Fredagar=bäst

är du också en sådan som inte kan visa dina känslor?
som inte kan utrycka med ord?

Välkommen till crazy nights.

Nu ska jag på min pojkväns klubb Boom. Jag ska se Otur live, jag ska se Sophie Rimheden live. Jag ska se min kompis pojkvän dj:a i källaren medan min pojkvän dj:ar på mellanplan. Det blir hård strid.
Men innan dess; make-up, skor samt ytterkläder.

Imorgon:
Jag pluggar FÖK på engelska parken. Förvaltningsrättslig översiktlig kurs. Det är så himla äg. Men innan dess; Öl.





ps. jag gillar när vänner gillar varandra. speciellt när de gillar varandra JÄTTEmycket! Puss på er!

Tvärdrag

Jag har till och från tillbringat min förmiddag med att skriva ihop ett referat på en debatt om svenska arbetslinjen - förnyelse eller återtåg, rätt eller plikt? Det är en så sjukt mycket hetare fråga än vad man kan föreställa sig. Jag kanske till och med återkommer.


"Arbetslinjen, svenska modellen är ett uttryck för så mycket mer, vi måste hålla ihop. Om din grannes son tjabblar till det är det inte bara hans problem, det är ditt problem också. Om en kvinna i vården blir sjukskriven för att hon har så ont i axlarna att hon inte kan jobba, så är det ditt problem även fast det inte var din mor. Om jag blir nekad att komma på arbetsintervju på grund av mitt konstiga efternamn så är det inte bara mitt människovärde som kränks, utan det är även ditt. Vi måste hålla ihop."

 - Luciano Astudillo, riksdagsman

 

Mitt elbolag

Jag ringde precis Tomas på V-dalas bostadsstiftelse i annat ärende och passade då på att fråga vilket energibolag vi hade. Vattenfall äger alla attiraljer medan Energibolaget förvaltar och levererar.



"Bra att veta"

Energibolaget i Sverige AB arbetar efter Peters princip och ska vara ett föredöme och alltid kunna erbjuda ett billigare elpris genom att vara effektivare, smartare och snabbare. Det är vi genom att arbeta efter samma princip som exemplevis IKEA och H&M, dvs. tjäna lite på många kunder, men vi tror också att man föredrar ett elbolag som är nyskapande, fräckt, roligt och en utmanare till de stora giganterna.                


Peters princip: Inget krångel. Inga jippon. Inget tjafs. Bara el. Billigare.

Energibolaget i Sverige AB erbjuder också sina kunder Bra Miljöval-märkt el som ett steg i sin satsning på miljön. Att köpa el som uppfyller Svenska Naturskyddsföreningens kriterier för Bra Miljöval innebär en en garanti för att elen inte är producerad av icke förnyelsebara energikällor som olja, kol eller kärnkraft.





Deras hemsida ser så tråkig och töntig ut. Det inte direkt den mer glamorösa bild som vattenfall och god el ger. Dock så är deras bra miljöval-märkta el ett stort plus för där går de precis lika långt som de andra två. Att följa svenska naturskyddsföreningens kriterier för Bra Miljöval är gott och väl nog. Sorgligt nog tvivlar jag på att det är miljöel som lyser upp vår tillvaro här...

Energi för bättre klima

En anledning till att jag verkligen vill ha en lägenhet är att jag vill gräva ner mig i elbolag m.m.

Det skulle vara så grymt att själv kunna påverka sin kostnadssituation. Släcka lampor, isolera fönster osv. Ju mer jag läser och ju mer jag funderar destop mer taggad blir jag. Eventuellt får jag börja med att kolla vilka energibolag min bostadsstiftelse konsulterar.

Om jag hade en lägenhet skulle jag antingen välja;

1. Vattenfall som erbjuder tre alternativ. (Vind-, vatten- eller kärnkraft.) Vindkraft!
2. God el som erbjuder vinst till välgörenhet samt att man med tillval kan få miljöcertifierad el.


BOOM

Sophie ska också spela ikväll. Det är snart christmas on the dancefloor.


Jag ser framemot nästa år. Är redan bestämt att årets nyårslöfte ska få fortgå samt utökas. Och åhh, jag ska plugga så himla grymma kurser i vår!

PUSS PUSS

image89

Dagens låt

The Research - Lonely hearts


(Återuppliva gamla minnen. Ha det bra.)

Bojkotta marockanska apelsiner

Rubriken är fräckt stulen av Magnus Manhammar, SSU:s internationella ombudsman.


"Vad kan vi då göra för att hjälpa västsaharas folk? Jo, självklart måste Sverige fortsätta kämpa för det västsahariska folkets frihet både som stark röst i FN, men också i EU. Du och jag måste välja börja med att välja bort marockanska apelsiner när vi står vid frukthyllan i affären och inte minst vägra åka till Marocko på semester. Det är dags att befria Afrikas sista koloni och du får gärna hjälpa till."

Det var denna text jag hade i bakhuvudet, och hur mycket jag än gillar clementiner så smakar krig så fruktansvärt illa. Jag valde tveksamt apelsiner från spanien istället och tänkte tyst för mig själv att jag nästa gång ska fråga om även dessa apelsiner är producerade i växthus, uppställda i ökenliknande områden, där värdefullt vatten bl.a. går till att odla smaklösa tomater.
Jag tänker ofta tyst för mig själv att jag ska kolla upp vad kravmärkt egentligen innebär. Det är lika ovettigt att vi äter konstproducerade grönsaker som att grisar inte får vara utomhus. Det är lika ohållbart att vattna växthus i öken som att käka galnakosjukanhamburgare.

Vad innebär konsumentpåverkan? Mer medvetenhet.
Ikväll var det åtminstone inte första gången som personalen på Luthagens Livs fick höra att de ekologiska äggen var slut.

SÅJA

image88

Så, nu slutar vi lyssna på exempelvis arcade fire och börjar lyssna på Otur.

Be there, and be kär.

Jag bjöd under gårdagen in alla på min facebook som går pol.mag. eller pol.kand. till Boom.
Det kommer bli roligt och undrar om någon kommer att komma?
Sophie Rimheden kommer iaf, spelar.
Breakeven är 173.
Onödigt vetande, men Kalmar Nation har de finaste ljuskandelabrarna.



ps. Igår när jag skulle bli bjuden på middag blev det halvkalla falafel i källaren, men det var också romantiskt.

Puss

Jag tänker för mycket.

Jag pluggar för lite.

Jag sjunger för dåligt.

Jag hostar för mycket.

Dags att gå vidare nu.

De lege ferenda

Jag har en liten lista över saker jag måste göra. Måste skriva till Tvärdrag om socialistiskt forum, måste städa mitt rum, måste be en källa om tillåtelse att publicera en intervju med henne i Tvärdrag.

Jag skulle vilja maila Karin Bojs och säga hur sjuk mycket hon är min idol. Om jag någonsin blir journalist vill jag bli det på ett lika bra sätt som hon är. Hennes artikelserie om klimatuppvärmingen får mig att vilja spy, gråta samt bli politiskt aktiv stenkastare. Mitt i allt det där pågår en process i mitt huvud, jag bearbetar informationen i sömnen och kommer fram som en mer mogen männsika på andra sidan natten.

Jag har också velat maila Ebba von Sydow allt sedan hon blev portad från Stureplan och be henne fortsätta göra ett bra jobb, på något vis. Hennes skrivande imponerar inte på mig lika mycket som hennes person. Alla vet hur det känns att ta orättfärdig kritik mot sin person, men alla kan inte hantera det. Ebba är en stark röst och jag önskar att hon kunde få fortsätta att vara smart och bli mer smart. Hon kunde rikta sin röst mot samhället och fairtrademärkta kläder. Hon kunde skriva om svåra val och att livet i alla skeden kan kännas svårt. Och där bland handväskor och Lohan så känner jag att hon gör det.

Och mitt bland alla grejer jag vill göra så finns jag. Det är som de lege lata VS de lege ferenda. Lagen som den är mot lagen som den borde vara.
Det borde självklart inte vara kaos och jag som student borde sitta ihopkrupen på en iskall kammare och läsa litteratur som härrör min kurs.
Men jag finns fortfarande här, Tegan&Sara är ett bra band och jag har fortfarande inte gjort övningstentor eller kortfrågor.

Kärlek

18447-87


Det här letar jag efter just nu. För tillfället pendlar jag mellan att känna mig som en extremt förstående flickvän samt en extremt försummad sådan. Under det första sinnestillståndet gav jag bort mina sista vinägerchips.

Men min fråga?
Vad köper man vinägerchips i Uppsala?
Hallå, hur kan jag, som aldrig ens varit i England ha sådana här behov?
(Vem vet, jag kanske packar min väska och drar. När cykelbanorna blir för sliriga, när tvätthögen blir för stor och pressen blir för hög.)

I cought your reflection in the corner of my eye.



  • Kanske gårdagens bästa nyhet
MAGNIFIKA MARIMEKKO-MÖNSTER PÅ H&M I VÅR
H&M:s designers har tagit fram en fantastisk kollektion med Marimekkos populära mönster från 1950-, 1960- och 1970-talen för sommaren 2008. Kollektionen med cirka 50 produkter kommer att säljas i H&M:s butiker påsamtliga 28 marknader från april 2008.
Kollektionen som har en grafisk helhetslook kommer att bestå av lätta sommarfavoriter som vida 70-talsklänningar, tunikor, kjolar och shorts för dam. På herrsidan finns klassiska sommarskjortor och shorts. Det blir också en del plagg för barn och matchande accessoarer till kollektionen.



Men fortfarande november.

I've got to leave my sorry soul - (Elusive)

Lussebullarna jäser nog.
Maria skriker ikapp med mig. Hon ska till Vienna. Jag vet inte vart jag ska.


"Hinner du någonsin umgås med din pojkvän?" Vanligt korridorsnack mig och korridoraren två dörrar bort emellan.
(Svaret: Nej, tyvärr, min pojkvän har ett liv, tror jag. Pluggar. Bokar band som ställer in. Vet inte vilket nummer i ordningen som ställer in pga av begravning. Bra kille är han iaf. Han talar om för mig när han är stressad.)

Jag saknar alla mina finnar. (Studiosi VOO Politicorum) + finski. <3

Hey, I need a visit to Vienna, a weekend when I can have som fun.

Jag har söndertrasade nagelband - emo light.
Jag har mail som jag inte har skickat och som jag inte vill skicka.
Jag är dålig.
Jag hade en nära döden upplevelse i simbassängen.


Schlecht

Jag vet så himla väl att Life's good. Det finns ju lussebullar, vänner, godkända tentor, konjukturuppgångar, glada familjer, smarta människor, bra tv-serier och simhallar.

Men bara för att påminna er så finns det också förtryckta munkar i Burma (jag var inte ens på foto-session igår), det finns porr i finland, det finns massa par som gör slut, det finns deprimerade människor på gatan, det finns meningslösa studier, dåliga lärare, sjukdomar, ledsna människor i absolut närhet, ostädade rum, ovikt tvätt, isiga gator, trasiga cykellycktor och inga pengar på kontot. Det är så himla dåligt.

November

Det är något speciellt med november. Människors ansikten slocknar. Tempot i skolan verkar rulla på i dubbel fart. Man ska förbereda sig, peppa till, se till att inte försova sig, inte frysa.

Jag vill verkligen inte att mitt ansikte ska slocka. Jag vill palla lite till. Jag vill få jullov, snö och skidåkning. Det är så mycket ljusare då. Jag vill känna mig avslappnad och bra. Jag vill ha en mening med allting.

Försöker kurera mig med tända ljus, bra musik och tankar på simning på Stallet. Bastu, frukt och lussebullar. Försöker se till att veta att allting är bra.

Det funkar inte riktigt idag, det funkar inte riktigt just nu. Och ändå går allting så himla bra. Kanske just det. Det bara flyter just nu. Bara flyter omkring i ett mörker.

Och jag vet så himla väl att när det känns så här så borde jag göra det jag ska göra. Samla ihop mitt huvud och ta tag i tillvaron. Om jag vet vilka verktygen är, jag kan inte tillåta mig själv att låta tyngden få allt att falla isär.

Packa väskan.
Dra iväg.
Tänka fritt.

Måndag kväll

Det är någon konstig slags lyx att tre dagar på raken kunna somna utan att sätta en väckarklocka. Kanske det mest humana jag kan göra mot mig själv när jag inte kan sova, när jag somnar halv sex, när jag vaknar och det vrider till och det enda som finns är min klarvakna blick i taket.

Men ikväll tänkte jag dock försöka sova. Sätta klockan, en sån där dag, få något gjort, plugga, träna, äta middag. En sån där bra dag.

ps. ikväll spelade LW och jag var där. Det var en glad överraskning och jag kunde låtarna utantill, det kändes ända in i hjärtat och jag saknar en partner in crime. Jag kommer höra av mig.

RSS 2.0