puss&hej

idag ska jag jobba skitmycket. undrar hur det ska gå. Mitt rum ser ut som kaos, helt otroligt mycket kaos. vet inte hur det här ska gå, klarar inte av att packa. har ställt i ordning alla tidningar, afficher och mer än av hälften av böckerna i kassar. Det tar sofie med. Måste ha en kartong som jag kan packa ner 20 kg i som ska skickas som paket. sen kommer resten. kläder, prylar. dator, skivor, häftstift och solglasögon. det ska ner i väskan. och hur fan ska det lyckas? jag vill inte veta hur många kilo det rör sig om jag vill inte börja gråta för att jag inte vet vart jag ska göra av med grejerna över helgen. kaos för att matilda är i sverige över helgen, kaos för att jag hade behövt ställa in grejer där. enklast blir det kanske om jag slänger in allt på haubtbahnhof i några dagar men ruinerad blir jag. fast jag ska jobba hela dagen, jag kanske har råd. kanske blir det enklast.

kanske har jag 50 kg som jag ska lyckas få med hem. men jag tror att det är med. kanske har jag 70 kg. påminner mig själv om att maxvikten är 20. 50 x 6 = 300, okej, 2700 spänn i övervikt. det går inte tralalalalalala. tur att jag inte ens tänker försöka. posten är min räddning.

nu går jag.

Det är så jag säger det

en kopp kaffe till frukost. Och en branche. (obs. jag är ingen brat. men branche lät så snobbigt. bättre med typ avokado.)

dagens fråga; Varför är ungdomsförbund så otroligt dryga och överdrivna och korkade? Är det så det ska vara?

Det är en regntung himmel utanför. Natten som var hade jag ett samtal med en person jag saknar och jag är så glad. Inte för att jag kunde sova sen men vad gjorde det. Det var en uppgörelse med mig själv och allt kändes bättre. 100 tunga fördomar föll och allt så långt borta kändes inte lika och egentligen är det här bara svammel och jag vet inte riktigt vad jag vill uttrycka mer än kanske min förvåning över att det gått ett år sen vår student, de sista veckorna, resan till san diego. osv. osv. osv. Fyrverkeri
En äkta fyrverkeribild från sista natten. Vad kan man mer säga? Det var en dimma då, det är inte klarare nu. Och jag saknar det men ta mig inte tillbaks. Men jag kommer tillbaka.
hoppas jag väljer rätt. hoppas det går vägen. hoppas jag ser annat än tomma ögon och hppas på något, på någon.

och jag kom till jobbet halv sex

18447-26

hans böcker är läsvärda, mer än du kan tänka. hur ska jag annars kunna förklara att jag sträckläser en bok som kan synas handlar om ingenting. fast det gör den ju. men vart finns allmänintresset för en man som honom? han är rätt gammal nu, också.
hoppas jag känner igenom honom om jag träffar på honom nån gång.


per hagman kramar bodil malmsten

18447-25
per hagman har skrivit tre böcker som heter "cigarett", "pool" och "volt". skönlitteräta, handlar om han johan. det är först nu långt senare som han skrev"att komma hem ska vara en schlager". den är relativt självbiografisk. jag läste den först och föll in i språket och föll och föll och ville komma fram men man kommer aldrig fram. Duka för två för det ser iaf trevligare ut, det gör han på sista sidan.

Jag har kommit igenom halva "pool" nu. halvägs genom triologin som för i helvete är samma smörja som "att komma hem ska vara en schlager". Sorry mannen, min svenskalärare hade redan talat om för mig att allt en författare skriver åtminstone delvis är självbiografiskt. Hur hon nu kunde veta det. Hur det nu skulle kunna vara annorlunda.
Hur kan han? Så djäkla självutlämnande. Varför behövde han?
Varför uttrycks så mycket elände genom böcker?

Kom just på, borde läsa mer bodil malmsten. Dom är så himla bra. Nutidsförfattare, moderna författare. Om jag någonsin blev svenskalärare så skulle dom få läsa bodil och så skulle vi analysera och de skulle få läsa alla fyra böckerna jag nämner av per och sen skriva jämförelse och sen skulle vi bla bla bla bla bla. Det skulle vara så himla kul och sen skulle alla låtskrivare som winnerbäck och håkan och så vidare få bli moderna poeter. Och vad fint poesi är.



håkan

18447-24

måste sluta lyssna på låtar av håkan som jag inte kom ihåg /inte visste fanns / inte hört på länge. en halv tår har jag lyckats gråta. önskar det blev fler.

det är sant att det stannar inombords när man inte kan gråta. ibland är en dröm det finaste man har. vilken djävel han är. vilken låtskrivare full av olycklig pondus. hur har man själen och hjärtan och hår tål man smärtan att skriva sådant och hur klarar han av att vika ut sig? hur kan man ta sitt eget och vända ut och in på det eller är han bara som vi alla andra som inte låtsas om att vi gör det.


//borde börja packa. inse att jag ska åka om sex dagar. borde inse att den här kvällen och imorgon är de enda dagar jag har kvar. borde sluta vara tidpoptimist. osv.


cardigans

18447-23

jag ville bara ha med en bild. en smula udda. en smula jättebra.


cardigans

18447-23

jag ville bara ha med en bild. en smula udda. en smula jättebra.


cardigans

18447-23

jag ville bara ha med en bild. en smula udda. en smula jättebra.


HEJ DÅ

18447-22


hej då. om 28 minuter ska jag till majken och passa hennes treåirng ruben för sista gången. inte har jag hunnit tänka på vad det innebär och hur jag ska hantera den här situationen. jag har helst inte velat tänka på det. majken har varit så himla snäll mot mig och alltid varit på min sida gentemot familjen som jag var au pair i. hon har velat hjälpa mig och hon har frågat hur jag har mått. det har betytt otroligt mycket. jag borde leta rätt på ett kort och skriva "TACK". jag har nog något från norberg. snabba, yalla, yalla, leta nu maja, hitta kortet. Måste stålsätta mig för att inte bli spyfärdig av nervositet. Säga hej då och tack - så svårt det kan vara.

Vi var på ikea, jag emma och sofie. Ät köttbullar och äppelpaj och jag handlade grejer på das schwedenshop så jag tänkte att dom ska få varsin korg med svenska grejer.

lantchips, leksandsknäcke, kexchoklad, kardemummaskorpor, mintshokomarabou, djungelvrål, dubbeldajm, pepparkakor, ballerina, zoo, brio och så vidare. Känns konstigt att ge bort. Men det är ju typiskt svenska grejer och jag är ju faktiskt svensk.

Ja, jag är ju faktiskt svensk. Det är jag ju. Hej då rå.


vi ska till vm

18447-21

vi ska till vm och stå på pallen tralala. Det här är tyskland, heidelberg, neckarwise, allas paradis, nej men visst är det rätt skyst ändå. god glass lixom. mycket sol. mycket blommor. och snart en himla massa fotbollsfans. på hm säljer de sparkdräkter i landslagsdräkt stuk. bikinis, linnen, alla affärer har vm-klädkollektioner.

topplistan:

  • sparkdräkterna
  • bikinisar
  • paraply
  • de supersnygga randiga halsdukarna från hm


balkong

hej hej.
jag är sämst på det här med tysk sopsortering. drygt, för det är jätteviktigt här. det är ju bra att det är viktigt också.

roligast igår: alla verkade vara mänskliga. kul, men gud vad de babblade. de var visst uppe till fem också. dom var jättesnälla mot mig.


tråkigast igår: den gulliga långa killen med en norsk flickvän stötte alldeles för mycket på en annan tjej. hans egen tjej var tydligen lite sjuk. själv satt han på en balkong fram till fyratiden. Vad hemskt. men tjejen är gullig. vilken djävla situation. och vilken himla störd kille. jobbigast att de någon vara otrogen, även fast det är en tysk. jag var la godtrogen och trodde inte att tyskar var otrogna. ingen borde vara det.

öh

jag är så himla bra på att svamla. drygt att jag hade tänkt sova för fyra timmar sen. dessa fyra timmar har tillbringats ute på balkongen med mina korridorskompisar. Roommates so zu sagen.

Jag åker hem till sverige snart. har sagt det till dom nu.l dom tyckte vi skulle ha fest. jag tänker kul men vi måste inte. fest kan vara överskattat.

tyskland är inte överskattat. det är underskattat. jag kanske flyttar hit. bra land. komiska människor. skön stämning.
bra grejer. stabila grejer.
nu ska jag snart hem. konstig avskedsprocess. hej då.

how to looose a guy in ten tousend days

ahhhh

news

Åh vad glad jag blir! Jag gillar liza marklunds böcker så mycket och nu har hon en ny bok som ska komma som följetong i dn i sommar. sommaren blev med det ännu bättre!

dessutom brukar följetongarna vara så tråkiga men jag har hittills inte tyckt att en bok av liza varit tråkig.  VAD BRA!

Inédit - to love you more

jag lyssnar på celine dion. på något vis kom jag över massa illegala mp3:or på nån korridorsfest tidigare. kul iaf. har inte lyssnat på vissa låtar sen jag var 13-14. celine dion plus en miljard drömslott jag pysslade med. när man är så gammal är väl det enda man drömmer om att få uppleva saker på riktigt. som kärlek, kyssar och förhållande, antar jag. inte bara träningar, läxor, bråk om allt jag inte fick göra.

nu sitter jag här och tänker att allt har sin gilla gång. man får gå på så många mer danser än man tror från början (typ en och den är som askungens.) man får perspektiv på träning, läxor och snygga killar. (skönhet är inte allt. en snygg kille kan vara långtråkig och utnyttjar ofta rätten till det fullt ut.)

well vad sitter jag och bygger mina drömslott om nu? En lägenhet. Ett land. Egna kastruller, bokhyllor för kokböcker. Kanske nya läxor, nya träningstider. Och nya kyssar. Så det så.
Allting upprepar sig.

jasså?

borde kanske göra en bokblogg av det här, vara lite lagom filosofisk och bildad. och ja, jag ska lära mor gifter sig men före ska jag nog läsa sjunde delen i harry potter.

och ja, jag har nog köpt lite för många böcker idag. allt började med att jag skulle hämta min cykel och det var så fint väder att jag var tvungen att ta lunch på en uteservering. där träffade jag denny och det tycker jag var kul. lite pinsamt men ja ja. han sa att han skulle till indonesien nästa sommar. för först ville han åka snowboard en vinter. (med mr mack)
sen köpte jag ett bra halsband, vilket var billigt. hittade ett loppis med antika grejer. jag köpte så otroligt fina böcker med bilder från heidelberg. känner mig rätt nere i den här stan idag. jag älskar tyskar, tyska och tyskland. iaf lite. en bok med akvareller och en med gamla svart-vita foton. dom var rätt dyra. det var lätt värt det. 

Som vänligt minne av krigsvintern 42/43
Lÿdia


Så otroligt fint och hemskt och konstigt. Och jag kom att tänka på en massa saker och därför köpte jag alla de där böckerna idag. det finns så otroligt många perspektiv och det är blåögt att bara gå på vad eftervärlden säger. jag vill förstå. så jag köpte 11 böcker. Hoppas det blir en regnig sommar. det gör inte mig nått.
isf ska jag lyssna på håkan hellström, precis som ikväll. köra bil och läsa böcker. jobba och åka på storsjöyran. jag ser otroligt mycket fram emot min sommar.

hösten bjuder på massa alternativ. borde satsa på nått. kan bli goetheinstitutet. vill faktiskt kunna plugga i tyskland på heltid. dom är så coola, tyskarna.

ps. jag läser "cigarett" av per hagman just nu. den är hur konstig som helst. man tror det ska vara en sida med beskrivningar av fylla, knark, bakfylla och brudar men det är en hel bok. jag förstår faktiskt inte varför jag läser den. på något sätt går det.


jasså?

borde kanske göra en bokblogg av det här, vara lite lagom filosofisk och bildad. och ja, jag ska lära mor gifter sig men före ska jag nog läsa sjunde delen i harry potter.

och ja, jag har nog köpt lite för många böcker idag. allt började med att jag skulle hämta min cykel och det var så fint väder att jag var tvungen att ta lunch på en uteservering. där träffade jag denny och det tycker jag var kul. lite pinsamt men ja ja. han sa att han skulle till indonesien nästa sommar. för först ville han åka snowboard en vinter. (med mr mack)
sen köpte jag ett bra halsband, vilket var billigt. hittade ett loppis med antika grejer. jag köpte så otroligt fina böcker med bilder från heidelberg. känner mig rätt nere i den här stan idag. jag älskar tyskar, tyska och tyskland. iaf lite. en bok med akvareller och en med gamla svart-vita foton. dom var rätt dyra. det var lätt värt det. 

Som vänligt minne av krigsvintern 42/43
Lÿdia


Så otroligt fint och hemskt och konstigt. Och jag kom att tänka på en massa saker och därför köpte jag alla de där böckerna idag. det finns så otroligt många perspektiv och det är blåögt att bara gå på vad eftervärlden säger. jag vill förstå. så jag köpte 11 böcker. Hoppas det blir en regnig sommar. det gör inte mig nått.
isf ska jag lyssna på håkan hellström, precis som ikväll. köra bil och läsa böcker. jobba och åka på storsjöyran. jag ser otroligt mycket fram emot min sommar.

hösten bjuder på massa alternativ. borde satsa på nått. kan bli goetheinstitutet. vill faktiskt kunna plugga i tyskland på heltid. dom är så coola, tyskarna.

ps. jag läser "cigarett" av per hagman just nu. den är hur konstig som helst. man tror det ska vara en sida med beskrivningar av fylla, knark, bakfylla och brudar men det är en hel bok. jag förstår faktiskt inte varför jag läser den. på något sätt går det.


jag är knäpp men jag älskar böcker

Din varukorg 
 Beräknad leveranstid 5-15 arbetsdagar
 TitelAntalá prisSumma
Olsson, Vibeke - Ulrike och kriget179.00 kr 79.00 kr
Olsson, Vibeke - Molnfri bombnatt159.00 kr 59.00 kr
Voss, Johann - Soldat i Waffen-SS139.00 kr 39.00 kr
Schön, Bosse - Hitlers svenska soldater139.00 kr 39.00 kr
Barnett, Correlli - Hitlers generaler1119.00 kr 119.00 kr
Kafka, Franz - Slottet139.00 kr 39.00 kr
     
Kertész, Imre - Mannen utan öde125.00 kr 25.00 kr
Vinke, Hermann - Sophie Scholls korta liv : Vita rosens kamp mot nazismen139.00 kr 39.00 kr
Knopp, Guido - SS - ondskans mäktiga män139.00 kr 39.00 kr
Olsson, Vibeke - Ulrike och freden179.00 kr 79.00 kr
Kafka, Franz - Processen139.00 kr 39.00 kr

mors dag

Tysk studendska:   Mmm, det är ju mors dag idag... Har du gett din mamma nått?
Tysk student:           Nej, jag firar inga nationalsocialistiska feiertagen!
Tysk studendska:   Va, är mors dag från die nazis?
Tysk student:           Ja, typ som en hyllning till kvinnan som skulle ta hand om barnen och stå vid spisen..
Tysk studendska:   Jaha, ja det förstås.. Men jag gillar min mamma ändå!

Tysk studendska:   Ey, hur är det med första maj då? Den måste ju också vara från die nazis?
Tysk student:           Vadå, bara för att den är för arbeterna så är det ju inte nazistiskt?
Tysk studendska:   Men ändå....

    


hoppas mors dag är äldre än så i sverige... Udda grej att usa också har mors dag idag.

mode på hög nivå

18447-20

guuuud vilka sköna skor. jag fick ett par i födelsedagspresent av emma. äkta spanska, äkta gjorda i spanien. hur bra som helst säger jag och är jättenöjd. och glad. kolla jag vill bara vara glad.

nu ska jag gå och laga lite mat. kan bli pasta, tomater och mosarella. mycket möjligt att jag stavar fel på mozarella förut och rätt nu, mycket möjligt att det blir antingen rabarberpaj eller rabarberkompott. tippar på det sista, är inte så mycket för pajdeg och rabarberkompott betyder i stort sett bara kokt rabarber med socker och glass så klart.
och så en massa uteserveringar och solen skiner och mina nya bikini är faktiskt riktigt bra. alla som inte vet vilka problem det varit - det har varit problem. jag ville ha hotpants och stabila snygga grejer i lycra och blaha, blaha. nu har jag hittat röd surfarstuk med turkosa blommor och vita detaljer. trekants-överdel som är överförväntan volleybollvänlig. kul kul kul. passar bra.


dlk

dlk

Lyssna på svensk punk, lyssna på de lyckliga kompisarna. svensk punk är bland det bästa som finns. kolla, man kan fortfarande köpa deras skivor från deras hemsida, bara att googla dlk och man hittar på en gång. eller åk på nån kul festival i trakterna och se charta 77 live eller nått annat kul. låt det aldrig dö. Lyssna på definitivt femtio spänn och kul kul kul.

Om du är ung och inte vet vad du ska göra med din rastlöshet, punk kanske är nått för dig? Och om det skulle råda någon tveksamhet om hur du ska föra dig eller hur du ska se ut, fråga mig.
Punkskolan pluggar hårt i år.

Ja jag hör så ofta att man ska tänka själv men det är det ju så sällan nån som gör, inget att skämmas för.
- DLK / Punkskolan


lyssna för fan

såna här  grejer... är kul.

Ebba Witt Brattström debatterar

Och jag undrar bara, vad är det för fel på harry potter?

antar att de flesta känner till lilla ebbas debattinlägg, riktigt intressant var det också för min del att läsa. jag sågar totalt att man inte ska lära sig riktig svenska längre, klart man ska om man vill bo i sverige. man måste också få chansen att lära sig. klart kommer andra språk vara viktiga. jag uppskattar min tyska och min engelska stort. jag ser hellre filmer på orginalspråk och visst är det också kul att kolla på greyes dubbat till tyska.
också helt klart att det finns svårigheter att lära sig perfekt svenska i förorten.  men vilken otrolig dum förortspatroism, åter igen gringo. bara dom vet, för bara dom kommer ifrån förorten. alla andra utanförmänniskor, andra dialekter. varför kan vi inte bara alla vara svenskar? jag ser själv ett tydligt stråk i att de vill diskriminera sig själva samtidigt som de sätter sig på en hög pall. varför ska det vara dom och vi? fördomar, trångsynthet och förakt för varandras kultur och religion och syn på rätt och fel. respekt säger jag på bästa lingo-gringo. flytta in förorten i sverige. komsi, komsi.

och återigen, ebba som hellre ser att vi läser "mor gifter sig" än harry potter. Samhället utvecklats och klart ska vi ha kvar svenska klassiker och moa moström eller vad hon heter. Tack gud och joanne K rowling för harry potter som får miljoner och åter miljoner barn, ungdomar och vuxna att läsa böcker. tjocka, jättebra böcker. varför är det fel att de har skrivits och varför sitta som en grinig propp och säga att svenskan inte för utvecklats? Och varför sitta som en grinig propp i förorten och säga att de ska ha ett eget språk? tyvärr, slangord är inget nytt. och ni kommer ha glömt dom om tio år. bassa inte så hårt.

foto + svammel

jag o emma framför neptun
japanskan som tog det här kortet blev så glad att hon skuttade och exalterad berättade för sin familj att hon räknat till tre. ONE - TWO - THREE.
 
hmm. konstigm dag i dag förresten. jag är sjuk. jag har ont i huvudet. jag är trött. jag har skrivit så mycket att jag inte vet varken ut eller in. och för snart ett år sedan hade jag världens chans som jag inte ville ha. lika bra det. jag svamlar. det är inte meningen att någon ska förstå. men kanske, om jag hade varit vid bättre medvetande så hade det varit han och jag. (hm, passar dock in på mer än en ung man.)
men här är jag. för 16 månader sen gjorde jag och kellerth slut. jag är ledsen för allt och han kanske aldrig kan förstå, kanske ingen annan heller, kanske bara jag. vore ok om det var så. och vad gör det om 100 år?

min stad

18447-18
jag till höger. emma till vänster. altstadt i bakgrunden. Neckar heter floden och berget heter heiligenberg. uppe på berget finns en restaurang som har bra karma enligt hare krishna. det var också där som valborg firades. mr mac bo ungefär vid kyrkan. (obs jag målar inga pilar.)
överallt i stan säljs god glass och snygga kläder. philosopischen weg går längs med heiligen berg.

grattis till en lite rundvandring i hd.


besök

aHHH den senaste veckan har min kompis emma varit här. jag ska blogga nån snygg bild på oss.

vi har gjort alla möjliga grejer och det har varit så himla kul.

vi avsultade det hela med tacosmiddag torsdag kväll för att sedan gå vidare till schwimmbad och sextio-sjuttio-åttiotals special kväll. det kan helt enkelt inte bli dåligt. Eh, jag tycker iaf att det var riktigt kul.

det konstiga är att jag nu inte varit i min lägenhet sedan igår morse och jag visste inte ens om det skulle vara städat på mitt rum. ännu mindre vet jag vad som finns i mitt kylskåp.

Men så ja, det var hyffsat städat på mitt rum och mit kylskåp är tydligen överfyllt med mat sen tacosmiddagen och vad jag handlat nu. Jag är nämligen sjuk. låg hela natten med feberyra utblandat med scream-skräck och kunde inte sova för mitt huvud dunkade och halsen var uppsvälld och mina näsa minst sagt täppt. Det är inte pollenallergi. Kan bero på att jag lodar runt i surfarshorts och inte så mycket mer men är det sommar så är det. mysigt att vara sjuk. jag köpte som sagt en massa god mat och planerar att bädda ner mig själv. fast solen skiner utanför. eh, jag mår helt plötsligt lite bättre.

jag o emma

emma kom från valencia. hon har varit där sedan 19 januari eller något i stil med det. hemma i sverige är hon nu och vad lämnade hon här? Mest en gnagande känsla av att jag inte ska stanna här speciellt länge till. vi planerade en hel del grejer till sommaren och spånade hösten. det klan bli uppsala för oss båda. men det kan också mycket möjligt bli något annat. Vad försöker jag komma fram till? Kanske mest att en massa tankar kom i snurrning, vad händer nu?
det är 1,5 vecka tills jag åker hem. Den 23:e lixom. just nu känns det som om en sekund men också en evighet. vadå, ska jag packa ihop allt? värst av allt, hur ska jag kunna säga hej då till alla jag lärt känna här? Hur ska jag kunna vara sista dagen hos Majken? Hej då? Ulrike? Matilda och Sofie? Ångesttankar, huvudet bankar. En del har jag inte ens talat om för att jag ska åka hem. vad ska jag säga på kören? hej då, det här är min sista gång. det är deras vardag, dom tar för givet att inget ändras. Dom kommer blic lite chockade och sen säga men åhh vad synd men ha det så bra och bla bla bla. Gud vad jobbigt.

Vad är det för dag idag? Spelar det nån roll vad klockan är? Jag undrar vad som händer?
Vad är det för dag idag?


Åka hem. Det finns inte men samtidigt så vill jag. Vill vidare, vill jobba, vara hemma, jag saknar våran trädgård och min familj. som hör till. Behöver komma härifrån så att jag kan ta nya beslut.

Snälla, ge mig styrka så att jag kan göra det här på ett bra sätt.

(hoppas att simon, min korridorsgranne har massa bra filmer på sin dator. nått lättsamt helst. jag är ju sjuk.

svensk sommar

har faktiskt inte kunnat undgå att märka att våren/värmen kommit till sverige nu också.
Det är ni så klart värda. Jag avundas det faktiskt. Var är våren mer efterlängtat än i ett land som sverige. Har har det kunnat vara vårväder sen i februari, man är inte så imponerad faktiskt.

Blommorna har blommat ut, gräset är brännt och vattnet får man inte bada i.

Om två komma fem veckor åker jag hem. Då kommer våren ha fått sin självklarhet i allas mun och inte vara något speciellt. Folk kommer ha gått avklätt så länge att de glömt hur det känns att frysa i jeans. Det kommer att kännas som att jag missat något. Det känns som att jag missar något nu.
Men i slutet av maj, då kommer jag. Nog kan det vara riktigt dåligt väder då med. Jag ska ha sommarlov med. Tre veckor.

men ändå - svensk sommar, må den bli lång, lång som fan. Ge mig åtminstone en het, lång sommarnatt.

[Hultsfred. SUCK.]

wir sind Helden

18447-15

det här är ett tyskt band som jag gillar.
Wir sind helden.
Hamburger Schule.
Tysk pop när den är som bäst? Man kan aldrig veta så noga.


sigge

18447-14'

jag tycker verkligen inte om hennes hår men jag tycker om hennes musik.

(och jag lixom många andra är glad över att det är 1 gigs utrymme helt plötsligt. bilder är fina.)


ternheim

18447-13

Hon har en rätt snygg frisyr.


I'm gonna dance

återigen - i brist på eget kärleksliv, en liten uppdatering.

Min kompis matilda ska gå på en dejt ikväll, mannen i hennes liv heter tydligen Norman Böhm. (jag bara skoja). Hon träffade honom i söndags på häxnatten uppe på tingstette. Hon trodde inte att han skulle ringa för hon hade gett honom sitt hemnummer - hallå det är farligt. Den största orsaken var kanske att hon tror att hon nog råkade säga att det var det samma om han ringde.. Stackars karl lixom. (hon menade att det inte spelade någon roll när han ringde.) Coolt. Han ringde ändå.

Det var ju en som jag träffade med, men jag råkde tydligen säga att jag skulle stanna hela sommaren här, han sa då: "tills i augusti då." och jag svarade: "mmm". Jaha, och så är det ju inte för jag åker hem om tre veckor och jag har ingen lust att tala om det. Jag har ingen lust att träffa honom heller. Hallå. Han är säkert lika tråkig som alla andra tyskar. Okej. Jag kanske ska prata med honom för han var jättesnäll och tyckte att jag var häftigt (?) för att jag hade ett paraply.

(typiskt mig att ladda telefonen i ett uttag som ej har ström. Varför det inte har ström beror på att jag råkade pyssla lite med lite grejer här i söndags natt. det var en liten eldsvåda men inget farligt. Nej jag har faktiskt inte lust att gå in närmare på det. Otroligt klantigt.)

Es geht mir gut ohne dich

okej, jag kan lätt erkänna att jag byggt upp mitt musikliv på magnus uggla. (och min syrra ska inte säga nått för vi har exakt samma bakgrund - förutom att hon lyssnade mer och längre på carola och schlager.)

Här är låtar jag skrivit upp och lärt mig utantill.
Jag vill ha en egen måne - Ted Gärdestad
Tommy tycker om mig - Carola
Thank you for the music - Abba
(det var innan jag kunde engelska. Otroligt dåligt stavat.)

däremot har jag nästan inte alls lyssnat på absoluteskivor. jag har två. Å andra sidan har jag en orginalskivor med westlife och aqua. Dom är ju för bra. Speciellt westlife. dom lyssnar jag fortfarande på i smyg. ungefär som den här. (öhm, jag menar faktiskt idol - ola, ja han som kom åtta.)

måste ändå tillägga att jag klarar mig bra utan det där. Es geht mir gut ohne es. Jag ogillar faktiskt carola skarpt. Jag tycker att hon var ytterst manipulativ som dolde sitt religösa budskap bakom låtar som tommy och stormvind osv. Nu har det kommit fram, att hon är korkad och dum, utseendefixerad och antagligen (förhoppsningsvis) kommer hon att få skitlite röster i eurovision.

Jag har en husgud som kommer fortsätta vara det hur tjock han än blir, LW. Okej, tjock är inte ordagrant menat, vet att det finns folk som gärna klagar på utryck i den stilen. (jag menar ungefär: hur mycket whiskeyröst han än lägger sig till, hur mycket halvtaskiga svenska rockballader han än gör, hur mycket det än sipprar fram att hans ungar spyr och pysslar, även fast han får ölmage och även fast han köper radhus. Det är okej, men kanske inte samma sak.) 




lol

tusen och tusen gånger om.

jag har rätt mycket trasiga kläder nu. Jeans som går sönder för andra gången osv. Sönderbrända luvtröjor. Min garderob har sorg idag.  Kanske dags att ta sig en tankeställare, vad man ska satsa på och så.
tyvärr, jag gillar mina jeans.

Men för alla är det väl någongång dags att skaffa sig ett nytt liv. (<- obs. magnus uggla låt.)

snart är det sommar. kan bli grillning. kan bli bad. kan bli ny bikini. vet inte riktigt. borde få se, för den som lever får se. Emma kommer hit imorgon. Jag kan inte riktigt fatta det. Hon har varit i spanien så länge och nu är hon i san sebastian och imorgon åker hon därifrån. Har inte träffat henne sen nyår. det känns som en evighet sen på några olika sätt, men ändå inte.
Hur som helst så ska hon komma hit och hon kommer kanske inte alls tycka att det är varmt här. Nåja. hon kommer lätt vara brunare än mig.

Ps. jag har en ytterst solgirig kompis vid namn sofie här. hon är brun. hennes tyskaklass trodde att hon hade varit på semester i afrika. (och vem vet, det kanske blir verklighet i framtiden - återigen, den som lever får se.)

musiktips

jag älskar att drömma mina drömmar och bygga mina luftslott till ackaompanjemang av magnus uggla eller annan fin svensk musik med balladstuk.

tips:
Utan dig - Magnus Uggla

gratis julgranar

btw - jag har fått jobb. Tre timmar om dagen, fram tills jag åker. Den hittils ickeexisterande ekonomiska situationen är därmed räddad för min del.
Hittills har gott och blandat, pringles och en pizza på hemkörning inhandlats. Mycket bra och medvetna val kan jag meddela.
Ska nog fira mitt nya jobb nån av de närmaste dagarna. Idag hade jag tyvärr lite problem med mitt boende eftersom massa grejer började brinna i natt och jag somnade med vidöppet fönster och vaknade vid halv åtta. jag och mig själv hade picknick och somnade utomhus framför en löparbana. Mitt knä har vägrat att fungera sedan igår. (jag ramlade av misstag på en stentrappa.) Nu funkar det igen. tur de.
träna, jobba. jobba. plugga. duscha. äta.

Queen of rain

det är så djäkla fint här. jag ska ta bilder och bevisa. en bild säger mer än tusen ord.

stora blommor som är rosa, gula, blåa och vita. Massor med vitt, rosa och gult. Massa gröna, stora gräsmattor. Jag älskar naturen.

Och häggen har slagit ut den med.


(Just ja, kungen har fyllt år, grattis. han verkar ju vara en lirare den där snubben. Läste att terras wahlberg nog misstänkte att kungen var sveriges mest allmänbildade man. Han hade ju studerat på universitetet en gång i tiden och han läste även tidningar. Han tyckte nämligen om att vraa uppdaterad. Sen när räckte det för att vara mest allmänbildad i sverige? Fast vad vet jag, kanske bestämmer kungen reglerna själv och då kanske man kan få extrapoäng för både det ena och det andra.
eventuellt får man extrapoäng för hur mycket pengar man har mage att ta emot, skattefritt.
Dubbelmoral handlar ju om en himla massa mindre bättre vetande.
Massa poäng till kungen.
Kasta tårta.'
Hissa flaggan.
Han är ändå rätt strong den där tjabo.)

///
Maya förekommer inom hare krishna ochhar fyra olika betydelser, bland annat energi och gnädig. Dom gillade mig stenhårt för jag sa att stigen var som brantast i början och att det inte var så långt kvar. iofs visste jag att det blir brant lite då och då, och att det trots allt tar sina 40 min att gå uppför berget. Men dom var nöjda ändå och sa att det var typiskt maya.
///

Ett tomt avsked

åh fan.

en blomma i en tom ölflaska till ralf.


träffat på kemikillen både i fredags på karlstor och igår uppe på thingstette. han såg inte överdrivet glad ut, men kostade ändå på sig att gå precis förbi mig och kasta en smått hatisk blick. Nåja, jag skulle kanske ha gjort samma sak om jag varit han. men då hade jag aldrig skicka "lass mich in ruhe" sms:et. och det gjorde jag ju. och därför kollar han hatiskt på mig.

Mest sorgligt denna helg var att det var mitt sista rollercoaster dvs sista gången jag träffade der dj aka ralf. hm. jag var själv på otroligt dåligt humör, min kropp vägde femtio kilo extra för en natt och jag kunde inte ta ett danssteg. jag stod och hängde och kollade på alla som dansade, och på den där karln. det är blommor som har fångat dig. jag var tvungen att gå fram och ge honom en blomma i en av hans tomma ölsflaskor innan jag gick. det var roligt det. och sorgligt. kan inte riktigt förstå att jag varit där för sista gången. det kan inte vara så. nej. jag ska nog åka tillbaka och gå på det nån mer gång. Då ska jag dansa - hela natten - i neon - in a new direction - did I ever take my eyes from the horisont - ungefär så och lite till, lite bättre.

Jag kommer sakna den här djävla stan när jag åker hem. Om tre veckor, exakt. Tisdag, om tre veckor. Fram tills dess ska jag ha hunnit med allt och inget. Packa allt och inget. Ta fram, ta tillbaka, säga hej då, säga vi ses och viska auf wiedersehen.

valborg

h

alldeles bestämt det bästa valborgsfirandet jag har varit med om, å det var grymt. Hade aldrig trott att det skulle vara så mycket folk, så mycket party och så coolt - fan det var det.

Jag antar att det är svårt att beskriva och förmedla och kanske är det bara för att jag har en sådan förkärlek till skogspartyn som det var så lyckat.
Inte ofta den blandningen på folk, så många. Massa facklor och brasor och musik och fyrverkerier och eldsprutare. Jag faller för sånt.
Min kompis matilda föll för en kille och jag tappade bort henne och med henne min väska, jacka, kamera och så vidare.
Jag träffade en kille som snarare träffade mig - när han ramlade nedför en två meter hög mur. (nur um mir zu beeindrucken. lol. han lyckades faktiskt.)
Nej det var helt enkelt jätteroligt och vi träffade en massa harekrishnas på vägen upp. Jag har lärt mig en massor om deras religion och mm, det är dom som har den lilla fina vediska restaurangen också. Higher taste här i heidelberg. dom hittade inte upp på thingsstette och vi hjälpte dom att bära.. Dom gör värsta bra godiset och hade med sig hinkvis av det. Det var faktiskt jättesnällt. Sen får det nog vara slutcharmat för mig även om jag vågar erkänna att jag var rätt lättcharmad men efter att ha läst efter om deras religion. (del av hinduismen som utvecklats i västvärlden) så känner jag att det är för mycket, för överdrivet, för inskränkt och felvänt. Men dom var hur som helst snälla mot mig. (även fast de tydligen anser att alla som ej upptagits av krishna är lägre stående varelser.)


RSS 2.0