Hobbies

Hoppas att ingen missade "rocky" i gårdagens dn.

"I... AM... IRONMAN..."
"JA, DU ÄR FAN IRONMAN ALLTSÅ!"
"SEN JAG BLEV SINGEL HAR JAG FAN STRUKIT MINA KLÄDER TUSEN GÅNGER! ENDA JAG GÖR NÄR JAG ÄR HEMMA ÄRT ATT STRYKA OCH GLO PÅ TEVE, JAG BRUKAR VAKNA I SOFFAN PÅ MORGONA MED HELA VARDAGSRUMMET FULLT MED PRESSADE KÖKSHANDDUKAR OCH EN MILJARD T-SHIRTS SOM SER UT SOM OM DE ÄR KLIPPTA UT KARTING!"
"JA, JÄVLAR, DU FÅR TEJPA DIT FLIKAR SÅ SIDORNA SÅ KAN DU BLI EN KLIPPDOCKA!"
"FÖRR I TIDEN HADE JU FOLK HOBBIES ATT SYSSELSÄTTA SIG MED EFTER JOBBET, MEN NU JOBBAR MAN MED SIN SIN HOBBY OCH DÅ VET MAN JU INTE VAD MAN SKA GÖRA NÄR MAN ÄR LEDIG!
...
ELLER VADÅ? VAD GÖR DU NÄR INTE DU JOBBAR ELLER SUPER SKALLEN AV DIG?"
"JAG BRUKAR GÅ PÅ MUGGEN RÄTT OFTA, RÄKNAS DET SOM EN HOBBY?"


Ja men okej då. Våra liv är våra hobbies, jobb och vardag går ihop och vad som förenar är hobbies, dvs vad man gillar att göra. Kan en hobby vara att träffa folk, dricka kaffe, läsa böcker, kolla på film, promenara, träna? Eller är hobbies bara samla frimärken, åka skidor, plantera blommor osv?
Kan angagemang i en fråga var en hobby, eller är det just engagemang i en fråga? Vart går gränsen mellan åsikter och engagemang? Har nedladdningen av musik, filmer osv blivit en hobby genom piratpartiet, eller räknas inte det?
Om man går från att läsa texter till att skriva texter, är det en hobby?
Och om man går från att ha en hobby till att jobba med den, är det då fortfarande ens hobby, eller har man ingen hobby längre? Och om det ska räknas till båda hobby och jobb, tas ens jobb då på allvar, eller är man arbetslös eller högkvalitetshobbist? har hoberna nått med det här och göra och intresserar frågan moderaterna eftersom den torde kunna höja den "egentliga arbetslösheten"?
Hur som helst så verkar det vara ett unisexproblem, då Martin Kellerman a.k.a. Rocky är en man, som skriver serier om sitt liv, denna gång med en av sina manliga vänner huruvida de hade hobbies eller bara gillar att stryka.

Kommentarer
Postat av: mattiasg

dessutom finns det finhobby = opera o mörk choklad, och fulhobby = viktväktapopcorn o TopModel

alla timmar på dygnet måste man passa sig så att man inte sabbar sitt varumärke. det gäller att göra rätt saker på jobbet rätt saker efter jobbet rätt saker i sängen rätt saker på nattbordet i datorn i bokhyllan i skivsamlingen i språket...

shit.
tänk om man vill bara göra lite grejer.
hur skall det gå då?

2006-06-22 @ 16:55:09
URL: http://mattiasgunnarsson.blogspot.com
Postat av: maja

ja och detta blogginlägg har grunden i en diskussion där "fulhobbyn" inte fick räknas men kanske allra mest i hysterin att passa in. massa bra poänger kom upp och visst borde det okej att bara få göra grejer och slippa tänka rätt. fokus kanske låg på brudar som var rädda att inte vara rätt och bara blev fel och ingenting alls istället. visst förstår jag killen med påståendet att tjejer inte har hobbies för att de bara gillar samma saker.

2006-06-22 @ 21:04:48
URL: http://majanordstrom.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0