De lege ferenda

Jag har en liten lista över saker jag måste göra. Måste skriva till Tvärdrag om socialistiskt forum, måste städa mitt rum, måste be en källa om tillåtelse att publicera en intervju med henne i Tvärdrag.

Jag skulle vilja maila Karin Bojs och säga hur sjuk mycket hon är min idol. Om jag någonsin blir journalist vill jag bli det på ett lika bra sätt som hon är. Hennes artikelserie om klimatuppvärmingen får mig att vilja spy, gråta samt bli politiskt aktiv stenkastare. Mitt i allt det där pågår en process i mitt huvud, jag bearbetar informationen i sömnen och kommer fram som en mer mogen männsika på andra sidan natten.

Jag har också velat maila Ebba von Sydow allt sedan hon blev portad från Stureplan och be henne fortsätta göra ett bra jobb, på något vis. Hennes skrivande imponerar inte på mig lika mycket som hennes person. Alla vet hur det känns att ta orättfärdig kritik mot sin person, men alla kan inte hantera det. Ebba är en stark röst och jag önskar att hon kunde få fortsätta att vara smart och bli mer smart. Hon kunde rikta sin röst mot samhället och fairtrademärkta kläder. Hon kunde skriva om svåra val och att livet i alla skeden kan kännas svårt. Och där bland handväskor och Lohan så känner jag att hon gör det.

Och mitt bland alla grejer jag vill göra så finns jag. Det är som de lege lata VS de lege ferenda. Lagen som den är mot lagen som den borde vara.
Det borde självklart inte vara kaos och jag som student borde sitta ihopkrupen på en iskall kammare och läsa litteratur som härrör min kurs.
Men jag finns fortfarande här, Tegan&Sara är ett bra band och jag har fortfarande inte gjort övningstentor eller kortfrågor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0