Do you catch me if I fall..

18447-39

Tack. jag har redan fått hjälp av dina ord. Ja, de där orden som skulle varit på riktigt, varenda gång.
När jag gick hem igenom natten och sparkade i löven. (kan inte låta bli när det prasslar) och kände mig vilsen och alldeles för ledsen för att ta hand om mig själv. tack till the, kakor och nattimmar. verdammt.


jag tänkte berätta lite om den här bilden som jag tog ungefär vid den här tiden för ett år sedan. Jag gillar sepia och tog också mycket sepiabilder vid den tiden. Den här bilden är tagen från bron, Theodor Heyss brücke i Heidelberg. Heidelberg ligger som i en dal, och staden genomskärs av en flod. Två berg, ett på vardera sidan. Heiligenberg och Königstuhl. Det här visar Königstuhl. Där har den amerikanska armen en hemlig radiomast osv. Finns även lekplats och utkikstorn. På heiligenberg finns en stor stenanläggning som är byggd i stil med en grekisk teater. Akustiken är otrolig och själva läktarna slukar 13000 människor. Det här stället byggdes 1935 av nazisterna och var tänkt som en informationsplats, där man skulle ha lite allmänna cermonier, hetstal, flaggparader och dylikt. Den användes inte så mycket, kanske vr det för långt och för brant att gå. Det är lite som att de två olika delarna av tysklands historia förenas där i heidelberg. det var huvudstaden i den amerikanska delen, den dom fick i uppdelningen i Jalta om jag inte har fel. Här finns bland annat amerikanska supermarkets, college, brandkår osv. på amerikanska. Sen finns de en massa tyskar också.
drygt med historia. massa fina gamla hus, gamla värderingar osv. Jag fick många intryck av att vara där. Det är en fin stad. Die Amis lät ju bli att bomba den. fan vad allt är motsägelsefullt och paradoxalt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0