Nemo.

Det hundrade inlägget. OJ DÅ.


Nostalgi och minnen och framtid och dåtid. Så tacksam. Nöjd. Böjd. Nothing can stop emotions. So fucking cute. Det finns inte så mycket att säga, det kan man alltid intala sig själv. Egentligen är det mycket som jag inte är nöjd med. Som jag verkligen inte fattar och som jag har glömt. Man glömmer så gärna, så lätt och tror att det inte finns. Så kan allting kännas fel och konstigt och fult och vad är det jag har glömt egentligen?


Fin övergång. vad är det jag har glömt egentligen? Vet inte, men ska komma ihåg mina lexikon, kokböcker (jag ska ju laga mat till tre barn kan inte ha tyska kokböcker. vad tycker tyska barn om?), barnböcker om pippi, tvålar och schampo som går att använda och nån liten bok som är viktig. Min skrivbok och penna. Foton och lite fina saker. VAD då för fina saker? Sen är det ju pass och viktiga papper och försäkring och?
Det kommer bli bra. Det kommer gå bra. jag kommer säkert glömma nått men då får jag väl fixa det då. JAG får väl fixa det DÅ. skitsamma i allting, ödet har bestämt att jag skulle dit, jag är tacksam.






Man must dance

Doesn't that sound familiar?


Nåväl, har precis ätit lunch. (har noll koll på mig själv för tillfället) Det tog ungefär två timmar att göra Jesper Blomkvist italienska tomatsås men sen passade det fint med italiensk pasta och parmesanost...

Man fräser lök i olja ( doften av het olja påminde väldigt mycket om hösten-04, jag måste ha stekt många saker då.) Ganska mycket lök. Sen kokar man den i lagom mycket vatten i ungefär en kvart.
Det skall tillsättas en burk krossade tomater, men det ska vara fina krossade tomater. (dvs svenska duger inte utan det ska vara italienska. (svenska går bra) annars kan man ta färska tomater som man poucherar och hackar.) Rör och greja lite och häll på mer vatten. Nu ska det vara mycket vatten för detta skall nu stå och puttra och småkoka i ca 1 timme.
Man ska salta och peppra och när det gått ungefär en timme skall man tillsätta hackad färsk basilika. Detta är receptet på Jesper Blomkvists italienska tomatsås, har jag glömt nått?

Det smakade hur som helst delikat. (mycket parmesanost.)

I wanna dance

Har inte hösten något specialprogram för kärlekskranka människor? Höst på vår planeter och alla brustna hjärtans höst.

I'm not sad because I'm lonley ( no, I'm not.)

Men jag undrar ändå. Det är konstigt hur mycket en enda låt kan få en att tänka efter. Det var bara för att jag började fundera på det där med vackra inledningar på låtar. Michael learns to rock och "Thats why (you go)" har också en väldigt fin inledning och hela det där köret med I wont forget och så. Jao.
Här sitter jag och varvar min playlist med 11000 låtar och gör allmänt inte så mycket. fast det gör jag ändå- Det är en process det hela. ja det är det. Höstljus men nej, ingen frost. jag hinner kanske inte ens få se frosten. Det känns lite sorgligt. jag missar nästan hela den svenska hösten. Vad har de för slags höst i tyskland? jag tror de ligger lite "efter" oss och har varmare väder där. Jag som är helt inställd på att börja använda mössa och halsduk och varma tröjor. jag vill jag vill jag vill. Inte loda runt i uppvikta jeans och t-shirts längre. Kan vi inte göra något nytt nu? Hmm. Jovars, okej, det gör vi. Vi tar flyget och går på gasthaus och kneipe 1 och 2 och försöker passa in ett helt nytt samhälle.

Jättegammal fin stad
Jättemånga japanska turister
Jättestort universitet
Jättemånga basketspelare
Hm ligger på stora gatan
På bakgatorna köper man vattenpipor och annat
Där arbetar en svensk mer slampaktig kvinna i de äldre åren i en "butik" (kan ha varit en fd hora)
Det finns ett Zoo, säkert massa djur också
I butikerna har de mer sprit än saft. Det är strange.
Sen vet jag inte mycket mer. Det är fint där och det finns ett slott och ett berg.


She is my sin

Visst är det underbart att lyssna på nightwish. En gång hade jag en crush på en kille som jag visst tror gillade dem. Fast det enda jag fick var ett mejl med en smiley.
Falsettsång, trummor och elgitarrer.

Safly sings destiny

Nånting som har saknats i mitt liv är hårdrock. (inte för att jag är någon hårdrockare ) Krasst konstaterande. playlisten lottade fram en låt och jag kom på att jag inte lyssnat på det på hela sommaren. Kanske knappt på hela våren. Det närmaste jag kan komma när jag tänker efter blir green day och ballader av Guns'n'Roses. Det är ingenting, det duger inte alls. (nån sväng med hammerfall kanske?)
Give me some.

jag vill höra halloween, blind guardian och nightwish. Jag kan nästan sträcka mig längre.  (går inte riktigt ihop med metallica och iron maiden. sorry.) Ge mig en hårdrocksångare i falsett. (ja ja ja ja det har säkert ett eget namn men jag kan inte. tell me.)

här går jag och tänker att lars winnerbäck och elin sigvardsson och andra sing/song writers kan läka alla sår . Indierock rockar men det är inte samma sak. Tralla med i sho-sho-sho shaking, mr brightside och I surrender och bla bla bla bla. Varit en riktig popsommar. Inte tänkt på det på det viset men ack ja.


Mitt hår är som en nallebjörn. Give me some, elvis.

The right stuff

Efter närmare övervägande kom vi fram till att det inte kändes rätt att köpa en dator från clas ohlson. (det kan det aldrig vara...) Det kommer därför bli en acer från on'off som är i stort sett likvärdig. (men det känns bättre att köpa den.) HP ska istället ställas till svars för varför min digitalkamera inte fungerar. Varför stänger den av sig varje gång jag ska ta ett kort HP?


Förövrigt har jag styrt upp min tillvaro en smula idag. Dock endast en smula. Jag har slängt ihop en hög kläder som jag vill ha med mig till tyskland. Det blev väldigt, väldigt mycket kvar i garderoben. Massa trasiga jeans, för korta linnen och för färgglada tröjor.

Kommer endast ta med mig hela jeans (nåja nästan, kan inte lpåta bli mina två par levis som är så sköna och bra men ack så trasiga) och till biten med linnen har jag knappt kommit. Känns ganska överspelat. Däremot skysta ylletröjor och hoodies och annat nice stuff. Alla mina favorit t-shirts hänger med och alla "dåligt köp" t-shirts stannar hemma. (känner jag mig själv rätt kommer jag finna reda på en hel bunt nya där nere) Svåraste biten är nog jackor och skor. Jag ska ha med mig min svarta vinterjacka som jag inte hittar och tre kavajer tror jag. En "varasnygg" kavaj och två "gåpåstan" kavajer. Förstnämda svart och de två andra är min i sammet och en annan i manchester. Sen då? min nya beiga jacka tror jag och sen lutar det faktiskt åt att det får vara nog. Känner mig ganska slösaktig som lämnar så mycket hemma men har jag tur vill kanskwe min lillasyster överta något?
Annars ska jag bara lyckas med bravaden att få med mig alla vantar, sjalar, smycken, skärp, strumpor och underkläder jag kan behöva. Jag kan inte lova att det kommer gå bra.

Complicated head

But I have to say, before you throw it all away?
Word is not enough.
This is my decision, nothing I can do.

And if this is my decision, and there is nothing I can do, I can only say bye.



Michel learns to rock. Come on, let's go, admire these who go their own way, not cracking inside. I'm the one who is feeling dust. You tell me to forget everything you said, 'cuse nothing matter anymore.
Everything is an big illusion, I should try to forget. (But there is something left in my head)


I followed you for the night, I took a big shame on me, I sat down for a cup of coffey and I broke myself down in tears.
There ain't so much to say now between us.
There ain't so much for you.
There ain't so much for me.
 


Thats why (you go away)

You're the one who set it up now you're the one to make it stop
I'm the one who's feeling lost right now
Now you want me to forget every little thing you said
but there is something left in my head

I won't forget the way you're kissing
The feeling so strong were lasting for so long
But I'm not the man your heart is missing
That's why you go away I know



No, you were not the man my heart was missing. Thats why I went. And you said exactly these words to me. Sometimes I think you was an offer and that you even was clever. And still, I won't forget the way you were kissing. You were in some way the one who helped me stand. You were in some way the one who took me to the end. The end is somewhere when you can't go on, and we wen't so far.

But I won't forget the way we were kissing. 

Waste of paint

Det finns Elin Sigvardssons "Papercut words" och Lisa Ekdahls "Nästa dag" med så underskön musik att jag anser att kan m,an göra så vacker musik så varför gör inte alla det. (nåja, alla har väl inte samma smak som jag.)

Sen finns det ju Elvis också: Oh, let me be your teddybear, i don't wanne be your tiger, Oh let me be your teddybear.

A person called she

Hälsningar från min bror i Vancouver och han hoppas på att han skulle kunna ge mig lite resfeber. Det fick jag genast kan jag säga. För det är inte bara hans om ska springa runt på dundersköna ställen och äta sushi i hörn och fixa grejer och prata engelska och tyska. Det ska jag med. Det ska jag med. Jag har dock inte chansen att se till kina men jag kommer få se många kineser iaf. My place svämmar nämligen löver av turister året om. När jag tänker efter ska det bli spännande.

(dilemmat för mig är att jag kör upp två dagar innan jag reser och detta gör att det enda jag tänker på är bilar, vägmärken, rödljus, stopplinjer, enkelriktat, vägplacering, växlingar backspegeln, hastighetsbegränsningar och ytterspeglar, cykelbanor och övergångsställ. därför hinne rjag inte tänka så mycket på flygplatser, packning, datorer, tyska, barn, tyska cyklar och musiker och heidelberg som ju kommer vara mitt hem och liv ett år framåt.)

Porcelain

You're talking in my sleep.

When I leave

Så trött, förvirrad, plågsamt och uppenbart.
Uppenbart givande?
Uppenbart bra?
Uppenbart värdelöst?
Uppenbart sårande?

Saturday light naive

Dagens ord: naiv. Det är ett vackert ord som låter bra och det är tamefan inget fel på att vara naiv.


Det verkar som att jag kommer köpa min laptop på clas ohlson. det trodde jag aldrig, aldrig aldrig. Det verkar så ändå. Jag och min bror började så filosofiskt (som det nu kan vara) att diskutera livslängden på olika datorer. (Det går ut på att det ska vara en investering, jag ska kunna använda den när jag ska plugga (??) och den ska vara med mig i tyskland och innehålla min musik och mina bilder.) Hur som helst så har en hel del olika alternativ varit upp. Dell, zepto, en fem olika begagnade grejer från blocket och så. Nu verkar det bli en HP från clas ohlson. (som förövrigt inte ens finns med som återförsäljare för HP.) samma dator finns också på siba för samma pris. Jag kommer inte ihåg varför vi skulle köpa den på clas ohlson.

I play music

afro 1

Spending my time

För att vidare nämna min nya frisyr så sa pappa att dt blev väl bra och mamma sa att det blev väldigt konsigt. Väldigt konstigt. Framifrån såg det dock likadant ut tyckte hon. Frisören sa att jag skulle ha lite speciella frisyrer (?) för det passade jag i. Hur skall detta sammanfattas? (hur som helst så växer hår ut och jag börjar redan vänja mig. )

Nåja. Sammanfattning:
Något som ser ut som"vanligt" framifrån och väldigt konstigt bakifrån (dvs kort.) kan vara lite knepigt att få ihop. Det är skönt när det blåser i det och ser flärdfullt eller dylikt ut när man sätter upp det. (ja det går)

pretty dress

cred till malin som hittar fin musik.
Fyrverkeri

Klåparen

FFS. hon rakade mig en bit i nacken. (Tur att hår växer ut.) Att klippa sig är sannerligen inte alltid som man tror.

Att presentera ett svin

Det är svårt att ens tänka på, men jag försöker verkligen. Gör jag? Hjärnskrynklad och totalhavererad.


Måste bara säga att jag verkligen uppskattar en komplimang (?) som knäpp och cool. jag känner mig sådan, så tack. Micke har även släppt ett förslag till min gravsten. (det var en vinterdag och det var snöstorm och jag skulle gå ut och gå och vi var inte säkra på om jag skulle överleva.)

Tisdagen den 22 februari.
”Galen, multipla personligheter, nervvrak men älskad av alla”
(Nej, jag är inte älskad av alla, men så dog jag inte heller.)


Jag krossar fönstret, tar mig in i ditt rum. Det är en helt ny värld. Den gör mig alldeles stum.




Det finns något som heter respekt. Något som du är skyldig att visa varje individ oavsett vad du anser om denne som person. Visar du inte respekt är du inte heller värd det själv.
Byke, patrask och pack säger jag, det är nog. Det är lag på att man ska stanna vid rödljuset och samma gäller om hela mitt jag skriker stopp.

Greed for your love

Skivor med vackra omslag vill jag köpa.
Tänk om vackra omslag alltid betydde vacker musik. I dessa fall gör det de. Missy och Rosie. So fucking cute.

Nu när det är höst måste man skämma bort sig själv och helst andra också. Måste. Köpa skivor köpa, skor och höstjackor och sjalar och mössor och små, små handskar.
Ta körkort och resa till varmare breddgrader ska jag skämma bort mig själv med.  Nya jeans har jag redan och även en ny jacka och en ny mössa och nya sjalar och vantar får jag snart. En ny mp3spelare och en ny dator. Jag en en sådan materialist. (trodde du på den? jag vet inte) det är nog en tolkningsfråga.


Blåbärspaj och orientering och skog och duntäcke.


toxic

"Du, vad hette han, den där elektrikern?"
"Va, hur ska jag kunna veta det?"
"Jo, men du vet han som polade med den Där gympaläraren i fagersta!"
-suck-
"Leif! Han heter Leif."

Scar

He left a card, a bar of soap and a scrubbing brush next to a note
That said "use these down to your bones"
And before I knew I had shiny skin and it felt easy being clean like him
I thought "this one knows better than I do"

A triangle trying to squeeze through a circle
He tried to cut me so I'd fit

And doesn't that sound familiar? Doesn't that hit too close to home?
Doesn't that make you shiver; the way things could've gone?
And doesn't it feel peculiar when everyone wants a little more?
And so that I do remember to never go that far,
Could you leave me with a scar?


A triangle trying to squeeze through a circle
She tried to cut me so I'd fit


I think I realized just in time, although my old self was hard to find
You can bathe me in your finest wine but I'll never give you mine
'Cos I'm a little bit tired of fearing that I'll be the bad fruit nobody buys
Tell me, did you think we'd all dream the same?






"Hur fan kan man gå in på louvren och träffa en gammal bekant från malaysia?"


How can you live with yourself

Titeln säger ju allt. Fan. jag är en bitter apa. Nu har jag spårat ur igen. Men lyssna på låten då för fan. kristoffer åström. Jag lyssnade på den i våras och då klicka det bara till. Vad fan är det han sjunger och så vidare. Jo, man kan säga så. man kan till och med sjunga det. (fan vad jag är bitter (apa))

I hope you burn in hell

(nej, inte så moget men jag är bara nitton år och det är rena rama ungdomen tänk så mycket jag ska lära mig senare i livet (det ska bli jätteintressant) och när man är ung och dum får man säga omogna saker (det är bara nu man har chansen. passa på.))

Men jag fattar faktiskt inte hur man kan vara så fixerad och komplex och självsäker (?) och så vidare. Och ja, som sagt, nu är det höst igen. höst på vår planet. Så sjunger daniel cirer why och alla suckar och hej och hå och anna säger I follow you tonight. It was the worst mistake I make unt so weiter. Det här är några funderingar jag har.

Nu till något helt annat: (hmm)
Att slänga saker är bra. Rensa upp och städa ut och släng bort skiten. (Jag har inte så mkt att slänga bort, referar till ett tidigare samtal med emma) Hur som helst ska jag och pappa åka och slänga ungefär 500 kilo skrot från mitt rum. Det kommer bli bra.

The funeral of hearts

By the way, jag ska nog inte gifta mig på låt säga ungefär 15 år (36, nej, det var lite väl gammalt kanske. Vi säger 10.) Okej, tio år och det är en himla massa år det. För tio år sedan var jag 9 år och sedan dess har jag lärt mig engelska, tyska och spanska. Ska jag då inte klara av att lära mig franska på tio år? JOOOO.

Om jag aldrig hittar bonden så ska jag också adoptera sådana där söta ungar med lockigt hår och tänka sig vi ska leva lyckliga i alla våra dagar för mamma ska vara så snäll så. (inte vara desperat efter franska bönder nu)

Troubled mind

Nej, jag har inte hittat bonden och jag har inte ens letat. Tvilar nästan på att det finns bönder i sverige. för det skulle vara en riktigt bonde som var självöfrsörjande och bondmora skulle jag vara. (Vadå, tyckte jag inte om bönder? Var det något fel på dem? Eh, det låter ju inte glammigt iaf.)

Men om vi säger så här. En bonde på franska landsbygden, vad tycks om det? Det ligger något romantiskt skimmer över franska landsbygden. Frankrike över huvudtaget. Jag kan inte ett ord på franska. På engelska kan jag massor, på tyska kan jag många och på spanska kan jag en hel del. Hur ska detta gå? Fortsättning följer...

Hanging by a moment

Hörde nyligen the cardigans nya låt, "I need some fine wine, and you, you need to be nicer." Det låer väldigt mycket som senaste skivan som jag tycker väldigt mycket om. Det låter riktigt bra.


I min nya mp3spelare som kommer snart, kanske imorgon, ska jag ha den. Fan, det är kul, den är svart, snygg, het som fan. Me too. Går annars ruskigt dåligt med att hitta en laptop. We will know the answer in the end. (om ett par dagar) 

Driving my car, cuting my hair and visiting the doctor. Thats my life. Sure indeed, bye bye.

Better be

Imorgon skulle jag ha varit på intervju i Linköping för jobbet som ungdomsombud. Klockan ett ungefär. Jag tackade nej. Jag har redan ett jobb i Tyskland sa jag. Ganska synd. Ganska mycket synd. Men vad gör det om hundra år när allting kommer kring?

Get used to it.

Det vackraste världen har sett

Jag kan härmed medela att en exeptionell blogg snart har premiär. Kommer ha tema IQ och dess syfte är att utbilda sverige. Nyheten kommer presenteras snarast och redan nu kan det utlovas fashionabla nyheter och undersökning. Frågar man inget får man ingenting veta.

Don't cry

Höst, som min käre vän talar sig varm för, kommer här. För nu är det verkligen höst, lite gråtrisst, lite heartbroken, men fan, det är helt okej ändå.

Me oh my, countryman. Jag ska nämligen gifta mig med en bonde. I våras blev jag spådd på en marknad och ja, jag skulle få många barn, fem barn och min karl skulle vara bonde. Vi skulle ha en volvo ( jag lyckades tjata till mig två till slut) Jag tror vi skulle vara lyckliga också. Det är min tro, mitt hopp och min kärlek det.

Andra spådomar från den gången var malin som bosatt i gimo, linda som jurist eller chef och juppan som bilmekaniker. Intressant att se varthän detta leder oss.

Mystery

There is something unpredictable but in the end it's right. I hope you get the time of your life.


Något kallar mig, något har mig i sitt grepp. Sure indeed, yes handsome.

apple of my eye

Bye for a while.

Jag har varit sjuk i två dagar vilket ger sig till känna genom att jag sover. Ganska mycket.
sen så har jag ett födelsemärke som blivit dubbelt så stort och därför det så ska jag gå till dokton (som hette gabriella) på måndag. ack som ve, det kan vara lika bra innan jag sticker.



  • Nionde september 2005
  • Samma dag som värdmamman fyller 40.
  • Två dagar efter att jag kört upp (och förhoppningsvis fått körkort)
  • Två dagar inna jag fyller 19,5. (fyller man sådant?

Nåja, innan dess ska jag hämta mitt pass, makulera mitt gamla bankkort, fixa med försäkringspapprena och köpa de tre böckerna av Marian Keyes som jag inte har. Tur att det fanns tre, mina närmaste veckor är räddade.

sommar försvinn

Dagens funderingar?

Ska hur som helst få ett visakort, ett nytt pass och andra heta grejer. Var och fixade det idag. det tog otroligt mycket längre tid än vad jag trodde. VISAkortet är skitsnyggt. och lite koder, lite nummer och visst, det grejar sig. Med pengarna och så alltså, måste ju kunna få in min lön på nått konto.

Körde asdåligt när jag övningskörde. det var inte ett dugg kul. jag kör bara för fort och för dåligt och kollar inte i rondeller och startar dåligt och så får jag motorstopp. Helvete! det kommer aldrig gå, men skitsamma om jag kuggar. jag behöver inte ha körkort i tyskland (okej, det vore kul, men det behövdes inte.) de frågade om jag kudne cykla. det var tydligen inte alla som kunde det där. hur som helsat så kan man cykla till allt där. för att använda ett gammalt välbeprövat ord (tror inte många fattar) så kommer jag bli så fit. de bor rätt upp och ned i en uppförsbacke och man cyklar överallt.

 

Fit blir man också om man spelar beachvolley i californien. Men däremot så får man inte fita muskler.

Nej det får man inte.

Hej då nu ska jag sova för imorgon ska jag, emma och linda åka till forsmark. jag vet inte vad jag tycker om att åka dit egentligen. som jag säker påpekat tycker jag att jag är rätt done där men skitsamma. det blir kul.


Do it all or don't do it at all

Det här är min nya hemstad. Fem minuters cykelväg från det gula huset med vindruvor.

augustibrev

tror att min pappa, mamma och bror har berättat för fler att jag ska åka än vad jag har gjort själv. det känns så overkligt att jag knappt har pratat om det. jag får det inte ur mig. jag kommer hur som helst bli asbra på att prata tyska. jag är också ganska nyfiken på östeuropa, och kan vara intressant att jobba med någoit i den stilen i framtiden. hur som helst så är det trevligt i heidelberg.

 

Otroligt fin gammal stad, tysklands äldsta universitet där jag antagligen ska läsa tyska. Floden neckar delar staden i två. Allt är uppbyggt på flodsluttningen, med ett gammalt slott och gamla brorar. Många kyrkor och små gränder. Massa tattaraffärer och när vi var in bland gränderna hittade man på både det ena och det andra. Jättebilliga skor och annat för kulturnissar. Det är också the place to be enligt goethe.

jag kommer nog att trivas där.

 


invisible (my song ) (acustic)

I söndags jobbade jag sista dagen på mitt jobb. jaha, då är jag arbetslös då. På lunchen den dagen hade jag sett följande ord.

 

"Familj med tre barn i heidelberg söker svensk au pair flicka."

 

Ok, heidelberg, tyska, arbetslös. jag ringde och fick snacka tyska en kvart och det gick helt okej. Familjen var på besök hos sin svenska släktingar. De svenska släktingarna råkade bo på samma gata som min mormor och morfar i stockholm. Jag var där på intervju i måndags. allt gick ruskigt fort och nu ska jag bara boka flygbiljetter. senast 10 september ska jag börja. 7:e har jag uppkörningstid så jag ska nog hinna ta körkort också.

 

Nu åker jag snart.


ICKE arbetslös

I måndags fick jag ett jobb.

 

Jag fick ett jobb i tyskland, i Heidelberg som au pair. Föräldrarna är musiker och är det är heltid. De har tre barn som inte kan vara ensamma hemma på kvällarna. Johanna som är sex år. Blåa ögon och kort brunt hår. Jakob som är 8 år och har långa ögonfransar och blont hår. Leoni är tio år och har långt brunt hår och kan spela für elise tvåhändigt. De bor i ett stort hus i den äldsta stadsdelen i Heidelberg, Handshueheime. Huset är gult och det växer vindruvor i trädgården. De har fyra kaniner som Johanna och Leoni avgudar.

Jag kommer vara ledig när föräldrarna är hemma. Det tar fem minuter att cykla in till stan. Till altstadt. Där har jag varit förut. första året på forsmark åkte vi till heidelberg med tyskaklassen.


der yek goshe

Titel för idag? vet inte. igår så, ja. jag var i jönköping hela dagen. blev ytterst överaskad när jag stötte på immanuel krykan där men jag hade ju iofs redan greppat att killarna var små religiösa (immanu él). nåja, de har hur som helst döpt bandet efter sin kyrka. lite udda, lite speciellt men de spelar bra musik. nåja, nog om det, inte så mycket att fundera på. det var ett rosa hus i jönköping, mer var det inte.

 

prövade snygga skor och snygga jackor i jönköping. men so what. jag behöver det väl egentligen inte.  jag läste ut min bok "sushi för nybörjare". dom är så bra, marian keynes böcker. det måste vara min favoritförfattare, fan vad mainstream jag är. så himla kul böcker.

 

(försöker lyssna på Laleh men det går inge bra. tror inte jag gillar den här typen av musik, det är för oregelbunda melodier eller något. men det är ju vackert ändå. Nej, det var faktiskt riktigt vackert. borde nog ge det en hög extra chanser.)

 

 


schlaf nur ein

måste måste måste sova nu. ska övningsköra till jönköping imorgon. den sjunde september har jag uppkörningstid. så djävla häftigt alltså. körkort, hade jag inte tänkt på förut. men nu blir det av. PRO.

a women needs to do what a women needs to do

jag är otroligt förvirrad, men ändå vet jag ju vad jag vill och vad jag tycker. Jag vet vad jag vet. Jag vet vad jag tycker.  Däremot vet jag inte vart framtiden tar en och vad som är rätt att göra och vad som är rätt att säga.

  • Framtiden, öppet kapitel. Jag tycker att det är helt okej och bra att det är så. Man vet inte idag vad man gör i morgon. Tillräckligt farligt sätt för mig att leva på. ska bli djävligt intressant att se vart det tar mig.
  • Vad som är rätt kan man väl aldrig veta. Jag har börjat lära mig att man ska lita på sin magkänsla. Jag har ofta haft på känn att det varit tokigt med saker och ting men det är så lätt att skjuta undan. hur ska man hantera det? Lita på ödet. Se vart det tar dig.
  • Vad är rätt att säga? orka driva den frågan.

 

You need to do what you need to do.

 

 


common bird

Nu ska det bli arbetsförmedlingsbesök utav. Och körlektion. Gotta go, in big hurry.

Tim från australien åker till polen efter jul och där stannar han är sex månader. sen kommer han kanske till sverige. Själv åker jag kanske till jönköping imorgon. synd att det inte är den 2 september eller kanske 4 för då skulle immanu él spela där, med nån snubbe som jag inte kommer ihåg vad han heter.

 

from now on and until then. Bye


främling

JanssonYanaMurreGöran och Doris

 

Finn fem fel eller vilken ska bort? Fem myror är fler än fyra elefanter heter det också.

 


Kom och ta mig långt härifrån

Dagens ord: Lieb

Det betyder lovely eller älsklig, och är ett väldigt fint ord. andra fina ord på tyska tycker jag är schmetterling och die dinge.

 

(vem vill inte ha en brandman? Eller skulle det inte vara så här, en kille i kostym, lite smålortig med halvlångt hår i snedbena och helst någon slags uniformsgrej som kom gående upp ifrån vattnet. vad sägs chicks?)


ännu doftar kärlek

jag fattar inte vad det är för fel på våra högtalare här hemma men det är väl säkert så att jag har kopplat ihop sladdarna fel och startat  om datorn för några gånger. Fan, jag är så korkad. Jag vill faktiskt verkligen höra hurricane gilbert och ännu doftar kärlek. det är två så fina låtar. Jag är väldigt, vädligt sugen på att lyssna på dom, men nej nej nej, det går inte. och min egen dator står på golvet här och surar, den vill inte ens starta och min syrra har flyttat till stockholm och tagit med sig alla grejer och skivor och så. själv har jag tappat bort "vatten under broarna" så jag kan inte ens lyssna på elegi, fastän jag vill det med. jag vill jag vill jag vill. Men sure, ibland ska allting djävlas med en. tur att jag har haft flyt ända fram tills nu. Ja, det skulle vara den där tröjan jag ville köpa då. den var vit och grönrandig med breda ränder, helt grymt snygg var den, men bara i storlek 38 modell väldigt breda axlar, annars hade det funkat helt okej. fanns i affärer, och i båda var det bara en 38:a kvar. det var lite otur. Men, iofs, vem vill se ut som ett bajen-fans?

hurricane gilbert

Idag när jag var i stockholm så hörde jag detta samtal:

-Fan, och nu har bilen pajat också.

-Nej, inte igen.. Men då har du ju chansen att köpa en ny?

-Köpa en ny bil? Inte i det här djävla kommunistlandet heller.

 

Det tycker jag var kul.


I hope you had the time of your life

med en stor djävla suck innehållande en stor suck ingnorans. Skit samma.

Tag dig samman och bit ihop.

Morgen ist morgen. FFS.

 

Du ser andra halvan av solen när den sjunker i väst
jag sitter ensam här och undrar var vi hamnar härnäst
Med dig på andra sidan jorden får jag tid till ingenting
Medan natten fäller blå kalla skuggor häromkring

Vi skulle klara vad som helst, vi skulle aldrig säga nej
och vad du anförtror åt mig, ska jag anförtro åt dig

Det är en storm påväg inatt, rannsaka och bekänn
guds son ska komma nerstigen från himmelen igen
Du ska stå naken framför sanningen och jordens alla kval
han ska pröva din styrka, han ska testa din moral

Vi står tysta framför skälet, där sommaren tar slut
som tonårsbarn på hemväg efter gårdagens debut
Nu skulle inget bli som förr, vi var i en annan division
Vi kunde höra höstens mörka vatten brusa under bron

 

 

En dag sitter jag också på andra sidan jorden men skit i det du.

 

M.E.S.P.M.L.K.K.M.T.C. LOVE.


Nej

Man är ju tydligen djävligt public saom bloggare. Skit samma. det är inte mitt syfte. inte egentligen. eller så är det det omedvetet. det bryr jag mig inte heller så vidare värst om. Jag blir ganska förvånad när folk säger att de har läst här. men tjena.

Saras kommentar till förra inlägget rörde upp en hel del känslor för mig. Sista året på forsmark, vilket är den tid hon vet nånting om mig. Vad vet jag själv då? Ja, tillräckligt. Det är en grym känsla att fatta. Och då menar jag verkligen förstå. Hur. Saker. Och. Ting. Ligger. Till. Och. Vad. Som. Är. Viktigt.

Jag har en gång läst eller hört eller något i den stilen (det var nog i nån veckotidning) ett svar till någon som inte mådde nå vidare. Man måste rensa i sitt liv. Man ska samla på sådant som ger en positiv energi. Det är kul. Det som är svårare är att rensa bort sådant som ger en negativ energi. Vad är negativ energi då? Kan du erkänna det för dig själv? Men rent ut sagt är det ju det som får dig att må mer dåligt än bra. Du kanske inte vågar tro på att man kan få ha saker som bara får en att må bra. Nej, det är inte lätt att tro, speciellt inte om man väl sitter där och baddar sina sår med salt. Man får ju vad man förtjänar sägs det. Vem har rätt att straffa dig? Ingen är syndig på ett sådant sätt att man inte har rätt till faktiskt "bara bra grejer". Livet är en dans på rosor men det är en dans med svåra steg. Jaha. Va fan, vem hamnar inte diket. Det betyder inte att du måste bo där resten av dit liv.

Hur tar man bort människor som ger en negativ energi. Tänk om det är din man som du varit gift med i 25 år. Det är ett stort steg. Varför mår jag bättre nu när jag är singel? Alla passar inte, alla är inte lika.

Någonstanns så blir det nog. Enough. Det hoppas jag. Ta aldrig skit sägs det också.

Jag ska lära mig att skilja på skit och kritik och sen ska väl jag också bli vuxen en dag.


vi ska bara leva klart

Sista dagen på jobbet idag. Oj oj, vad skönt. Det känns så bra att det har blivit ett avslutat kapitel. Sommarjobb 2005 - over and out. Nästa steg är att ta ner det hela till jorden och gå vidare. Fina ord och inga visor. Imorgon går tiden ut för linköpingsjobbet så jag tänkte ringa nångång i veckan och höra med dem. Men jag kan ju knappast räkna med att få det men ändå. Så grymt jobb.

 

annars så ska jag på anställningsinterju i stockholm i morgon. Körlektion på tisdag. Frisör och "nyinformationsmöte" för arbetslösa på onsdag. Torsdag fyller pappa år och på fredag åker jag väl till forsmark med Emma och Linda. Verkar vara många treor som ska dit, ska bli riktigt kul att se dom (/er) alla. Får väl se. Är väl där lördag/söndag kan jag tänka. Måndagen därefter, det är en annan dag det.

 

På mitt jobb denna helg har jag lärt mig:

  • Växten aloe vera innehåller en sörja som läker sår. Jag fick en idag när jag slutade. Fina är de ocks. Dessutom hjälper de mot brännässlor, självsprickor och brännskador.
  • Fastbrända matrester i kastruller skrubbas bort med sockerbitar. (bäst med sådana som inte är lättlösiga.)
  • Missfärgningar från te och kaffe i muggar får man bort genom att hälla salt i muggen och sen diska med diskborste.
  • Vill du göra rent en kaffetermos så stoppar du bara i lite hushållspapper och häller på ungefär 2 dl vatten. Sen är det bara att skaka en liten stund och och när du sedan håller ut vattnet och tar ut pappret är termosen jätteren.

 

Alla tipsen funkar för jag har fått det visat för mig denna helg. man blir så lärd av att jobba inom vården.

 

Finns det INGEN som kan hjälpa mig?

/Ensam pensionär som vill ha kaffe.

 

 


I believe I can fly

Lyssna på det här. Det handlar om FN. Jan Eliasson är ambassadör och är sommarpratare idag. Han har en skyst radioröst. Låter som en bokuppläsare på bokband.

Du vill så du kan

idag flyttar det in nya tvåor i forsmark, Nu ska de ha prepvecka och läsa in ma a på en vecka. sen ska de läsa ma b på tre veckor och sen börjar ma c. De ska också driva runt bland datorerna och dessutom plugga in ungefär 260 svenska svåra ord från "abnorm till ödestiger". de nya treorna vet jag inte vad de ska göra. jag vet inte om de har några partytält eller någon grill eller om de kanskwe bara "chillar" lite. Nej jag tror att alla tentar upp ma d. eller va fan vet jag. jag orkar inte bry mig. börjar gör de iaf och jag slutade där den 4 juni och det var så otroligt skön känsla som blandades med en massa gråt. till viss del patetisk, men till största del för man fattar inte. man kan nog inte fatta om man inte gått där heller. vårat barackområde. våra madrasser på gårdarna. våsa soffor och alla de där rummen och alla som bodde där.  nä, sorgligt är det inte. Jag tycker mest att det är konstigt. lite sorgligt kanske för det kommer alltid vara en del av mig att bo på det sättet. Ja, det ligger mig varmare om hjärtat än när jag gick där. tid ger perspektiv och idag skulle jag nog kunna rekomendera skolan. den är bra. man ska bara inte vara så korkad. jag är ganska korkad. Sånt får man leva med.


I Need Some Fine Wine, and You, You Need to Be Nicer

Jag har jobbat klart och när jag kom hem insåg jag att jag hade glömt alla mina "ensam hemma" tips. Ingen musik, inga skopr med snören ens och det var beckmörkt i hela huset förutom i köket. Där hade jag ljuset tänt men det tipset handlade ju om frukost. Nu kändes det bara som att det var inbrott här hemma. men inte med två schäfrar i husrt, ständigt på bettet. lol. snällare hundar finns inte. Dom är bara busiga om dom gör nått dumt.

 

Fick idag höra sanningen. Surtanten var sur på mig för att jag jobbade för fort. Jaha, det rimmar illa med att hon har hackat på mig för minsta grej och att jag inte fick ta så lång tid till saker. Vid de tillfällena kände jag att det inte var läge att käfta emot. Det tar nämligen tid att rulla upp hår på pensionärer och ja, de saker som jag gör kan vara likväl så viktiga som de som hon gör. Men hennes går först.- Hur som helst så bestämde jag mig för att det enda jag kunde göra var att arbeta supereffektivt och göra allt före henne. Gå på larm före, ge fika, plocka disk och allt möjligt. Det gav tydligen resultat. Jag jobbade för fort. Dwe andra sommarvikarierna var bättre. Hon hängde inte med mig, hon kanske var för gammal eller kanske inte tillräckligt stark. (också ganska kul för förra sommaren klagade hon på att sommarvimkarier inte var tillräckligt starka.)


Av ingens frö

Du blommar upp av ingens frö
i värme, varm som slask och snö
Du torkar tår av ingens tröst
Du lyssnar tyst till ingens röst



Du har rock’n’roll i dina bröst
Du har blues i dina lår
Du har visor i ditt hår
och poesi i dina sår

 

Varje morgon vaknar jag till att Lars Winnerbäck sjunger de sista raderna. Du har rock'n'roll i dina bröst ... Det är gött. En ovanligt lyckad inspelning på min kassa telefon från spelningen i Västerås Konserthus i november 2004.


stackars

Några tips om du känner dig ensam:

  • Skaffa en hund som du kan prata med när du är ensam hemma, till exempel. Börja alltid med att säga "nu ska vi gå ut", så kommer den lyssna hur uppmärksamt som helst. Exemplariskt ifall du vill testa att förklara, demonstrera något. Otroligt trogen kompis.
  • Låt alltid musiken stå på. Det är hemtrevligt.
  • Låt förresten alltid nån lampa vara tänd också. Om lampan är tänd i köket när du nyvaket går dit känns det som nån annan redan har ätit frukost och ni ses sen.
  • Knyt dubbelknut på skorna. Då minskar risken att du snubblar på skosnörerna. Det finns ju ingen som tröstar dig. Du kommer också slippa knyta om skorna. Om nån annan hade varit där kunde han gjort det åt dig när du var trött och ledsen.
  • Skaffa en helt egen hobby. Om nån anna gillar samma sak som du kanske ni kan gilla varandra.

I övrigt gillar jag listor. Allt blir fint och lätt när det blir i listform. Då kan jag göra vad som helst och då blir allt lagom i mitt huvud. Och sen så läste jag på alla tiders forsmarkare vad mina gamla clasmates skulle göra i höst. det har jag gjort förut men jag tänkte om nån hade lagt till nått nytt. Det hade de inte. Jag tänkte skriva nått själv men så var mitt medlemskonto inaktiverat eller nått. Man skulle kontakta admin men ja hitta honom ej!

Så. Omar ska fortfarande ha 20,0 när han går ut och han ska bli psykolog och fortsätta vara "vegan". Bjering har kanske kommit på nått nytt men senaste inlägget var nog om jobb och kock i lumpen. Efter planer på stockholm och basår på chalmers. Björn och kanske några fler lumpar. Tofsen läser mikroelektronik i kista där det nog inte var svårt att komma in pga att det var en ny utbildning. Bulf ska köra sin bartenderutbildning och bo med jesper och pontus i gbg. Olof och wigert ska plugga i uppsala och bo i en trea tillsammans med "lars" som ska läsa system i teknik och samhälle. (samma som min bror som ska till vancouver går.) Mikaela ska till stockholm och säger att hon ska läsa biologi. Jonas ska inte göra lumpen men däremot jobba och resa en bit. Sen ska han plugga kanske i götrborg eller lund. Senare får man veta att han och bulf och beaf ska bli sambos i lund där de andra iaf ska bli nån slags brandingenjörer. Nu kommer nog australien emellan. Btw så ska ett helt gäng läsa teknisk fysik i uppsala. Tror att det var tio stycken i samma klass. Emma kanske får förlängt på ABB ett halvår. Märta läser väl tandläkare i göteborg och sofie jobbar färdigt på 2komma0 som telefonförsäljare och sen drar hon till spanien i typ ett år. det är ett av de bättre valen jag tycker mina fd skolkamrater gör. Vad vet jag mer? Robin och rapp lumpar också. Malin jobbar som laboratorieassistent. Linda söker jobb i Göteborg.

Några besöker arbetsförmedlingen, andra har varit i alla städer. Man väljer själv vilken ordning man ska ta't i. Svart bmw vill iaf jag ha nånstanns i mitten. Kanske lite före.

 

Nu orkar jag inte rabbla mer. Själv ska jag tillbaka till jobbet, ikväll jobbar jag till halv tio tillsammans med en trettiofemårig mamma som är blond och skärpt. Undrar om jag vågar fråga henne om hon jobbar som vårdbiträde för att hon vill eller för att hon måste för att hennes barn ska kunna få mat och glass och nya prylar? I morgon jobbar jag mellan sju och fyra och på måndag är jag arbetslös. Då börjar sommarlovet och sen efter ett tag blir jag väl arbetssökande istället. Mina planer är att få ett jobb som jag kan jobba på. Ev, bara ströjobba lite på de ställen där jag står som uppställd vikarie och parallellt med det ta mig lite tid. Jag vill ha pengar till att resa och plugga. Jag vill ha tid till att tänka över "val av utbildning" och jag vill bli djävligt stabil. 

 

Have a nice day.

 

/Stackars han som hamna först i kön och blev så nöjd med sin lön att han glömde sitt jobb./

/Stackars han som släpar på ett höghus. Vsad är det som ingen ska få se som ingen redan sett och vart ska det där huset?/ 


Marguerite

Nu ska jag fly verkligheten för en timmes tid och gå ut i skogen. Svenskar ska vara lyckliga för vi får vara i skogen hur mycket vi vill. I danmark har jag varit i en skog där man barafick gå på de stora stigarna och man fick inte röa träden. Dit åkte familjerna på söndagarna för att titta på skogen. Danskar och andra nationaliteter blir lyckliga av att komma till sverige där de får plocka blåbär och ta på träden. Här får de gå av stigen och man får till och med tälta vart man vill. Är det kanske därför vi har så många polska bärplockare i sverige? Passa på och var lite lycklig.

 

Dina läppar är som gjorda för att kyssa Marguerite, och det är inte LW som sjunger men gott coh väl hans polare. Min katt spelar piono genom att gå på tangenterna. Det kallas frid. han blir inte rädd. han är ingen töntig katt nämligen.

 

Låt ditt fönster stå öppet utan regel. Gråt Marguerite, och lämna plats för skratten.


blåa ögon

LW

Nice as, handsome.

Blåa ögon, blåa blåbär, blåa sjöar.

Ser du världen genom blåa ögon? Misströsta ej, du kommer genomskåda den falska verkligheten. var inte rädd för överheten

 

Överheten:

Trafikskolelärare, körkortinspektorer, bpo, britt, petter, Göran persson, den stygga kemiläraren, surtanten på jobbet, rektorn (spelar ingen roll vilken skola), polisen, överlägsna dagsfröknar, brevbärare och sit och minst runar.

 

Var glad så länge du ser med blåa ögon. Ljuset gör verkligheten mycket vackrare, du kasnke rentutav tror på tro, hopp och kärlek. Egentligen finns det inga jobb, ingen är ständigt trogen, du blir tjock av all mat och du kan få cancer av vad som helst. Din granne är alkoholist och din syslöjdslärare är olycklig. Din favoritmusiker är inte deprimerad på riktigt och kvar blir bara du.

Välkommen till världens coolaste paradis. 


for what it's worth

For what it's worht, I love you. And what is worse, I really do.

Så tror jag att det ska vara. Bra caridganslåt. Nina sjunger bra. Jag skirver otroligt taskigt vid "strax före två tiden" en fredagnatt. Det var okej att stiga upp vid sex i morse. Det är så grymt härligt att vara ute så tidigt på morgonen. Frisk, fräsch luft och solen skiner ofta. Det var helt okej. Surtanten på mitt jobb var helt plötsligt skyst, det var en jättepigg och pratig vikarie som pratade om katter, igelkottar och sitt hus hela tiden. Sånt är trevligt tycker jag. Sen pratade vi om EU och valutakurser, det är intressant det med. Står pundet verkligen i 14 ( orkar inte kolla). Men hur som helst, om dollarn då står i sju har ju pundet blivit dubbelt så mycket värt, från att båda legat på runt tio. Det var jättebra att åka till usa och handla grejer. Allt kändes billigt. Så är det inte egentligen. Jobbigt att åka till england också. Jag ska nog åka till östeuropa.

 

Gårdagens fynd., förutom att jag klarade teoriprovet, var ett tyskt lexikon, ett franskt lexikon och "Sushi för nybörjare". (Marian Keynes är skön att läsa. Jag tror jag stavade fel på hela hennes namn men hur som helst skriver hon sköna böcker om tuffa brudar som antingen bor nånstanns i London eller Dublin. De har heta kula jobb och partajar jämt med sina arbetspolers och har massor av problem. Sån ska jag  också bli. Det verkar lagom. Men ingen man som överger mig för grannen precis när jag fött en bäbis så jag får lov att flytta hem till mamma och gå  i joggingbyxor. Det verkar inte bra. Sköna böcker). Jag köpte även en svart, kort kavaj för 100 spänn. Det kostade den inte egentligen men jag köpte den för det. Sen köpte jag mina ankelhöga jeans som nog blir en ny favorit. ( jag har ju haft sönder alla mina andra jeans. Nio trasiga jeans, det är rätt duktigt jobbat det.) Jag köpte också ett par beiga i bredrandig manchester som var grymt sköna. Ska fixa med lite gummiband seå att det blir ungefär som piratbyxor. Sen köpte jag en vit- och rödrandig tröja som hade lång ärm och var skitskön och en blå-och vitrandig tröja som hade kort ärm. Sen köpte jag en rocker t-shirt från lindex barnavdelning. Typ I'm fond of music. Fast bättre. Sen kommer jag inte ihåg vad jag köpte mer det kanske inte ens var nå mer men överlag var jag inte alls sugen på att handla så jag tvingade mig själv att köpa de där grejerna och idag är jag nöjd. Jag hade iofs velat ha underkläder som det stod cherry pop på för de var kula men det funkade inge bra. jag var helt enkelt för seg för det. Men, men, i nästa vecka kommer mitt postorderpaket från HM. Där tror jag att jag beställde mest svarta grejer. Svarta tjocka strumbbyxor, svart tunika (min som jag har nu med lång ärm har gått sönder för jag använder den så mycket. asbra grej.) svart sidenlinne, svart munktröja, svart mössa och kanske inget mer svart. Ett par jeans, en vit sjal och et tpar vita vantar med knappar. Och en brun tröja. Bra färger det där. Bruttotönt. Det är ju alltid kul att få paket, eller hur?

 

 


I say no

God Natt. Så trött, så egt att börja jobba klokcan sju i morgn. har satt alamrmet på sex i morgon. ska bara åå upp och sätt i cardigansskivan i cd-spelaren nu. Long gone before daylight.

 

Puss & god natt


we're the champions

glömde säga att jag klarade teoriprovet. något viktig kommentar i det hela. Fatta, jag kommer ha körkort inom max två månader. (jag tar till o överlant för man vet aldrig. ) det finns uppkörningstider 7 sep och 21 sep. WEI.

gårdakvarnar och skit

När jag och malin och karin var på peace and love festivalen köpte jag en badge från håkan H och på den stå det "gårdakvarnar och skit" oc sen står det GAIS, ja ja, var den verkligen vär tio spänn? ja, jag tror detö. jag köpte den iaf och numera har jag den på mig varje gpbng jag går ut. HMM? nej inte sant, men hur som helst, jag hade den iaf på mig ikväll. Tillsamans med min nya baggy ankelhöga jeans och min nya randiga tröja. Ballt som fan, nja, jag var relativt ensam om dnna utstyrsel men va fan. Nej, jag såg ingen som hade converse. Kanske jesper, men men.randiga tröjor och gula tröjor förföljde oss.Jag sa bara "måste åka hem, måste åka hem, måste åka hem.

Sophia. Just miss you. Just call me. Efter denna helg har jag jobbat färdigt. Just wanna see you.

Malin. Tack för alla fina kommentarer. Du är en guldtjej, det hoppas jag att alla vet. Själv har jag brett en macka med ost, det är ett bra jobb det med!

 

 

Sex miljarder människor på denna jord, ja god natt!


Hurricane Gilbert

 

Undrar egentligen varför jag tog Gilbert till det här inlägget? Eller har jag haft den förut, i så fall gör det väl inget? Nä. Nånting med att visst är det skönt att leva en dag till. Nånting med rörelse och npnting med att hon var säkert kär i dig men du var i mitten av en hurricane. Det är fint. Men jag tycker ändå om gårdakvarnar och skit. Fotboll och kärlek. Ge mig en svensson som vill kicka boll med mig.

 

Allt händer på en gång. Snurr Snurr Snurrar. 

 

När den här helgen är över så kommer jag få tid till mig själv och mitt liv och då ska jag ta tag i och börja söka jobb igen. Har haft fruktansvärt mycket on my mind denna vecka så jag vet varken ut eller in. Jag är ledsen för allt som jag gör fel och för alla som tar illa vid sig. Jag pallar verkligen inte. Måste tänka till och inte hamna i sådana här situationer mera. Jag är så dum. (hej då)

vad är up to just nu och inom snar framtid?

  • Karin, min lillasyster, flyttar till stockholm i morgon. Hon ska gå i skolan där i tre år på lilla musikakademin, ett gymnasie. Hon ska gå på samma skola som Darin och det är lol, men han ska ju ut och turnera nu så hon får la inte träffa honom. Jag tror ändå inte att de har samma musiksmak. Senast jag pratade med henne gillade hon inte britney och jackson iaf.
  • Min bror ska åka till vancouver, iofs om två veckor men det är ändå up to now. Utbytesstudent. Jag tyckte att det var kul att flyga långt. Hoppas han tycker det med.
  • Sophia ska åka till Nottingham och plugga ett halvår.
  • Malin ska börja jobba som laboratorieassistent
  • Alla som inte ska börja plugga ska väl också börja jobba som mer eller kindre vettiga grejer.
  • Jag, ja ska väl plocka blåbär och kratta löv.

 

 

Hej då. 


Fix you

Jag är inte orginell, jag är för ordinär. Jag är som de andra åttiotalisterna jag vill förändra men jag är blåst och har trott att jag kommit på vad jag vill. Nej, det här är mainstream. jag och min hjärna måste sätta oss ned och tänka efter.

För mig kunde jag bara tänka mig att handels skulle leda till nått där jag kunde göra skillnad och få göra nått som betyder nått. Jag vill inte ha pengarna. Jag vill bara göra nått bra. Varför är det så svårt? Kanske för att det ska bli nått bra.

Såg också att  ångest och deprission är på modet. Är jag bara på tapeten eller får man skylla det på att man står i valet och kvalet utan en chans att göra mål i en VM-match?  Nya folksjukdomen, där fick man för att man inte gick på den om fetman.

Om jag nu får läsa om nästa grej jag tänker på och vill göra i tidningen så vet jag inte vad jag gör. FFS, inte härma mig mera, kan jag inte få tro att jag på något sätt är unik. Kanske är det som är poängen. Det är jag inte. Det är du inte. Men jag har hur som helst klarat alla träningsproven på körskolan och imorgon är det teoriåprov och vi får se då hur det går men det kan gå bra, det kan gå dåligt. Körningen flyter på och det ska bli jättekul att få körkort. Det är kul att köra bil. Det är roligast att backa. Det är tråkigast när det ligger döda grävlingar på vägen. Det är så sorligt.


Please sister

And you could'nt care less. Så har du kännt och så har också jag kännt. Lyllos mig aäger jag bara som har haft en relativt "förhållandefri" sommar. Det närmaste förhållande jag kommit är hum? Två telefonsamtal? Nej ni, när jag tog studenten slutade jag också med parfixering. Eller så gjorde jag det tidigare. Poängen var hur som helst att jag tycker det har varit en sån skön sommar. Som visst tar slut nu verkadet som. Mitt semestervikariat har tagit slut, på måndag börjar skolorna och man kan se gula löv. I och med att skolorna börjar kommer kanske, kanske rektorn ringa mig och säa att de behöver mig, eller så inte. Hurt som helst så har jag planer. Jag ska städa, packa upp från forsmark (varifrån jag flyttade 4 juni) och plocka blåbär. Helt okej.

 

Ska hinna ikapp och förbi och om och ja bravo! Det blir nice the.

 

 It struck me that love is a sport, so I puched you a little bit more.

 And if it's true that love will never die, then why does the lovers works so hard to stay alive.

Man you hit me. Yeah, you hit me right in my heart. 


Long gone before daylight

And if I had one wish fulfilled tonight,
I'd ask for the sun to never arise.
If God lent his voice to me to speak

I'd say: "Go to bed World!"

 

Dagens skiva, eller kanske gårdagens. Ibland så hittar, iaf jag, man skivor man glömt. Jag hade glömt Long gone before daylight med the cardigans. Först fick jag en bränd kopia av min bror, före release datumet vill jag minnas och jag gillade den. / Please sister, help me, come on, do what you should,
Please give me something, I'm not doing so good!I'm gone, done wrong, is there nothing you can say?
Please sister help me, I'm not feeling OK.../ 
Den där textbiten kommer jag speciellt ihåg från en gång när jag väntade på bussen i ettan på gymnasiet. Det var ett bra tag sen mitt dåvarande senaste förhållande (eller hur man ska uttrycka sig) tog slut och jag lyssnade rätt mycket på den skivan. Det kanske var sen februari eller tidig mars, jag vet inte, men jag kände bara att det var okej. Det var okej nu. Och då hade jag ältat det ett bra tag. Ungefär ett halvår. Men jag fortsatte att lyssna på skivan ett bra tag, jag skänte kopior vidare och sen glömde jag väl bort den själv. Det är bra låtar, det är lugna fina låtar, ja det är något speciellt sound. Jag tycker fortfarande om att lyssna på skivan och aksnke är det för att jag atomatiskt verkligen förstår vad hon sjunger. Kanske också förstår mer vad hon sjunger om.

 

Why must I burn
I'm just trying to learn

I stare into the light
To kill some of my pain.
It was all in vain,
'Cause no senses remain.
But an ache in my body
And regret on my mind
But I'll be fine

'Cause I live and I learn,
Yes, I live and I learn,
If you live you will learn
And I live and I learn.

 


scars

djävla säpo som avlyssnar min och malins telefonlinje. Vi måste vara djävligt heta i deras register, för det skrapar och grejer hela tiden. avslöjande!

Ännu doftar kärlek

I våras kom vi på att den låten var jättebra och satt och lyssnade på den massor. Resulterade i att jag har laddat hem den till datorn här hemma också. I norberg, och inte i forsmark. Jag trivdes otroligt bra på mitt rum i forsmark under vårterminen. Det var mitt bara mitt och det var jättesunkigt och ofta var dataskärmen vriden mot sängen och kollade någon in på mitt rum så låg jag och malin där och kollade på OC eller kanske nån film. Om vi svarade så att säga. Iaf jag sov ofta så. Björn har till och med specifikt sagt att han saknar mina och malins filmstunder och att vi alltid låg där och degade. Lasange men oftast pizza. Mariekex och glass. Hon kollade igenom de två första säsongerna av OC med mig och sista avsnittet såg vi i USA. Strax söder om den verkliga platsen, dvs San Diego. Unt so weiter Unt so weiter. Massor med musik och den där låten kom jag att tänka på. Ännu doftar kärlek. Trubbel och grubbel och ja, jag är så djävla nöjd. Så djävla nöjd. Egentligen. Vad bra att jag kom på det nu, för ikväll har jag varit så trött. Klimax blev när jag skulle mixa bär till tårtan och skar mig på tummen, och det gör så ont. Jag svor och svor och svor och pappa kollade konstigt på mig. "Ska du vispa grädde i den där?" Nej, för i helvete, så dum är jag inte. Men jag är nöjd. Det är jag. Det är bra. Bra tider. Nu ska jag gå och dega ner mig själv. Tyvärr inte i mitt minimala rum i forsmark, men som tur var i mitt eget rum. ( kommer bli bra så fort jag orkar städa.)

Jag däckar snart. God natt.


ska vi plocka körsbär i min trädgård

Snart pallar jag inte mer för idag. Bakat två tårtor, dubbel sats chokladbollar och dubbel stats kolakakor. Det får duga. Barnen på min solskola som är 18 stycken ska få fika imorgon när det är sista dagen. Det brukar vara kul att ha solskola, men det tär lite extra när det kan bli regn när som helst och barne är jätteolika gamla och jätteolika bra och planeringen brister rejält. Men det har gått bra.

 

Det finns inga ormar i liftspåret vid slalombacken, det står ju på den där skylten! (Åk ej sicksakåkning.)

/Felicia 8 år

 

Idag när jag var på mammas jobb innan solskolan så satt jag och sparkade med benen och mamma sa åt mig att sitta still men jag kunde inte för jag hade så mycket spring i benen.

/Frida 8 år

 

Igår när jag kom hem från solskolan så sprang jag för jag har alltid så mycket spring i benen när jag kommer hem från solskolan.

/Sofia 8 år

 

Då är det kul. Då blir jag glad. Och också när någon som först inte ville bli blöt säger "Gud vad kul att springa i den här mossen." Jag har dessutom fått alla barnen att tro att det är jättekul att spela fotboll och springa stafetter i mosse, som vi ska göra i morgon. (Som en sa, Jag tycker inte om att bli blöt om fötterna, men i morgon blir det kul!)  Även fast man blir jätteblöt. Även fast man blir jättesmutsig. Men sen får man bada med kläderna på och sen ska vi äta tårta. Ja, jag tror att det blir bra. Även fast de är 18 stycken och även fast jag inte har planerat något speciellt alls. Men en orienteringbana somn slutar i mossen har vi och en boll med. Och tårtor och kakor och chokladbollar.

Be greatful, my dears. 


the special two

Jag gillade atrikeln. Oavsett att det är Hollywood, så har jag faktiskyt undrat hur det egenbtligen stog till mellan Brad och Jennifer. Jag visste inte ens att de var gifta, sen fick jag reda på att de varit gifta i 7 år och sen fick jag reda på att de skulle skoljas, sen fick jag reda på att han var med angelina jolie, men det kunde lika gärna ha varit skvaller. Det är nog inte det. Ungefär så här är det. Jag tycker Jeniifer verkar skyst och det verkar okej, och ja, she's doing very well, even if... Confused, Upset och så vidare.

kom hem till mig

Lars winnerbäck och mikael wiehe har knytit en knut av guld i mitt hjärta. Jag tycker att den här låten är så oförskämt vacker. De måste spela dragspel i den, ja jag tror att det är så. Jag har haft turen att även höra Mikael Wiehe sjunga den här låten, under en av deras sommarspelning. Gävle, närmare bestämt. Igår var jag otroligt ledsen och mitt i allt det där kom jag på att jag hade köt lars winnerbäcks senaste ep, och att den här låten fanns med. jag visste inte att jag tyckte om den så mycket. Stort liv är en glädjekick, men den hoppade jag över varje gång den rullkade upp. Jag ville bara höra "Kom hem till mig" ... så gör vi nått ihop.

 

sommaren misste lite av sin fägring
solen misste lite av sin glans
när de vi hade hoppats på
föll ihop och gick ikras
var den nästan som glädjen inte fanns

och nu säger du att inget har nogon mening
att det enda du vill ha är lugn och ro
men vi kommer aldrig vidare
och vi lutar oss tillbaka
så kom hem till mig så gör vi nåt ihop

ja du säger att vi nått en punkt i livet
när man blir tvingad att förstå
att allt man tog förgivet
och allt man tog förgått
var någonting som man bara fick till lunch

och jag önskar att det fanns någonting att säga
som gav dig tillförsikt och mod
men hoppet föds i handlig
ja de vet jag att du vet
så kom hem till mig så gör vi nåt ihop

 

Hoppets föds av handling, det vet jag att du vet, så kom hem till mig så gör vi nått ihop. Kan man ge upp då? Nej, jag kunde inte det. Men det känns så bittert, kallt och tomt. Men jag vet vad jag ska göra den här hösten, iaf en bit framöver. Jo, kanske. Är läkare alltid ett stressigt yrke? Jag tycker det är så himla svårt om det skulle passa mig eller inte. Just nu så spyr jag på allt med stress och så vidare, men just där känner jag en fallenhet. För det ska väl inte vara så svårt? Som läkare ser jag i viss mån en framtid men som nån civilekonom från handels så gör jag inte det. Vad är det, magkänslan, sunt förnuft eller feghet? Jag är så djävla dålig på att kunna avgöra skillnaden...

 

men det finns en tid då säden måste mogna
ja det finns en tid då gräset måste gro
och när din säd har mognat färdigt
och ditt gräs har blivit grönt

så kom hem till mig så gör vi nåt ihop


Fria vägar ut

Vad är svaret? Vad är svaret? Vad är frågan?

 

Jag vill ha något jordnära, nära. Skitsamma vad. Jag orkar inte ha det så överseriöst. Jag vill bara vara.


nothing else matters

Helvete. Hur fan ska jag kunna klara av allt samtidigt?

Vi ska bara leva klart

Jag undrar ja om mitt CV blev bra. Nu ska jag sova för jag har dunderont i huvudet. Jag har inte druckit kaffe idag. Jag är en tönt. Hej då.

wind of changes

Äntligen en friidrottskväll. Jag hade glömt bort hur mysigt och kul det är. (okej, jag grinar jämt massor för jag blir så rörd. På något sätt måste jag bli så där själv eller gifta mig med en idrottare eller musiker.  Så man får hänga på lite arenor eller kanske ännu hellre på heta clubar och vara lite vip) Är grymt imponerad av Emma Green, hon är 20 bast och tog brons i VM, hon är alltså ett år äldre än mig. Det här har jag väntat på, att veta att de är lika gamla som jag. Nu väntar jag bara på att mina gamla polare från längdskidåkningen och orienteringen ska börja ta vmmedaljer och vara med i tv, för då hade det ju kunnat vara jag, ha ha.

 

Ni vet väl att de spelade wind of changes på tv ikväll, när kajsa hade tagit guld. Kajsa är så djävla bra. Karro och Kajsa. Jag gillade aldrig Erica, och inte staffan strand heller. Stefan Holm är bara lite småmesig och tanig, men Christian och Yannik, det är andra bullar det. Grym artikel om Yanniks tränareförebild Viljo Nousiainen i DN för ett tag sen. Jag är imponerad. Det är otroligt fint det som han gav. Det är sådant som är viktigt. Vad ska jag bli bra på?


five years

Någon, snälla ge mig kaffe. Jag skulle bli jätteglad. jag blir också glad om det inte regnar den här veckan och om jag klarar teoriprovet. Sen blir jag glad om det händer någon oförutspådd "bra-grej". Skulle kunne vara vad som helst. Men jag vill gärna ha något att göra. Jag ska framöver jobba lite, klippa mig, ta en körlektion, åka och hälsa på i forsmark tror jag, hälsa på malin och plugga 2komma0 grejen. måste börja snart nu. Var typ en månad sen jag köpte det där paketet. Så fram till 31 september ska jag nog ta körkort och träna 2komma0 och skriva högskoleprov. Nice as säger jag. Kommer nog få lite tid till att träna också. Så får det bli.

Nästa sommar ser goodlooking ut. Så kul, så kul.


you are the generation that bought more shoes

alistair

immanu ël

Pellumair

jonny boy


lie, cheat and steal

cold play i november. ifredags var konserten vi aldrig var på. Den på skansen med anna ternheim, elin sigvardsson och lisa ekdahl. Fatta hur djävla gärna jag skulle vilja ha sett lisa ekdahl och tillsammans med elin och anna också. Fan. Så var det en helg jag jobbade och det fixade sig inte. Fan fan fan. När spelar lisa nästa gång? Hon är en av de med rikitga sångröster. Riktig sångröst.. Går inte att jämföra. Hon kan sjunga ett vanligt ord så det låter som något helt annat, något magiskt. Lisa Ekdahl med Lars Winnerbäck sjunger Kom änglar. Maja, Malin och Linda sjunger Kom änglar på studenten.

 

Den vackraste stunden i livet var den när du kom, och allt var förbjudet.  Och allt som vi gjorde den studen vill jag göra om, för det ekar i hubudet.

 

Där stod vi i trädgårdsrummet i forsmarks herrgård och det var den fjärde juni 2005. Jag hade sovit en timme natten innan. Kvällen före var det studentbal och det var så skönt att allt var över. Två år, två bra år var över, och det är så skönt. Det var kul att gå där. Det var speciellt, och jag måste säga att det gett otroligt mycket. På alla djävla sett och vis.

 

Nu har det hittats ny musik. tack vare kristian, malin och mig. Finns två tips, ska lägga upp de på länkar för de var så bra så att jag måste komma ihåg dem ordentligt själv.

Dels en sida med svenska, relativt okända(kända band. Bla Lasse Lindh, suburban kids with biblical names och lite mer.

Sen en engelsk sida eller nått med massa skönt musik.

 

Sunday morning.


tropic green

gå och dö. Fy fan vad trött jag är. Och sur. Jag vill ha semester och lugn och ro, jag vill ha ett städat rum och en fast inkomst och ett körkort och nya kläder och sol. Och lugn. Give me some.

Först ska jag bara ha orientering tre timmar varje dag den här veckan med 20 barn och det spöregnar. Det ser inte ut som det ska sluta spöregna. Det betyder att alla barnen och även jag kommer bli jätteblöta och fortsätta vara det tills vi kommer ehm tre senare. Det är ingen god utsikt. Kanske alla blir sjuka efter första dagen så kan vi ses på tordsagen och äta tårta. Men jag tror inte det. På fredag är det teoriprov i västerås. Sen ska jag jobba en helhelg på mitt nuvarande jobb. Det enda nyttiga jag gjorde idag var att smörja dörrar. De har klagat över att det gnisslar i flera veckor, så nu har jag tagit av personalen ett samtalsämne. Synd om dom.

Nej, nu ska jag ut och sätta ut 20 kontroller i en slalombacke och lite bakom slalombacken och lite i skogen flera kilometer bort från slalombacken. Ha det så kul


Söndag - 50 mm regn

Idag är det söndag. Mad world även idag. Jag kommer få sticka ut och orientera och det kommer spöregna och det blir nice. Ska uppför slalombacken och lite andra kul backar. Jag gillar backar för det är en utmaning. Give me som alps. Jobbar 07-16 vilket betyder att detta är lunchrasten och jag börjar jobba om en kvart. Borde kolla hur det går för Karolina. Yes I will.

lördag natt

det är fyra minuter kvar till midnatt och livet existerar fullt ut. Så som det gör ibland. Det är skyst.

I find it hard to tell you, I find it hard to think.

Mad world.

Jaha. I morgon skulle ha varit sista dagen på jobbet, men det är det inte. Har inte en aning om hur allt ska gå ihop, men det är hur som helst intressant att jobba. Jag får höra många kul historier. Om arga pappor och motorcyklar och gamla äkta män och begravningar. Det är avkopplande. Och det är så bra att man kan få hjälpa. Jag tycker om att jag kan hjälpa med så lite. Tänk dig själv om du inte kunde ta av dig strumporna. Och det är så skönt att få bli upprörd och lägga ner sin själ i något som borde spela roll. Som bidrag från arbetsförmedlingen eller en budget som inte räcker till.

jag börjar bli riktigt less. jag gick inte till arbetsföredmlingen för att få bidrag och jag tycker synd om de som är gamla idag och knappt får igen vad de förtjänar. Fan va de har jobbat, hela deras liv. Nu ska det vara hälsotimmar och sommarjobbare och besparningar och sovmorgon och fan vet jag. Inte ha de bett om det iaf.

Mad world.Göran och Doris


god save the queen

Hur kan man tycka att Håkian Hellström och kanske Lars Winnerbäck har dåliga sångröster? Vad gör en bra sångröst bra? Jag tycker håkans bra och håkans låtar är bra och om lars winnerbäck skulle ha en dålig röst så vet jag inte vad jag ska säga. Lasse Lindh har också en bra röst. Schlagertrasor har däremot sk "bra" och intetsägande röster. Det är som makeoverprogrammen. Alla blir likadana. Det enda som skiljer dem åt efteråt är hårfärgen. Precis som med schlagerartister. Endel är blonda, andra är det inte. Sen finns det en del som är killar också. Åh, vilken härlig refräng!

Yana


lördag - höst på vår planet

Vad gör man en dag när man måste gå upp vid sex och allt bara är grått? Jag tror att det är höst. I morse var jag totalt inställd på att jag bara behövde vakna och stänga av alarmet och sen kunde jag somna om. Efter två sekunder förstod jag att jag skulle gå upp också. Och sen skulle jag äta frukost och gå och jobba. Jag skulle börja jobba klockan sju på morgonen en lördag och det regnade ute och det var kallt. Mitt hår var äckligt och fult så jag tog en dusch. Jag hann itid ändå och det var skyst. Det har fortsatt att regna och rönnbören är inte bara framme, de börjar bli orange också. Igår sa en pansis att det fladdrade gula löv utanför fönstret. Hon hade rätt. vad fan är det här augusti. För ett år sedan hade jag slutat jobba och börjat packa. Jag skulle tillbaka till forsmark, för mitt sista år. Vete fasen vad jag tänkte. det skulle bli kul tror jag. Jo, även fast det var en del grejer som inte var jättekul så tyckte jag att det skulle bli kul. Tänkte tenta upp maD och bara ta det lugnt. Vara där en evcka och sen börja skolan. Det var sol, det var första solen på hela sommaren och man kunde bada. Nu är det höst.

 

Visst känns det fint att va vid liv en dag till?
Visst känns det fint nu, Hurricane?
Åh, Hurricane
Nu är det lika långt till stjärnorna som stjärnorna till dig
Alla talar om dig, Hurricane, åh Hurricane

 

 

Eller som det stod i dagens dn. Ungefär så här: När han tänkte på hur många människor som levat på den här jorden och att de flesta var döda så slutade han genast att vara deprimerad. Han var i alla fall vid liv.

 

Har någon sett till Hurricane?
Du har betalat din skuld för att klara dig
Och hur i hela världen skulle nån kunna sätta kedjor på en
... Hurricane?


fredag - lagom med jobb och nya idéer

ny frilla ska jag skaffa, nån gång i framtiden. haha, jadu. tycker såhär i efterhand att det var synd att jag klippte luggen hos turkarna i sandviken, men jag hade inte stått ut. men nu är den istället för kort för den frisyr jag vill ha, tror jag. Så det får väl bli något annat istället då. tid den 17, perfekt för mig. Nästa vecka kommer jag vara så filled up så det är inte sant. ska hinna ha sommaroritenringsskola, träna teoriprov, ta och sätta ut kontrollet och massor med tror jag. Baka tårta kanske det var.

 

Lämnade in polisintag på att jag inte var registrerad hos dom (tur de, jag blev orolig ett tag när jag inte kom ihåg om jag gjort nått). Det ville skolan ha och ev, ger de mig jobb som elevassistent. Han skulle höra av sig, rektorn alltså, och även kolla med de andra rektorerna, som har andra ansvarområden. Han var skyst, riktigt skyst. Även om han sa att det inte såg ut som de behövde nått. Fan, jag skulle gilla att jobba med skoleveler ja. Alltid kan man väl förgylla tillvaron för någon. Kommer ihåg att vi hade en elevassistent när jag gick i sexan, och hon var nitton. Hon hette Erica och hade blont hår och om jag inte minns fel var hon ett föremål för killarnas beundran. Tur att jag inte är blond utan brunett. (fast blondiner har roligare och bla bla bla yada yada fördomar hej och hå.)  Sen drog våran riktiga lärare och hon fick hoppa in. Inte tror jag vi gjorde mycket mer än att spela brännboll och fikade det året, men so what. Det var helt okej. Erica var bra, och jag träffar henne ibland på typ konsum. Hon kommer ihåg mig. Nice.

 

Nu ska jag snart jobba. 13-21:30 fredag. Askalas. But then they'll give me money and then I'll smile. 


torsdag

Humpf. Vete fasen ja. Det går sådär på körskolan. Det går sådär på arbetsförmedlingne. Kollar endel på utlandsjobb, hamnar rakt in i systemet hos dom. Det bad jag aldrig om. Jag gick dit för att kopiera papper och för att fråga dem va de tyckte om mitt cv. Nu ska jag på nyinformationsträff den 17 augusti och sen få en tid hos min ungdomnshandläggare Patricia. Nu får jag inte ens träffa klas igen. Klas va jättebra, han sa bara" vi fixar det där." nu ska dom krångla med möten och jättedryg inskrivningsprocess. allt jag vill ha är ju ett jobb. och eftersom jag bara är 19 så kanske jag får ungdomspraktig istället för bidrag för att söka jobb utomlands. Klas verkar inte ha fattat att jag inte är 20 än, för det var där gränsen gick. helvete klas. Jag kommer få smyga in på arbetsförmedlingen så att ingen ser mig om jag ska kunna få prata med klas igen. Han är tydligen någonannan slags handledare, han hade inte alls hand om ungdomsfrågor. Va fan. Lämna mig inte nu klas.  Jag vill inte ha nån översminkad brud. Klas tyckte mina skor var snygga och sa att jag var drifit och att vi skulle ordna det där. Fan, nu blir jag sur. Fast han hade ju förbrett mig på det här. Laila skulle jag få träffa idag, det sa han igår. Sen skulle jag få en ungdomshandledare som hette patricia. Det sa han också igår. Sen, sen kom E303 ansökan som han skulle hjälpa mig med. Jo, men det sa han väl. I need your help claes.  yada yada yada.

 

Laila var hur som helst skyst, jo det var hon, men mycket mer "vi ska gå in i systemet och då gör man så här och så här och så här." Visst, det är ju så det funkar, men det blir drygare. Jag vill inte in i deras system. Klas sa ju att jag var skyst och inte bara ville ha deras pengar men nu har han skickat mig rakt in i lejonkulan ändå. Var det jag som bad om det. Och, fuck, jag glömde att läsa på allt jag kunde hitta om alfa-kassan. Måste göra det nu ändå. Jag vill inte vara nått patetiskt offer på en "nyinformationsträff". Så djävla typiskt mig, borde jag inte vara tacksam istället? 

 

Faen, jag vill ha jobb. Gärna i Norge. Aupair åt foilk, tjänar rätt skyst, mellan 4000 och 5000 norska kronor i månaden, och då har man mat och husrum, plus ofta kontantkort såg jag. Tänk dig annars, du ska skatta först, och sen ska du betala för en lägenhet och mat. DFet blir minst 4000. Hur mycket får man då kvar av sin lön? inte så mycket mer än 4000-5000?! Och den norska kronan står högt också. Nice. Kanske värt ett försök? Ska kolla på det ,eh, snart.   Så sur på alla grejer jag ska göra samtidigt. Ska gå upp och göra en plan. Planera solskola och rita kartor, jobba och klippa min syrra. Träna en massor till körprovet. Det är nog det drygaste för det tar en massa tid och känns halvt onödigt och jag blir bara sur varje gång jag får 59 och man måste ha 63.

 

Nej, idag är en trött, cp och dålig dag. Ungefär. Var inte så djävla sur på mig k.

 


Sounds like splendid music

Just nu känner jag att jag måste lyssna på new slang, som jag förövrigt glömde på listan över bra låtar. Men där glömde jag ju massor av låtar som väl får gå in under "massa andra låtar med massor av andra artister".

Om man tittar på garden State så får man höra new slang. Det är när killen ska till läkaren för att snacka om sitt tillstånd och det sitter en tjej i väntrummet. Hon har en hund och en ipod eller nått. Hunden börjar lufsa runt och ger sig på honom. Hon kommer fram och pratar och tränger sig på. Helt plötsligt så sitter de där och lyssnar på hennes musik och det är new slang som genomljudar situationen. Så säger hon att den här låten kommer flrändra ditt liv, inget kommer någonsin bli detsamma igen. Sure säger han och går. Sen ses de igen. och igen. och igen. Och sen är det för hennes skull som han går av planet som precis ska lyfta. ja det är en bra låt.

 

Hurricane Gilbert. Senast jag såg håkan spela den låten hade gilbert brytit sig fot. De rullade in honom i rullstol med gitarren i handen. Jag trodde han var sjuk, aj, han såg så plågad ut. Sen berättade håkan att han hade brutit foten när de festade efter spelningen i hultsfred,( som btw var magiskt bra. låg långt, långt uppe i sluttningen framför hawai och lodade.) Gilbert skulle hur som helst hoppa upp i luften och landade på sin fot och bröt den. Därför satt han i rullstol och såg plågade ut på Peace and love. Men tamefan, i sista låtarna stod han upp och spelade ändå. Den låten är bra, ja Kristian, den låten är bra. Skicka mig den låten från donnie darko sen. Everithings gonna be alright, krull.


yada yada

Först får jag höra det från Klas när han sitter och babblar, jag funderar på om han tycker det är häftigt att säga så. Och bla bla bla bla yada yada yada.

Sen läser jag i Lasse Lindhs biografi precis samma grej. Är detta någon trendgrej bland trettioplussarna?

 

Kan inte nån trettiopluissare tala om det för mig?


klaskalas

jadu. Ny tid på arbetsförmedlingen i morgon, denna gång med Laila. Hon ska hjälpa mig med alfakassan och ungdosmgrejer och studerandestöd och så. Sen ska Klas ta över igen och så ska vi greja lite. Vi ordnar det där säger han. Så antingen får jag jobb, eller så ska jag få bidrag för att åkla utomlands för att söka jobb. Avslöjad. jkag vet uinte om det är sant, låter för bra för att vara sant, men han visade blanketter och så.

 

Hallå, varför har jag aldrig hört talas om det här? Fattar ingen hur skyst det är? 

 

Får jag inget av de jobb jag söker och är arbetslös i fyra veckor så kommer det funka. Vi får väl se. Och grejen är, att får jag jobb så blir jag ju jätteglad! Så antingen får jag jobba eller så får jag trippa neråt europa. (vilket jag anyway kommer göra senare, men då med pengar jag ska spara i höst när jag jobbar.) Har ett utgångsläge där det bara kan bli bra. Tänk, idag var en riktigt bra dag. Fatta vad bra arbetsförmedlingen är.

 

Har dessutom suttit tre komma fem timmar på körskolan och nu har jag klarat fem av de där testerna. Till saken hör att man måste klara det med 63 poäng istället för 52 på körskolan, allt bara för att de i sin tur ska vara säkra på att jag klarar det när jag ska skriva upp. Makes it all more complicated. Man får bara ha sju fel. så dumt, men jag kommer nog kunna vara rätt säker på att jag fixar det om jag blir godkänd på alla prov tre gånger med över 63 poäng. Yeah, I'm gonna kick ases.


musik för örat

jag rekomenderar alla att lyssna på bra musik för det mår man bra av.

  • Blåa ögon / Lars Winnerbäck
  • Bum like you / robyn
  • Två lyckliga dårar / Lisa Ekdahl
  • Kom änglar / Lars Winnerbäck när han sjunger den med Lisa Ekdahl
  • Annas Song / Elin Sigvardsson
  • Gårdakvarnar och skit / Håkan Hellström
  • Better be / Anna Ternheim
  • Massor med andra grejer av massor med andra artister

det ordner sig.

hey, we should need some love if we gonna get trough this.

 

Jag kommer inte orka duscha innan jag ska träffa klas men han får fan nöja sig med att jag har skrivit om papprena och hittat en sida som förmedlar jobb i *pampampam* nottingham. Klas grejar det där han. Jag säger det igen. fan vad bra att det finns en sån som Klas. Får se vad han babblar om idag.

 

Nu har jag klarat första fas B testet och det var rätt gött det, för jag har tyckt atyt det var svårt. jag ska åka dit igen och göra om testet och klarar jag det igen ska jag börja på fas C. Jag bävar för när testen om miljön kommer, eller det är kanske inte så svårt förresten. Lite koldioxid och koloxid och lite bilvärmare. Fan, jag har ju gått tre år på naturvetenskaplig linje för att lära mig det där. Det borde funka. (annars blir det bakläxa på konvux och läsa om naturvetenskap a och b och bara för att jag är så dryg kan jag läsa c med.)


ge mig cash

jag vill ha pengar så att jag kan köpa skivor och musikdvd (lars winnerbäck och hovet i linköping från 2002 med deras egna kommentarer är asrolig.) Så ska det låta mandeltårta. Sa grodan och hoppade i.

 

Jag beställe massa grejer från hm på ren impuls. Jag har nio jeans som är trasiga och nu beställe jag ett par som ska vara mellanblå och baggy, annars blir jag sur. De kostade 174,50. bra pris. Jag köpte även en jacka som skulle kunna vara en fejkfjällräven som var beige för 174,50. Den är nog snygg. Sen beställde jag även vanliga ordinarie kläder såsom bruna och svarta grejer. Sidenlinnen, tunika och farfarströja. Svart mössa och vit sjal, inga grejer utan skal. Det nblir nog bra det där. Den tog jag allt på nått betalsätt så jag betalar i september, för då ska jag ha fått cash iaf. haha, det är inte så stabilt men anyway så borde jag nog få skatteåterbäringen snart. Och dessutom har jag fått åtminstone en extra helg på mitt jobb. Blkir iaf sex dagar i augusti, lätta 3000 där.


onsdag - lediga dagar utan sol

I think we should need some love if we gonna get trough this.

I think we should need some drugs if we gonna get trough this.

 

Två olika sätt att se på saker, eller så är det ungefär samma. Hur som helst så måste jag åka till körskolan. det är sju test man ska ha klarat på deras dator för att de ska vilja skicka iväg en, och varje test ska man helst ha klarat 3 ggr. Det blir 21 test. Jag har klarat två. Grattis till mig. Det är nio dagar kvar tills provet är, så jag ska väl hinna men under den tiden ska jag också springa på arbetsförmedlingen, jobba fredag kväll plus hela helgen, och i nästa vecka ska jag ha solskola med orienteringsbarn mellan 10 och 13. Det får bli en timme på förmiddagen och två på eftermiddagen med de där trökproven på körskolan. (och jag vet att man kan klara provet genom att bara läsa boken nån gång dagen innan, men nu är det så att min far tycker att man ska göra saker och ting ordentligt om man ändå ska göra dem, och jag kan väl hålla med.)

Uppe i verision 0.3 av CV. Töntigt svårt att formulera en endaste liten mening.


onsdag natt - dålig och bra musik

sanslöst vad det där är för låt. Jag kommer ihåg förra sommaren då jag reste ner till uffe och södra sverige och då hörde jag hej monica för första gången. jag trodde att det var ett skömt. den låten i kombination med knäppa killar som sjöng på dragosteija din tei eller va fan låten hetern. "Maya hi maya ha maya hahiho" eller nått i stil med det. Jag fick höra det massor och kom att tänka på det igen nu när jag hör hej monica. så djävla förknippad med falkenberg och allt det där.

 

jag ska aldrig tillbringa tid tillsammans med så dålig musik igen. Fy fan. Usch, jag blir redigt äcklad.

 

Dagens nya musiktips: Tribeca. (otippat namn på bandet där lasse lindh spelar. Lasse lindh har gjort sommaren bästa låt svenska hjärtan. det här är annan typ av musik.)

 

Dra också en lyss på immanu el från jönköping med killen med rösten.


Tisdag - Förmiddagsklas och eftermiddagsjobb

Haha. Nu skriver jag om mitt Cv och är uppe i verision 0.2. Fått en riktigt grym handledare i Klas killen på arbetsförmedlingen, helt enkelt killen med kollen på jobben.

Han säger ju lite kul saker men jag är inte så bra att finta tillbaka, och gud vad han babblar. klas är kanske runt en 27 och har mörkt hår och massa skäggstubb, han har även studerat i Australien och han hade en fyra i engelska. Hans familj hade en stuga i sälen så han åkte mycket där när han var liten. jag sa att det var dåliga backar, men att det kanske berodde på att jag nog bara varit i Lindvallen. Han sa att alla backar var som lutande fotbollsplaner. Klas gillar Lars Winnerbäck och tycker att jag har snygga skor. ( bruna converse, ja de är snygga.) Klas babblar helt enkelt en hel massa och han har bokat in mig på en ny tid imorgon klockan ett. Då ska han hitta jobb åt mig i Alperna och Nottingham. Fast Klas säger att det är bäst att säsonga i alperna, han går kanske med på åre, men tycker att jobb inom äldreomsorgen är osexigt (huuh, jag vill inte veta vad klas tycker). Klas tycker att det verkar tråkigt i Nottingham och Klas tror att det enda jag vill är att festa. Klas tyckte att det var bra att jag hade en bild på mitt personliga brev, men själv skulle han aldrig ha en eftersom han ser ut som han gör. (fast klas ser inte helt dålig ut) Sa jag att klas babblar mycket?

 

I morgon ska jag försöka få klas att förstå att jag helst vill ha ett fast, stabilt "vadsomhelst" jobb så jag har råd med en egen lägenhet. Klas tycker att jag ska jobba lite i en bar så jag får erfarenhet så jag kan få jobb i Alperna. "Du kan ju inte få stå i baren på en gång förstås, du kommer nog få börja med att plocka glas.."

 

Jag trivs ju med mitt jobb jag har nu. Det är kul att jobba med pensionärer för de säger så himla roliga saker. Allra roligast är det att sjunga nån kul låt för dom, eller låtsas dansa lite. Då skrattar de massor. (Vi har ganska pigga pensionärer.) Jag är alltid glad när jag jobbar, nästan iaf. "Det här är våran lilla dansös det."

En tant frågade om vi inte skulle dansa idag och jag sa jovisst ska vi det. Det ville hon med, så hon tog sin rullator och börja småskutta runt i vårat kök i små cirklar och sjunga tralalalala, tralalala. Så grymt kul. De andra trodde hon var full.

En annan fick höra Stockholm i mitt hjärta som godnattvisa. Det skulle hon minsann berätta. Jaha, berätta för vem? Jodu, det fanns minsann bekanta.

 

Vet ni. Det är så djävla mycket värt det. Det är så grymt mycket värt det. Ge pansisarna tid, och sjung nån kul låt med dom. Man får dock inte skoja för mycket med dem, för de blir fort trötta och man ska helst inte köra jättefort med dem i rullstol, men sure, de har humor och har varit med om mer än de flesta. Men frågar man inget så får man ingenting veta.

Jag träffade en gubbe som stått mittemot tyskarna nere i södra sverige under andra världskriget. Han och hans polare hade skrikit en massa fula ord till tyskarna och varit rätt nära att bli anfallna. Som tur var, ska vi nog säga, så höll sig tyskarna också till att skrika fula ord tillbaka. Samme man hade blivit förbannad när de vägrade stanna militärtrupptåget där hans fästmö bodde, så han gick upp på tågets tak och skjöt med geväret. jag vet inte hur det gick sen.

 

Okej, okej, i morgon ska jag plugga teori (provet är på nästa fredag), jag och mamma ska ut i skogen och reka ett ställe där jag kanske ska ha orienteringssommarskola nästa vecka och jag ska träffa klas på arbetsförmedlingen.

 

OCH nu ska jag gå upp till mitt rum och läsa harry potter and the prince of thieves. Den är skitläskig på slutet tycker jag och nu kommer jag vara jätterädd i natt. Det ska bli kul det! Asbra bok.

 

Och du. Kommentera mera.


Intressetrollen gräver ner sig

Favoriter
01.Färg: Brunt, svart, jeansblå

02.Mat: Wok och cheesecake och citrongmarängtårta och lasange kanske?

03.Killnamn: Måns

04.Tjejnamn: Miranda

05.Ämne i skolan: Svenska och samhällskunskap

06.Klädesplagg: Jeans, jeans och t-shirt och en luvtröja.
07.Sport: Typ simning, nattpromenader och aerobics. Salsa.
08.Musik: Indiepop/rock och Sing/songwriter. LW, usw.
09.Fras/mening/uttyck: Åh fan, nej jag vet inte.
10.Raggningsreplik: Jag raggar inte.

Har du någonsin...
01.Snusat? Jo.
02.Rökt? Jo. Whiskey och cigarr och 19 år. Fjolla. Och en och annan gång nån annan gång.
03.Hoppat bungee jump? Nej, det har det inte varit något tillfälle för. hellre fallskärm.
04.Brutit mot lagen? Ja, det har faktiskt hänt på nått fult sätt.
05.Fått dig själv att kräkas? Det vet jag inte. Andra har fått mig att kräkas. De vet vilka de är och de vet varför.

06.Nakenbadat? Nä. Men det kommer väl det med. Eller räknas det i en hink på verandan när jag var fyra år?
07.Varit kär? no comments
Extra grejer
01.Tar du droger?No no.
02.Vad använder du för schampoo? Änglamarks nässelschampoo men snart bollywood tvål.

03.Vad är du mest rädd för? Att jag ska göra fel val, som jag inte blir nöjd med. Men jag har blvit duktig på att känna efter och jag tänker känna efter noga, så jag hoppas att risken är mindre än förr. I've learned a lot.

04.Vad lyssnar du på just nu? För ovanlighetens skull ceacers (love for the streeets).
05.Vilken bil skulle du vilja ha? ja, jag skulle gärna vilja ha en bil. En svart bmw.

06.Vem fick du senast SMS ifrån? Telia. 500 kronor inlagt på din mobil, så det var egentligen från pappa.
07.Var vill du gifta dig? Om jag ska gifta mig så ska det vara utav kärlek till Någon.
08.Hur många MSN-kontakter har du? 94
09.Hur många av dem är online just nu? 17

Slutfrågor
01.Pizza eller choklad? Choklad. Ska börja bara äta choklad i klass med chocolate-choklad.

02.Tränar du? Jag vet att jag mår bra av att träna, och bara jag går in lugn i mitt liv så kommer jag träna. jag mår grymt bra utav att träna, för då kan jag tänka.
03.Hur ofta? Helst varje dag, i någon form.

04.Guld eller Silver? Silver, men vissa smycken ska nog vara i guld.

05.Vilken film såg du senast? Sunes sommar. det var kul de!

06.Vad vill du helst av allt göra just nu? Jag vill få ett fast jobb och en lägenhet. Lugn och ro och början på mitt egna liv. Here I come!


måndag - arbetsförmedlingen

Haha, den här dagen den började bra den. Lediga dagen. Sovmorgon, yes! kom upp vid halv tio och tog en dusch, nässelschampoo från änglamark är riktigt bra. Otippat schampoo som man till och med får komplimanger för. Jaja, frukost är bra och läsa tidningen i lugn och fred och sen tänkte jag att jag skulle ta min lilla rundtur som jag bävade för. jag tycker verkligen inte om att söka jobb här i norberg. känner mig så blottad, och speciellt om man blir nekad. Som jag blir HELA tiden på konsum. va fan, de vill verkligen inte ha mig. Nu har jag blivit dissad där för andra gången på några månade roch de är verkligen avvisande. För fan, min mamma har handlat där i 30 år och aldrig, aldrig gått till ica. jag tänker inte söka jobb där igen. Ja ja, jag blev iaf lätt deppressiv av det så jag åkte ner till sjön och la mig och sov en stund, och då bet en myra mig på magen. Så då tänkte jag att det kunde vara läge att svänga förbi arbetsförmedlingen, då deras lunchrast började lida mot sitt slut.

Otroligt positiv upplevelse de. Innan idag visste jag ingen som hade fått hjälp av arbetsförmedlingen. Jag trodde det var torra gamla tanter som sa att man var dålig. Typ. Först väntade man i ett väntrum med torra datorer och hånande brochyrer, och sen var det min tur och jag gick in där och sa hej. Klas var en jättetrevlig, ung kille som sa att jag var en optimal jobbsökare och att de kunde anställa mig där så fick jag hålla föredrag anågende hur man sökte jobb." Lol, klas, du har inte sett om jag får något jobb ännu. visade honom linköpingsjobbet och sa att det här vill jag ha och han blev eld och lågor, tyckte att det var ett jättekul jobb och han bokade in mig på en tid i morgon klockan elva. han ville kolla på en meritförteckning och jag har ju själv tänkt på det där. Den måste bli bra, men nu ska klas hjälpa mig och min brorsa höll en halv lektion i det där för han hade fått vara på en heldag angående hur man sökte jobb. han hade lärt sig ett sätt att ställa upp det på som faktiskt blev bra, ska pröva det. annars tycker jag det är jättesvårt.

så var det tack och hej och jag behövde fixa till mitt liv lite och tog en kaffe på ett cafe där jag sorterade alla de där jobben. det blev fyra högar. en hög med jobb jag vrkligen ville ha, en hög med jobb jag inte ville ha men kan få, en hög med jobb som skulle vara kul men som nog kräver mer utbildning än vad jag har och en hög med övriga jobb. sen käkade jag bullar.

 

Jag hann även med att svänga förbi posten och fråga om det fanns nått där och han var iaf trevlig och tog mitt namn och telefonnummer och sa att jag nog kan få jobba om nån är sjuk. sen var det skolan, elevassistent var mitt mål, men rektorn var inte där och jag fick prata med svetlana. hon sa att jag var sent ute men hon höäll själv i vikarier när nån var sjuk. det fanns runt tjugo olika skolir och förskolor och dagis som man kunde vara på och jag kryssade i alla. "Helst att undervisa i ämnen" blev idrott och syslöjd, svenska och samhällskunskap. Glömde skriva matte. Över nivån att lära snorungar multiplikation och divison är jag iaf. Det får lösa sig. det roliga var glädjefnattet hon fick när jag helst ville ha idrott och syslöjd. Det var tydligen jättesvårt att få vikarier till det, så hon blev verkligen glad. jag blev glad, för det betyder att jag nog kan få jobba.

 

Nu står läget så här: Aktuell som vikarie inom äldreomsorgen, skolan och posten. Dvs, jag ska nog kunna hanka mig runt iaf!

Har skickat in tre ansökningar på jobb, har en fjärde på g och ska träffa klas imorgon. klas ska få hjälpa mig att kipoera hundra papper, svara på frågor om jobb i nottingham och sen svraa på massa fråogr om cv, jobbansökningar, anonnser, metoder och utbildningar. Sannerligen, är det inte bra att det finns en person som klas.

 

klas klas klas klas kaffe klas jobb klas klas klas klas ge mig jobb Klas.

 

jag vill jobba som elevassistent, idrottslärarvikarie, personlig assistent, servitris, kiosförsäljare, skivbutikssäljare, eller i nån klädbutik eller på en restaurang men det spelar ingen roll, ge mig jobb Klas! jag vet att du bara är en mellanhand, men nu kan vi väl fixa det där?