Gask

Linköping kan gyckla, sjunga menar jag! Vi från uppsala gjorde ett traditionellt spex, som blev ganska mycket populärt! Happy hour i baren, snart dansgolv, efterfest i ryd.
Jag behövde lite miljöombyte, men linköping duger för mig. Dock känns helsinki fräscht, saknar piri, mintu, och östersjön! Ses där!

Live konvent

Henrik jönsson försöker få oss att tro att det är "riktigt bra fart" inom offentliga myndigheter. Själv jobbar han på finansdepartementet, hur kul som helst säger han. Nära makten och viss påverkan för tjänstemannen. Utöver honom har vi haft en riksdagsledamot, en analytiker från finansinspektionen, kommerskollegiets generaldirektör, lite sidasnack. Kvar har vi riksrevisionen. Slutsats: idag är det fokus på nationalekonomin.

Ikväll blir det sittning, känns mycket lockande. Hej!

Linköping live

Britta persson, det har i livesändning, det här är bland det bästa jag sett, åtminstone på länge. Och förbandet var bra. Och alla är snälla. Vad fint, vad vackert!
Hej då.

fucking hell

Nej, jag är bara trött.
Laughing out of place heter min nya kursbok. Den handlar om hur man hanterar vardag som faller utanför samhällsnormerna med humor. Den verkar rolig.

new kids on the block

Det har kännts ett tag, och ändå är jag inte gammal i den här staden.
Det är nya kids ute nu. Jag känner inte igen dem, och jag känner mig inte yngre än dem. Först var det en dålig känsla, men nu börjar jag vänja mig. Kalmar på en onsdagkväll, Åbro ekologisk och musik. Hade nästan glömt hur skönt det är stå framför en högtalare och bara dansa. Kände mig iofs stel som en pensionär, men det va sjukt skönt, ändå.
En annan sak, folk är så snygga. Det är nya tider nu. Skönt.

Men klockan slår 01.00, askungen förvandlas igen, måste sova. Tenta 09.00.

Puss&hej!

3 snabba - call me up before you´re dead, we could make som plans

Vilken konstig känsla att bara komma hem, strippa kläderna och kasta sig under täcket. Det var som att vara berusad, nöjd och väldigt hemkär. Andra sidan av myntet är att jag känner mig som en beroendemässig person, som döljer det genom att umgås med olika människor, men samtidigt göra samma sak. Tolv-timmar i skolan känns ofta så, där både lunch och middag ingår, jag ranglade hemåt framåt kvart över tio. Nåja, snart är ytterligare en tenta avklarad.

Kultur, finns det? Men vad skulle sverigedemokraterna säga? Tydligen finns det vissa som är så pass rädda för sverigedemokraterna att de inte ens vill erkänna kulturella skillnader. Om vi förklarar hedersvåld med kultur, då öppnar vi dörrar för dem?! Denna argumentation är inte alls ovanlig.
Vad sägs om att en gång för alla spika att det är våld, diskrimering och förtryck som är olagligt enliga Svea rike lag, och inte kulturella skillnader. Om vi vidhåller att brott alltid är fel, och inte faller dit på att dömma ut hela kulturer för att det finns utövare av våld inom den kulturen har vi kommit till en helt annan nivå. På den nivån spelar vi inte längre på SD's planhalva utan då försvarar vi kulturell mångfald, förutom de undantagsfall med brott som finns. Men vi kan inte låta bli att prata om kulturella skillnader och likheter, om historia, språk eller historia. Allas erfarenheter är inte lika, historia är inte okomplicerat och integration inte smärtfritt. Vi vill ha kulturell mångfald, vi älskar nya saker. Men vi blir rädda av våld och av att se utanförskap. Vi ser ner på förtryckande beteende men vet inte hur vi ska hantera det.
Men att låta bli att säga att något (ex barnaga) är fel(olagligt) på grund av respekt mot dennes kultur är inte en lösning.
När du känner dig hotad drar du kappan täter omkring dig, du ser dig omkring och du söker dig till likasinnande. Du bygger upp en mur, där alla innanför är lika och tycker som du, och alla utanför är onda. Du bygger upp din identitet genom att ha en yttre fiende. Om du däremot inte lät dig hotas av det okända, och inte dom av dig, då skulle ni gå bredvid varandra och lära av varandra.

De kommande dagarna
kommer bli grymma. Fonetiktenta på torsdag, sen mot Linköping och John Doe på kvällen. Pol.mag.konvent börjar och gask på fredag kväll. Förhoppningsvis Marcos på lördag kväll och glida förbi på Lykke Li, en söndag i stockholm, måndag är det bio och massa plugg, på tisdag åker vi mot Helsinki och tillbringar natten på färja, onsdag kväll är det pubrunda i Helsinki, torsdag är det artic night med bastu och isvak, fredag kväll är det utgång i Helsinki City, lördag - en dag till i helsinki, söndag är vi återigen på färjan. Måndag är vi hemma! Tisdag är den där symboliska dagen, 22 år fyller jag. Sen är det tenta igen, grammatik.


ps. om du vill bli på bra humör, ladda då ner soundtracket till Juno. Förhoppningsvis blir du odödlig och fånigt leende. Bra grej.

Söndag kväll

en konstig natt och seg morgon senare. Jag kollade på Kungamordet och roades/irriterades av hur de anpassat Hanne-Vibeke Holst bok till Sverige. Kändes en smula krystat. Håller fast vid att böckerna är mycket bättre. Är måhända tredje boken släppt? Nej, verkar inte så. Danskar är ändå underhållande.
Funderar förövrigt på att läsa "Fienden inom oss" av Guillou samtidigt som jag känner något obehagligt emot den mannen.

Vi käkade på Marcos, kan inte placera om restaurangen är fransk eller italiensk, lutar åt frankrike. Vi skulle så klart ha tagit Sir William men helt plötsligt har de börjat ha söndagsstängd. Dålig stil! Kan inte heller rekomendera Panini, kanske mest för att jag hittade kyckling i min mat. Annars var det fin bruschetta. Jag fick för övrigt två.
Fin dag idag, och nu fortsätter den. Fram för fler lediga söndagar!

Puss.

nyhet

wow, nu är det vår på bloggen.

Lördag natt

en heldag i stockholm efter tenta och tentafest igårkväll.
mormor och morfar har nu flyttat, deras nya lägenhet är grymt fin, faktiskt kan jag inte uttrycka med ord hur trevlig och fin den var. Matsalsdelen hade fönster på två av väggarna samt runt 4 meter i takhöjd. Annars är det en vindsvåning med sneda väggar. Ja ni hör ju själva hur vackert och underbart det låter. Dessutom trivs de själva jättebra och deras grejer passar ihop med lägenheten. Det är mysigt. Gustavsberg ligger som vanligt precis vid vattnet, utanför fönstret en ekbacke, lite längre bort ett slott. Dom bor i en saga.
Mitt eget rum försöker jag städa, med har bara sönder vinglas och spiller ut whiskey. Jag sitter på mitt eget golv och stryker olika små tygbitar som mormor hade samlat på sig, det är utklippta spetsar och lila siden. Vackert.

Sammanfattning - sjukt omtumlande dag men ändå känner jag mig rätt nöjd nu. En annan grym grej är att jag och J har ett jubileum imorgon. Nu är det typ ett år sedan vi träffades, det var så märkligt. Det var melodifestivalenmiddag, det var en helnykter kväll. Juvelen och Mont Mardie spelade på gasksläpp. Eveningdansgolv. Det var en sjukt söt ung man mitt framför mig på dansgolvet. Okej, det var en vinglig kväll. Men ändå, på något sätt, det kändes så stort. Det har gått ett år, det har hänt sjukt mycket saker, på andra sätt är det mer som vanligt, som det var, men det känns så stabilt och bra, det känns som ett så bra år.

Puss&hej

Ditt hjärta är rött

Jag är lite sur för en sak. Jag skulle gå på SSU:s studiecirkel om hållbar utveckling. Och vad gör jag? Jag missar Andreas Malms föredrag, fastän jag vet att jag tycker att han är intressant. Och jag missar Al Gores film "En obekväm sanning" av någon annan anledning. Jag tror att det finns alldeles för många anledningar i mitt liv, det suger ju.
Hur som helst är nästa träff den 14 mars och det kommer funka, 16:30 på kansliet, jag är där. 14 mars är iofs också dagen för tyska grammatiktentan, men då är det nog bra att bryta av med lite hållbar utveckling.

Ikväll får det bli slutet på DDR-boken och lite Istanbul från Pamuks synvinkel. En bra grej idag var förövrigt att internationella kansliet informerade om utbytesstudier på KB. (Killen för mig hette Petter, han hade ansvaret för konstantinopel. Bosporen, here I come.)

glückliche menschen haben ein schlechtes gedächtnis und reiche erinnerungen

Jag vill ha vår, bra böcker och en vindsvåning med balkong.

Tror förövrigt att få kan förstå hur skönt det är att sitta i sängen, inte behöva göra något alls, inte tänka, bara vara och se att klockan är 22:41. Kommer inte ihåg när jag gick och lade mig före tolv senast. Jag är glad för min egen skull. Efter skyst dag på KB med tentaplugg och litteraturseminarie, en kaffe med J och ost och vin inför konventet nästa helg är jag helt värd att göra ingenting inför tentan imorgon. Och det kommer bli grymt kul.

Bästa produkterna idag;
nagelförstärkare från apoteket
kaffe
sängar
trenchcoat
skönlitteratur
solsken

plaza del sol

break my breath by surprise
take me far away, lovely
leave me soon and be back
dance like crazy and see magic
love with heart
have passion
live life on the greener side



New city love

image98



Hit ska jag flytta om allt går vägen, om än så bara för en kort tid. Det kommer vara en enda lång semester. Kom igen, jag gör vad som helst.

Puss galning

Ibland vill man ju bara ha sol. Picknick, lediga dagar och skysta böcker. Jag längtar till sommaren, så ge mig ett jobb. Låt mig klara alla tentor, låt mig bli en bättre människa.
Imorgon ska jag gå till Ragdoll, äntligen torsdag, äntligen öppet på Ragdoll. Jag ska köpa något färgglatt och fint, kanske en klänning, kanske en väska. Jag ska också plugga och tvätta. Det hela ska avslutas med spexplanering tillsammans med delegationen till pol.mag.konventet. Jag ska spexa. Screw me.
Men först ragdoll. Nu har jag snart haft nyårslöfte om ingen shopping förutom secondhand/vintage/fairtrade/ekologisk/egen kollektion i 1,5 år. Och det om något är ju grymt, javisst. Borde också skruva lite mer på datorn, vill ha bättre ljud.

Hejsvejs.

ps. bara för att jag har haft det där nyårslöftet så betyder det inte att jag har hållt det. Man ska inte straffa sig själv, men ändock. Bra grejer får man alltid köpa. Överkonsumtion är alltid dåligt. Skor är en akilleshäl.

Onsdag natt

hur funkar grejer?
Sånt som energi, karisma och good-will. Kanske mest halsont. Tid och sånt där, är det något man ska tro på?
Nu har jag tenta på fredag, den blir det bättre. Det blir det ju alltid, tänker man iaf. Samtidigt poppar ddr-boken upp, måste måste få någon fart. Das Leben an Sonnenallé. Intressant liten bit av en gata, den blev kapad av muren, på andra sidan står hela väst och tittar på medan musiken förbjuds och folk åker på hitch-hike till Sibirien. Antifaschistisk Schutzwall. Jo, men visst.

Det blir bättre sen.

Snart - Helsinki.
Sen - Vår.

Rocketstudents

Åh nej. Vilket underbart drag att vara sjuk i tre timmar den här eftermiddagen. Känner en sådan där feberhuvudvärk komma krypande, det fick bli lite mindre tysk grammatik i eftermiddag.

På min kulturantropologi idag var det en tjej vars pojkvän spelar med Elin Sigvardsson. Alla vet ju vad jag tycker om henne. Längre än så kommer nog inte min starspotting nå idag. Iofs pratade vi om huruvida vi ville eller inte ville bo i New York. Vi hade tema Reisen på muntliga språkfärdigheten. Vi pratade om ground zero, skyskrapor och lyxiga förorter. NY verkar ju som en skyst stad och mitt inlägg var något i stil med; "visst, vaför inte om jag har ett grymt jobb eller ska plugga på en grym skola, om jag känner att jag gör något viktigt. NY är en världsstad, det säger jag inte emot. Men när det hävdades att NY är central i världen, big nono. Det är inte där det händer, absolut inte för alla. Försöker komma underfund med vad det är som gör NY till någon slags ouppnålig dröm för så många. Det kan inte bara vara SATC. Kom igen, ett gäng världsfrånvända tjejer med relationsproblem? Jag köper hellre att det handlar om hela världen i en stad. Men acceptera hela världen då, come on NY.

Största saknaden idag:
En extra helg.
Mer färgglada kläder.
Ett brett resårband.
Kakor.

Suche: moderne eurepäische Frauen

hej, då.

gröt till middag en söndagskväll?
Kanske bara the shins?

Att gå från från biblioteket vid femtiden för att städa, hyperstrikt och bara "caring is creepy" i mina öron. Bara jag och shins. Inget "den här låten kommer att förändra ditt liv", bara jag och ett tomt huvud. Jag läste en bra dagsupplaga av DN, jag fick svar på frågor, jag läste en tysk bok skriven av en mansgrisig ryss. Så, hur ska det gå på det seminariet? Handlade boken om kvinnor var det om små barn, hemmafruar eller prostituerade. Äckligt. Ikväll går jag nog till och med så långt och säger att jag inte tycker att boken var rolig. Ja, fastän det stod så på baksidan. BLÄÄ för manscentrerad storstadshumor. Det är precis som de omogna konservativa människorna som förstör all politik i vår värld. Så fort man är stagnerad och inte vill ta in nya intryck borde man bort från banan, kartan, förhandlingarna, dylikt. De skulle kunna förpassas till trädgårdsarbete, bli mer harmoniska och så helst inte läsa den där djävla skitboken. Jag trodde den skulle vara rolig, det stod ju det. Tyskar verkar gilla den. Ryssen skriver om att dricka vodka och att han inte förstår det tyska samhället. Då kan tyskarna sitta där och säga "Dumma alkisryss, att de aldrig integrerar sig i vårt samhälle, alla ska de vara likadana." Djävla opragmatiska, konservativa samhälle.

Happy holiday

Skön fredag med lång frukost, bra plugg och nu äntligen en dusch medan en paj är i ugnen.

Att skriva om Deutschland in die Welt var bra beslut. Jag är så fruktansvärd tråkig, min klass kommer aldrig gilla mig.  Ska försöka att inte tänka på det, ska istället ta mig härifrån, och ut.

UUTT. Ha det så kul.

fräscha beats

Ska skriva upp här så jag inte glömmer bort.
Bra finnelåt!

RSS 2.0