Kärlek och kakor

Upplysningsvis; Det är natt här på St Johannes. Ägnade kvällen åt att hänga på balkongen istället för på Värmlands. Inte så konstigt men vi gjorde många iaktagelser. Det är vår liksom. Måste nog mata in det bit för bit. Och det är sommar. Så aggressiv sommar. Plockade in syrenkvistar. Tittar på dem och undrar; Är ni verkligen här redan?

Försöker fråga björklöven hur de orkat slå ut det här året. De bara finns där, och fullt utslagna med den här djupgröna färgen som innebär något slags fullt engagemang för kraften. Mer än jag kan hantera. Hur orkade de slå så fruktansvärt mycket ut i år, alla de små björkbladen?


Imorgon, Billie the vision and the dancers spelar i Uppsala. Jag kunde inte gå, trodde jag. Men det kan jag. Och fint känns det på sätt och vis. Kanske blir det katastrof. Ska lyssna på no one knows you och känna efter. Har ingen styrka som björklöv.



Love will lift you up where you belong
Love will give you strenght to carry on

Post - Aten

Det är fredag och första gången på länge som det känns som fredag.

Sorgligt kan man tycka.

Men den här veckan har jag minst två gånger på olika teman sagt att sådant man tycker om, som är fint, som man önskar att man gjorde mer, när man hittar sådana saker är det så himla bra. Då är det bara att ta tag i den känslan och göra sådana saker mer.

Mer fredagar.

Mer frukost vid 06.15 och sedan sitta och skriva i två timmar innan folket vaknade i husen runtomkring. Fönstret öppet, Sofia Karlsson i högtalarna och mig själv som sträckläser Edit Södergran för att hitta tonen och känslan, kärleken i språket.

Nu är det fortfarande fredag och fortfarande mycket att skriva.

Mer än allt som skrivits om Aten och euron i DN, Fria tidningen, Zenit, Efter Arbetet, ETC Uppsala Demokraten och allmänt mycket från New York Times, Athens now, Economistas så har jag läst Tysk höst av Stig Dagerman en och en halv gång, valda delar av Barbro Alvings dagböcker och brev från 30-talet (när hon skrev reportagen från spanska inbördeskriget och från Olympiaden i Berlin...) och slutligen också Edit Södergrans dikter.

Kvar finns lite rapporter från grekiska fackförbund, och en uppsats om IMF och det faktum att det är fredag.


& det jag egentligen skulle skriva var; Det är djäkligt gött att äta obegränsat med ostbågar, dricka en liten äppeljuice och lyssna på från och med du med Oscar Linnros.


Det här är slutet på vår film.
Från och med nu.
Från och med du.



RSS 2.0