min klass

 
marsha, blond ryska, runt 20 år. kommer ifrån mosva men har bott i england, frankrike, spanien och nu ett halvår i heidelberg. hon pluggar på ett amerikansk college eller vad det var.
 
tatiyana, rödblond ryska, runt 40 år, grisnäsa och hårspännen i leopardtyg.
 
Tamara, korthåriug ryska, runt 50, lugn med bäst uttal av de äldre ryskorna, lugn men eldig förresten. hennes man stryker minsann också sina egna skjortor. konstintresserad, satte i helgen upp 15 tavlor av en känd ukrainsk konstnär.
 
Anna, ryska runt 30 med ett litet barn och en man som är hemma med henne när hon själv pluggar. den som är flitigast och den som hjälper läraren mest. kortklippt, lockigt svart hår och av fyllig natur så att säga. ryskorna är alltid prydligt klädda, anna brukar ha kostym. rar och tillmötesgående.
 
ivan, medelålders rysk man med en grå fläck i svart hår. enda mannen i gruppen och där sitter han bland ryskorna.
 
Ai, japanskan som inte kollar på tv och skrattar åt homosexuella skandaler. Långt japanskt uppklippt hår, en söt japan som är lång och lite tafflig. säger inte mycket alls, men det beror la på att hon inte kan prata tyska? hon tycker om sovmorgon och jag har inte fattat vad hon gör här i heidelberg. överhuvudtaget består turisterna här i heidelberg till 50% av japaneser..
 
Nicola, kommer från angola, pratar flytande franska och är vindögd. hare egentligen ett stort afro, men drar det bakåt och neråt och bort.är riktigt taskig på tyska och på att förstå trots att hon bott i tyskland i åtta år. har berättat om asylkontrollanter på tåg och id men annars mycket blaj.



Sen är det lena, läraren som kommer fran ukraina och är ett eldigt yrväder. jag tror att alla gillar henne. hon studerar psykologi pü eftermiddagen och undervisar oss i tyska pa förmiddagen.

Ja, det där var min klass det. Jag pluggar ju.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0