27 skumsvampar

Jag är effektiv. Bra. Jag har pysslat med mina nya blommor från ikea (ehm..) Igår skrev jag iaf upp på en lista vad man behövde veta om dom. Det är en som absolut inte får torka ut. De andra två får torka ut. Det är två som inte tål direkt soljus. En av dem står i fönstret. Jag är lite orolig för den. Det är en som är lämpad för att stå i badrum, kan den inte så i mitt sovrum då? De två andra är lämpade för alla rum. Inga av blommorna får ätas. Dom är prydnader. De pryder mitt rum.
Jag har även ätit 27 skumsvampar. Jag antar att viktväktarna får äta 10 i veckan. Tur att jag inte är viktväktare. Hmm.
Om jag vore mamman i den här familje där jag är au pair så skulle jag typ säga åt mig själv att lägga den nytvättade tvätten i raka högar. När jag viker den. Då skulle jag bli sur och tycka att det inte finns någon plats för det och sen skulle jag bli ännu surare och nej nu fan. Nu packar jag och drar.
Hur ska det gå med blommorna då? Var dem nån omedveten handling från mig själv för att rota mig?

tisdag

Idag har jag tvångsätit små rosa svampar. (ja, vad heter de egentligen? Från malako, aka ikea.)
Det är ju tisdag. Fan. Men även en tisdag kan få ett bra slut. Jag ska prova gå på en tyskakurs ikväll, samma som Sofie går på. Hoppas vi går och hänger på nån bar efter det. Från torsdag är jag ledig ända tills söndag kväll. Imorgon ska jag kanske på indiedisco. På fredag är det kör.
Men idag, då är det bara tisdag.
Och små rosa svampar är inte ens gott. Ja, jag mår faktiskt illa.

crap



Min hy ser alltid ut som skräp när jag har duschat. Antingen blir det bättre sen eller så är det jag som vänjer mig.
Jag är skräp idag för jag har precis duschat. (tills varmvattnet tog slut. jag frös verkligen så mycket.)
Idag är skräp för idag är tisdag.
Men för den här lilla pojken är skräp något så mycket mer.
skräp




Up to date

Förresten, jag handlade mer grejer på ikea. Två blommor och två krukor och nya gardiner.

Mitt rum har snedtak, trägolv och vitkalkade väggar. Jag har martibergmarn affischer och mariaisaharahotnight affischer på dem. Och en hultsfredplanch. Och Anna Ternheims turnéaffisch. Och Lars Winnerbäcks turnéaffisch. Och tre stora vykort med dansande/badande/slappande kor på. Nu har jag också tre gröna blommot (aloe vera, kärlekssnara, anonym hängväxt) samt spetsgardiner, liten spets med prickar på. Och en randig kudde. Kontraster är bra. Mitt rum är fint nu. Det ska bli finare.
Jag trivs bra i mitt rum. Jag har en vit trasmatta också.

Vill-ha-lista:
Tavlor/afficher
Kuddar
Nytt bord (ska jag få också)
Spegel (jag har redan en. Jag ska bara bära upp den.)
Det stora skåpet/byrån som jag snart ska få
Mer kuddar
En filt
Mer blommor


Observera att detta enbart är mycket relevanta drömmar. Dvs, de kommer att kunna gå i uppfyllelse.

Jag gillar mitt rum. Mer och mer alltså.

musik


Det är kul att Linda Skugge verkar ha en bra musiksmak. Hello Saferide. Elin Sigvardsson. Ane Brun. Osv. Linda som är gammal rave:are. Hu säger jag bara. Men om nu Linda och jag har samma musiksmak så betyder det kanske att jag också skulle gilla rave.

Om man gillar samma musik som mig så tipsar jag om:

-         David and the Citizen

-         Tegan and Sara

-         Jenny Wilson

-         Saybia

-         Osv


”I forget whatr it feels like, to feel normal.”
Jag vill INTE bli rave:are. 


jobb

 

Idag har mitt jobb bestått av att åka till Ikea ja. Man är aldrig ensam utomlands, det finns alltid Ikea (lantchips och äppelpaj) och HM.

Jag har länge velat ha en svart sängstomme i smide. (tänk Amelie på Montemarte’s lägenhet!) Det finns några hyffsade alternativ på just Ikea. Drömmen vore något annat. Drömmen vore ett fynd, något riktigt gammalt, fint och unikt.

För övrigt så ska jag nog sluta handla på HM (…) och istället försöka integrera mig lite mer bland det tyska klädutbudet. Jag är inte så säker på att det kommer lyckas.

 


chewing gum

 

Älskade vän, vi ses vid solnedgången sen.

Så stod det på ett brev som fortfarande ligger i en skrivbordslåda hemma. Ett brev bland ytterligare andra som aldrig skickades. En person hittade breven och undrar vem det var till. Det är honom jag tänker på. Han som hittade brevet. Det händer ja.

Just enjoy.


Feeling a moment

//This is the only place where I can go and think. I’m thinking right now, okay?//
Christina – Greys Anatomy


Jag tycker om den scenen. När jag själv tänker på den blir den för mig istället;

//I’m feeling a moment right now, okay?//

Som igårkväll, det var solnedgång over Neckar, jag stod på Theodor Heyss Brücke med min cykel. På väg hem från stan. På stranden längs floden promenerade folk. Solen gick ner rakt framför mig och färgade himmelen rosa, gul och lila. Långt upp på floden kom en kajak framskjutandes. En fyramannakajak, från solnedgången mot Theodor Heyss Brücke – och mig.

Stör mig inte, I’m feeling a moment right now, okay?

Riding on the stars och converseskornas sulor är tuna och snön är kall. Pang. Ett ögonblick är borta.




It's a good day for living

Idag är inte rätta dagen för att oroa sig för världens undergång. Klarblå himmel och solsken har det varit. Lunch på Ikea; älgmakaroner, tomatsås, biolemonad. Äppelpaj och kaffe.Cardigans. Niccokick. David & the Citizens. Sugarplum Fairy. Moneybrother. Mando Diao.
Planer. Planering. Jag har provsuttit soffor, knackat på sängar (trä, plast eller metal?) Provlegat olika madrasser. Räknat i huvudet. Gått igenom mitt gamla rum i minnet. Jag kanske köper sådana där grejer i höst. Flytta igen. Med grejer. Bokhylla. Soffa. Säng. Osv.

Åka hem ifrån tyskland. Jobba? Och i höst – jobbapluggaresa bestämmasigbara. Vart som helst. Hur som helst. I augusti borde jag veta exakt. Som sagt, idag är inte rätt dag att oroa sig på.



say something, say yes

”Är du kär i honom?”

(Think it over girl, please give it one more night.)
Kan man inte svara ja är det FEL. Man kan fråga sig själv också , om man är tillräckligt disciplinerad så att säga. För att inte ljuga sig själv rakt upp i ansiktet alltså.

Varför slösa bort tid på att må dåligt i ett förhållande med någon, om man inte kan svara ja på den frågan.

Är du kär i honom?


//Did I, ever take my eyes away from the horizon?//

Tro mig. Jag har varit där. Eller tro mig inte då. Skit i att tro.

Efter fem månader fick jag den frågan. Det var inte en dag för tidigt som den kom. Så till citatet, slutade jag någonsin att se mot horisonten, för en bättre morgondag? Knappast, nej snarare var väl det det enda jag såg fram emot. En dag till.


Ursäkta att jag ifrågasätter kärleken. Den är ju så vacker, underbar, fin. Den kan ju vara så vacker.

Det är bara det att jag varit där, jag kan rättså många trick för att släta över, förfina, låta glad, forhoppningsfull, kärleksfull, kan många lagom undvikande svar på för närgånga frågor.

”Är du kär i honom? (då)”

Jag kunde aldrig svara ”klart jag är” på frågan…som jag aldrig fick.

Vad är det för fel på den frågan? Den borde ha ett stort klingande ”Ja!” till svar varje gång. Den är värd det. Du med.



Let's hold your arms

När vi stod och väntade på bussen från ikea var 4 av 4 personer svenskar. Så kan det vara.

Nu ska snart jag, mina svarta manshesterjeans, min åskblåa hoodie, min brun/beigerandiga tröja och min mp3 åka till ikea igen.
jagskullelämnatillbakagrejertillaupairföräldrarnahärmentogbaramedmigkortetsommanfickochdetgälde
barasammadagsånumåstejagåkaditigenochredautdetmenvadgördetdetärroligtdärochjaggördetpåminarbetstid.

Ikväll ska jag jogga. Tills jag stupar. Håll tummarna.

This is my land

Kören går bra. Ikea är grejer det. Köttbullar, brunsås, lingonsylt och pommes. Lol. Med lingonläsk och jättestora plancher från bohuslän. "Hier ist Schweden". Jo tack.

Jag köpte en aloe vera blomma.
Och en kruka till.
Och ljus som luktar apelsin och kanel.
Och glas till ljusen.
Och kuddfodral.
Och en randig kökshanduk som jag sydde ihop till en kudde. (vad roligt det var att sy. Jag ska brodera mina naturvita kuddfodral.)
Sen köpte jag batterier till min mp3.
Och singoalla.
och 250 gram marabou. Som jag åt upp igår.
Och gott och blandat.
(och nu kommer svenskafröken och säger att man inte ska börja varje mening med och. "Och" säger jag då. Det här är ingen text. Det är ord staplade på varandra.)
Vi åt ballerina, dillchips och marabou och kollade på Greys Anatomy. Till klockan tre på natten. Min dag igår var... Trött! (eftersom jag gick upp halv nio. Des war zu wenig geschlafen.)

Idag ska jag till ikea igen. Schwedenshop here I come.
Och på kören är det skoj.

What else can I do?

Någon måste ha länkat min blogg, hur ska jag annars förklara att jag hade dubbelt så många unika besökare i förrgår. En lördag. I vanliga fall går mina besöksstaplar som en sinuskurva. (man kan förklara alla fenomen som sinus eller cosinuskruvor.) Det är väldigt regelbundet med toppar framåt onsdag och dalar på helgen. Men inte i lördags. Hallå, komma och bryta min statestik sådär. Undrar om den personen gillar mig eller ogillar mig?

Run for your life

Nu ska jag träna. Bodyshape. Idag är det dock bodyshape på riktigt. Jag tror nämligen att alla pass heter bodyshape, vilket inte stämmer. Halv fem börjar det, halleluleja. Jag måste verkligen packa och sticka dit. Cykla. Vilken lyx. Snöslask är inte lyx. Jag ska byta byxor. Nej fan det ska jag inte. Fan fan fan, jag kan inte ha mina converse för att det är snöslask. Dumma, dumma snöslask. Jag bör alltså ta mina stövlar och nöjd cykla iväg.

Hej då.


you give me glamour for glamour

Jag läste precis artikeln i svd om Karolina Lassbo – glamourprinsessan. Jag tyckte att det var intressant. Hon pekade på lyx och glamour som en sak – massmedias bild. Mycket sex and the city, högklackat, handgjord choklad, mycket nöjesreportage från till största delen usa. Gamla filmer, blonda lockar. Det är lyx och glamour det. För vissa, men inte för alla. Vad som är glamour och lyx för mig är kanske inte glamour för dig. Handlar det inte om vad man njuter av att göra. Va fan, artikeln handlade inte ett dugg om god mat, fina viner, träningspass, språk, resor, promenader, solsken – det är ju lyx det med. Det handlar väl mestadels om vem man pratar med.

Om man känner sig snygg – är det inte glamouröst då? Eller är glamouren enbart reserverad för guld och glitter? Ledsen, men då kommer glamouren aldrig vara något för mig. Jag anser att det bör ligga något bakom det hela helt enkelt – jag skulle aldrig kunna bära upp grejer som  ska se dyra ut, jag skulle aldrig se glamourös ut i en fuskpäls (…) eller stora guldsmycken som inte är av guld.

Jag får hålla mig till min glammiga musik, mina lowtopconverse, mina hoodies, jeans, mitt korta hår. Inte utspökad, eller tossig som de säger här i tyskland. Iofs


Å andra sidan kommer man alltid längre med höga klackar, djupa urringningar osv. Om det är det man vill. Om det är det man vill så. Jag är inte säker på att det är det som kallas glammigt.



he told them to do crash, bang, boom

Jag har precis fått en ny aspekt på musik.

Igår stod radion på medan jag och Anne lagade mat. En ny låt kom upp och hon sa:

”Den här är visst väldigt känd… Men för att den är känd behöver den ju inte vara bra” sa hon och skrattade lite.

Det var en typisk åttiotalsballad. Jag tycker att den var bra. Jag gillar typiska åttiotalsballader, åtminstone ibland. Vad hon menade med ”inte bra” handlar dock snarare om det musikaliska och inte om känslan. De spelade antagligen fel och falsk och lite på lir osv – inte en musikaliskt fullständighet. Så kan det gå när man har levt med klassisk musik på stora teatrar och operor i… 25 år?

Jag å andra sidan hade en fin musikalisk stund ihop med åttiotalsballaden, men också i tisdags kväll när jag var på en stor mozartkonsert, ja han fyller ju år i år. Eller så inte. 250 år sedan han föddes, och ja, han komponerade ihop en del bra grejer. Det är förresten rätt otroligt – en enda person har suttit och tänkt och fixat ihop en noter för en orkester på uppemot 100 personer. Att få ihop så mycket olik musik till en helhet, det kräver en skarp hjärna, det lovar jag. Jag vet inte hur många parallella tankebanor man måste hålla uppe, men det kan gott och väl jämföras med kvantfysikens mångfald – på sätt och vis.

 


There's a big day coming

I år är året då vi alla ska fylla 20. Jag säger vi alla för jag menar vi alla som tog studenten i våras, är födda 1986, och ja, helt enkelt ska fylla 20 i år. Jag tycker inte att det är överdrivet kul att fylla år i tyskland men det kan ändå bli lite skoj.
18 fyllde jag i en korridor i forsmark.
19 fyllde jag dagen efter ett flyg hem från barcelona i en lägenhet i gävle. Och sist samt störst, anna ternheim konsert. Och Elin Sigvardsson har jag minsann för mig också var där. På min födelsedag.
20 - tyskland. It might be intresting. Jag vill ha kanelbullar iaf. Och som tur är kan jag baka det själv.

Grattis till alla oss som ska fylla 20 i år.

Can you take me higher?

Nu har jag suttit och kollat igenom  cdon.com's cd-rea. Jag skulle gärna köpa skivor. Det vore kanske på tiden att jag fick kent's skivor. Och håkans. Och så klart nya som Laleh, Cardigans senaste, Hello Saferide, marits första, suburban kids. Och så vidare. Jag skulle inte ha något emot att köpa dom. Och kanske några fler. För pengar som jag inte riktigt har. To bad.

Jag får vänta tills nästa cd-rea. Det går nog bra. Men lite sorgligt är det allt...

Breake me, Shake me

Jag antar att man gör så gott man kan.
När man till exempel ska skriva prov.
När man ska träna.

Nej, det är klart man alltid kan göra bättre. Då får man göra det nästa gång. Jag ska göra så gott jag kan imorgon. Jag kanske ska sova nu så kan jag gå upp tidigt imorgon och ta en promenad ner till floden. Hittills av alla gånger jag sagt att jag ska gå upp tidigare har det aldrig lyckats. Det blir nio. Tidigast. Det suger. Jag är så otroligt dåligt diciplinerad. Men jag ska försöka imorgon igen, nångång borde det fungera. Jag tänker på att det skulle vara så otroligt skönt med morgonluft. Kanske kunde rensa mitt huvud också. Igen. Det behövs ca 5 gånger om dagen. Jag kanske bli vältränad på köpet?

Idag köpte jag en randig halsduk för 2,90 euro på rea. Jag var så glad att jag äntligen hittade en randig halsduk att jag kom på först efteråt att jag egentligen hade velat ha en lite längre.. Med bara två färger. Men men vad gör det om hundra år`?

So just dance

"Det kommer kanske till och med att bli lite bra musik ikväll"

Ja, det är så man kommer att tänka här i tyskland. Var på mitt träningspass ikväll, och duktiga jag tog all min energi och tog det långa, jobbiga styrkepasset istället för det långa danceaerobicspasset. Jag tycker att det senare kan vara riktigt roligt, men ändå inte fullt ut min grej. Inte på tyska iaf.

Så resultatet utav detta är att jag körde 1,5 timme styrka - till discolåtar från 2001. Haha, det var bättre än det låter. Jag kom faktiskt igång av att höra "It's raining men" och den följdes av  "daddy dj" och efter det kom nått med alcazar. Okej, om det regnar men ska jag fan ha en också. (lol. se dagboksanteckningar.) och får jag ingen så ska jag fan vara vältränad när det sker.  Se, det funkade. Jag gjorde så gott som alla övningar (vilket händer otroligt sällan) och känner att träningsverken kommer smygande i mina obefintliga biceps. Det är KUL.
Det är så otroligt värt det att gå och träna när man väl kommit till avslappningen.
"The real thing" - Gwen Stefani
"There you'll be" - Pearl Harbour

Det var grejer. Jag är jättebra på avslappning. Dessutom är det så kul när det är en manlig ledare som gör yogaövningar. Fortsätt med det.
Imorgon ska jag också träna. Bodyshape?

The river is flowing by

Jag ska faktiskt träna idag. Undrar om det kommer gå överhuvudtaget, för mitt huvud är fullt av dagdrömmar. Det brukar fungera mindre bra att träna då. Jag lägger hela min energi åt att sucka över något som typ.. aldrig kommer hända.
Jag tänkte iaf att jag skulle gå på danceaerobics och omvandla alla drömmar till kraft. Fast iofs är inte danceaerobics speciellt jobbigt. Jag borde kanske gå på bodyshape istället, för det var redigt jobbigt förra gången. Imorgon ska jag också träna. Och på fredag. Imorgon ska jag på café svenska. På fredag ska jag på kör. På lördag ska jag till ikea och äta köttbullar tror jag. Inte vet jag så noga iaf.

Men ja. Det ska nog bli skoj.
Och vem vet vad det finns för parallellbloggar här ute i cyperrymden. Skoj.

Tell me what love is

hej blogg.
tåg.
skog.
snö.

Jag ska göra allt jag kan för att få en fin februari. jag var ute och gick i morse. Ja, i min värld vad det väl antagligen morgon men nja, halv elva gick jag ut. Ner till Neckar. På sätt och vis är det en av mina favoritpromenader. Vägen genom Neuenheim dit är väl inte tiptop, men kommer man väl bara in i de äldre kvarteren finns det ett fint torg, många bagerier och massa fins hus och då är det heller inte alls långt kvar till floden. Kunde man bara bada i Neckar skulle den här staden vara ett paradis. När det blir sommar alltså; märk när det blir sommar. Det är knäppt att man inte kan bada i den. Iofs skulle jag inte få för mig att bada i ån hemma heller men längs med den finns det inte en kilometerlång gräsmatta som är bred med små promenadstigar på. Beachvolley och glasskioskar. Pensionärerna tränar stavgång och själv tänkte jag mig picknick, en bok och sol. SOL. Längre upp åt öster smalnar allting av och blir en liten gångstig längs med floden bredvid en hög mur. Bara någon meter bred och helt i höjd med floden. Det är väldigt bra och fint tycker jag. Det tog 1,5 timme och jag hade långkalsonger.. Ja, det är kallt här, egentligen. Drygt att gå i trappor med jeans. Det bör bli vår här snart. Det är en order.

Oh girl look at yourself

ge mig bra nyheter och en stor push. Jag fattar inte att februari måste finnas. Fan februari. Kolla, jag börjar redan nu fastän det bara är den 24. En hel vecka kvar. Den här tiden flyter inte på.

the drems that stuff are made of

Så sant kära någon.
överallt du går är där jag är. Ehm, det var nog inte sant.
Det är som att... Ja... Stammar.

Klart. Seg dag det har varit idag. Fint det var nere vid floden idag. Fint det var i solen idag. Fint det var uppe på berget idag. Lat jag varit idag ändå. Jag har sett en film på tyska. Dubbad så klart. Bra träning att få lite actionfraser att utöka mitt ordförråd med. 
Back to work. Hej. 

I can't help falling for you

Wise men say only fools rush in...


Shall I stay? hahahhaahhahahahahhahaha.

Yes I will.

Det här ska nog gå bra det här med. Ikväll hade två av tre barn så ont i magen att de grät. Det var rätt jobbigt. Fast eftersom de somnade fint och var nöjda då. (den äldsta läser harry potter, jag la fram en hel harrang om att det var det som gjorde det...) Så alltså borde jag känna mig glad och stolt och nöjd, eftersom alla barnen sover. Bra jobbat helt enkelt.
Nu ska jag stryka. Och jag har fått bakläxa på några dumma skjortor. jag gillar inte att stryka skjortor. Jag ska kolla på gamla oc-avsnitt samtidigt som jag stryker. Det borde bli bra.



I can't help falling for that kind of smile.



There's something in the air today

Tänkte på vad anna skrev;
Om jag bara visste att det skulle hända så skulle jag mer än gärna vänta....

MMMmmmm.

Nu vet jag inte att det ska hända men går här och väntar ändå. det är bara det där "mer än gärna" vänta som saknas...

Men egentligen. jag kan inte sitta här och häcka tills det blir fredag och jag får gå på kör igen. jag måste börja på nån kurs. Sykurs? Målkurs (jag måste ringa, problem; jag vet inte hur man säger det på tyska) Ehm. Sånglektioner? Känns som att det vore praktiskt om jag överhuvudtaget vill kunna göra rätt för mig...
Det kommer bli fredag.

Och hon borde mejla tillbaka till mig idag eller imorgon. Hon borde iaf mejla tillbaka till mig överhuvudtaget. För det var hon som ville ha mig, och jag sa ja tack, så gott som. Dvs, jag ska skriva i en tidning men allt måste bli klart först. Ah. (AAHHHHH.)

Så då ska man alltså vara lite fiffig och skriva in här;
Den som väntar på någt gott väntar aldrig för länge.

Under tiden ska jag träna. HEJ.

catch up some frech air

av någon anledning har mina naglar blivit några millimeter långa och stenhårda. det gället alla tio. helt otroligt säger jag som alltid har haft naglar böjbara som gummi. jag har nästan inga sår på nagelbanden heller. för ett år sen och tidigare var det inte direkt så vackert.  
Frågan är då, hur kommer det här sig? Jag har inte gjort något speciellt utan jag märker bara helt plötsligt att naglarna är stenhårda. Ibland kanske man förtjänar en positiv överraskning?

Ehm, men det är egentligen sak samma. Den enda formen mina naglar liknat tidigare är små bollar så jag tänker att det är nog egentligen inte en så stor förändring. de ser fortfarande ut som bollar.
men vad gör det? Det är ju jag och nu ska jag ut och träna.

you made me feel old, you made me feel beutiful

det var ju en dag här förut som jag inte kunde komma på en enda låt som jag ville höra. numera lyssnar jag på lite radio, både på internet och på tyska då. 87, 0 - radio regenbogen. den är bra.
sen har jag lyssnat på lars winnerbäck. konstigt egentligen. det borde vara det sista jag borde vara sugen på om jag tröttnat på alla min låtar. jag har tröttnat på alla låtar utom;
Av ingens frö
Fria vägar ut

Konstigt va?

do you know how it feels to be afraid?

There comes a time, when we're holding hand in hand. ja när kommer den dagen?

Jajjarajja spelar ingen roll. jag tränade inte idag. jag har cyklat och kollat på första tredjedelen av titanic. Killar som gillar mörk choklad kan inte ljuga, stämmer det eller? Jag tänkte att det var en bra regel... eller så är det dem som ljuger mest. hoppas inte det.
mörk choklad är gott. Tänk mörk choklad, tänk krossade espressobönor, blanda det och packa in den lyxigt. Inte illa, eller hur. 

damit Fremde Fruende wirt

jag sjöng dancing queen. en rakad rödhårig irländare som var en smula söt sa nått om att det var bra. det kan ha varit det han sa. jag är inte direkt säker för jag hörde inte. men jag tror det.

idag sjöng jag med min kör. det var himla roligt det. förutom kanske att jag hade traschade converse, svarta manshesterbyxor samt blå hoodie. vi skulle ha svarta byxor och en färgad överdel. Det hade jag. Sen fanns det ju andra som hade svarta kostymbyxor och vit skjorta. men jag klagar inte. han såg redigt bra ut i det. och de andra med. alla var snygga. och mig får de ta som jag är. och de ska inte behöva beklaga sig länge för jag ska minsann fixa hit mina svarta stövlar, pumps, kostym, svarta byxor skjortor osv. jag kan också vara så snygg som dom. men jag trivs bra i hoodies med jeans eller annat dylikt.

L.O.V.E. - I'm talking about love

Pinsamt. ? jag lyssnar på ashley simpson. jag tycker att låtarna är bra. det är min last fm player som slumpat fram lite ashley simpson när jag begärde en mix i stil med tegan and sara. Så kan det gå, helt helt enkelt.

Snart ska jag träna och sen äta och sen jag vet inte och sen kolla kanske på greys och äta brownies och sen gå ut. imorgon ska jag stiga upp tidigt. typ sju. jag har tränat på låtarna massor. det går ehm bra.

Handla borde jag göra. No one is answering their telefon.

He gaved them tiny wings

jag kom på den där rubriken så jag var tvungen att blogga en sista grej. sitter ju här och tränar på låten vi ska sjunga på söndag. tro inget att än att jag tar döseriöst på det här. jag ska sjunga igenom den och kämpa med piano till. och sen ska jag göra samma sak med erich hübner. glöm att det är jag som kommer göra bort mig på söndag.
 
det där med att han gav dem små vingar, är det snällt eller snålt? Med för stora vingar kanske dem inte skulle kunna flyga?

Jag är seriös. Och ambitiös. Och erbjuden skrivjobb. Och har en plats i en kör. Och en inbjudan till en titanickväll på söndag. fan fan fan att jag ska jobba då. och det handlar om max två timmar jag ska jobba, snälla nån kan inte nån sitta barnvakt de timmarna. jag vill så himla gärna gå på titanickväll. jag är till och med sugen på att se titanic. Tänk bara my heart will go on.

Johanna sa att min tröja var cool. Tysklandscool eller vad? Det är johannas titanickväll, hon fyller arton. ja man får fira hur man vill. Jag vill fira titanic.

God natt.

Detta ska jag lösa.

All things wise and wonderfull

Varför fastnar alltid just jag på internet? Det är en dålig fråga.
Ikväll har jag sett avsnitt tre respektive fyra av greys anatomy för tredje gången. Och ätit pommes med bea. Och brownies. Ja, det låter väl trevligt. Det var det också. Sen skjutsade jag sofie in till stan och henes buss. vi ska träna imorgon. (och sjunga karaoke.) Jag är lite nervös att våran utekväll imorgon ska förstöra min sångröst (som jag hejhoppsan inte hittat på ännu.) Men kanske är karaoke en bra förberedning? Klockan nio på söndag morgon ska vi samlas. klädkoden för framträdandet är svarta byxor och enfärgad tröja. jag har ett par svarta byxor här. ett par småbaggy manshesterjeans. jag kommer inte känna mig så stilig. jag har inga enfärgade tröjor som inte är bruna, svarta, grå eller vita. Jag önskar så otroligt mycket mig en grön eller röd tröja, eller till och med en blå för denna lilla grej. Ev tar jag min åskblå hoodie men vad ska jag ha under. Gud må förlåta mig, denna klädkod tar knäcken på mig. En sak är iaf säker. Jag måste ha mina "snyggkläder" hit. Dvs de svarta byxor jag äger samt skjortor och dylikt. Oh yeah.

The purple mountains

jag gillar att vara med i en kör. de är så himla snälla. och han erich hübners enkelkind är ju inte så dum heller. HMM! Jag trodde inte att det var min stil men vem vet. Se men inte röra.
dom i kören är snälla. på söndag ska jag vara med om mitt första framträdande. Vi ska sjunga nått av erich hübner och sen en låt som heter "all things bright and beutiful". den senare kan man närmast beskriva som tysklands svar på westlife. En riktigt mysig låt. lol.

golden globe

nä. hetast just nu börjar så smått tippa över till att äta munkar. ehum. jag har tränat hela veckan, orkar knappt gå uppför en trappa. ev kommer jag att jogga lite i helgen. får se. var som sagt ett tag sen jag var ute när det var mörkt. skulle kanske man kunna göra på söndag, för imorgon har jag tydligen lovat bort mig på karaoke och en irländsk bar. Hmm! Jag = Abba? Nej jag tror inte det.... haha..

Puss&hej alla glada. Ni är så himla bra. Gud vad glad jag blir för det. Ta åt dig.

Golden gate

Den där gyllene gatan tralala. Jag skulle lätt kunna bli beroende av munkar för 30 cent styck. vilket helbra kafé egentligen. allt är jättebilligt och det är ett riktigt café. det ligger jättecentralt och man kan dricka kaffe för 99 cent. jag har ju tränat idag. simmat. och cyklat dit och tillbaka. cyklingen är jobbigast. jag har börjar fundera på om det inte beror på att det är dåligt med luft i min cykel. det ser lixom ut så. nåja. jag tränar och käkar linser, thats my life. och munkar dårå.
just ja. jag kanske ska börja extraknäcka. träffade ulrika och hon klagade över att hennes kompisar aldrig hade barnvakt så de kunde gå på bio och se till exempel "zurück nach dalarna" dvs masdjävlar. Hej, gyllene tillfälle för mig att säga att jag gärna jobbar extra. hon skulle tipsa dem om det och har jag nu lite flyt så får jag också jobba extra.

Annars är hetast just nu att jag fått ett litet erbjudande i kombination med en text jag skrev för ett tag sen. Inte bara skriva mera utan också komma med i redaktionen. Mm, jag tänkte faktiskt satsa lite på det. Ska se hur allt går till först. Jag kanske tom får cash. men det gör inget om jag inte får det för det ska bli roligt.


the bluest eyes in texas are horing tonight

"The bluest in teax" med A camp blev det. Det är en bra låt det. Nu vill jag inte höra någon med. Off trycker man på då.

I close my eyes for a moment, I'm still there

Det är ju för sorgligt med sorgliga slut.
Den här kvällen kommer att få ett sorgligt slut på sitt sätt, för jag måste nämligen städa på mitt rum. Jag har lagt alla överflödiga grejer på sängen just för att jag inte fick gå och lägga mig innan allt låg på en bra plats.
Så, vad gör man av en liten tygpåse, papper, en tampong, en pincett, överflödiga grejer och åter? Haha, jag skojade bara. Det är jättelite grejer, (och jag kommer slänga in dem i garderoben, det bästa med mitt nya rum - det är snabbstädat då man kan slänga in allt där.) mm. kul kul.

Nu. Puss&hej
Sov gott. Schlaf gut.

Teskedsgumman på väg ut

Jag är bra knäpp. jag sitter vid datorn och har stora hörlurar på mig, har slutat prata med mamma på skype för snart en timme sen men fortfarande inte satt på musik. Detta är inte likt mig. men faktiskt, på något sätt så känner jag mig inte sugen på att lyssna på musik... Vad skulle jag lyssna på?
Lars winnerbäck?
Håkan?
Cardigans?
Hammerfall?
HIM?
Saybia?
Hello saferide?
David and the citizien?
SKWBN?

ÖHH?
Gyllene tider?

Nej, helt ärligt talat så känner jag min inte sugen  på nått. Det måste vara nått fel. Jag har 3812 låtar på min dator men vill inte lyssna på en enda. Jag har nog inte tänkt efter tillräckligt mycket... På barnen i afrika alltså. Så ge mig lite bongotrummor så att jag glömmer mina i-landsproblem. Under tiden ringer jag soffipropp.

Teskedsgumman på väg ut

Jag är bra knäpp. jag sitter vid datorn och har stora hörlurar på mig, har slutat prata med mamma på skype för snart en timme sen men fortfarande inte satt på musik. Detta är inte likt mig. men faktiskt, på något sätt så känner jag mig inte sugen på att lyssna på musik... Vad skulle jag lyssna på?
Lars winnerbäck?
Håkan?
Cardigans?
Hammerfall?
HIM?
Saybia?
Hello saferide?
David and the citizien?
SKWBN?

ÖHH?
Gyllene tider?

Nej, helt ärligt talat så känner jag min inte sugen  på nått. Det måste vara nått fel. Jag har 3812 låtar på min dator men vill inte lyssna på en enda. Jag har nog inte tänkt efter tillräckligt mycket... På barnen i afrika alltså. Så ge mig lite bongotrummor så att jag glömmer mina i-landsproblem. Under tiden ringer jag soffipropp.

Went crabfishing

Det finns något som kallas solsken. När hon i hello saferide sjunger kan jag höra hur hon ler. Det är så fint. Solsken och leende passar ihop.
Ibland kan man behöva gaska upp sig själv lite. Jag är bra på att behöva det. men det man tränar mycket på bör man bli bra på också. så javisst.
Solen skiner. The sun is shining. Die Sonne scheint.

Idag kunde man gå ut i luvtröja och jeans. Det är januari. Solen skiner. Snart blir det vår. Jag är inte så vidare värst sugen på vinter, snarare på semlor. Måste fixa det.  Vad himla gott alltså.. MMMMM.

I would call this feeling cosy

haha, jag borde kanske skriva något vettigt?
Imorgon kanske jag ska gå och simma. Och sen ska jag gå på kören för andra gången. Och sen ska jag kanske äta glass eller pizza. På lördag ska jag kanske sjunga karaoke. Alla dessa dagar ska jag träna. Jag fattar inte, jag tränar och tränar men blir aldrig tränad. Nåja. Jag får massa bra naturupplevelser och andra upplevelser. Dessutom så tänker jag aldrig så bra som när jag tränar. Det kan iofs vara irriterande för om jag då börjar träna så vill jag göra klart. Men så får jag en jättebra idé som jag genast måste genomföra. Ja, som ni hör så går det inte så bra ihop.
För tillfället kan jag meddela att jag tränar mig på att ta tag i grejer. Nu ska jag mejla Cissi. Sen ska jag ringa Sofie. Sen ska jag gå upp och kura ihop mig under mitt täcke och kolla på avsnitt två på andra säsongen av greys. Hu, det var verkligen sorgligt igår, på första avsnittet..

"...because you would knew that I am this close to crasch crasch köra över dig med min bil här på parkeringen...." So shut up.


kissing in the dark

hej man bloggen.
jovars. det rullar. på cykel. fan vad den gnisslar. den kommer nog ramla sönder snart. tråkigt. det vore isf den andra cykeln jag pajjade här. jag måste uppföra mig bättre! jag cyklade tur och retur sportinstitutet, tränade 1,5 timme. Gnissel Gnissel. Haha, jag är trött. Tyskorna är alltid mycket hurtigare än jag tror. Jag ska också bli hurtig, precis så som dom.

gekommen um so bleiben

Superglue to all my thoughts?

Just nu har jag inte ens några tankar. Jag har redan tränat idag. Jag ska börja jobba nu. Exakt för jag måste hämta Johanna om tio minuter. Jag ska nog träna en gång till, ikväll, när det är mörkt. Om jag nu inte ska ringa Sofie. I will do that.

Bitte nur ein wort

Jag är ett vrak. På att prata flytande fin engelska. Fan. Jag kan tänka jättebra på engelska men nu när jag skulle ringa Ashley och prata med henne så kände jag mig som världens tönt.
"I'm so not used to speak english"´

Tönt!

Hon kom från Florida och hennes syrra med. Hon skulle ringa mig senare i veckan så att vi kunde "come togehter all the three of us"
Tyskland har pajjat min engelska.

Nur ein Wort

Jag skulle ta och sova kanske. Fast nu har jag - äntligen - pratat med sophia. Massor och jättelänge. Ehm, ungefär 3,5 timme? Kan det verkligen stämma? Vi har avhandlat tentor, danmark, jobb och stella mc cartney. bla. så himla gött.

Stella mc cartney? EHM knepptyskland. Nu hänger kläderna på rea. 50% rea. 70% rea. Så jag håller på och överlägger med mig själv om jag ändå inte ska köpa stella stuprörs braxor. De svarta jeansen och kostymbyxorna. De senare var förövrigt grymt snygga och sköna. Och den svarta kavajen? nedsatt 70% hahaha. det är skrattretande. Andra saker som är på rean är alla brynjegrejerna, halsdukarna och trenchen. Jag föll som sagt för byxorna och kavajen. En snygg, svart stilren kavaj i riktigt bra snitt om ni frågar mig. Den var bara lång. Den borde ha varit kort. Och jag borde sluta babbla. Jag kanske hellre vill ha en dubbelknäppt sjömansjacka i svart denim?

Jag kanske inte borde shoppa alls.

Jag borde Sova.

Imorgon borde jag träna i mörker igen. Gillar inte det där med förmiddagsträning egentligen. Vill ha månskuggor.
God natt.


Feen verzaubern einsam

Halloj här i kvällsmörkret.
jag blev lite uppiggad här på kvällskvisten över att min blogg faktiskt fortfarande har läsare. Hej!

Hey, lofe goes on, gick jag runt och tänkte idag. Det är ett nytt år nu, nyårlöften har jag inte avgett men mer och mer börjar det spria något inom mig som man kanske kan likna med livsfilosofi. Det kan ha varit en överdrift men nåja.
Jag är inte mörkrädd längre.
Jag är inte rädd för att gå ut ensam.
Mina nya kompisar är inte naturare utan tyskar, samhällare, poppare, tänkare och mediadiggare.
Jag har slutat känna rysningar längs ryggraden när jag tänker på mitt senaste ex. (sry)
Jag har börjat träna igen.
ADL - activity for dayli living (dvs kolla upp alla dessa småsaker som bör göras, försäkrningskassan, låsa upp mobilen, cdon.com, skicka mejl, betala räkningar, ringa samtal, kolla upp information. Jag är värdelös på detta!)

Hey, lifes goes on. 2006 ska jag ta mig vidare, framåt och roligt. Det är det enda jag kan lova. Idag är det 143 dagar tills att fotbolls-vm börjar. Här i tyskland alltså, där där jag bor. det betyder att det är 143 dagar till sommaren, i sverige. Här börjar nog sommaren redan i april - maj ? Ehm, det hoppas jag i alla fall.

Åhååhhåå

Undrar om jag ska gå och shoppa upp min nya lön. Jag tror inte det. Jag har blivit jättesnål. Jag har tappat bort mitt gästkort till sportinstitutet. Jag ska tigga till mig ett nytt eller så kanske jag kan få tillbaka mitt gamla. Jag kan inte köpa ett nytt. Jag ska börja med yoga när den här semestern är slut. Under uppehållet feb-april så kan jag nog göra yoga. Så fort jag får tillbaka kortet så ska jag börja träna där varje dag också, därför är det lika bra att jag över på att gå upp tidigt så jag kan gå ut och gå på morgonen och träna på kvällen. (detta kommer jag aldrig orka men drömma kan man ju.) Emellan det där ska jag ha ett liv också.
Puss&kram

She makes great coffey, you know

Tyskland är kallt nuförtiden, det är rimfrost på bilarna och vattenpölarna har blivit till is. Leran har frysit och krispar när man trampar på den. Det här är ett försök att beskriva en del av min vardag, nämligen den då jag tränar. Vilket jag gör varje dag förutom helgen som var. Då går jag först förbi bilarna med rimfrost, sem hoppar jag över vattenpölarna och sen gör jag mig beredd för att börja gå uppför. Jag tränar bara uppförsbackar nämligen. Jag har slutat vara mörkrädd också så nu har jag inga problem med att stick ut runt sex, när det blivit mörkt. det är bra för min träning, för då slipper jag inte undan ifall jag segat med den tidgare under dagen. För jag kan lätt vara otroligt lat. Imorgon ska jag stiga upp före åtta istället för efter tio. Fan vad lat jag är.
Månen är i alla fall otroligt fin när man tränar efter sex. Det blir trädskuggor och jag är fan inte rädd. När ingen ser, då springer jag till och med, mohaha.

What would you say if I just fell asleep

hejs svejs.
nu har mitt internet börjat fungera igen. jag vet inte om det tänker göra det direkt länge den här gången heller. det är lixom inte så lätt att fråga internet hur länge det kommer fungera. smartare vore att fråga snubbarna på det där bolaget som bara behövde trycka på nån knapp (det kanske var så, snabbt gick det iaf.) för att det skulle fungera. Det är tjänstvilligt det, här går det snabbt när man ber om det.
Snabbt fångat, lätt förgånget. Så kan man också säga därför struntar jag i att göra mig stora sorger om huruvida internet tänker bli långvarigt.

Santiago

varm choklad är la underskattat. det finns det nog mycket som är.

konstigt ändå. Jag är relativt mycket lost. Lost in space, in between. Should mean something?

Varm choklad. Jag har läst tre böcker sen jag kom hit. Sedan en vecka alltså.

Alkemisten

Vid floden Piedra satte jag mig ned och grät

Den senaste kommer jag inte ihåg vad den hette. Den handlade om karin och ett sällskap månsystrar.

Just ja. Harry Potter också. Och Greys anatomy. Hey, here I come!

Bella

Jag vill hälsa så mycket till alla att jag lever och mår bra och att ni också gör det, nu när min internetlina är paj. Tyvärr medför det att skype inte heller fungerar och ja. Vad kan jag göra? Nu ska jag försöka göra något bra av det hela och ta en liten cykeltur efter att ha laddat detta till min mp3. Då ska jag kunna sända ut det i cyperrymden. Skriv gärna ett mejl. Håll tummarna att jag klarar insjungningen till en kör nästa fredag. Och att de spelar bra musik och att det är roligt på rollercoaster. Och att vi alla får må bra. Och att man kan få börja önska saker om går i uppfyllelse.

Hej hej, hemskt mycket hej. I miss you. Do it god. Nu är jag lite tysk; Tschüssie.


catch up dude

Det ska bli vår.

Varmt och soligt och upprullade jeans.

Det ska bli vår.

Jag säger bara mars.

Det är då som det händer.

Sol och upprullade jeans alltså.

Men lite tur ska man ha också.

Rollercoaster och solglajjor.

Come on.

Lite tur ska man väl också få?


kneppo

Man ska till och med kunna ha Internet på mitt nya rum men sedan vi kopplade om det här uppe (jag) så fungerar det inte. Vad gör det om hundra år? Jag får väl ta med mig datorn in till stan och promenera lite. Jag behöver kolla upp lite saker och ja. Jag har helt enkelt lust. Jag har lust. Idag vet jag annars inte vad jag ska göra. Jag hade kunnat åka och träna. Jag har helt och hållet glömt bort att jag kan träna. Jag skulle vilja träna imorgon, på konditrainung men se det går inte för då ska jag jobba. På lördag kväll ska jag inte jobba. Inte på söndag heller. Därför borde jag imorgon förmiddag träna, lördag kväll gå på Rollercoaster som är världens indiegungparty och på söndag träna alternativt äta frukost på litteraturcafé. Fast jag tror inte det. Jag behöver socialisera mig.

Pusshej.


hej

hejhejhej

Kanske dags för ett hej igen. Jag har varit sämst på att skvia saker i bloggen. Och vad gör det om hundra år.

Jag har varit bra på andra grejer istället.

Och ja, hej, nu är jag tillbaka i tyskland igen.

Jag har fått ett nytt rum.

En ny säng.

En ny matta.

En ny garderob.

En ny bokhylla.

Ett datorbord.

En stol.

Nya böcker från sverige.

En ny tröja.

Nya tv-serieavsnitt. [greys anatomy]
En ny vår.
Hej då.


...

hej,
Vad vet du om månljuset?

RSS 2.0