dåligt

Idag hände så hemska saker. Min dator dog och jag trodde allt var förlorat. Hemtentan, gamla bilderna, allt jag någonsin skrivit, alla brev, dikter, berättelser, arbeten, sammanfattningar, allt.

Mirakellikt fick jag bra telefonsamtal från gammal genial gymnasiekompis. Kom på bra idé att överföra vad som räddas kunde till externa hårddisken och sen installera Ubuntu. Nu är jag en av dom som aldrig kommer gå tillbaka till windows igen. Bara så ni vet. Att fippla med terminalen i linux är bättre.

Söndag kväll

Knasigt sen natt igen. Gömmer mig på mitt rum för att undvika att behöva gå ut med soporna. Har gjort andra nödvändiga saker såsom att betala alldeles för höga räkningar istället. Vi såg Bottle Rocket ikväll. Jag försökte ta itu med att plugga hela dagen. Det blev löptur istället. Vi misslyckades med att följa ett elljusspår med sprang hur som helst tre varv i Stabbyskogen. Sen snubblade jag i köket, käkade pizza, lagade tysk potatiskaka och läste lite om chimpansernas släkttänkande. Femte löpturen nu. Imorgon blir det simning. Sen blir det Valborg.

Fin dag idag!
Puss!


Nu ska jag slänga sopor och sen sova. Härligt!

Dagens bästa

image149

Hur glad blir man inte när man detta är det första man ser? Det ser så sjukt somrigt ut! Nu ska jag grädda våfflo till frukost, vara på Carolina Rediviva till 18.00, sen slå runt! Yes!

Fredag kväll

En hel dag. Nu ska vi gå. Ta en öl. Käka en chevreburgare. Det är fredag kväll. Nu kan vi inte jobba mer. Jag har skrivit sjukt mycket hemtenta. Tre frågor ska besvaras och jag har skrivit på alla. Ska in om 9 dagar. Och så kollar jag. En komma fem i radavstånd. Det saknas så sjukt mycket. Det är inte ens hälften. Fan, livet är hårt ibland.

Bra grejer idag:
  • Kollat MFS-länder. Det finns många jag vill ha. Iran, tex.
  • Bestämt mig för att svara på den fjärde frågan som har fri formulering. Hur islam som religion skapar könsstereotypa roller.
  • Funnit kurser såsom Political antropology och Antropology in international conflicts. Jag vill! I höst blir det religionsantropologi och politiskt och ekonomisk antropologi. Bland annat. Känns sjukt bra!

Hej då. Nu börjar natten. Upplands. Marängschwich. Physiq - det sista. Känns som bra fredagkväll. Imorgon blir det mer plugg. Yes!

PLUGGA för fan

Omgiven av fyra febrilt bläddrande personer. Det är hemtenta igen. Fredag-lördag-söndag. En fråga per dag. Två sidor per dag. Det borde gå.
Som sagt, imponerande och inspirerande sällskap som har stenkoll på allt. Man blir som man umgås, hoppas jag.
Men det tar emot en smula att vara på biblioteket kl 09.00 när solen steker.

Nu ska jag också börja, läsa om hur släktskapsteorier har utvecklats. Yes!

Puss&hej

Fyrisriver, Love you

Vi sprang korta sträckan. Nu var det fjärde gången. Känns helt absurt otroligt att det händer mig... Känns bra.

En annan sak som kändes bra var erkännandet i DN om att filmatiseringen av Ett öga rött blev misslyckad. Fattar inte hur Khemiri kunde godkänna sättet det gjordes på. Har sagts förut, och kan sägas igen; ljudboken är magisk.

ps. Såg också Flyga drake idag. Den fick mig att skratta och gråta. Det brukar inga filmer få, känns det som. Otroligt vacker samtidigt som den var grymmast. Direkt när jag kom hem fick jag slå upp Afganistan på Ne.se. Måste veta mer.

Dagens bästa grejer

image146
image147
image148

Usikten, våren, parken
Min symaskin
Datorn på min säng


Powerbäbisar

Dagens DN - käka mer frukost och det är troligare att du föder en son. Senare i artikeln visas det att det inte handlar om hokus pokus utan istället att killar helt enkelt kräver mer näring och energi, i goda tider blir de fler. Tjejer däremot klarar sig alltid, de är mer livskraftiga, envisa och ihärdiga. Det verkar vara urgamla mekanismer som spelar oss spratt.
Samma urgamla smutskastning och fördomar är det som spelar ut kvinnor resten av livet. Myter om matriarkatet som något livsfarligt hånar kvinnlig självständighet. Myten om den kvinnliga modern och uppfostraren spelar ut mannen. Vore det så konstigt med ett jämställt föräldraskap? I dagens samhälle är ingen bättre lämpad än någon annan för saker. Fysisk styrka förutsätts inte. Psyke däremot. Och då är vi tillbaka på steg ett. Fördomar, ställningstagande och förväntingar på personer.

Singel

Jag kan inte min winnerbäck längre. För nån dag sen tänkte jag att jag lyssnade på Dans med svåra steg. Det var fel. Det där med kär i kärleken och så är på Solen i ögonen. Ja. Vad kan jag säga? Livet går vidare.

Igår i badhuset var det nästan tomt. Livet förändrades på en sekund. Går långsamare. Stan är vackrare. Simmade i en ensam bassäng, hjärnan var tom, solen sken. Försökte tänka på nått problem jag hade, nån grej med skolan, någonting jag kunde försöka lösa genom harmoniska simtag. Gick inte. Tom hjärna. Men känslan av tunga armar, sol mot husvägg senare var väl värd. Ja. Jag försöker ta det chill. Det här med att träna känns som en nyupptäckt drog. Nu är det nästan en vana. Springa vid Uppsala högar. Simma på centralbadet. Morgonpromenader. Så himla seriöst.  Vanor? Känns bra.

ps. Och jag fick grymmaste beskedet. Kickade stenhårt. Bra skriven kulturantrotenta nyligen. JA! (Jag ser detta som ett tecken på att jag inte behöver ha dåligt samvete för att jag är en extremt lat tyskastudent.)

Dagens frukost

image144

Klockan är nio, strömavbrott hos så vi tog take away från Ovandahls.

Dagens sommarkänsla

image141
image142
image143

Uppsalas sötaste utemöbler?
Blå balkansippor i Universitetsbacken.
Vi tog en folköl i solen.



Kanske hon förlåter om hon fick veta om hans brev som ligger kvar på posten

Ps. Jag har en hög med brev som aldrig postades, de skulle till Linköping. Det suger ju. Jag är kanske dålig på det där. Ja, om att visa lite ödmjukhet och vänlighet. Konstigt. Stort behov av att visa mig tuff. Blir ju väldigt fånig. Sån är jag. Jag skulle bara vilja säga att jag är glad för din skull. Och jag skulle bara vilja att du var glad för min.

Nostalgi som är passé

När jag var i Linköping glömde jag bort att det var Lars Winnerbäcks hemstad. Kanske hade det varit lite lättare att fatta våghalsiga beslut med det i bakhuvudet. Men det känns så passé. Lasse sitter i nån flådig lägenhet i Stockholm. Jag är så inte hjärtekrossad. Linköping är dött. Fattar inte den staden! När jag nu lyssnar på Dans med svåra steg känns det som en ny tid. Punkt slut. Och sedan länge punkt slut. Den där himla frasen ...jag tror att jag är mera kär i kärleken i sig än i dig... har jag fått lov att ta fasta på tusen och en gånger. Har du hamnat fel, blivit lurad, dumpad, för hårt behandlad av livet, vad som helst, ja den passar bra då. Är den stenkall februari, tar det bara aldrig slut, ja. Keep going strong.

Nej, jag lyssnar hellre på familjen - det snurrar i min skalle medan jag fållar upp min nya klänning. I mitt huvud rör det sig andra tankar om hur denna vecka kommer te sig. Glasnost, hemtenta, Indiana Jones, Centralbadet, Uppsala högar, Speedmarket Avenue, Kroki, hemmamiddagar. Pretty much mitt liv just nu. Just det!

Puss&hej
Ha en underbar dag!



ps. vi tog en morgonpromenad vid åtta. Gjorde kaffe och hallonsmoothie. Käkade frukost på balkongen i solen. Vi har morgonsol där till runt tio-tiden. Det är lycka.

Trejde gången

image139




ps. God natt och så vidare. Idag hände något banbrytande i min löparkarriär. Vi sprang tredje respektive sjunde rundan, och helt plötsligt så gick det bara så himla mycket fortare än vad det tidigare gjort. Det snackas om att man måste bryta igenom någon slags barriär, klarar man det är man fast, övertygad, lättfotad, oövervinnlig. Tänk om det hände idag? Dessutom är Uppsala högar ett fint område, det känns som att man lämnat trista Uppland. Äntligen kullar och skog, dessutom hagar. Ganska romantiskt? Men ja. Det är sent, som vanligt. Äntligen sågs Die fetten Jahren sind vorbei. Förtjäna eventuellt en större recension. Dessutom Big love. Dubbat till spanska. Ingen hit, vet ej vad det beror på.
Öppna ögonen.

Gårdagens "på väg in mot stan"

image137
image138

Skön graffiti och vi är även på väg mot skön klubb. Var en sjukt bra Autobahnkväll som slutade i solstol. Även den där första parmiddagen klarades av ganska galant.

Söndag natt

Raksträckan längs med kyrkogården, en kille vinglar fram en smula. Går plötsligt ute på vägen där bara bilarna kör. När han kommer närmare förstår jag att det är en kompis till mig från gymnasiet.
Kram.

- Jag är trött på sprithetsen, på att vakna och må dåligt.
- Jag med.
- Det är en bubbla.
- Verkligen.
- Det är svårt att bryta upp.
- Som fan.


Han flyttar utomlands och jobbar snart, sa han. Jag söker nya kurser till hösten.
Sen frågade jag varför han gått på vägen.
- Jag ville göra revolt mot samhället.

Det kändes lättare att gå hem.

onödigt

ps. jag har tänkt på en sak. Huden ser genomskinlig ut den här tiden om året. Tar sakta men säkert tillbaka att det är vackert med vit hud. Det ser nämligen extremt sjukligt ut.

Täglich rede ich mit meine Leben

( Jag kategoriserar gamla inlägg. Det är över tusen stycken. Det kommer därför att vara min nya hobby, länge-länge. )

Annars lyssnar jag på Soundso, Wir sind Helden är ett måste om man förstår tyska. Kan också rekomenderas till de som vill introduceras i tysk musik. Helden är ett av de bättre inslagen. Dessutom etta på topplistan under förra veckans lektion i tyska snacktekniken. Vi hade tema modern musik. Ful och rolig video är annars denna: Tanz der Moleküle. Tydligen populär. Finns remix.


image135

image136

Vintage feelings

Ska på en av mina första pargrejer någonsin ikväll. Tror det är första faktiskt. Med pojkväns storasyster + pojkvän. Det blir nog väldigt trevligt.

ps. Annars hade jag + två fina vänner + tre små vilsna pojkvänner parmiddag en gång. Vi var 18 år och åt pizza, kollade på en film om en uppfinning som som gjorde hundbajs till luft. Dålig film. Blev aldrig en andra dejt för oss. Kan vara för att de killarna sedan länge är borta från våra liv. Någon gång skulle jag i och för sig kunna tänka mig en ny trippeldejt. Vore mer spännande. Bara utan dålig film. Och utan dåliga killarna. (Tar mig friheten.)

Aldrig ensam - aldrig ensam

En sak som upptagit min hjärna de senaste dagarna är att det är så hårt att ha livet som en tävling.
En annan sak var igår, i kyrkan, och det kändes så fint att allt jag hade på mig var del av någon annan också. Så gott som. Skor från mamma, min låne-Ipod, hörlurar från Helsinki, silkesleggings från min värdmamma i Tyskland, en del second hand, en väska från en faster (men inte min faster), vad jag kanske vill komma till är att det inte kändes ensamt och svårt. Och det var ändå fint att se alla människor som jag tycker om och bryr mig om där.

ps. gillar er.

Gårdagens finaste grejer!

image132
image133
image134


Selma Lagerlöf posar på lyktstople. "Ps. En bland många kvinnor"
Årets första maskros trotsade stadsbetong, skönt att något är som det ska.
Finast av allt var de tre Balkansipporna på vår cykelparkering.


Fredagen den 14 april

image129
image130
image131

Min syrra bor i ett väldigt rosa rum nått kvarter från Götgatan. Det rosa är väldigt ofrivilligt. Men vad gör man ändå inte för ett litet hem?

Pretty princess

Jag ligger på min syrras golv ganska nära götgatan, en luftmadrass och grönt the. Det är skönt trots att jag har migränliknande huvudvärk på grund av gråt. Slutsats: hemskt konstig dag som slutar på ett bra sätt. Min familj!

För någon dag sen

image126
image127
image128

En vårig dag i förrgår.  Vita ben på utemöbler, min skola med åskmoln, scilla i gräs. Promenad med min Ipod till låns.



Torsdag förmiddag

Dricker kaffe och får ingenting som handlar om beduiner gjort. Seminarie kl. 12:15. Har en stor förkärlek för bloggar som handlar om second hand. Nu har jag hittat en till. Man måste ju prioritera.

Blir mer sugen på att ha en klänning på mig. Än typ något annat. Men jag ska åka till Stockholm. Det blir också bra. Ska till och med på konsert. Kör i riddarhuset. Och teater imorgon. Tjuven på Uppsala stadsteater. Och muminutställning. Och äta bästa indiska maten i Uppsala. Och gå på second hand. Och det känns som semster.
Semester är när man kan göra precis det man vill.

Puss&hej.
Ha en underbar dag!

ps. nu ska jag skriva dit två rader på min inlämningsuppgift som jag skrev klart vid tvåtiden i natt. Ska byta om. Ska gå och skriva ut den på ekonomikum. Ska läsa mer i den braiga kursboken. Ska fixa veckans seminarie ganska galant också. Hoppas det går vägen, att jag typ inte snubblar innan jag når fram.

ps2. Kristina Axén-Ohlin avgår idag. För att hon inte orkar mer. Glöm inte att det inte bara är kvinnor som tappar orken. Det blir fel om man ser det som avgörande att hon var kvinna. Män vill också ha ett liv. Borde vilja i alla fall.

ps3. Jag ska ge bort en present idag. JA!

ps4. Jag kommer gå på minnesstunden idag och mina ögon kommer inte vara röda av klor. Fan, livet är så grymt.

Shirley Temple

Igår när jag drack drinkar tänkte jag på Rooneys låt om en tjej i en bar och misslyckade telefonnummersutveckslingar. Jag kunde inte höra att de sjöng att hon drack Shirley Temple. Men det gjorde hon.

Halvdöd

Opraktisk onsdagskvällsvana att inte ha gjort inlämningsuppgiften till torsdagsseminariet. Men att simma på Centralbadet är så sjukt mycket trevligare. Även att kolla på Familyguy, äta lunch/frukost är trevligt. Men det är en väldigt intressant bok om beduiner i Egypten. Relationen arab - egyptier, kvinnors roll, globaliseringens påverkan, seder och traditioner, allt skrivet av en mycket begåvad kvinna. Jag vill läsa hennes bok "Remaking women: Feminism and modernity in the Middle east". Verkar sjukt intressant!

ps. I förrgår var förra joggingrundan. 1,5 timme bort till rödbospåret och Uppsala gamla högar. Vackert var det, men det råkade spöregna i kombination med hagel exakt hela tiden. Vi var så sjukt grymma som kom hem, benen var nästan för stumma för att kunna böjas.

ps2. Jag är halvdöd. Ska plugga. Vill fortsätta att leva glammigt och simma på Uppsalas mysigaste bad + äta på Hjortron. Blåbärsdrinkar (alkoholfri så klart...) + soppa på rostad paprika + mangoldrullader med svartrötter i dijonsenap + chokladpralin + fyra meter högt i tak.

Första löpturen på säkert över två år

En intressant sak är att vi sprang längs med fyrisån idag. När kommer det hända nästa gång? Det var hur som helst väldigt härligt, springa längs med fyrisån, vända, hem igenom svartbäcken och avsluta i Vasaparken. Nu är jag så sjukt nöjd och stolt över att jag klarade det, jag kanske kommer tycka att det är nog för ett tag. Mer på tisdag är det dock sagt.

Fyrisriver, here I come.

ordgloben

image125

"Jag är lite feministisk av mig, här finns bara litteratur skriven av kvinnor. Männen finns i källaren." Detta var typ det första ägaren av Ordgloben sa till mig. Först kändes det som väldigt omständigt att cykla till Norby men efteråt var det lätt värt. Som att komma till en jättebra secondhandbutik med personlig hjälp. Fast med litteratur av kvinnor.

Böcker

Oerhört underhållande inlägg om vad som går hem i manlig bokhylla!

Själv skulle jag kunna tänka mig mer tid för böcker, fullare bokhyllor. Det ska vara ett vardagsrum med tid och plats. Med tavlor och utan TV. Musik och fotöljer. Mina elva rader staplade på varandra är ömkliga. Men värre är där det står fem pocketböcker lutade mot varandra. Hur kommer det sig att inte alls älskar böcker? Själv funderar jag på vilken jag ska börja läsa nu. Eller fortsätta med kanske man ska säga.

Puss&hej

Dagens köksgolv

image124

HMMM.
Detta köksgolv i mosaik är gjort av en konstnär som numera bor i USA med sin man. Istället bor min finaste Helsinki där. Det är stört fin lägenhet, men att hon bor där och inte i Uppsala är något annat som är stört. Men allting lör väl ska ordna sig i framtiden.



ps. "jag saknar inte mycket, men jag saknar illusionen om att allting kommer att ordna sig.





Onsdag 10 april

image121
image122
image123

Loesje, ett bibliotek och en iransk komiker.
Idag är jag nog ganska tyst.
Ska baka bröd och Makalösa.
Så, håll käften då.

Dagens 3 x USA


Tidningen fokus skriver om militärbasen i Fayetteville där snart 10 % av de amerikanska soldaterna är stationerade. Där alla vill bli soldater.


"Satsningarna har varit framgångsrika. Både 2006 och 2007 nådde alla militärens grenar sina rekryteringsmål. I en av arméns egna undersökningar får de nyrekryterade uppge vad som motiverade dem att ta värvning: pengar till college, färdigheter, lön och förmåner, att tjäna sitt land, äventyr och resor. Sedan 2002 är >>att tjäna sitt land<<
den vanligaste anledningen."

...

"Till sist bestämde han sig för att bli militärpolis, vilket hans föräldrar kunde acceptera. En av hans bästa kompisar blev dock ursinnig över hans beslut. Hon har redan förlorat fem vänner i Irak." - Mike, 19 år, med mamma, pappa och sju fardröder inom militären.


image120

"Lunch på Douglas Byrd School i Fayetteville. I Usa är det lag på att skolorna måste släppa in rekryterarna. Många av Sergent Michael Dumlaos värvingar börjar som ett samtal under lunchrasten."

Dagens tröjillustration

image119

Två coola katter på en soft tröja som jag köpte idag. Trots att jag ligger på minimum kunde jag inte låta bli. Det är ju världens snyggaste katter. Den ena katten ser lite ledsen ut, men har ändå grymma smaragdögon. Hoppas vi överlever morgondagen.

miss you.

(Skickar en extremt stor tanke till vänner från förr som finns i mitt hjärta. En tänkarnatt igen. Come on, darling. Varför lyckas jag glida bort, försvinna, vara en stört dålig människa som har för mycket stolthet? Bara en varning och ett erkännande om något som gör mitt inre en smula katastrofiskt och mig själv väldigt ledsen.)


Sehr schön sind die Wälde.
Morgens wie immer, und lieber mit dir.
Warum denkst du
So oft an mir.
Warum schenkst du
Mir keine Frieden.
Wälde, Markplätze ohne Städter.
Los mit die Pläne.
Los mit dir.
Los mit mir.


Tusen skatter på en och samma gång

Kan inte låta bli att känna mig sjukt taggad med min långa natt framför mig, mina eko-aprikoser (go Ica!) och en intressant bok med 20 sidor kvar. Carolinas tidskriftsrum för mig imorgon dessutom.

Eller så inte. Vi får se! Låta saker sjunka in. Kolla hur mycket man orkar. Snacka. Känna efter.

Idag simmade jag och min högstadiekompos på Centralbadet. Förhoppningsvis nästa vecka också. Det är ett sjukt mysigt bad med fint omklädningsrum och både ångbastu och Sauna. Av någon anledning så kan jag alltid simma oavsett hur dålig min kondition är annars. Det kan bero på 1.att jag älskar att simma. 2. Att jag är fiskens stjärntecken. 3. Att jag helt enkelt har en grym grundkondition. 4. Att det är det enda som är roligt att träna. 5. Av alla andra träningssorter får jag ont i knäna.
Hur som helst har jag ingen aning om varför jag orkar simma, och heller ingen aning om hur det ska gå när jag ska simma Vansbrosimmet (det långa). Kanske kommer bli askallt. Kommer kanske drunkna. Kanske kommer det att bli alldeles, alldeles underbart?
Att vi dessutom åt potatis - och kikärtssoppa med pecarinoost + hallon med kladdkaka gör det hela mycket bättre. Mer sånt i mitt liv! Fler middagar!

Puss&hej, God natt.

grymmisch

Just nu är jag grym. Tycker jag. För jag gör grejer. Samtidigt som jag lyssnar på bästa konserten. Vivaldi. Yes. Som du vet så snöar det i Uppsala. Suger. Le Parks uteservering är ganska död faktiskt. Snart dör väl alla krokusar också. Nu ska jag fortsätta vara grym.

Puss&hej

Mona + Maria = sant?

Förlovning?
Jag är positiv.


Och jag fick tag på Montecore som sägs vara bättre än Ett öga rött. Den sistnämnda är ju genialisk. Hur ska det då sluta nu när jag har en ny Khemiriljudbok. Underbart, känns det som!

För sent för edelweiß

Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din. Totalt hjärndöd eftermiddag på grund av elavbrott vilket gjorde att jag lyckades värma min lunch först klockan 15.00 efter att ha väckts av hårt klingande påringning 07:45. Låtsas att jag är Kafka, nej Brecht och skriver sjukt långa meningar. Ta tålamod och kom.
Jag ska städa mitt golv, sy i knappar i min trenchcoat, sortera min hjärna, fortsätta läsa Wolfgang Borcherts Draußen vor der Tür, kolla på blåsten i träden, kanske baka kakor, komma på smarta idéer, kolla korrektur på artiklar, samla mig, ringa SLU, hitta distansjournalistkurs, göra upp en taktikplan, vara lite nostalgisk, sy en klänning, andas, kanske käka middag, göra hål på alla papper jag inte har någon ordning på, skrika ut ett desperat rop efter brödrecept med nötter och torkad frukt, plocka med knappar som passar till knapphål, ta det chill helt enkelt. Och som ni förstår så är jag fettaste grymmisch om jag gör hälften detta. Och ni som känner mig förstår att det där kanske middag blir med kursivt.

ps. visst måste det finnas fler ljudböcker av Jonas Hassan Khemiri? Känner att livet skulle vara enklare och man hade sällskap av en fettisch grymmisch känsla. Då skulle jag känna mig som en helgjuten guz. HAHA.

ps2. Draußen vor der Tür är någon slags sjuk fantasipjäs som kretsar kring en östfrontssoldat som kommer tillbaka till sin hemstad, blir dumpad av frugan, försöker dränka sig men blir dissad av Elbe, han är för grön för att drunkna i en flod. Scenen före det var Gud som diskuterade med den andre. Killen som skrev boken var 25 år och dog nån månad senare i feberdrömmar. En av Tysklands eftertkrigsskildrare. Ibland tänker jag att litteraturkursen är det bästa med tyskan.

I love NY

image117
image118

T-shirts som samtidigt skänker pengar till miljöarbete + de godaste Pringles jag någonsin ätit. Kunde man få bättre presenter från NY?

Måndagen den 7:e april - en inte så specielt vårig dag

image114
image115
image116


ps. klubb glasnost ikväll + att en person kommit hem!

Dagens pepitarutiga

image112

Jag sydde i nya knappar i denna dubbelknäppta jacka som en gång hittats i mitt äkta hem.

För sent för edelweiss

Kärlek är ett brev skickat tusen gånger är så sjukt härligt bitter och segsläpande.
För en lång lång tid kom in i mitt liv vid precis rätt tid och det kändes bara rätt med alla ord om jakttrofé och köra över folk.

Håkans nya skiva växer i mitt huvud och till och med jag, som klassificerat honom som passé och gammal, börja tycka att skivan är ganska genial. Han driver lite hit och dit, låter som nationalteatern samtidigt som han sjunger om dom och deras tid. Jag vet inte, kanske är det inte så dumt att bli vuxen, erfaren och låta livet gå vidare.

Jag var ganska kass på tyskan idag, sch-ljud är keine Tasse Te für mich, nej nej. Borde kolla upp läxan till imorgon och ta en macka. Har annars solnedgång utanför mitt fönster och en lugn eftermiddag. Som ni märker här på bloggen försöker jag bygga upp någonslags skenbild av att jag är en harmonisk person. Pang på rödbetan alltså.

Bloody music

Med en så kass kamera som jag ha går det inte riktigt att ge en trovärdig bild som skulle vara bättre än tusen ord men hur som helst. Du som känner igen Teri och Simones näsor i profil tror mig när jag säger att brudarna framför mig är Rubies och att Blood music var bra på att leverera! Att de kommer tillbaka som First Floor Power 10/5 gör faktiskt det hela ännu bättre. Nu tror jag att det kanske är dags att sluta skriva om denna konsert men som förhoppningsvis framgått var detta en bra klubb- och konserthelg i Uppsala, kanske den bästa på länge. Detta + generalgasken i torsdags och dåliga TIAC i fredags. (Men då spelade de åtminstone Det snurrar i min skalle i källaren med Dj konstig.)

På första bilden är det Sara Wilson på scen, på de tre resterande är det Carl-Jonas som är blood music.

image108
image109
image110
image111

Nya saker på min vägg

Feminismen är inte död i natt heller och en lite glad fågel har jag också.


image106
image107

you can wake up on my side - did you notice your mind is on fire?

En sån där natt igen. Kan och vill inte sova. Vill hellre sitta vid mitt gamla skrivbord (som tillhört min farfar) med en låda full med nålar framför mig. Sprättar hellre upp en felsydd sömm på pepitarutig klänning än sover. Skriver rent sidupplägg och planering, äter glass och kollar på fönsterrutsregnet. Någon slags musik, jag fick Vetiver av min kammarkörskompis. Jag har hunnit tänka att det är som något mellan the shins och Teitur, fast med fågelkvitter och med annat driv. Det är perfekt "jag tänker inte sova" musik.

Hon fick lite Rubies, blood music, Familjen, Khonnor och säkert! av mig. Också bra saker att ha om natten.

ps. Kanske mest sympatiskt med Rubies sverigesläppta singel I feel electric var när de berättade att den handlade om de där gånger som inget funkar, allting skiter sig men du ändå "can feel the magic in life, the beauty in life, when you got that electric feeling going in your head."


image105

En söndagskväll

Åh vad jag känner att jag älskar en lugn söndagskväll. Jag kan skrota runt på mitt rum, känna mig sjukt nöjd med veckan som gått, samla intryck, ladda inför imorgon. Jag kan städa, prata i telefon, äta digestivekex till middag, lyssna på bra musik och bara låta bra grejer hända. Tänka att man inte ska ta ut dåliga saker, som kanske aldrig ens kommer hända, i förväg. Tänka att vägen man går på leder nån vart, osv.

Dagen bestod av frukostklubb aka våfflor, nybakat bröd, mozzarella, avokado, massa kaffe, juice och smoothies. Sen brunch med layout-gänget. Nu ska vi göra en grym tidning! Kommer bland annat innehålla intervjuer med Vapnet, First Floor Power, Firefox AK, allt du behöver veta om kårobligatoriet och vad nationens styrelse gör. Det kommer bli sjukt bra! Hann dessutom gå på Uppsala kammarkörs konsert där både en god vän sjunger + min tyskalärare. Haha. Mozarts sparvmässa och kröningsmässa. Inte dåligt! Och nu är det alltså söndag kväll och det finns bara en ocean av tid framför mig. En annan bra grej är att mannen i mitt liv återvänder från NY imorgon. (Jag har önskat mig ganska många presenter. HAHA.) YES!

Puss&hej

Velvet

En förfest med pannkakor mixat med intervju med Carl-Jonas och kompani i first floor power. De spelade sedan som blood music, förband till Rubies. Asbra kväll med Velvet, önskar bara att jag hade fått höra det snurrar i min skalle med familjen. Nu längtar jag till sommaren och tills när jag får se Rubies igen. Kan ha varit bästa spelningen Velvet haft i stark konkurrens med Fibes oh Fibes för ett år sedan.
Borde sova. Imorgon är det frukost med pannkakor, korridoren och smoothies kl 10.00.

Puss&hej

Kul liv

Upptäckte att jag i någonslags fascination för internet totalt sönderbrände mitt fullkorsnbulgur. Grattis maja, du får äta kidneybönor och vitkål. Tack. Bara för det ska jag kolla på ett avsnitt chuck samtidigt.

Dessutom borde mannen i mitt liv lämna Äpplet och komma hem snart. Fan, jag har till och med tvättat en ägodel till honom. Asmycket toffelvarning på mig. Om jag känner honom rätt vill han väl inte ens komma hem. Han har väl asroligt där ute. Tur för mig att jag också har kul, sönderbränd bulgur och mycket att göra har jag också. Så pass att jag missar Nationskörsfestivalen idag. Tar fram allting bakom soffan istället. Kul. Man hittar så många nya ägodelar. Kul.

Sommar!


Fastän jag bestämt mig för att jag inte skulle propsade jag på att vapnets musik var somrig. Martin ändrade sig då till att hålla med mig. Så bitchigt.

Men håller ni inte med? Det är så sjukt somrigt att lyssna på när de sjunger att sommaren spränger och att något dåligt och nytt har hänt. Jag tänker på de milsvida gräsmattorna uppe på rackarberget, på Piris balkong när hon bodde här, fastän vi nog aldrig lyssnade på Vapnet då. De måste ju vara extremt somriga som ger detta genomslag i min hjärna. Jag vill bara studsa ut!

(Och om jag någonsin blir klar med artiklarna så kan jag studsa ut också. Dammit!)

Puss&kram



image104

(extremt somriga personer.)

En ledig lördag

Jag har inte sms:at Vapnet men en annan person har gjort det åt mig. Hallå vapnet, är du vaken? Om du ser det här, sms:a tillbaka till mig!

Nu försöker jag intala mig själv att genier arbetar bäst i kaos, jag har vräkt ner allt skräp från bokhyllorna, håller på att rensar ur garderober, ska ta fram allt som ligger bakom soffan och nu ska jag bara sätta mig ner, helt rofyllt, och läsa om kårobligatoriet. Jag ska läsa igenom och skriva minnesreflekterande tror jag. Kort och koncist. Sen ska jag ut, ska städa och sen sy tusen saker.

ps. Vapnet, skriv helst inte "Det passar aldrig, bögkärring" som jag råkade tro.
ps2. Ikväll spelar Blood music och Rubies på Velvet. Det kommer bli asbra tror jag. ("Det säger du alltid" fick jag nyligen höra. Se, jag är sjukt trofast!)

Dakapo goes blam

Sjukt bra danskväll.
Det var dj Konstig som körde i källaren på ÖG, sjukt bra dans som sagt. Three Is A Crowd spelade uppe och annars var det håkan hellström & CO för resten av slanten.
Vi hade druckit en folköl, ätit massa tårta. Det var födelsedagsfest för sötaste personerna, ÖG blev fullt på fem sekunder och det var bara massa små fransmän, reccar och faktiskt en del gamla gymnasiebuddies till mig. Livet går igen, det ska tydligen vara reunion den 3:e maj. Det tycker jag är ungefär sju år för tidigt för en reunion. Nu tänker jag sluta tänka på det.
Istället ett galet rättframt konstaterande om att det är skönast att dansa nykter. Det är så sorgligt att se alla tomma blickar, fumlande och klumpiga attacker, tomma blickar och utmattade personer på verklighetsflykt. Alkohol gör saker med människor och den här dömmande attityden om att alkohol är dålig så störträtt. Läckert. Fan vad fint.

Hej då.

man vill ha och man saknar det man inte kan få

Konstiga grejer. Ligger under ett randigt täcke och tänker att det var en trevlig kväll. Torsdag är seminariedagen och jag fixade bra inlämningsuppgifter. Däremot stavar man knasigt efter gasker.

nu ska jag kolla på Chuck.
Hej då.


ps. var övertygad om att min man inte skulle höra av sig så bra under sin New York tid, men nu har han visat sin uppskattning faktiskt, och jag saknar honom också lite. Är van vid att han håller sig inom sveriges gränser, bättre så.

Nej.

Gah.

ps. det går så djävla kass när man tänker för mycket.

Flytet kommer

En plan om alternativ framtid håller eventuellt på att utformas. Längre promenad alternativt gask i högtidsdräkt ikväll kanske skingrar alla eventuella tveksamma tankar. Hoppas!
Innan dess och innan 12.15 skall två seminarieuppgifter vara gjorda, och jag ska lyssna påden optimala låten för frihetsflyg.

"det är fyra minuter kvar till midnatt och livet existerar fullt ut. Så som det gör ibland. Det är skyst." - juli 2005

Mycket intressant att läsa igenom min första månad på bloggen. Jag hade precis tagit studenten, hade långt hår och drömde om någon slags framtid. Dagens fakta: Det har gått 2,5 år och jag har ändå kommit någonvart. Jag ville ha ett jobb och en lägenhet, det skulle vara röda grejer precis som Amelie på Montemarte har. Jag försökte ta körkort och jobbade på ålderdomshem. Nu är jag i Uppsala och bor fortfarande inte i en lägenhet, mitt hår är kortae och kanske har någonting ändå utkristaliserats.

I sommar hade jag ju tänkt vara i Helsingfors. Tänk om jag kommer vara i Norberg och jobba på ålderdomshem och drömma om någon slags framtid, igen.
Ja, varför inte? Det är skyst att vara en sommar med familj, det finns asbra second hand i trakterna och jag ska kanske åka asmycket tåg i Europa i augusti. Man kan också läsa böcker, sy fina saker och sitta på verandan. Låta saker få finnas till, du vet.

hej då.

ps. The Dance med Elias and the wizzkids är okej att lyssna på om man vill bli galen.

Kill hollywood me - Britta Persson

Ni vet man borde plugga. Borde, borde. Jag borde sova så att jag kan gå upp vid sju-tiden imorgon och dricka smoothies och vika tvätt. Mellan raderna kan fakta läsas fram att jag ha tendenser till att vara min egen hemmafru. Faktiskt inte så dåligt, bara för ambitioner om att ta sig ut i världen. Skulle kunna sitta på mitt golv i för stora spetslinnen, sy klänningsfållar och försöka komma på bra idéer lite oftare tror jag.

Puss&hej, God Natt.

ps. diktinterapation!!!

tid- och rumsflykt


Nya gardiner från Marimekko i Helsingfors. Ny lampa från stadsmissionen på Liljeholmen. Genom fönstret syns Börjeparken. Bakom lampan syns kanske en överbelamrad bokhylla, en kakburk och mina nya klänningar.

image102
image103

ps. Att jag vet att parken heter Börjeparken beror på att jag bor ihop med en landskapsarkitekt. Bra kap.

Börjeparken

Igår tillbringade jag en ganska solig halvtimme på en bänk bredvid mina nya inköp. Kanske är det här Uppsalas bästa kvarter. Det är också någon som har parkerat färgglada och fina cyklar precis framför V-dala.
Och nyss tyckte den väldigt snälla och gulliga läraren i tysk grammatik att hela klassen skulle välja att läsa tyska B i höst. Men det går inte så bra för mig på tyskan, hur snäll hon än är. Nu är jag hemma och hämtar en sak medan de andra snackar om bra tips för översättning. "Vila nu", sa hon. Och istället tänker jag på vad jag ska välja 15:e april. En gång sa min svenskalärare till mig att hon inte hade en aning om vad jag skulle bli, kanske vad som helst. Mycket upplyftande i denna stund.

Manchmal bist sogar du durchgesichtig.
Kann sein das es weh tut.
Aber immer, immer geht's weiter.
Nur darum bin ich sicher.

18447-100
18447-99

documenta 12

Ska bara skriva en presentation om en stor konsthändelse i tyskland, documenta. Just nu har jag så mycket hemuppgifter i både tyskan och kulturantropologin så jag tror att jag hamnar i apati. Som på högstadiet då man bara gjorde och gjorde och gjorde allt som lärarna sa. Jag känner att jag inte hinner reflektera. Om man vaknar för en sekund inser jag att documenta är ganska cool grej, 1955 ville man gestalta de tidstypiska strömningarna, man skapade en utställning som höll på i 100 dagar, men tog den bara vart fjärde år. Vad alla sådana här människor är grymma, de som fixar.

Själv kände jag bara för att sitta kvar på en stol och stirra ut genom fönstret. Jag tog fram min hög med LarsW och bestämde mig för att det var dags nu. Har inte haft någon winnerbäcks-period sedan jag vet inte när. Kanske var det i Tyskland, men det var länge sedan. Tog en skiva med en ung man som stirrar trotsigt rakt fram, han hade klippt håret. Låt nummer nio - För den som letar. Nästa låt om att vara lycklig och förvånad.

Mannen i mitt liv åker till New York idag. Flyg suger. I Uppsala regnar det. Jag har föreläsningar mellan 10.15 - 16.00. Jag vill bara sy fyra klänningar och dricka te.

Puss&kram

ps. ett resebolag ska börja med tågcharter till Europa, i lågprisklass. Ska försöka tänka på det idag istället.

tisdag igen

Det känns som att det alltid är tisdag. men den här tisdagen är en speciell tisdag. Det har varit sjukt soligt, jag och några till satt nere vid bryggan med kaffe och bullar. Jag tror att jag fick färg på kinderna! Gav till och med kraft att gå till nationen och fixa med äskning inför nästa års budget. (Och jag lärde mig sjukt mycket om ekonomi. Vår ekonomichef är världens sötaste förövrigt!) Hemma är jag världens rastlösase så jag gick ut i solen igen. Till och med Börjeparken var fin. Hittade tre vackra klänningar på myrorna, även en scarf och ett helt nytt linne med spets. Nu känns dagen ganska bra efter längre promenad längs med ån, två middagar och allt möjligt.

Ni vet, det känns som att livet har stannat.

RSS 2.0