Kanske är jag en ideolog, kanske naiv som få, men mitt hjärta är rött

Sådana där sekundsnabba beslut, jag bläddrar igenom min tidning för andra gången (fan, var inte min artikel med, är jag petad, inte tillräckligt, bra, fan jag måste börja bevisa nått, skriva mer knepigt och seriöst med faktarutor och källor. Fan.) Så ser jag plötsligt mitt namn och kan inte tro att det är sant, där är den ju. Läser motvilligt men slutar med ett leende, för det där skrev jag, och det blev bra. måhända så har det sagts förut, men för den del så skadar det inte en gång till. En borgelig regering är inte ett fullgott alternativ, inte i mina ögon. Det pekar min text på och jag kände att jag kunde stå bakom den fullt ut.
Nästa gång ska det bli spetsigare, jag lovar. Vill någon läsa, börja prenumerera på tvärdrag. It's the shit.

Och vad kände jag då, när jag hittade den, texten. Fan också, jag kanske ska ge det en chans, jag kanske ska flytta till Uppsala, köpa gardiner och tacka ja till pol mag. (ey vänta lite, beslutet kommer den 18 juli och snittet är vrålhögt. Alla måste kämpa sig till sina platser, även jag. 19,52 förra året. Och jag bara tänker, lite grann, att det ska nog gå. Sen blundar jag resten av resan.)
Börja sjunga i kör igen, bli politiskt arg och engagerad, skriva kontrakt med mig själv om att jag ska plugga stenhårt osv.

Tre enkla anledninger till att ditt hjärta också borde vara rött:

  • Skolan, ty grunden är att du får gratis mat och undervisning, datorer, böcker och leksaker. Och lägstanivån i sverige är hög. I tex tyskland är skillnaden mellan kommunala och privata skolor avgrundsdjup och dina möjligheter försämras mycket om du inte har möjlighet till privatskola. Möjlighet till fria val är inte frihet om den inte ges till alla.
  • Bibliotek med gratis böcker, musik, film, hörböcker, tidskrifter, service, blomkrukor, fritt inträde på museum, fria universitet och det är du som äger vägen.
  • Jag försöker komma på en tredje anledning och vill inte ta till vården för den är rätt sopig men du betalar iaf inte 30 000 för att din mormor ska bo på ålderdomshem och sen kom det faktiskt en vårdgaranti som kapar vårdköer genom att du efter en viss tid (kommer ej ihåg exakt) i ditt eget landsting har tillgång till hela sveriges sjukvård och därmed kan få hjälp direkt.
Var det en anledning eller var det tusen? Jag vet att det finns mellanting och att det finns andra alternativ - som är bra, bättre, mer effektiva. Jobba långsiktigt för att komma alla till del är inte alltid det folket vill ha, i stunden.

ps. glöm inte att vi är för jömställdhet, barns rättigheter, homosexuella samt miljön - och att tidningarna älskar att hänga ut oss. ds.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0