3 snabba - call me up before you´re dead, we could make som plans

Vilken konstig känsla att bara komma hem, strippa kläderna och kasta sig under täcket. Det var som att vara berusad, nöjd och väldigt hemkär. Andra sidan av myntet är att jag känner mig som en beroendemässig person, som döljer det genom att umgås med olika människor, men samtidigt göra samma sak. Tolv-timmar i skolan känns ofta så, där både lunch och middag ingår, jag ranglade hemåt framåt kvart över tio. Nåja, snart är ytterligare en tenta avklarad.

Kultur, finns det? Men vad skulle sverigedemokraterna säga? Tydligen finns det vissa som är så pass rädda för sverigedemokraterna att de inte ens vill erkänna kulturella skillnader. Om vi förklarar hedersvåld med kultur, då öppnar vi dörrar för dem?! Denna argumentation är inte alls ovanlig.
Vad sägs om att en gång för alla spika att det är våld, diskrimering och förtryck som är olagligt enliga Svea rike lag, och inte kulturella skillnader. Om vi vidhåller att brott alltid är fel, och inte faller dit på att dömma ut hela kulturer för att det finns utövare av våld inom den kulturen har vi kommit till en helt annan nivå. På den nivån spelar vi inte längre på SD's planhalva utan då försvarar vi kulturell mångfald, förutom de undantagsfall med brott som finns. Men vi kan inte låta bli att prata om kulturella skillnader och likheter, om historia, språk eller historia. Allas erfarenheter är inte lika, historia är inte okomplicerat och integration inte smärtfritt. Vi vill ha kulturell mångfald, vi älskar nya saker. Men vi blir rädda av våld och av att se utanförskap. Vi ser ner på förtryckande beteende men vet inte hur vi ska hantera det.
Men att låta bli att säga att något (ex barnaga) är fel(olagligt) på grund av respekt mot dennes kultur är inte en lösning.
När du känner dig hotad drar du kappan täter omkring dig, du ser dig omkring och du söker dig till likasinnande. Du bygger upp en mur, där alla innanför är lika och tycker som du, och alla utanför är onda. Du bygger upp din identitet genom att ha en yttre fiende. Om du däremot inte lät dig hotas av det okända, och inte dom av dig, då skulle ni gå bredvid varandra och lära av varandra.

De kommande dagarna
kommer bli grymma. Fonetiktenta på torsdag, sen mot Linköping och John Doe på kvällen. Pol.mag.konvent börjar och gask på fredag kväll. Förhoppningsvis Marcos på lördag kväll och glida förbi på Lykke Li, en söndag i stockholm, måndag är det bio och massa plugg, på tisdag åker vi mot Helsinki och tillbringar natten på färja, onsdag kväll är det pubrunda i Helsinki, torsdag är det artic night med bastu och isvak, fredag kväll är det utgång i Helsinki City, lördag - en dag till i helsinki, söndag är vi återigen på färjan. Måndag är vi hemma! Tisdag är den där symboliska dagen, 22 år fyller jag. Sen är det tenta igen, grammatik.


ps. om du vill bli på bra humör, ladda då ner soundtracket till Juno. Förhoppningsvis blir du odödlig och fånigt leende. Bra grej.

Kommentarer
Postat av: ElodieRiley

komentera mitt senaste inlägg :)
kram

2008-02-26 @ 23:16:39
URL: http://elodiesummermidnarileyleina.blogg.se
Postat av: Anonym

jätte fin blogg

2008-02-26 @ 23:22:30
URL: http://www.enlitentax.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0