jobbigt yrke = coolt

undrar varför alla (helt plötsligt) vill bli läkare? har skådat en stark tendens till att typ halva sveriges befolkning vill rädda liv. komvux lär ju bli överfullt och kanske plockar de ner platserna ytterligare för att bara få in grädden på grädden på moset. (citat pelle almqvist om vad the hives var på "where the action is")
skitsamma, varför vill man bli läkare? Är det den vita rocken, sjukhuset, yrkets seriositet? License to kill, dubbelnolla, osv. Vill man kunna stå där när ens gamla lågstadielärare kommer inte för brott på lårbenshalsen eller presidenten för mjältbrand och säga Nu får du vara tyst, där här ska jag ta hand om.

Många som är läkare säger att det är världens roligaste jobb. Det sa min svenskalärare att hennes var också. Det säger brandmän med. Det kan ju inte vara så att bara för att en läkare säger att det är världens roligaste så är det det, fast dom får ju inte ljuga så mycket i tjänsten kan jag tro. Nej, men faktiskt är det väl så att många har sin egen dragning till yrket. Vad är min dragning, jag vet inte, jag har funderat på det i sex år.
Men sen finns det många som har en dragning till yrket - dess status. Som ett seriöst yrke, med lite extra status.

jag tror att om man gillar det man gör då blir det världens roligaste och det kan ju bli olika för alla.
Vad enkelt då.


Kommentarer
Postat av: m

montör är inte världens roligaste jobb. tippar mer åt motsatsen. dessutom är det antagligen en självuppfyllande lögn att säga att ens yrke är roligast.. det mesta blir väl bättre om man är positiv?

2006-08-12 @ 12:37:07
Postat av: m

exakt förresten! fatta ballt när ngn idiot från lågstadiet kommer med brutna ben och armar och man själv puttar sina glasögon en bit och ser på denne med överstittar blick á la göran persson..
rädda liv? pah.. haha.

2006-08-12 @ 12:39:10
Postat av: maja

m>> you're good damm right. positiv är bra men jag tror på att bryta upp också, och i rätt tid, så fort som möjligt. just bara för att orsaka sig själv minsta möjliga skada. inte låta tiden gå och vänta på något är bättre. men sure, pengar är en stor del av att uppfylla drömmar.

så hellre översittarblick än rädda liv? Glasögon?

2006-08-15 @ 19:06:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0