Fans

eBok nummer två.. Fans av nån svensk snubbe som rest världen runt tillsammans med fanatiska människor. fast mest han hållt sig i sverige och forskat runt bland toubefans, westlife och hårdrock. det är en av de äckligste böcker jag har läst. mlin tipsade mig om den efter att ha läst en recension, det kunde kanske vara intressant att läsa. ja, det var intressant att läsa men samtidigt äcklas jag otroligt av dessa sjuka människor. Först beskrivs Michael Jackson med fans. det är enskilda personer som får representera, kan bli hur fel som helst men jag står för den lilla åsikten att fansen borde hålla sig utanför jacksons privatliv. stor del av berättelsen handlar om fansen försök att stödja jackson under rättegångarna huruvida han är pedofil eller inte. fanatiska fans som orubbligt tror på hans oskuld, det blir bara äckligt alltihopa till slut.

Vidre handlar boken om darins fans och om de tycker han är bra eller inte, egentligen. riktiga fans ville inte de hävda sig vara men de vet vart han bor, vart han äter, att han gillar mc donalds mest och säkert vet de vart han går i skolan också. det vet jag med och jag vet att han har tagit ett sabbatsår och jag vet vad hans lillebror gör på fritiden och jag vet att han egentligen har så många kompisar och att tandställningen egentligen representerar hela honom.

abba-agnetas "fd pojkvän", hon var tillsammans med ett fan under en period, en man från holland. riktigt sjuk historia, som egentligen till största del visar vilken otroligt vanlig människa agneta är. hon behöver närhet som vilken människa som helst. hon valde en holländare. äcklig, sjuk historia, precis som kvinnan som var förföljd av evert toube, som brände ner sjösala och som skrivit en bok om sig själv. hon är psykiskt sjuk och sitter tundvis inspärrad men inget är tillräckligt och man förstår av boken att famljen toube lidit stort av hennes handlingar.

det jag uppskattade i boken var kapitlet om morrisey och om hårdrocksfans. det var något helt annat och mer en skildring av musik och artist än fanatiska fans.

i dt stora hela är det en otroligt informativ bok, jag vet numera så mycket om star wars, westlife, agneta fältskog, evert toube och morrisey. den är läsvärd men den är inte bra på det viset som en riktigt läsvärd bok är. den är intressant på ett äckligt vis.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0