min kväll

God natt, jag är jättetrött. Ikväll har jag varit barnvakt på operan, det var helt okej. Jag och barnen i första logén, vi såg Flädermusen, eller vad den nu kan heta på svenska. Det var en snygg incinering, och inte alls speciellt långtråkig.

"Måste du passa barnen?"
"Ja!!!"
"Dom är verkligen jätteordentliga."
"Ja!!"
"Jag tycker bara att de inte skulle läga fötterna på räcket framför"
"Nej, det tycker inte jag heller!!"
"Jaha...?!"
"Stolarna är bara så stora...!"

Och ja, är det inte rätt duktigt av en sex respektive åttaåring att enbart göra det busstrecket i form av att lägga fötterna på räcket när de höll på att somna under fyra timmars opera?

Mobilen var förövrigt avstängd, men O2, mitt telebolag här har en tjänst som skickar sms om vilka som ringt och huruvida de lämnart medelande eller inte. Därav vet jag att Kemikillen hade ringt mig vid åtta.. Min fråga är bara; Varför?

(Jag var inte så trevlig igår. Detta pga av att jag inte ville träffa honom igen. Dumt och taskigt och omoget kanske men jag tyckte att det var ungefär så otrevligt det var. Jag tänker därmed inte ringa upp. Jag tänker sova.)

storstäda

Jag städade mitt rum. Som vanligt låg allt smink utspridd över hela byrån. Som vanligt fanns det en del disk. Som vanligt behövde jag vika och fixa med kläderna i min garderob. Vad jag däremot blev förvånad över vad att jag mitt i alla röra hittade sex par byxor. Jag trodde knappt att jag hade så många, och de här var bara liggande här. Vilka skatter; mina svarta stuprör, mina acnestuprör, mina svarta manchester, mina slitna levis, mina mjukismanchester och nått mer par som jag glömt. Utöver det finns massa slitna jeans och andra fina byxor i min samling. Det blir massa byxor.

Jag hittade också sista skivan från MrMack, den med den hårda musiken som passade när man var arg eller skulle köra bil långt. Jag lyssnar också en massa på hans protestsongs, progg är inspirerande, tysk progg speciellt. Jag tycker nästan lite synd om alla som inte förstår det. Jag måste komma ihåg att tacka ordentligt.

Undrar hur tysk hiphop är? Jag vill faktiskt veta.


Lunch

Vad får mig att tro att fullkornsmakaroner passar med äggröra och ketschup?
>> kanske ett tomt kylskåp?

Fettisdag

semla

Hej semla.
det här är min arbetsplats idag, ja jag låtsas att jag jobbar, har ett skrivbord och en kopp kaffe. För några år sedan hade jag aldrig kunnat föreställa mig att jag skulle dricka kaffe. Det var äckligt och man kunde ju göra något roligare för pengarna än att dricka kaffe.

- det är inte äckligt
- jag dricker så gott som aldrig läsk längre. BRA.
- Mandel kliar
- Tysk progg är kul
- Jag har varit ganska effektiv
- Jag borde kolla ansökningarna. HUR ska det här gå till?
- Nämen, nu kommer solen fram, jag blir bländad.
- Nämen nu smälte all snön bort på en sekund. (nästan)
- Jag ska gå ut och ta bort resten så att det kan bli sommar. Det vore nog dagens goda gärning.


Er ist so gemein

Det enda jag lyckades med i nättras var att somna. MrMack var ganska rar, han hade bränt en skiva med mp3:or. Där var Lassie Singers och Georgette Dee, kul sjungande tyskar men där var också hörböcker av Astrid Lindgren. Han hade tidigare sagt att han alltid lyssnar på dom när han inte kunde somna och själv lyssnade jag på dom och somnade. Jag lyckades skriva två mejl. Han skulle ju ha sitt på engelska hade han bestämt. Det var svårt, jag kom alltid på vad jag ville skriva på tyska först, men det får väl gå ändå.

Tysk progg?

Viktiga grejer

Saker som jag tycker är viktiga;

Hår - människor blir snygga med sitt hår

Sol&vår - då mår jag bra.

datormp3headsetinternetmejlcommunitybloggadl


Nachtschicht

I natt kommer jag att vara vaken. Är det en bra eller dålig vana, jag vet inte? Dom extra timmar jag sover på morgonen tar jag ju igen på natten, och om jag är mer effektiv och smartare och bättre och så vidare så borde det väl inte skada? Kanske är det bara så mycket lugnare på natten, och lugnare att sova på morgonen. Vi ses i morgon. Jag har en lång natt framför mig, inte sant. Jag har sexton mejl att svara på, för många tankar som snurrar i huvudet och ännu 7,5 skivor winnerbäck att översätta. Men först kanske dagens dos av tyska på lunar. Die Arme, men det är skoj. Min lunardagbok är numera på tyska. Där diskuteras saker som MrMack alldeles för flitigt.
Schlaf gut Komple.


Es war nicht meiner fehler

”Det är inte mitt fel, jag var inte född.”

Så sa han, kemikillen. Klart, han har rätt. Och det är säkert riktigt idiotiskt att fråga, men jag kan inte låta bli, jag är så nyfiken. Men ja, han avslutade det hela med att det inte var hans fel. Nej det är inte det. Han visste inte heller att de ockuperat Norge, så därför kunde han inte förstå min känsla av Sveriges svek. Vi funkade inte ihop i den formen diskussion, eftersom jag är otroligt nyfiken och han överhuvudtaget inte. Det är inte därför jag inte tänker träffa honom igen, men lika sant som det är sagt är det ändå. Skitsamma i ett krig för 50 år sen. Idag är idag, och det var idag jag var spyfärdig och långtråkighet. Tyvärr är jag dålig på sådana situationer och jag kan inte sitta och vänta ut dom, märkte jag. Man måste väl gå på känsla antar jag och andades ut när han var borta.  Kanske beror det på att protestsongs.de var så bra, de jag fick av MrMack igår. Han hade skickat mejl och skrev att de svenska låtarna var så bra. Åh, han är bra bra han med, fast sen diskuterade han sig fram till att vi i fortsättningen skulle prata engelska med varandra. Jag antar att det hänger ihop så att jag inte blir en tillräckligt bra motpartner när jag ska prata tyska. Han säger en massa bra grejer och jag förstår ju allting, men jag kan inte säga lika bra grejer tillbaka. Han är la trött på min taskiga tyska och jag kommer att bli trött på hans taskiga engelska men låt gå för det då.


Die Mauer

Det var bara sexton år sedan muren föll. Jag blev förvånad över att jag inte skänkt det en tanke hittills. Det här landet är bara sexton år gammalt, ändå ska det vara en fullfärdig medlem i en union grundad för fred. Hur långt in sitter det, hur står det egentligen till? Jag är för ung, jag var tre år när muren föll. Det som fallit mig in är frågan; Pratade man med barnen i Sverige om muren, om att bara några hundra mil söderut, i ett land som skulle kallas välfärdsland, som var stort och dylikt, där var gränsen stängd och man sköt folk som försökte fly, att man stängde vägen för släktingar? Säkerligen en inflammerad fråga efter andra världskriget, men man borde ändå ha frågat sig vad som är rätt och vad som är fel.


”Stell dich vor das du fährst nach Ostberlin und dass du ein ganz heißes Mädchen triffst. Ihr will einfach nur zusammen sein, aber…“

Hur kan man bara tyst acceptera det? Man avskärmar sig så lätt, man är nöjd i sitt nötskal. Man skänker pengar när en tsunami slår mot västvärldens turister, kungen gråter och berättar att han växte upp utan sin pappa, men sen då, utöver det? Vad består våran sympati utav, och hur djupt går den?



-

Du kannst immer noch mein Herz schwach klopfen hören.
Bis Morgen ist es eine Ewigkeit, und ich schaffe es nur wenn du auf mir wartest, den ich gestern war wieder zu werden.
Die Lieder von dem Silberfluss sind so schön, aber nicht so schön wie die Augen meiner Liebe.


ADL

Kanske skulle ta tag i mitt liv, undrar om jag hinner på en halvtimme. Borde isf samla ihop mina tankar till ett mejl till chefin och ett till killarna på weisheitzahn. Dom ska sammarbete med mig. Chefin ska vilja ha mer av vad jag skriver. Jag blev riktigt sur och lack nu när allt med smutskatsning från socialdemokrater kom ut. Vilken djävla stil? Sluta gnälla och ta tag i problemet istället. Ja, jag hoppas att jag får skriva om det.

oh yeah

Al right, come on. Det här är ställen som jag skulle kunna tänka mig att plugga på;

Stockholm (uppsala, göteborg)
Paris
London
Heidelberg
Berlin
Freiburg (varmaste staden i tyskland med bästa snön på vintern)
Rom
Barcelona
Australien
Nya Zeeland

tio ställen, fem år?  Och jag har inte ens new york med. AHHHHH jag b lir galen.
Eh, jag har inte ens med östeuropa, moskwa. Jag gillar alldeles för många, alldeles för mycket.
AHHHHH.

.

Oh, yeah, jag är verkligen världens segaste. Klockan tre ska jag träffa kemikillen, solen skiner och jag vill ha en coffey to go. Kan mycket väl bli en riktigt trevlig eftermiddag. Ska lägga in lite indierock i stil med the killers och rooney på min mp3.

För övrigt så var skivan "protestsongs.de" mycket kul lyssning. Jag fick den av mrMack igår, har även en till som jag inte lyssnat på ännu. Han gillar ju som sagt Lars Winnerbäck. Funderar på om vi ska ta en kväll med dvd'n från linköping ihop. Vi kunde typ baka kanelbullar först. Det vore skoj. Jag ska fråga.

Nej, nu vill jag ha mer skrik i mina öron, "hate to say I told you so", oh ja, vad skoj det är när de spelar svensk musik så här utomlands. Tack.

Nya ord ur vardagen

Scheize egal – skit samma

 

Egal - det spelar ingen roll, det gör mig inget

 

Penner – förolämpning för uteliggare

 

Obdachlose – uteliggare

 

Geil – slangord för super, jättebra, görbra, skitbra, ja, jättebra, men man får passa sig för enligt ordboken betyder detta ord kåt.

 

Krass – ”menar du verkligen det?” ”är det sant?”, ”otroligt”, ”jag tror dig inte”

 

Proll – slang för proletär, lite rebell, lite slashas, lite bondtölp, inte riktigt lika tufft som de själva tror.

 

Remmidemmi – När det är riktigt hålligång, bra drag

 

Odysse – Att göra en odysse, att komma på oväntade omvägar. Kan gott och väl användas på svenska också.

 

Gell – Eller, som i (”är du dum,) eller” /Bist du blöd, gell?/

 


3-2

Tur att jag är så himla dum.

Tur att sverige vann. Så himla bra match såg det ut att vara. Jag kan säga att det inte var samma sak utan svenska kommentatorer. Nu fick vi ju till och med vara helt utan ljud, eftersom resten av folket på den irländska puben O'reilys ville kolla på fotboll. Vi lyckades missa tre mål pga av att kommentatorernas extas saknades. De sista 90 sekundrarna var dock min koncentration på helspänn. OS-guld.

Café Ellis

På något sätt har det blivit natt. Jag känner mig lite småsjuk, kanske dumt att inte sova men jag ska kopiera larsW texter som ska läggas in för översättning. Det föll nämligen MrMack i smaken, jo, han gillade dom mycket, han var faktiskt överraskad över hur bra de var, det verkade iaf så. Han har fått fem låtar, och han vill ha mer. Aj aj, det är plus i kanten.

Under de timmar vi satt på café Ellis (välkänt ställe för alla FS03 som var i HD våren 2004.) ringde dock kemikillen fem gånger. Jag ville inte svara. Jag ville prata med MrMack om allt möjligt som vi pratade om. Ja, så det gjorde jag. Sen fick jag ringa kemikillen vid elva och säga "hej, vad kul att du ringt, ska vi höras imorgon." Kluven, om jag är det? Nej. Tyvärr inte. Vartåt det lutar kan ni ju själva gissa. Själv hävdar jag att det är bra för min integration här i tyskland att träffa många tyskar, eh, på samma gång. Tur att de bor i olika stadsdelar. Tur att de studerar på olika fakulteter. Tur att jag är så himla smidig.

speedy gonzales

(påverka samhället?
strejka?
Jobba stenhårt?
Ignorera?
Vara förbannat modig?
Prata med uteliggare?
Hur kunde det bli så här, hur kan det bli så här?)


Oh yeah, the sun is shining.

El grande de finale

Nu borde jag nog gå och jobba. Städa, putsa, damma, hämta farmor osv. Sen ska jag och sofie kolla os.
H-O-C-K-E-Y- hockey.'

I fredags var vi på Karlstor Bahnhof - Remmidemmi Prolldisco für intelektuelle. Det var riktigt skoj och äntligen ett ställe där de spelar bra musik och man kan dansa. En riktigt trevlig dj har de och det brukar också vara trevligt folk där. Vilket kap för tyskarna att de har ett sådant ställe, vilken tur för mig. Jag har bara varit där två gånger men det har varit bra båda gångerna. Nästa gång är den 11:e mars. Göy.


-

Igår var jag på en promenad, en massa timmar var det. Det var en kemistudent och jag, han var ett fynd från dansgolvet i fredags. Nej, jag skojar bara, men ändå, nått i den stilen var det. Sak samma, det var en trevlig kille. (Hur man nu kan få för sig att plugga kemi? Han hade en hel hög med förklaringar till det, nåja, han får tyvcka att det är jätteroligt om han vill. Es ist nicht meine lieblingsfach, dann - egal.)

"Det är fint i heidelberg."
"Ja, gott sei dank blev det inte bombat."
"Hmm, ja, så kanske man kan se det. Jag har dock lite svårt för att säga gott sei dank, för jag hade inte så gärna sett att tyskland vunnit kriget, och hade de fått lov att bomba heidelberg så hade jag varit glad för att de gjorde det."
"Det är ju förstås sant..."
"Men nu när jag bor här så är det förstås kul att det är så fint istället för nyuppbyggd betong"

Tyskland i ett nötskal. Och ja, det är en sak för sig hur man ska ställa sig till allt detta idag. Själv är jag jag född trettio år efter att kriget slutade. Sen dess är det fred och Europa. De unga här i tyskland är också födda trettio år efter att kriget slutade. Men inte deras mormor.

Bara döda fiskar flyter med strömmen.

Svensk språkmelodi

Eh, att gyllene tider dök upp i föregående inlägg beror mest av allt på att MrMack önskat sig svensk musik, hmm, eller snarare svensk punk men den kommer inte förens på onsdag natt och jag vill inte vara sämre än att han får något redan idag.
Tyska översättningar av lars winnerbäck, vad sägs om "elegi", "Kom änglar", "av ingens frö", "En svår och jobbig grej"? Själv höll jag på att bli knäpp när jag satt där och letade ord, fixade, ändrade meningauppbyggnader och funderade ut passande synonymer. Det var så otroligt intensivt winnerbäck, extas och där sitter jag med några av mina absolut viktigaste låtar, de där de tyngsta orden ligger och de hårdaste slagen kommer. Det ska betyda samma sak när man som tysk läser det på tyska. Jag vet inte om det funkar, men jag vet att jag har några fina timmar där, fram till tvåtiden för nån natt sen. Det är fint att få jobba så nära en text.

Så, de tycker att svenska är ett fint språk här. Det är något med språkmelodin, de kan inte riktigt med att uttala våra "ja", "jo", "nej", bara sådana små enkla ord låter alldeles fel och otroligt förtyskade när de säger dem. Vi har en sådan fin språkmelodi, tyskar har ingen alls, de har gruff, graff och spik-spik-spik, och ja, lite håkan, lite lasse, lite uggla, lite ekdahl och sen en blandad blandning av andra låtar på det svenska språket. Sak samma om det är gyllene tider eller pistvakt pjäx pistols. Det blir skoj ändå. 

svensktider

Nu är det svenska tider i sverige. Det är semmeltider, det är osfinal och det är melodifestival.
Semlor har jag lyckats få med. Det var gott, vi har bakat det två gånger och man kan även köpa det på ikea, helt okej.
OS, visar de på tv också. Nu har ju inte familjen där jag bor någon tv, men finalen i hockey mellan Sverige och Finland kommer visas här med. Sverige har tagit en massa guld, det har jag inte heller missat. Säkert fler medaljer än på de senaste femtio åren. Sådan statestik kan jag inte framhålla för säker, jag bara gissar och jag har inte någon skön, stor dntidning att läsa efter i. Jag är säker på att Johan Esk skriver en massa bra krönikor om OS. Tyskland leder medaljligan iaf. Dom är nog stolta, men inte för stolta för att kunna namn som Pärsson, Olofsson. Man kan diskutera biathlon och alpin slalom, curling funkar också, och visst är det gött att vi har ett ossilver i hockey för damerna.
Alla dessa sportfunderingar kompas av Gyllene Tider. Det är gött att vara svensk.
Nåja, sist och minst - melodifestivalen har jag missat helt, och det gör mig inte ett dyft.
Vem kan påstå att det är något att missa när låtarna heter saker i stil med; "Får jag en kaka till kaffet?" Kära rara peppe eng, idolgänget, perelli osv - trevlig melodifestivalhjärntvättning... 

Jag ska hur som helst hålla till godo med en hockeymatch i eftermiddag, det lär bli grymt.

Vårkänslor

flod

Jag bjussar på en bild. Det är snart vår här, för femtonde gången. Mina skor har jag fått tillbaka, lika så mitt mod, hopp och min kärlek. Nåja, med det sista vet jag inte så noga, men så länge det finns hopp så finns det tro. Eller är det helt enkelt bara möjligheter?
Jag har hur som helst fått möjlighet att starta om på noll komma noll noll med MrMack, min hemliga tjugosexåriga lover eller vad annat kul man kan kalla honom. Han pluggar med sitt hausarbeit nu. Vi träffas sällan men mejlar och ja, han kanske kan lära känna mig som en riktig person till slut. Jag vill lära känna honom iaf. Noll komma noll noll känns bra. Han hjälper mig, jag hjälper honom och sen pratar vi om saken. Eller om vad som helst. Fast ja, kanske helst inte om kärlek, förhållande och hur gammal jag är. Det blir bara drygt. Bättre när han bara berättar om sitt hausarbeit och sin familj och vilken musik han gillar och vilka böcker han läser. Då lyssnar jag jättegärna, jättenoga lyssnar jag då.

deadline

Idag var deadline. Jag skickade in igår. Jag ska ha byline också, bild, foto; på mig själv.
Jag kan inte välja så bra, jag kunde inte det nej. Chefin fick tre bilder, en nytagen, bloggbilden och förra bloggbilden. På alla tre har jag olika frisyrer. Den nytagna är i färg. Jag la in en liten hint om att den var dålig och att jag var ett stort fan av sepia.

Svar; Jag tycker att båda de svartvita var jättefina.
By Chefin
. (Vadå svartvita, sepia är det. Jag är sepia.)


Men det är la inte det viktigaste. Det viktigaste är att det blir i tryck. Jag i tryck. Läskig tanke, kul tanke, idiotisk tanke, knäppast av allt är att det är en sann tanke. Jag kommer inte kunna somna.

Sophie Zelmani

Förresten, Sophie Zelmani var inge vidare. Inte som artist och inte med band. Tråkigt. Ja, det såg ut som att de hade tråkigt också. Och det i sin tur var tråkigt för publiken för dom var helt sålda, och där stod dumma musiker och hade tråkigt på scen. Jag förstår inte, vad var det där egentligen?
Dom spelade, blev inropade tre gånger, det var fullsatt. Vad var fel?
Kanske var hon bara knäpp Sophie, hon hade hur som helst ingen klädstil att komma med. Musiken gillar jag, och kommer väl fortsätta gilla men det finns något som kallas scennärvaro och show, kom igen, ge oss lite igen.
Dom kom inte ens ihåg hur man spelade Black day. Trots allt detta blev alla skivor slutsålda, affischer nerrivna. Det bästa med kvällen var att jag fick reda på att Anna Ternheim ska på tysklandsturné. Fast inte hit i närheten. Anna är så söt.

We will live trhough this black day.

?

Om ens föräldrar tjänar tillräckligt bra så får man inget studielån av staten. Dvs, då måste föräldrarna betala, typ 550 euro i månaden.
Så är det här. Knäppt?

Musik

Jag ska på Sophie Zelmani. Klockan nio börjar det och jag har ingen biljett ännu men är det inte slutsålt nu så ska jag nog få biljetter. Den enda konsert jag sett som varit slutsåld på Karlstor är death cab for cuties. Dit ville jag också. Det var slutsålt. Schade då. Men det är ikväll alltså, Sophie Zelmani, här i min stad.

Senare kommer Shout out louds och Belle and Sebastian. Teitur skulle ha kommit men det är struket på något vis.

Rollercoaste är också en hit. Rollercoaster fyller tio år samma dag som jag fyller 20. Eftersom rollercoaster är indierock specialkväll disco bla bla på Karlstor Bahnhof så kommer vi antagligen fira ihop. Och imrgon spelar Remmidemmi indiecovers där. Bandets namn låter ju inte så lovande men indiecovers är indiecovers.
Lovande musikframtid, det var vad jag ville få till som slutsats!

18447-15

18447-15

Okej, vi var på Ikea. Vi var la det. Jag köpte fler krukor till mina blommor. Två vita krukor till mina frön som ska bli blå blommor. Tre stora dricksglas som ska bli krukor till mina skott jag tagit. Det är kul, jag har gröna fingrar, låtsas jag. Sofie ska ta med grus. Jag ska köpa jord och växtnäring.
Eh, på ikea kan man äta äppelpaj också. Vad är det för speciellt med det då, nej inget speciellt, men den är god. Lite mer speciellt vad semlorna som fanns där. Så speciella så att vi ät av dom. Och kaffe.

Så pass att vi ska baka semlor på fredag, och annat.

På bilden står vi framför Bohuslän.


Mitt rum

18447-1418447-13

ändringsdags

Eh, jag kanske ska skippa babyrosa helt enkelt? Man måste nog inte vara tysk fullt ut, jag kommer alltid bryta på underbara svenska och jag kommer aldrig blir tillräckligt korrekt, men jag kan i alla fall göra ett försök.

Tänk vad bra jag ska bli ändå, på tyska alltså.
Geil.
Krass.
Vielleicht.
Baum.

mångo

DET ÄR SÅ GÖY.

Jag kan massa språk. Typ svenska, engelska, tyska och danska. Jag vill lära mig nått mer, men det får bli sen. Först ska jag bli tysk och det är så geil.
Ich mag deutschland.

I höstas skrev jag inget om tyskland, eller? Jag ville inte erkänna att jag var här för alla tyskar har så dålig musiksmak och klädsmak och matstil och ingen stil överhuvudtaget. Jag antar att jag har accepterat det nu. Tänk om jag är likadan? Jaha, då gör det inget för det gör det helt enkelt inte här.
Bara man är snäll och korrekt så får man vara hur man vill. Och accepteras.
Just det, precis så. Bara du är korrekt får du vara hur du vill.


Dvs, gilla rosa, tysk pop och jägermeister. Men det går väl an?
(förutom att jag passar så illa i rosa. Jag provade mitt första rosa plagg på evigheter igår. Den hade varit perfekt, en rosa pikétröja. Jag är själv av den bestämda åsikten att jag är mycket snyggare i svart än i rosa. Alltid, och kommer alltid förbli. Lite mothugg ska man la ha också?)

rapport

På fredag är det deadline. Nu måste jag jobba. Min första artikel, jag älskar den. Nästan iaf.
Jag har fått lite klartecken, den måste bara kortas ner. Nuvarande 5400 tecken till 5000. MrMack har läst och uttryck gillande. Han är göy. Pappa med och ja nu ska min chefredaktör läsa och detta kan gå vägen.

Puss&kram.Fyrverkeri

If you can rock the afro, rock the afro

afro 1

En av mina favoritbilder ville jag bjuda på innan jag somnar för kvällen.
Brända mandlar är gott.
Cornelis Meister är tysklands yngsta dirigent, han är tjugosex år. Han jobbar här i Heidelberg, med Der Philharmonische Orkester (osv). Dom har blivit så himla bra med honom, sägs det. Han är så himla bra tycker jag att man kan säga. Jag har sett två av deras konserter med honom, kanske deras enda två. DEn första och den för en vecka sen. Han är helt otrolig. Han gör klassisk musik till en konst, han dansar när han spelar piano, skulle det ligga för mig skulle jag säga att han rocker fett, men det är inte riktigt min uttrycksstil, helt otrolig är han. Jag och Kalle såg honom. Nästa konsert är 28. eller 29. mars. Jag kommer att vara där.

Och ja, varje tisdag och torsdag från och med mars till juli har jag en ny tyskakurs.
Och ja, varje torsdag från och med april till juli har jag en grundkurs i filosofie.
Yogan var fullbokat, men jag är först på reservlistan. Yoga för frühaufsteher. Det vill jag. Någon får avreservera sig kan man tycka, men vill de gå kvar så är jag glad för deras skull. Det är ett bra beslut.

Jag ger dig svar om du ger mig frågor

Här över gränsen får man göra som man vill...


Tack, Tack. Jag är Tacksam.
Jag kanske borde sluta fika. Kanske borde börja träna. När jag blir frisk igen, då ska allt det hända. Då ska jag jogga lätt genom kvarteren här, då har jag mina träningskläder. Yes, jag måste skriva upp på listan vad jag behöver. Jag behöver mer skor, tror jag.
Jag tror att jag behöver den kjolen jag provade idag, den var helt otrolig. En tulpankjol i tweed. Den skulle passa både till stövlarna och till mina converse. Det skulle vara snyggt. Jag skulle kanske behöva den gröna uniforsmstukade jackan i sammet också. Den var redigt snygg den med. Markerad midja osv. Ja, väldigt damigt blev alltihopa. Stövlar, svarta pumps, bruna converse? Ja, det är skoj det.

Och nej, han har inte läst min artikel för han har inte mejlat mig så jag får väl fortsätta med min Goethe så att jag kan sms:a honom och säga att jag vill ha en ny bok. Jag är efterhängsam och dryg jag. Borde kanske sluta med det, borde kanske lägga ner. Jag glömmer honom lätt, efter bara en dag. Eh, det är inte sant men det borde kanske vara min sanning.
Vi får se i morgon.

övrigt

Gött, jag och Kalle var på Feldberg, tyvärr utan digitalkamera men ja, det var väl ca en meter snö där, tre timmar bort. Ända nere i Freiburg var vi, där kan man även läsa tyskaA genom uppsala universitet, en tanke jag haft. Det var en fin stad. 4 mil till franska gränsen. Rivieran, mm.
Vi åkte snowboard. Förutom att jag slog mig sönder och samman samt inte kunde åka lift var det så himla roligt! Jag tog mig iaf ner för backarna, de var blåa och det var härligt mycket lössnö. Det gjorde bara ont när jag ramlade på huvudet, vilket hände ett par gånger för mycket.

Jag ska lära mig åka snowboard. En bra, ny utmaning. Go for it.

Segla på Neckar?

båt

Det här är min stad nu. Nu har vi snart fixat februari ihop, det har gått snabbt. Inte kunde jag någonsin tro att våren skulle komma så fort, jag har inte ens svalt min sista suck. En utandning av lättnad, det här ska gå, det här ska bli skoj. Jag kom mig själv att vara ett år tillbaka. Det var februari då med, men det var iskyla i sverige och jag föll fritt men landade vackert. Kravlade mig upp och bort och ungefär hit har jag tagit mig. Bakåt, runtom, inte alltid så vackert men kanske på enda möjliga vis. Egal. Det gör det samma för det är så här det har blivit och jag kan inte göra annorlunda. Jag skulle kunna köpa ett busskort iofs, ja om jag ska stanna längre ska jag ha busskort så jag kan åka till Mannheim och shoppa i kvadraten och till karlsruhe och gå fem varv motsols runt slottet. Det vore fint.


Res med mig, till ett annat land

"Varför skrattar du så där?"

"Du tittar så konstigt på mig, men jag tänkte vara positiv. Jag försöker bara vara glad."

"Okej, bra."


Det var en bra situation igår. Det kommer säkert aldrig gå ändå, men det får gå som det går. Det är sol ute nu, är det vår får det gå hur som helt. Jag har inget att förlora, men allt att vinna. Vill jag inte stanna här så gör jag inte det. Vill jag stanna här så hyr jag ett rum i höst och köper massa böcker och börjar plugga på universitetet. På min fritid promenerar jag på obere philosopischen weg och jobbar extra på kvartersbutiken, eller H&M. Egal.
Jag kan fortsätta läsa böcker, baka bullar och plugga tyska. Det är fint, det är helt okej.

"Men sommarn dör och min rastlöshet är min, och om vintern står jag gömd längst in i baren."
- LW / Faller
.

Jag är inte bra på vinter, men jag är djävligt bra på vår och sommar.

Tralala

Bör man skriva att det är runt tio grader varmt här nere, solen skiner och jag är ledig idag? Mm, det kändes som en bra idé.
Jag ska pyssla lite med mina ansökningar till Danmark, men också gå och anmäla mig till tre kurser på folkhögskolan här. En tyskakurs, en yogakurs och en grundkurs i filosofie. Jag är så glad, det ska verkligen bli roligt!
Jag har också lånat "Die Wahlwandtschaften" av Goethe av MrMack. (han har en en samlingsupplaga med klassikerböcker på tyska som han inte läser). Jag förstår förstås inte titeln, men jag har läst två kapitel och den är inte så dålig. Jag ska läsa ut den snabbt så jag kan bevisa att jag är lite seriös. Det ska bli skoj. Han hade en bok av Dostajevskij också. Den ska jag låna sen.

Sa jag att solen skiner? Underbart, det är fjärde dagen nu.

>> Det är vår nu.

Hoppet föds i handling

Hej mr Blogg.

Jag och larsW, är vi tillbaka till varandra? Har fått ett program så jag kan rippa skivor nu, vilket betyder att jag har rippat "stort liv" och också kan lyssna på sista spåret; "Kom hem till mig", jag tycker att den är klockren.
LarsW är klockren, mer än så kan man inte säga.

Jag skickade "av ingens frö" till MrMack igår. Han är tysk och kommer inte att förstå texten. Dessutom gillar han inte lugn musik. Kent, elin sigvardsson osv. Nej, det går inte hem. Han vill ha svensk punk. Jag vill ha tysk punk. Vi ska byta. Under tiden får han hålla till godo med "av ingens frö". Han ska läsa min artikel, översatt till tyska, också. Jag skakade av skräck eller dylikt när jag skickade den, eftersom killen pluggat tre år psykologi och nu är inne på sitt andra med juridik. Och jag, jag är bara lika gammal som han var när han var punkare och levde rebelliskt ett år utan kontakt med sina föräldrar. Alltså, han kan lätt såga mig.
Vad gör det om hundra år, när man är ung, då behöver man väl inte vara så korrekt?

kommentar

Det här med att ta en paus;

Ibland tar man en paus från sitt skolarbete. Det kan kallas skolka. Ibland tar man en paus från en partner, vän, familj, villa, ett land, du får kalla det vad du vill. Ibland kan det vara livsnödvändigt, för en själv.

Man kanske bara inte kan förklara.
Man kanske inte kan kräva att någon ska förstå.
Men efter regn kommer solsken.

NEWS!

I'm in.

Jag är inne.
Jag är med.

Det här borde kanske till och med firas.

Oh YEAH.


Det är journalistik det handlar om. Nu ska jag skriva om fegisar, känslor och politik på ihophäftat papper. Jag ska ha byline. Jag ska skriva om mig, om invandrare, om sverige, om tysklad, om initiativ och om rädsla. Och nu ska jag fira. Jag ska bjuda min bror på varm choklad och munkar. Jag hoppas att han vill ha det. Tralala, jag är så bra!

/Undertecknad aka redaktionsmedlem.

Hej

fire

Det här är för er på alla hjärtans dag. Det är alla hjärtans brinnande låga och tankar ifrån mig.
Jag tycker om er.
Jag tänker på er.
Jag saknar er.

det funkar

Varför gör det ont för?
Varför har jag ingen kontroll?
Varför tror jag att alla andra utom jag har rätt svar men vägrar lyssna och vägrar ta till mig och vill helst krypa. Tänk att kunna krypa igen.


"Vi bestämde oss för att försöka igen"
"Ja, det är ju så mysigt idag med alla hjärtans dag"
"Puttegull jag älskar dig"
"Rosa är min favoritfärg"

Nej, nu ska jag ta mig samman och ja, sluta driva med det här. Hämta ut biljetterna tills imorgon. Det blev inte death cabs for cuties. Det var utsålt. Vi ska på Cornelius Meister istället. Det är typ klassisk musiks Håkan Hellström. Förutom att vi är i tyskland. Och att de aldrig hört talas om håkan hellström. Men hur som helst så ska det bli kul. Jag ser framemot det mycket och ikväll kommer Kalle. Och helt otroligt så ska vi till fjällen. Det kommer funka. Lördag är det. Feldberg. Det finns snö och glada miner för mig med det. Det lovade gud igår.

"Solen är uppe och jag ligger kvar. Och allt jag tänker är att det blir en bra dag idag, för solen stiger upp även idag och flera tusen mil kan jag gå idag."

Maybe I can meet you in the morning

Om jag lägger fram mina träningskläder på en stol så att de är det första jag ser imorgon, kommer jag då lyckas ta mig upp och sätta på mig dom?


Nu tänker jag inte ens att jag borde träna för att jag är otränad utan jag måste helt enkelt komma ut. Jag är fast i nån djävla sörja och i kombination med det har jag inte tränat på 2,5 vecka. Ungefär exakt så länge som allt det här har hållit på. ALLDELES för länge om man frågar mig. Det verkar vara ett mönster. När jag behöver träna, dvs tänka klart, som mest, då gör jag det inte alls.

Jag behöver klara tankar angående
- hösten
- Skrivgrejer
- mitt förhållande till en person som jag förstår men ändock ej kan släppa och det är fan och helvete och jag antar att jag gråter över spillen mjölk som jag aldrig hade för jag har ingen ko. Eller som man kan säga; bara döda fiskar flyter med strömmen och jag är varken död eller fisk.

Så, bitte-bitte-bitte, gör så att jag tar mig samman och tränar imorgon. Det behöver inte vara något speciellt men helst vill jag springa 2 mil med lätta steg och komma hem och vifta lite med en solfjäder och sen få världens energi och ta reda på allt jag behöver veta och sen ha allt fixat och skriva 12 bra svar på 12 bra mejl jag har som behöver ha 12 bra svar.

Bitte schön.

Walking with a ghost

Du hatar henne inte. Du bara önskar att du hatade henne, lite hat skulle göra nytta. Det skulle vara lättare att gå vidare då.


Some hate would do.


No matter which way you stay, which way you go - you're out of my mine.


Blandade ord från skilda världar, detta är ett försök för mig att förstå. Det finns två a4 text. Det finns hundra låtar. Det finns en hjärna som inte räcker till mer ikväll.


It's taking me so long

Det är över.


(Jag ska bara inse det. Det kanske tar ett tag. Under den tiden ska jag inte skicka sms. Inte ringa, som jag gjorde nyss. Inte sitta och tro och blunda och inte lyssna och inbilla-inbilla-inbilla mig.)


Det kan inte vara över för det var aldrig. Men även det tar ju sin tid att få till. Nånting har hänt. Någonting har jag offrat. Tacka och ta emot, eller glöm det.

Do you see my problem if I never explain it?

det står illa till

Varför, kära någon, fungerar inte vidarelänkningen på telia.se? Jag vill enbart ladda mitt refillkort för jag är i stort behov av att skicka ett sms. Ett endaste sms. Det är läskigt att vara i tyskland. På en knapptryckning försvann de sista 20 kronorna, vart vet jag inte.
Jag ringde ingenstanns, kom aldrig fram. Jag tryckte enbart på yes, och lät det gå en sekund. Ska det kosta 20 kronor?
Det skulle kanske gå fortare att få en förklaring till det än att försöka ladda ett refillkort med kontokort.
Bla. 

Ordning och reda, någon?

Nu är det svart på vitt upp och ned bak och fram men han är fan dum.

"bla bla bla, but I have to get those things in line or I get nuts. Nevertheless I think you're a nice person and I would like to meet you again."


Detta var helt tydligen inte över.





Det här är lite av mig;

PERSONLIGT
1. vad heter du? Maja Kristina Helena Nordström
2. vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja? Jag skulle kunna tänka mig att använda Helena. Jag känner mig sådan ibland.
3. vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Edvard tror jag. Om inte exakt, så något på E.
4. vilket stjärntecken är du? Fisk. Helt igenom
5. vilken årgång är du? 1986
6. vart bor du? Heidelberg, Tyskland
7. bott utomlands? Ja, helt tydligt.
8. flyttat antal gånger? >>Forsmark. >>Tillbaka hem. >> Heidelberg
9. vart skulle du vilja bo? Om inte Sverige så låt säga Medelhavet.
10. vilken skolklass? En studentexamen?
11. vad vill du bli när du blir äldre? Jag vill bli äldre. 20 kanske?

UTSEENDE
1. hur lång är du? 164,5 cm
2. hårfärg och frisyr? brunt hår som är konstigt klippt men det börjar likna år
3. ögonfärg? Bruna med något i stil med grön/gult
4. mest nöjd med? mina öron
5. minst nöjd med? knäna?
6. skostorlek? Trettiosju
7. glasögon? Nej.
8. har du några piercingar/tatueringar? Nej.

FAVORITER
1. filmer? Ingen
2. låtar? Tegan and Sara - "Where does the good go", "Fix you up", LarsW, Broder Daniel, Kent
3. årstider? Vår
4. mat/dryck? Vatten är underskattat. Wienerbröd med.
5. djur? Schäfer x 2, katt x 2 finns det hemma.
6. färg? Brunt, svart och vitt
7. parfym? Calvin Klein - One, Hugo Boss - Deep red, Kenzo
8. tv-program? Jaha, Greys Anatomy
9. ämne i skolan? Svenska
10. sysselsättning? Ja, jag försöker sysselsätta mig=P

KLÄDER
1. vad använder du just nu för jacka? Svart skidjacka/svart jacka
2. vad använder du just nu för skor? Svarta vintagestövlar eller låga converse
3. favoritfärg på kläder? brunt och svart
4. favoritmaterial på kläder? Jeans
5. vilka kläder skulle du vilja ha just nu? En kjol, en hel del nya tröjor men kanske mest basplagg egentligen.
6. favoritaffärer? H&M och sen finns det ju en del sköna grejer här nere...
7. för ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden? kanske 50-60 €
8. favoritmärke? Levis och Acne
9. vad har du för byxstorlek? 27-28
10. vad har du för tröjstorlek? 36/ S-M

DITT RUM
1. stort, litet eller mitt emellan? Litet, och med snedtak
2. vilken färg på tapeterna? Det är vitkalkat
3. vilka färger går rummet i i övrigt? Trä och vitt och svenska popaffischer
4. favoritmöbel i rummet och varför? Garderoben; den rymmer mcket
5. vad vill du ändra där inne? Jag vill ha fräschare grejer
6. vad har du där inne av följande:
a) tv? Nej.
b) video/dvd? Dvd ja, om dator räknas.
c) dator? Ja.
d) stereo? mp3?
e) telefon? En småpuckad svensk mobil
7. vad ser du om du tittar ut genom ditt fönster? En spelgata, ett hyreshus i tegel och några grannvillor
8. vad gör du oftast i ditt rum? sover, nördar, kollar på film/tvserier och städar/stökar ner
9. vem förutom du brukar sova i din säng? -
10. favoritpryl i rummet? Laptop, mina krukväxter, mina affischer osv.


BLANDAT
1. vad heter din morfar? Stig.
2. var har du i din:
a) jackficka just nu? En jordnöt.
b) skolväska just nu? Jag har ingen skolväska.
c) handväska eller liknande just nu? Laptopväska; pennor, papper, och ett anteckningsblock. Wlankort, kablar och en mus modell liten.
3. vad är du beroende av? Ljus, stöd och familj
4. vilket land kommer du i från? Sverige
5. vilken sorts lipsyl använder du? Klockargården
6. vad tror du på? Det ordnar sig.
7. vilken religion tillhör du, om du nu tillhör någon? Jag kan inte svara.
8. vad köpte du senast? Italiensk mat (?), kaffe på starbucks osv. Stövlarna kanske?
9. har du nåt husdjur? Nej
10. vad bor du i? Inneboende i en villa.

GREJER
plånbok: Brunt skinn från en rättvisemärkt kvartersbutik här.
tandborste: Den är vit och gul?
smycken: Silver
solglasögon: Jag har ett par bruna modell större.
klocka: den är trasig.
underkläder: Jag måste tyvärr säga HM
nagellack: Genomskinligt stärkande
körkort/bil: Ja/Nej


Odysse

Jag är på en odysse

 

Krass

Geil

Hässlisch

Selbewusst

 

Fem tyska ord som beskriver livet

Mitt liv, här och nu.

 


En sann händelse från kvällen den 11:e februari

"Hey, du kan få lyssna på den här låten. Kolla, det är mina hörlurar som du tyckte var så fina. Det här är min favoritlåt. Lyssna nu riktigt noga, jag tycker att det är viktigt. Och du, du kan väl lyssna på den låten som kommer efter också. Den är bra den med. Lyssna noga nu."


Look me in my eyes and say that you don't find me attractive.
Look me in the heart and say that you won't go.
Where does the good go?
Where does the good go?

...

In the cold streets of night, there's a war going on
But I never ask for help, because there is none to get
One thing I've learned - never never never give up
Hardened heart, my heart is hard
Hardened heart, my heart is hard

 

När djävulen viskar till mig, då glömmer jag dig

maja


Hej. Jag har ingen kontroll.
Dum som en boll
Noll kontroll
Rund och go och glad
Minst en lögn ovan du ser
Hur mycket jag än ber
Det jag ser är mer och mer
En dag till framåt
Kom hem till mig, så gör vi nått ihop



Jag glömde skivan hemma.

Att ta med;
Skivor som jag ej har på datorn tex Lars Winnerbäcks med de fyra senaste låtarna
Deep Red
21
Mina halsband
Mina svarta stuprör

Låt bilan falla

...och när jag tittar mig i spegeln, då vet jag vad jag ser. Det kallas för en människa, varken mindre eller mer...




Jovars. Man kanske skulle ta och rycka upp sig. Marchtakt var det ja. Jag har många mejl att skriva, många tankar att tänka och jag skulle vilja sjunka ihop och skriva.flod

Du får avfärda mig som tokig

i kyrkan imorse med alla barnens framträdande handlade det om träd.

Ingen människa är hel utan sina rötter. Stammen och trädkronan är vad som syns, men den andra hälften är vad man har under marken. Halva du är dina rötter.

Jag håller kanske på att förankra mina rötter. Ta beslut och genomföra motstånd och säga ifrån.



...eller helt enkelt slänga en sedel på bordet och sen gå.

"Jag tycker inte att det här är ett dugg kul. Du har slängt din mobil i väggen, och kastar iväg dina hörlurar. Nu räknar jag till tio, sen går jag. Ein. Zwei. Drei. Vier. Fün..."

Det var jag som gick. På halva fem gick jag. Han ropade efter mig, en gång eller flera.

"But I do like you still. We just have to face reality. As I said, I have this problem to solve."

Jag ångrar att jag inte var Bridget Jones och bara sa; Thats not enough. Jag gick istället. Fast han skrev det ju i ett sms så jag gick inte ens. Jag satt bara kvar i ett hörn och drack te med kanelsmak som jag fått en en rar madam på en biosalong. Och varför jag satt där, i ett hörn, det är ju en historia i sig.

"Das freut mich dich kennenzulernen"
Så sa hon när jag gick och hon fick en kram.




bara döda fiskar flyter med strömmen

mitt nya favoritband är Caj Karlsson och världens bästa band. Det hörs ju riktigt tydligt att de är bra.
Svensk trallpop i marchtakt. Det kan jag behöva, för det enda jag måste göra nu är att ta mig framåt.

Bra grejer;
Mejl från karlsruhetjejen
Min brorsa kommer på tisdag
Mejl från köpenhamn
Jag ska bygga om min artikel och publicera den

Dåliga grejer;
Jag är spolad, dumpad. Hälften av mig själv, hälften av en kille som "are having this problem to solve".
Jag måste ansöka innan 15 mars istället för i juni.

I'm loosing

Saker som jag irriterar mig på idag;

Allt som jag förettar mig med verkar misslyckas
Jag och the kiddies är panka för vi fick typ inga pengar när föräldrna åkte bort. De pengar vi fick var vi tvungna att köpa biljetter till en jazzkonsert för.
Jag har enbart ätit bullar idag
Jag håller på att få ont i halsen.

Och där cyklar jag, på väg hem från Lidl och helt plötsligt dyker Kjell upp. Ja, Kjell från forsmark. Det var riktigt läskigt. Tänk att träffa på honom i en mörk gränd. Ehm, eller på en bred gata. Nu var det ju inte Kjell, men ändå. Det såg ut som honom.
Varför skulle det vara så läskigt att träffa honom då? Jag vet inte. Forsmark krävde kanske mer av mig än vad jag kunde ge. Lite känns det så. Här i tyskland med. Jag är inte en "tillräckligt bra medlem" av deras familj. (jag värnar om mitt privatliv, se föregående inlägg...)

Så vad ska det bli av mig när jag blir stor? Brevbärare kanske, det är ju inte jag som behöver skriva breven...

She went to court, wearing black.
I went to court in a heartattack.

tegan and sara

Tegan and sara är soundtracket till greys anatomy för mig. Helt underbart att höra dem här låtarna tycker jag. Jag tror inte att jag förklarat min kärlek till den serien här på bloggen. Finns det någon mer som känner som jag. Förutom Kalle då, för det är ju han som skickar det till mig.

Förövrigt är jag en riktigt tvserie nörd. Oc, greys anatomy och nu senast desperate housewifes på tyska.

Så, nån mer som får rysningar av ”fix you up” och ”where does the good go”?

Oh gott, oh gott, oh gott.


to be or not to be

Idag har varit en så dålig dag ända tills jag kom på att jag borde ha fått brev från min storebror i sverige. Och inte bara det utan fyra nya avsnitt av greys anatomy, ett av OC, och massa nya skivor.

Jem
Tegan and Sara
The Darkness
Osv.

Where does the good go?
jag har kollat på oc. Och sen ska jag har skickat ett sms. för jag stod inte ut med att inte veta hur det står till. Fan.
"I wanna know how it is, how is it? …." Osv.

Eh, som att jag fick veta det. Nej, jag fick ställa mig mittemot honom framför porten tills hans hus och säga att jag inte fattade nått.
Svar; han var trött. Han skulle åka skidor. Han skulle möta sin syster. Vi skulle prata sen. Tack och hej, jag ringer dig sen.

Hej dådå.

struntprat

Jag kysser också bara pojkar tror jag. Män är inget för mig. Inte pojkar heller tror jag. Jag trodde det. Jag menar inte att jag skulle vara lesbisk, jag menar bara att det kanske inte har gått tillräckligt lång tid. Jag är helt knäpp.

Jag sa ”det är nog så” på tyska när han förklarade varför han var sen. Jag kanske inte är så väldans bra på tyska men det där var kanske i otrevligaste laget. Om jag var han skulle jag tycka att jag var störd. Alltså, ”det är nog så” som i ”it’s enough”. Ibland är svenska dumt.

…och han lyssnade så bra och jag berättade att jag var ung och att osv.



Where does the good go?

jag har inget bättre för mig...

det borde vara förbjudet... eh.. att uppföra sig som jag.

jaha, och regler, lagar etc. är till för att brytas?
ikväll ska jag kolla på desperate housewifes samtidigt som jag stryker. För att stryka, det är så himla tråkigt...

vad jag kan göra

Vad jag ska göra nu kan jag däremot verkligen inte bestämma mig för?
Skicka ett till sms?
Kolla på desperate Housewifes?
Fila på nån av grejerna jag skriver.
Alternativ ett; bearbeta invandrar/ny-i-tyskland grejen.
Alternativ två; sätta ihop alla lösa meningar till min reflektion över tyskland. Den handlar om östtyskland, usa och danmark. Bra på något vis eller?

suck(er)

... och vad gör jag?

Jag skickar ett sms och frågar om han har tid att ta en promenad med mig på eftermiddagen. Det vill han. Jag ska berätta allt. Jag ska säga att jag varit sur för att han sagt att jag är ung. Det är ju sant. Jag kom på det idag. Jag är ung.

så där går vi bredvid varandra genom altstadt, längs med Neckar och jag berättar. Om forsmark, om köpenhamn. Och han lyssnar.

Jag fattar inte att jag kan hålla på så här.

you think you're better than us

Idag gillar jag tre band.
Elin sigvardsson
Bad cash quartet. BCQ
Annes angle

Okej, det var en artist, ett band och en låt. Så kan det ju vara ibland. Och vita lögner får man dra. det där var kanske nummer 312 för idag. Man mår inte bra av vita lögner.
Jag borde duscha.

This is my breakingpoint.


jaha

Jag har nått en gräns, nån gång har man ju inget att förlora.
Varför ska det vara så här. Varför åkte jag till tyskland. Jag kan inte ens gråta längre.
Jag längtar hem. Som fan längtar jag hem.
Varför väljer jag alltid fel saker att bli glad för, sådanadär som inte håller i längden.
Jag försöker bara hålla mig över ytan.

Let me paint your picture, you got suchs pretty eyes.
Let's get waisted, let's got stoned.


Bye

det är inte stabilt

sen förra onsdagen har jag umgåtts med en kille som är tjugosex. han är crap. nej jag skojade bara. jag är crap. jag är inte bra för mig själv.
tjugosexåringen ser lite ut som robinssonrobban. bara det borde vara ett dåligt tecken. jag litar inte en sekund på honom och jag har inga känslor. dom slängde jag i havet förra vintern. dom drunknade, frös ihjäl och fan, dom dog.
tjugosexåringen har sagt att jag borde gifta mig med honom femton gånger. Dom är farliga dom där. Karlar alltså.

And if it's true that lover never dies, then why does the lovers works so hard to stay alive
Please sister, help me

Jag är förlorad.
Jag vill inte träffa honom igen. Det är bara det att han har snott mina skor och jag har hans box med desperate housewifes.


jag säger som doktor alban; Det är inte stabilt.

Eller hur var det nu han sa?


...

igår köpte jag ett par svarta stövlar. dom är så djävla snygga att jag skulle ta ett kort på dem om jag hade haft en kamera. Slouchy boots? en liten snedklack, sån som på cowboyboots. jag kan gå med sådan. och bara med sådan. och se raka,, lösa skaft. dom är perfekta till mig. dom kostade tio euro. det är också perfekt.
jag kan inte läsa längre

något är fel

varför hänger jag alltid upp mig på fel saker.
varför blir allting fel.
hur ska den här dan sluta. jag vill bara att det ska bli eftermiddag, kväll, natt, jag vill bara att allt ska försvinna.
jag borde ta itu med det. jag borde släppa greppet eller kanske snarare koppla greppet.
jag borde inte ta ett djävla steg till.

uppdatering

Nu sitter jag i robert schumans gamla lägenhet och ska äta middag. vad ska man säga, jag stiger i graderna?!
riktigt fint ställe det här. LOL.

ps. och pa kören är det skoj.



Invisible

Ehm. Varför drömde jag att en av mina bröder skulle göra nått med Laleh? Jag kommer inte ihåg vad det var, men det var något i stil med att åka skidor.
Jag kom på alldeles nyss att det bara var en dröm.