under ytan

knepig dag. är åtta minuter tills jag borde sova. vet inte varför jag hänger upp mig på tolvslaget, borde kanske hänga upp mig på min egen trötthet istället. men hur som så. bla bla bla.
igår var otroligt inspirerande. det gäller bara att hitta en organisationsform. och kanske en smula förståelse. alla vill så otroligt olika saker. och utöver det så ser man olika på samma sak. vad som en gång var säkert är förlorat för alltid. borde vila min hjärna och göra slag i saken. den saken som jag vill. kanske sakerna. vet faktiskt inte hur jag ska uttrycka mig, jag är inte med. passionen?
och jag klarade tentan. med stor marginal. ibland är allting bara för bra. jag blev så glad att jag hoppade runt och in i en bänk och ramlade omkull.

all the broken promises.

nananana

Man övar sig och så blir man bättre på att se skillnad mellan sanningar och lögner och du är min vän, ja du är min vän.
uppsala är med min vän.
idag gillar jag allt förutom biblioteksavgifter dvs mitt eget slarv.

imorgon ska jag klippa mig. men först nek-föreläsninge, kul kanske. fattar verkligen inte hur man på bästa sätt ska läsa den boken. 900 sidor på pedagogisk amerikanska.. alternativkostnader hit och dit. vad vore alternativkostnaden för mig istället för att skriva detta? Sova? ja, jag tror det. men kan inte sova. ligger, stirrar. borde ha ätit middag före semlan jag och kalle tjuvstarade med. men så är semlor ju bara det godaste som finns, iaf just nu, drivvis med lössnö, iskyla, januari, ljusare dag för dag. och semlor!

( nej tack till mer amerikansk pedagogik. america - fuck yeah. )

men den chansen idag kommer kanske aldrig mer igen, om vi inte tar den...

tjuvlyssna.nu

Fjärde föreläsningen av Nationalekonomi A, kommit fram till början av introduktionen av kursen. klockan tolv väller studenter ut efter att sista halvtimmen gått igenom prisgolv och pristak i förhållande till jämviktspriset. en typ av prisgolv som togs upp var minimilöner, kollektivavtal. de hindrade marknaden från att ligga på jämviktspunkten.

Modde 1 till en annan; (19+)
- Yes, nu har vi argument för att slopa minimilöner!
- Va?
- Ja jämviktspunkten.


askul. nationalekonomi = ideologi. ta graf 1 + 2 och sedan -> ideologi. mysig dag.


jag tror

kan tyckas ses som glamouröst att betala räkningar på internet, e-fakturor och dylikt. lite faktiskt. ganska hög carriekänsla på den faktiskt. trött så att jag stupade, kämpade över pappersranden. kan tyckas som glamouröst med betalsms till nya zeeland. men jag vet inte jag. kan nog vara en smula överspelat också. So last month.

jag vill

hej. inte bara soporna, dears. låneböckerna också. flera massa dagars för sent. jag fick inte ens låna nya böcker när jag och Jo var där för att ta någon slags andlig paus i torsdagseftermiddagsstressen. fan lixom. jag ville låna lite coola tyska böcker. kändes helt rätt, då tyskan nog ryker till förmån för träning och noggranhet. (läs slänga soporna och lämna tillbaka böckerna.)

ni vet man kommer aldrig vidare, om man lutar sig tillbaks... köpte idag, äntligen skivor med afzelius. en var med wiehe, malmöinspelningarna. på något sätt har detta legat och grott för min del ända sedan jag såg winnerbäck och wiehe i gävle. wiehe känns på djupet på ett annat sätt. där winnerbäck bara är dagboksanteckningar på förlorade blad är wiehe politiserad kamp. och wiehe är den som först gjort "kom hem till mig". bryt ihop och kom igen, sluta aldrig tro. typ. vasst - vassare - toffel.

monamonamona

kopierat rakt av bara för att det är djäkligt bra och för att jag nu försvarat Mona inför mångder av nyfikna, endel snikna, endel politikerföraktande människor. Det är bra att valet av partiledare för s väcker känslor men det är lågt att slå under bältet. pragmatik mina vänner, pragmatik. Life goes on, you know!


18447-61

"Liza Marklund: Därför väcker Sahlin så starka känslor Få politiker väcker så starka känslor som Mona Sahlin. Hela hennes person slår an strängar hos oss som går mycket djupare än chokladbitar och eventuella högeråsikter. Det är inte alls konstigt. Låt mig förklara varför: De roller vi alla bär, och de förväntningar som män och kvinnor har på sig, sitter i ryggmärgen på oss. Redan som spädbarn börjar vi pressas in i mönstren. Det gäller både klass och etnicitet, men framför allt våra könsroller. Flickor ska vara tysta och inte ta plats. De uppfostras till att bli snälla och duktiga kvinnor som inte ställer krav. Pojkar förväntas skrika och bråka och bestämma. De uppfostras till tävlingsinstinkt och maktutövande. I arbetslivet blir det väldigt tydligt. Ett exempel: Ett stort revisionsföretag anställde en grupp nyutbildade ekonomer, både män och kvinnor. Tre år senare undersökte man vad som hänt med de nyanställda, och upptäckte något mycket intressant. Kvinnorna stod kvar på samma gräsrotsnivå som när de började. Männen hade avancerat och var på väg upp i hierarkin. Ingen av de anställda, varken kvinnorna eller männen, hade signalerat att de ville vidare. Ändå "råkade" det bli så att männen befordrades och kvinnorna blev kvar.Det som styrde företagsledningens agerande var just förväntningarna på vad de trodde de anställda ville. Männen antogs självklart vilja göra karriär. Därför bjöds de in till konferenser och chefskurser, de fick utmaningar och feedback. Kvinnorna antogs vilja skaffa barn och familj och blev aldrig inbjudna till vidareutbildningarna. Utan att någon egentligen fattat några medvetna beslut hade alltså kvinnor och män tilldelats helt olika roller, och helt olika villkor, i företaget. Det här går igen överallt i samhället. Männen ska prioritera Företaget. Kvinnorna ska prioritera Familjen. Föreställningarna på hur en ledare ska agera är helt och hållet också beroende på könstillhörigheten. En man ska tala högt och tydligt. Han förväntas fatta raka och snabba beslut och meddela dem med övertygelse och magstöd.

En kvinna i samma position förväntas agera fullkomligt annorlunda. Hon ska prata och lyssna till alla berörda, förankra sina idéer överallt, sammanjämka alla olika viljor och sedan, när alla redan är överens, meddela beslutet. Så vad har nu detta med Mona Sahlin att göra? Jo, hon är både extremt kvinnlig och tydligt manlig. Hon har aldrig gjort någon hemlighet av sin familjesituation och sin kvinnlighet: att hennes första relation kraschade och hon fick ta hand som sin äldsta dotter själv, att hon fött tre barn till varav en pojke dog som ettåring, att hon haft massvis med missfall. Hon har sagt att hon hellre äter falukorv med ungarna än entrecote med LO. I offentligheten bär hon alltså alltid med sig och personifierar rollen som Mamma och Hustru, mer än någon annan politiker jag kan komma på. Samtidigt har hon aldrig hycklat med sin vision och sitt uppdrag. Tvärtom har hon varit den socialdemokrat som varit absolut rakast i debatten de senaste 15 åren. Mona har alltid varit den som sossarna kört fram när något obehagligt och kontroversiellt ska sägas - och hon har gjort det, och oftast har hon lyckats. Som yrkesmänniska är hon alltså Tydligheten personifierad. De här rollerna krockar så det ryker om det. Den kvinnligaste politikern är samtidigt den rakaste och modigaste. Klart folk reagerar. Mona Sahlin agerar på det sätt som folk minst av allt förväntar sig. För mig har hela debatten om vem som ska leda socialdemokraterna varit extremt förutsägbar. Den har präglats av samma syndrom som den klassiska bostadsannonsen "önskas hyra: herrgård vid Stureplan, helst gratis". Man har velat ha en kvinna. Hon ska kunna allt och ha gjort allt inom partiet. Hon ska vara klok och lyssnande. Hon ska vara tydlig och kunna fatta och driva beslut. Hon ska vara mjuk och älskvärd och vinna debatter över Reinfeldt. Hon ska ha erfarenhet och pondus - och hon ska palla trycket.
Det enda som är konstigt är att hon faktiskt finns.

Good night, good luck

galet. det blev inga snöänglar trots planering. däremot en smått misslyckad dag på ekonomikum, kan dock ha varit bättre än jag tänker. vaknade upp till phil collins "you can't hurry love", helt perfekt. dock hade jag en smått underbar dröm som jag kommer ihåg alldeles för väl.

borde sova, you know schlafen bitte. ibland saknar jag tyskland. tänk att svänga till vänster, gå förbi kosmetikbutiken och grönsakshandlaren, sedan svänga runt hörnet, ha solen i ögonen och lyssna på musik. (ofta hardned heart, my heart is hard) ganska hårt, kallt, bittert. jag var verkligen det, men på ett skönt sätt. det var verkligen allt jag ville. och även nu kan jag vara tillfreds med det för det är verkligen inte så nu, inte på samma sätt. inte alls. dock är det samma ickeexisterande kärleksliv jag pratar om men där finns något, där finns mer. backa två år istället och allt var kaos men det var verkligen studentvår och jag var nöjd med varenda dag. det krävdes bara en brytpunkt. jag var kanske lite för överväldigat nöjd. det är jag fortfarande. nu behöver jag bara få lite kontroll. kontroll över plugget, vara på den säkra sidan och bara se till att fixa de grejer jag vill, helt enkelt. jag är nöjd, och vad fina människor det finns och vad fina saker. som att käka mariekex i en säng i forsmark och sträckkolla oc. flyget till SD. Bilresa till LA. kvällspromenader på stränder så långt bort, men så nära. nattliga brasor på udden. ritualbål. guns'n'roses på norrländsk gitarr. Avsked - F3E, de andra..  som att gå runt hörnet på tvärgatan till handschusheimer landstrasse. starbucks. berlinermunk. karlstor bahnhof. dj ralp. Heiligen berg, upp, ned. alte brücke. neckarwiese. det är helt omöjligt att inte bli nostaligisk, men också helt omöjligt för min del att inte vara nöjd. kan för tillfället inte klä dessa minnen i fler ord.
men jag tänker på våren, den kommer. Jag är så himla säker på att den kommer just i år.

det är lätt att bli blödig och nostalgisk fast man bara bytt miljö.

it's been hurting all the way with you -

> sis är good damm right. (men inte texasdialekt)

jag är halvdöd och min nya kurs var pågått tre föreläsning.

kan inte leva så här.

det är halv misär att jag inte slängt några sopor på två månader. inte ens ställt ut vattenkannan från mitt rum sedan i förrgår. ain't gonna work you know.
jag ska köpa träningskort istället för att gå på tyskaföreläsningar.
ett steg. i nån riktning. ett annat håll iaf.
sen ska jag lyssna på moneybrother och städa mitt rum.

du vet att jag inte tror på någon gud, men ibland går jag in i hans hus.

hej jag vet inte vad jag ska skriva för jag har inte någon hjärna längre och en sådan självklar sak som indirekt, direkt och informell styrning vet jag inte längre vart jag ska passa in. och det sägs att ovan molnen är himlen alltid blå. (det kan vara svårt att se när man inte ser den). nionde dagen med bibliotek 09-19. ikväll blir det lite tidigare. ikväll ska jag först hem och lämna av alla saker och sedan ska jag ta en långsam promenad ner på stan. jag ska gå in i butiker och där ska jag köpa skivor. sen kommer vi gå till smålands nation för baklänges-framåtsträvande häng i skinnsofforna. kanske finsmakande läppja på ett glas fyllt med mineralvatten.
det är helt störd känsla för min vakna tid har tagits upp av pluggruppen aka daltons vänner presenterar the sect. min vakna tid har gått ut på att bära böcker fram och tillbaka och sukta efter en daglig kaffekopp. och vad är detta? detta min herre är bara min andra tenta i detta livet. det är inte ångesten, det är snarare uppgivenheten och skräcken för att inte ha med tillräckligt bra grejer till pollack imorgon vid tretiden. SÄR.
och himlen är blå ovan molnen.

crazy tenta

jag är helt dödens trött och klockan är elva och imorgon vid åtta kommer jag väl vakna och huvudet kommer fortsätta drömma. det är bara två dagar kvar nu. jag vet inte alls vad jag kan och inte kan längre. jag har en stor ask med tusen frågor. dom tusen frågorna har tusen svar. det är verkligen crazy.
hur som helst så är min picknickpackning för imorgon så gott som färdig. morötter, äpplen, apelsiner, matlåda, vatten, drickyogurt och mackor. det är vad som krävs, plus kaffe. i överigt så älskar jag mina nya vanor och det är otroligt givande processande. trevligt helt enkelt, men huvudet är helt och håller tankat.

pressande börda, ja tack. på torsdag-fredag är det fest PLUS  neken börjar. plus att tenta är gjord. hur coolt är inte det? ska sova. helgen blir nice. ska träffa tvärdragsredaktionen och sen gå på "we will rock you". killer queen rocks.

I will follow you into the dark + a lack of color

så himla skönt med tentaplugg alltså. sitta och skriva 09-19, ja man får iaf en massa nya favoritmusik. lyssnar numera på death cabs for cuties och ångrar en smula att jag och kalle missade dom när de spelade på karlstor bahnhof i heidelberg. men den kvällen fick vi se meister så det var väldigt roligt det med!

men döda bilar jag. och dött kapital. och döda drömmar. snart snurrar allting. undrar om det snart får vara bra för idag.
nej. nu är det bara 17 personer kvar här. ganska öde. min hjärna är numera också ganska öde. jag skrev precis klart en sex sidor lång sammanfattning på seminarie sex. crazy tenta alltså. men kul att upptäcka ny musik på datorn. det tar nog ut varandra.

let's hang out tonight

jag fattar inte varför jag har huvudvärk!!!!!
1. jag har aldrig huvudvärk.
2. jag är paranoid.
3. onödigt att ha huvudvärk eftersom jag borde plugga!

men tänk hur en dag kan förändras från panik till nervositet till allt det lättsamma, sköna som jag verkligen förknippar med vår fina seminariegrupp, alla är duktiga och det är kul att ha seminarie med er.  men jag fick ändå huvudvärk och alla saker hamnade på golvet och jag cyklade hem, det regnar inte ens. kanske är det klimatförändringen som sätter sig i mitt huvud och dunkar. men tänk hur allt kan förändras i att man får komma hem, sätta på musiken som önskas i huvudet (missy higgins) och bara sätta sig på en matta. (och låtsas att den är en magisk, orientalisk matta som kan ta mig vart som helst.) tänk hur allt kan förändras av två mejl. äkta värme, äkte finhet, glädje och rolighet. det blir stockholm 20-21 med tvärdrag och piritta kommer och hon skriver, som en halv gudinna, exakt vad jag behövde.
jag fattar varför jag inte har huvudvärk längre. (det är onödigt.)

bitch

denna förmiddag läste jag ut den femte boken under denna julledighet. En sjätte är jag två tredjedelar igenom men den kommer jag inte hinna med då vi lämnar Norberg för bilresa mot Uppsala om någon timme, efter lunch.

"Ser mitt huvud tjockt ut i den här? - Randa Abdel-Fattah"
var tvungen att läsa denna bok efter en recension i ssu:s medlemstidning frihet. om att ha slöja på en privatskola i melbourne. recensionen varnade för pekpinnestuk och det var sanning, sanning är också att det var en haltande översättning. böcker med islamtema är annars heta på min boklista.

"PS.  Jag älskar dig - Cecelia Ahern"
ploten med en man som dör och efterlämnar sig tio brev, ett för varje månad som är kvar på året är bra. intrigerna och personporträtten inte, liksom översättningen inte heller. jag har dock velat läsa denna chiclit bok sedan djävla skitlänge och nu är det gjort. den tillfredställde inte mitt chiclitbehov, men gick dock att sträckläsa. vidhåller att marian keys ännu är outstandning.

"27 sekundmeter - Kjerstin Göransson-Ljungman"
århundradets deckare från 1939. drygt tio personer insnöade i en fjällstuga, två mord. historiska vibbar och mycket intriger. våld och kalla personporträtt.

"Cherry Ames i Kanada - Helens Wells"
jag har läst alla cherry ames böckerna vi har tio gånger, alla utom den här. Så varför? Därför! Cherry upplevs numera som en mesig, förtryckt, pedantiskt artig amerikanska. Förr var hon tuff, snygg, eftertraktad sjuksköterskeelev. Life goes on.

"Ett eget rum - Virginia Woolf"
Jag kände mig olidligt frestad att läsa woolf. fattar inte att jag inte gjort det fastän jag haft muntlig framställning om henne. denna bok var inte vad jag trodde den skulle vara. Jag trodde att den skulle vara ett ärkefeministiskt slag för kvinnors rättigheter till utrymme. I och för sig är den det också, men på ett så mycket smartare sätt. Jag är ganska lyrisk för den här boken var otroligt rolig att läsa... En betraktelse över kvinnans historiska förhållningssätt till lyrik, poesi och romanskrivande.

"Varats olidliga lätthet - Milan Kundera"
jag har läst mer än halva. merän halva är också bra. men någonstanns tog det stopp och jag måste köpa den, läsa klart den. jag vet ännu inte om jag gillar den.


borde läst dalton, rothstein och nån mer men skitsamma. vad gör det om hundra år.


they'll be to busy my friend.

18447-57
ska lyssna på nån favoritlåt snart igen. ska tänka på allt som gör mig glad och alla jag tycker om. ska helt enkelt sova gott. Puss&Hej

I'll be hiding from the king of cold.

hej ni fjorton som läst min blogg idag. fjorton suger. så gör min blogg med.
dagens veggiemat:
Lasange med lins-tomatsås, squash, champinjoner, lök. Vällagrad grevé.

seriöst.

+ 2006

jag blev vegetarian. det var en underbar dag i helvetet men så dålig har jag inte blivit sedan dess. Vegetariandagen, allt till trots, var bäst, den perfekta starten på något nytt. pol mag är nytrare och mer fullt av sans än så. det har sina baksidor det med. Men vegetariandagen hade en hög av upplevelser bakom sig men sen, som det brukar vara, är beslutet litet. "Ja, varför inte, hahahahahahaha" "OK". vi stal chevré av pj. förlåt. jag bjuder tillbaka. allt som allt var det en trevlig inflyttningsfest - trots att den efterföljdes av den värsta ångestdag jag haft. (jag tränar, det blir bättre). skickade massa kassa sms såsom " 'man tror inte att det är sant' - väldigt skönt att den känslan finns. Jag har det ju bra, ibland så bra att jag inte tror att det är sant. Men sure, jag är kass på nära relationer och ekonomiska grejer och man kan väl få ångest av mindre.. Med det är okej, det är bra.  Kanske instängd, stressad. Destruktivt passionerad och  vilse på väg att hitta rätt. Hur mår du själv? "  Så, vad gör det om hundra år. jag fick inget svar, förens två-tre månader senare. Så kan relationer se ut, kassa eller inte.
Mir ist's egal.

Just det, på pluslistan ligger tyskland. det var kul att lära sig tyska, det är kul att prata, det är kul med språk. det är skönt att gå vidare, var skönt att flytta hem, men jag saknar det ändå. den utomlandsmässiga upplevelsen och jag är verkligen ett fan och supporter till allt och alla (förutom mig själv som fastnat i ett studentgetto??) som drar vidare!  känns smått deprimerande att det längsta jag kommer flytta inom det närmaste året är till en annan stadsdel i uppsala. Men, sure, det kan bli annorlunda.

Hur som helst så sitter jag här en okall januaridag, inga vindar som blåser kallt och mest av allt lyssnar jag på världens bästa låt. Iaf det här årets bästa låt hittills. (Band of horses - The end's not near) Svårt att se vad våren kommer innehålla. Vissa kommer flytta, hem, bort, tillbaka, vidare. (inte jag) Vissa kommer plugga nationalekonomi och tyska. (typ jag) Hoppas det blir en underbar vår. Kanske t.o.m. köper en gul bikini. Det ligger något nostalgiskt, positivt och lättsamt över gula bikinis, inte sant?

Glöm aldrig kärleken. Jag har en vän som leker matchmaker.


Jag tycker vi skippar minuslistan. Ska korreläsa min artikel istället. ÖHH jag ska alltså korrigera, skära och fördömma. Härligt att såga sig själv.

Växthuseffekten kommer drabba usa också, vare sig de vill eller inte. (trend: oljepriset höjs, uppe i 200 $/fatet -08)

18447-5518447-56

Band of horses.

The end's not near.

IF YOU CALL ME I WON'T BE HOME.

they'll be to busy my friend.

jag är så förkyld, mitt huvud väger mer än min kropp.

ladda ner. tryck in. koppla bort.

lär skriva utantill.

om något snurrar kring bortanför är det bara mitt huvud som inte hittar hem ikväll.

(I might love someone tonight. distansly.)

18447-54

18447-54
















.

i morgon åker jag tillbaka till uppsala. jag är som vanligt nervös. alltid när jag ska flytta från standard till något nytt. hemma har blivit standard, det blir det på en sekund. faller tillbaka, faller rätt. så blir jag nervös när jag ska tillbaka till uppsala. fast detta är inte i närheten av nervositeten inför när jag skulle börja jobba i somras. jag var väldigt nervös inför första dagen på pol mag också. försöker tänka efter vart det kommer ifrån, allt det nervösa. chill out madame, typ.

kanske härstammar från den hösten då allting var för givet och inget fanns. och jag sa till linda igår att när mina barn grinar över nån förlorad flickvän / pojkvän så ska jag säga till dom att chill out, det kommer hända femhundra gånger till. inte ta allting på så stort allvar, inte sig själv, inte sin omgivning. alla grejer är inte viktigast i världen. vissa är helt kolossalt oviktiga. det har jag lärt mig själv. vilken självklarhet då, kanske man kan tycka. ja, det är just vad det är.

om det är svårt att säga sanningen så är man antagligen galet ute. om lögnen väger upp sanningen så prioriterar man fel. vet inte riktigt hur jag tänker nu, tror det här är något jag inte riktigt fattat ännu, kanske handlar om att jag har fruktansvärt svårt att säga vad jag tänker och istället bara lyssna. tänka först, och prata sen. förutom att det tenderar till att prata hela tiden, om allt runtomkring och inget om gröt, som katten.

sockerkaka puss

någonstanns måste all kreativitet komma. jag tror att den kommer från action. tankeaction. impulsivitetsaction. inte-orka-förklara-för-någon-som-ändå-aldrig-kommer-fatta.
min familj är världens bästa. precis som en familj ska vara.

jag har ett kreativt huvud som är sprängfärdigt. fattar inte riktigt alla grejer. det blir mer huller om buller än rakt på sak. that's me.

mitt 2006


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag flyttade med hjälp av spårvagn. Jag bodde i tyskland. Jag började plugga på universitet. Skrev mina första tentor. Dödade några blommor.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Nyårslöften? 2006 skulle blir ett bra år, det gav jag mig fan på och se vart jag har tagit mig, tada!

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
öh tror inte det.

4. Dog någon som stod dig nära?
nej.

5. Vilka länder besökte du?
tyskland?

6. Är det något du saknar år 2006 som du vill ha år 2007?
Mer frihet och mer träning!

7. Vilket datum från år 2006 kommer du alltid att minnas?
Den veckan jag flyttade hem till sverige.

8. Vad var din största framgång 2006?
alla gånger jag flyttat, tentor, pm osv jag klarat.

9. Största misstaget?
jag tror att det kommer utvisa sig. kan vara att jag inte tar chansen som läkare.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
mina knän är felaktiga.

11. Bästa köpet?
böcker.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
kurslitteratur.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad? '
alla fina stunder, tillfredställelsen att klara att plugga igen. min familj, mina vänner. Att jag får vara med i Tvärdrags redaktion. Att jag fick åka med som arbetare på SSU's valläger.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2006?
tysk pop. tegan&sara. Håkans senaste skiva.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
gladare.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
städat och haft kontroll.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
stressat.

18. Hur tillbringade du julen?
med min familj, så klart. utan kalle anka, så klart. ny grej: vegetariskt. (det bästa jag gjort)

19. Blev du kär i år?
nej, bara i kärleken.

20. Hur många one night stands?
ingen stannar hos mig en hel natt.

21. Favoritprogram på TV?
Greys Anatomy, the O.C.

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Hata är ett starkt ord.

23. Bästa boken du läste i år?
Att komma hem ska vara en schlager - Per Hagman. Tankvärd. Men jag har säkert läst nån bättre.

24. Största musikaliska upptäckten?
Tysk pop.

25. Något du önskade dig och fick?
Glädje, Lycka, studiero, böcker, en soffa.

26. Något du önskade dig men inte fick?
studiero.

27. Årets bästa film?
Babel? Men tror också starkt på den tyska filmen om DDR som jag ännu inte sett.

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2006?
Den firade jag med två kompisar och sedan med utgång på Karlstohr Bahnhof och Rollercoasters 10-årsjubileum. Bästa klubben. Snyggaste dj'n. Skönaste musiken.

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
motivation och ambition.

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2006?
bekväm, jeans, shorts. edgy. egenklippt knasigt hår.

31. Vad fick dig att må bra?
att jag följer min egen väg.

32. Vilken kändis var du mest sugen på?
reinfeldt. han skulle kunna få en tårta i ansiktet av mig.

33. Vilken politisk debatt engagerade dig mest?
Valet. Utrikespolitiken.

35. De bästa nya människorna du träffade?
Alla SSU:are jag lärt känna, alla nya kursare jag lärde känna undet hösten. Men också Matilda som jag träffade på Lidl - Brückenstrasse i Februari. Piritta, lost for ever till Helsinki.

36. En värdefull läxa du lärt dig i år?
Hur underbart språk är. Mitt litterära och musikaliska intresse har vidgats. Koppla av. Fokusera. Leta efter motivation. Känna efter.

37. Citera en sångtext som summerar ditt år:
raj raj raj raj raj raj raj raj Så länge det finns unga så finns det hopp.



no comments



RSS 2.0