Torsdag natt

Life goes on.
Det är fortfarande mitt i natten, som oftast.
Men varför inte, det råkar vara bra tid på dygnet. Måste smälta hetsig vecka med yogite och tända ljus. Måste ta helg, förlåta och gå vidare.
Nu ska jag rippa två gamla låtar av Leslie till min vän på andra sidan viken, söka upp Riget på nätet. Jag ska även bli en lugn och harmonisk människa som läser en bok om dagen + tar välgörande bad oftare.

Live Svartmang

Det är halv mitt i natten och jag sitter och skriver CV. Önskar kanske att jag gick och lade mig men samtidigt känns det världsfrånvänt. Sova, varför då? Jag måste komma på de absolut bästa formuleringarna inom väldigt snar framtid. Än så länge lyser klyschorna med sin frånvaro, om inte "ligger varmt om hjärtat" räknas dig. Jag har hur som helst tid att ändra det.

Två böcker till kulturantro på torsdag. Föredrag på tisdag. Grammatik med eisLady snart igen. Hur ska det gå då?

Litt

Ibland låter beats nästan som nightwish och då tänker jag bara på bombningarna över London VK2. Jag låg på röd plyschsoffa och läste-läste-läste krigsskildringar samtidigt som jag lyssnade på Over the hills och annat smäktande.

Sen skiljer sig Walz for debbie mycket från Nightwish och romantiserande av krig är så där halvbra.

Live Svartmang

HEJ

Försöker göra saker från "att-göra-delen" i hjärnan, som att skriva CV, skriva P-A Fogelström recension, boka tågbiljetter till Stockholm, packa för att åka till Stockholm, men det går ju inte. Allt jag lyckats med är pannkaksfrukost och fint häng med bästa stats B:are, drog ifrån gardinerna och släppte in solljus och nu lyssnar jag på kvalificerad nittiotalspop från labradors samlingsutgåva.
Kanske inte helt dåligt, solen skiner och det är ju faktiskt fredag. Kanske borde ta en dusch och en ordentlig funderare på mina meriter.

Live HumC

En tjej på tyskan läser litteraturvetenskap parallellt. Det verkar ju ganska grymt. Kulturantropologin är kanske också grym, vi får se. Om den inte är det blir jag sur.
Mina ena nya klass verkar hur som helst bra.
Känner på mig att jag kommit ett steg närmare att aldrig lämna rehab. Tänk Littvet + Retorik + Journalistik på distans och sen kanske köra andra halvan av statistiken. Det vore ju, om något, en grym höst. Men även jag kanske måste komma upp på b-nivå nån gång. Vi får se.

Måndag eftermiddag

Om jag fortsätter lyssna på den här låten kommer jag inte att kunna sluta.
Först tyckte jag inte om det. Det var så annorlunda. Ladda ner den på discobelle.net
Men nu ska jag nog se Anna Järvinen live ändå.
Sen vet jag inte mer.
Sjukt bra dag idag förresten. Nu ska jag fortsätta tvätta och sen baka bröd.

Torsdag natt!

Oj, nu blir det efterfest här. Livet är galet och bra!

ps. I say a little pray for you.

Thursday night / Friday morning feat J

Imorgon kommer bli helcrazy dagen.
Idag var helknasig dag med sista tentan för pol.mag. obligatoriska terminer. TÄNK va, om jag fixade föken. Håll tummarna, jag vill att alla ska vara snälla och hålla tummarna. Jag har lixom läst juridik och tänk om jag har klarat det! Kom igen, låt världen vara snäll mot mig. Jag har ändå gjort ett bra jobb, jag har varit en normal människa som varken har haft ångest eller klamrat mig fast vid orealistiska mål. Jag vill bara vara ok!

Och imorgon då.
Då är det semester. Jag ska til stockholm. Jag ska till expen och bli intervjuad av Axel (tror jag), nån kanske kommer att få läsa mina tankar om framtiden i ett magasin om nått tag. Jag ska själv intervjua Ayhan Aydin kl 14. Det ska bli riktigt roligt. Men mest av allt ska jag möta min syrra. Blod är tjockare än allt. Lovar!

Puss och kram. Nu ska jag snart blogga om musik, tror jag!

"The Journey to Power: The American Primaries and the Road to the White House"

image97


Hillary och Bill Clinton reser genom Texas för att komma till ännu ett valupptaktsmöte, men de måste tanka. Helst plötsligt dyker en av Hillarys gamla ex från back in the days upp som mackägare. Det var ju kul och så presenteras alla, The Hillarys får tanka bilen.
När de åter sitter i bilen för att fortsätta resan på "the Road to the White House" för andra gången frågar Bill;
- Hillary, vad tror du hade hänt om du hade fortsatt vara tillsammans med den där killen?
- Ja, då hade det väl varit han som hade varit president i USA.

. . .

Minns också vad Schenström sa i en intervju i Vi för några år sen, innan moderaternas valseger.
"På jobbet är det jag som styr, hemma är det Filippa."

Jag tänker också på alla otaliga uttalanden från Fredriks mamma, den store ledarskapskonsulten tillika Fredriks stora förebild. Om jag inte minns fel så har de båda sagt att media inte får prata med hans pappa.
Kanske vore det bäst för oss alla om den som uppenbarligen bestämmer också fick bestämma. Det verkar vara Filippa som är strategen. Det är ganska virrig makthållning nu.

Måndag

image96

En reko dag med tentaplugg och layout. Vad det bästa är? Allt ska bli klart idag + vi ska fika samtidigt!

I am strong, flashing bone

image95
Fick precis A fiction, Elin Sigvardssons nya album. Tänker på att hon sagt att den skivan är som en roman för henne. Kapitel för kapitel ska den lyssnas. Någonstanns där finns charmen, det är inte låtar som ska shufflas fram, det är den där berättelsen som vill nå fram.

Och jag hör fortfarande Elins röst igenom allt det där. Det är samma röst som bar fram Song for Anna genom vintern 04/05. Den bar även mig. Iskalla januarimorgnar när ingenting alls fungerade. Det var även en konsert med Elin den 11 mars 2005 som fick allting att vända för mig. Där var alla låtarna som jag lyssnat på under hösten, samtidigt som jag inte förstod något alls, och inget gick ihop.

Last.FM

På gott och ont - Det här är så jag.
På det senaste har 22 726 låtar spelats hemma hos mig.

Kraftpaket

image94

Till höger syns 500 gb extern hårddisk på ockralackat bord från tidigt 1930-tal.
Nu får jag även plats med all musik J har, vilket är en del (47 gb). Jag blev så glad att jag höll på att börja gråta, på riktigt alltså. Utöver det så är jag hans backup. Men jag längtar efter att få tillbaka mina julklappsskivor. Absolute Bra och Feist, var är ni? Kom tillbaka!

RUBIES


image93

"Däribland namn som Eirik Glambek-Boe (Kings of Convenience), Leslie Feist, Lars Skoglund (Laakso, Peter, Bjorn and John), Maria Eriksson (The Concretes) som alla hjälpte dem med debutalbumet Explode from the center."

Stört bra vecka

Det jullovet som var, det var det bästa på år och dag, helt enkelt.
Men sen kändes det så bra och så fint att komma tillbaka till Uppsala. Jag kände det första dagen, men vågade inte riktigt tro att det skulle hålla i sig. Men jag älskar mitt rum på Svartman, det är världens mysigaste kvarter faktiskt. Jag skulle kunna spendera tio år här. Inom en krets med diameter på 300 meter så finns Fairtradehandel, bra mataffär, Myrorna, Kalmar nation, V-dala, Småland, Göteborg och Snerikes. Det finns apotek och jag vet inte ens om jag kan räkna hur många restauranger. Om man tänjer lite på cirkeln når man till och med Fyrisbiografen, Il Forno och caféerna kring Linnéträdgården.
Ekonomikum och Universitetshuset, nästan Engelska parken. Det är en absurd idyll.
Och på mitt fina bord står 500 kompakta gb. Det är så bra!

Och den här veckan. Tentaplugg till föken, snart är den avklarad! Det är en grym känsla att vara så nära avslut på obligatoriska kurser. Statskunskap A - finito. Nationalekonomi A - Just do it. Statistik A - Roligt! Översiktlig förvaltningsrätt - "Om man tror att det är en intellektuell prestation så är man körd." Bo Westlund.

Första numret av landskapsposten för i år blir klar imorgon. Redaktionen är bäst!

PUSSPUSS

ps. Om bara Ica luthagen vore Konsum.

Puss

ps2. I övrigt håller jag med om denna lista, kanske inte just som att jag drömt om att göra musik men däremot älskar jag att lyssna på den. Maria, Nina, Miskovski, Robyn, Marit men sen också Elin osv. Jag kanske ska köpa skivor igen. Eller så kanske bara lyssna på nördig svensk musik.

2007 - resumen

Vår:
Konserter, nek-plugg, Johan, finlandstrip och galen valborg.

Sommar:
Jobb, lassi, böcker, inga bad och roadtrip i södra sverige / danmark med miss av roskilde tillsammans med Piri.

Höst:
Inspark för pol.kand. Statistik, förvaltningsrätt och Landskapsposten. Finlandsutbyte och stress.

Vinter:
Avklarade tentor, symaskinen, äntligen snö, jullov och ett mål i sikte.

PS.
Det här kommer bli så stört bra. Nina Persson goes A camp igen. När när när kommer den? När jag träffade Johan var det A camp jag lyssnade på dygnet runt medan han precis upptäckt (återupptäckt?) the magnetic fields, vilket i sin tur ledde till att jag upptäckte dem också. Hur ska det gå sen då?

2008

Jullov och att andas. Inga hallonbåtar i sikte, dock en hallonröd kofta.
Är för tillfället orolig att jag ska anamma ålderdomliga levnadsmetoder, men å andra sidan, det är mysigt. Sticka, sy och läsa.
Kanske kan 2008 bli ett lugnt och chillt år, men kanske med mer dans. Jag önskar mig också roligare kurser, mera snö, flera egensydda kläder, mer löprundor längs med ån och ett mer välstädat rum. Fler kramar och finlandsresor, mer skrivande och längre sommar. Ett hjärtligt februari och en skön vår.
Tack.

RSS 2.0