moralkappan.

ikväll tänkte jag att jag skulle blogga lite. ibland har jag tvärlite lust (därav dagar utan inlägg) och ibland har jag massor med lust.
idag ville jag egentligen åka till den där second hand affären igen. det fann en så snygg kappa där. jag provade den en gång och sen tänkte jag nej. tweed, som gick i brunt och nått mer passande färg, beige eller nått. osannolikt pris, som på allt där inne, iaf kapporna av ypperlig kvalite.
så runt halsen var det en pälskrage. där låg en räv som är död sedan fyrto år tillbaka. nu hänger han och har tråkigt i en seconhand butik. nu, några dagar senare har jag tänkt en smula. både seconhand och på detta fyrtio år gammal. är det då moraliskt fel att köpa den? ekonomiskt fel kan det nog vara och slösaktigt men just nu fokuserar jag på den moraliska biten. en skinnjacka? second hand, det känns inte lika fel. men rävens svans. han kanske till om med kunde ha levat utan den. Kan rävar leva utan sin svans? äsch, dum fråga, för jag tror inte att de skulle vilja och det är huvudsaken.
men nu är han död och jag är inte ens målgruppen. det var nån dam på sextiotalet och jag är bara seconhandköparen.. fasen. jag måste fundera. tills nästa vecka. är den fortfarande kvar på så kommer avgörandet att fällas. räven raskar över isen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0