några funderingar

i övrigt har jag försovit mig, tagit det lugnt, börjat på ett nytt kapitel i tyskaboken. det är ju sista veckan nu. lite sorgligt. det sista kapitlet handlar om litteratur. jag bara kände att wow, fasen vad kul. jag har smygkikat framåt i boken och sett att det var sista kapitlet. varför har jag inte tänkt det på förut? att jag verkligen tycker tat böcker är kul? det hör nog lite ihop med att det är så stilla och lugnt här i tyskland, jag har massor med tid för mig själv och har snart läst åtta böcker. jag kan ladda ner massa kula eBöcker och sen verkar bokhandeln här bra. "nästa som rör mig" har jag snart läst två gånger. idioten är riktigt bra, men jag tar lite i taget med den.
blev iaf så glad idag när jag upptäckte hur kul jag tyckte att det skulle bli att läsa om tysk litteratur. idag snackade vi lite om vsad vi tyckte om att läsa, och vad för bok vi skulle skriva om vi kunde, dvs var författare. min skulle vara med filosofiska insalg med en gripande huvudperson och dess livsöde. ganska mycket fokusera på personen. jag är nog ganska mycket inspirerad av idioten, men det kan inte vara fel, det måstge vara ett av de största verken. jag läser annars just nu "fru mariann" av viktoria benedickson. den är också bra. de andra ville skriva kärleksromaner eller om vilda djur eller filosofiska böcker. min grupp är ganska mysig.

vi tränade också rim på tyska och fick rader som skulle sättas ihop till dikter. kul att malin idag skrev och tipsade om att exakt samma grej fanns på dn, hon hade provat idag. kanske var det exakt samtidigt som jag gjorde det på tyska?

hur som helst känns det som att jag har hittat mig en sysselsättning. läsa, fundera och plita ner ett ord här och där själv. trevligt. jag tyckte ju om samma grejer förut också men då hade jag så mycket annat för mig. typ plugga fysik, umgås i barackerna och kolla på oc. svenska c och svenska litterär var de bästa ämnena tillsammans med samhällB och historiaB. där har jag mest kunnat gjort vad jag själv tycker är roligt.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0