Reflektion från helvetet

Jag hörde förresten att alla hatar pol.mag. Det var igår i fyllan och villan över några öl, sittandes på fejkmattor från ikea, det var som meze-afton utan tillbehören. Vi försökte diskutera varför det var så.

Och antagligen för att det vi läser kan vem som helst, vart som helst läsa. Man kan sälja glass/knark på Ibiza samtidigt som man tar kurserna på distans. Ändå satt vi där, vi går ett program som inte behöver finnas, ändå finns det. Och dom som har gått det finns överallt. Det finns de som skriver högskoleprov i evighet för att komma in på just det, just här.
Jag personligen valde Uppsala för att jag kan åka hem när jag vill. Det kan jag inte från Umeå eller Lund. Mina båda bröder bor här. Min syrra bor i Stockholm. Det gör min mormor, morfar, moster med sambo och kusin också. Mina kompisar från gymnasium bor i stor utsträckning i närheten. Vips är den hårda, kalla, konkurrerande karriärshetsen borta. Jag valde pol.mag. Uppsala för att det var ett grymt strategiskt val - och tråkigt. Långt borta från Öresundsbron och okända gator. Långt bort från den verklighet alla fristående kursare lever i. Och sen, ibland, alldeles-alldeles underbart. Och som alla andra, med någon slags plan för framtiden. Vem vill inte dit?

blä. Och hur mycket i världen handlar inte om missförstånd och dålig kommunikation samt mer eller mindre dolda fördomar.

PS. enligt ekonomerna här i stan är pol.mag. vänster. Ekonomer är höger. Bara för att man inte klassar sig som höger är man alltså vänster. Men förvånad är jag icke, icke förvånad då ekonomprogrammet är en smula onyanserat. Då tror jag pol.mag. är mer nyanserat, vänster tror jag dock vi inte att man klassificera det som. Men vi får väl se. Undertecknad är ansvarig för den årliga undersökningen om recentiorernas bakgrund. Förra året hade vi 35 % miljöpartister i klassen.

Puss.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jaså, du vill veta vem det är som troget följer din blogg trots den relativt sett långa breaket den hade över sommaren.. jadu, gissa.
Var personen tragisk, eller vad var det du skrev? Nej, helknäpp & besatt var det visst.. det skulle kunna klassas som en diss...

2007-09-23 @ 16:26:04
Postat av: maja

Nej, jag har övergett dessa funderingar samt även vad personen ifråga tänker/känner/upplever. Ursäkta hårda ord.

2007-09-24 @ 15:02:38
Postat av: maja

obs. ej diss. Puss!

2007-09-24 @ 15:14:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0