med. Ta mig hem till sverige. Jag stannade på järnvägsstationen i över en timme. So sad var jag. Det är skönt att få vara ledsen på en sån anonym plats som är fylld av avsked. Det var som att Hanna tog med sig hela sverige och mitt gamla liv här. Sen sa hon massa vettiga saker också. Jag är otroligt glad att hon var här.
När jag kom tllbaka hit var det så tyst och tomt. Jag skrev massa mejl men jag sov inte. Lyssnade på "the sound of silence". Fan sverige.
Min brorsa har brännt alla avsnitten som kommit ut på den tredje säsongen av OC. Det kom så otroligt väl tillhands. De ny avsnitten, uj vad bra de är. Jag grät på två ställen. Olika gråt. Californiengråt och "tomma-ensamma-dumma-tysklands-gråt."


Jag ska lösa de här problemen. Men det är inte roligt just nu.

Rapport

Annars kommer Hanna om två timmar och jag har lyssnat på Sophie Zelmani ihopkurad på olika platser. Precis en sådan dag har det varit.

min mp3 har ramlat i golvet för minst tredje gången men jag tycker mycket om den mycket ändå. Fan vad bra finlandssvenskan läser. Harry alltså. Undrar vem det är. Lilla söta rara Potter. Snart kommer en ny film.
Snart har jag läst klart Idioten, 40 sidor kvar.

Potter

Fy fan vad hemskt nu i harry potterboks uppläsningen.. daniel stupade och klarade bara att lösa i tio timmr. nu läser nån med svenskfinsk röst. hon läser otroligt bra. fy fan vad hemskt det är nu. hu. jag tycker inte om vad som händer.
Mc Gonagall och Potter och Lupin och Tonks. Dödsätarna. Och snape.

potter

nightdreams

Jag har fastnat framför webbuppläsningen av Harry Potter. Det är rättså mysigt. jag kommer ihåg att jag skrattade när hon sa MollyPolly. Nja. Det skulle vara mysigt om jag kunde lyssna på det i min säng men det kan jag inte och klockan är över tolv och jag borde sova. ska upp imorgon, halv åtta kanske. Gå ut och ta en promenad nån timme. Undrar om jag ska Köra ett till träningspass imorgon? sakta sakta, trummelum, det är ju roligt. Jag har dessutom ätit två bananer idag, är väldigt träningsaktigt. Jag vill också vara i sverige och lyssna på harry potter live av nån som läser lite smådåligt. Det verkar så trevligt.
God natt.

dumdidum

Det här läste jag alldeles nyss:
"Det är inte värt att ge bort sin frihet för trygghet"

Jag förstår. Hur ska man kunna ha båda två. Trygg med dig själv, min vän. Hey dude, do you wanna marry me and make me feel safe? Kan man fråga sig själv det. Jag ska fundera på saken.

Som slutkommentar säger jag så här; Natten skyddar de älskande. ( det är nog därför det är så skönt att vara uppe på natten.)

Stuff

Jag har massa fina låtcitat och kommentarer samlade i en papperspåse från starbucks. Det tycker jag är bra, de där lapparna är så lika. Sönderkladdade och ihopvikta. Jag försökter skriva datum på dem och nu har jag ordning på dem i pappaerspåsen från starbucks. blir det tillräckligt många ska jag nog köpa en pärm. en liten fin pärm. Jag behöver också ett litet block med en penna så jag kan skriva ner infall som kommer när jag är ute. De kommer aldrig när jag är inne. Förutom igårkväll. Det var ett bra infall men inget som passar sig för tryck. Det går inte att beskriva med ord, men det var viktigt för mig. Nåväl, everything changes, är det inte så?

"De band som band mig här har jag långsamt löst upp."


"I belive in life, Im believe in drems, I believe in verything beteween.
But I'm not for sure if my love is more than you can recieve."



Tror du att hon tog en genväg, dit jag anar, dit jag tror?

My dear.


"Vad wierd det skulle vara om man bara träffade en person så där, som man inte träffat på länge."
"Ja, tänk om man träffade ett gammalt ex i en bar i Brighton."
"Ja eller om du är på affärsresa till Hong Kong när du är trettio år och helt plötsligt träffar honom där. Han kanske är värsta flotta läkaren."
"Sluta, jag får äckespasmer."
"Äckelspasmer?"


Jag och Hanna gör upp en plan om hennes resa hit imorgon och snöade in på personer man inte pratat med (läs: jag inte pratat med) på länge. Varfördådå? Tänk om man träffar en sån person helt plötsligt? Som på en bar i Brighton, som jag trodde. Ja, då skulle det ju vara like mer naturligt tyckte jag. Det kanske inte låter speciellt naturligt, men det är mer naturligt än att jag skulle höra av mig nu. Men en bar i tex Brighton (jag vet inte ens exakt vart det ligger, desto bättre.) skulle kännas ganska naturligt, då skulle vi kanske prata med varandra.

dröm

Föregående inlägg påminner mig om min dröm jag hade i morse. Den var otroligt obehaglig.

Väldigt dimmigt:
"Vi hade ett grupparbete jag och några andra. Vi hade en manlig handledare med mörkt långt hår. Han trakaserade mig och våldförde sig på mig. Hela drömmen hade en väldigt mörk känsla och man bara visste att det skulle gå åt helvete. Till slut var grupparbetet slut och då körde jag och handledaren den där mjölpåse grejen och jag höll honom fast medans de andra pucklade på honom. jag kommer mycket väl ihog hur jag höll fast honom och skulle göra så tills polisen kom. Det tog lång tid och under hela den tiden pucklade de andra på honom. Polisen kom och tog honom med sig och jag skulle bara gå hem. Hallen var en stor sal med pelare och stengolv och jag blir stående mot en pelare när allt blir tyst och mörkt. Mörkklädda personer dyker upp i två led, går rakt över golvet, korsar varandra. Handledaren som polsen tog var deras ledare och nu ska de hämnas på den som fick honom i fängelse - jag. Dom skulle slå ihjäl mig, fast det var precis så att en av dem kom och pratade med mig (hallå, vart hade alla andra tagit vägen?) och jag tänkte att min enda chans var att prata med honom och inte vara rädd för skulle inte polisen komma skulle de ända puckla på mig. typ 40 personer. Detta drömde jag halvsovande och fick inte riktigt bort. Det slutade med att jag skulle lyckas fly men aldrig vara trygg. De fanns översallt och skulle lura på mig överallt. I drömmen dividerade jag med mig själv vart jag skulle ta vägen. Jag skulle aldrig kunna komma tillbaka. De var någon slags sekt som tillbad Hitler. De gillade inte mig. Sen bestämde jag mig för att vakna."

Jag var ganska rädd fär den där drömmen. Sen började jag fundera på varför jag drömde den? Drömtydning och grejer. Jag tror på teorin att man i drömmar bearbetar intryck från sitt liv och sin vardag. Jag tolkar denna dröm som en blanding av Hitler (påtagligt på sätt och vis här i tyskland, alla gamla hus, alla gamla nazis, utställningar och museum, böcker..), Harry potter och voldemort (alla de där personerna var dödsätarna upp i dagen. scary) samt känslan av rädsla och flykt som Mia i sina böcker "Asyl" och "gömda" förmedlar. På grund av hotet mot henne kan hon aldrig komma hem igen. Varför skulle jag hamna mitt ipp i det där. Jag var modig i drömmen iaf, jag stod bara där. Det tjänade inget till att springa. Jag kände igen personer av de där dumma, det brukar visst vara så. Harry känner ju igen deadeathers då och då.

Harry och halvblodsprinsen

gud vad härligt. Jag kände mig otroligt träffad. Lotta Ohlson skriver en blogg från kulturhuset där Daniel Boyacioglu läser Harry Potter och halvblodsprinsen.
"Flest är det av unga vuxna, som är i rätt ålder för att ha läst Harry Potter-böckerna från det de först kom ut."
Vad fint. Det är ju jag. Jag är ung vixen och jag har läst Harry Potter sedan de kom ut. Underbart. Jag älskar Harry Potter. Nu är han ganska hård. Nu ska han fixa det där. Jsg ska nog köpa harry potter på tyska. vad roligt. 7 euro kostar den första. jag ville ge den i julklapp till jakob, killen i familjen. han skulle älska harry potter. han skulle nog behöva det. det behöver alla.

Kolla här!

Being a good girl

Hade jag vetat att jag skulle bli så glad av att höra "I vill survive" i en idrottshall med massa svettiga tyskar som springer runt i ring, så hade jag gjort det tidigare.
Eh. Men det visste jag ju inte. Så det kunde jag inte.
Men det var skitkul. Es hat echt spass gemacht.

Sen blev jag trött och det blev tråkigt, springa runt i en sal, hallå verketgympan nummer två, med 5 ggr så mycket folk och en mycket fräschare sal. (borta var de rosa och gröna väggarna och istället en vägg helt i glass, resten i trä och en fräsch läktare.)
Men efter en kort tids analys berodde all min trötthet på den värdelösa tyska musiken.

"When I was younger, so much younger than today, I never needed anybody, helpless anyway"


Beatles! Så otroligt bra de kan vara! Med ens blev det fart på mig och jag hängde med på hela passet fast jag hade tänkt skolka. Men jag ska nog ändå våga prova latinosteps eller nått annat. Det var kanske 200 pers på det här passet. Men ändå skönt att vara en i mångden.

Kickboxning, någon?

Nåväl, jag klagar inte när stretchinglåten var bonnie tylor och "total eclipse of my heart"
Även jag har vrålat till min spegelbild "I really need you tonight", om det nu är någon annan som gjort det. Det var hur som helst en bra start för skoldagen och igenom den tog jag mig. Beeing a good girl.



Fit for fun

Fit for fun eller latino step?
Ish don't know.
Båda låter hurtigt och fjolligt.
Jag tror jag tar fit for fun. Chansen att det är sliska latinos på den är nog mindre än på latino step.
Cykla, cykla, cykla.
(Tur att jag inte bryr mig om man får göra fit for fun i mjukisbyxor.)

EN OCH EN HALV timme? Träna? (Become fit my dear. (Fit muscles.))
Du vara galen min goda vän. Jawohl.
Jepp. Jag är så djävlarns hurtig.
Promenera hit och dit, två ggr idag. Först en timme. Sen en halv timme.
Nu, cykla, cykla, cykla.
Hurtfrisk?

Nightminds

" 'Couse I will learn to breath the ugliness you see."




tuddelu

jag bestämde mig igår att integrera mig i det tyska samhället. det ligger ju på mig. som en katt som stryker runt och uttökar sitt revir steg för steg. det är jag. gjorde en lista åt mig själv, underligt vad bra listor är. iofs så tror jag att jag har tappat bort den. men det var nått i stil med att lyssna på de tyska skivorna (Juli, Wir sind helden) och skriva mejl till Julia och Leoni. Jag lyssnar på wir sind helden nu och jag har skrivit till Julia. Bra maja.
träffade också ulrike idag, kvinnan som bott med sin familj fyra år i sverige. hon verkar verkligen trevlig. hon blev jätteglad när jag berättade om kafe svenska,  som jag själv inte är jätteexalterad av, men som sagt - Ulrike verkar jättetrevlig. Jag ska ringa henne. Vi kan gå på bio, bara vi, eller hela cafe svenska. Se wie im himmel (så som i himmelen.)

tysk dubbning. Svenska norrland.
Jag tror att jag hellre vill åka till alperna.
får jag vara ledig i februari så ska jag åka nånstanns.
Tre veckors semester. (om det blir så.)
Semester är när man får göra det man vill.
Vart vill jag fylla 20?
I ett tyskt vardagsrum?
I pisten i alperna?
I sverige?
På malaga?
vet inte.

teori

"Yes, jag kommer verkligen klara av att spela det här svåra stycket eftersom jag har så snygga skor."

Teori om hur snygga skor (som inte kommer synas) påverkar självförtroendet i positiv riktining.

just det.

"Man har fått de föräldrar som passar en allra bäst, annars hade man ju inte blivit sig själv."


så sa min mamma alldeles nyss huruvida hon var bortskämd eller inte. jag är hur som helst otroligt nöjd med mina föräldrar och allt möjligt. Jag är med bortskämd. Tack och bock för det. Man kan väl kalla det bortskämd att vara nöjd med sin familj? Jag tycker om er allihopa.

är det verkligen du.

Om jag snubblat efter vägen.
Om jag skurbbat mina knän.
Om jag varit alltför ivrig, om jag varit för bekväm.
Om det nångång tagits fråns mig, det jag vetat var min rätt.

Om jag slagits emot de egna, som om ej fienden var nog.

Då?
Dåså är jag här nu och jag är jag. Jag är jag med skrubbade knän och bekvämt ivrig och allt har tagits ifrån mig och jag får välja själv vad jag vill ha tillbaka. Sjyst va.


höstlöv

maja. back to basic.
(ja, hela min kropp skriker efter det.)
Världsliga saker behöver inte trampa ner på mig. Det gör de om jag bryr mig om det. Men varför ska jag bry mig om världsliga saker?
Back to basic. Safety basic.

jag måste kunna stå upp för mig själv och mitt val men inte göra det svårare än nödvändigt, så hej då.

fan

att läsa artikeln i det förra inlägget fick mig illa till mods. I need something. Jag fortsatte att läsa om hur babsan inrett sitt badrum, för jag trodde att det skulle vara kul men det var det inte. Djävla torris. Det var inget glitter och glamour. jag tycker själv också att badrumet är viktigt. det ska vara inrett det med men det behöver inte vara lyxigt. personligt är bättre. jag längtar tills jag ska inreda mitt eget badrum. det ska bli så fint.  vinylskivor och skidor. låter som en bra kombination.


fan

Changing skin like I change clothes.


I say NO.


Vad ska man göra. Vad är det för fel. Det är sjukt. Fucking sjukt. Det är inte normalt. Vad kan jag göra? Vad finns det som behövs. Finns det? fan.

Suburb

I'm gonna dance. Hey, hey. Let me entertain you. It's been hurting all the way with you, JOHANNA. (bra med synonymer) Bra, bra som fasen. (betyder fasen fun frågade Tim idag när jag skrev "fasen, fun" som svar på att han hade tältat och varit på konsert. Fasen betyder inte fun men det är fun att han gått klart skolan och fick bra betyg och så. Fasen ja.)
Men först sova bitte. Imorgon? Humla rumla, vi får se.

I'm gonna dance. Because I've gots some plans where the difference kicks my as around.


I know 100 ways to be a good girl

Och allra mest hatar jag att människor inte har tid.
Inte har tid. (Vart har du gjort av den dådå?)
Att saker tar för lång tid. (Vad är kort tid, vad är lång tid?)
Att de inte hinner. (Inte hinner med vad?)
Vad gör ni under tiden ni inte hinner? (Va va?)
"Nej, jag har inte tid, jag måste..."
Vad gör ni när ni måste?
Vet ni att vi har fått obegränsat med tid - en oändlighet.
"Nej, jag hinner inte, jag har inte tid..."

Jag måste göra alla de här sakerna, för alla de där sakerna, för allt det här är nämligen viktigt.
Stackars tiden som måste ha så tråkigt, som aldrig hinner och som stressar sönder en helt värld.

Tralalala
Jag tror inte att tiden vill ha tråkigt.
Tralalala
Nej minsann, det tror inte jag.

/Ge mig en stund av din tid. Jag tror att den behöver vila./

glucklig

Bra tips för söndernervade människor. Ta en gammal cykel och cykla genom den här stan och släng med fötterna och lyssna på Moneybrother. Det måste helt enkelt vara så att man hör när människor är glada för musiken de spelar in. Jag tycker det ligger otroligt mycket glädje i Moneybrothers låtar, speciellt på den första skivan. Jag tänker ofta att det är sån tur att han började göra musik, att han bestämde sig för det, för han gör det så bra. Glucklisch kände jag mig, helt och hållet och det rusade i min kropp och det gick helt enkelt jättebra att cykla. Speciellt över bron där solen sken och allt glittrade i kapp. Sen bestämde jag mig för att ta lite bilder på lite snygga ställen och visa här.

gluck

Lite gator, lite kyrka, lite star bucks, lite bio. Det är snyggt alltihopa.

Whisper the sounds of silence

Ego

maja

Det här är jag och min egenhändigt ihopknåpade frisyr. Det funkar rätt bra. Det är ungefär så där kort över hela. Jag ser det som en otrolig tillgång att jag kan klippa mitt hår själv. Jag kommer bli en väldigt förnyande människa genom min vistelse i ett land med brist på svensktalande frisörer. (för nej, jag kommer nog aldrig låta en tyska klippa mig. Jag har inte sett en enda tysk som varit snygg i håret och att försöka få connection med en tysk i hårfrågor har jag inte så stora förhoppningar på. Så jag klippte mig själv. Det var kul.)



Här kan man se mig när jag är ute på en promenad på stan. Min mössa är snygg, jag blir lika rädd och ledsen varje gång jag tror att jag tappat bort den. (händer oftare än det borde.)


urklocka

tiden går för fort. jag gillar inte tid. man kunde klistra över det nedre högra hörnet. (på dataskärmen) armbandsuret har ändå gått sönder (förlåt) det var inte riktigt mitt fel för det lossnade bara. jag har det nånstanns. kanske i den gråa hoodien (jag tror inte att jag borde skriva hoodie men det låter så skönt och mina luvtröjor med dragkedjor är också sköna). hur som helst så vet jag inte direkt vart jag har den trasiga klockan och mobilen använder jag ju inte så speciellt mycket eftersom jag inte kan använda den här i tyskland. två tider mindre.

tid är press.
"Du hade tid."

 
"Vi hade tid."

Jag har tid.

What a mess. Inget speciellt. Hej då. Nu ska jag ta en cykeltur genom en falnande stad. Slänga benen över en fotöljkarm och lyssna på moneybrother. måste nog ändra låtlistan innan jag åker. Vad vill jag lyssna på, vad vill jag lyssna på. Inspired - tror jag lägger in sophie zelmanis album. Bra idé maja.



Gårdagen

Julia kunde inte få låtarna för vi var i källaren och där fanns ingen dator. Jag spelade de för Leoni istället. Hon gillade svensk musik. Hon gillade mando diao, moneybrother, the hives, the ark och sugarplum fairy.
"VA, gillar du svensk musik?"
-LOOPTROOP. Dom är bättre än Mando Diao."
Där kommer Lucas och skrålar.
-"Jag var på dem när de spela här. Dom va skitbra"
^"Ja, jag var också där, åhh, det var så bra"

Leoni hade också sett Lootroop.

Och där står jag och känner mig förvirrad. Tyskar som gillar svensk musik, som var på Looptroop nä'r jag var tvungen att jobba.
"JA, ni gillar svensk musik. Ja, ja, ja!"

Fan vilka bra personer det var ´på den där festen igår. Det var riktigt trevligt. Jag spelar suburban kids with biblical names för Leoni.
"Echt cool"

alla sa "echt cool" allt möjligt var det, svensk musik, mitt jobb, vad jag gjorde. jag ´kände mit echt cool. Nej, men ärligt talat, det var kul att det var några som pratade med mig och var snälla. Jag har ju inte direkt träffat så många roliga tyskar men de här var roliga.
På köpet blev vi (jag och hannah, zwei schwedinen) inbjudna till Lucas födelsedag nästa lördag. Om han ville ha två svenskor alltså.
"Ja, ja" sa han och svamlade vidare.

Det var faktiskt jättekul och Cava'n var god. Jag spelade "It's been a bad day" för min egen skull och "the boxer" och tatu. På vägen hem lyssnade jag på "song for anna" och gjorde kvällens snyggaste dans i höstlöven. Det är massor med löv i många stora högar.

Es ist geil.

Bella

You're talking in my sleep.


She's a part of a poetry and I long to hear her talk


jag tillägnar musiken runt 4:20 på "song for anna" till alla jag tycker om. Jag blir så glad när jag hör den själv. Det spelar ingen roll för jag studsar alltid fram när jag spelar den för mig själv. Det är jag värd tycker jag.

min blogghistoria

jag började blogga sent. jag började skriva öppen dagbok på internet 2000. Jag gick i åttan och hade det otroligt fantasifulla namnet zastra_99. Platsen var lunarstorm och är det fortfarande. På sätt och vis är det roligare att skriva där. På sätt och vis är det roligare att blogga. jag kom fram till efter en kort tids funderande att det är två vitt skilda ting. Det är tio gånger fler som läser min blogg, minst. Jag vet exakt vilka som läsar min lunardagbok. Den går numera under ännu mindre fantasifulla alteregot fliset.

Så jag har ju inte bloggat sedan januari 2005 när den här sajten öppnade. Jag visste in att man kunde blogga förens sophia skippade sin lunardagbok till förmån för det här. Här kan ens familj och vänner läsa och följa med på lite resor ut i världen. Det är ju nice, men man är ju inte veterenbloggare. Fast blogg betyder väl nått i stil med publish comments eller dylikt, ren chansning från min sida alltså. Då är jag väl det då.

trubbel på tråden

fan. jag vill ge mer. jag vill ge:
Lene Marlin
Bad cash quarter
Cardigans
Daniel Cirera
Missy Higgins
Saybia
The Ark
The Hives

Det går nog inte. 512 mb rymmer inte ett helt kompani. Too bad.

Men ett måste jag göra, jag måste skicka med suburban kids with biblical names. och snart måste jag hurry on. Jalla jalla.

Presentlista

jag måste också fixa låtarna till julia, låtarna hon ska få.

Rooney
The Killers
Moneybrother
Sahara Hotnights
Sugarplum Fairy
Elin Sigvardsson
Lisa Miskowski
Lambretta

Det får nog vara allt. NU ska jag se till att det blir gjort också. Heja maja.

It's my life

haha. jag är för slö. jag sitter här i mjukisbyxor, hoodie och t-shirt. så ska jag inte gå på partaj. jag har inte bestämt mig hur jag ska gå men jag ska bestämma mig snart. det duger de. måste kanske bara vara ganska så snart.
klockan är nu: 20:24

mellan 20-21 skulle man komma. jag känner mig lugn. Vad spelar det för roll när jag kommer. Nu ska jag ladda upp bilder. Fint folk kommer sent vettni. Jag är precis lika cool som jag ser ut. mina fötter kan nämligen dansa fastän jag sitter still. Om det nu är coolt. Om det nu ser coolt ut. Ja ja, spelar roll.

Wondervall

phantom planets. när jag bara får till det ska jag skriva en krönika. Den ska va smart och intressant. Handla om musik och känsla. Som igår på starbucks. jag låg och slängde i en fotölj och lyssnade på kent när jag hörde Canonball (malin tips) som de spelar i OC. Killen som gör serien har ägmusiksmak för att tillämpa lite forsmarksord. Det är intressant. Summer har fjollkläder och Misha Barton gillar inte Marissas klädstil. Det gör jag. I Första avsnittet av oc har Marissa vans på sig. Seth's klädstil kan kanske inte så många ogilla. Han använder väldigt ofta svarta, låga converse. Han har också ett par tofflor i skejtarmodell som är gigantiska. Jag trodde först att det var ett par skor men icke. Seth har alltid fina skor. Seth har en förmåga att rabbla många bra band väldigt snabbt. Han har oasis "wondervall" på vinyl. Han favoritband är nått bra. Jag har glömt. Jag får nog tillfälle att kolla om serien snart, eller så nämner han det kanske i de nya avsnitten som jag ska få så fort det blir fart på dvd-brännaren i uppsala. färskt och fint från usa. fast varför gör adam brody reklam för så fula kalsonger?

Love learned me to cry.

friskvård

news. i februari blir det spa för hela familjen i tre veckor. lugna puckar, sjukförsäkringskassan betalar. Jag får inte följa med. Men inte är det synd om mig för det, jag får åka hem till sverige istället. Det lutar dock åt att de båda döttrarna vägrar följa med, killen måste dock för han har så dålig hosta, han behöver luftombyte. (nu låter det som en supersnobbig familj, men det är det inte, det bara är så. man kan få åka på spa i tre-fyra veckor och sjukkassan betalar, klart man inte tackar nej.) Tjejerna vill åka till sverige. maja är skyst och säger:
"Du och jakob kan åka på spa så tar jag med mig tjejerna till sverige. De kan bo hos sina kusiner och hos oss med."
alla börjar skratta och det lutar åt att det faktiskt blir så. Åker alla på spa blir det tre veckor. Annars blir det en vecka. Bara bra grejer, jag tackar inte nej. spa för de andra, skidor för mig. ja just ja. jag fyller ju 20 då i krokarna med. alla är bjudna hem till mig på middag fram till småtimmarna, eller hur.

"Det där är ju friskvård, ja" sa min mamma idag på skype när jag berättade. Javisst är det det, men inte i sverige. i tyskland.

11, 18, 19, 150

Jupp. jag är faktiskt jätteglad att Julia bjöd in mig till sitt artonårspartaj ikväll. Idag har annars varit en blandad dag, seg efter en sen natt med mig själv, glad för en endorfinkick väl medveten om att det kan bli kul ikväll, sen en prastund med malin, undrar om  man får ladda upp en bild?  Mamma och pappa hemma från danmark, där det var pumpor över. Nåja, här är halloween över sen i måndags. Känns som att jag säger detta ofta, men jag gillar inte halloween. Det kom till sverige när jag var 14 år (okej, detta är för min del, det kanske har funnits i sverige i 150 år men ja.) och jag har aldrig haft nån speciell relaiton till det. Pumpa är en grönsak och maskerad är kul. Hösten är mysig, och ni som vill passa in Halloween i det där kan göra det men det gör inte jag.

hur som helst så ska jag dra mig till julia, på max-wolf strasse 5. Inte långt härifrån. Lucas och Eva skulle också vara där så jag skulle tom känna några. Ja, lucas verakde trevlig, eva var lite sval men ändå är känslan att det kan bli väldigt roligt ikväll. Det ligger i luften, dallrar och svabbar med lite nervositet. Det är kanske samma sak varje gång det är fest med nästan enbart nya människor och man själv är lite småtaggad.

jag kommer på rak arm två stycken som slutat bra:
När jag och thomas eek fyllde sjutton år och han skulle ha fest hemma hos Christian och vi skulle fira tillsammans. Då kände jag inte många. Det gör jag fortfarande inte. Jag känner inte de som var där men jag vet vad de heter och jag träffade Mattias där. Mattias känner jag fortfarande, kanske. Nåväl, låt vara. Det är snart två år sen vi gjorde slut. He's a good boy.

Kräftskivorna i forsmark. är nog tvungen att ta med alla, dock tänkte jag bara ta med en - den första. Första helgen och alla är nya för varandra men ska tillbringa några år tillsammans på ett internat. Det är partytält, kräftor, äldre treor, nya tvåor. Jag hade roligt på den första. På den andra, när jag var äldre trea med nya tvåor hade jag också roligt. När jag i höstas kom tillbaka som gammal trea hade jag också roligt.

All denna rolighet jag hade på dessa fester tillskriver jag nya bekantskaper, det är nått uppfriskande med det. Det som saknas ikväll är någon som jag känner och kan prata med om jag känner mig ensamhet, det är en bra grej att lägga till i receptet för "gå på fest där du inte känner någn". Nåja, jag tillskriver mig själv lite mer social kompetens, ska kolla i lådorna om jag hittar nån och så ska jag försöka vara trevlig.

Jag medbringar belgisk choklad och Cava (spansk champagne (bra minnen=maja kommer hem från spanien och fyller 19 elfte mars i år))Allt från Lidl, skitbra. Hoppas det smakar bra också.
Som tredje del i min presentidé tänker jag fylla min mp3 spelare med bra musik och erbjuda mig att ladda upp det till hennes dator i brist på cdbrännare. Hallå, vem vill inte ha hundra mp3:or av mig i födelsedagspresent.
Summa summarum är jag riktigt nöjd med denna present, borfde man inte bli glad? Va, va?




teoretiskt inkorrekt

jag har klippt mig. själv. det växer ut igen. fast det bleg snyggt. tur. jag är väl för händig jag.

Lista

dryga saker som har hänt:

  • sedan jag loggade in på gästkontot på datorn kan jag inte logga in på mitt eget för jag skriver bara fel på mitt användarnamn. jag saknar mitt inloggningskonto.
  • jag är oförklarligt seg. (sjukdom?)
  • jag slog en volt på cykeln eftersom en flaska fastnade i framhjulet (det var egentligen kul för jag gjorde inte illa mig.)
  • nu var det slut, egentligen är det inte dryga grejer, det blir bara en dryg känsla. dryg, dryg, dryg.

Bra saker:

  • starbucks, kent, jag.
  • missy higgins
  • att jag ska på artonårspartaj ikväll. det var inte i går, så att säga.

Falling

It's not the fall that hurts. It's when you hit the ground.

Coffe of the week.

idag hade jag en tanke om att världen nog skulle vara ett fredligare ställe om alla människor tog sig en riktig kaffepaus varje dag. Vadå kanske, det är ju faktiskt så. Kalla mig naiv om ni vill. I don't care.


/Kan vara påverkad efter en helkväll på Starbucks som har grymt sköna fotöljer. Jag sitter hellre där och försökre skriva poesi än dricker sprit ensam tillsammans med andra. Jag var väldigt fridfull och satt där och lyssnade på massa bra kentlåtar, och var så snäll./

Flamingoreagge

dagens musiktips är reagge. Nice as apa.

Idag har jag tagit en cykeltur der Neckar entalng. Jag såg dock inte tigrarna den här gången, men däremot lite lejon och så. Dom är det också verkligen synd om. Bara att jämföra afrikas klimat med det tyska. Ehh, kan inte djurskötarna strejka och skjutsa hem djuren? Jag såg också några fjäderfän, vad heter de nu då? Alldeles rosa, kan antagligen inte flyga eftersom de höll till i en damm. Inte strutsar men... Flamingos? Nej. Jag kommer inte på. Det var synd om dem med. Djävla tyska zoo.

NEWS!

haha jag tycker det är så roligt att detta har hänt. Nu har nämligen sverige två "bästa artister"
Nu styår nordiv awards mot music awards. Så säg, vem är egentligen bäst av Daniel Lindström och Moneybrother? äntligen får jag lite lön för mödan att bli arg för "daniel som sveriges bästa artist" förra lördagen. mtv lär smälla högre. vad konstigt, daniel lindström var inte ens med bland de nominewrade. Nej, nu börjar jag också tro på sophias teori om att daniels seger var köpt, eftersom han höll på att glömmas bort.
de andra nominerade var kent, timbuktu, hellacopters och christian Walz. lite mer internationellt, lite mer artisteri, lite mer rutin, helt enkelt lite bättre. LITE? Lite bättre än daniel lindström. Gå och göm dig, nu tvivlar jag inte en sekund på att du skäms över ditt pris från din b-gala.

var det idol juryn som delade ut noprdic awards eller?
Eller kollar inte mtv-tittarna som röstade i mtv awards på idol?
Jag vet verkligen inte.


---

klippt och klistrat från denna sida.
"... och veckans undvik
Daniel Lindström
  • Till er som röstade på Daniel i Nordic Music Awards: Något blev helt fel. Det är möte vid ritbordet om cirka 10 minuter.
    "
  • Hallå, gå då. Hej då. Bums till ritbordet idoljuryn.


    vimsig värld

    hej för fan.
    jag är inte lika arg som igår. (spy på tanten som hade pälsar i massor i sin lägenhet och brittan och tjocka designers.)
    jag har fått kort från danmark på miljontals pumpor samt ett citat på en låt om en myra som gick ut och samlade barr efter att han druckit sin choklad, och sen har jag också fått en inbjudan till en artonårsfest i helgen. allt på mejlen. mejlen är mycket bättre än bloggen, ibland. vet ni vad. jag blir överlycklig för ett endaste litet ord i kommentarfunktionen som finns underst i varje inlägg.
    men nu ska jag inse här för mig själv i min ensamhet att jag är alldeles för världslig för att ha rätt till kommentarer. världslig och lika unik som alla andra.
    men jag har ändå kommit på några skitbrfa idéer idag, inspirerade av Linda, en fd utbytesstudent här i heidelberg som pratade svenska med mig när jag grinade på bussen från flygplatsen till mitt nya hem här för ett år. Hon va 27 och hade rest en massor, samtidigt som hon studerade på distans. bland annat i syd amerika och usa's västkust.
    just nu är det 3796 900 användare online på skype, men ingen på min kontaktlista är tillgänglig. So sad.

    själv ska jag ut och handla julklappar och kanske gå på bio. det är ju inte varje dag man fyller år eller så. Nej och jag fyller inte år idag heller. men man kan ju alltid fira gustaf adolfs dagen lite i förtid, alltid finns det nått.

    upprörd och trött.

    läste på en annan blogg att han ville att pepparspray skulle vara lagligt. jaha. här i tyskland får jag alltid med mig pepparspray om jag ska ut på kvällen.
    när jag blir frisk och ska bort till neuenheimer feld om kvällarna så ska jag absolut ha det med mig. dels så skrer det rån och våldtäkter där på alla de små cykelstigarna och sen finns det ju tigrar i skogen också.
    tanke 1. hjälper pepparspray mot tigrar?
    tanke 2. fy fan vad tigrarna måste frysa här i svinkalla tyskland, dom måste ju jämföra med sitt hemland indien eller vad det kan vara. nej just ja, de har nog inte fått vara där.

    neuenheimer feld = gäststudenska = sport = massor sport = skitbra = cykla i natten = mer sport = pepparspray


    kom att tänka på en annan grej också som får mig spyfärdig. var på en ny secon hand butik här. en tjock tant som hade den i sin våning, och jag har aldrig sett så många pälsar i hela mitt liv. jag gick omkring där och strök på de stackars djuren (jag har totalt svängt i frågan och päls. något vidrage finns inte. genom att bära päls visar man sitt ställningstagade i förhållande till djuren) jag frågade vad alla pälsarna var för djur och sen tyckte jag så hjärtskärtande synd om dem. pälsen var så mjuk och blänkande och fin och jag höll på att spy på tanten som hade allt det där i sin butik. jag sa att jag inte gillade pälsjackor och gick sen därifrån efter att ha fått lov att lyssna på hennes prat om att det var det bästa och att man inte blev sjuk. jag vela säga att det var skitsnack och att man kan lika gärna ha en vindtät täckjacka, typ skidjacka men jag gjorde det inte. jag ångrar mig nästan. tjocka tant. stackars de fina, fina, fina djuren. Rävarna och alla de andra fina, blanka, mjuka. och stackars tigrarna. jag vill sparya pepparspray på det där djävla zoo:et som är så kallhjärtade och tvingar tigrarna att vara utomhus fast det regnar och är kallt. vad fan tänker de med.

    brittan

    brittan

    En liten fråga bara. Tror brittan verkligen att det där är hennes egen kropp? Jag har sett andra bilder på lilla fröken jag.

    en annan sak. Varför är alla modeller långa och smala och snygga? kan inte designerna göra kläder som passar vanliga människor? egentligen är det ganska konstigt att man ska tycka att nej, jag kan inte ha de där kläderna för jag är för kort och inte tillräckligt smal. ganska dåliga designer som bara kan göra kläder som passar modeller. nu drar jag iiofs lite väl mycket förhastade slutsatser och så men skulle det inte vara intressantare och en större utmaning om modellerna vad normala och kläderna fortfarande skulle vara lika snygga? För som man säger, en skönhet klär i allt. Ingen utmaning alltså. Tråkigt att ni inte vill ge er själva en utmaning och skaffa oss en bättre värld. 


    ...

    Micke Zatrixo SIRap | amf1 - 325 Rapp säger:

    bara man lär av sina misstag så =)

    M säger:

    angående det där innan... det finns som två viljor inom mig. en som bara vill ta det lugnt, skaffa sig ett lagom betalt jobb och ha en sjyst lägenget och leva nånstanns lagom

    M säger:

    suktar efter trygghet lixom

    M säger:

    men sen finns det den där andra vilda, impulsiva dryga delen som kan hamna vart som helst

    M säger:

    jag känner mig scizofren



    va fan. tur att det finns shuffle på låtlistan. "Drive Dead slow". en av historens skönaste låtar. tack gud för shuffle. 

    varmt igen

    som straff lyssnar jag numera på per gessle.

    you fucked it up

    jag hatar blogg.se. det är skit, att skriva här är skit. Fan fan fan fan fan fan fan fan. Aimee man - You fucked it up. Som fan.

    Vad är det jag håller på med. Svära offentligt, men maja då. Så du gör. Det ser ju alldeles förskräckligt ut.

    dagens lista

    1. igår gick min klocka sönder. jag planerar att skriva upp en klocka på önskelistan.
    2. igår var jag ute med desiree och en killkompis till henne. det var bland det tråkigaste jag varit med om men jag kände att skit samma. jag tror att det enda jag sa på hela kvällen var: "du liknar min kompis, spelar du gitarr också?" han blev förvånad och sa att ja det gjorde han. ja, gitarrspelande pojkar brukar se ut ungefär så, som han. Dom var verkligen tråkiga. Okej, det hade säkert varit roligare om jag förstått vad de sa och själv kunnat prata bättre tyska, men ändå. Så här; det känns inte som att det gör något om jag har tråkigt i såna som deras sällskap. (dessutom så kan man tänka att det här djävla landet och deras förflutna kan gott ha. jag behöver inte sitta i deras gamla källare och ha tråkigt. .. jag hade faktiskt inte tråkigt igårkväll)
    3. Jag drack whiskey igår. ja inte men de där två tråkmånsarna, utan med mig själv, i min ensamhet. tjosan, så kul var jag igår.
    4. jag ska alldeles strax gå ut och handla lite grejer. det går förbannat segt. Men maja då.



    Schmetterling

    jag pratade med Anette höromdagen. Hon är syster till Michael, men gift med en svensk man och bosatt i Stockholm. (samma gata som min mormor och morfar, säg vilket sammanträffande.) hon har bott i sverige i 13 år och pratar bra svenska. hon börjar glömma bort tyska ord genom sitt liv i sverige. hon vet inte längre hur man pratat tyska som en tysk. hon sa att det var så hemskt, hon har inget språk helt och hållet. Svenska kommer kanske aldrig riktigt att bli det, och tyskan försvinner lite lite.

    Jag har själv tänkt på det där under de gånger jag blivit frustrerad för att jag inte kan uttrycka mig på tyska. Jag är otroligt tacksam för att jag har ett språk, att jag kan prata svenska. jag kan vara glad på svenska, förbannad, arg, ledsen, uppriktig, jag kan ljuga för dig och jag kan glädjas med dig - på svenska. inget av det där kan jag på tyska.

    till en början kunde jag mest säga ja och nej och fråga om och säga enkla saker. Det var inte i närheten av en disskussion och jag fick ofta ta till engelska ord.
    Vad gör man om ett barn gråter då? allt jag kunde säga lät så klumpigt och fult och jag skulle inte ha blivit tröstad av mig själv. Tungan snubblar så mycket när man inte alls vet vad man ska säga för man kan inte språket.
    jag har lärt mig så pass att jag kan diskutera bättre, jag kan säga vad jag vill och jag kan berätta om saker på tyska. Det som börjar komma nu är att uttrycka känslor på detta språket. Det ser jag som det svåraste, att visa känslor, att jag är hemskt ledsen för att jag hade sönder tallriken, att det är synd om barnet, att jag är otroligt tacksam eller väldigt glad. Jag kan naturligtvis uttrycka detta på något vis, men det känns absolut inte äkta och riktigt så de verkligen förstår. Men även det börjar komma, süsse.

    hmm

    dagens arbete bestod av att stryka nio skjortor samt hänga upp en maskin tvätt. efter jag gjort det (vilket jag gjort) så är jag alltså rättså ledig. jag ska nog gå ut idag.

    medans jag strök och grejade med tvätten funderade jag på min bror i vancouver och att han åkte det. jag undrar om det var lite banbrytandde i våran familj. han gick och laddade på det där nästan i ett år innan han åkte. på juldagen åkte vi förbi hans lägenhet i uppsala för att kolla om det hade kommit brev med besked att han fick åka, för det skulle komma i jultrakterna. det hade inte kommit och därför ringde han. de lät ganska negativa och vi ställde alla in oss på att han inte blivit anttagen till utbytesåret. det kom därefter som en överrasking att han skulle få åka. Jag hängde inte riktigt med.
    på detta och efter hans uppladdning fick jag ett jobb i tyskland. i mitten av augsuti blev det klart, och tre veckor senare var jag på väg. Det är skillnad mot ett års uppladdning det, men jag tror att hans uppladdning fick mig och hela min familj att inse att man kan åka utomlands ett år. Lite inspiratiion? Nu är det inte bara hans som åker i år. Sophia är i Nottingham, hennes pojkvän, tillika lasses vän, Jonas är i italien och Sofie från forsmark bor i Spanien för ett år. Vi har åkt vi, allihopa. Jonas skrev till mig förut att det verkade vara trednigt att åka utomlands.
    Ja, tack för puschen. Det hade varit mycket svårare för mig att åka med tre veckors varsel för att bo ett år i tyskland utan er som förebilder.

    Jag hoppas också att detta kan ge inspiration att rycka upp sina gamla rötter och segla vidare. Det är väldigt skönt tycker jag och flera hundra mil ger perspektiv på sverige och vardagen där.

    "men jag ser på din ängsliga hållning, din jagade blick att det känns
    att det är långt hem "

    göy

    jag skulle vilja skriva något djävligt bra. vote me for president sissådär.

    åså var det mannen som vart i helvetet och vänt, ja jag tror att en del av honom blev kvar där. fasen vilken copycat jag är, men vote lars winnerbäck for president istället. lilla söta rara värld, ge oss frid och fröjd. få människor att sluta med förintelse, vad är det värt? vad har du för rätt att ta ett gevär i din hand? vad har du för rätt att ta din grannes liv för att han är jude, va va va? judarna härifrån skickades till Grus, i södra frankrike. Barnen fick gå i skolan och fick ett bröd till mat varje dag. Det läste jag mig till igår på Baletten i pauserna.

    på balettdel 1 hade de svarta kostymer och svarta klänningar. det slutade med att alla hade turkosa hotpants.

    på baöettdel två hade de spetsklänningar och något som var ett mellanting mellan pyjamas och kinakläder.

    på balettdel tre hade de någotm som var vitt och var ett mellanting mnellan stålmannen och änglar.

    det var göy.

    grattis

    ¨"jag är hos dig igen, som du nog förstått."
    Som du kanske har förstått så är jag ett fan av winnerbäck. och av goda vänner. ni är så smarta mina vänner. jag har inte träffat några ens i närheten av er här i tyskland. det känns lite tungt men samtidigt så blir jag glad för er, och för eran skull. ni är lixom smartare än hela tyskland. Grattis.

    hej

    bla bla bla maja maja maja.

    vad har jag gjort

    hmm. dubbelhum. ett sådant där djupt hum, vad har jag ju gjort. druckit cocktails och gått på stan fast jag är förkyld, det hsr jag gjort. köpt ett gästkort för sportinstitutiet har jag också gjort. missat malin på skype, diksuterat balett med min bror och snubblat påmtråden., lyssnat på pj's kusiners band, tagit en promenad och skrivit mejl som jag skickat till massa personer. OJ:

    lasse på halloween

    lasse på halloween
    Jag skulle vilja presentera min storebror, längst till vänster, brukar vanligtvis inte vara klädd i rosa. Han vistas för ett år i Vancouver. Här tillsammans med Marit (mitten) och Markus, längst till höger. Tillsammans hade de en trevlig kväll, då de firade halloween. Man kunde senare på kvällen se min bror med grön handväska och skidjacka över. För övrig information se larsnordstrom.blogg.se


    Den artonde sången

    "Du tittar snett på poesi, men om jag spelar min melodi så går de tankarna förbi."
    "Du kan väl sjunga den där som går såhär rarajrara för den är så bra"

    Lars Winnerbäck sjunger den 18:e balladen. efter det kommer aerosmith med "I donät wanna miss a thing". det funkar. jag ska på ballett ikväll, det ska bli riktigt häftigt. igårkväll var jag i heilige geist kirche på en gudstjänst för alla helgona. Den kyrkan är så fin, så stor och akustiken är otroligt. Anne och Michael spelade Bach och tyskarna sjöng psalmer och jag satt bara där. Det är så stort, det tar mig så hårt och ordentligt och jag kan slappna av. Jag blir så tagen, det är så bra, det är så rofyllt och jag öppnar mig för mig själv. Det går bra att tänka för tankarna kommer av sig själv. Jag hinner hantera mycket under en sådan konsert. Och ikväll ska jag på Ballet på Teatern. Inte opera, balett, wagner, bash och nån mer känd kompositör. När man ska till teatern måste man ha snygga kläder, dvs högklackat, kavaj och sidenattiraljer och är det riktigt kallt så ska jag nog ta min nya kappa. Det ska bli bra. Jag har lite att deala med.

    Det är sant att det är hårt ibland, kärvt ibland, det är djävligt svårt ibland men när det väl blir bra är jag så lycklig jag kan va.




    jag ska sjunga mina sånger tills gitarren går i kras.

    green day och student

    Green day - walking alone. Jag lyssnade på den för nått tag sen och blev lite förvånad över soundet. Det låter mjukare och rundare.

    "Sometimes I feel like I'm walking alone."

    Jahapp. Dom har munspel i låten. Det känns... otippat.

    Annars så är green day bra när det kommer till låtar som "basket case", "time of your life" och så. Jonas och jakob spelade time of your life på studenten 2004. så där,
    "I hope you hade the time of your life"

    jag har tänkt på det där, och täkt igen. Hum. Forsmark, närmare hatkärlek kan man inte komma. Time of my life, nepp det hoppas jag inte, men låten passar ändå. Dock, jag ångrar inte att jag gick kvar på forsmark. När tvekade jag? aldrig första hösten, som många gör, men på våren i tvåan. Hu, hade nån sagt ja du får, då hade jag bytt skola, igen. Jag ringde till mamma och sa att jag nog ville prova att gå på IB i karlstad istället, och mamma sa att det inte var bra att byta gymnasieskola för tredje gången eller vad det blir. egentligen hade det inte med forsmark att göra att jag ville byta. jag var bara så nere, så borta, jag ville ha nått nytt. Sen tog jag fel nya och sen var jag förlorad och till slut så fick jag en jättebra vår nu i våras.
    på studenten 2005 spelades "När alla vännerna gått hem" av jonas och vigge. då grät massor.

    jag grät inte förens vi stod inne i trädgårdssalongen och petter skrev i min studentmössa. det gick inte in i mitt huvud. nu ligger studentmössan i min garderob där hemma, allt det andra har jag i mitt hjärta.

    och hjärta rimar på smärta, vet ni det?

    Come with me, we can take a long way home

    "Come with me, we can take a long way home"
    Norah Jones, ja ibland får hon till det. "The long way home", nått som låter som country, men den var ganska söt, eller vad man kan säga. Det var nån jag ville säga att den var söt, ja nu kom jag på. En tjej som sjunger, jag tycker att hennes röst är söt, men jag tror att det är fel att säga så. Det låter som en kommentar till en femåring eller nått.

    Hennes röst var sensuell och flyktig. Bra maja, det var låter bättre.

    btw, precis så där är det ju ibland. "Nej, jag vill inte gå hem. Nej, jag vill inte att vi ska ta bussen. Jag vill att vi två ska gå tillsammans hem, jag vill prata med dig, jag vill prata med dig och bara dig."
    Man får inte alltid gensvar. Jag kan känna mig som en riktigt dunderbitch.
    "Antingen stannar du med mig här, eller så går jag hem."
    "Men du, kan vi inte gå in, bara en timme"
    "Nej, jag vill inte. Jag tänker gå och sätta mig i parken, med eller utan dig. Bestäm själv."

    vilken bra exempel på hur dryg jag kan vara. Det ligger dock en god tanke bakom, någit i stil med att, hej, jag tycker du är jätteintressant, kan du inte komma och prata med mig.

    Come with me, we can take a long way home.




    rock'n'roll

    "Drive dead slow"
    "Are you happy now"

    I always admire girls who really rock. The basist in Sahara Hotnights is amazing, with a white electric guitar.


    Volleybollfesten. Det känns konstigt att säga:
    "Nej, jag ska inte dit, jag bor utomlands, det låter roligt, men jag kan inte flyga hem för en helg."

    Hej och då. Verkar som att många ska dit. ha det så roligt, bråka inte, och bli inte för fulla. Låt bästa lag vinna (öh) och skräpa inte ner och bråka inte med bebbo och kasta in ketshup eller tårtor och sno inte bestick eller ha sönder soffor. Bara bra grejer, gör bara bra grejer. (troligt.)
    forsmark är inte speciellt rock'n'roll.


    Pic

    fgh
    Hey, this is my job. Doesn't the kids look really nice.


    nonsens och filosofi

    Jag läste häromdagen en intressant text. Där stod mycket och bland annat stod det att saker är döda om du inte använder dem. Saker du använder och tycker om avger positiv energi och vice versa med oanvända grejer.

    Det är nog därför jag känner mig trygg genom att sätta på mig "none of my groupis wanted to dance" t-shirten, eller "grådakvarnar&skit" badgen. Sådana småsaker. De betyder något för mig, de samlar värde och laddar positiv energi. Bortom det finns det massor med saker som jag lämnat och som inte har samma värde för mig.

    Det är sådana smågrejer. Jag har aldrig älskat några kläder som mina dieseljeans och min svarta hood. Konstigt då, nej inte alls, de var de kläder jag använde mest av allt förra hösten. De är ett med Lene Marlin, Dido och mig och det var väldigt svart. I utkanten av det där lyssnade jag väldigt mycket på elin sigvardssons första skiva samt på "elegi" av lars winnerbäck. Dock ganska omedvetet och jag blir alltid förvånad när jag upptäcker vad jag relaterar de låtarna med.


    "I'm sorry, it's just too late
    To get it all back, get back what we had
    I'm sorry, it's just not right
    We both know it wasn't meant to be like
    This at all

    Do you wanna know, how I feel about you
    Do you wanna know,
    Do you wanna know, if I'm able to forget
    There are times, I wish we'd never met"


    Go get it

    Innan jag går och lägger mig nu ska jag försöka uttrycka litegrann. Satt och tänkte på lite gamla klasskompisar från högstadiet och hur det var då och vad som var normalt.
    "Man ska leva livet när man är ung."
    Ja, klart man ska men frågan är om "livet" är vad man vill göra på högstadiet, dvs de som resonerade så här skolkade, rökte osv. Lycka till med livet, dudes.
    Vem leker bäst?

    Där uttryckte jag mig lite. Jag menar egentligen att klart man ska leva livet, och vem är jag att säga vad ditt liv är. Vem är jag att säga vad mitt liv är.

    High on a feeling, dear.

    'Man kan nog börja med att plocka bort de delar man vet att man inte vill ha. Det är svårare att veta vad det är man vill. Dock börjar jag bli ganska säker på vad som inte känns så viktigt för mig, och det kan vara en början - för mig.



    det var en gång...

    ju

    times flyes. det här var 1674, i maj. Eller så var det det. Det gör inget om man ljuger lite. Det kan ha varit 3 juni 2005 men det vet man inte.


    RSS 2.0