Vem (fan) är Judy?

"Jag har blanka golv, luften går att andas, jag har städat och gjort ordning..."


Varför ska man bry sig om folk som säger att saker är svåra? Jag kan inte annat än tro att det kommer ordna sig. Om jag nu vill gå en utbildning som det är skitsvårt att få jobb efter, varför ska jag inte göra det? Om jag vill, om jag vill? Tänk om jag vill, tänk om jag tror att det skulle kunna bli bra. Varför ska jag då tänka på att det kanske är svårt att få jobb? Okej, so what, om jag inte får jobb så måste jag göra något annat, men hur kan jag nu, idag, november 2005, veta vilka jobb jag ska få 2010? Inte en aning kan jag ha, inte en djävla aning. Och inte nån annan heller, ledsen men det är sant, ingen kan ha en aning om vilka jobb jag kan få, inte hur många negativa tankar som går igenom era huvuden.
Okej, klart man ska vara realistisk men jag planerar inte att bli cirkusdirektör, jag har betyg nog, jag skulle fixa nått jag tycker är roligt riktigt bra.
Är inte det realistiskt då?

Är det realistiskt att tänka att "nej, jag får inga jobb."
Är det realistiskt eller är det negativt?
Men okej, bli städare hela bunten då, för jorden är så himla smutsig så den kommer behöva städas om och om igen men sluta pracka på mig att jag inte skulle få jobb. Jag kan väl få försöka innan ni försöker säga "Vad var det jag sa."

Detta är iofs inte riktat mot någon person eftersom detta snarare verkar vara en anda i dagens samhälle.

Eller så kan man välja att formulera sig som min syokonsulent i högstadiet:
"Varför vill du bli läkare?"
"Eh?"
"Det är som att sikta mot stjärnorna, det är för svårt, det går inte"
"Eh?"
"Det finns tre yrken som är av den kategorin, Läkare, journalist och advokat..."

Om hon bara visste vad hon pushade mig med de orden. Sikta mot stjärnorna, det låter riktigt roligt. Och jag har försökt. Jag är på väg. Det där var 4 år sedan. Nu står jag här och ska bara bestämma mig. Sen går det, klart det går. Jag kan inte tro nått annat. Och är det nått som inte funkar så får jag väl anpassa mig. Det är inga problem, men jag har problem med folk som vill komma och rätta till där jag har lite fel. Inte kan du väl, inte ska du väl... Och vet du vad. Jag tror att jag kan. Och vet du vad. Jag tror att du kan också. Som fan tror jag det.

Och sist ett litet citat som jag tror att alla i min ålder kan relatera till:

"Sikta mot stjärnorna, kanske din dröm helt plötsligt blir sann, så ta din chans och sikta mot stjärnorna..."

 

 

Kommentarer
Postat av: Josefin

bra att det är bättre! hoppas det gick bra att träna?

jag vet inte vad jag ska göra. men jag tror jag ska plocka bort psykologi B. har ändå inte gjort någonting där (iofs har jag inte gjort så mycket någonstans, men ändå).
Det du skrev, "kanske kommer man tillbaka starkare efter ett år borta, kanske kommer man aldrig tillbaks." Det fick mig verkligen att fundera. Det är så himla sant. Men jag tror att jag kan fixa det här, på något sätt. Jag hoppas verkligen det.
Nej, man vet att man inte borde. Men det blir ju så ändå. Jag är så trött på att göra saker som jag egentligen inte vill. Jag är så trött på att göra saker som jag inte får ut någonting av alls. Jag är trött på allt just precis nu. Jag vill bara sova.

Men oj. Så du gick på Forsmark? Jag var apnära att söka dit. Men jag var för feg. Som alltid. Bra kanske. Kanske dåligt.
Jag vet inte, jag var inte arton i våras, men ibland kom jag in i alla fall :P Fast det finns typ 6-7 krogar tror jag! En i krylbo, haha. sen 5-6 i stan tror jag. men typ fyra som folk går på. eller nå, haha. jag brukar bara vara på trapper eller star..
men ja, hemma. jag är en bra tjej hemma, och jag finns. i alla fall lite grann.

2005-11-20 @ 23:21:15
URL: http://jowse.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0