Puss&kram

hej. det är som att jag kommit på att jag glömt något värdefullt. Att jag kan. Jag kan den svåra vägen. Det var nån gång under hösten i trean som jag svängde in på den lätta vägen och sen bara körde på. Jag hade helt och hållet glömt bort det vägvalet, för två år sen.

jag tror att ett citat av en god vän, på en god väns blogg fick mig att tänka, må vara omedvetet men snabbt processade hjärnan.

"Nothing in life worth's having comes easy."

min första reaktion var att NEJ, det är fel!  Det går att chilla och samtidigt få vad man vill ha. Ja, kanske. jag har ju en lugn tillvaro och går ett skyst program. det är inte det som är felet. det är att jag har gjort en helomvändning till att ta den enklaste vägen. Ligga på gränsen, tänja på den tills jag spricker. Det är en osäker tillvaro, men är aldrig säker på om man duger. Tror självkänslan på sikt krashar om man aldrig tillåter sig själv att anstränga sig, och därmed också känna att man gjort ett bra jobb.

tror också att framtidsseminariet igår spelade in. Det var en kille som gått ut pol mag -97 som var där. Han hade jobbat som offentlig tjänsteman, politiker och som konsult för ett privat företag. Han diskuterade mycket kring när han kände att han hade gjort ett bra jobb.

om man aldrig anstränger sig och försöker sitt yttersta så gör man aldrig ett bra jobb, man lyckas aldrig. man tillåter sig att tro att det duger man att klara sig, man slutar göra sitt bästa. Jag känner att jag har varit illa ute.

det handlar om kärlek också.
det handlar om plugget.
Jobba.
Prestera.

Men det handlar inte om allt. Det handlar att anstränga sig för sin passion, det handlar om att prioritera! Jag tror inte att jag har kunnat prioritera förut, jag har velat klara allt, och det ledde mig in på den lätta vägen. Jag hade gott sällskap där, många vänner valde som jag. Men tillsammans glömde vi bort passionen, vi bara hängde, vi bara mådde bra för stunden. Missförstå mig rätt, för det var så himla mycket värt det. Där jag är nu, det är bara ett nytt vägskäl. Jag känner att jag har processat fram hit, jag har kännt saknaden efter passionen och målmedvetenheten. Jag ska göra det jag vill göra, ingenting stoppar mig då.

Inte dig heller. Allting man vill är möjligt.

välj den väg som känns bäst för stunden, men sluta aldrig tillåta dig själv att ändra dig.

Kommentarer
Postat av: elin

hatar att säga det men micke har rätt. har inte kännt mig så lycklig som idag då jag insett att jag klarat ett halvår av mattehelvete ;) (trevligt att du öppnat upp här igen!)
God Jul :)

2006-12-17 @ 22:54:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0