citat goranP + 'är inte det utveckling?'

Hmm, kollade nyss upp en bok jag plockade på mig på gotland. Görans senaste; 'Se dig själv i andra'

okej själva titeln är väl en kort sammanfattning på vad S tänker satsa på inför valet. Hur skulle du vilja ha det om du var uteliggare? satt i skuldfälla med tre småbarn? var ung arbetslös? misshandlad?  Osv, det är själva kärnan inför hösten och sen är frågan om vad man kommer göra. Svaret på frågan är väl lättare. man vill ha det bättre och man borde aldrig acceptera misshandel, utanförskap eller fattigdom. Inte i ett välfärdsland. Det handlar också om att ge en röst till dom som inte vill använda sin eller ingen har. Det får inte bli så att dom som inte säger något, dom finns inte. Det får inte bli så att man ska kunna trampa på de svagaste för sin egen skull.

fast det var inte det jag tänkte på. Underrubirken lyder 'Om vårt behov av solidaritet i globaliseringens tid'. Det är tuffa tider, länder som sverige har ingen vidare framtid i konkurrens med Kina, Indien och på sikt hela Afrika och Sydamerika. Jag tycker inte att sänkta löner i sverige är en lösning, ett alternativ. Jag tycker inte att tuffare tag är ett bra sätt. Klart man ska ställa krav, klart man ska veta vad som gäller, men jag rent utsagt hatar tävlingar där man måste köra fula knep för att vinna, handlar det om pengar kommer så fula sidor fram.
Vad är det som är viktigt och vad kan vi i Sverige göra?
Inte vet jag det exakt men jag tycker vi ska satsa på miljön. Vi ska vara en förebild för andra men vi ska också se andra som en förebild för oss. Men vi borde utveckla välfärden, inte avveckla.
jag kan inte ställa upp på något annat än att jobba för ett varmare sverige, en varmare värld. Sen är jag tacksam för alla möjligheter jag har fått, som enskild individ. Ja, rent krasst, rättså drygt, så skyst att man kan gå på universitetet utan att betala. En termin i england kostar däremot dryga 100 000. När världen blir tuffare, är det inte mer värme (solidaritet) och omtänksamhet vi behöver?
tack ska ni ha.


ps.91-94 hade vi en borgerlig regering. Sedan 96 har arbetslösheten halverats. Det var inte tack vare den bergerliga regeringen. de kan däremot ta åt sig äran för statskulden. ds.


Kommentarer
Postat av: elin

det blir meterologi, hoppas på den där 3an faktiskt, vi kör på tokseriös living. var bor du då då det ska bege sig? vilken dag börjar du? jag börjar känna mig lite förföljd av csn, de jävlarna :P
idag blir det jobba och imorgon softa och söndag jobba igen, ibland uppskattar man obtillägg så jäkla mkt! ;) sj, "sommarlov"?

2006-07-21 @ 11:55:32
URL: http://elin.bjorklund.blogg.se
Postat av: elin

förresten, göran är bra ;) eller som vi sa igår jag o en kompis till vårt lilla kidnappade födelsedagsbarn "kom hit och var lite sosse och sluta vara så moderat, du är tråkig!", eller som piratrörelsen säger (använder deras uttryck i socialisk mening) "sharing is caring". så är det bara.

2006-07-21 @ 11:57:32
Postat av: maja

>>sharing is caring, hehe. stackars det kidnappade födelsedagsbarnet. jag supportar hur som helst piratpartiet, allt annat skulle vara skenheligt!

2006-07-21 @ 13:26:51
URL: http://majanordstrom.blogg.se
Postat av: elin

jadu, jag har lite ködagar, syrran lärde sig en läxa då hon knappt fick bostad då hon började så jag har stått i kö sen jag fyllde 18, nästan två år nu. får hoppas på det, vill verkligen inte korridor, som jag sa förut idag, jag vill komma hem och ha det hur gay som helst/hur underbart som helst i mitt kök utan att nån tjatar. simma är ju underbart, borde få igång det igen, var ju skitduktig i våras då jag simmade. skogen i flugsta är ganska liten, det är lixom bara en massa höghus som sticker upp där... jadu, väderflicka på tv som alla säger, jag säger liten skärgårdsö och spå kustväder. eller forska och göra superbra energiprylar. vem vet :)

2006-07-21 @ 22:12:46
URL: http://elin.bjorklund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0