info

info

ladda ner, spara och förstora...

bad

bad
Idag har jag varit och simmat. Igår var det 25 grader i skuggan, krasst konstaterande. Jag kan inte bestämma mig om jag ska köpa något att äta här på star coffee nu eller inte. Jag är uttömd, förvirrad, lite glad, lite ledsen.
Black and white will always end up grey. Om man ska tro weeping willows.. Det gör inte jag.

Chocolateri

kjnhdf
Okej, detta kan jag tala om inte var illa, chokladdoft. Give me more.

pic

neckar
Utsikt från Dilsburg, en borg från medeltiden som ligger högt upp, med Neckar i en snara runt sig. Mycket bra strategiskt läge! (här härjade bla svenskar under trettioåriga kriget.)

pic

pic
...och nuförtiden åker barnen pulka här på vintern...



  Tanten i second hand butiken sade mig att hon verkligen trott att detta var stairway to heaven när hon var ung. Alla hennes kompisar också.



pic

tsd
Det byggdes 1934, och invigdes 1935, vad jag förstått av Joseph Goebbls, senare prodaganda minister i Nationalsocialisternas regering. För att rätta till tidigare inlägg om huruvida det var romarna eller hitler som byggde detta först; För ca 2000 år sen var romarna här och grejade men de byggde inte detta. Däremot har Hitler låtit sig inspireras av romerska stilen, resultatet är denna "amfi teater". Den byggdes av "frivillig arbetskraftt" står det att läsa på en skylt. Tolka frivillig hur ni vill.  Plats för gigantiska hjorder av människor, flaggor, körer och trummor. Skit.

pic

ts
Tingstette. 112 trappsteg. 8000 sittplatser. Det är mycket. Hittar ingen vidare information om det hela, men ska fundera lite till de andra bilderna..

busy man

Jag ligger efter, fan. Måste ladda ner en nya eBok (läste klart den röda vargen i natt) Bra bra bra att läsa svenska böcker. Det måste jag göra nu. Sen ska jag åka hem och laga mat, hänga tvätt och hämta barnen från skolan. I eftermiddag ska vi lkanske till simhallen, eller terminalbad som det heter. Hoppas det finns en lång bassäng för jag vill simma. (ända sedan jag och karin pratade om det i fredags.. )

Hej och hå.

dagens låt

Okej. Dagens låt(?) Kanske snarare är veckans låt men skit samma. denna gång är det två.

(Länk till sida för nerladdning.. Helt underbar nyhet!)


No Doubt feat Lady Saw spelar Underneath it all

Gwen Stefani med The real thing (en miss och det går inte att hitta låten men den är fin och lyssna på Gwens nya skiva för den är bra. Hela Gwen är bra och cool.)

musik

Cardigans igen, lyssnar just nu på (antagligen?) den nya singeln på p3 svea's webradio. Hur som helst "Rise and shine" är bra tycker jag. "I need some fine fine and you, you need to be nicer"  är också brea, och då är nog den nya skivan bra. Tyvärr har jag inte kommit underfund med hur jag ska få den men skaffar vi internet till huset så då ska det nog gå att lösa..

HÄR kan man ladda ner de förra skivorna med cardigans och massor massor med mer! Det är gratis och det är underbart. (gratis är gott.)




friends?

Igår träffade jag svenskar från norrland som pluggar här. Star coffee stänger åtta och då är det massor med kakor och mackor över har jag lärt mig... Drog en chansning och ja, jag fick kakor av killen som jobbade igår. Han är lite lik en bufflig hockeyspelare fast en sån som ser snäll ut.
Svenskarna bodde på plöck, gatan där de inhyser de flesta utbytesstudenter och det var trevligt. Dom var skysta mot mig men antagligen fem-sex år äldre än mig ( fy vad jag hänger upp mig på det där..) Hur som helst kom vi fram till att vi helt givet måste gå på Looptroop när de kommer hit (november) och jag sa också att min familj har bilar och de har körkort = vi åker på oasis eller coldplay eller båda. Cecilia var på.. För mig står också en tripp till Ikea Mannheim på önskelistan (där äter man svenska köttbullar.. hahahhahahaha.)

Barnens förra barnflicka heter Desiree och är arton år. Hon pluggar sisyta året på tyska gymnasiet (som man går i åtta år) och tar därmed appitur (studenten) till våren. Hon bor snett mittemot bakom, ungefär och familjen har en schäfer.. Jag missade henne precis igår men hur som helst, jag tänklte presentera henne här för hon har lovat att hon ska visa mig lite i stan och vill gå ut och jogga med mig. Det som en deal.

liv på batteri

för nuvarande är mitt största problem mina kamerabatterier. Jag har nämligen tagit fina bilder från tingsstette, men batterierna pallar inte den tid det tar att ladda dem från kameran. Tråkigt för jag hade fina kula bilder och inte heller fick man ladda upp videoklipp för jag filmade en massa igår, när vi käkade glass och besökte en borg som svenskarna antagligen hade problem med att bryta sig in i under trettioåriga kriget. Det finns så mycket historia här, och det är fascionerade (och svensk sommar är väldigt långt borta nu men sure Lasse Lindh och compani. Här är det alt weiber sommer. (=sommar för gamla kärringar) fast egentligen är det ett ännu mer nyanserat utryck. weiber betyder inte kärring. En ung wieb är ungefär lika med en "gå på power brud som tar för sig" men alt weiber är en gumma som inte kan sitta i solen på sommarn för att den är för stark. Hajar du?)


Mitt eget batteri stavas coffey eller möjligtvis kaffe eller kaffee.. You are my sugar and I am you cream, come on let's drink the.

forsmark

Fredag eftermiddag när jag cyklade hem från stan mötte jag en gammal ”skolkamrat” från forsmark. Hon gick i trean när jag gick i tvåan och så vidare. Kanske inte den mest otippade, men ändå. Jonna och hennes ganska nya pojkvän, vad jag förstod, kom gåendes där som ett promenerande par och jag mötte dem på cykel, mitt på bron. Bara där över helgen för att roa sig med Heidelberger herbst. (själv är jag barnvakt denna lördagkväll.) Kändes både skönt och förvirrande att träffa en bekant här i heidelberg. Men det var bara roligt. Hoppas på att dem hade en trevlig helg och att Internationell ekonomi med tysk inriktning blir kul för dem. (not: Jonnas pappa bor i Heidelberg och det var på grund av detta som skolresa gick hit, eftersom han då kunde hjälpa oss med program och så. Eftersom jag varit i Heidelberg med skolan kände jag igen namnet när jag läste ”familj med tre barn i heidelberg söker au pair”. Och här är jag.)


Forsmark i övrigt känns långt bort. På mode att lämna sverige? ja i mina kretsar känns det så. Och de jag träffar här är också mestadels sådana som lämnar sverige. eller som aldrig varit i sverige.

eBok

Hela huset är fullt av konstiga ljud en lördagskväll. Det knäpper, knakar, knirrar och datorn surrar. Samtidigt läser jag Röda vargen av Liza Marklund och som vanligt med däckare så är det skitäckligt. Bu, jag hör någon som rör sig på övervåningen och är trots allt ensam hemma med tre sovande (?) barn. Det visar sig att pojken flyttat på sig och numera ligger, utan täcke, i föräldrarnas dubbelsäng ( som är bortbjudna ) Fy tusan vad han skrämde mig, som varit tvungen att ta mig mod och kika runt i hela huset. 130 år gammalt, det har så att säga sina rötter, men jag lägger över honom ett täcke och läser vidare. Det ska jag göra nu med. Annika Bengtzon och compani, berätta mera jätteäckliga saker. (not: detta är den första bok jag lånat som e-bok från e-bibliotek. Väldigt smidigt och det är hittills helt okej att läsa från skärmen. Dock fanns det väldigt få titlar att välja mellan. Dramatik: tre strindberg. Själv sökte jag När Lucy Sullivan skulle gifta sig av Marian Keyes. Allt kan man inte få här i världen.)


tingstette

Lördag eftermiddag träffade jag Sven och hans familj vid tingstette. Upp på fyrtio minuter och sen var jag bara tvungen att prova springa ”intervaller” uppför stenbänkarna. 112 trappsteg. Första gången kom jag upp samtidigt som Svens mamma, och vi pratade lite om att det faktiskt var ganska jobbigt. Hon hade gått upp och räknat trappstegen, för Svens skull. Själv satt han nedanför i en rullstol. Han var ungefär tio år. Jag berättade för henne om mannen som dagen före sprungit upp och ned tio gånger. Hon berättade att de brukade ha Opera och air konserter där, ibland, men det var dyrt. Tillsammans funderade vi på varför de hade ställt upp en skärm och diverse prylar (som såg ut som förstärkare) samtidigt två killar stod och trummade nere på scenen. Akustiken, antagligen. Inspelat trumljud från tingstette, heidelberg. Det kan ha varit så. När vi kom ner var hela familjen där och pappa frågade vart jag kom ifrån, (standardfråga) och vi pratade och språk (standardgrej) och så berättade jag att det tagit ungefär 40 minuter för mig att gå upp. Pappan höll med, senaste gången han hade gått upp hade det också tagit ungefär 40 minuter, då hade ju han och Sven gått upp tillsammans sa  han och nickade mot Sven. Pojken tittade ner i backen. Ja, det var på den tiden han fortfarande kunde gå alltså, fortsatte pappan vidare. Han var ungefär tio år och ett av de vackraste barn jag sett.

Jag sprang 3 gånger till uppför de 112 stenbänkarna och Sven och hans familj sa tschüss och gick.  Totalt ungefär 500 trappsteg, inte så tokigt.

 


maja

maja
här sitter jag och filosoferar (?) och lyssnar på savage garden. Hej.


star coffey

star coffey
Dett är mitt käraste tillhåll, star coffey med w lan och grymt trevlig personal. (alla här känner igen mig numera..)


pic

mig

Hej jag heter maja och jag bor i tyskland.

pic

mig
Hej, jag heter maja och jag bor i tyskland.


pic

mig
Hej, jag heter maja och jag bor i tyskland.


pic

hm
hippa hm på centralposition i heidelbergs haubtstrasse


bismarcksplatz

bismarcksplatz
Bismarcksplatz en lördagseftermiddag


pic

heidelberger herbst
Heidelberger herbst med folk från alla möjliga ställen





MUSIK

Det verkar helt enkelt som att jag kommer vara väl med på bra musik. Coldplay, oasis, kanske dyker upp nått mera. Light up my day, please! Yes, indeed.

Åsså timbaktu.

uppdatering

Looptroop och Timbaktu kommer till heidelberg. VA? kollade runt lite och kom på att jag skulle kolla upp karlstor bahnhof som tydligen är ett center för musik här. Kollar man arrangemang så står det svenska looptroop. jag måste nog gå fastän jag inte gillar hiphop. det skulle vara så gott som underbart att höra timbaktu sjunga "alla vill till himmelen man ingen vill dö". fatta vad härligt sverige, svergie kom till mig.

Sverige komsi komsi!

pic

pic vin

Detta är min veranda och mitt köksfönster och min ej färdiga renoverade nedervåning. (nej det är det inte. det är inte mina cyklar heller.) Nu ska jag gå och dryga mig nån annanstanns.

spännande VS drygt

Come on och ge mig något spännande.

Okej, just nu hände inget alls så..  Jag får fortsätta att vara au pair på okänd mark i ett Heidelberg där det börjar blir höst. Det är spännande.

Dryga saker med tyskland:
1. När man ber om vatten får man nått snordyrt och inte bara ett glas med vatten från kranen.
2. Alla har varsin kniv vid frukost/kvällsmat istället för en till varje grej. (det är egentligen ganska praktiskt har jag kommit fram till.)
3. Det är bilar överallt.
4. Det är ganska dyrt. (okej, precis som i sverige, men jag tyckte att nått kunde vara billigare.)
5. Jag får ont i huvudet av tyska barn som skriker och vuxna som pladdrar tyska hela tiden. (okej, nu skyller jag på det ett tag.)


Puss&hej

pic

pic neckar
Park och park. Rofylld plats där många människor slår sig ned med en filt och en bok och tgar det lugnt. Där pensionärerna tränar stavgång på söndagar. Ich bin müde.


My way

Även madame i second handbutiken hade åsikter om tingsstätte. Det var gail tyckte hon (betyder troligtvis ungeför häftigt). Hitler hade inte byggt det, utan han hade återuppbyggt det. Det var skillnad sa hon, för romarna hade byggt det för 2000 år sen och så hade ingen brytt sig förens hitler återuppbyggde det 1934. Hon talade sig sedan varm om akustiken på platsen och att det verkligen hördes " until the last stare" eller va de va hon sa. Sure, det var nog meningen också.


Idag har ganska mycket hänt, och dagen är ännu inte slut. Jag tror jag ska gå och lägga mig i parken bredvid neckar och loose my mind for a while.

Brist?

Vätskebrist? (för att jag tränar och då kanske dricker för lite?)
Järnbrist? (för att det myckret möjligt skulle kunna vara så)
Koffeinbrist? (för att jag dricker kaffe ibland men inte jämt och därför knske är beroende?)

Ja, tala om för mig varför jag är så trött och har ont i huvudet. Jag sover massor, och egentligen går jag inte med på att jag skulle bli så här trött utav att träna. (Ja, upp på heiligen berg på femtio minuter är träning, rätt god sådan också.)

Giv mig lugn och ro. (så kanske det blir bra?)

tyskaprov

Övrigt, gjort ett prov i dag. På tyska. Allt för att se vilken grupp jag ska passas in i för nu ska jag börja läsa tyska. Intensivkurs en månad och grammatik tills jag spyr antar jag.

This is your song. Hey, i eftermiddag ska jag gå och kolla in tygutbudet på Kaufhaus Haubtstrasse, nyöppningen av en av HM-butikerna här och sen tänkte jag svänga förbi My way, dvs second handaffären med den äldre, blonderade, vampiga damen som var väldigt trevlig senast. Letar lite olika kula grejer, och där fanns så många fina skor, så många fina skor. Ikväll ska jag och mamman i familjen (Anne) och hennes kompis Anja gå på konsert på kulturfenster. So, yes indeed, I will be overculture.  (Escobar – Angels – Did it ever cross your mind to take a walk with friends no longer alive)


unknown niceguy

 

112 stenbänkar i trappsteg ner träffar jag på en kille som springer intervaller uppför denna ”trappa”. Jag vet inte vad han heter för jag glömde att fråga det men han var trevlig, kanske två år äldre än mig och gillade att cykla runt i skogen och var ofta i krokarna av tingsstette. Jag passade på att fråga honom om tysk musik (haha) och Heidelberg Herbst, tydligen något som händer här i morgon (när jag så klart ska jobba på kvällen) Han pluggade nått i stil med teknisk elektronik i Mannheim och tja, vi funderade ett bra tag på om det var en bra idé att springa Heidelbergs Halvmaraton. Han var rätt tveksam men jag blev sugen. Iofs, sträckan gick något i stil med uppför philosopischen weg (meget brant) och sen där uppe (meget fin utsikt) och sen ner (meget brant igen) och så över alte brücke. Han var smått imponerad över att jag hade joggat (?) hela vägen upp så jag försökte vara ärlig och säga att jag hade gått. Vilket tagit femtio minuter, och han hade cyklat upp på trettio. Så ja, nästa gång ska jag försöka jogga hela vägen upp. (dödödödödödö) och sen ska jag också springa intervaller i hitlers amfiteater (där barnen nuförtiden åker kälke bara det finns snö). Medans vi stod och pratade han en gubbe (som säkert var maratonlöpare) springa tio gånger uppför alla trappstegen. Vansinn.
Hem och äta lunch och då träffade jag Herman igen så han frågade om jag ville ha skjuts hem och ja tack, jag hade helt plötsligt ganska ont om tid. På det viset fick jag även se gatan där Herman bodde. Killen med cykeln sa auf wiedersehen och att han hängde runt tingstätte ofta. Eller så skulle vi kanske ses morgen, på heidelberger herbst.. Sure dude, det bor 200 000 pers i Heidelberg, minst.


Herman

Feels like it time for a new start. Don’t you agree? Wouldn’t it be wonderful having all new, one more time?
Gör ett nytt val och yada yada (alla medelålders trettioåringars favoritutryck?) Jag lyssnar på Elton John [I want love] efter att ha kommit tillbaka från en morgonpromenad. Uppför heiligen berg, med den stora omvägen. Hur långt blir det? Inte en aning, men det tog 50 i snabbt tempo och var bara uppför hela tiden. Väl uppe står där en farbror och spanar ut över Thingsstette. Jag sa guten tag och det gjorde han med.

Herman hette han och bjöd mig på en kastanj han plockat på marken. Vi pratade om allt möjligt, om sverige, vin och toscana. Han berättade om Tingstätte som är något i stil med en amfiteater långt uppe i skogen, högt uppe på berget. Jag trodde förut att det gick in ungefär 1000-2000 människor där men det var fel. Det var plats för 8000 sittande och 5000 stående. Hitler byggde detta under andra världskriget. 1934 var det klart. Då var Herman 13 år. Han har hela sitt liv bott i Heidelberg. Jag sa att för mig, som ung svenska, så var allt detta obehagligt och förskräckligt. Efter det frågade jag om det gick bra att säga så här i tyskland. Det gör det. Sen skulle han gå upp till klostret och jag ner för stenbänkarna mot själva scenen. Jag fick hans telefonnummer ifall jag skulle behöva hjälp och han sade att han hoppades att vi skulle ses igen.

Konstigt. Jag har de senaste dagarna funderat på om man får fråga gamla tyskar hur det var under andra världskriget. Det här är lite av ett ”one chance in eternity”, nu när jag träffat Herman.


hur går det med träningen?

Ladda kamerabtterierna och ta nya kort. Mumma. Borde fota min promenadstig (ja, promenadstig som i något jag brukar göra. Femte gången är väl en vana?) Börjar med åtminstone en kvart uppför, och sen är det upp till dig själv vart du vill gå. Obere philosopischen weg, heilige berg, philosopischen weg eller någon annanstans. Wunderschön.

Man kommer tillräckligt högt upp för (hur högt?) att se hela staden, går du lite till ser du till Frankrike och Schwarzwald och diverse småstäder runt omkring.. (som uffe sa när jag talade om att jag skulle bo i heidelberg ett år; ”du fastnade verkligen för den där lilla byn” (note, vi var i heidelberg på skolresa med forsmark i mars 2003.) I denna lilla by bor åtminstone 200 000 människor, här ligger tyskland äldsta universitet och närmsta stad är ungefär i storlek med Göteborg. Men inte är det tysklands näst största stad för det. Nej nej. Så ligger det till i den här lilla byn.)

SÅ FRÅGA GÄRNA HUR DET GÅR MED TRÄNINGEN. När min fem år gamla joggingskor inte pallar längre eller om det är jag som ger upp först. Hittills har det blivit ungefär 2 timmars långa promenader varje dag. Lyxigt som tusan tycker jag, men jag har ju tid. Samtidigt så ser jag massor utav staden och träffar en del intressanta människor. Förhoppningsvis fler och mer, och kanske nån jag till och med kan lära känna. Oj, vilka krav.


Band på turné i tyskland

Coldplay kommer till mannheim (30 min med bil) och oasis kommer till frankfurt ( 2 timmar med bil). Eftersom ingen vill åka med får jag väl åka själv. Men tusan, inte illa.
I övrigt gör Millencollin en kombad turne med Flogging Molly genom hela tyskland.
Svenska band på turné här nere är Moneybrother, The ark och Sugarplum fairy. (dock aldrig i närheten av mig vad jag sett.
Kolla själv.

Okej. Om jag får lust ska jag gå på oasis och coldplay. Det vore riktigt roligt.


(simply red, bob dylan, UB 40 och scorpions tillhör de som är gamla i gemet men fortfarande kör spelningar här i deutchland für alles.)


I övrigt kan man märka Natalie Imbruglia, A-ha, the rasmus, back street boys och melanie fortfarande går hem i tyskland.


trötta ögon längtar efter mer (sömn?)

Ska la ta tag i mitt liv. Idag är en relativt dålig dag. Jag har satt i skärpet i byxorna spegelvänt (knappt den bagatellen klarar jag av..) Jag ramlade som sagt med cykeln mitt på en gata och tappade datorn, grejer och allt. Jag gjorde inte illa mig. Folk tyckte jag var dålig och pinsam och jag kände mig följaktigen dålig och pinsam. Ska en (nästan) vuxen människa ramla med cykeln? (det är bara för att det är en herrcykeln med bakåttramp som är gammal och färdig för skroten. (snart, snart ska pappan i familjen fixa mig cykel som vi snott från gatan mittemot.. den är liten och min storlek.) Jag sträckåt rafaello (gav mig en present för jag tyckte synd om mig själv.) nu mår jag illa. Batterierna i kameran är slut så jag kan inte ta en bild och visa hur risig jag ser ut för mina ögonlock är dötunga. Okej. Summa summarum: Jag känner mig förvirrad, trött och lite sleten.

Men hey! Vilken tur att jag har ledig dag imorgon då. Sova en sväng och ta en egen promenad och bara vara ifred. Inte behöva hänga tv'tt, laga mat och stryka.

pic

gat-pic

Sist och minst tänker jag visa denna bild från ett tysk gathörn. Till skillnad från sophias gathörn finns här inga langare (var det så?) utan bara en restaurang som ligger ganska nära huset. Ett tyskt gathörn alltså.

usa-pic

usa-pic

Helt plöstligt dyker denna bild upp. Detta är beachen i Californien, närmare bestämt San Diego. Vem blir inte lite sugen? Här i deutchland finns en stor fin flod som man inte får bada i för den är smytsig.

pic

pic

Detta är en bild på mamman och pappan i familjen samt den yngsta dottern. Vid sidan av spelas en fotbollsmatch mellan åttaåringar varav ingen kunde blåsa upp ballonger.

Pic

Segelbåtar

Dom seglar, jag vill boxas. (note: Segelbåtar på Neckar.)

Nya vanor


Här i tyskland har jag lagt mig till med en del nya vanor.

1. Jag har börjat borsta tänder ordenligt. Det finns nämligen ett litet timglas vid varje handfat som visar hur länge man ska borts tänderna. Det är jättelänge, men det visste väl alla. Ungefär fem minuter och det gör jag varje dag nu.
2. Jag dricker te minst tre gånger om dagen. Det är rofullt och smakar bra.
3. Jag säger puss och hej, god natt världen varje kväll. Aha, hur låter det då. Stående på min säng, hängandes ut ur mitt vindsfönster. Ungefär som, Hej, världen, du har inte gjort mig nått ont idag. Det är inte ditt fel, utan.... Då blir det lättare att hantera för mig. Makes me feel better and give me a good nightsleep.
4. Sedan igår (okej ingen vana) Dagens plus och minuslista. Idag blir iskall espresso på minussidan för den smakar så bittert. Och att jag ramlade med cykeln precis vid bismarksplatz där det är jättemycket folk och bilar och tappade alla grejer och skämde ut mig inför människor jag inte känner. Sophia och emma från msn på plus hitills idag. you're great, you're stars friends. Töntigt men ja. Okej. Tönt! (jag är en tönt. plus eller minus?)
5. Övrigt, promera, äta tysk mat, blogga, maila, skypa, datanörda, fotografera.
6. Drömmer helt tydligt lång, konstiga och väldigt verkliga drömmar varje natt. Hittills har världen gått under, camilla har köpt en gammal cool cab, jag och barnen har köpt stekta ägg på en restaurang och sen det där med kemilabbar och vilka val man ska göra för att inte då en plågsam död.



Notis. Killen på caffeet här, Pablo, har en precis lika dan munkjacka som jag. En grå från HM. Det måste vara därför han gillar mig så mycket. (?)

Olika tankar om musik

Ska försöka mig på att skriva ett inlägg på min blogg. JAHA. Det ska handla om musik.
Fråga ett: Har p3 svea alltid spelat darin, magnus uggla och lena philipsson eller är det (som jag tror) något de börjat med ungefär nu?
Fråga två: Varför då?
Fråga tre: Kommer p3 svea bli en dålig kommersiell radiokanal nu?


Har tankat om min mp3. Jaha? Jaha? Kände att Lars Winnerbäck, Elin Sigvardsson och Lisa Ekdahl var lite passé för mig för tillfället. Tänkte strongt och starkt att nu ska jag prova något nytt! Numera ligger Lisa miskowskis båda album där, två Lambretta album och No Doubts samlande singlar, nått an José Gonzales och också nått album av Jens Lekman, och sist med inte minst Gwen Stefanis eget album. Det funkar bra och det var ett bra beslut av mig. Lagom rockigt, lagom powerpuffpingligt och dom sjunger inte om hur synd det är om dom. Det är nog det skönaste. Inget ensam hem eller bla bla bla. Det är ju inte synd om mig nämligen. Allt blir vad man gör det till och nu ska jag snart ringa min mamma. På skype. Jag hoppas hon svarar.


fond of...

Vad betyder egentligen comisch på tyska? I ordlexikon betyder det som komisk å svenska men här i denna del måste det ha en dialektal betydelse för det betyder ungefär samma som dålig. Idag har jag gjort komische ägg. Steka ägg som är helt sönderböjda av nån timme i ungen. Jag glömmer alltid mat i ugnen och potatis på spisen och har i vitlök när jag inte ska och dukar fel och sover för tidigt och för länge och ja, det kommer väl ta ett tag tills de vänjer sig vid mig. Ich bin comisch. Give me som relaxing time. Give me hours and more hours alone. Alone, but though, with the stuff and people I’m found of. I’m found of music and family!   


give me relax

Give me some relaxing hours. Gosh, I need them. This stuff is able to take me to an end. The end. ? Give me coffey, presents and chocolate. Post me a letter and give me a ride. Let me be with you for hours and hours and bring me a glas of water when I’m thirsty. Let us enjoy the ride and sleep well when the night comes.


tysken

Det här tyska livet jag lever (sen 1,5 vecka tillbaka??) är jag ganska nöjd med samtidigt som jag skulle vilja göra något annat och ibland bara vill säga åt barnen att hålla tyst. Lasse, Sophia, båda ute i världen samtidigt som jag. Tyskland känns nära samtidigt som långt bort. Nära sverige när jag kan prata skype över Internet som att det var gratis (det är gratis). Högt över mina förväntningar. Vad kan man annat begära än att det är med delade känslor jag säger att jag trivs här. Det pågår så klart parallella saker överallt annars och de här små valen man hela tiden kan göra spelar större roll här känns det som. Eller så märker jag konsekvenserna mer. Eller så är det bara jag som kan styra mitt liv här. Ingen här eller där eller hemma som kan säga och påverka för allt är så långt borta.

Det är höst på vår planet.


Del ett av följetongen

Här följer en liten följetong på tre delar.

Följtetong del 1

 

-”Dar Eas Schack Aak Ah Lak, var vänlig att lyssna på mig! Jag har något viktigt att säga dig.” Flåsande kom den unge mannen inrusande i rummet och stirrade med vidöppna ögon sig omkring. Shejken satt alldeles stilla i sitt för nuvarande tomma harem och sörplade på kaffe.

-”Ahurm.. Ja. Mmm Humm. Jovars”. Från shejken hördes något som snarare lät som ett mummel. Man kunde inte veta om han var vid medvetande eller kanske mer troligt i en helt annan värld.

-”Snälla kära rara morbror, nu måste du vakna upp och höra på!” Den unge mannen var i det närmaste förtvivlad.

-”Vad nu! Har DET hänt något?” Shejken rycktes upp ur sina tankar och men verkade fortfarande svamla i mörkret efter sitt rätta jag.

Pojken var nu så gott som i upplösningstillstånd och irrade med blicken efter tjuvlyssnande spioner och nyfikna äldre damer. Plötsligt hördes trummor och virvlar och trumpeter och ljudet blev allt med intensivt. Någonting kom helt närmare för vart steg de tog.

-”Åhh neeeej, inte eftermiddagsorkestern just nu. Morbror, kan du blåsa av det eller åtminstone be dem gå och spela för hennes höghet eller för några tiggare eller kanske på marknaden för barnen eller vad som helst! ” Detta skulle snart ta knäcken på den unge mannen som helt tydligt var mycket angelägen att få framföra sitt budskap.

-” Åhå, som du vill, med lilla mamma får alltid huvudvärk av trumpeter och hon är redan så grinig idag. De får gå ut på gatan istället.” Med en fingerknäppning upphörde allt ljud och det enda de två ensamma kunde höra var ljudet av springande fötter. Senare kunde de avlägset höra hur eftermiddagsorkestern upptog sitt spelande ute på gatan. Shejken var helt plötsligt mycket mera vaken och verkade nu beredd att höra på.

-”Nu, låt höra vad du har på hjärtat.” Det var en mycket uppmärksam shejk som nu satt med öron på helspänn. Det var inte varje dag hans systerson tog sig tid att komma upp i palatset.

-”Hon vill bara ha dina pengar. Lova att tro mig, jag har hört det med egna öron idag nere på staden.” Den unge mannen utbrast detta näst intill förtvivlat och iaktog samtidigt hur meddelandet togs emot,

-”Mina pengar? Hertiginnan?” Shejken som förvirrad ut igen och man såg hur han försökte få allt att gå ihop. Nåja, gammal var han faktiskt inte, men tiden på palatset tråkade ut honom så fullständigt att han knappt visste vad han skulle ta sig till.

-”Precis. Förstår du vad jag säger? Du har pengar, hon vill ha dem. Du måste lämna landet, genast inatt.” Den unge mannen, tillika shejkens systerson verkade en aning lättad över att ha fått sitt budskap framfört. (Det kan också nämnas att hans mor försvunnit spårlöst för tre år sedan med en karavanförare. Hon hade varit en sådan pest för folket att man inte brytt sig om att leta. Dessutom kom karavanen tillbaka vartannat år så de fick sin dos av henne ändå. Hur som helst medförde detta ett löst och ledigt levende för den unge mannen som endast hade sin morbror att tillförtro sig till (vem hans far var visste ingen.)

-”Skulle hertiginnan vilja ha mina pengar? Ska jag lämna landet? Vad ska allt detta betyda?” Shejken (tidigt faderlös efter en våldsam elefantparad) verkade högst misstänksam och förutom hans tankeverksamhet var det knäpptyst i rummet. Vidare sa han plötsligt:

-”Jag förstår! Allt faller på plats. Hertiginnan vill bara ha mina pengar. Och hon är alltid så fasligt våldsam när hon blir arg. Nej, det vill jag verkligen inte utsätta mig för. Men lämna landet, kan vi bara helt enkelt ge henne besöksförbud?” Nu såg shejken högst bortkollrad ut men samtidigt på helspänn för att följa fortsättningen.

-”Men Morbror, du vet att det där aldrig kommer fungera. Och här i vårat land har vi inte ens fått igenom det där med elektroniska fotbojor tillsammans med besöksförbudet. Kan du förresten tänka dig hertiginnan med elektronisk fotboja?” Pojken såg nu mer nöjd ut när han började få in sin morbror på rätt spår. Utöver historian med hertiginnan var han otroligt sugen på ett äventyr i lite större skala. Han var trött på att ränna runt i stadens gränder utklädd till stadspojke och retas med vackra flickor. Hans plan var att få morbrodern på flykt (för hans eget bästa så klart. Hotade människor är tvungna att gömma sig och man hade verkligen anledning att vara rädd för hertiginnan.) och alltså själv följa med. Morbrodern var så förvirrad att han skulle behöva sin systerson.

Varför var haremet tomt?

Varför var shejken så förvirrad?

Vart skulle systersonen ta sin morbror?

Varför var det bara pengarna hertiginnan ville ha?


cup of coffey

Hey. Jag kan inte koka kaffe själv och jag kan tydligen inte heller hantera min dator. Varannan gång måste man pyssla om den extra och starta om och greja och göra säkerthetskontroll och leta virus och så. Stackars dator, den tycker nog inte om tyskland. Den kanske inte heller har några kompisar. Nåja, datorn och jag får hålla till godo med varandra och vara trevliga mot alla vi möter. (jag är alltid trevlig och ler mot folk när jag är ute och går. När man lyckas och de ler tillbaka kan man iaf känna sig lite social.)

Vad är det för dag idag by LW och ja det är torsdag. Jag ska snart gå och hämta Johanna i skolan och det är ganska kul för då är det mycket folk och så och sen ska vi äta upp resterna av potatisgratängen från igår (som jag gjorde) tillsammans med stekt ägg. Det passade nämligen bra tyckte mamman. Hittills denna dag har jag hunnit ha sovmorgon (åtta är la sovmorgon?) och ta en 1,5 h lång promenad. Duschat, ätit frukost och nu en liten kaffepaus från att hänga tvätt. Solen skiner ute, det är perfekt väder för jeans och kavaj. Jag drar till med en sjal och basker för att få in lite höstkänsla på det hela.

Höst här är inte som höst hemma. Igen. Förhoppningsvis inte regn. Förhoppningsvis inte ett deprissionsland. Och helt tydligt inga läxor och prov på vare sig gymnasium eller högskola. En espresso på star coffee och en sån där tysk brownie med körsbär i (nej jag brukar inte äta dom, utan med choklad istället.) Långa, långa promenader uppför branta backar och med hisnade utsikt. Kaffe och äpplen, hej då.


pics

johanna, leoni, anne

En typiskt bra bild från skolstarten, här har vi johanna, den yngsta, Leoni, den äldsta och mamman. Snart är det uppställning för fotografier, men inte ännu.

pics

johanna

Okej, typisk bild från en första skoldag. Johanna är den yngsta av barnen, sex år, och detta är en bild från hennes inskolning i lördags. Alla tyska barn får en sådan strut full med presenter och godis som de ska bära med sig hela dagen och som de inte får öppna förens de kommer hem. Inskolningen är en stor fest och har man lite tur så får man "schultüten" från hela släkten och alla bekanta. Kansked sju, kanske tre, kanske flera.

pics

hus

Okej, ungefär så här ser det ut och det är fint, väldigt fint. Fönstret på taket tillhör mitt nya rum och det är mysigt och bra och trägolv och trappor och så vidare. Solen skiner och rosorna blommar. Det är höst här.

pics

grind

Grinden man måste låsa upp när man vill. Otroligt bökigt med en cykel i en handen och en laptopväska över ryggen men sure, det kanske behövs. Här innanför gömmer sig ett hus i över femmiljonerklassensomköptessomettrenoveringsobjekt-fynd!

pics

gård

Trädgården bakom huset, som mamman sa:" Haha, på den där bilden ser det ut som en park."
Men, den är väldigt liten och, sure, det är fint, men mer en liten blätt med valn och buskar och ett trädgårdshus (fd hönshus)

"ROCK 'N' ROLL BACHELOR"

Dagens låt är: Över gränsen ( det har det varit hela tiden sen jag kom men det gör inget att det inte kommer förens nu. Så ni som inte gillar söndermarken, passa på nu. Cyklar man på bron över Neckar kan man inte annat än att hålla med. På något sätt lyser alltid solen där och har det varit kallt innan så är det inte det längre. Wunderschön.)

över gränsen

Blev så trött på den heta sommarn. Trött på bilderna i stan. Trött på hon som skor och kvalar. Trött på natten, trött på dan. Har vart tyst i tio dagar eller mer, jag tror att jag slipar mina vapen när ingen ser. Fläktar den första svala vinden, i hennes vilda höstträdgård.

Hjärter dam, nu i september börjar en annan typ av vår. Du skulle älska att ströva i parken härintill, här över gränsen får man vara vem man vill. Ja, jag blev så trött på den heta sommarn, trött på att aldrig stå pall. Trött på clownerna i tv, trött på inget, trött på allt.

Men hjärter dam, här får man krafterna igen, snart kan jag ta mig ut på isen, men inte än.


Captain Nemo is with me and we go along the westside of the bay. The beuty is all over us, and I found myself thinking of love. He left me all alone, Nemo is going home. I watch him, when he dives in the waves. I take myself home, but can’t stop thinking.

Kannst du mich mitbringen? Kann ich etwas für dich machen? Willst du mitgehen? Willst du ein tee haben? Das ist wunderschön, virklich toll. Komm, wir gehen nach hause.  Komm, ich muss dir etwas ziegen, etwas toll.


news

News! Vi har äntligen gjort en plan för min tyska kurs. Mamman kom fram till, efter många om och men, att jag ändå ska gå en intensivkurs en månad. Så varje förmiddag i en hel månad ska jag intensivstudera tyska. Lol. Vidare kom vi fram till att jag efter det nog ska gå en målningskurs och eventuellt Yoga också. Detta är verkligen tillfredställande för mig och rätt skönt att jag ska få ordentlig tyska-undervisning på en gång… Är trött på förvånande, oförstående miner för att jag säger fel ord på fel ställe och med fel böjning och fel artikel och fel svar på fel fråga… (och jag, min dummer) satt och önskade mig studier och läxor och here it comes. Nu blir det ordning och hektiska dagar igen med varje förmiddag i en tysk skolsal (?) Here it comes hatade glosor och grammatik. Öhm, detta ska bli så bra så bra. Vem vill inte älska tyska artiklar.


you dance just like me

You dance just like me… Känns som att det var ett tag sen jag hängde på star coffee (i förrgår). På något sätt känner jag mig hemma där och på något sätt trivs jag med att komma in, heja på personalen, som numera känner igen mig gott och väl och bestämma mig för antingen caffe latte eller espresso ( det beror på hur trött jag är..) Pablo på star coffee är den som känner igen mig bäst och han som är snällast mot mig (läs: ger mig vip kort och gratis smörgåsar) Senast var det nån annan förvirrad kille där som såg rätt svensk ut men som unbedingt pratade tyska, och rätt knackig engelska. Ganz gemütlich där överhuvudtaget och så och här ges gratis w land dvs Internet fungerar med laptop och w lan kort. Smells like teen spirit.


Hundar och politiker

The boxer. En hund, eller flera. Finns massor här. Katter, kaniner och döda grisar. Bara massor utav barn och inom fem  minuters gångavstånd finns minst fyra kyrkor. Jag har varit på mässa för barnen som skulle börja skolan. Barn som börjar skolan i tyskland får massor utav godis och presenter och mamman i familjen sa att det är att lura barnen, för de tror att det är kul att gå i skolan. Det är inte kul att gå i skolan i tyskland tycker hon. I Sverige är det kul att gå i skolan, i Sverige finns det svamp i skogen och där kan man bada i sjöar och hav. Här finns en jättefin flod men där får man inte bada. Skogen är fin med helt tom, där växer bara gigantiska träd och i horisonten ser man både kolkraftverk och bergen som skiljer tyskland och frankrike åt. Dit tar det ungefär en timme att åka, samma sak till Schwarzwald, dit man kan åka för att åka skidor. Här däremot, här finns det ingen snö. Vissa vintrar fryser inte ens vattnet på gatan till is, vissa vintrar är det 15 grader varmt på julafton. Förra vintern fanns det dock snö i tre veckor och efter det började mamman i familjen med det så otroligt hippa nordic walkning. (dvs stavgång) Överhuvudtaget är Sverige och norden väldigt hippt här och man ser Sverige som en stor förebild,  se artikel. Sverige är landet före alla. Igår kom en man fram till mig och frågade om resultatet för tyska valet (internetcafe) och om det verkligen var sant att jag pratade svenska. Schweden in seinem herz och han pratade självlärt svenska. Han var otroligt entusiastisk och hade varit i Sverige. En gång. För tio år sen. I två veckor.

Förresten, i Sverige finns det ingen arbetslöshet att tala om och där är maten billig och människor lyckliga för där är ju skolan rolig och det finns gott om arbeten. Där ligger ju IKEA och HM och det är helt otroligt. (Arbetslösheten var nästan den största frågan i tyska valet och här är den ungefär 7 %. Det är den i Sverige med, men det motsvarar i sverige ungefär drygt 500 000 människor (stämmer detta?), medan det i tyskland motsvarar 5 miljoner människor. Jämför själv 500 000 med fem miljoner. Ingenting, heller hur. )


Och sen då?

Vad ska jag berätta? Maten är god, barnen är snälla, jag dricker te minst tre gånger om dagen och det finns fullt med färska grönsaker och frukter. Det finns stora varuhus med ekologiska matvaror (som kan vara svindyra) och bagaren ligger runt hörnet. Gatan huset ligger på, övergår från att vara en allé till att vara en gårdsgata där bilarna måste åka sakta. Jag känner inga människor (?) och pappans faster har ett valnötsträd.

Eller ska jag berätta att det inte finns någon soffa och inte någon tv och att barnen inte förstår vad jag säger. Detta är inte Sverige. Här har inte varje familj en dator, denna har inte ens tv. Däremot har de ett hus som ligger i området med hus i 700 000 € klassen. Minst, om det är ett stort hus. Det finns kollegor till föräldrarna som har instrument för 500 000 €. Samtidigt så går de flesta med ganska gamla kläder och slitna bilar. Nåja, jag har bara varit här en dryg vecka, jag ska nog komma underfund med detta med tiden.. Detta är inte Sverige.


hey!

Nej. Jag överger inte bloggen. Jag har bara inte tid för jag måste läsa om tyska valet, spatzieren, prata skype och skicka mejl och läsa andras bloggar och dricka kaffe. Har dock här en hel del skysta bilder och kanske lite nyheter? Öhm, jag träffar lite folk, går omkring och lär känna staden, kollar utbudet på tyska lidl (som ju helt klart är bättre för miljön än svenska då maten ej är transporterad, eller?) och suktar efter bullar på bageri. Jag kommer bli ruinerad på alla glass och kaffe som går åt i detta wunderschöna väder. Höst i tyskland är tydligen 20 grader varmt med strålande solsken. Lägg ihop det med höstlöv och det kan inte vara deprimerande. Gå upp för heilige berg och ner på philosopischen weg och ner mot Neckar för stentrapporna och sen strandpromenaden längs med Neckar till den där platsen där de gör thai chi och till mitt stora nöje – flera grupper med pensionärer tränar stavgång på platt gräsmatta. Konfunderade miner över hur allt ska gå ihop med stavar, armar och ben. Runt, runt i en cirkel för att få in takten, sen marcherar pensionärerna iväg, alla på en gång och solen lyser motsols och glittrar i vattnet och det ser rätt praktfullt ut. Tänk själva, runt 30-40 pensisar med stavar som taktfast rusar iväg.. haha. Jag ska ta med kameran nästa söndag. Från Neckar går man till huset på en kvart och passerar restaurangen där vi hade middag med skolan när vi var här. Sammanträffande, det som allt annat med denna resa. Och vad gör det om hundra år? Man får väl hänga med och kolla…


hej

jag orkar inte.

hej då.

Jawohl

Så där ja. Denna vecka jobbar jag förmiddag så på eftermiddagen kan jag hänga runt lite. Just nu sitter jag på star coffee (as usual) och väntar på att Anne (mamman i familjen) ska komma hit och göra mig sällskap till första lektionen i min tyskakurs. Jag ska tydligen för göra ett test för att hamna i rätt grupp. Ska hur som helst bli jättekul att få börja läsa tyska igen. Redan nu går det mycket bättre än vad jag trodde och jag klarar med med tyskan rätt bra, men med en kurs blir det ju super!

Familjern är helt svältfödd på teknik och de älskar min dator, min mp3 och min digitalkamera. Allt är jättehäftigt och jag känner mig faktiskt behövd. (det gör jag när jag stryker kläder, lagar mat och skurar trappor också.)
Jawohl toll, nu ska jag kopiera mailen jag fått så kan jag svara på dom hemma ikväll, i lugn och ro, och sen skicka de imorgon. Denna smarta idé har jag kommit på helt själv. Super. Grosse grüsse till alla där hemma.
Borde hitta en toalett... Fort!

Här i tyskland händer allt på tyska. Gårdagen var förresten trevlig men det regnade så det blev ingen grillning. Jag var dock ute och åt tillsammans med Lina (jag lyckades komma försent eller ringa försent tre gånger) Lina var 26 år och hade varit i alla världsdelar och läste biologi och ska snart göra sitt exjobb i Mosambique. Häftigt. Hennes kompisar här i heidelberg var också 26 år och jag kände mig väldigt liten. Men de var hur som helst snälla mot mig och det är familjen också.

nu skypar jag och malin. High teach friends var det ja!

Puss&kram




Kommentarer till bilderna...

Jawohl, skyst det går att skriva ändå. Jag ska nog bli vän med denna teknik snart. Okej, översta bilden nedan är tagen på vägen från huset där jag bor ner på stan. Ett tåg på strassbahn kommer mitt upp i alltihopa, som en spårvagn alltså.

Huset. Är gult egentligen, men jag gillar sepia. Nåja, jag ska fixa bättre bilder senare, men där ser man iaf en skymt av det. Tre våningar och lite av townhouse look över det hela. Inne är det högt i tak och trägolv. (utom på toaletten för där är det samma golvplattor som i vårat kök hemma!)

Living next door to alice

väghus

textredigering

Immer diese textredigerungsapparaturen. Doch!

Måste ändra textredigerare när jag vill lägga ut bilder, men nu vet jag det iaf. bilderna nedan är tagna från den stora bron över Neckar. Igår var det ganska dimmigt ute och ja, detta är resultatet. Det är wunderschön här! Försök att se slottet på övresta bilden. Det finns där, bakom molnen!

Då så!

vy2vy

Some pics?

Nåja, jag hade fixat lite skysta bilder på mitt nya hus och på vägen därifrån men just nu verkar inte den funktionen fungera här på blogg.se. Schade. Nåväl. Lite husbilder, lite utsiktsbilder, och en bild på en så gott som perfekt kopia av ett par fryes. I skobutiken i norberg visst hon inte ens vad fryes var. stackarn. Ett par stövlar från la hollywood. Denna kopia var i ljus läder (doch!) och kostade bara 49 euro.

Jag måste skynda mig lite. Klockan sex skulle jag få komma på grillfest uppe i Neuenheim feld med Lina, (svenskan jag träffade på bussen till heidelberg. Hon har studerat här i ett halvår och är numera och hälsar på sina universitetkompisar två gånger om året. Hon har lovat att jag ska trivas. Vi får väl se om hon har rätt.) Jag kommer garanterat komma för sent men hon sa faktiskt att de antagligen var sega av sig och att det inte skulle börja förens halv sju. Vi skulle spela kubb (ajdå) för hennes tysk hade hälsat på i sverige och köpt ett kubbspel och gillat det. (jag gillar inte kubb.) Vi skulle grilla, spela kubb och så och sen skulle iaf de
dra vidare till ett ställe på "bargatan" i heidelberg. Där kostade allt 1 euro. (okej, nu kan nationerna i uppsala gå och gömma sig. 1 euro är tio kronor och ja.) Men jag vet inte om jag ska hänga med. Jag kommer säkert somna vid tio och det kan faktiskt vara skönt. Idag är måndag.

Grüss!

Skype

En kort häslning från mig, som sitter på star coffey i heidelberg med min alldels egen dator. Plöstligt fungerar allt och jag kan lyssna på sextiotalshits i mitt nya headset. Vad ännu hetare är att jag numera äger internet och har ett fungerande skype på min dator. ja ja ja! Jag är så highteach. Här går jag och fixar det och två minuter (helt sanningsenligt) så ringer malin upp mig. Hon hade läst en artikel om ebay som köper skype. Då går hon och fixar skype och slår en signal till mig - som svarar! Dock tack vare en trevlig kille i datorbutiken (som låg granne med star coffey där det finns Wlan.) Jag hade gått dit för att köpa det dära wirelesscardet och för att försöka bli lite highteach. Doch! Das bin ich! Ja men visst. Så där stod jag och hade en lika highteach malin på tråden. Vi är vad man kan kalla highteachfriends. Jag har även pratat med min bror och försökt ringa vancouver och norberg men där var det ingen som svarade. Men nu har jag skype så adda mig!

They call me lucky lips home by me.

An den blauen schönen donau

för ett ögonblick glömde jag att jag var i tyskland. caféet spelar best of bryan adams eller nütt och jag läser svenska tidningar. Hur gür det där hemma?
Men sü kommer nügon in och pratar helt tydligt tyska. Sü där sprack det.



Hur som helst sü pratade mamman om büde min lön och om tyskakursen de skulle betala üt mig idag sü det kommer bli av. (jag var lite orolig ett tag.) Ska tydligen fü fullt betalt även denna münad. hittills har jag lagat mat, diskat, strykt och spelat boll med barnen. Det är okej.
Igür var jag inte okej. Gratfärdig var grütande igür. Sü sorgligt. Idag mür jag bättre, men det är svürt.

Nu ska jag gü en sväng. Jättestort Miss you till alla hemma och borta. Jag skulle ocksü vilja se solen gü upp och ned i norberg och kolla pü OC. hit har inte tekniken kommit och jag blir hopplös. Puss!

reflektion

nügot jag kom att tänka pü och som jag funderade pü ett tag.. Som man kan säga. landet som har förlorat tvü världskrig. Vad jag har förstütt sü var heidelberg en stad av betydelse under andra VK. Det nämns här och där men jag är ingen expert. Där jag bor heter stadsdelen Handschueheim. det är den äldsta stadsdelen i heidelburg. det märks om inte annat pü husen. Här har med största sannolikhet münga höga ss-män och dylikt bott. kanske i huset där jag bor ocksü. tyskland har sannerligen en obehaglig historia.
Dock har de vackra byggnader. I handshueheime är det en blandning av gamla hus och nya, moderna byggnader.

En trädsgürdsmur, hur hög är den? kanske en meter, ibland. De jag gütt förbi idag har ibland varit tio. Det är imponerande.

Huset där jag bor är stort, men nedersta vüningen renoveras just nu. förr bodde en gammal tant där. inte nu. Jag kommer fü ett rum pü tredje vüningen (eller jag har redan) det ligger direkt under taket och har takfönster. stür jag i sängen kan jag se ut över den närmste delen av handshueheime. schön. Det växer otrolit mycket här. Vindruvor och rosor. Förskönar.

Dosch! Heidelberg är ingen industristad utan en av de fü städer som ej blev bombade. därför domineras staden av vackra, stora gamla byggnader, bla münga kyrkor.

First night in DEUTSCHLAND

ja, vad ska man säga? Hade massor i huvudet pü vägen hit men nu är det helt tomt. kan det bero pü det kassa tangentbordet pü detta café?

I natt sov jag tolv timmar, och det behövdes. jag somnade tio. min värdmamma la sig ´halv fyra. hennes födelsedagsfest igür var trevlig men jag var dödstrött. deras hus är tre vüningar och gult. själv är jag genom svettig efter en promenadtur ner pü staden. jag tog vägen med die poetische weg och det var en uppförsbacke värre än slalombacken i norberg. det fanns räcke fastnitat i muren som stöd. ja vad säger man. det finns nügot som kallas powerwalk och sü finns det detta.

alla som var med pü resan till heidelberg frün forsmark vet ju vart poetishe strasse ligger.pü vägen dit gick man förbi fina, stora hus. mitt nuvarande hem är granne med dessa. jag skulle inte säga att det ligger pü vägen upp till poetische strasse men ändock "granne" med pü vägen. Stora gatan och husen pü den i saltsjobaden kan glömmas, inget mot detta!


Igür hade jag bara sett en flygplats och ett neoninternetcafe. men i heidelberg är det fint. otroligt fint. det kan nog bara göras rätta av bilder. kanske.

tysk schlager

Hur skall jag sta ut med det? Konstiga saker äter och dricker dem med, och jag är egentligen hugrig men samtidigt är jag nervös och trött och det är lite motigt.

De pratar tyska överallt och jag är inge bra pa det för de tittar konstigt och mitt har star rakt upp.


Helt fel inställning hör ni ju! Nej, maja, nu gar du och käkar kartoffelsuppe och wienerbröd och klagar inte! Det här ar ju faktiskt ganska spännade, men jag ser iofs fram emot att komma ifran flygplatsen.

Auf wiederhören!

Last night in SWE

jag har numera ankommit till frankfurt hahn. Pü övervaningen fanns ett litet internetcafe med neonbelysning och en sjyst tjej som nyss bjudit mig pa cola. y pa tagentbordet sitter helt fel, nere i vänstra hörnet. där y borde sitta sitter iställer ü. crazy.

har inte sovit en blund denna natt, förutom pa flygbussen till skavsta. den avgick tio i fyra. tills dess hängde jag runt med micke, sofie, raffa och deras polare johan. kvällen började pa märsta tagstation och fortsatte med övningskörning för raffa hem till honom. rulla vinterdäck och kolla pa ett avsnitt scrubs. Jag kunde dock inte lata bli att kolla pa the queeks and the beutys. naväl. SEN fick jag köra bilen till burger king. oturligt nog sa var det mörkt ute sa jag fattade inte att jag körde in i en gigantiskt rondell. rakt in, och sen fick jag inte köra mer... LOL. Egentligen skulle jag väl ha varit hemma hos micke tills bussen gick men vi hamnade pa KTH's studentpub för IT avdelningen. Om nagon fragar sa läser jag IT pa KTH för tredje aret. SURE maja!

Vi hade raffas bil och micke körde in den till stockholm city, och det tog sin tid kan jag lova. Inte helt lätt att hitta rätt där, men det kändes kul att det var vi som var ute och körde. Den nya planen var att väskorna skulle ligga i bilen och vi skulle hänga runt, my last night in SWE. vi hamnade pa manga ställen där vi inte fick komma in men slutade pa Chaplins (?) där nagra brudar sjöng karaoke och lodade. Klockan närmade sig och vi drog oss ner till bilen. pa vägen tappade vi bort sofie och johan sa de enda som kom fram till bilen var jag, micke och raffa. Raffa somnade pa en gang med min största vaska över sig. Vi lodade lite i bilen och sen gick vi mot flygbussen. Där var det helt plötsligt massor av folk och jag kom pa bussen helt välbehallen. Sen kom den svara biten eftersom jag inte är sa rutinerar pa att checka in pa en flygplats helt själv. 420 kronor för övervikten pa bagaget men fick skicka med extra andä. Hon var skyst. Dom ändrade gate massor och vi verkade aldrig komma iväg men här är jag nu. halv tolv gar bussen till heidelberg och jag har anne anrufen och hon kommer och hämtar mig.

Tyskland är disigt, dimmigt och fullt med avgaser. Detta internetcafe´ är fullt med spelautomater och ligger granne med eoritsche shop. Detta är alltsa början pa mitt ar.

Värst igar var att aka hemifran men ocksa att säga hej da till min bror som jag traffade i uppsala. En stor hälsning till alla dar hemma.

För övrigt har telefonautomaten ätit upp 3 euro för mig för jag förstod inte hur man fick tillbaka pengarna??


Maja is on her way.


(kan tillägga att det tog mycket lang tid innan jag förstod vad det är för fel pa tyskar och deras webläsare. men nu har jag ändrat, och nu kan jag uppdatera.)

Och som sagt, en stor tanke till er där hemma (och i vancouver) Jag är gratfärdig.

Ängeln i rummet

I'm shaking. Jag är verkligen skakad, skakig och för tusan. Väskorna står numera packade i hallen och det var en kamp. Jag har verkligen pressat, plcokat över, plcokat ur, plockat i. När allt var klar tkom jag på att jag hade glömt skor. Hör och häpna. jag har ett par joggingdojjor med mig, samt mina mockasiner. På fötterna ska jag ha mina converse och sen ska jag inte ha något mer. Det får inte plats. Måste ju ha med mig regnkläder, halsdukar, kokböcker och massa mer kul.

Tjugo i tre går tåget.



Gosh, you're really messing up my mind.

Just idag är jag stark

Okej, ursäkta skrytet. Men det är en häftig känsla. Att köra själv är ungefär som att ta bort tandställningen.. Riktigt creepy alltså, och helt underbart.

Och eftersom jag klarade av detta borde jag också kunna klara av att packa min väska. Leaving SWE friday morning.

Sorligt, sant och spännande.



Oh la la la la LONG!

Jag knappt förstår inte alls nej nej nej men fan vad många vuxenpoänmg jag har nu! helt galet. Kändes som att jag växte tio centimeter och blev mycket mer vuxen.

Jag klarade uppkörnongen fast jag var klumpig men va fan allt han sa var: "Ja, körningen, den är godkänd."


"VA??"

Live

Inga stjärnor, inga himlar över dom som inte lyckas.

GO out making the world a happier place to live in. GO GO GO.



Det skulle ha varit vackert starkt och varmt men nhu känns allt fult kallt och kalt. Det ärt så trisst när allt stagnerar. Ingen vill förlora, vara dne som fick ett tack. vara den som inte stack, när tankar blev för stora och SPRACK.

Mer än vad jag har

Nice as, handsome. Orka.
Äta frukost, äta lunch, samla mig, föra  mig, placera mig rätt och nu ska jag snart köra. BLA!

inte heller helt roligt är att min väska väger för mycket, är föär tung och nästan spricker. Ska försöka packa ihop det på ett bra sätt med handbagaget också. Där ska böcker, dator och necessär ligga. (nej det är inte så smart att ha necessären i handbagaget men jag får väl slänga alla vassa saker i en papperskorg på skavsta.)

ska nu kolla busstider från stockholm för jag bör vara i skavsta i god tid och checka in mitt överviktsbagage. Får man ha två väskor som handbagage om den ena är en laptopväska på ryan air också?

Nej, frukost var det. Och packa handbagage.


Whatever it takes

Hej alla glada.
har jag då fått något vettigt uträttat idag?
- Jag har suttit på min resväska för att få igen den. (ännu har jag inga underkläder, skor eller hygienattiraljer i den.) Det går så där.
- Jag har fått lite klarhet i vissa saker men långt ifrån allt. Okej, jag har nummret för flygbiljetten, jag har euro, jag har ett pass. jag har ett visakort. Jag borde klara mig.

Varför är jag orolig för. Nåväl, nåväl. Det är väl enbart så att jag inte riktigt hinner med. LEDSEN, ja jag är ledsen för det.


Hittat reda på mina gamla album av Dido, lene marlin och så cardigans. (otroligt bra. Ja. )

Jag är bara så förvirrad. Det kanske släpper.


brown eyed girl

Sjuk?
Konstigt?
Vet jag överhuvudtaget något alls?

Jag skulle vilja baka brownies. Mumma. Lunch då? Det borde jag nämligen äta. Är trött och nervös och degig. Jag har säkert feber och helvete, jag har ont i mina ögonlock och jag är hängig. Vad är detta? Time for brownie.
Först bara, får inte misshandla den lilla hunden. Gotta go. OUT.  Å andra sidan så håller jag på att bränna skivor. Jag ska bränna minst sex till skivor och desutom engagera mig i paket till Australien och så. Skriva brev. Det är jul roliga saker men jag känner lite stressad ändå. Därför:

  • gå ut
  • äta mat (typ fil)
  • baka brownie (eller ta en bit kladdkaka ur frysen?)
  • Bränna klart skivorna
  • Skriva brev och bröja på min nya bok. (ja, jag måste.)
Såja. Nu ska jag bara följa planen så blir allting bra. Det är ju inte en alltför krävande plan? Bara lyssna på valuerable med roxette.

Heute ist mein tag

Wanna here something funny instead? Jag har köpt presenter. Hmm. Till mamman i den tyska familjen som fyller fyrtio år samma dag som jag kommer. Hur fungerar ett tyskt fyrtioårskalas?

Vad har man på sig hur ska man vara kommer de prata med mig överhuvudtaget vart ska jag sova jag kommer vara nervös och inte klara av att prata tyska hur kommer det gå?



That's why (you go away)

Tredje gången gillt då. Nu ska jag väl kunna släppa den där låten. Har gått över till att sträcklyssna på the shins två album. nu kanske jag inte ska göra det nå mer för boken jag har läst ihop med lyssnandet är slut. "En oväntad semester" av Marian Keyes. Jag tyckte väldigt illa om den första halvan men helt plötsligt övergick den till att bli en slukarbok. Jag kommer också ihåg att jag läst första halvan förut. Men slutet kommer jag inte ihåg. Gosh, hon är verkligen duktig på att börja med personer som verkar fjolliga, dryga och patetiska och sen låta en lära känna dem och få dom att bli underbara. och sorligt men sant så är boken slut nu. Kan rekomendera denna, såsom alla andra. Nu har jag bara kvar en, den om hon som ska gifta sig. jag har heller inte läst hennes samlade krönikor. Jag kommer inte hinna göra det heller. Däremot så kan jag kanske låna ner den från internetbiblioteket när jag kommer fram till tyskland. Dom har massor med böcker. Skönt.


Försökte halvt om halvt att göra en lista över saker jag behöver göra. Men jag känner att det enda jag behöver göra är att klara körkortet. (min packning kommer bli otroligt lidande.) Jag behöver också ringa till några, och ja, det finns alldeles för lite tid. Men min mamma sa att det skulle ha varit precis lika mycket för litetid även fast jag inte hade haft uppkörningen. Närmar sig nu. Hjälp.

Utöver detta så är jag stel, frusen och har en (förhoppningsvis) svullen lymfkörtel i armhålan. var tvungen att googla på det så jag fick det bekräftad. Men, jo, armhålan är ett av de ställen där nätet av lymfkörtlar är tätast. Öm, svullen, stel och trött. Detta kommer bli en bra dag!

hasta manana

Okej. ska länka till detta, men inte för själva innehållet i artikeln. men ändå, läs sista meningen. otroligt lustig slutkläm av tjejerna de snackar med .

HMMM. Fåfänga killar och rappa svar. Vet inte riktigt vad jag ska tycka. Jag borde däremot plocka fram grejerna jag vill ha till tyskland och börja packa. Känns inte som att jag kan få något alls gjort förens jag har kört upp. Skitsamma hur det går, men alla energi jag har läggs på det. Borde.. äta... en.. kaka! Kanske. Det är nice väder och ja vars. Jag tror jag tar en promenad!



Tell me lies, tell me sweet little lies

Resfeber och spyhicka. Det känns som att mycket händer nu. Det är sant, mycket händer också nu. Hur ska jag hinna med allt? Får en klump i halsen och vill spy. (Nej då, men det är inte lätt.)

Malin lovisa tim hej.

When I last saw The Hives, ( I've inly seem them once though.) it was brilliant. You should try to see them, beacause "Howlin-Pelle" is so much fun. Really! I saw them this summer and the show was hot, and he was so cheeky (?), beacause he really is! And if you wonder why I'm trying to say something in english it's because of, tim, a friend of mine. He should try to get to The hives. But money is a problem, it always is. I know, it's an experiense. I'm not an economic person, but why should I be? that doesn't seems to be so fun? Can someone tell me? (that this night is over..) The Ark, excellent. But then, Hey tim.  Catch up  later and have fun!

Main offender

vackra cdskivor blir snart min ända ifrån australien. vacker silvergrön dator (en drake?) blir snart min ända från uppsala. och idiotdum mp3 spelare från malmö verkar aldrig bli min.  Lyssna lyssna lyssna. Firar de lucia i tyskland?

a.k.a. I-D-I-O-T

Dagens grejer har varit bla bla bla bla bla. Nåja, jag och mamma har varit ute och övningskört och det är ungefär som att köra själv för det enda mamma gör är att skrika när hon tror vi kommer köra i diket eller dylikt. Bra träning alltså! Loade runt lite i massa villaområden och körde "svåraste svängen i hela fagersta" dvs, den med osynliga vägskultar, återvänsgränder som man kör rakt in och kronan på verket, två superbranta backar där man har väjningsplikt och alltså får ta till rejält med dragläget för att komma upp. Det gick bra, alla gångerna gick det bra. Allt gick bra. När vi skulle tänka på vad som gick  dåligt var det nog att jag gör lite för snäva svängar, kan höra ihop med en lite för hög hastighet inför kurvorna. Nåja. det går som det går. Jag har blivit mycket bättre än förut iaf. Är redigt kul att köra bil och det kommer jag enbart att fortsätta tycka om jag klarar mig på uppkörningen. 

Körde bland annat förbi huset the hives har köpt tillsammans här i fagersta för att kolla vad grejer de pysslar med. Varför har de byggt en ny lekstuga? (att tilläggas kan är att min pappa hade sin fotograffirma i detta hus och jag därmed tillbringat otroligt många timmar där när jag var liten. Kommer speicellt ihåg att de alltid hade pralinglassar.) Två takhöjder i entreen och en snygg trappa i trä upp på andra väningen som blir som en balkong över entrehallen. Stora rum och så vidare, sen är det en småsunkig del som sticker ut som nån slgas utbyggnad. Nåja. Det var längesedan jag lekte där och nu leker pelle och compani där istället, i sin nya lekstuga.


Falling

Det finns så många länder och jag har inte varit i alla städer. Håkan. mm. Moneybrother. mm. köpa brännskivor nu, bränna skivor till Tim i australien. Som förövrigt hade stenkoll på Missy Higgins och gissa vad han skulle fixa till mig. Det är så jättebra att ha en kompis i Australien. Tydligen var Scar över och utspelad där nere, man kunde höra den överallt. Han var hur stor som helst och man såg henne överallt. She's a cool babe.  I am not. Otroligt förvirrad idag. Vill att min mp3 spelare ska komma men det gör den inte. Skulle helst vilja att mina jeans inte är trasiga men det är dem. Biatch.

det får väl bli något annat då. Give me an axe.

September tears

Är det verkligen redan september? Nåja, men jag har haft rätt hela tiden - nu är det höst. (tjat, tjat, tjat)

Har det varit en givande dag idag? Jag vet inte. Egentligen, eftersom jag har haft kontakt med väldigt många. (rekord) Har jag tagit några beslut? Jovars, det har resluterat i en dator, i en bokat torsdagskväll och en bokad helg och lite allmänt prat. Med min bror till exempel som tillexempel är i Vancouver på ett hostels där det visst var mycket unga människor bland annat nån som nyss varit i alaska (you really gotta go there) och nån som varit i Peru. Det låter verkligen härligt. Suchi och gigantiska bilar och muffins och wienerbröd till frukost och down town och billig mat och en stor skola. Verkligen roligt!

Känner mig i överigt rätt lost och vilsen. I want it all. Jag började tänka på vad jag ska göra när jag kommer hem från Tyskland. Men då ska jag göra något med Tim, ska bara tala om det för honom först. Åka till spanien eller kanske sverige. Något som också skulle kunna hända vore att jag började plugga. Det jobbiga är att det känns svårt och drygt att sköta alla ansökningar från deutchland. Men vill jag så kan jag men vill jag?

Lugn. Det kommer bli bra. Övrig kommentar: fy fan vad det är äckligt och beroendeframkallande att äta lösgodis. Det är verkligen bara taskiga smakämnen och socker. Chokladen känns som plast och det gör allt det andra godiset också. Riktigt choklad och lakrits kan det gärna vara istället.

God natt för nu ska jag sova. Vet inte ens vad jag ska göra imorgon så jag får väl styra upp det i nån trevlig dröm.
Maja face